Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (και αλλοι 8 μητροπολίτες) κατά της Χρυσής Αυγής .

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τους χρυσαυγίτες αλλά και όσους δημιούργησαν το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να αφήσουν την εκκλησία και το Χριστό ήσυχους, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο. Τα άκρα δεν ωφελούν» επισημαίνει.


Κατά της Χ.Α. τάσσονται πλέον 9 Μητροπολίτες. Εκτός του Σιατίστης Παύλου ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στις πρακτικές και την ιδεολογία των χρυσαυγιτών (και για αρκετές ημέρες ο μόνος), ακόμη 8 μητροπολίτες κατακρίνουν την οργάνωση.

Χθες ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε συνέντευξη του στο Έθνος, κατέκρινε τις πρακτικές βίας λέγοντας ότι ο ρατσισμός και το μίσος δεν έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού.

Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τους χρυσαυγίτες αλλά και όσους δημιούργησαν το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να αφήσουν την εκκλησία και το Χριστό ήσυχους, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο. Τα άκρα δεν ωφελούν» επισημαίνει.

Και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δηλώνει πως δεν συμφωνεί με την άποψη ότι μια μερίδα πολιτών μπορεί να υποκαθιστά το κράτος. «Ούτε δέχομαι τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες» λέει και υπογραμμίζει πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου».

«Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία» δηλώνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Δεν μπορούμε να ρίχνουμε τους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας στον Καιάδα» υποστηρίζει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, και τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

«Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας. Είμαστε υπέρ της αγάπης, της πίστης και της ενότητας της κοινωνίας» λέει ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, σύμφωνα με το iefimerida και υπογραμμίζει πως αρμόδια αρχή για την λαθρομετανάστευση είναι μόνο το ίδιο το Κράτος και η Πολιτεία.

«Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας» σημειώνει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τα κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν ασπάζονται την χριστιανική πίστη.

«Πρέπει να φερόμεθα ως Χριστιανοί. Τα άκρα δεν ωφελούν» δηλώνει και υπογραμμίζει πως με το να βρίσκονται οι μετανάστες «στο δρόμο ή να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτια-τρώγλες, τους καταδικάζουν».

Λιγότερη φασαρία για τη Χρυσή Αυγή και περισσότερη δουλειά, ζητά ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» ενώ μιλά για διαφήμιση της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ.