Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σε σημαντική ανακοίνωση σχετικά με Ευρώπη, τον δορυφόρο του Διός θα προβεί η NASA

Σε σημαντική ανακοίνωση σχετικά με Ευρώπη, τον δορυφόρο του Διός θα προβεί η NASA
Συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει την Δευτέρα, η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία για να ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη της σχετικά με τον δορυφόρο του Διός, Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η NASA θα μεταδώσει μια τηλεδιάσκεψη στις 14:00 EDT τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, (23:00 ώρα Ελλάδος) για να παρουσιάσει νέα ευρήματα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble στο παγωμένο φεγγάρι του Διός.
Οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα μια μακράς εκστρατείας παρακολούθησης στο φεγγάρι του Διός που οδήγησε σε εκπληκτικές αποδείξεις που μπορεί να σχετίζονται με την παρουσία ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης, κάτι που την κάνει μοναδική.
Σημειώνεται ότι οι αστροβιολόγοι θεωρούν ότι η Ευρώπη πιθανώς να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή (σε μικροβιακή μορφή) στους υγρούς αλμυρούς ωκεανούς της που πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από βουνά πάγων. Η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή η πλέον πιθανή περιοχή του ηλιακού μας συστήματος όπου ενδέχεται να ανακαλυφθούν σημάδια ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.
Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη θα είναι:
– Paul Hertz, διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον
– William Sparks, αστρονόμος στο Ινστιτούτο Space Telescope Science στη Βαλτιμόρη
– Britney Schmidt, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή «Γη και Ατμόσφαιρα» στο Georgia Institute of Technology στην Ατλάντα
– Jennifer Wiseman, ανώτερος επιστήμονας του προγράμματος Χάμπλ στο ερευνητικό κέντρο Goddard Space της NASA στο Greenbelt, Μέριλαντ
TechIT.gr