Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

22η αγωνιστική – Ισοπαλία Δικεφάλων - Το Ντέρμπι της ουράς , Άρης εναντίον ΠΑΟΚ στο “Βικελίδης”

Pre-game: Βέροια - Αστέρας Τρίπολης (17:15)
Η «μάχη» της Θεσσαλονίκης θα… ρίξει την αυλαία των κυριακάτικων αναμετρήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, τόσο για τη «μάχη» της Ευρώπης, όσο και γι’ αυτήν της ουράς.
Συγκεκριμένα, στις 15:00 ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ατρόμητο, ενώ στις 17:15 η Skoda Ξάνθη φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και η Βέροια τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στις 19:30 ο Άρης θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.
Το ντέρμπι του Άρη με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που ξεχωρίζει από την δεύτερη μέρα της 22ης αγωνιστικής της Super League. Ως… τελευταία ευκαιρία χαρακτηρίζεται το ντέρμπι για τις δύο ομάδες, μια και για τον Άρη το φάσμα του υποβιβασμού είναι πιο ορατό από ποτέ, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να μην μείνουν πίσω στην κούρσα για την είσοδο στα play offs της επόμενης περιόδου, που αποτελεί τον τελευταίο στόχο για τη φετινή σεζόν. Ο κόσμος του Άρη αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο Κλεάνθης Βικελίδης θέλοντας να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Μάχη… Ευρώπης στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, όπου οι δύο «μονομάχοι» θέλουν το «τρίποντο» για να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, κάτι που ισοδυναμεί με την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Με πληγωμένο τον… εγωισμό του από την βαριά ήττα στην Ισπανία από την Λεβάντε ταξιδεύει στην Θράκη ο Ολυμπιακός, όπου μοναδικός στόχος είναι η νίκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς. Αντίθετα, η Skoda πάει με καλή ψυχολογία μετά το «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό και θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της απέναντι στους «αιώνιους».
Ματς χωρίς… αύριο μοιάζει το σημερινό για την «Βασίλισσα του Βορρά» μια και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη, στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι Αρκάδες θέλουν το «τρίποντο» για να επιστρέψουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Στους χθεσινούς αγώνες
Η βροχή μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ σε βούρκο, με αποτέλεσμα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να "κολλήσουν" στο 0-0 στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Η Ενωση παρέμεινε για 6ο διαδοχικό παιχνίδι αήττητη (4 νίκες - 2 ισοπαλίες), ενώ οι Θεσσαλονικείς παραμένουν με μία νίκη στις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Η Ένωση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ηχηρό παρών του κόσμου της στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πριν τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις, αρχικά με την κεφαλιά του ΦέτσΗ (1') και στην συνέχεια με το δοκάρι του Πετρόπουλου (6').
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το ενθουσιώδες ξεκίνημα της ΑΕΚ, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το κενό που βρήκε στα δεξιά της άμυνας των “κιτρινόμαυρων” (ο Αναστασόπουλος δεν βοηθούσε αμυντικά τον Βλάχο), δημιουργώντας πολύ καλές ευκαιρίες με τις σέντρες του Λίνο. Η συνέχεια ήταν δύσκολη και για τους 22 παίκτες, αφού η δυνατή βροχόπτωση δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες τους.
Η κακοκαιρία συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό δεν έκανε τις δυο ομάδες να ρίξουν τους ρυθμούς τους. Με το πέρας του χρόνου όμως ο αγωνιστικός χώρος θύμισε... χωράφι, έγινε πολύ βαρύς κι έτσι αντί για πολλές φάσεις, είδαμε πολλές κόντρες, κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και πολλές... τσουλήθρες. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και στην επανάληψη, με τους “κιτρινόμαυρους” να προσπαθούν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις.
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Αναστασόπουλος (64’ Καραλής), Γκερέιρο (80’ Παυλής), Φούντας, Πετρόπουλος
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (74’ Έτο), Κάτσε (46’ Κουμάλο), Λάζαρ, Ρομπέρ (82’ Πέλκας), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης
Ο ΠΑΣ Γιάννενα πλήρωσε την απουσία του Ντε Βινσέντι και ο Πανθρακικός λίγο έλειψε να φύγει νικητής από τους Ζωσιμάδες, αλλά ο Φεγκρούς κράτησε στα δύσκολα, με συνέπεια το 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης (49’ Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μιχαήλ, Γιάκος (70’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Γεωργίου (83’ Νηκλιτσιώτης), Κοροβέσης, Ίλιτς.
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Βαϊρουά (59’ Καστελάν), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Ντιόγκο (80’ Μελίσσης), Μουνάφο, Τζάνης (86’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκέσιο (δυο γκολ) η Κέρκυρα πήρε "χρυσό τρίποντο" στην έδρα της επί του Πανιώνιου (2-1) και μπορεί να ελπίζει στο όνειρο της παραμονής στην κατηγορία.
Οι προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων να παίξουν μπάλα στη “λίμνη” του ΕΑΚ ήταν φιλότιμες, αλλά οι συνθήκες δεν βοήθησαν στο να δούμε το θέαμα που θα βλέπαμε σε ένα καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Ό,τι πλάνο κι αν είχε ο Παπακώστας για τη Κέρκυρα “στράβωσε” από νωρίς, καθώς ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 7' με τον Κολοβό.
Εκτός από το τετ-α-τετ του Κυβελίδη στο 12', ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε με πάθος και δύναμη την πρωτοπορία του μέχρι το 30' και έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, με πιο καλή ευκαιρία το δοκάρι του Σάμαρη, μετά από εκτέλεση φάουλ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν... στροφές, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και έφτασαν στην ισοφάριση στο 39' με τον Γκέσιο.
Στο δεύτερο μέρος οι Φαίακες μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 82ο λεπτό κάνοντας την ολική ανατροπή. Ο Λεόν εκτέλεσε φάουλ, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε λάθος τη μπάλα και ο Γκέσιος από κοντά με δυνατό σουτ έκανε το 2-1, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, που είχε να κερδίσει από το παιχνίδι του α' γύρου στη Νέα Σμύρνη.
Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (Ηλιάδης 74'), Έντερ, Ζουμπουλάκης, Αρμένης, Λεόν, Γιάντσης (Πετρούσης 87'), Γκέσιος (Τσοκάνης 89'), Κυβελίδης
Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας, Ρόκας (Οκόγιε 60'), Σάμαρης, Κοντοχρήστος (Μπεγλεκτσής 85'), Γουνδουλάκης (Μενδρίνος 69'), Ντούνης, Κολοβός.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ντέρμπι της Κρήτης. Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πλατανιά Χανίων με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1 - 2
ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 0 - 0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0 - 0

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 15:00
Ξάνθη – Ολυμπιακός 17:15
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης 17:15
Άρης – Παναθηναϊκός 19:30

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
ΟΦΗ – Πλατανιάς 19:30