Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα 18 μέτρα του Αντώνη Σαμαρά για την ανάκαμψη της οικονομίας

 
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για κατάργηση των αδικιών που έχουν προκύψει από το μνημόνιο.
Τις 18 προτάσεις για την οικονομία παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως η πρώτη δέσμευσή του είναι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι στόχος του είναι μέχρι το τέλος του 2012 θα είναι να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας και το πρώτο εξάμηνο του 2013 να ξεκινήσει η σταδιακή μείωσή της πάντα με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ. Οι νέες θέσεις εργασίας όπως τόνισε αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο, ενώ κατηγόρησε όσους υπόσχονται νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

Υποσχέθηκε αποκατάσταση των πολυ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα ομολογιούχοι και ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφορικά με το επίδομα ανεργίας δεν έκανε λόγο για αύξησή του, αλλά για επέκταση του επιδόματος όχι για ένα χρόνο που ισχύει τώρα, αλλά για δύο χρόνια. Επίδομα ανεργίας υποσχέθηκε και για ελεύθερους επαγγελματίας ή καταστηματάρχες που έχασαν τις δουλειές τους.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάπτυξη και κίνηση στην αγορά, ενώ υποσχέθηκε μείωση του ΦΠΑ από το 23% που βρίσκεται σήμερα στο 19%. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για αύξηση του αφορολογήτου, αλλά μόλις υπάρξει ισορροπία στα έσοδα του δημοσίου.

Σχετικά με τους δανειολήπτες ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να πληρώνουν μηνιαία δόση που ξεπερνά το 30% του μισθού τους, ενώ θα προχωρήσει και σε αναστολή των λειτουργιών του Τειρεσία.
Για το δημόσιο ο κ. Σαμαράς μίλησε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά ένα είδος εφεδρείας για τρία χρόνια.