Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ραντεβού στις 11 το βράδυ - Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Θα είναι φαντασμαγορική, τουλάχιστον αυτό ελπίζουν οι Βρετανοί. Που είναι έτοιμοι να προκαλέσουν ακόμη και βροχή για να... πάνε όλα καλά απόψε!

Οι πρώτες μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου δεν ήταν καλές. Η μια γκάφα διαδεχόταν την άλλη. «Η εκδίκηση της γυφτιάς. Τόσα μας έσουραν το 2004, τώρα βλέπουν τη γλύκα», θα πείτε...

Οι Βρετανοί τα έχουν κάνει λίγο... θάλασσα και περιμένουν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να τους... ξελασπώσει. Να πάρουν λίγο τα πάνω τους. Ο σκηνοθέτης του υπερθεάματος, Ντάνι Μπόιλ, έχει δηλώσει ότι θέλει μια τυπική βρετανική νεροποντή κατά την Τελετή. Αλλά φαίνεται ότι ο καιρός δε θα του κάνει το χατίρι. Τις τελευταίες μέρες οι Λονδρέζοι ζουν σε συνθήκες... καύσωνα και οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν να βρέξει απόψε. Αλλά no worries, ο Ντάνι Μπόιλ έχει προνοήσει κι αν χρειαστεί, θα προκαλέσει τεχνική βροχή!

Η τελική πρόβα για την τελετή έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Φαινομενικά, όλα πήγαν καλά. Αλλά και να μην πήγαν, ο χρόνος στην κλεψύδρα τελείωσε. Οι διοργανωτές κρατούν σαν... κρατικό μυστικό (ή και ακόμη καλύτερα) τις λεπτομέρειες της Τελετής, που έχει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων», για να μη διαρρεύσουν στον Τύπο ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παράσταση αρχίζει.

Πρώτος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα μπει –κατά παράδοση- ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Ραντεβού στις 23:00 ώρα Ελλάδας!

newsit.gr

ΕΚΑΝΕ... ΣΕΦΤΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ - Οι χίλιοι πρώτοι βαθμοί!

Οι χίλιοι πρώτοι βαθμοί!
Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγυρίζει από χθες το βράδυ μία ιστορική όσο και... περιπετειώδη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, που πέραν αυτής καθαυτής της επιτυχίας των Αρκάδων εμπεριέχει και... προεκτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε επίπεδο βαθμών, βεβαίως, αφού με τις δύο ισοπαλίες της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, τόσο στο Μπακού πριν από οχτώ μέρες όσο και τη χθεσινή, ο Αστέρας πρόσφερε τους πρώτους χίλιους βαθμούς όσον αφορά τη συγκομιδή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Διόλου ευκαταφρόνητη η εν λόγω προσφορά από τους Αρκάδες, οι οποίοι βεβαίως στις αναμετρήσεις με τη Μαρίτιμο στις 2 και 9 Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν κι άλλους πόντους.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δεν έχουν μπει σε θέση... εκκίνησης, όσον αφορά τα δικά τους παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός (την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον Αστέρα) και αργότερα ο Ατρόμητος στα πλέι οφ του Europa League.

Αναδρομικό τσεκούρι σε μισθούς και εφάπαξ – Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Λίγα λεπτά πριν τις 11.00 πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας. Βγήκαν είκοσι λεπτά μετά τις 12.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μεχρι τώρα συναντήσεων των επιθεωρητών και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για να έρθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά

Ρουφώντας το μυαλό με το καλαμάκι του... Twitter

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά όλοι οι άλλοι νέοι (αλλά και οι μεγαλύτεροι) που χάνουν τον χρόνο τους στο facebook και στο twitter, είναι για πέταμα;

Ρωτώ, διότι μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε ένθεν κακείθεν γύρω από τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αθλήτριας που διασκέδασε με έναν εξυπνακισμό ρατσιστικού περιεχομένου και μετά τον αναπαρήγαγε δια της ιδίας γελοίας οδού.

