Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το 10ο Παγκαλαβρυτινό αντάμωμα - Τα Καλάβρυτα, η Κλειτορία, η Δάφνη και η Λυκούρια έζησαν μοναδικές στιγμές


Για πέντε ημέρες ολόκληρη η επαρχία Καλαβρύτων «πλημμύρισε» από το πλούσιο παραδοσιακό ηχόχρωμα που προσέφεραν απλόχερα περισσότεροι από 35 χορευτικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα με τους 1.000 και πλέον χορευτές τους, αποκαλύπτοντας τον τεράστιο πολιτισμικό θησαυρό της χώρας μας. Τα Καλάβρυτα, η Κλειτορία, η Δάφνη και η Λυκούρια έζησαν μοναδικές στιγμές στο πλαίσιο του 10ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, το οποίο συνδιοργάνωσε ο Ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος με το Δήμο Καλαβρύτων και τοπικούς Συλλόγους της περιοχής και περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως και τις 21 Αυγούστου με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου.

Επεισόδια στην Καλαμάτα - Διακόπηκε το φιλικό με τον Πανηλειακό!

Άκρως επεισοδιακό ήταν το «φιλικό» στην Καλαμάτα το απόγευμα της Κυριακής. Ένα παιχνίδι, το οποίο διεκόπη στο ημίχρονο (0-0), λόγω ρίψης βεγγαλικών, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων κατά του Πανηλειακού. Μάλιστα κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ πριν ακόμα την έναρξη του αγώνα το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο από τις ενέργειες των περίπου 60 οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων (επί συνόλου περίπου 350 φιλάθλων)...

Παρέσυρε και σκότωσε πατέρα 14 παιδιών..!(VIDEO)


Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας μεσήλικας αθίγγανος, που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά τις 8,30 το βράδυ στη βοηθητική οδό της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών στο ύψος των Λαστεΐκων.
Ο άτυχος άντρας διέσχιζε την εθνική οδό για να περάσει από την μια πλευρά στην άλλη, όταν φτάνοντας στη βοηθητική, κατέβηκε από το διαχωριστικό διάζωμα και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα. Σοκαρισμένη η οδηγός κάλεσε σε βοήθεια, όμως ο αθίγγανος ήταν ήδη νεκρός.
Γραφική φιγούρα της πόλης, με ένα αυτοσχέδιο καρότσι με τέσσερις ρόδες και ένα πλαστικό καφάσι, ο αθίγγανος επέστρεφε στον καταυλισμό που διέμενε στα Λαστέϊκα. Τραγική ειρωνεία, στο σημείο που έγινε το ατύχημα επικρατεί «μισοσκόταδο» αφού οι «κυνηγοί του χαλκού» έχουν κλέψει τα καλώδια και δεν λειτουργεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
Νεότερη ενημέρωση 22:50
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, o 54χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ήταν πατέρας 14 παιδιών. Μόλις το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό τους ομόφυλους του, έσπευσαν στο νοσοκομείο Πύργου.

Video

 
ilialive.gr

Τα συλλυπητήρια της Ν. Δ. γιά Λεωνίδα Κύρκο και Λυκούργο Καλλέργη


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες.
Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.
Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Επίσης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Λυκούργου Καλλέργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του περασμένου αιώνα, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
Ο Λυκούργος Καλλέργης, άνθρωπος του Θεάτρου, του Κινηματογράφου, αλλά και της Τηλεόρασης, που συνέδεσε την παρουσία του με εμβληματικές τάσεις και μορφές του Νεοελληνικού Θεάτρου, ακολούθησε την ανθρώπινη μοίρα.
Πλήρης ημερών, αποτελεί υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου, χαρισματικού ηθοποιού, αλλά και συνεπούς αγωνιστή της Αριστεράς, με οικογενειακή παράδοση.
Συλλυπούμαστε τους συγγενείς του, τους φίλους του και τους συντρόφους του

Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε σήμερα την Καστοριά. Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καστοριάς.

