Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

325 εκατομμύρια οι πάσχοντες από ηπατίτιδα

hepctestromanou.jpg325 εκατομμύρια οι πάσχοντες από ηπατίτιδα


Αύξηση καταγράφει ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν έχοντας προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας, ενώ την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους 325 εκατομμύρια προσβληθέντες δεν το γνωρίζουν ή δεν έχουν και πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε περισσότερα 

medicaltourismromanou.jpgΔιημερίδα στο Σικάγο για τον ιατρικό τουρισμό


O τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του αποτελεί το θέμα διημερίδας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ
στις 28 και 29 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα 

dfghsfghth.jpgΘυρεοειδεκτομή με τη χρήση Νευροδιεγέρτη διατηρεί τη φωνή φυσική και χωρίς βραχνάδα



Το πρόβλημα που πολλές φορές παρουσιάζεται στην ελάχιστα επεμβατική εγχείρηση ρουτίνας όπως θεωρείται αυτή της θυρεοειδεκτομής, είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου της φωνής, αν ο χειρουργός έχει έλλειψη εμπειρίας και περιορίζεται μόνο στην «οπτική» αναγνώριση του συγκεκριμένου νεύρου που συνδέεται με τις φωνητικές χορδές

Διαβάστε περισσότερα 

IATRODIKASTIKO_KENTREO.jpgΝέα ιατροδικαστικά ιατρεία στο ΚΑΤ και στο Ασκληπιείο Βούλας


Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον στην Αττική δύο νέες δημόσιες δομές ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Πράγματι τόσο στο Νοσοκομείο «ΚΑΤ» όσο και στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας λειτουργούν ιατροδικαστικά ιατρεία ικανά να ικανοποιήσουν πλήρως όλα τα περιστατικά κλινικής ιατροδικαστικής των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα 

sostressedromanou.jpgΠοια λέξη δεν πρέπει να λες όταν είσαι αγχωμένος;


Πολλές φορές όταν είμαστε αγχωμένοι, θεωρούμε πως «ξορκίζουμε το κακό» με τη φράση «στρες, στρες, στρες». Ε, λοιπόν, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε!

Διαβάστε περισσότερα 

darkchocolateromanou.jpgΗ μαύρη σοκολάτα προστατεύει τον εγκέφαλο και τη μνήμη


Το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή αυξάνουν με την ηλικία και θεωρούνται ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα 

0.A-KOILIA-PRIXIMO--666x399.jpgΠεπτικές διαταραχές: Πότε οδηγούν στον γιατρό;


Αλλαγές στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος που εμφανίζονται ξαφνικά και απρόσμενα, ακόμα κι αν αυτές αφορούν τη διαπίστωση απώλειας βάρους ή έντονων φουσκωμάτων πρέπει να προτρέπουν τον πάσχοντα  για επιστάμενο έλεγχό τους από γαστρεντερολόγο ή χειρουργό του πεπτικού συστήματος. Κι αυτό γιατί πίσω από τις φαινομενικά ακίνδυνες αλλαγές μπορεί να κρύβονται σοβαρές  παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

NOSOS_TOU_FILIOU.jpgΝόσος του φιλιού, πότε πρέπει να την υποπτευθούμε και πώς θα την αντιμετωπίσουμε;


Η λοιμώδης μονοπυρήνωση αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις της παιδικής ηλικίας. Υπολογίζεται ότι 90% του πληθυσμού έχει νοσήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα 

stretching-post-mediclinicFGFDGFDGFG.jpgΔιατάσεις – Stretching. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες;


Επί σειρά ετών οι άνθρωποι πίστευαν πως οι διατάσεις είναι κάτι που μόνο οι αθλητές χρειάζεται να κάνουν πριν από τις ασκήσεις ή πριν από τους αγώνες.
Όμως οι διατάσεις είναι σημαντικές για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους που είναι λιγότερο ή καθόλου σωματικά δραστήριοι. Εξάλλου  οι αρθρώσεις γίνονται πιο δύσκαμπτες με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr