Σάββατο 2 Μαΐου 2015

| Απόφαση-σοκ:Το υπουργείο είπε «όχι» στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του «Amber Alert»

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του «Amber Alert»
Απόφαση σοκ για αυτούς που γνωρίζουν από τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων αποτέλεσε η απόρριψη επέκτασης του Amber Alert από τον αν. υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Μολονότι, όπως αποκλειστικά αναφέρει  ο "Ελεύθερος Τύπος" δεν έχει αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες επίσημα και ως εκ τούτου δεν έχει δει ακόμη από κοντά σχεδόν κανένα διοικητή ΔΕΚΟ του υπουργείου του, 3 μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ο εν λόγω υπουργός έδειξε την άλλη πλευρά της πολιτείας.

Δηλαδή απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για επέκταση του Amber Alert, έργο ύψους 725.700 ευρώ, από το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση. Ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου ότι ο αν. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ενδιαφέρεται μόνο για τις Υποδομές δεδομένου ότι από την πρώτη ημέρα έδειξε ιδιαίτερη σπουδή για τον εν λόγω τομέα. Με την πράξη του δείχνει ότι θέτει εαυτόν απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει ότι διέπεται από κοινωνική ευαισθησία προφανώς για ορισμένες… εξαιρετικές περιπτώσεις όπως η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού!

Υπογραμμίζεται ότι η πράξη (που τελικώς απερρίφθη από τον κ. Σπίρτζη) με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)», ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων που πλέον έχει λάβει διαστάσεις στην ευρύτερη Βαλκανική.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται «η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης “Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)”… δημόσιας δαπάνης 725.700 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 152.579/ΨΣ5891-Α2 / 23-10-2014. Πρόσκλησης “Ψηφιακές Δράσεις για ομάδες πολιτών που βρίσκονται αποκλειστικά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τους κάτωθι λόγους: Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:

Η προτεινόμενη πράξη είναι μη χωροθετούμενη, ασαφής και δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρονοδιαγράμματος που έχουν τεθεί και εφαρμόζει μέχρι σήμερα η ΕΥΔ.ΕΠ.ΨΣ. Ειδικότερα, η πράξη δεν είναι δυνατόν να χωροθετηθεί όπως προϋποθέτει η Πρόσκληση 58, καθώς η διασυνοριακότητα με τη γειτονική Βουλγαρία δεν αποκλείει την ενδεχόμενη συνεργασία και με άλλες δομές του συλλόγου σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι εφικτή η χωροθετούμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας μόνο για τις 8 Περιφέρειες της ΨΣ, ενώ τα οχήματα της δράσης δυνητικά δεν μπορούν να περιορίσουν τη δράση τους σε συγκεκριμένες μόνο Περιφέρειες.

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