Ντόρα Μπακογιάννη: Την ώρα που η κυβέρνηση καθυστερεί και αποτυγχάνει και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στην οικονομική της πολιτική, ο κόσμος τρέμει για το τι τον περιμένει τον χειμώνα. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν, να είναι αποτελεσματικές και να προχωρήσουν μπροστά για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το είπαμε πρώτοι, το λέμε συνέχεια το λέμε ξανά και σήμερα. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ελπίδα αλλαγής νοοτροπίας των πολιτικών, η οποία νοοτροπία είναι ως σήμερα το πώς θα κερδίσει την πελατεία το κόμμα και όχι το συμφέρον της χώρας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία από την ημέρα της ιδρύσεως της, έχει κατηγορηματικά δηλώσει ότι αυτή η κρίση δεν αντιμετωπίζεται από ένα κόμμα μόνο. Αντιμετωπίζεται με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Σήμερα χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη τις οποιεσδήποτε σκέψεις για κομματικό ή πολιτικό όφελος και να δούμε πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Εδώ, από τη Δυτική Μακεδονία, από την περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, το μήνυμα όλων των πολιτών ήταν σαφές. Θέλουν λύση, θέλουν φως στην άκρη του τούνελ και απαιτούν συνεργασία όλων των δυνάμεων.

Δημοσιογράφος: Η πρότασή σας ήταν να υπάρξει συναινετική κυβέρνηση με εκλογές ή χωρίς εκλογές;
Ντόρα Μπακογιάννη: Είχα ελπίσει όταν συναντήθηκε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά ότι θα υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας πριν από τις εκλογές. Πάντως είτε πριν θα γίνει με τη βούληση των υπευθύνων πολιτικών δυνάμεων είτε μετά τις εκλογές όπου θα την επιβάλλει η βούληση του ελληνικού λαού.

Δημοσιογράφος: Είστε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των τοπικών φορέων στο κάλεσμα της  επίσκεψή σας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Οι παραγωγικοί φορείς ήρθαν, οι αυτοδιοικητικοί επίσης. Είναι και λογικό. Εγώ έχω υπάρξει δήμαρχος και όπως αντιλαμβάνεστε έχω μία στενή σχέση με την αυτοδιοίκηση. Αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι πάρα πολύ σαφής στη θέση της για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα. Και η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες οι οποίες θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να επενδύσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει η φορολογία και να έχουμε ένα σταθερό χαμηλό συντελεστή έτσι ώστε να τον πληρώνουν όλοι. 

Αύριο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το νομό Φλώρινας.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Λεωνίδας Κύρκος ως ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα έγραψε ιστορία στον τόπο. Οικοδόμησε μια Αριστερά πιο σύγχρονη, πιο δημοκρατική, πιο ανοικτή στα νέα ρεύματα και μπόρεσε να την οδηγήσει να παρακολουθήσει τις αλλαγές στην Ενωμένη Ευρώπη.
Ήταν άνθρωπος δημιουργικός και ανεξάρτητος, πνεύμα ελεύθερο και γνήσια δημοκρατικό.
Ο Λεωνίδας Κύρκος με την εντιμότητα και το ήθος που τον διέκρινε, την ανθρωπιά και την καλοσύνη του, τη μαχητικότητα και την πίστη στις ιδέες του, είναι ένα παράδειγμα  πολιτικού προς μίμηση όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο.
Για μένα υπήρξε πολύτιμη η προσωπική σχέση που είχαμε, τον αποχαιρετώ με αγάπη και εκφράζω στην οικογένεια του, στους οικείους και φίλους του θερμά συλλυπητήρια»

Φιλική ήττα του Αστέρα στην Ακράτα

Και νέα φιλική ( δεύτερη) ήττα γνώρισε ο Αστέρας Δερβενίου . Αυτή την φορά ηττήθηκε με 2 -1 στην Ακράτα από την τοπική ομάδα. Στον αγώναχρησιμοποιήθηκαν οι νεαροί παίκτες που συμμετέχουν στην προετοιμασία καθώς και παίκτες υπό δοκιμή.
Ο επόμενος φιλικός αγώνες προγραμματίστηκε την Τετάρτη 31/8/2011 στο Δερβένι με αντίπαλο την Προοδευτική Περιγιαλίου.

«Αλύγιστος» στην Νέα Σμύρνη ο Εργοτέλης

Η τρίτη ισοπαλία στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας ήταν η πλέον χορταστική. Ο Εργοτέλης με γκολ του Ζούνιορ στις καθυστερήσεις του ματς πήραν το βαθμό από τον Πανιώνιο, στην Νέα Σμύρνη. Στο 11΄ ο Ριέρα με καταπληκτικό τέρμα άνοιξε το σκορ γιά τον Πανιώνιο. Ο Ισπανός είδε τον Πίρσον εκτός εστίας και από το κέντρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα,και έβαλε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς, αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το κέντρο του γηπέδου.


panionios 1-0 ergotelis riera goal by greekgoalsellas
Στο 52' ο Φραγκουλάκης με πολύ όμορφο αριστερό σουτ νίκησε από μακριά τον Σιδεράκη και έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ο Κουμορτζί , στο 72΄ νίκησε από κοντά τον Πίρσον. δίνοντας προβάδισμα στον Πανιώνιο. Ομως ο Εργοτέλης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθως στο 90΄ ο Ζούνιορ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά την απομάκρυνση από τον Σιδεράκη και έφερε το ματς στα ίσα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Σιδεράκης, Κρικβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γιόνσον, Ομο, Σάμαρης. Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Γουνδουλάκης (75' Μιλοβάνοβιτς), Ριέρα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (77' Κυριακίδης), Ρομάνο, Μπέτο (51' Λεάλ), Τζούνιορ, Ολίσε (51' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι.

