Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

"ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"!

Εκτός από το κλασικό βίντεο που κυκλοφορεί από το πρωί σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, υπάρχει και ένα δεύτερο βίντεο με το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στον βουλευτή Π. Λαφαζάνη. Σύμφωνα με όλα όσα ακούστηκαν, ο Π. Λαφαζάνης ζητά "να εγκαταλείψει άμεσα η Ελλάδα την ευρωζώνη και να πάει σε δικό της νόμισμα όσο πιο γρήγορα γίνεται"! Ο Π. Λαφαζάνης πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εξέφρασε τέτοια θέση. Τα έχει ξαναπεί αυτά, μέχρι να επιβάλλει ο Α. Τσίπρας ενιαία θέση και φωνή...
FIMOTRO

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Λίγες εβδομάδες απομένουν στην Ελλάδα προτού ξεμείνει από χρήματα εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Ωστόσο προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και ότι τα μέτρα λιτότητας θα γίνουν ηπιότερα. «Η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες στη διάθεσή της πριν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας πως αποτέλεσμα της εξόδου από την Ευρωζώνη θα ήταν ο υπερπληθωρισμός, η φυγή καταθέσεων, χαμηλότερη ανάπτυξη και χαμηλότεροι μισθοί.
Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές θα γίνουν ηπιότερα.
«Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα», επεσήμανε ο κ.Παπανδρέου. «Αν καταφέρουμε να παρατείνουμε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για ένα ή δυο ακόμη χρόνια θα μπορούσε να απαλύνει λίγο τον πόνο» πρόσθεσε.
Ο κ.Παπανδρέου είπε επίσης ότι ισχυρισμοί που έχουν γίνει από Ελληνες πολιτικούς για μη τήρηση των όρων του μνημονίου δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές να δράσει με υπευθυνότητα.
Αναφορικά με την Ισπανία ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για ανακεφαλοποίηση των ισπανικών τραπεζών και ότι πολιτικοί πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να ηρεμήσει η αγορά.
Τέλος, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του προς τη χώρα είχαν προσωπικό κόστος. «Έκανα ό,τι μπορούσα. Τώρα εξαρτάται από την επόμενη κυβέρνηση να αναλάβει αυτό το πακέτο και να το διαχειριστεί», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός

Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς

Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς, ποια ποσοστά δίνει η unibet σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή

Στο όριο προβλέπει τη σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση που εξασφαλίζει το μπόνους των 50 εδρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Unibet (Unibet Group Plc) μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στον κόσμο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο αξιών της Στοκχόλμης.
«Από την ημέρα που βγάλαμε πρώτοι στην αγορά αποδόσεις για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012., λέει ο Kenneth P., υπεύθυνος ειδικών στοιχημάτων της Unibet, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι αποδόσεις μας έχουν αλλάξει αρκετές φορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αμφίρροπου της εκλογικής αναμέτρησης, είναι το στοίχημα για τον νικητή των εκλογών όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου από την ίδια σχεδόν αφετηρία, στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε φαβορί για την επικράτηση αλλά μετά την παύση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει σημαντικά την ψαλίδα». 
Πριν παρουσιάσουμε τα σχετικά με τις εκλογές ερωτήματα που θέτει η εν λόγω εταιρία και τις αποδόσεις που προσφέρει (δηλαδή τις πιθανότητες πολιτικών εξελίξεων που προβλέπει) και για να μην παρεξηγηθούμε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε  ότι  αυτό το ρεπορτάζ δεν αποτελεί προτροπή συμμετοχής σε τζόγο, για τον οποίο η άποψη του eklogika.gr είναι αντίθετη.
Οι προβλέψεις και οι απόδόσεις της Unibet
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχήματα της Unibet  τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο αυτά κόμματα είναι πάρα πολύ κοντά, καθώς για την μεν Νέα Δημοκρατία ο πήχης βρίσκεται στο 26,5% ενώ για το δε ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο όριο είναι στο 26,0%.
Για το ΠΑΣΟΚ προβλέπει μικρή πτωση προσφέροντας αποδόσεις στο 12%.
Η ίδια εταιρία θεωρεί ότι τα ποσοστά των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ δεν θα έχουν απόσταση μεγαλύτερη της  μίας ποσοστιαίας μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα  της Σουηδικής εταιρίας για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι αν θα ξεπεράσει ή όχι το 6,75%, όταν για την Δημοκρατική Αριστερά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 6,25% και για το ΚΚΕ 5,75%!
Σε ότι αφορά τη συμμαχία της Δράσης του Στέφανου Μάνου με την Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου, οι μπουκμέικερς προσφέρουν μειωμένα ποσοστά αφού δεν προφανώς δεν θεωρούν  πολύ πιθανή την είσοδό της στη Βουλή με το ερώτημα αν θα ξεπεράσει το 2,75%. Αντίστοιχα πτωτική τάση προβλέπουν και στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ειδικά μετά το επεισόδιο του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη, με την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου, με όριο το 4,5%.
Είναι προφανές ότι η Unibet αναμένει μείωση (έστω μικρή) της αποχής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αφού δίνει στις αποδόσεις της όριο συμμετοχής το 66,5% ενώ στις 6 Μαίου ψήφισε το 65,1%. Επίσης μάλλον θεωρεί ως «στάνταρ» την επτακομματική βουλή αφού η απόδοση σε αυτό το ενδεχόμενο έχει πέσει (από 2.30 πριν από 20 μέρες ) στο 1.25 και για όσους προβλέπουν Κοινοβούλιο 8 κομμάτων προφανώς με είσοδο της «Δημιουργίας ξανά» προσφέρει απόδοση 8.00!

eklogika.gr

Τον Ιφικράτη τον διαγράψατε ή όχι;

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, ανταπαντώντας στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για την ταμπακιέρα κουβέντα.
Τον Ιφικράτη τον διαγράψατε ή όχι;
Τον Κουφοντίνα και τους τρομοκράτες τους καταδικάζετε ή όχι;
Τους κουκουλοφόρους τους καταδικάζετε ή όχι;
Μόνο και μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τις πιο περιθωριακές συνιστώσες του για μία χούφτα ψήφους, δείχνει το πόσο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι για τον τόπο.
Τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας».

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Να βγούμε από την Ευρωζώνη και να κόψουμε εθνικό νόμισμα».

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Να βγούμε από την Ευρωζώνη και να κόψουμε εθνικό νόμισμα».

Βερούτης προς Δημιουργία Ξανά: αποσυρθείτε από τις εκλογές



Nα καταλάβει η Δημιουργία Ξανά ότι δεν είναι ώρα για δημιουργία ,αλλά για σταθερότητα δηλώνει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Δημιουργίας Ξανά Άγης Βερούτης . Ο κ. Βερούτης πιστεύει ότι το έχουν αντιληφθεί το 60% όσων ψήφισαν το κόμμα του κ.Τζήμερου στις προηγούμενες εκλογές και καλό είναι να το αντιληφθούν και οι υπόλοιποι ώστε να αποσύρει το κόμμα τα ψηφοδέλτια του και να μην κατέβει στις ερχόμενες εκλογές βοηθώντας έτσι τη ΝΔ να πάρει την πρώτη θέση και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας . Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Βερούτη που προκαλεί έντονη συζήτηση και αντιδράσεις στους κόλπους της Δημιουργίας είναι η εξής :

Τα spot της ΟΝΝΕΔ για τις εκλογές:


 

Μπλοφάρουν μωρούλι...

http://www.youtube.com/watch?v=JSfS45mjrU0 


Πάρτα σύριζα και θα δεις

http://www.youtube.com/watch?v=WQ1ysrAMI7U 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ Τάσος Τσανεκλίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ως γνήσιο πατριωτικό δημοκρατικό κόμμα προτάσσει τη διασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 1 του Συντάγματος, που πρεσβεύει την ευνομία και την ισονομία, που λειτουργεί θεσμικά με αιρετά όργανα και που απευθύνεται σε συνειδητούς πολίτες που δεν ανέχονται την κοροϊδία του να αποφασίζουν άλλοι γι' αυτούς.
Οι εκλογές της 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ είναι το σημαντικότερο ορόσημο για την ΕΛΛΑΔΑ. Για το αν θα προχωρήσουμε μπροστά η αν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στην "μέγγενη "της γερμανικής βαρωνίας και των εταίρων της!
Η ΕΛΛΑΔΑ μας ενώνει!!!Δεν έχουμε την πολυτέλεια να "διυλίζουμε των κώνωπα"! Το ΟΡΑΜΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του κ.Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ για μια ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ είναι το κοινό μας ΟΡΑΜΑ.
Στη σημερινή φιλική και έντιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον Πρόεδρο του κινήματος κ. Πάνο Καμμένο καταθέσαμε το πρόγραμμα των 30 σημείων - θέσεων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ.
Αυτό το πρόγραμμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ είχε θετική ανταπόκριση από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μιας και περιέχει πάρα πολλά κοινώς αποδεκτά σημεία και μας δίνει το έναυσμα για προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία που δεν αφαιρεί από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ την αυτοτέλεια του.
Στις 17 Ιουνίου 2012 θα πραγματώσουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Πάτρα: Αυτή είναι η δασκάλα που βρέθηκε μαχαιρωμένη

Μια εκπαιδευτικός που δίδαξε ήθος και από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες Πατρινοί. Έτσι χαρακτηρίζουν όσοι γνώρισαν την 82χρονη Ρεγγίνα Παπανδρέου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που έχασε τη ζωή της με τόσο αποτρόπαιο τρόπο την Πέμπτη το πρωί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γ. Ηλιόπουλο στην "Πελοπόννησο" η γυναίκα ζούσε μόνη της τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά τον θάνατο του συζύγου της Παναγιώτη, υπαλλήλου του υπουργείου Βιομηχανίας.
Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο Παπανδρέου, μηχανολόγο-μηχανικό στον Δήμο Πατρέων, και τη Δήμητρα, που είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νικολόπουλο, ηλεκτρολόγο-μηχανικό.
Η Ρεγγίνα Παπανδρέου ήταν για πολλά χρόνια δασκάλα στο συγκρότημα Γλαράκη και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.
Όλοι τη θυμούνται για την αφοσίωσή της στους μαθητές της, αλλά και για το ήθος που δίδασκε κατά την παράδοση. Είχε υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες στην εκπαίδευση και ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.
«Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί ο δολοφόνος. Δυστυχώς όλη η Ελλάδα ασχολείται με ένα μπουγέλο και δύο χαστούκια, όταν η εγκληματικότητα καλπάζει» σημειώνει ο γαμπρός της θανούσας, Γιώργος Νικολόπουλος.
Κάθε ημέρα τα παιδιά της επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τη γυναίκα. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη το πρωί, όμως η γυναίκα δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Οι ώρες περνούσαν και τα παιδιά της άρχισαν να ανησυχούν. Δεν ήταν συνηθισμένο η μητέρα τους να μην απαντάει στις τηλεφωνικές κλήσεις.
Τελικά η κόρη της, στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της γυναίκας και μπαίνοντας στο εσωτερικό της τη βρήκε νεκρή.

thebest.gr

Πνίγηκε ηλικιωμένη στη Ναύπακτο

 
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην παραλία της Ψανής όπου η άτυχη γυναίκα είχε πάει για μπάνιο.
Η 75χρονη σύμφωνα με το nafpaktianews.gr μετά το περιστατικό διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο στο Κ. Υ. Ναυπάκτου όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Τσάνας στηρίζει τη νέα γενιά διεθνών


Εκπομπή με τον Κώστα Τσάνα
Με αφορμή το χθεσινό σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον αγώνα της εθνικής Ελλάδος με την Πολωνία στην έναρξη του Euro 2012, το Focuswebtv.gr φιλοξενεί τον προπονητή της εθνικής Νέων, Κώστα Τσάνα στην εκπομπή Focus Sports. Ο Αλέξανδρος Κοζαρίδης, ο Κώστας Βορίλας και η Αλκμήνη Χατζηνάσιου ρωτούν τον Κώστα Τσάνα για τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Κώστα Φορτούνη, τους οποίους καλούσε στην εθνική Νέων και χθες άλλαξαν το αγωνιστικό πρόσωπο της Ανδρών.
Μαζί με την ανάλυση των σημερινών αγώνων του Euro 2012 και τα ανάλαφρα θέματα από την διοργάνωση, η συντακτική ομάδα του bet3.GR δίνει τα έγκυρα προγνωστικά της για τις αναμετρήσεις εντός και εκτός Euro 2012.

Για να δείτε την εκπομπή "Focus Sports" ακολουθήστε το link

focuswebtv.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Πάτρα: Θέλω να ξέρετε ότι η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, , με αφορμή την πρόσφατη στυγερή δολοφονία δασκάλας με 36 μαχαιριές, στην πόλη της Πάτρας. από το Επιμελητήριο Αχαΐας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Μετά το άγριο έγκλημα με το Θανάση Λαζανά, προστέθηκε σήμερα μια απίστευτη καινούρια αγριότητα, με τη δασκάλα και τις 36 μαχαιριές.
 Θέλω να ξέρετε ότι η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει.
 Η Δημοκρατία χρωστάει στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Και αυτό το χρέος της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη, να ξέρετε ότι θα είναι το πρώτο που θα ξεχρεώσουμε».
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο Πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Αχαΐας , επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη και για μια ακομα φορά επεσημανε πως " η έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη."
Αύριο το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πύργο.

