Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

“Έβρεξε” πάλι γκολ! Καταιγιστικός ο Αραβίδης και η ΑΕΚ

“Έβρεξε” πάλι γκολ! Καταιγιστικός ο Αραβίδης και η ΑΕΚ (VIDEO)Με “χατ-τρικ” του Αραβίδη, η ΑΕΚ συνέχισε ασταμάτητη την πορεία της για την Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Παναιγιάλειου με 3 - 0, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 14ης ημέρας στον 1ο όμιλο της Football League.
Ο 27χρονος επιθετικός με κεφαλιά στο 40` και το 60` και μακρινό αριστερό σουτ στο 85` οδήγησε την Ένωση σε μια άνετη εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του Παναιγιάλειου. Να τονίσουμε πως η έντονη βροχόπτωση αλλά και το χαλάζι που έπεσε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανάγκασε τον διαιτητή Καραλιόλιο να διακόψει για περίπου 5 λεπτά το παιχνίδι.
Με την επανέναρξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τους Σεχολάρι (11') και Νάστο να μην μπορούν να νικήσουν τον Ανέστη. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Ένωση, που έφτασε τελικά στο “τρίποντο”
Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή έφτασε τους 37 βαθμούς και αύξησε στους εννέα τους βαθμούς της διαφοράς από την δεύτερη Παναχαϊκή που όμως έχει ένα ματς λιγότερο.


ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (72' Γροντής), Γιόχανσον, Ανάκογλου (79' Ρόβας), Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόζα (73' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης.
Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ρουμπουλάκου, Μίλιεβιτς ( 70' Ντος Σάντος), Νάστος (65' Καμινιώτης), Σεχολάρι (79' Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας.

Τι ψήφισαν στις εκλογές οι κρατούμενοι των φυλακών

Τι ψήφισαν στις εκλογές οι κρατούμενοι των φυλακών
Πρώτη εκλογική δύναμη, με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά, αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των κρατουμένων της χώρας. Στις προτιμήσεις των κρατουμένων ακολουθούν η ΝΔ και η ΧΑ, ενώ σε μια φυλακή η πλειονότητα των κρατουμένων ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, που αγγίζουν το 89% από τους κρατούμενους των φυλακών.
Οι κρατούμενοι των φυλακών ασκούν τον εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του καταστήματος όπου κρατούνται, με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Οι κρατούμενοι προσέρχονται για τη ψηφοφορία συνοδεία υπαλλήλου, αλλά ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνοι τους μέσα στην κάλπη.

Τουλάχιστον 10 νεκροί στην αεροπορική τραγωδία της Ισπανίας - Συντριβή ελληνικού μαχητικού πάνω σε σταθμευμένα μαχητικά

Τουλάχιστον 10 νεκροί από συντριβή ελληνικού F-16 σε ισπανική αεροπορική βάση
Μπροστά σε μία ασύλληπτη τραγωδία βρίσκεται η χώρα, καθώς ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια απογείωσή του από το αεροδρόμιο Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας έχασε την ισχύ του και κατέπεσε. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν όταν ένα μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία, πέφτοντας πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Οι δύο χειριστές του μαχητικού F-16 της ελληνικής ΠΑ είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Άλλοι πιλότοι και μηχανικοί βρίσκονταν στο χώρο όπου σταθμεύουν αεροσκάφη όταν το F-16 συνετρίβη, μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης..
Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Το ελληνικό F 16 που συμμετείχε σε νατοϊκη άσκηση ήταν έτοιμο να απογειωθεί για μια εκπαιδευτική αποστολή. Μόλις έπιασε την προβλεπόμενη ταχύτητα στον διάδρομο, ο εκπαιδευτής χειριστής επιχείρησε να το “ξεκολλήσει από το έδαφος. Εκεί κάτι πήγε τελείως στραβά . Το αεροσκάφος ενώ πετούσε μόλις στα 40 πόδια,έγειρε δεξιά ,το φτερό του ακούμπησε στο έδαφος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, προκαλώντας ζημιές », ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στη βάση, ενώ έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας.
Νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία πως οι δύο χειριστές της ελληνικής ΠΑ έχουν βρει τον θάνατο, την οποία μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ.
Ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμόνων μεταβαίνει στη βάση του Los Llanos
Ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας πρόκειται να μεταβεί στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με αφορμή το συμβάν με την πτώση του διθέσιου F-16 εντός της πίστας του αεροδρομίου.
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ιπταμένων του F-16.

Γιατί έκλαψε η... Μέρκελ;...


 Τα... δάκρυα της γερμανίδας καγκελαρίου με το που έμαθε τα αποτελέσματα και την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

astronafpaktos-news.blogspot.gr

Εγκαταλείπει την πολιτική ο Πέτρος Τατσόπουλος

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει ότι επιστρέφει στη συγγραφή βιβλίων και αποσύρεται από την πολιτική, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής με Το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με τη ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα Βουλή. Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ' εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει. Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν' αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας». 

Το Ποντίκι Web

Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Νίκος Παππάς παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει τα μυστικά του στη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας, θυμίζοντας τους προηγούμενους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής που κατά μία περίεργη σύμπτωση αποχώρησαν όλοι πριν από τον Πρωθυπουργό που υπηρετούσαν, αδιευκρίνιστα. 
Κατά μία άλλη πιο διαβολική σύμπτωση λίγο μετά την αποχώρησή τους αποχώρησαν και οι Πρωθυπουργοί της χώρας, απομονωμένοι και ηττημένοι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και  όλους που στήριξαν την προσπάθειά μας. Ο σύντομος, έντιμος, λιτός και σεμνός αγώνας μας  καθώς και το πολλά υποσχόμενο αριθμητικό αποτέλεσμα, μας επιβάλλουν να συνεχίσουμε όπως ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ, για να επιτύχουμε την ανανέωση ιδεών και νοοτροπίας, με άξονα το ήθος, για την επίτευξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Δημας Χριστος 11.734
Καρπουζης Γρηγοριος 4.293 
Κολλιας Κωνσταντινος 8.639
Μπαγκα Παναγουλα (Γιωτα) 1.926
Σιατος Δημητριος 1.911
Ταγαρας Νικολαος 10.323

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός - Έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - «Μας περιμένει ανηφορικός δρόμος» είπε στον Κάρολο Παπούλια


Με πολιτικό όρκο, ακριβώς στις 16:00 όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός, ο πρώτος ηγέτης της Αριστεράς που ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Η αμηχανία του εμφανής. Η στιγμή άλλωστε είναι ιστορική όχι μόνο για την Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, που σε ηλικία 40 ετών γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας τα τελευταία 150 χρόνια.

Ο όρκος που έδωσε είναι ο εξής:

EKΛΟΓΕΣ 2015: ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ κατά Δημοτική Ενότητα, Δήμους και σύνολο στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



 https://pietris.files.wordpress.com/2010/04/kallikraths_korinthia.jpg




 


Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές, ποιοι μένουν εκτός – Όλα τα ονόματα (πίνακας)

Τους βουλευτές από όλη την Ελλάδα που θα απαρτίσουν τη νέα Βουλή σας παρουσιάζει η aftodioikisi.gr. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν πολλοί μέχρι πρότινος βουλευτές, λόγω της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων εντός του κοινοβουλίου.
Δείτε αναλυτικά τους νέους βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια:

Χωρίς αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση συνεργασίας με ΑΝΕΛ και αίτημα για ανοχή από Ποτάμι

Άγγιξε αλλά δεν έπιασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με βάση τα τελικά αποτελέσματα (ενσωμάτωση: 99,80%) φτάνει τις 149 έδρες. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΧΑ, ενώ τέταρτο είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ακολουθούν: ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο μένει εκτός Βουλής.
Με βάση τα αποτελέσματα:
ΣΥΡΙΖΑ: 149 36,34 %
ΝΔ:        76  27,81 %
ΧΑ:         17  6,28 %
ΠΟΤΑΜΙ: 17  6,05 %
ΚΚΕ:       15  5,47 %
ΑΝΕΛ:     13 4,75 %
ΠΑΣΟΚ:   13 4,68 %
ΚΙΔΗΣΟ:       2,46 %
Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Με βάση αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ  θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ η οποία θα οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου στις 10.30 το πρωί με τους ΑΝΕΛ να λαμβάνουν ένα σημαντικό υπουργείο.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη από τον οποίο θα ζητήσει ψήφο ανοχής, ενώ έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προκειμένου να πραγματοποιηθεί συζήτηση στην ίδια βάση (ψήφος ανοχής).

aftodioikisi.gr

Σαρωτική η «πρώτη» του Νίκου Δένδια στη «δεύτερη» των Αθηνών

nikos-dendias-dilosiΟ Νίκος Δένδιας, κυριολεκτικά σάρωσε στη Β’ Αθηνών για τη ΝΔ. Καθαρή πρωτιά! Πολλοί αναρωτήθηκαν αν και κατά πόσο ο Κερκυραίος πολιτικός θα μπορούσε να σταθεί στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας προερχόμενος από νησιωτική εκλογική περιφέρεια. Όχι μόνο στάθηκε αλλά ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Όμως ήταν σαφές πως η διαχειριστική του ικανότητα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας, τη διετία της κρίσης, έγινε κατανοητή όχι μόνο από τους συμπολίτες του στην Κέρκυρα αλλά από όλη την Ελλάδα, εντός και εκτός της ΝΔ. Το έργο του Νίκου Δένδια, στην ασφάλεια και ανάπτυξη της Ελλάδας είναι σημαντικό και καταγεγραμμένο.

Αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος που η ΝΔ κρατήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα στη Β’ Αθηνών. Υπήρξαν χιλιάδες κόσμου του κεντρώου χώρου που ψήφισαν Νίκο Δένδια και όχι κατ’ ανάγκη Νέα Δημοκρατία. Ψήφισαν την ικανότητα του ανδρός πέρα και πάνω από κόμματα.