Ο Παναθηναϊκός... ζει. Νίκησε στη Κέρκυρα

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, βελτιωμένος στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός έκανε καλή πρεμιέρα, 2-0 εκτός έδρας την Κέρκυρα.
Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των δύο ομάδων να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά και την κακή ποιότητα.
Οι «πράσινοι» είχαν τρεις καλές ευκαιρίες (15', 45' Τοτσέ, 31' Κουίνσι) αλλά δεν βρήκαν ρυθμό ούτε «έπεισαν», την ώρα που η Κέρκυρα ήταν παθιασμένη, διατήρησε απόλυτα ισορροπημένη την εικόνα του αγώνα και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ιωάννου (12') και Λόβιν (41').
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός απέκτησε μεγαλύτερη ζωντάνια και κινητικότητα στην επίθεση, με τον Λέτο να μπαίνει ορεξάτος, να δημιουργεί (και χάνει) δύο ευκαιρίες στο 48' και το 53' και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με εξαίρεση το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 50' . Στο 61΄ προέκυψε  πέναλτι γιά τον Παναθηναίκο (τράβηγμα του Οσμάν στον Ζέκα) που αξιοποίησε ο Λέτο πετυχαίνοντας το 1-0. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό και την εικόνα του αγώνα,  και τελικά εξασφάλισε την πολύτιμη νίκη και την καλή αρχή στο πρωτάθλημα, «σφραγίζοντας» το 3ποντο με το τυχερό γκολ του Σωτήρη Νίνη  (προσπάθει απομάκρυνσης του Αναστασόπουλου και κόντρα στον Νίνη) στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Βέντσελ, Οσμάν, Λόβιν, Λαμπρόπουλος (60' Μετίν), Καλατζής, Ιωάννου (54' Αγρίτης), Μαζνόφ (71' Μπάρκογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (79' Νίνης), Κλέιτον (46' Λέτο), Ζέκα, Κουίνσι (89' Μαυρίας), Τοτσέ.

Νέα φιλική ήττα η Κόρινθος . Έχασε 0 - 2 από τον Μανδραϊκό

Και νέα φιλική ήττα , τη δεύτερή της γνώρισε η Κόρινθος. Αυτή τη φορά έχασε με 0 - 2 από τον Μανδραϊκό στο Δημοτικό στάδιο της Κορίνθου. Το πρώτο γκολ για την ομάδα της Μάνδρας ήρθε στο 25' όταν ο Παπουτσής εκτέλεσε φάουλ και στην επαναφορά της μπάλας ο Παπαναγιώτου έκανε το 0 - 1.
Στο 37΄η ομάδα της Δυτικής Αττικής ζήτησε πέναλτi σε ανατροπή του Μαρκάκη από τον Σπυρόπουλο. Στο 69΄ δυνατό φάουλ του Παπουτσή από 40 μέτρα έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δήμος με ωραίο γυριστό ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό σκορ 0-2.
Κόρινθος: Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Σγούρος, Παπαευθυμίου, Νικολάου, Μπαλτζής, Μπαλάφης, Παππάς, Δημητριάδης. Έπαιξαν ακόμα Δελής, Ζάρκος, Χριστουλάκης, Αράπογλου, Ντερτιλής, Δανιήλ , καθώς δοκιμάστηκαν και οι Θωμάς Μακαρόνας και Φίλιππος Κουρτάνοβιτς που προέρχονται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού δίχως όμως να έρθουν σε συμφωνία .
Μανδραϊκός: Τζουραμάνης, Παπουτσής, Χέλης, Παπαναγιώτου, Κάτσος, Γεωργιάδης, Πετρώφ, Μαρκάκης, Τουρνάς, Φώσκολος, Κωνσταντινίδης. Έπαιξαν ακόμη Ζουραβλιώφ, Αλημπάς, Δήμος, Ραπτόπουλος, Χειμωνίδης.

"Μάχη¨ μέχρι τέλους για τον διευθυντή Ι.Κ.Α. Κορίνθου -

protonotarios1

ρεπορτάζ fresh-press.gr

Την τελευταία στιγμή, και μετά από παρέμβαση του Μ. Βλασταράκου - προέδρου Ιατρών του ΙΚΑ - δεν "ταξίδεψε" το φάξ από τη διοίκηση του Ι.Κ.Α. για την αντικατάσταση του Πρωτονοτάριο με τον Σταματάκη.
Ο Βλασταράκος κατήγγειλε πειθαρχικά αδικήματα για τον Σταματάκη, αστείας μορφής (αφου έχουν μπεί στο αρχείο εδώ και καιρό) και η διοίκηση του Ι.Κ.Α αναγκάστηκε να επανεξετάσει το φάκελο της αντικατάστασης.
Έγκυρες πληροφορίες της fresh-press.gr αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο και κατόπιν αυτού το φάξ - αν δεν μεσολαβήσει κάτι σοβαρό - θα πάρει την άγουσα για την Κόρινθο την προσεχή Δευτέρα.
Σ.Σ. - Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοιες καταστάσεις, μια και η "καρέκλα" είναι υπεράνω της αυτογνωσίας και της υπερηφάνειας ακόμα.
Εξάλλου ο κ. Σταματάκης και το 2002 και για 2 περίπου χρόνια είχε υποστεί τα πάνδεινα από περίφημη και ξάκουστη για την τότε συμπεριφορά της γενική διευθύντρια του Ι.Κ.Α.
fresh-press.gr

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια

ΠΗΓΗ : ethnos.gr
Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως
Ολόκληρο το απόρρητο σχέδιο των Γενικών Επιτελείων, με τις δραστικές μειώσεις που θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ώστε να εξοικονομηθούν ετησίως τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ φέρνει στο φως σήμερα το "Εθνος". Συγκεκριμένα καταργούνται Μεραρχίες - Μονάδες - Στρατιωτικά Αεροδρόμια και κόβονται οδοιπορικά και πλείστες άλλες παροχές.

Ο Καντάφι το "έσκασε" στη Ζιμπάμπουε μαζί με τις αμαζόνες του !

Ούτε στην Αλγερία, ούτε στη Σύρτη, ούτε σε αγωγούς κάτω από την Τρίπολη. Ο Συνταγματάρχης το έσκασε με το αεροπλάνο του προέδρου της Ζιμπάμπουε. Μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι... «Που είναι ο Μουαμάρ Καντάφι; Ψάξε, ψάξε, δε θα τον βρεις!». Καθώς οι Λίβυοι αντάρτες οδεύουν προς τη γενέτειρα του πρώην ηγέτη τους, τη Σύρτη, για να τον ψάξουν εκεί, πληροφορίες από τη Ζιμπάμπουε αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να τον... βρουν!
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο Μουαμάρ Κάντάφι διέφυγε από την Τρίπολη με το προεδρικό αεροσκάφος της Ζιμπάμπουε. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, οι... κατάσκοποί τους, είδαν τον Καντάφι να φτάνει στη χώρα με το τζετ της προεδρίας, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.
Ο Λίβυος ηγέτης μεταφέρθηκε σε σπίτι στο προάστιο Harare's Gunninghill και είχε μαζί του και τις αμαζόνες του! Οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους... «κατασκόπους» της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε, ερεύνησαν τους χώρους όπου διαμένει ο Καντάφι!
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Καντάφι είναι εδώ ως υψηλός προσκεκλημένος του Μουγκάμπε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης «Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή» στην εφημερίδα Sun.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Newsit.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος



Πέθανε το πρωί της Κυριακής ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. Το στέλεχος της Αριστεράς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης από το Α' Νεκροταφείο.

«Στη Β’ Εθνική δεν παίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Μοριά», «πάμε Αστέρα, πάμε Τρίπολη»..

