Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012».


Την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 θα αρχίσουν οι Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, πολιούχου Κορίνθου και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, γνωστές με την επωνυμία «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012».
Σύμφωνα λοιπόν με το Πρόγραμμα, που ήδη κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολή μας, αυτή την ημέρα και ώρα 7η πρωϊνή θα τελεσθεί υπαίθρια Θ. Λειτουργία στον αύλειο χώρο έμπροσθεν του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, όπου έζησε και έδρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Απόστολος των Εθνών.
Την Θ. Λειτουργία θα τελέσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και θα ομιλήσει επίκαιρα πραγματοποιώντας την επίσημη έναρξη των «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2012».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 θα πραγματοποιηθεί στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» η παρουσίαση του τόμου, που εξέδωσε η Ι. Μητρόπολή μας, με τον τίτλο: «Παύλου ‘’σφραγίς’’ Η Κορίνθου Εκκλησία στο χρόνο».
Τα «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012» θα διαρκέσουν από την 24η Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου με καθημερινές Λατρευτικές και άλλες Εκδηλώσεις, τις οποίες δύνανται να πληροφορούνται οι πιστοί από το Πρόγραμμα, που κυκλοφορεί στους Ι. Ναούς της Μητροπόλεώς μας.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να δίδουν την παρουσία τους συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις αυτές, αποδίδοντας έτσι την λατρεία στον Τρισάγιο Θεό και την τιμή στο ’’σκεύος’’ της ‘’εκλογής’’ Του, τον Μεγάλο και Οικουμενικό Απόστολο, Προστάτη και Έφορο μας Άγιο Παύλο.