Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Άρχισαν οι χρεώσεις στο Facebook…

facebook11
Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από ότι φαίνεται άρχισε να χρεώνει τους χρήστες της ακόμη και στα μηνύματα!
Όπως αναφέρει ο “Guardian” το Facebook έχει ενεργοποιήσει πιλοτικά την λειτουργία αποστολής μηνυμάτων σε άλλους, που δεν είναι «φίλοι» σας, αλλά με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο. Βέβαια όσο πιο γνωστός είναι αυτός που θέλετε να του στείλετε μήνυμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η χρέωση.
Η λειτουργία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 36 χώρες.
Όταν θες να στείλεις μήνυμα σε κάποιον που δεν είστε «συνδεδεμένοι» τότε το μήνυμά σου θα πάει στην κατηγορία «Άλλα» και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το διαβάσει ο άλλος ποτέ. Τώρα το Facebook, δίνει την δυνατότητα το μήνυμα σου να πάει κατευθείαν στα «Εισερχόμενα», όταν δεν έχεις κάποιον φίλο, ωστόσο με μια μικρή χρέωση.
Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του“Guardian”,  χαμηλότερη χρέωση έχουν τα μηνύματα με παραλήπτες άτομα όπως ο δημοσιογράφοι, ωστόσο η χρέωση ανεβαίνει στα celebrity.
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στον Guardian πως «η  λειτουργία ενεργοποιήθηκε πιλοτικά σε ένα ποσοστό χρηστών. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε καν για την επέκτασή της σε όλους τους χρήστες σε αυτές τις 36 χώρες, κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι εντυπώσεις θα αφήσει».
Ωστόσο η συγκεκριμένη λειτουργία ενδεχομένως να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς μπορεί να αρχίσουν οι χρεώσεις για πιο βασικές λειτουργίες των χρηστών.

ysterografa.gr