Παροιμίες υποβάθμισης.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχός του Ιφικράτη Αμυρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δικής του εμπλοκής επιχειρεί, λέγοντας… παροιμίες, να το υποβαθμίσει.

Ας απαντήσει ευθέως:
  1. Ήταν ή δεν ήταν ο Ιφικράτης Αμυράς στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως δημοσιεύτηκε πριν λογοκριθεί, στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”;
  2. Νομιμοποίησαν ή όχι πολιτικά τον Ιφικράτη Αμυρά και τις απόψεις του, δίνοντάς του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης; Στη συνέντευξή του αυτή, μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης ζητά το αδιανόητο, να βγει η Ελλάδα άμεσα από την Ευρωζώνη και να τυπώσει εθνικό νόμισμα.
  3. Γιατί μετά το σάλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέγραψε και δεν αποκήρυξε τις απόψεις του στελέχους του για αντάρτικο πόλεων; Έχει, πάντως, την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή.
  4. Γιατί δεν καταγγέλλει ανοιχτά και ξεκάθαρα και άλλες επικίνδυνες απόψεις στελεχών του που στηρίζουν πολιτικά τον καταδικασμένο, τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα;
  5. Και τέλος, γιατί δεν καταδικάζει ευθέως και ανοιχτά τις συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε, λεηλατούν και τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας;».  


Επισυνάπτεται η λογοκριθείσα επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής Έκδοσης της ΑΥΓΗΣ, καθώς και ενδεικτική δημοσίευση του ηλεκτρονικού τύπου:
 http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=454000

Μία σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας αλλά και ηθοποιός, η Ζώρζ Σαρρή, δεν είναι πια κοντά μας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια της Ζωρζ Σαρρή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μία σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας αλλά και ηθοποιός, η Ζώρζ Σαρρή, δεν είναι πια κοντά μας. Με σημαντικό έργο στη παιδική λογοτεχνία  αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο, θα τη θυμόμαστε ως μία πολυτάλαντη παρουσία στα είδη τής τέχνης, πού με σεβασμό και ξεχωριστή ευαισθησία υπηρέτησε.
Οι μικροί αναγνώστες και φίλοι της δε θα τη ξεχάσουν ποτέ, διαβάζοντας τα έργα της, αλλά και όλοι εμείς θα την απολαμβάνουμε στην ασπρόμαυρη μαγεία τού ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τη "Φαίδρα" και το "Τελευταίο Ψέμα"».

Το μεγάλο λάθος του Τσίπρα

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι, νομίζω, αυτονόητο. Όπως αυτονόητο είναι και ότι η Γαλλία ανήκει στους Γάλλους ή η Τουρκία στους Τούρκους κτλ.
Αυτό το τελευταίο, ο Κεμάλ  Ατατούρκ το είχε κάνει, ως γνωστόν,  βασικό σύνθημα των λεγόμενων τότε Νεότουρκων, που αποτελούσαν το συνωμοτικό του Κίνημα και την πολιτική του βάση. Όπως ακριβώς  ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου  είχε κάνει σημαία του δικού του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ, το «η Ελλάδα  ανήκει στους Έλληνες».
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε  πει ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» (που θα μπορούσε εγκυρότατα  να λεχθεί και αντιστρόφως, ότι δηλαδή «η Δύσις ανήκει εις την Ελλάδα») χάλασε ο κόσμος. Ακόμη και τώρα  η «αριστερά» αναφέρει περίπου ως εθνική προδοσία αυτή την αυτονόητη διαπίστωση.
Τώρα όμως, αγαπητοί συνέλληνες, μάθαμε επί τέλους, πού  πραγματικά «ανήκομε»! Μα απλούστατα στο G 20.  Στην Ομάδα δηλαδή των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου! Όχι βέβαια ως μία από αυτές, ούτε ως Προτεκτοράτο και των 20 από κοινού, αλλά υπό την Αιγίδα τους, δηλ. κατά κάποιο τρόπο, υπό την προστασία τους.
Δηλαδή, δε μας έφτανε η Τρόικα, το ΔΝΤ, η κα Μέρκελ, ο κ. Μπαρόζο, ο Τόμσεν,ο Ντερούζ, ο Ρέν και οι άλλοι ακατονόμαστοι «νεοφιλλέληνες», βάλαμε στο κεφάλι μας και τους Τούρκους, τους Ινδούς, τους Βραζιλιάνους και τους άλλους πλούσιους του κόσμου τούτου. Τους 20 δηλαδή, του G !
Γιατί στους εκπροσώπους αυτών των 20, πάντως, έδωσε  στις 6 Ιουνίου 2012 την  αναφορά του ο  κ. Τσίπρας, σχετικά με όσα προτίθεται να μας κάνει και (υποτίθεται) να τους κάνει, από τις 18 Ιουνίου και μετά, αν… ό μη γένοιτο!
Μετά τιμής πολλής,
Θεόδωρος Ελευθ. Κοπανάς

statesmen.gr

Το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες,δεν θα περάσουν!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοκ  προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να  πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.

Φαίνεται μάλιστα, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, διατηρεί  προνομιακή σχέση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά  μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά,  αλλά δεν τις καταδικάζει.
Τις υποθάλπει  και τις ενθαρρύνει.

Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει.
Το σοκ  που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες.
Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!»


Το βίντεο με τα όσα λέει ο κ. Ιφικράτης Αμυράς στη διεύθυνση:

“Εμφανίστηκε” με ανακοίνωση ο Κασιδιάρης

«Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητείται για το βίαιο επεισόδιο κατά της Λ. Κανέλλη και της Ρ. Δούρου, ενώ σήμερα εκπνέει το αυτόφωρο.
Η ανακοίνωση του Ηλ Κασιδιάρη:
«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.
»Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.
»Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.
»Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής».

