Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Άνετος πρωταθλητής χειμώνα και επίσημα ο Θρύλος, 2 - 1 τον Πλατανιά

LIVE: Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
Ανετος, κατά διαστήματα καλός ειδικά στο πρώτο 45λεπτο και πρωταθλητής χειμώνα και επίσημα ο Ολυμπιακός, που νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-1 τον αξιοπρεπέστατο Πλατανιά του Αγγελου Αναστασιάδη.
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και με τον Πλατανιά. Νίκησε με 2-1, απέσπασε το τρίποντο και επίσημα τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και είναι γεγονός πως κατά διαστήματα ειδικά στο α' ημίχρονο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Διότι στο πρώτο 45λεπτο, ο νταμπλούχος Ελλάδας έκανε φάσεις, ευκαιρίες, όμως του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια και η τύχη για να «καθαρίσει», σαφέστατα, πιο εύκολα το ματς κόντρα σε έναν Πλατανιά που μπήκε στο 37' ξανά στο ματς με σουτ του Ουντότζι και «δώρο», βέβαια, του Ρόι Κάρολ.
Το πλέον ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος πριν καν συμπληρωθεί το 30λεπτο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 έχοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, μπήκαν δυνατά, αποφασιστικά και στο 6' βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμπντούν. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ιμπαγάσα από το άτσαλο μαρκάρισμα του Δέντσα.
Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι… Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 19' έφθασαν στο 2-0. Ο Τοροσίδης βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Πλατανιά και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χολέμπας έδωσε το προβάδισμα δυο τερμάτων στους νταμπλούχους.
Ολοι, πλέον, πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα έκανε πάρτι στο «Καραϊσκάκη» και πως έστελνε ουσιαστικά προμήνυμα νίκης με μεγάλο σκορ, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι… Και αυτό γιατί η αλλαγή του Ντόε στο 22' από τον Αναστασιάδη έφερε ισορροπία στον Πλατανιά που όχι μόνο κράτησε στο σκορ στα επίπεδα του 2-0, αλλά κατόρθωσε να μειώσει στο 37' με σουτ του Ουντότζι και λανθασμένη, βέβαια, εκτίμηση του Ρόι Κάρολ. Και από τη στιγμή που στην αμέσως επόμενη φάση η προσπάθεια του Φουστέρ βρήκε το δοκάρι του Κηπουρού με το 2-1 του ημιχρόνου ο Πλατανιάς έμεινε μέσα στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Ολυμπιακό, βέβαια, να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Ναι μεν οι Πειραιώτες είχαν δυο καλές ευκαιρίες στο διάστημα 60' με 65' με τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ, όμως σαφέστατα δεν θύμισαν την ομάδα ειδικά του πρώτου μισάωρου. Ετσι το 2-1 παρέμενε με τον Πλατανιά να προσπαθεί με κόντρες να αιφνιδιάσει τους νταμπλούχους Ελλάδας. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει και τον Ολυμπιακό να παίρνει και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Μανιάτης (75' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ (84' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου (65' Τζιμπούρ).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζιτς, Δέντσας (22' Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (72' Ναζλίδης), Ουκάρ (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.