Δηλαδή, αν δεν υπήρχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - των οποίων η Ελλάς είναι πράγματι θεματοφύλακας, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, διότι στους Αγώνες του 2004 η μίζα πήγε σύννεφο, ενώ δεν προλαβαίναμε να μετράμε «ντόπες» – δεν θα ενοχλούσε κανέναν το συγκεκριμένο σχόλιο;

Παρέμβαση του Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Υγείας για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείο​υ Κορίνθου


Παρέμβαση του Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Υγείας για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

 





Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με επιστολή του, στην οποία ζητά την άμεση στελέχωση του για να αποφευχθούν κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και επισκεπτών ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Ιατρικό Προσωπικό, σημειώνει στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Πέτρος Τατούλης, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο των ασθενών παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου καλείται να εξυπηρετήσει ένα Νομό 180.000 κατοίκων περίπου, συνεχίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι η Κόρινθος κατά την θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται  τόσο από τον τουρισμό, όσο και από την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων και τη γειτνίαση με την Εθνική Οδό.

            Η πολιτεία, ιδίως τη δύσκολη χρονικά περίοδο για τη χώρα, θα πρέπει πρωτίστως να προασπίσει το ρόλο του κοινωνικού κράτους και, για το λόγο αυτό, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα και να μεριμνήσετε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κορίνθου με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρέχονται υπεύθυνες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας  προς τους πολίτες καταλήγει ο Πέτρος Τατούλης στην επιστολή του.

Η “μοναξιά” του ηγέτη

Ακόμη και σε μια τρικομματική κυβέρνηση, που εκ των πραγμάτων απολαμβάνει ευρύτερης κοινοβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης, και επομένως διαθέτει περιθώρια διάχυσης και επιμερισμού της ευθύνης των στρατηγικών αποφάσεων, ο πρωθυπουργός είναι ο ηγέτης εκείνος που βιώνει την αναπόφευκτη μοναξιά της κορυφής.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίο συνάντησε χθες τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, και θα συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι επέστρεψαν στην Αθήνα μάλλον… αγριεμένοι.
Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που μένει μόνος, στην άκρη του κάδρου, μόλις κοπάζει η παραφιλολογία. Όταν τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι παίρνει πάνω του τις ελπίδες ενός έθνους, και τις προσδοκίες μιας κοινωνίας, να… βάλει μυαλό στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Και να διεκδικήσει, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, τη διόρθωση της πορείας διαιώνισης της κρίσης, στην οποία πέραν πάσης αμφιβολίας οδηγεί το Μνημόνιο, ως η κατεξοχήν λάθος συνταγή για μια οικονομία με τις δομικές παθογένειες της Ελλάδας.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο είναι προφανές και εύγλωττο. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, διείδε εγκαίρως που θα οδηγούσε το Μνημόνιο. Πήρε αποστάσεις ασφαλείας. Έδειξε τον «άλλο δρόμο».
Με μια τέτοια πολιτική προίκα, δικαιούται να απαιτεί από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης και τους εκπροσώπους των δανειστών να καταλάβουν ότι, από τη στιγμή που ο ίδιος εγγυάται την τήρηση των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η Ελλάδα, θα πρέπει και οι Βρυξέλλες με τη σειρά τους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Με την επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου που αποδείχτηκε ότι επιδεινώνουν το πρόβλημα, αντί να το λύνουν.

statesmen.gr

Η Γερμανία γυρίζει την πλάτη στη Μέρκελ

Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι οι Γερμανοί… αγάπησαν ποτέ την Άνγκελα Μέρκελ. Πόσο μάλλον δεν την… ερωτεύτηκαν παράφορα. Η σημερινή Καγκελάριος αναδείχτηκε στην εξουσία, περισσότερο ως «αναγκαίο κακό», μια εποχή κατά την οποία οι Σοσιαλδημοκράτες δεν είχαν ένα ηγετικό μέγεθος που θα μπορούσε να ορθώσει επαρκώς πειστικό ανάστημα, παρά χάρη στη αναγνώριση των όποιων ικανοτήτων της.