ΝΕΤ FM

Η αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή

Οι ανοησίες που ακούγονται αυτό το διάστημα υπερβαίνουν τα όρια του γελοίου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που δήθεν εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τις δραστηριότητες της «Χρυσής Αυγής» και κάνουν λόγο για το «αυγό του φιδιού». Ανιστόρητες ανοησίες που λέγονται προκειμένου να αποκτήσει «πλοκή» του αφήγημα της Αριστεράς.
Ε, λοιπόν ούτε «αυγά» υπάρχουν αλλά ούτε και «φίδια». Αυτό που σήμερα εκφράζει η «Χρυσή Αυγή» είναι μια ριζοσπαστική εθνικιστική Ακροδεξιά, που υπήρχε από το κίνημα των επιστράτων της εποχής του Γούναρη και σήμερα αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι το κόμμα της Ακροδεξιάς, που όπως σ’ όλη την Ευρώπη έτσι κι εδώ, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Πέρα απ’ την αισθητική πλευρά του πράγματος- αναφέρομαι στους «φουσκωτούς»- η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα αντιδημοκρατικό κόμμα που δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό- απλώς τον χρησιμοποιεί όπως και το ΚΚΕ ως μέσο προκειμένου να πετύχει το στόχο του- πιστεύει στο «Εθνικό Λαϊκό Κράτος» και αξιοποιεί τους μετανάστες- που πράγματι αποτελούν μείζον πρόβλημα- για να προσελκύσει τους αγανακτισμένους πολίτες.
Υπάρχουν λοιπόν συμπολίτες μας που είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει εμφορούνται από τέτοιες απόψεις. Υπήρχαν πάντα. Αδιάψευστος μάρτυρας οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, ακόμα και από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη «Χρυσή Αυγή». Είναι υποκρισία να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε πως όλοι αυτοί ψήφιζαν άλλα κόμματα πριν την εμφάνιση ενός «καθαρόαιμου» ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος, όπως είναι η «Χρυσή Αυγή», στο πολιτικό σκηνικό.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με πολιτικά επιχειρήματα, όπως αντιμετωπίζουμε και αντίστοιχα κόμματα από τα άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος. Όπως δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές πράξεις που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας από την ακροδεξιά, έτσι δεν πρέπει και να κάνουμε τα «στραβά μάτια» σε αντίστοιχες πράξεις της ακροαριστεράς. Τα χαστούκια στη Λ. Κανέλλη προκάλεσαν την ομόθυμη καταδίκη όλων των κομμάτων. Ο άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Κ. Μπογδάνου από ακροαριστερούς στα Εξάρχεια πέρασε στα «ψιλά». Γιατί; Ένας λόγος είναι η δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας. Ο κυριότερος όμως λόγος είναι ότι η Αριστερά απολαμβάνει ενός «σεβασμού» με αποτέλεσμα οι πράξεις της να παραγράφονται.
Επί της ουσίας η Ακροδεξιά έχει πλέον το κόμμα της. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, αφού τα κόμματα που στέγαζαν όσους συμπολίτες μας πιστεύουν σ’ αυτές τις ιδέες, απαλλάχθηκαν από την παρουσία τους. Επιπλέον τους ξέρουμε και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Θα ήθελα ειλικρινά να συνέβαινε το ίδιο και με την Ακροαριστερά την οποία δεν «ξέρουμε», αφού δια της μεθόδου του «εισοδισμού» είναι παντού, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΚΕ, ενώ δεν θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε αφού έχουν κομματική κάλυψη.
Η αντίδραση της Δημοκρατίας με κραυγές και δαιμονοποίηση της πραγματικότητας, εκτός από ανώφελη και αναποτελεσματική, επιπλέον είναι και επικίνδυνη. Τέτοιες αντιδράσεις ενισχύουν τα άκρα. Αντιθέτως η ποιοτική αναβάθμιση των θεσμών σε συνδυασμό από ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στη λειτουργία του κράτους και την αλλαγή του Συντάγματος, θα συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, υποχρεώνοντας τα αντιδημοκρατικά άκρα να αναπροσαρμοσθούν στη νέα πραγματικότητα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Του Χάρη Παυλίδη / statesmen.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Κόρινθο: Έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέοι φόροι

Η επιλογή στις εκλογές είναι ο δρόμος της ευθύνης από τη μία και ο δρόμος της ανευθυνότητας από την άλλη, τόνισε το πρωί από την Κόρινθο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπου επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο, ξεκινώντας την περιοδεία που πραγματοποιεί σήμερα στους νομούς Κορινθίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Πρέπει να βγούμε στην Ευρώπη και να διαπραγματευθούμε. Αυτό το είχε πει η ΝΔ από την αρχή και τώρα το «τιτιβίζουν» οι πάντες, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
Σε μια εποχή, που ακόμα και η Κίνα στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα εμείς γυρίζουμε σε εποχές βαθέως ΠΑΣΟΚ με τους Τσοχατζοπολικούς στη βιτρίνα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνοντας αιχμές για συνεργάτες του κ. Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την έλλειψη ρευστότητας και σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «η έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέοι φόροι, όχι άλλη ανεργία, χρειάζονται συμμαχίες».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε μάλιστα πως «λέμε όχι σε εκείνους που τυχοδιωκτικά τάσσονται κατά των λύσεων» και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και ενότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ.Σαμαράς δήλωσε ότι: «Η έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας με ανάπτυξη, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλες μειώσεις μισθών. Και σημαίνει στηρίγματα, μέσα από τα οποία μπορούμε να πετύχουμε επενδύσεις για τον τόπο και σταθερότητα για την Ελλάδα, όπως είναι το ευρώ και όπως είναι οι συμμαχίες μας. Όχι σ’ εκείνους που τυχοδιωκτικά θέλουν να χάσει η Ελλάδα τα στηρίγματά της. Όχι σ’ εκείνους οι οποίοι ψάχνουν για τριτοκοσμικές λύσεις, σε μια στιγμή που τα πάντα διαλύονται. Σε μια στιγμή που η ίδια η Ευρώπη λογαριάζει το κάθε ευρώ. Αυτή την ώρα χρειάζεται σταθερότητα, αποφασιστικότητα, σύνεση και πατριωτισμός. Και σήμερα, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τα είδαμε, τα συζητήσαμε, είχαμε έναν καταπληκτικό διάλογο, εδώ στην Κόρινθο. Ευχαριστώ πάρα πολύ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στο κέντρο τη πόλης της Κορίνθου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.




Τι θα ψηφισετε στις ερχομενες εκλογες


Τι θα ψηφισετε στις ερχομενες εκλογες
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
ΑΝ.ΕΛ
ΚΚΕ
ΔΗΜ.ΑΡ
ΧΡ. ΑΥΓΗ
ΛΑΟΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,ΞΑΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  Εμφάνιση αποτελεσμάτων
Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 1232
Μέρες που απομένουν για να ψηφίσετε: 5

Θα μας τρελάνουν: Ο άγιος Κοσμάς, λένε, προφήτευσε, για τον Κασιδιάρη!

