Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η Κατερίνα Στεφανίδη “πέταξε” στους... αιθέρες με χρυσό άλμα πάνω από τα 4,85μ. και σήκωσε ψηλά τη “γαλανόλευκη” σημαία

Κατερίνα Στεφανίδη - επί κοντώ: Χρυσό το κορίτσι μας! Συγκλονιστικός τελικός
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.
Η Στεφανίδη έφερε το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο και έτσι η χώρα μας πανηγύρισε μια μεγάλη διάκριση και στο στίβο, μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους η Πηγή Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν.
Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!, μετά την Κορακάκη και τον Πετρούνια! Μια απίστευτα επιτυχημένη παρουσία ήταν αυτή με τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια.
Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η τελευταία ελπίδα της χώρας μας για μία διάκριση στο Ρίο και έκλεισε ιδανικά την ελληνική παρουσία στη διοργάνωση.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.


Η απονομή για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).

Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και "χρυσή" πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.
Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.

Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.

Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.
 Η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου στις 16:35 από Παρίσι με AF (1432).
Τα αποτελέσματα του τελικού
1. Κατερίνα Στεφανίδη 4,85
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,85
3. Ελίζα ΜακΚάρτνι (Νέα Ζηλανδία) 4,80
4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4,70
5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4,70
6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4,70
7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4,60
8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,60
9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4,60
10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,50
11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,50
12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4,50