Ακόμη ο Νίκος Δένδιας, επέδειξε ξεχωριστό ήθος κατά τη χτεσινή του παρουσία στα ΜΜΕ και με απόλυτη αίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας, συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του, αναγνώρισε τα λάθη της ΝΔ και δήλωσε πως το κόμμα του και ο ίδιος θα στηρίξει όσα καλά θα προτείνει η νέα κυβέρνηση προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Απέτυχε το «συμβόλαιο εκτέλεσης» του Δημοκρατικού Κέντρου


gap-kastelorizoΑν υπάρχει τίτλος που μπορεί να δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτός της «μονομερούς ενέργειας».

Όχι μόνο γιατί ένα πρωί έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, χωρίς να ρωτήσει το κόμμα του, τη βουλή και τον Ελληνικό λαό, αλλά και γιατί είναι η περίπτωση του ατόμου που αποφασίζει και διατάσσει καβάλα στις ρομαντικές αναμνήσεις του επιθέτου του.

Ούτε μία ψήφο δεν πήρε η Χρυσή Αυγή στα Ανώγεια

Ούτε μία ψήφο της Χρυσή ς Αυγής δεν έπεσε στις κάλπες στα Ανώγεια της Κρήτης στις εκλογές της Κυριακής, στέλνοντας και αυτή τη φορά, έτσι ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Οι Ανωγειανοί, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στηρίζοντας τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στους νοσταλγούς των Νταχάου και Άουσβιτς.

Τα Ανώγεια των τριών Ολοκαυτωμάτων αρνήθηκαν να ξεχάσουν ότι στις 13 Αυγούστου 1944 οι Γερμανοί ναζί έκαψαν το μαρτυρικό χωριό και σκότωσαν τους κατοίκους.

localit.gr

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΡΟΥΣΣΟΥ



http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2013/11/roussos-570.jpg
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για την απώλεια του Ντέμη Ρούσσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ο Έλληνας του κόσμου, ο Ντέμης Ρούσσος, ο θρύλος που μάγευε, με τη φωνή και τη μουσική του, τις πέντε ηπείρους, δεν είναι πια μαζί μας.
Η Ελλάδα έχασε ένα σημαντικό πρεσβευτή της και η παγκόσμια μουσική σκηνή έγινε φτωχότερη.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».   

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ton-papoulia-enimerwse-o-meimarakis-gia-to-apotelesmata-twn-eklogwn 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη στις 12.30΄, ο οποίος  του επέδωσε   τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Στις 13.30΄ ο Πρόεδρος της Βουλής   μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημέρωσε  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

«Οι εκλογές έγιναν ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα και από ό,τι βλέπω δεν θα χρειαστεί να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης στον δημόσιο διάλογό τους. 
«Όχι. Πράγματι, ο κ. Τσίπρας έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο. Το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό» απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχήθηκε να πάει μπροστά η χώρα, «παρότι ανησυχούμε», όπως είπε και συνέχισε: «Έτσι πρέπει, εμείς θα συμβάλουμε»
Ερωτηθείς ο κ. Μεϊμαράκης για τη ΝΔ μετά την ήττα και αν τίθενται ζητήματα για τον κ. Σαμαρά και για έκτακτο συνέδριο απάντησε ότι το κόμμα θα πρέπει να μείνει ενωμένο. 

Τοποθέτηση βηματοδότη στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

http://www.rizopoulospost.com/wp-content/uploads/2014/04/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC.jpg 
ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

                                                       
                                                       Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2015

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίασε συμπτωματική βραδυκαρδία. Για την αντιμετώπισή της αποφασίστηκε η τοποθέτηση βηματοδότη, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να βγει αύριο από το νοσοκομείο, δεν εμπνέει καμία ανησυχία 

Γραφείο Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για την απόφαση του κ. Τσίπρα να απορρίψει το θρησκευτικό όρκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας.
Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία».  

Μήνυμα του Χρίστου Δήμα για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/christos-dimas.jpgΘέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μου που με τίμησαν για μια ακόμη φορά με την εμπιστοσύνη τους.  Θέλω επίσης να τους διαβεβαιώσω πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στο ακέραιο σε αυτή την εμπιστοσύνη και να συμβάλω για το καλό της χώρας και του τόπου μας.

Από εδώ και πέρα αυτό που προέχει είναι  η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Και το καλύτερο μέλλον απαιτεί συναίνεση, κοινή προσπάθεια και συμμετοχή όλων μας ανεξαιρέτως, πέρα και πάνω από πολιτικές αντιλήψεις και χρωματισμούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή με οικονομική ανάπτυξη και περισσότερες ευκαιρίες για όλους
.

Γραφείο Τύπου Χρίστου Δήμα
Βουλευτή Κορινθίας, Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



 https://pietris.files.wordpress.com/2010/04/kallikraths_korinthia.jpg

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΑΥΡΩΝ 99%        297 από 299 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
1.       ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9515
2.       ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
9061
3.       ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
9012
4.       ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6979
5.       ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
5655
6.       ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΝΑΚΑΡΗ) ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
3367

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1.       ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
11734
2.       ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
10323
3.       ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ
8639
4.       ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΒΛΑΣΙΟΥ
4293
5.       ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
1927
6.       ΣΙΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
1911