Είμαστε για δέσιμο... Να σταματήσουν οι μπαρούφες...
Θα μας τρελάνουν τελείως: Ο άγιος Κοσμάς, λένε, προφήτευσεε, για τον Ηλία Κασιδιάρη της "Χρυσής Αυγής"! Είμαστε για δέσιμο... Να σταματήσουν οι μπαρούφες... Διαβάστε και γελάστε: "Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη" είπε ο Πατροκοσμάς, και εμείς αμέσως σκεφτήκαμε τον εκπρόσωπο του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τον κ. Ηλία Κασσιδιάρη. Άλλωστε αυτό που συμβαίνει μετά τα χτεσινά είναι πράγματι χαλασμός! Αν διερωτηθούμε πόσο ασχολούνται τα ΜΜΕ ελληνικά και ξέναμε το συγκεκριμένο περιστατικό τότε πρόκειται για ένα.... παγκόσμιο χαλασμό. H δημοσιότητα του κ.Κασσιδιάρη ξεπερνά αυτή τη στιγμή και του Chuck Norris. "Ο χαλασμός στόν τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου ...; ". Ο Η.Κασσιδιάρης είναι ήδη αξιωματούχος καθότι υπήρξε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (και πιθανόν θα ξαναείναι)". Και δεν ήρθαν ακόμη οι μεγάλες ζέστες.

katoci.com

Θα εμφανιστεί στις αρχές ο Κασιδιάρης;

 
Δύο 24ωρα μετά το επεισόδιο στο Studio του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη εμφανιστεί.
Οι μόνοι που τον έχουν "δει" είναι οι “φίλοι” του στο Facebook όπου στην προσωπική του σελίδα ευχαρίστησε όσους τον στηρίζουν. Αν και η αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της, τον έψαχνε όλες αυτές τις ώρες, δεν κατάφερε να τον βρει και τώρα που λήγει το αυτόφωρο, παραμένει ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος του δεν γνωρίζει αν ο Ηλίας Κασιδιάρης θα καταθέσει μήνυση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου ενώ σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο υποψήφιος βουλευτής δεν σκοπεύει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στη δίκη την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Χρυσή Αυγή τις τελευταίες ώρες τηρεί σιγή ιχθύος. Η τελευταία ανακοίνωση ήταν την Πέμπτη με την οποία η Χρυσή Αυγή “στήριξε” την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη αναφέροντας πως αντέδρασε στην... επίθεση που δέχθηκε από τη Λιάνα Κανέλλη. Υπενθυμίζεται οτι ο Κασιδιάρης στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη πέταξε νερό στη Ρένα Δούρου, γρονθοκόπησε τη Λιάνα Κανέλλη και στη συνέχεια έκανε τα πάντα για να διαφύγει, σπρώχνοντας, χτυπώντας, απειλώντας όποιον βρέθηκε στο δρόμο του.
newsit.gr

Απίστευτο φασιστικό παραλήρημα υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ (video).....Ποια Χρυσή Αυγή;;;;;

Δείτε το και θα αναφωνήσετε : "μα τι λέει ο μ@....ς;" :








Για την ιστορία:

Στις Ράχες Μεσσηνίας ένας νέος άνθρωπος κάνει μια νέα αρχή

«O Ιπποκράτης θεωρούσε την τροφή, φάρμακο του ανθρώπου. Σήμερα ο άνθρωπος χρειάζεται φάρμακα εξαιτίας της τροφής του». Η ομάδα της πρωτοβουλίας Ραδίκι κατοικοεδρεύει στην Μεσσηνία. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος «πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει στις πρωταρχικές μορφές της τροφής και να αφήσει πίσω του τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα που έχουν επικρατήσει στην καθημερινή του διατροφή».
Εξ ου και στο Ραδίκι καλλιεργούν αποκλειστικά με ντόπιους αρχέγονους σπόρους Μεσσηνίας. Τον χειμώνα επέλεξαν δύο μεσσηνιακές ποικιλίες ( σπανάκι και ρόκα) τις οποίες και προώθησαν με επιτυχία. Το καλοκαίρι θέλουν να επεκταθούν σε όλα τα καλοκαιρινά κηπευτικά (ντομάτες , κολοκυθάκια , μελιτζάνες κτλ) .
Ο μεγάλος εμπνευστής του Ραδικιού είναι ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος δηλώνει «τροφοσυλλέκτης». Πριν από τρία αποφάσισε ότι το να είναι κλεισμένος σε 4 τοίχους και να προσπαθεί να αυγατίσει λεφτά συναναστρεφόμενος με μίζερους ανθρώπους δεν είναι η ζωή που του ταιριάζει.
Παράτησε τα πάντα, ξεκίνησε ένα ταξίδι και κατέληξε στο χωριό του όπου σχεδίασε μια υπηρεσία διατροφής για σεφ και ιδιώτες που αναζητούν το κάτι παραπάνω. «Πιστεύουμε πως αν θέλουμε να διατηρήσουμε πραγματικά μια ποικιλία πρέπει να την κάνουμε εμπορεύσιμη έτσι ώστε να γίνει γνωστή στην πλατιά μάζα του κόσμου και να συμφέρει τους καλλιεργητές να επενδύσουν σε αυτήν».
Για να συνεχιστεί, όμως, η προσπάθεια χρειάζεται ενίσχυση. Το Ραδίκι απευθύνθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Groopio.com που εδώ και μερικούς μήνες στηρίζει και προβάλλει δημιουργικές εκστρατείες, επιχειρηματικές ιδέες και όλων των ειδών τις καμπάνιες.
Με το κεφαλαίο που ευελπιστούν να συγκεντρώσουν στο Ραδίκι μέσω Groopio θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μικρό αριθμό από τις ανάγκες τους, όπως: ενοικίαση εξοπλισμού καλλιέργειας (τρακτέρ κ.α), πληρωμή προσωπικού, αγορά ενός μικρού ψυγείου για την βραχυπρόθεσμη αποθήκευση κηπευτικών (από το πρωί που γίνεται η συλλογή μέχρι το απόγευμα που πραγματοποιούνται οι αποστολές), μεταφορά κοπριάς στο χωράφι μας και την υδροδότηση.
Το Ραδίκι χρειάζεται συνολικά €3700. Έχει συγκεντρώσει ήδη €1046 και του απομένουν άλλες 37 ημέρες για να καλύψει το επιθυμητό κεφάλαιο.
Γιατί να γίνεις χρηματοδότης – groopie;
Πρώτον για να στηρίξεις μια καλή ιδέα. Δεύτερον γιατί η καλή πράξη ανταμείβεται. Ανάλογα με την συνεισφορά ενός «groopie», είναι και τα προνόμια που θα λάβει από το δημιουργό του project.
http://kyparissiotis.blogspot.gr/

