Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Από το Αιγάλεω η προεκλογική πρεμιέρα του Αντώνη Σαμαρά «Η Ν.Δ. μπορεί - Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

           

            Φίλες και φίλοι,

            Είμαι συγκλονισμένος απ’ αυτόν τον απίστευτο κόσμο.
            Εγώ ήλθα να σας δώσω μήνυμα νίκης. Και μου το δίνετε πρώτοι εσείς!
            Αυτός είναι ο κόσμος της παράταξής μας. Αυτή είναι η νεολαία μας.
            Όρθιοι! Μπροστά!
            Για να ξαναφτιάξουμε μαζί την Ελλάδα – γιατί η Ελλάδα θα τα καταφέρει!
            Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αλλά αυτό είναι και το μεγάλο μας χρέος.
           
            6 Μαΐου, οι εκλογές έρχονται. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι.
            Εμείς δεν φοβόμαστε το λαό. Άλλοι κρύβονται…

            Φίλες και φίλοι,

Η τρόικα φταίει για τις εκλογές

Είναι πλέον ενοχλητικό, στα όρια της εθνικής προσβολής, να ακούγεται, σχεδόν σε μόνιμη βάση, από εκπροσώπους της τρόικας ή παράγοντες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, πόσο… επικίνδυνες είναι για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές που έρχονται.
Ας προσπεράσουμε την αυτονόητη αντίδραση αγανάκτησης για εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν τόσο απροκάλυπτα αλλά και συνάμα άτσαλα, στην εξέλιξη της εθνικής πραγματικότητας και τη διαμόρφωση των πολιτικών ισορροπιών μιας χώρας-μέλους της Ενωμένης Ευρώπης.
Ας… παραβλέψουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα έχει ιστορικές εφεδρείες και παρακαταθήκες, που θα υποχρέωναν όσους σήμερα την υποτιμούν, τουλάχιστον να βιώνουν προσωπική συστολή. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη χώρα έχει… ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο φαινόμενο «Δημοκρατία». Το αρτιότερο των πολιτευμάτων που γέννησε ποτέ η σκέψη του ανθρώπου.
Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή όλα τα παραπάνω, και ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε με διάθεση κατανόησης όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές μπορούν να μετατραπούν, από αυτονόητο δικαίωμα αυθεντικής έκφρασης της πολιτικής βούλησης μιας κοινωνίας να επιλέξει η ίδια το μέλλον που της ταιριάζει καλύτερα, σε… πρόβλημα Δημοκρατίας.
Ακόμη λοιπόν κι αν αυτή είναι η προλογική αφετηρία της μεθοδολογικής προσέγγισης της πραγματικότητας που βιώνουμε, οι δικαιολογίες… αγνοούνται. Το βασικό επιχείρημα της τρόικας και των Βρυξελλών είναι ότι οι εκλογές θα προκαλέσουν εμπλοκή και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ, ενώ ενδεχομένως οδηγήσουν σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Πόσο μάλλον, σε νέα εκλογική αναμέτρηση.
Το Μνημόνιο, δηλαδή το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται η τρόικα, έχει σταματήσει ουσιαστικά να υλοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες. Η κυβέρνηση Παπαδήμου κάθε άλλο παρά «έτρεξε» τις διαδικασίες. Αντιθέτως, αποδείχτηκε περισσότερο διστακτική και από την τελευταία κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Μονάχα το Μνημόνιο ΙΙ υπεγράφη, και ολοκληρώθηκε το PSI. Καμία «μεταρρύθμιση» ή δομική αλλαγή δεν προωθήθηκε. Πολλές φορές, δεν ξεκίνησε καν, καθώς αρκετά νομοσχέδια «πάγωσαν», αλλοιώθηκαν ή και εγκαταλείφτηκαν ακόμη.
Όσο για το αποτέλεσμα της κάλπης, αν πραγματικά οδηγήσει σε κατακερματισμό των δυνάμεων εξουσίας, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά την τρόικα. Εκείνη και το Μνημόνιο διεκδικούν με τη σειρά τους τα… ιδιοκτησιακά δικαιώματα για τη συσσωρευμένη οργή της ελληνικής κοινωνίας, και την καταφυγή σε κόμματα-βιτρίνα προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών, ως κίνηση απελπισίας και απόγνωσης.
Αντί λοιπόν να συνεχίζεται αυτή η ενοχλητικά προσβλητική ρητορική περί της «επικινδυνότητας» ή της «μη χρησιμότητας» των εκλογών, εκείνοι που κατάφεραν μέσα σε δυο δανειακές συμβάσεις και μια απομείωση χρέους να συρρικνώσουν το δικαίωμα μιας κοινωνίας στην ελπίδα, θα έπρεπε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και να διορθώσουν τη στρέβλωση της πολιτικής του Μνημονίου, που αναπαράγει αδιέξοδα και κινδύνους. Αντί να δίνει λύσεις.

MΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Α. Ο. Λουτρακίου «γκρέμισε» από το ρετιρέ τον ΠΑΣ Κλένια – Ο Πέλοπας Κιάτου στην κορυφή με +2

Ο Α. Ο. Λουτρακίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της 28ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε με 1 – 0 εκτός έδρας, στο γήπεδο του Σολομού , επί του ΠΑΣ Κλένια και τον «γκρέμισε» από το «ρετιρέ» της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Επικεφαλής της βαθμολογίας και στους +2 βαθμούς πέρασε ο Πέλοπας Κιάτου καθώς επικράτησε με 3 – 2 , στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ η Ελλάδα Βέλου έχασε με 3 - 2 στη Νεμέα από τη Θύελλα Πετρίου. Στο Δερβένι ο Αστέρας έχασε με 0 – 2 από τον Α. Ο. Σολομού, ενώ στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2 – 1 του Σαρωνικού Γαλατακίου. Σαρωτικό σκορ πέτυχε στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου με 8 – 1 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος εκτός έδρας άκοπα τρίποντα κερδίσαν Παννεμεατικός και Πανσολυγειακός από Άλμπαρτο Κόρφου και Ισθμιακό, αντίστοιχα, καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

28η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 2 – 1
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 – 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. 8 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ 0 – 2
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 2 – 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 0 – 3 α. α.
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 – 3 α. α.

Η βαθμολογία
( Σε 28 αγώνες)
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ      70 - 24 69
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ            72 - 17 67
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ      74 - 24 64
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ       68 - 32 59
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ             46 - 39 44
 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒ.          46 - 41 43
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 48 - 47 42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ    36 - 44 40
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 42 - 32 38
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ       40 - 50 36
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.      40 - 53 36
ΠΑΝΣ/ΚΟΣ               34 - 43 31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.42 - 65 31
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ        36 - 54 25
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ          15 - 81 8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ              8 - 71 6

Ντέρμπι αύριο στο Ξυλόκαστρο , Πανκαμαριακός - Πανευρωστινιακός

Κόρινθος ’06 και Α. Ο Ασπροκάμπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1, στην αναμέτρηση που άνοιξε σήμερα την αυλαία της 25ης ( προτελευταίας) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β2 Κορινθίας. Ίδη και οι δύο ομάδες από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στη Γ’ κατηγορία .
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο. Στο Ξυλόκαστρο θα γίνει το ντέρμπυ της ημέρας ανάμεσα στον πρωτοπόρο Πανκαμαριακό, που από την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Α’ Κορινθίας και στον Πανευρωστινιακό. Στην πρώτη κατηγορία από την νέα περίοδο θα αγωνίζεται και το Σπαθοβούνι που κερδίζει στα «χαρτιά» τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Παμφενεατικό. Στο γήπεδο Βραχατίου η Λυκοποριά δοκιμάζεται από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Βέλο ο Απέσσας Χαλκίου διεκδικεί την νίκη κόντρα στον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις της Αναγέννησης Κιάτου με τον Αετό Κρυονερίου και της Θύελλας Λεοντίου με τον Ολυμπιακό Άσσου.

Η 25η Αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ          1 – 1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   0 – 3 α. α.
ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Φινάλε αύριο στη Β1 Κορινθίας – Φιέστα για Εθνικό Ξυλοκέριζας και Αγίους Θεοδώρους


Τα «φώτα της ράμπας» σβήνουν αύριο στο πρωτάθλημα της Β1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς αύριο το απόγευμα πέφτει η αυλαία με την διεξαγωγή της 26ης ( τελευταίας) αγωνιστικής. Μίας αγωνιστικής που βρίσκει τους εδώ και καιρό πρωταγωνιστές του ομίλου , Εθνικό Ξυλοκέριζας και Άγιους Θεόδωρους, να έχουν κερδίσει εδώ και καιρό την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία, και να περιμένουν για 90 ακόμα λεπτά για το τυπικό της υπόθεσης. Ο ήδη πρωταθλητής Εθνικός Ξυλοκέριζας αποχαιρετά την κατηγορία με τον εκτός έδρας αγώνα του, στον Συνοικισμό, με τον Άρη Κορίνθου πού η παραμονή του στην κατηγορία ή την διεκδίκησή της μέσα από μπαράζ θα κριθεί αύριο. Την ίδια ώρα και η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων αποχαιρετά την κατηγορία , ως δευτερααθλητές, με τον εντός έδρας αγώνας τους κόντρα στη Περαχώρα, η οποία μόνα σε νίκη ελπίζει τυχόν παραμονή της στη κατηγορία μέσω μπαράζ. Από την άλλη πλευρά η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου , που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον αποβιβασθέντα Α. Σ. Λουτρακίου, μόνο με νίκη παραμένει , εφόσον ηττηθεί ο Άρης Κορίνθου, στην κατηγορία, αλλιώς θα διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ. Αμυδρές ελπίδες για παραμονή μέσω μπαράζ έχει και ο Μαψός που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον αποβιβασθέντα Κουταλά. Ενδιαφέρουν επίσης οι αγώνες του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Κύψελο και του Τενεάτη Αθικίων με τους Γαλάζιους Νέους. Τέλος στα Εξαμίλια η Δάφνη αγωνίζεται με τον Αγιάννη , που αποχαιρετούν την κατηγορία καθώς υποβιβάζονται.

Η (τελευταία) 26η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ.
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

Προτελευταία αγωνιστική στη Γ2 Κορινθίας

Με τους αγώνες της 21ης ( προτελευταίας) αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο, το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας και με τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου Α. Ο. Λεχαίου και Άρη Βοχαϊκού να αγωνίζονται στις έδρες των με Ορφέα Κιάτου και Π. Γ. Σ. η Κόρινθος αντίστοιχα.

Η 21η Αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.
Ρεπό ο ΑΡΑΤΟΣ Βασιλικού

Τι δεν είδαν, τι δεν άκουσαν, τι δεν είπαν !













Ο Diaprisios γράφει

Σας έχουμε πει ότι εδώ σπάει η ομερτά.
Στο Diaprisios.GR θα διαβάζετε εκείνα που δεν βγάζουν οι άλλοι.
Δεν μας ενδιαφέρει να πούμε τα ίδια αλλιώς.
Λίγο πολύ όλοι ξέρουν πια από ποια οπτική γωνία βλέπει το κάθε blog και το κάθε site και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν εξαφανίζουν γεγονότα και πρόσωπα είτε γιατί έτσι γουστάρουν, είτε γιατί έτσι βολεύει, είτε γιατί έτσι πιστεύουν ότι υπηρετούν καλύτερα όσα νομίζουν ή πράγματι υπηρετούν.
Την εβδομάδα που έρχεται μόνο στο Diaprisios.GR θα δείτε και θα διαβάσετε πράγματα που κατά περίεργο τρόπο δεν αναφέρθηκαν πουθενά !
Εμείς εδώ αυτό θα κάνουμε. Θα βγάζουμε εκείνα που κρύβουν ή τους ξεφεύγουν ή δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν.
Έχουμε θέμα με το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που θα δημιουργήσει συζητήσεις και προβληματισμό ! Επειδή μάλλον δεν λύθηκαν όλα σε εκείνο το ματς με το γκολ του Ροτζέριο ...
Στο Diaprisios.GR την ερχόμενη εβδομάδα ...
Να είστε καλά !


Διαπρύσιος

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ περιδεύουν το ΛασίΘι

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκίνησαν την ημέρα φτάνοντας με το λεωφορείο τους στη Σητεία,όπου ο Πάνος Καμμένος μίλησε με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες που τον υποδέχθηκαν στη παραλιακή ζώνη.

Άγιος Νικόλαος,Νεάπολη,Μάλια και Χερσόνησος ήταν μερικές απο τις άλλες στάσεις τους τους που έκαναν στη πόρτα-πόρτα και χωριό-χωριό περιοδεία τους στη Κρήτη,οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Μέσα σε μια εβδομάδα,μετά την Λευκωσία,ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος,βρέθηκε σήμερα στην δεύτερη διχοτομημένη πόλη του ελληνισμού,τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου.
Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλιακές πόλεις της Κρήτης που κόπηκε στη μέση με μεθοδεύσεις των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το διήμερο της αναμπουμπούλας 7-9 Νοεμβρίου 2011,του σχηματισμού της  κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι του κατέγραψαν τις απίστευτες συνέπειες της διχοτόμησης που βρίσκει τους περισσότερους κατοίκους να ακροβατούν στην προσωπική,κοινωνική και επαγγελματική τους δραστηριότητα ανάμεσα στην Σητεία και την Ιεράπετρα.
Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθάρισε ότι η βούληση των τοπικών κοινωνιών θα πρέπει να εκφράζεται με δημοψηφίσματα για τέτοιου είδους σημαντικά θέματα και υπενθύμισε ότι η εθνική αντιπρόταση και το κυβερνητικό πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα www.anexartitoiellines.gr προβλέπει αναθεώρηση του Καλλικράτη όπου χρειάζεται.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συγκεντρώνονται υπογραφέςτων κατοίκων για την κατάργηση του διχοτομικού προεδρικού διατάγματος,ο Πάνος Καμμένος κάλεσε την Νικολέτα Χριστάκη-Σαρρή που έχει αναλάβει αυτή την διαδικασία,μόλις συμπληρωθεί η πλειοψηφία των 50 συν μιας υπογραφών,να πάνε μαζί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να
του καταθέσουν το σχετικό αίτημα.
Στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τον γεωργικό συνεταιρισμό "Φοίνιξ" όπου συζήτησε τα θέματα παραγωγής και διάθεσης των οπωροκηπευτικών της περιοχής αλλά και του περίφημου ελαιόλαδου Σητείας.

Αλ. Τρ.