Συνάντηση Χρίστου Δήμα-Δημήτρη Αβραμόπουλου

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συνάντησε χτες τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών όπως την προκήρυξη Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και γενικότερα τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις.
Μετά την συνάντηση ο κ. Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση “Ένας από τους κυρίαρχους στόχους της χώρας μας είναι να επανακτήσουμε την διεθνή μας αξιοπιστία, η οποία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται. Μόνο εάν ξανά-κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και της παγκόσμιας κοινότητας θα μπορέσουμε να προωθήσουμε με επιτυχία τις θέσεις μας στο εξωτερικό.”

Χρίστος Δήμας : Επείγοντα Προβλήματα Γενικού ΝοσοκομείουΚορίνθου


ΧρίστοςΔ ήμας                                                                                                              25 Ιουλίου 2012
Βουλευτής Κορινθίας, Νέα Δημοκρατία

Προς τονκ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Επείγοντα Προβλήματα Γενικού ΝοσοκομείουΚορίνθου
Το ΓενικόΝοσοκομείο Κορίνθου αντιμετωπίζει επείγοντα προβλήματα λόγω των οποίων αδυνατείνα ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης του νομού Κορινθίας.Εκτός όμως από τους πολίτες της Κορινθίας, το Γενικό Νοσοκομείο εξυπηρετεί πολύπερισσότερους ανθρώπους, διότι βρίσκεται σε κόμβο της Εθνικής Οδού και επιπλέοντο καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται από τον εσωτερικό τουρισμό και ταΣαββατοκύριακα υπερπολλαπλασιάζεται.
Μεταξύτων άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι τα εξής:
1.Προβλέπονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις παιδιάτρων, οι οποίες είναι όλεςκενές. Παρά τις υπεράνθρωπές προσπάθειες που γίνεται από το προσωπικό δεν είναιδυνατόν να καλυφθούν οι εφημερίες του μήνα. Τις ημέρες που δεν υπάρχει εφημερίατης παιδιατρικής διακομίζονται και οι τοκετοί.
2.Εκτάκτως πριν δύο περίπου μήνες βγήκε σε αναρρωτική ο Διευθυντής τηςχειρουργικής, ο οποίος κατά πληροφορίες θα πάρει αμέσως μετά σύνταξη.Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι τρείς εν ενεργεία χειρουργοί (6οργανικές θέσεις) να αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες. Ως εκ τούτου, από τις17 Ιουλίου δεν εφημερεύει η χειρουργική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει ναληφθεί υπόψη ότι εκτός από τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά του νομούκαθημερινά υπάρχουν πολλά τροχαία στην εθνική οδό.
3. Στην Γυναικολογική/Μαιευτικήλόγω της αποχώρησης της επικουρικού γυναικολόγου οι εναπομείναντες τρειςγυναικολόγοι αδυνατούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες με αποτέλεσμα τα έκτακταπεριστατικά να διακομίζονται σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εκτός νομού.
4.Υπάρχει καταδικαστική απόφαση αποζημίωσης ύψους 950.000,00€. Το Υπουργείο μετάαπό ενημέρωση της προηγούμενης διοίκησης κατέβαλε στο Νοσοκομείο 500.000,00€,τα οποία όμως απέχουν μακράν και από τα δεσμευμένα για να καλύψουν τις ανάγκεςτου νοσοκομείου.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α. Αν υπάρχουν  σχέδια για την συμπλήρωση του ιατρικού προσωπικού(πχ. παιδιάτρου, χειρουργού, γυναικολόγου κα) ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο ναεκπληρώνει τις βασικές του υποχρεώσεις;
β. Αν θα καλυφθούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου με μετακινήσειςιατρών από άλλα Νοσοκομεία;
γ. Αν θα καταβληθεί άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου το υπόλοιπο τουδεσμευμένου ποσού, δηλαδή 450.000,00€; 