Η συντονιστική επιτροπή Κορινθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με απόφαση του Γραμματέα του Οργανωτικού κου Λύτρα Χρήστου, ως εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του κόμματος στο νομό Κορινθίας ορίζεται ο Κουλούρης Γιώργος.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από τους,
Γιάννου Γιάννης
Ζάρκος Θεόδωρος
Μπεχράκης Βάκης
Σταθακόπουλος Δημήτρης
Αναγνωσταράς Σωτήρης
Κακαβάκης Δημήτρης
Παπατζανάκης Ευτύχης
Τσάκωνας Νίκος
Ζάρκος Δημήτριος
Θελερίτης Αναστάσιος
Σκορδούλης Μάριος
Αντώνης Ηλίας
Μαρίνης Χαρίλαος
Γιάννης Μπαλτζόγλου

Με ομόφωνη απόφαση της συντονιστικής υπεύθυνος τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης του κόμματος για τον νομό Κορινθίας ορίζεται ο κ. Μπεχράκης Βάκης.
Email. vakisbehrakis@hotmail.gr
Τηλ. 6974385085

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Την Κόρινθο θα επισκεφτεί σημερα Σάββατο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.Θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τους Παραγωγικούς φορείς του Νομού Κορινθίας, στελέχη και φίλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Επιμελητήριο Κορίνθου (Ερμού 2-Κόρινθος) και ώρα 20:00.
Νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17.30 ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης θα επισκεφτεί την Αρχαία Κόρινθο και το Χαμόγελο του παιδιού, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση στα γραφεία των των ΑΜΕΑ με τον πρόεδρο κ.Σωκράτη Μαυροκορίδη.

Εθελοντικός καθαρισμός σε Αρκαδία και Λακωνία


Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», μία πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών, η οποία τελεί υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Φέτος, υλοποιήθηκε ένα τριήμερο πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών από Σάββατο 19 Μαΐου, έως και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και καθαρίστηκαν περιοχές του Πλατάνου και του Τυρού Αρκαδίας και του Γερακίου Λακωνίας.
Στην εκστρατεία αυτή, μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε μεσογειακό επίπεδο, πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες. Περίπου εκατό εθελοντές έδωσαν δυναμικό «παρόν» στους καθαρισμούς της προστατευόμενης περιοχής με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και μεμονωμένων πολιτών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και ζωγραφιές με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα παρατήρησης και καταγραφής των απορριμμάτων, του Δικτύου Μεσόγειος SOS.

Ο κύριος όγκος των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε αποτελείτο κυρίως από συσκευασίες φαγητού, πλαστικές σακούλες, καπάκια, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα, ενώ δεν έλειψαν τα ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα, τα στρώματα, τα έπιπλα, τα σπασμένα τζάμια και οι οικιακές συσκευές!

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει την προσπάθεια του για συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με κύρια εργαλεία την περιβαλλοντική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού. Με τον συνεχή προγραμματισμό παρόμοιων δράσεων, θα δίνει πάντα έμφαση στο θέμα της προστασίας της περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Πανταζή Αικατερίνη
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Δ. Αχαΐα: Δήμος & έμποροι «απεργούν» για την απαξίωσή τους από Πολιτεία

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην δυτική Αχαΐα, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα κλείσει τις υπηρεσίες του, ενώ οι έμποροι θα κλείσουν για δύο ώρες τα καταστήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην Πολιτεία, διότι όπως υποστηρίζουν, η περιοχή τους έχει εγκαταλειφθεί. Οι φορείς ζητούν μεταξύ άλλων να ενταχθεί η περιοχή στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. να ολοκληρωθεί η παροχή αρωγής προς τους σεισμόπληκτους, να παραταθεί η απόφαση αποπληρωμής των δανείων για όσες επιχειρήσεις πήραν σεισμοδάνεια και να ανεγερθεί νέο δημαρχείο.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, έχει αποφασιστεί:
  • Κλείσιμο σήμερα του δήμου με τη συμμετοχή και συμπαράσταση του εμπορικού συλλόγου και των φορέων της περιοχής.
  • Μετάβαση του δημοτικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδος για παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την εγκατάλειψη του δήμου μας.
  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συνάντηση των δημάρχων των σεισμόπληκτων δήμων και παράσταση διεκδίκησης στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδος.
  • Να απευθύνει έκκληση προς τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας όπως συμπαρασταθούν - έστω και συμβολικά - στον αγώνα του δήμου.

Κόλαφο για το Τουρκικό κράτος η Έκθεση για τη λαθρομετανάστευση της FRONTEX,

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κόλαφο για το Τουρκικό κράτος αποτελεί η Έκθεση για τη λαθρομετανάστευση της FRONTEX, που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Συμβούλιο των αρμοδίων Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Η Έκθεση επιβεβαιώνει μια πραγματικότητα, που εμείς τουλάχιστον ως Ν.Δ. δεν έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια: ότι δηλαδή η Τουρκία λειτουργεί - με επιλογή των κυβερνήσεών της - ως διεθνές κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε., με πύλη εισόδου τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ίδια Έκθεση αποτυπώνει, επίσης, το γεγονός ότι η Τουρκία γράφει στα παλαιότερα υποδήματά της τα πρωτόκολλα επαναπροώθησης λαθρομεταναστών, τα οποία έχει υπογράψει στο παρελθόν με την Ελλάδα.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι δίκαιο να θέσουμε τα ερωτήματα: Είναι δυνατόν να ανέχεται η Ε.Ε. μια τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία πλήττει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη  στις περισσότερες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και συνιστά Εθνική απειλή για χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα;

Είναι δυνατόν να συζητείται στα Συμβούλια Υπουργών στις Βρυξέλλες η εξαίρεση ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα ενιαία Ευρωπαϊκά σύνορα της Συμφωνίας Σένγκεν, χωρίς πρώτα να έχει αντιμετωπιστεί άμεσα η βασική αιτία του προβλήματος, που είναι η κατευθυνόμενη ροή του κύριου όγκου των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μέσω των Ελληνοτουρκικών συνόρων;

Η Έκθεση της FRONTEX επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τις μεγάλες αλήθειες, που ακούγονταν μέχρι τώρα συνεχώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από πολλές  πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά ορισμένοι επέμεναν να αγνοούν σε κάποια γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ήρθε η ώρα το Συμβούλιο των Αρχηγών των Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει άμεσα και σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο πολύ μεγάλο πρόβλημα».


30% κάτω τα εισιτήρια του ΟΣΕ για τους ψηφοφόρους

Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να το διευκολύνει να μεταβεί από τον τόπο διαμονής του στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος.

Όπως διευκρινίζει η εταιρία, η έκπτωση ισχύει για την αγορά εισιτηρίου μόνον από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μετακινήσεις από 13 έως και 20 Ιουνίου 2012 και για επιβάτες που δεν έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές. Η έκπτωση δεν θα ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.

