Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι σε συνεργασία μετά τις εκλογές, αλλά υπό όρους. Θα στηρίξω οποιαδήποτε κυβέρνηση προστατεύσει το μισθό στον ιδιωτικό τομέα».

  Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στον Ant-1 και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ i-Ant-1» με το Γιώργο Παπαδάκη.

Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 -Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μετά την μεταπολίτευση. -Η μείωση μισθών δεν είναι λύση για το αύριο. -Δεν έκανα κανενός είδους τούμπα. Είμαι λίγο μεγάλη για να κάνω την Κομανέτσι. -Ψήφισα τις διαρθρωτικές αλλαγές , όχι τις ισοπεδωτικές περικοπές. -Δυόμιση χρόνια δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή γιατί τα δύο κόμματα φοβόντουσαν τους κομματικούς τους στρατούς. -Κανένας από εμάς είναι ίδιος όπως ήταν πριν από την κρίση. -Θα συνεργαστούμε μετά τις εκλογές, αλλά υπό όρους.-Κάλεσα σε debate τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Κανείς δεν μπορεί να πάει με ψεύτικα λόγια σε αυτές τις εκλογές  -Ο Σαμαράς με διέγραψε γιατί ψήφισα κατά συνείδηση. Στην πολιτική έχεις μια ιερή υποχρέωση, να δρας κατά συνείδηση. -Θα στήριζα οποιαδήποτε κυβέρνηση που με πρόγραμμα και σχέδιο θα προχωρούσε σε διαρθρωτικές αλλαγές και θα προστάτευε το μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Δεν αντέχει η χώρα άλλους άνεργους. -Οι δουλειές θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα όταν το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ασφαλές. -Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση επί της ουσίας. -Βλέπω την Ελλάδα μόνον στην Ευρώπη. Εάν τον Ιούνιο δεν έρθει η δόση, τότε η χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί με μείον 9 δις. -Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι καταλυτική δύναμη στη Βουλή για να υπάρχει μια νηφάλια ευρωπαϊκή φωνή. 

 Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεωνΣυνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99.5» με τους δημοσιογράφους Ν. Παπαδόπουλο και Β. Χιώτη.  

Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 -      Ο κόσμος θέλει να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα και αναζητά μια διέξοδο σταθερότητας.-      Τα κόμματα πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.-      Πρέπει να γίνει μια εθνική Ελλάδος, αν θέλουμε να μείνουμε μέσα στο ευρώ.-      Αν ο Σαμαράς φοβάται να βγει σε διάλογο, εγώ δεν φοβάμαι. Είμαι έτοιμη να καθίσω κάτω με νούμερα, με στοιχεία και αλήθειες. -      Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να επενδύσει πάνω στην οργή και στην ανασφάλεια του κόσμου.-      Ο κόσμος δεν θέλει διαπιστώσεις, θέλει λύσεις και οι λύσεις αυτές πρέπει να κατατεθούν. -      Η λύση για τη λαθρομετανάστευση είναι κέντρα υποδοχής στην Τουρκία και άμεσος επαναπατρισμός.  

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Απριλίου, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.