Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Αμβούργο από την EasyJet από τον Ιούνιο 2014.



Πτήσεις από Καλαμάτα στο Αμβούργο θα εκτελεί η EasyJet από τον Ιούνιο 2014 
Στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όσον αφορά την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι έχει εντάξει στο πρόγραμμά της απευθείας πτήση από το Αεροδρόμιο του Αμβούργου προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τον Ιούνιο 2014.
Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία EasyJet από τις 23 Ιουνίου 2014 θα συνδέει το Αμβούργο με την Καλαμάτα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η EasyJet από τις 22 Απριλίου του 2014 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα συνδέει τη Καλαμάτα με το Λονδίνο με αυξημένο αριθμό πτήσεων, ξεκινώντας αρκετά νωρίτερα τα δρομολόγια, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου.  Η πτήση Αμβούργο-Καλαμάτα αποτελεί μια από τις πέντε νέες πτήσεις της EasyJet στην χώρα μας κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την αεροπορική εταιρεία.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «Επενδύσαμε και επενδύουμε στρατηγικά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Η αύξηση των προορισμών εισερχόμενου τουρισμού από πόλεις του εξωτερικού ενδυναμώνουν ουσιαστικά τον προορισμό «Πελοπόννησος» και αναδεικνύει σταδιακά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε σημαντική πύλη εισόδου για τον Ελληνικό Τουρισμό».