Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Σούπερ Λίγκα Ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη (1-1)

Ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη (1-1)
Η Ξάνθη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη φετινή Super League, με την ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε στο 12΄ ο Ενγκελς στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ισοφάρισε ο Λισγάρας στο 43΄.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τα Πηγάδια, καθώς προηγήθηκε νωρίς και στη συνέχεια είχε τις φάσεις για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με σωστές και δουλεμένες συνεργασίες, οι παίκτες του Ολυμπιακού δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν  κυρίως ο Τζούρτζεβιτς, αλλά και ο Σεμπά.
Ετσι τελικά η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, αφού ισοφάρισε ο Λισγάρας. 

Ανοιχτό παιχνίδι και στο β΄ ημίχρονο με τον Χάσι να ανακατεύει την τράπουλο με τις αλλαγές των Καρσελά, Εμενίκε. Από την άλλη πλευρά όμως, οι γηπεδούχοι παρέμεναν απειλητικοί. Στο 79΄ ακυρώθηκε σωστά (χέρι) γκολ του Εμενίκε κι έτσι ο Ολυμπιακός, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, γνώρισε την πρώτη του απώλεια για τη φετινή σεζόν. Οι Ακρίτες παραμένουν αήττητοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72΄ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59΄ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντριτσεκ (81΄ Τριάδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65΄ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60΄ Εμενίκε)