Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

H κατάθλιψη βλάπτει την καρδιά, όσο η παχυσαρκία και η χοληστερόλη

mandepressionromanou.jpgH κατάθλιψη βλάπτει την καρδιά, όσο η παχυσαρκία και η χοληστερόλη


Η κατάθλιψη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα στους άνδρες, όσο την αυξάνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και η παχυσαρκία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis, από ερευνητές του κέντρου Helmholtz του Μονάχου, με ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και του Γερμανικού Κέντρου Καρδιαγγειακής Νόσου.

Διαβάστε περισσότερα 

coldweatherfluromanou.jpgTι σχέση έχει η γρίπη με τις χαμηλές θερμοκρασίες;


Έχει σχέση η γρίπη με τις χαμηλές θερμοκρασίες; Ναι, και μάλιστα τόσο μεγάλη, που αν πάρετε δελτίο καιρού, μπορείτε να βρείτε και πότε θα ξεκινήσει η γρίπη την επέλασή της. Xρησιμοποιώντας περισσότερα από 20.000 δείγματα ιών και
στατιστικά σε σχέση με τον καιρό, ερευνητές ανακάλυψαν το σημείο σύνδεσης μεταξύ χαμηλών θερμοκρασιών και της έξαρσης της γρίπης.

Διαβάστε περισσότερα 

sdfshrjetyuijkew_57m865.jpgΕμμηνόπαυση πριν τα 40: Συμβαίνει και αντιμετωπίζεται


Με πλήρη επιτυχία, με μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον, η πρόωρη εμμηνόπαυση, που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 30-40 χρόνων σε όλο τον κόσμο. Το «κλειδί» είναι η κατάλληλη ορμονική θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα 

crybabyromanou.jpgTεστ για διατροφικές ελλείψεις; Ξεχάστε τις εξετάσεις αίματος


Μέχρι σήμερα, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν εμείς ή το παιδί μας πάσχει από κάποια διατροφική έλλειψη, ήταν οι αιματολογικές εξετάσεις. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον δεν χρειάζονται σύριγγες για να το κάνετε αυτό. Επιστήμονες από το Εργαστήριο Προχωρημένων Χημικών Μεθόδων Ανάλυσης του Michigan Tech, σε μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό Experimental Eye Research αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να αναλύσουν τα δάκρυα για να διαπιστώσουν αν περιέχουν βιταμίνες και σε ποια επάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα 

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

stogiatrokoupeskafe.jpg
Και τι δεν έχετε ακούσει για τον καφέ και την καφεΐνη. Τόσο, που αν κάποιος σταματήσει να πίνει καφέ, όλοι επικροτούν την κίνησή του, σαν μια θετική αλλαγή στη διατροφή του. Γενικά, η διακοπή του καφέ τείνει να εξισώνεται με τη διακοπή του τσιγάρου! Είναι, όμως, όντως έτσι; Ας δούμε πιο αναλυτικά κάποιους μύθους και αλήθειες, σε σχέση με την καφεΐνη.

Διαβάστε περισσότερα 

amfnos.jpgΥπ. Υγείας: Στελεχώνεται το Γ.Ν. Άμφισσας


Τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει αλλά και αυτές που πρόκειται να γίνουν άμεσα, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα στο Γ.Ν. Άμφισσας  ανακοίνωσε  το υπουργείο Υγείας, έπειτα από την ανάδειξή τους με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.  

Διαβάστε περισσότερα 

Υψηλή πίεση πριν την εγκυμοσύνη; Θα κάνετε αγόρι!


boyorgirlromanou.jpgΚορίτσι ή αγόρι; Είναι το ερώτημα που απασχολεί κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος ή κάθε γυναίκα που μόλις μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Hypertension καταλήγει στο εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι η υψηλότερη αρτηριακή πίεση της γυναίκας πριν από την εγκυμοσύνη, αυξάνει την πιθανότητά της να γεννήσει αγόρι.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr