Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Έμεινε όρθια στη Ζένιτσα η Εθνική και πήρε το «χρυσό» 0-0 από τη Βοσνία Μπορούσαν και το μεγάλο διπλό οι διεθνείς μας

Έμεινε όρθια στη Ζένιτσα η Εθνική και πήρε το «χρυσό» 0-0 από τη Βοσνία
Η ψυχωμένη και με πλάνο εθνική Ελλάδος έμεινε όρθια στην Ζένιτσα και με το 0-0 κόντρα στην Βοσνία έκανε ένα ακόμη βήμα προς το Μουντιάλ της Ρωσίας! Μοναδική ευκαιρία για... απόδραση στο 82' με τον Μάνταλο, απίθανες επεμβάσεις από τον Καρνέζη.

Η εντολή του Σκίμπε για το πρώτο ημίχρονο ήταν να μη δεχθεί η γαλανόλευκη γκολ για τα πρώτα 20 λεπτά. Αυτή τηρήθηκε και για τα 45 και η Εθνική πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια με το πολύτιμο γι' αυτήν 0-0.
Ο Ζέκα... έσβησε στην ουσία τον Πιάνιτς, ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις και ο Ορέστης Καρνέζης πήρε το ρόλο του κέρβερου κάτω από τα γκολπόστ και ήταν απίθανος, καθώς κράτησε όρθια την Εθνική. Ο Δώνης στο ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» έδειξε ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.
Η Εθνική παραμένει αήττητη ύστερα από 6 αγώνες που την διατήρησε ένα βαθμό πάνω από τους Βόσνιους και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατά την τύχη στα χέρια του (το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά: Ελλάδα – Εσθονία (31/8), Ελλάδα – Βέλγιο (3/9), Κύπρος – Ελλάδα (7/10), Ελλάδα – Γιβραλτάρ (10/10)).
Στην προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν από το ξεκίνημα και να πάρουν τα ηνία του ματς, η ελληνική ομάδα αντιπαρέταξε αποφασιστικότητα και συνοχή με τις γραμμές να είναι πολύ κοντά και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει. Οι διεθνείς προσπάθησαν να βγαίνουν στην επίθεση κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη, αλλά «καθαρή» ευκαιρία δεν είχαν. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος και από τα άκρα οι Μπακασέτας και Μάνταλος δεν βρήκαν διαδρόμους, όπως και οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης που έπαιξαν πιο πίσω με τον πρώτο να παίρνει περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.
Δύο φορές επενέβη στο πρώτο 45λεπτο ο Ορέστης Καρνέζης. Η πρώτη στο 12΄ όταν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Βίστσα που είχε βγει στην... πλάτη της ελληνικής άμυνας από κάθετη πάσα του Ιμπίσεβιτς και στο 24΄ με την επέμβασή του στο δυνατό σουτ του Κόντρο μέσα από την περιοχή.
Στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική είχε μόνο το σουτ του Κάρλος Ζέκα στο 27΄, στο οποίο η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
Το δεύτερο μέρος ήταν χειρότερο από το πρώτο και η Εθνική με εξαιρετικό στήσιμο έφερε το ματς στα μέτρα της. Οι Βόσνιοι ήταν νευρικοί και στο τελευταίο 15λεπτο τα έπαιξαν όλα για όλα. Στο 75΄ ο Τζέκο έκανε αδύναμο σουτ, που δεν δυσκόλεψε τον Καρνέζη και στην αντεπίθεση η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
Στο 82' ο Μάνταλος έχασε απίστευτη ευκαιρία. Σε αντεπίθεση και μετά την εξαιρετική ασίστ του Δώνη, ο μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν απογοητευτικό.
Στο 84΄ οι Βόσνιοι απείλησαν με το σουτ του Τζέκο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μπίσακτσιτς. Και στις δύο περιπτώσεις ο Καρνέζης έδειξε την κλάση του. Στο τέλος υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι (ακούσιο) του Παπασταθόπουλου από τους Βόσνιους. Ο παίκτης της Ντόρτμουντ χάνει τον αγώνα με την Εσθονία στις 31/08, καθώς κιτρινίστηκε.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69' Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21' Κόντρο) (77' Μπέσιτς), Τζέκο
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50' Δώνης), Φορτούνης (94' Μανιάτης), Μήτρογλου

8ος όμιλος 
Βοσνία-Ελλάδα 0-0
Εσθονία-Βέλγιο 0-2
Γιβραλτάρ-Κύπρος 1-2

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέλγιο 16
2. Ελλάδα 12
3, Βοσνία 11
4. Κύπρος 7
5. Εσθονία 4
6. Γιβραλτάρ