Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

11χρονος δείχνει την λύση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

"Πρέπει οι Έλληνες να δώσουν τα ευρώ τους και να πάρουν σε αντάλλαγμα δραχμές. Τα ευρώ πηγαίνουν στην (ελληνική) κυβέρνηση, η οποία μπορεί τότε να αποπληρώσει τα χρέη της” είπε ο 11χρονος.
Ένας 11χρονος Ολλανδός έλαβε ειδική μνεία για το σενάριό του εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη από την επιτροπή ενός βραβείου το οποίο χρηματοδοτείται από τον βρετανό ευρωσκεπτικιστή Σάιμον Γούλφσον, έγινε σήμερα γνωστό από τους οργανωτές.

"Το αγόρι δεν περιελήφθη στους πέντε φιναλίστ, αλλά η επιτροπή έκρινε, δεδομένου ότι ήταν ο νεώτερος υποψήφιος και παρουσίασε μια σημαντική προσπάθεια, ότι αξίζει μια ειδική μνεία", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του "Βραβείου Γούλφσον για την οικονομία".

    Το βραβείο αυτό, το οποίο θα απονεμηθεί μόνο μία φορά, στις 5 Ιουλίου, είναι το πιο πλούσιο στον τομέα του, με χρηματικό έπαθλο 200.000 στερλινών (241.000 ευρώ) για το νικητή, μετά το βραβείο Νομπέλ Οικονομίας.
    Ο νεαρός Ολλανδός, ο Γιούρε Χέρμανς, ο οποίος κατοικεί στο χωριό Μπρίντενμπρουκ (ανατολική Ολλανδία), έλαβε από την πλευρά του για την ιδέα του ένα κουπόνι των 100 ευρώ, το οποίο μπορεί να ξοδέψει σε ιστότοπο πωλήσεων στο Ίντερνετ.
    Οι υποψήφιοι του "Βραβείου Γούλφσον για την οικονομία" έπρεπε να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση: "πώς να διαχειριστούμε μια συντεταγμένη έξοδο ενός ή περισσοτέρων κρατών μελών από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση;"

    "Πρέπει οι Έλληνες να δώσουν τα ευρώ τους και να πάρουν σε αντάλλαγμα δραχμές", διαβεβαίωσε ο Γιούρε Χέρμανς μιλώντας στο δημόσιο ολλανδικό ραδιόφωνο: "τα ευρώ πηγαίνουν στην (ελληνική) κυβέρνηση", η οποία μπορεί τότε να αποπληρώσει τα χρέη της.

    Ο Γιούρε Χέρμανς, ο οποίος διαβεβαίωσε πως θέλει να γίνει αργότερα διευθυντής ζωολογικού κήπου, συμμετείχε σ' ένα σχέδιο σεναρίου που εστάλη στην επιτροπή του βραβείου και μεταφράσθηκε στα αγγλικά από τον πατέρα του. Δεν ξέρει ακόμη τη θα κάνει με το κουπόνι των 100 ευρώ.
Το "βραβείο Γούλφσον για την οικονομία" χρηματοδοτείται από τον Σάιμον Γούλφσον, τον γενικό διευθυντή της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων Next ο οποίος διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων από την κυβέρνηση των Συντηρητικών τον Ιούνιο του 2010
newsit.gr