Σάββατο 28 Απριλίου 2012

H προεκλογική εκστρατεία του Πελοπίδα Καλλίρη

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Tomas Lundin της Svenska Dagbladet (Swiss Daily) κάλυψε μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Η Svenska Dagbladet είναι η 3η σε κυκλοφορία πρωινή καθημερινή εφημερίδα στην Σουηδία.
Το ενδιαφέρον του Σουηδού δημοσιογράφου έγκειτο στο πως ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προσεγγίζει τους κατοίκους της περιοχής που είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Η εφημερίδα καλύπτει τις εκλογές στην Ελλάδα προσπαθώντας να αναδείξει προσωπικότητες νέα πρόσωπα και με δυναμική για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Γνωστός από το θεσμικό του ρόλο ο Πελοπίδας Καλλίρης ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προκάλεσε το ενδιαφέρον του ξένου δημοσιογράφου. Επισκέφτηκε μαζί με τον κ. Καλλίρη τις περιοχές του Βοχαϊκού και του Μπολατίου. Κατέγραψε την ομιλία του κ. Καλλίρη καθώς και τις απόψεις των κατοίκων για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Καλλίρη. Συζήτησαν με τον υποψήφιο της Ν. Δ. θέματα που τους απασχολούν για την αγροτική ανάπτυξη και την οικονομία και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους. Με την εξειδικευμένη γνώση του ως Οικονομολόγος ο κ. Καλλίρης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα βγει η χώρα από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Η οικονομία πρέπει να ανακάμψει το συντομότερο. Μεταξύ άλλων ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε την αναγκαιότητα για την υιοθέτηση τριών πυλώνων πολιτικής: την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία), την ενέργεια και τον τουρισμό πέραν του περιορισμού του κόστους ζωής. Ο κ. Καλλίρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην νεολαία, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να καταφεύγει στην ξενιτιά για εργασία.
Χθες ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, την  Συκιά , το Καμάρι , τα Καρυώτικα και το Ξυλόκαστρο.