                   Ο ερωτών βουλευτής           

                   Χρίστος Δήμας
_____________________
Χρίστος Δήμας
Βουλευτής Κορινθίας ΝΔ
Το πραγματικό ενδιαφέρον στην πολιτική, είναι η προσπάθεια να δεις πίσω από την κουρτίνα. Πίσω από το προφανές και αναδεικνυόμενο από τα φώτα της δημοσιότητας. Να επιχειρήσεις να διαβάσεις μεταξύ των γραμμών. Πίσω από τις λέξεις. Να βρεις τα νοήματα που κρύβονται και υπονοούνται. Να «μεταφράσεις» πράξεις και λόγια. Και ίσως, κάπου εκεί, καταλάβεις τι συμβαίνει.
Κάπως έτσι, θα πρέπει να επιχειρήσει κανείς να προσεγγίσει τη σημερινή παρουσία του Ζοζέ Μπαρόζο στην Αθήνα. Τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, και όσα είπε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και την προοπτική της χώρας μας να ξεπεράσει τη σημερινή βαθιά κρίση.
Ο Πορτογάλος πολιτικός δεν είναι «πρώτο βιολί». Δεν έχει καν τη δύναμη να επηρεάζει τις εξελίξεις, όπως για παράδειγμα ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Eurogroup. Έχει ωστόσο δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα: Απ’ τη μια είναι βαθιά ευρωπαϊστής, τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο. Και απ΄την άλλη, διατηρεί, από την εποχή της Προεδρίας Μπους κιόλας, εξαιρετικές προσβάσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Μιλώντας για μια Ελλάδα που θα ξαναχιστεί, εντός της ευρωζώνης και με τη συνειδητή συνδρομή των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ζοζέ Μπαρόζο κοιτάζει πρωτίστως, και κοιτάζει με νόημα, όσους, από το Βερολίνο και… πάνω, δεν αποδοκιμάζουν εμφαντικά τα σενάρια χρεοκοπίας της Αθήνας.
Σε αυτή του την αφήγηση, έχει την υποσυνείδητη στήριξη και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ, στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά βλέπει έναν πολιτικά συγγενή, Κεντροδεξιό ηγέτη, τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί. Όπως δεν μπορούσε να κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον δημιουργό της κρίσης, αλλά ούτε και με τον Λουκά Παπαδήμο, που κλήθηκε απλώς να τη διαχειριστεί.
Η παρουσία Μπαρόζο στην Αθήνα είναι ένα εξαιρετικό βήμα. Μόνο που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο, αλλά να ακολουθηθεί και από άλλα. Από επισκέψεις και άλλων, σημαντικότερων Ευρωπαίων ηγετών. Έτσι ώστε η πρόσθεση των βημάτων να δώσει ώθηση για ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, όπως θα σημείωνε με έμφαση ο Ελύτης.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Αυτοκτονία STOP ! Δεν τελειώνεις μ΄ αυτό, σκέψου τι σε περιμένει μετά…



Τις μέρες αυτές, σε γνωστό καφενείο της πόλης συνάντησα για μια ακόμη φορά έναν παλιό δάσκαλο και κατασταλαγμένο φιλόσοφο με πρωτοπόρες πάντα ιδέες στα κοινωνικά θέματα αλλά και εντρυφής παραδοσιακός… Ήταν βαθιά στενοχωρημένος, ανήσυχος, και αγανακτισμένος θα έλεγα, μ΄ αυτό το κύμα των αυτοκτονιών πού κάθε μέρα βλέπουμε στις εφημερίδες και πού τελειωμό δεν φαίνεται να έχει… Σημείωσα ( ώς http://patrablog.blogspot.com )κάποιες σκέψεις του, πού άξιζαν ίσως, και τις μεταφέρω… «Αυτό το πρωτόγνωρο κακό» μού είπε, «πού θερίζει τελευταία την χώρα μας, όπου για ένα χρέος και ένα ξόδι πάνε κάποιοι και σκοτώνουν τους εαυτούς τους, ούτε σε υποανάπτυκτες και Τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνει… Μας έρχεται λοιπόν ένας λογαριασμός, ένας πλειστηριασμός, μια κατάσχεση, ή ένα απαιτητό Τραπεζικό δάνειο της τάδε ημερομηνίας και λήξεως πού κάποτε, και καλώς εχόντων των πραγμάτων είχαμε πάρει, και επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε «μπάμ» τραβάμε μια πιστολιά, σφίγγουμε μια θηλιά, κάνουμε ένα άλμα μπαλκονίσιο και άντε μετά ξαπλωνόμαστε σαν κούκλα άψυχη κάτω…

