Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων ο Χρήστος Παππάς- Ένα 38αρι, σβάστιγκες και φωτογραφίες του Χίτλερ βρέθηκαν στο σπίτι του

Xristos-Pappas
(Photo Eurokinissi)
Ένα 38αρι περίστροφο, σβάστιγκες καθώς και φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ βρήκε η Αστυνομία στο σπίτι του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στα Γιάννενα, όπου πραγματοποιούνται έρευνες.
Οι έρευνες έχουν ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική, η οποία “χτενίζει” το σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους, σύμφωνα με στοιχεία και καταθέσεις που βρίσκονται στα χέρια των αρχών.
Στο μεταξύ σε θρίλερ εξελίχτηκε η επιχείρηση σύλληψης του  Χρήστου Παππά, για τον οποίο εκδόθηκε το βράδυ ένταλμα, καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται “υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης”.
Νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι, στην περίπτωση που εξακολουθήσει να διαφεύγει τη σύλληψη και δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός των επόμενων 24 ωρών, θα χρειαστεί να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία άρσης της ασυλίας του.
Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι βουλευτές κατηγορούμενοι που έχουν συλληφθεί, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.
Το μεσημέρι, λίγο μετά τις 13.00, ο Χρήστος Παππάς προσήλθε ο ίδιος στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. “Έρχομαι αυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Να μην σκύψει το κεφάλι ο ελληνικός λαός”, δήλωσε ο Χρήστος Παππάς προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ενώ έκανε ναζιστικό χαιρετισμό, φωνάζοντας “ζήτω η Χρυσή Αυγή”.
Το απόγευμα ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων με επεισοδιακό τρόπο, καθώς φώναζε και πάλι συνθήματα. «Πατρίδα, λαός, εθνικισμός. Η αλήθεια θα λάμψει για τη Χρυσή Αυγή», φώναξε χαρακτηριστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου, φωνάζοντας: «Μην τους πιστεύετε», αλλά οι άνδρες του της αντιτρομοκρατικής αντέδρασαν άμεσα και του την έκλεισαν.
Λίγο αργότερα στον κ. Παππά ασκήθηκε ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η δίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο βουλευτής οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης από όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

υστερογραφα