Αντίθετα, εκπτώσεις θα ισχύουν για τους επιβάτες του προαστιακού που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

"Ναι" απο το ΣτΕ σε προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Την κατ' εξαίρεση πρόσληψη κατά την προεκλογική περίοδο 406 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε έως έξι μηνών, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η πρόσληψη κρίθηκε αναγκαία μετά από νεότερο έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ζητούσε τις επιπλέον αυτές προσλήψεις, πέραν των 1.500 που είχαν ήδη εγκριθεί. Σύμφωνα με το αίτημα του υπουργείου, οι επιπλέον προσλήψεις είναι αναγκαίες διότι έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ανάγκες στους τομείς της επιτήρησης και της κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ακόμη, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε αίτημα για πρόσληψη 30 ατόμων με σύμβαση διάρκειας έως έξι μηνών για τις ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ». Οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες για να εξυπηρετηθεί στην περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης η νήσος Ρόδος με κατάλληλα λεωφορεία για αστικές και υπεραστικές γραμμές.

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική οικονομία! - "Έλληνες, αν φύγετε από το ευρώ θα έχετε μεγαλύτερα προβλήματα"

 
«Ο ελληνικός λαός είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη τα δεινά του θα ήταν χειρότερα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να καταστρώσει σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξει πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων της.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επεσήμανε πως και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν πόσους κινδύνους και προβλήματα κρύβει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει πως ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε τέλος πως η Ευρώπη και οι ηγέτες της θα πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να συνειδητοποιήσουν πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να βγουν από την κρίση.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη στις όποιες δύσκολες λύσεις απαιτηθούν για την επίλυση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι μια νέα βαθιά ύφεση στην Ευρώπη θα είχε επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία.

Παρότρυνε επίσης το Κογκρέσο να ψηφίσει μέτρα που θα ενδυναμώνουν την αμερικανική οικονομία και κάλεσε τους Ευρωπαίους, να καταστρώσουν σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξουν πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων τους.
 

Επιμένει η Άγκελα Μέρκελ

“Η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της για λιτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

«Πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε η κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι αυτό «έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα». Χαρακτήρισε, δε, το μνημόνιο «απαραίτητο» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί τη βάση για μια θετική εξέλιξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος διέψευσε τις πληροφορίες περί πιέσεων από το Βερολίνο προς τη Μαδρίτη, προκειμένου να προσφύγει η τελευταία στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι χώρες, οι οποίες επιθυμούν αλληλεγγύη, υποβάλλουν οι ίδιες αίτημα», δήλωσε και υποστήριξε πως «διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για τη σταθερότητα» της ευρωζώνης. «Τώρα εναπόκειται στην κάθε χώρα να απευθυνθεί σε εμάς», επισήμανε, αναφέροντας και ότι «υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον να μπορέσουν όλες οι οικονομικές περιοχές να αναπτυχθούν σταθερά».

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και τη νεα χρονιά στον πάγκο του Αστέρα Δερβενίου

ΧριστοδουλόπουλοςΟ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για μια ακόμη χρονιά  παραμένει στον πάγκο του Αστέρα Δερβενίου
Το Δ.Σ. του Αστέρα ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας, τη συνέχιση της συνεργασίας, και για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, με τον προπονητή κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση , οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε πολύ καλό κλίμα και είχαν αίσιο τέλος.
Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις παικτών για την ενίσχυση της ομάδας ξεκίνησαν και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες, όπως πάντα, ανακοινώσεις.΄

ΛΕΥΚΩΜΑ 2011-2012

lefkoma 2012
Κυκλοφόρησε το λεύκωμα του 2011 – 2012, που παρουσιάζει άλλη μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά, μιας και ο Αστέρας στην τρίτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας κατέλαβε και πάλι την τιμητική 5η θέση της βαθμολογίας.
Έτσι μέσα από εικόνες, περιγραφές, στιγμιότυπα και σχόλια του κορινθιακού τύπου για τους αγώνες του πρωταθλήματος απεικονίζεται η πορεία της ανδρικής ομάδος.

Στις σελίδες του υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες από τους αγώνες της παιδικής ομάδας στο δικό της πρωτάθλημα. Στο λεύκωμα γίνεται αναφορά και στη μεγάλη απώλεια του Κώστα Βυζά.
Έχει 308 σελίδες και η τιμή του είναι 30 € (όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν το ταμείο του Συλλόγου)
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ 6955959255 (Στρατής Μαραγκός) και ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας.


Για τα λευκώματα των προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων πατήστε εδώ.

Καρμπάγιο σε ευχαριστώ

Στο ισπανικό ραδιόφωνο COPE οι σχολιαστές του αγώνα της εθνικής μας με την Πολωνία πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τον Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.
«Το μόνο που απομένει τώρα είναι να κάνει γκράφιτι στον Παρθενώνα» έγραψε στο live chat ένας από τους ακροατές μόλις αποβλήθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Παρόλα αυτά, εμείς το μόνο που θα μπορούσαμε να πράξουμε με τον αψυχολόγητο (στο πρώτο ημίχρονο) ρέφερι και τον βοηθό του (στη φάση του πέναλτι), είναι να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Αφενός γιατί ξύπνησαν τον απίστευτο εγωισμό μας αφετέρου διότι μετά την κόκκινη κάρτα -σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου- ανάγκασαν τον Φερνάντο Σάντος να τοποθετήσει τον Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Αυτό ήταν πραγματική ευλογία...
Σίγουρα, όπως σωστά δήλωσε ο ίδιος ο Κατσουράνης μετά τον αγώνα, για το νεκρό 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεν έφταιγε μόνο ο Χολέμπας. Η κακή αμυντική λειτουργία από την αριστερή πλευρά ήταν φανερό ότι ξεκινούσε από τον Σαμαρά και έφτανε μέχρι το βάθος της άμυνας.
Ούτε ευθυνόταν ο Χολέμπας για το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν άνευρη και χωρίς ενέργεια στο χώρο του κέντρου. Η τριάδα Καραγκούνη-Μανιάτη-Κατσουράνη δεν διέθετε την απαραίτητη χημεία και αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα. Δεν είδαμε ούτε μία οργανωμένη επίθεση.
Αν κάποιος μάλιστα δεν είχε παρακολουθήσει πότε αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος, θα νόμιζε ότι στο πρώτο 45λεπτο παίζαμε με δέκα και από το 46' μέχρι το 69' (όταν αποβλήθηκε ο Στσέσνι) με παίκτη παραπάνω.
Ο Κατσουράνης βρήκε το μοναδικό ρόλο που του ταιριάζει στο γήπεδο γιατί η ωριμότητα και το πνεύμα του είναι υπέρ-απαραίτητα όταν δεν χρειάζεται να τρέξει πολύ. Ούτως ή άλλως ΔΕΝ μπορεί. Η άμυνα λειτούργησε καλύτερα υπό τις οδηγίες του και το κέντρο βρήκε τη σπιρτάδα που έλειπε.
Βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε στο γήπεδο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Είναι περιττό να γράψουμε εγκώμια για τον άσο του ΠΑΟΚ. Η προσωποποίηση της προσπάθειας, ο ποδοσφαιριστής που δεν καταδέχεται να πέσει στο έδαφος για να πάρει σφύριγμα, έδωσε ότι είχε μέσα του για άλλη μια φορά. Και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραλίγο πλήρους ανατροπής του σκηνικού.
Για τον Φερνάντο Σάντος, που είναι δικαίωμά του να εμπιστεύεται τον Χαλκιά (ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος που εμπιστεύεται τον Φορτούνη και τους υπόλοιπους), το μεγάλο πρόβλημα παραμένει ένα: Να βρει λύση με τα πέναλτι. Είναι πιθανό την επόμενη φορά που θα μας τύχει, να μην πηγαίνει κανείς να πάρει την μπάλα για την εκτέλεση.
Οσο για την παραμονή μας στο... Euro μετά τη φάση των ομίλων είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση και ευθύνη. Η γκρίνια περί αδικίας, γενικότερα στη ζωή μας, πρέπει να λάβει τέλος. Είτε αφορά διαιτητές στο ποδόσφαιρο (το αποδείξαμε περίτρανα με την Πολωνία κόντρα σε όλους τους... δαίμνονες) είτε τους υποτιθέμενους ξένους κατακτητές που έφεραν τη χώρα σε κρίση. Ας δούμε επιτέλους πόσο ικανοί είμαστε...