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 30 Αυγούστου ηεκλογή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε την εξής δήλωση:

«Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κόμματος, Λ. Συγγρού 340 και ώρα 18:00.

Οι διαδικασίες για την εκλογή του Γραμματέα ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 17 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας και στις διατάξεις του άρθρου 7 του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής και θα εφαρμοστούν με βάση τη νέα ημερομηνία σύγκλησης του οργάνου».

Ήρωες και προδότες – ξανά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ψάρια θα πιάσει η Κύπρος κατά την διαπραγμάτευσή της με την τρόικα.

Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι γίνεται διαπραγμάτευση.

Έχει δημιουργηθεί μια πολιτική επιτροπή διαπραγμάτευσης (αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Εμπορίου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υφυπουργό παρά τω προέδρω) – κάτι που εδώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σήμερα.

Έτσι, είναι βέβαιο ότι δεν θα βρεθούν υπουργοί - και μάλιστα αρμόδιοι – που θα δηλώσουν αργότερα πως δεν είχαν παρά τρεις ώρες να διαβάσουν το κυπριακό μνημόνιο.

Στο επίκεντρο των (κυπριακών) συζητήσεων, βρίσκονται από την αρχή κρίσιμα θέματα όπως η ΑΤΑ, το συνταξιοδοτικό, η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, το Γενικό Σχέδιο Υγείας, η ανάγκη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και η εποπτεία των τραπεζών και των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

3on3 StreetHoopsTour 2012 – Αυλαία της περιοδείας στην Κόρινθο!

Αυλαία για τo3on3 Street Hoops Tour 2012 με την τελική φάση της περιοδείας, η οποία διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Κόρινθο το Σάββατο 21 Ιουλίου. Το κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου υποδέχθηκε τις  16 καλύτερες ομάδες (εφήβων- ανδρών) από τις τρεις προκριματικές φάσεις που είχαν προηγηθεί σε Αθήνα (Γαλάτσι - Μελίσσια) και Κόρινθο, σε μια ολοήμερη γιορτή του μπάσκετ. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου γέμισαν με παίκτες και θεατές που με ενθουσιασμό παρακολούθησαν θέαμα υψηλού επιπέδου με αγώνες γεμάτους πάθος και ένταση μέχρι τον τελικό και την ανάδειξη του υπέρ πρωταθλητή της φετινής περιοδείας. Όμορφο διάλειμμα για παίκτες και θεατές πριν την έναρξη του Final 4, ο διαγωνισμός καρφωμάτων, δείγμα της ποιότητας των αθλητών που έλαβαν μέρος.

Τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν απένειμε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Η επιτυχία της διοργάνωσης συντελέστηκε με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του δήμου Κορινθίων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ιδίου του δημάρχου ξεχωριστά. Σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης για την προσφορά του στην πραγματοποίηση της περιοδείας μας αλλά στον τοπικό αθλητισμό γενικότερα, οι διοργανωτές του τουρνουά παρέδωσαν στον κ. Πνευματικό αναμνηστική τιμητική πλακέτα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν την φετινή μας προσπάθεια: τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές, τους θεατές, τους χορηγούς μας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους δήμους Γαλατσίου, Μελισσίων και Κορινθίων, τα σωματεία Α.Ο. Γαλατσίου, ΚΑΟ Μελισσίων και Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου και να ευχηθούμε και του χρόνου με μια ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση.

