Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Στις φλόγες πάλι ο Ταΰγετος

Στις φλόγες πάλι ο Ταΰγετος, φωτιές παντού στη Μεσσηνία...
Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Γιατρέικα Αλαγονίας στον Ταϋγετο.
Η φωτιά είναι μεγάλη και καίει σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα κοντά στο Μαχαλά της Αλαγονίας. Αυτή τη στιγμή ήδη στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL καθώς και ένα ελικόπτερο.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Αθανάσιος, στη βόρεια Μεσσηνία.
 Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη, τύπου PZL.

ΠΥΡΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Τεράστια επιτυχία η Θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη από τους "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" Ευρωστίνης

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Φωτογραφία της Mairi Hlektra.
Με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», ο Σύλλογος Πολιτισμού Κιάτου «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» και το Θεατρικό Εργαστήρι ΝΕΜΕΑΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ανέβασαν , στο Πύργο Κορινθίας έξω από τον πύργο Κορδή.τη  
«Μήδεια» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου & Γιάννης Κατσάμπας

Στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. διενεργήθηκε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική επιτυχώς.

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Βούτσης | Newsit.gr 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης προσήλθε σήμερα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, υπεβλήθη σε εξετάσεις και ακολούθως διενεργήθηκε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική επιτυχώς.
Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετική. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Εν αναμονή του νέου «Μεσσία»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο… εφημερεύων Μεσσίας των ημερών ακούει στο όνομα Εμμανουέλ Μακρόν.
Στην κυβέρνηση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να τον εμφανίσουν (όπως άλλωστε κάνουν με κάθε ξένο ηγέτη που επισκέπτεται τη χώρα) ως το μεγάλο της στήριγμα, τόσο όσον αφορά στις σχέσεις με τους δανειστές, όσο και όσον αφορά στις επενδύσεις που η Γαλλία θα μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα.
Με διάφορα non paper μας ενημερώνουν πως Τσίπρας και Μακρόν θα συζητήσουν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη (την οποία δεν άλλαξαν με τον Ολάντ και τώρα φαντάζονται πως θα την αλλάξουν με τον Μακρόν).

Αυτονομείται η υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ  Kathinerini      

Μια δεύτερη ΕΥΠ φτιάχνουν Ελληνική Αστυνομία και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το επόμενο διάστημα, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) αυτονομείται και μετακομίζει από τον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται σήμερα, σε νεόδμητο κτίριο στον Δήμο Περιστερίου. Πρόκειται για χωροταξική, κυρίως όμως λειτουργική μεταβολή, καθώς η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας στο νέο κτίριο συνδυάζεται, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, με υπερδιπλασιασμό των