Λ. Α.

«Σάλπι»σμα ελπίδας ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1- 1 ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ - Ορθια στη Βαρσοβία η Ελλάδα.

http://content-aka.sentragoal.gr/filesystem/images/20120608/engine/pegasus_LARGE_t_1041_105715972_type12438.jpg
Η Ελλάδα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα του Euro 2012 από τη διοργανώτρια, Πολωνία, αν και αγωνιζόταν από το 44' με δέκα παίκτες έχοντας, βέβαια, ευκαιρία στο 71' να πάρει και το τρίποντο με το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη.
Η εθνική παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα, το κακό στο πρώτο ημίχρονο, το καλό στο δεύτερο και έδειξε ικανή να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Για 35 λεπτά η Εθνική αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα τόσο στα μετόπισθεν όσο και στην ανάπτυξη της. Ειδικά στα αριστερά ο Πίστσεκ με τον Μπλαστσικόφσκι έβαλαν στη μέση τον Χολέμπας και δημιουργούσαν συνέχεια κινδύνους στην εστία του Χαλκιά με αποτέλεσμα ένας απ' αυτούς να φέρει την αλλαγή των ισορροπιών. Ηταν το 17', όταν ο Πίστσεκ έκανε σέντρα-διαβήτη και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έγραψε το 1-0 υπέρ των οικοδεσποτών.
Η Ελλάδα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των Πολωνών με το κλήμα να στραβώνει ακόμα περισσότερο στο 44', όταν ο Ισπανός ρέφερι, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο απέβαλλε με 2η κίτρινη τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος δικαιούται να φωνάζει και να διαμαρτύρεται και για τις δυο κάρτες που αντίκρισε. Η Εθνική έπαιζε, πλέον, με δέκα και έβλεπε τον διαιτητή του ματς να την αδικεί κατάφορα για 2η φορά μέσα σε λίγα λεπτά κλείνοντας τα μάτια σε χέρι-πέναλτι του Περκίς σε σέντρα του Νίνη. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Φερνάντο Σάντος άλλαξε τον αρνητικό στο πρώτο ημίχρονο Νίνη βάζοντας στη θέση του τον Σαλπιγγίδη και μέσα σε έξι λεπτά δικαιώθηκε. Στο 51' ο «Σάλπι» εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σέζνι στη σέντρα του Τοροσίδη και την παρεμβολή του Γκέκα και με κάτι σαν πλασέ ισοφάρισε για την Εθνική μας ομάδα.
Η Ελλάδα έφερε στο 1-1 ένα ματς που στο ημίχρονο έμοιαζε χαμένο με δεδομένο το αριθμητικό μειονέκτημα, την απώλεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου με τραυματισμό, αλλά και τη μέτρια εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Πλέον, η Ελλάδα αποκτούσε και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των Πολωνών που ελέω απειρίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών, πράγμα που έχει παραδεχθεί και ο Σμούντα, έδειχναν σαστισμένοι.
Και η Ελλάδα των δέκα όχι μόνο ισοφάριζε, αλλά στο 68' βρισκόταν μία ανάσα από το 2-1. Ηταν η φάση, όπου ο Φορτούνης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαζε στην πλάτη της άμυνας τον Σαλπιγγίδη που είχε προλάβει να την τσιμπήσει κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του Σέζνι.
Το 2-1, όμως, δεν ήρθε ποτέ… Διότι ο νεοεισελθών, Τιτόν είδε τον Καραγκούνη να εκτελεί ένα κακό πέναλτι με το 1-1 να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα του Καρμπάγιο.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους (70' Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι.
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (36' λ.τρ. Κ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Γκέκας (68' Φορτούνης).

ANEBANEI ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Καλός και ζεστός αναμένεται να είναι σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία...
θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, σήμερα Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 και πιθανόν τοπικά στους 35 βαθμούς, αλλά στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Καλοκαιρία με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Με 4-1 κέρδισε την Τσεχία, η Ρωσία

 Οι Ρώσοι χόρεψαν μπαλαλάικα τους Τσέχους!

Η Ρωσία απέδειξε με το καλημέρα στο EURO 2012 ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον Α΄ όμιλο. Με δύο γκολ του Τζαγκόεφ (15΄, 79΄) κι από ένα των Σιρόκοφ (24΄), Παβλιουτσένκο (82΄), η ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ επικράτησε της Τσεχίας με 4-1 και μπήκε σε θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά. Για το συγκρότημα του Μίχαλ Μπίλεκ μείωσε ο Πίλαρ στο 52΄.
Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Ντζαγκόεφ (83' Κοκόριν), Αρσάβιν, Κερζακόφ (73' Παβλιουτσένκο)
Τσεχία: Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Χούμπνικ, Σίβοκ, Ρέζεκ (46' Χούμπσμαν), Ροσίτσκι, Πλασίλ, Πιλάρ, Γίρασεκ (75' Πετρζέλα), Μπάρος (85' Λάφατα)