Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Φωτιές, απειλές και οδοφράγματα μετά την κηδεία της 13χρονης στην Άμφισσα.


Η κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας στην Άμφισσα ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00, ωστόσο ξεκίνησε νωρίτερα, στις 10.15. 
Συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο
νεκροταφείο και στη συνέχεια έφτασαν σε αυτό για να πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κορίτσι,που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, που έριξε επιχειρηματίας στον καταυλισμό που ζούσε.
Το κλίμα ήταν όπως αναμενόταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά τη διάρκεια της κηδείας. Η μητέρα και οι στενοί συγγενείς της, ζητούσαν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που διαφεύγει. 

Αμέσως μετά την κηδεία, ορισμένοι από εκείνους που βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη ανήλικη βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν με λάστιχα και ξύλα την περιφερειακή οδό που οδηγεί στη Λαμία. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στον δρόμο, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα της περιφερειακής. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά τα γεγονότα, έχοντας αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ διέκοψαν την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονταν τα γεγονότα.
Λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Οι πυροσβέστες έσβησαν τις εστίες φωτιάς και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν. Τα μέτρα ασφαλείας πάντως παραμένουν δρακόντεια καθώς οι φωνές για εκδίκηση διαδέχονται η μία την άλλη. 
Στο μεταξύ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπάλληλος του επιχειρηματία, που κατηγορείται ως συνεργός στο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος βρέθηκε μέσα στο αγροτικό του επιχειρηματία λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς που στοίχισαν τη ζωή στη 13χρονη. Ρομά που άρχισαν να καταδιώκουν τον δράστη, μπορεί να μην κατάφεραν να πιάσουν τον ίδιο, ωστόσο εγκλώβισαν τον υπάλληλό του και του επιτέθηκαν.
Το απόγευμα εντοπίστηκε από την αστυνομία που τον οδήγησε στο τμήμα. Θα ερευνηθεί αν βοήθησε τον φερόμενο ως δράστη στο έγκλημα. Μέχρι στιγμής ο ίδιος αρνείται τα πάντα, ενώ όπως λέει δεν γνωρίζει που μπορεί να έχει βρει καταφύγιο το αφεντικό του. Τσιγγάνοι πάντως επιμένουν ότι την ώρα των πυροβολισμών ήταν στο σημείο δίπλα στον επιχειρηματία. Τονίζουν πάντως ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του εγκλήματος, αλλά συνεργός....

 tvstar.gr,  fokidanews.gr