Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεωργιίου Αλκ. Γκιώνη στην ημερίδα του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό



Δελτίο Τύπου
Λουτράκι, 23 Ιουνίου 2015
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα: «Νέες προκλήσεις στον Τουρισμό με αφορμή το παράδειγμα του Λουτρακίου», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Loutraki Thermal Spa.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η ομιλία του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, ο οποίος παρουσίασε τις κατευθύνσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού και ανέδειξε τις προκλήσεις που δημιουργούνται. Αξιόλογη υπήρξε και η ομιλία της Προέδρου Ε.Ο.Τ., κ. Ελισάβετ Χατζηνικολάου, η οποία βασίστηκε στο παράδειγμα του Λουτρακίου και παρουσίασε τα προβλήματα που ανακύπτουν στη νομοθεσία, την ανάπτυξη και την προβολή του Ιαματικού Τουρισμού και του προϊόντος του.
Ο κ. Γεώργιος Γκιώνης, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους ομιλητές και τους ακροατές της ημερίδας, αναφέρθηκε στο νερό του Λουτρακίου, ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ανάπτυξης και παρουσίασε τις στοχευμένες προς αυτή την κατεύθυνση δράσεις που έχει αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Αναφέρθηκε στην ίδρυση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία έχει εκπονήσει το εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Τ. πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου και παρουσίασε τα οφέλη και τις δυνατότητες που έχουν προκύψει από την Αδελφοποίηση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με τον Δήμο Μήλου. Τέλος, ανακοίνωσε την αίτηση που υπέβαλε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων για την ένταξή του στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal towns Association), στο οποίο συμμετέχουν Ευρωπαϊκές Λουτροπόλεις με αναγνωρισμένη παράδοση και πλούσια κληρονομιά όπως, Vichy, Bath, Le Monte, Montecantini, Karlovy Vary, Evian, Baden-Baden κ.α.
Οι προτεινόμενες δράσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, αποτελούν την αφετηρία για την ένταξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε ένα διεθνές δίκτυο πόλεων που θα προάγει τον θερμαλισμό και τον ιαματικό τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα, θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Η Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020», ώστε να διεκδικήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αποφέρουν οικονομικούς πόρους. Τέλος, υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα για ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος και οι δημότες του τα χαρακτηριστικά που αξίζουν σε μια Ευρωπαϊκή Λουτρόπολη.
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