Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νίκη με άγχος, ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-1



Οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην πατρίδα τους, καθώς στο εναρκτήριο ματς του Mundial νίκησαν με 3-1 την Κροατία. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να βάλει το χέρι του και ο Ιάπωνας διαιτητής, που ανακάλυψε πέναλτι στον Φρεντ, με το οποίο η «σελεσάο» πήρε κεφάλι στο σκορ.
Σκόρερ των γηπεδούχων ο Νεϊμάρ (29', 71' πεν.) κι ο Οσκαρ (90+1'), ενώ για την Κροατία που προηγήθηκε είχε σκοράρει με αυτογκόλ ο Μαρσέλο (11').
Εμφανώς αγχωμένοι και φλύαροι οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν το ματς παίζοντας ανορθόδοξα με σέντρες, την ώρα που η Κροατία ήταν καλά διαβασμένη και «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.
Αφού προειδοποίησε με μια κεφαλιά του Ολιτς που έφυγε ελάχιστα άουτ, ο τελευταίος βγήκε στην κόντρα από αριστερά κι έφτιαξε με συρτή σέντρα το 0-1 του Μαρσέλο.
Οι «καριόκας» όταν έβαλαν την μπάλα κάτω, από τα μισά του ημιχρόνου και μετά έφτιαξαν φάσεις και ισοφάρισαν στο 29' με τη μπάλα να χάνεται στο χώρο του κέντρου, την άμυνα της «χρβάτσκα» ανοργάνωτη και τον Νεϊμάρ να νικάει τον Πλετίκοσα με συρτό σουτ.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ιάπωνας προπονητής, που ανακάλυψε πέναλτι σε κράτημα στον Φρεντ κι ο Νεϊμάρ έκανε το 2-1 στο 71' με τον Πλετίκοσα να πέφτει σωστά, αλλά να μην βάζει σωστά τα χέρια του και να δέχεται το γκολ.
Οι Κροάτες προσπάθησαν να απαντήσουν, έκλεισαν την Βραζιλία, είχαν μια μεγάλη φάση στο 90' με τον Μπρόζοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ζούλιο Σέζαρ και στην κόντρα οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 με ωραίο μυτάκι του Οσκαρ που βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο, σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ στο χώρο του κέντρου υπέρ της Κροατίας το οποίο και δεν δόθηκε...
Κάπως έτσι λοιπόν, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι πήρε το «τρίποντο» και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Φρεντ
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς)
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129755792#sthash.1W4VbmJ1.dpuf