1.800.000 ευρώ για το Γυμνάσιο Μολάων από το ΕΣΠΑ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00

Ειδικότερα,

1.    «Προσθήκη-Επέκταση Υπάρχοντος Κτιρίου Γυμνασίου Δημοτικής Ενότητας Μολάων Δήμου Μονεμβασιάς Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Μονεμβασιάς.

Το έργο αφορά στην προσθήκη νέου γυμναστηρίου και στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επιπλέον των υφιστάμενων, όπως χώρους υποδοχής-κίνησης, αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, γραφεία καθηγητών και γυμναστών, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία - κυλικείο και βοηθητικές λειτουργίες (WC, αποδυτήρια κτλ), στο Γυμνάσιο Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς. Επίσης προβλέπεται κατασκευή ανελκυστήρα, προσβάσεων ΑμΕΑ και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (όπως φύτευση δέντρων, χώροι πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός κλπ.). Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το συγκρότημα Γυμνάσιου είναι στην περιοχή της τελευταίας επέκτασης του σχεδίου πόλης των Μολάων (τομέα Β), στο οικοδομικό τετράγωνο Κ.Φ 173 και έχει εμβαδόν Ε=17.265m2. Το σχολικό συγκρότημα γυμνασίου έχει συνολικό μικτό εμβαδόν Ε= 3.678 m² με Ευπογείου =305,82 m2, Εισογείου = 2.103,40m², Εορόφου = 870,71m².

Ο Μανώλης Αγγελάκας τοποθετήθηκε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιουνίου

Ο πρώην ευρωβουλευτής, Γραμματέας Οργανωτικού και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές Μανώλης Αγγελάκας, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιουνίου , όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, και καταλαμβάνει τη θέση του Τάσου Αποστολόπουλου. 
Ο Μανώλης Αγγελάκας φαρμακοποιός στο επάγγελμα., γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1960. Μεγάλωσε στο Θησείο και το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε τη στρατιωτική του Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Φαρμακοποιός και το διάστημα 1984 - 1990 εργάστηκε σε Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες ως υπεύθυνος παραγωγής και εργοστασίου. Το διάστημα 1984 -1990 φοίτησε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 1990 ιδρύει δική του επιχείρηση και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα των αντιπροσωπειών

Συνδικαλιστικά, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακοποιών και διατέλεσε Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών την περίοδο 1987 - 1991 και Πρόεδρος της ΠΕΦ την περίοδο 1991 - 1996. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε φαρμακευτικά περιοδικά. Είναι μέλος σε Φαρμακευτικές Επιστημονικές εταιρείες.

Από νεαρός ασχολήθηκε με την πολιτική δράση στο Πανεπιστήμιο, όπου διατέλεσε Πρόεδρος σε όλα τα έτη σπουδών της Φαρμακευτικής. Την περίοδο 1984 -1989 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας της ΤΟ Θη-σείου της Νέας Δημοκρατίας και την περίοδο 1989 – 1996, Πρόεδρος της ΤΟ Θησείου και μέλος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής. Από το 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν πρόεδρος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Από το 1997 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Το 2004 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τις Ευρωεκλογές του 2009, διετέλεσε Ευρωβουλευτής. Από το Νοέμβριο του 2009, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Αγγελάκας ήταν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 οπότε και παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, ανέλαβε Άναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βασιλάκου, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχουν δυο κόρες την Ντιάνα, 24 ετών και την Κωνσταντίνα, 20 ετών.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ο Δ. Καλογερόπουλος
Στην Περιφέρεια Αττικής τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, με έντονη εσωκομματική δράση στη Νέα Δημοκρατία, και καθοριστική συμβολή στον αγώνα για τη νίκη των εκλογών της 17ης Ιουνίου, με την παρουσία του στο Λεκανοπέδιο.
Στην Περιφέρεια Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου, πρώην βουλευτής και στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην Περιφέρεια Κρήτης ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης.
Στις υπόλοιπες Περιφέρειες τοποθετήθηκαν, στη Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα η Καλλιόπη Γερακούδη, στην Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία ο Ηλίας Θεοδωρίδης και στη Μακεδονία-Θράκη ο Θανάσης Καρούντζος.

Ανακοινώθηκε... εθνικός διαπραγματευτής για το έργο της “Ολυμπίας Οδού”

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά από εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ορίζεται ο Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων (έργα παραχώρησης, όπως η "Ολυμπία" και η "Ιόνια" Οδός). Ο κ. Βιδάλης, που έχει διατελέσει επί σειράν ετών ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) για το «ξεπάγωμα» 1,4 δισεκατομμυρίων ευρω, που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγάλων έργων, όπως η "Ολυμπία" και η "Ιόνια" Οδός, ήρθαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως δήλωσαν μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΕΤΕΠ, Βέρνερ Χόγιερ, τα προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και συνεπώς τα πρώτα κεφάλαια θα φτάσουν στη χώρα μας το φθινόπωρο.
Οι συμβάσεις έχουν παρουσιάσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση τους, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που επηρέαζε άμεσα την χρηματοδότηση των έργων και των παραχωρησιούχων.
Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να καταλήξει σε μια συμφωνία-πλαίσιο για τα έργα και μέχρι το τέλος του χρόνου, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, οι συμφωνίες για τα έργα να τεθούν υπό την έγκριση της Ελληνικής Βουλής.
Τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Προσπελασιμότητας είναι:
1. Ιόνια Οδός
(συμπεριλαμβάνονται και τμήματα ΠΑΘΕ) (ΟΠΣ 341193, 'ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ "ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΑΘΕ ΑΘΗΝΑ (Α/Κ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) - ΜΑΛΙΑΚΟΣ (ΣΚΑΡΦΕΙΑ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΕ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ")
2. Μαλιακός – Κλειδί
(ΟΠΣ 371534 'ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΣ - ΚΛΕΙΔΙ»)
3. Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας
(ΟΠΣ 296564 «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (E65)»)
4. Ελευσίνα, Κόρινθος, Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα
(ΒΔ ‘Αξονας Πελοποννήσου) (ΟΠΣ 277211 'ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ»)
5. Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (Οι εργασίες στον οδικό άξονα συνεχίζονται κανονικά)
(ΟΠΣ 292401 'ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ»).
Η πλήρης έναρξη κατασκευής των έργων αυτών θα συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της Χώρας κατά 1,5% και στην ενίσχυση της απασχόλησης δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

isthmos.gr

Ακροδεξιοί αμαύρωσαν την επέτειο της μάχης των Δερβενακίων - Αποδοκίμασαν Ταγαρά και Πνευματικό

Η επέτειος του εορτασμού για τη μάχη των Δερβενακίων είχε πολλά απρόοπτα, καθώς ομάδα ακροδεξιων προκλητικότατα , δεν σεβάστηκαν την ιερή τελετή και αποδοκίμασαν στην κατάθεση στεφανιών τόσο το βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Ταγαρά όσο και το Δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό . Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Ταγαράς κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι, στελέχη της Χρυσής Αυγής, ξέσπασαν σε συνθήματα "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί". Στην πορεία απειλήθηκε επεισόδιο με το Δήμαρχο Κορίνθίων Αλέκος Πνευματικό που επετέθη στο βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρα λέγοντας "Δεν περνά ο φασισμός" χαρακτηρίζοντάς τον "δειλό" και την ομάδα του "φοβισμένα ανθρωπάκια". Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν όταν κλήθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος να καταθέσει στεφάνι.
Δείτε το βίντεο Με πληροφορίες από το http://ekorinthos.gr