Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ, ύστερα από 24 χρόνια, με υπογραφή Μπακασέτα!!!.

http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/04/aeek.jpg
24 χρόνια «ξηρασίας» έφτασαν στο τέλος τους! Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1994!
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2’ απείλησε με το σουτ του Μπακασέτα που έδιωξε σε κόρνερ ο Επασί. Ενώ στο 10’ η κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ήρθε και το γκολ. Μετά από σέντρα του Λόπες η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Επασί, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση
και δεν αστόχησε, κάνοντας στο 12’ το 1-0!
Αμέσως μετά το γκολ ωστόσο η ΑΕΚ έδειξε να κατεβάζει στροφές. Δίνοντας μέτρα στον Λεβαδειακό που άρχισε να απειλεί. Πρώτα με δύο μακρινά σουτ του Μητρόπουλου και στη συνέχεια με ένα του Σαβαντόγκο. Σιγά-σιγά η Ένωση έδειξε να συνέρχεται και κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή. Φτάνοντας, μάλιστα, στο 30’, κοντά στο 2-0! Ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε θέση για γκολ, ο Ντιόγκο θα του «τσιμπήσει» την μπάλα την τελευταία στιγμή, όμως αυτή θα καταλήξει στο δοκάρι της εστίας του Επασί!
Ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση ήρθε όμως τρία λεπτά, με σκόρερ ξανά τον Μπακασέτα! Μετά από ωραία συνεργασία των Κιτρινόμαυρων η μπάλα έφτασε τον διεθνή άσο που με ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0. Βάζοντας επί της ουσίας τις βάσεις για τη νίκη.
Χαμηλός ρυθμός, αλλά μια μεγάλη επιστροφή
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό, όμως να δυσκολεύεται να δημιουργήσει. Ο Χιμένεθ αποφάσισε να κάνει σχετικά νωρίς την πρώτη του κίνηση, αντικαθιστώντας στο 56’ τον Λόπες με τον Γκάλο. Τοποθετώντας τον Βραζιλιάνο σε ρόλο εξτρέμ και φέρνοντας αριστερά τον Μπακασέτα. Όμως και πάλι η εικόνα της Ένωση δεν βελτιώθηκε, με τον Λεβαδειακό να συνεχίζει να βρίσκει χώρους στην επίθεση. Ωστόσο τόσο το σουτ του Νιάσε, όσο και εκείνο του Τσαμπούρη, δεν βρήκαν στόχο.
Ο Χιμένεθ συνέχισε τις αλλαγές ρίχνοντας στο ματς και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Γιακουμάκη, ώστε να «ζωντανέψει» την επιθετική γραμμή της Ένωσης που έμοιαζε μπλοκαρισμένη. Ενώ λίγο αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Πέτρος Μάνταλος, επιστρέφοντας στη δράση μετά από έξι μήνες.
Το παιχνίδι έδειχνε όμως να έχει αποκτήσει ήδη διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ΑΕΚ κρατούσε γερά αυτό που ήθελε και το μόνο που την απασχολούσε ήταν να ακούσει το σφύριγμα της λήξης. Το οποίο βρήκε τους Κιτρινόμαυρους ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο, να γνωρίζουν την αποθέωση από το σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, πανηγυρίζοντας την επιστροφή στην κορυφή μετά από 24 χρόνια!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (84’ Μάνταλος), Λόπες (56’ Γκάλο), Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος).
Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό, 4-2-3-1): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74’ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιάσσε (90’+ Νίκας), Μαρκόφσκι.