Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Με Μήτρογλου, 2-0 η Ελλάδα την Αυστρία - Πού να έπαιζε και καλά...

mitroglou
Μπροστά σε 25.000 Αυστριακούς, με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου, η Εθνική μας ομάδα νίκησε 2-0 την Αυστρία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Σάλτσμπουργκ. Καλή εμφάνιση από τους διεθνείς στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, καλύτεροι οι Αυστριακοί στο πρώτο μέρος.
 Η Εθνική ομάδα επικράτησε της... παρέας του Αντρέας Ιβανσιτς, μ' έναν Κώστα Μήτρογλου να δείχνει για πολλοστή φορά το... δολοφονικό του ένστικτο, καθώς δύο φορές που βρέθηκε φάτσα με το γκολ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η γαλανόλευκη, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά είχε την ουσία και στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μετράει. Δυο δοκάρια για την ομάδα του Σάντος στο δεύτερο (καλό της) ημίχρονο με Τζιόλη και Χολέμπας. Σε καλό δρόμο έδειξε η γαλανόλευκη ενόψει της τελικής ευθείας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
 Η Αυστρία μπήκε καλύτερα και στο 12ο λεπτό άγγιξε το γκολ, με τον Γκάριτς να βγάζει μια σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίργη τροχιά με τον Καρνέζη να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 18' με τον Αλάμπα να εκτελεί το φάουλ, τον Καρνέζη να αποκρούει και η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι!

Η Εθνική είχε παθητικό ρόλο στο ματς με τον Καρνέζη να κρατάει το μηδέν σε 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε, για να φτάσουμε στο 39', όταν στην πρώτη καλή στιγμή της γαλανόλευκης, άνοιξε το σκορ με τον Κώστα Μήτρογλου. Από μπαλιά ακριβείας του Κατσουράνη, ο διεθνής φορ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Αυστρία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για την ισοφάριση την Εθνική μας που έψαχνε μέσω αντεπιθέσεων να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σάντος έριξε στη μάχη τους Νίνη, Τζιόλη και Μανωλά, αντί των Μανιάτη, Κατσουράνη και Σιόβα, προκειμένου να φρεσκάρει την Εθνική και να κερδίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Στο 67', λοιπόν, ο Μήτρογλου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, παίρνοντας τη μπάλα από τα αριστερά και αφού συνέκλεινε προς το κέντρο πραγματοποίησε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Άλμερ για το 2-0.
Η Εθνική μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο είχε την ουσία και σε δύο φάσεις βρήκε δίχτυα παίρνοντας αυτό που ήθελε και αφήνοντας τους Αυστριακούς να έχουν μεν την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνουν το παραμικρό.
Η γαλανόλευκη έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 72ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ηταν φανερό πως η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Εθνικής μας, που μετά τα δύο γκολ και το δοκάρι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 87' είχαμε και δεύτερο δοκάρι με σουτ του Χολέμπας!


 Αυστρία: Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ, Φουχς (74' Ζούτνερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46' Ίβανσιτς), Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα (74΄Χούζινερ), Αρναούτοβιτς (65' Γιάντσερ), Χάρνικ.
Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (62' Μανωλάς), Τοροσίδης (77' Βύντρα), Χολέμπας, Κατσουράνης (62' Τζιόλης), Μανιάτης (62' Νίνης), Ταχτσίδης, Κονέ (84' Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Σπυρόπουλος), Μήτρογλου.