Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

21o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΑΜΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ





« Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, διοργανώνει με την Παγκόσμια Ομοσπονδία στο άθλημα στα Δράμια (International Federation Girevoy Sport) το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο άθλημα στα Δράμια ή  Kettle Bell, όπως είναι γνωστό στον κόσμο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ” στο Λουτράκι, κατά το τρίμερο 4 – 6 Οκτωβρίου 2013.
Η ανάληψη της σημαντικής αυτής διοργάνωσης έγινε στα πλαίσια των ενεργειών που καταβάλει ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την παγκόσμια τουριστική προβολή της περιοχής και κατ’ επέκταση της χώρας μας και σε συνέχεια των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, που κατά καιρούς έχει αναλάβει με ξεχωριστή επιτυχία.
Το αρχαιοελληνικό άθλημα “Δράμι” είναι ένα άθλημα το οποίο διεξάγεται με μια σιδερένια σφαίρα με λαβή. Ένα δράμι ή kettle bell είναι ένα μεγάλο κομμάτι σίδηρο σε διάφορα βάρη και συγκεκριμένα σε 4, 8, 12, 16, 24, 32, 40 κιλά και για τους πολύ δυνατούς άνδρες και γυναίκες σε βάρος 48 κιλών. Είναι πολύ δυσκολότερο από το άθλημα της Άρσης Βαρών, καθότι δεν απαιτεί μόνο φοβερή δύναμη αλλά και τρομακτική αντοχή, γυμνάζοντας όλο το σώμα και κυρίως την καρδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει τρομερά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και στη φυσική κατάσταση.
Το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο άθλημα στα Δράμια, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 αθλητές από 30 χώρες του κόσμου, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 (ώρα 09.00’) με την παρέλαση των αθλητών των εθνικών ομάδων και θα ακολουθήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα (ώρες 11.00’ – 19.00’), το οποίο θα συνεχιστεί τo Σάββατο 5 Οκτωβρίου (ώρες 09.00’ – 14.00’) και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (ώρες 09.00’ – 18.00’) οπότε και θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση με την απονομή των επάθλων στους νικητές».