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που, ουσιαστικά, στέλνει τον Αστέρα Τρίπολης στη Football League, προκάλεσε την κινητοποίηση των φιλάθλων της ομάδας της Αρκαδίας.
Μια κινητοποίηση που ξεπέρασε σε μαζικότητα και παλμό, την παρουσία των οπαδών του Αστέρα στο γήπεδο, στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, λοιπόν, περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και εκατοντάδες μηχανάκια κατέκλυσαν τα διόδια της Νεστάνης, απ' όπου θα περνούσε η αποστολή, επιστρέφοντας από το Αγρίνιο.
Τεχνική ηγεσία και παίκτες δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους από την εικόνα που αντίκρισαν, μια εικόνα που δεν είχαν δει σχεδόν ποτέ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.
Οι φίλαθλοι με βεγγαλικά και καπνογόνα, δημιούργησαν συνθήκες ντέρμπι, ενώ η υποδοχή παρέπεμπε σε... κατάκτηση κάποιου σημαντικού τρόπαιου.
Το σύνθημα «στη Β' Εθνική δεν παίζουμε» δόνησε πάμπολλες φορές την ατμόσφαιρα, ενώ υπήρχε και πανό που έγραφε «κάτω τα χέρια από τον Μοριά»
Αμέσως μόλις το πούλμαν του Αστέρα πέρασε από τα διόδια, οι φίλαθλοι δημιούργησαν αυτοκινητοπομπή ως το γήπεδο της ομάδας στην Τρίπολη, όπου παίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο.
Η πομπή πέρασε από κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία είχε αποκλείσει η Αστυνομία, ενώ κατά την άφιξή του στο γήπεδο, οι παίκτες γνώρισαν και πάλι την αποθέωση.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκε στα διόδια Νεστάνης, θέλοντας με την παρουσία του να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Αστέρα, αποχώρησε όμως όταν μικρή ομάδα οπαδών φώναζε συνθήματα και κατηγορούσε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη, για πολιτική παρέμβαση στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και στο πρόσωπό του θέλησαν να αποδοκιμάσουν την κεντρική εξουσία.
Σε δηλώσεις τους κατά την άφιξη της αποστολής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος τόνισε ότι ο Αστέρας θα κινηθεί νομικά ως το τέλος, ενώ ο προπονητής Όσκαρ Μαρτίνεθ αρκέστηκε να πει «πάμε Αστέρα, πάμε Τρίπολη»... Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι οπαδοί του Αστέρα, στην επιστροφή της ομάδας στην Τρίπολη μετά τη ματαίωση του αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, τον συγκίνησε ιδιαίτερα.
Ο Ισπανός τεχνικός εξέδωσε γραπτή δήλωση, όπου αναφέρει πως ο Αστέρας είναι συναίσθημα και κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ομάδα και τον κόσμο της, ενώ δήλωσε υπερήφανος που είναι προπονητής στον Αστέρα.
Μάλιστα, η δήλωση του Οσκαρ Φερνάντεθ έγινε στα ελληνικά και τα ισπανικά.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του τεχνικού του Αστέρα…

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής του Αστέρας Τρίπολης! Η περιοχή της Αρκαδίας έχει μια ομάδα στη Super League και αυτή είναι ο Αστέρας! Αστέρας είναι ένα συναίσθημα και το δείξαμε σήμερα! Αγώνας για την ομάδα μας και να δείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί μας!
Ευχαριστώ τη διοίκηση, ευχαριστώ τους παίκτες και τους οπαδούς, επειδή σήμερα έχουμε πάρει ένα μάθημα αγάπης για τα χρώματα της ομάδας μας! Τίποτα και κανείς δεν θα σταματήσει την αίσθηση μιας πόλης! Ας κάνουμε κάτι! Θερμές ευχαριστίες σε όλους! Είμαστε όλοι με τον Αστέρας!».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Σε ένα βρώμικο και δυσώδες περιβάλλον, στο οποίο τους τελευταίους μήνες κάθε μέρα αποκαλύπτονται συνεχώς όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την φαιδρότητα και την ανομία στην οποία βασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για πολλά χρόνια, η Πελοπόννησος σήμερα έγινε θύμα μιας ωμής πολιτικής παρέμβασης σε βάρος του μοναδικού αντιπροσώπου του Μοριά στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, του Αστέρα Τρίπολης. Μόνο έτσι, ως ωμή πολιτική παρέμβαση, μπορεί να χαρακτηριστεί ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της νέας σαιζόν για την ομάδα του Μοριά. Δεν προτιθέμεθα ως αιρετή Περιφέρεια που αντιπροσωπεύει την αγωνία και την νομιμότητα των πολιτών της, να δεχθούμε και να αφήσουμε αμαχητί να πραγματοποιούνται τέτοιες παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα σε βάρος των Πελοποννησίων πολιτών και της ομάδας τους. Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε το μήνυμα ότι πλανώνται όσοι θεωρούν ότι η πρώτη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρακολουθεί αμέτοχη να εξελίσσονται τέτοια γεγονότα. Είμαστε παρόντες στη μάχη που δίνει ο Αστέρας Τρίπολης και δυναμικά απέναντι σε όσους προσπαθούν να κατευθύνουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο με τέτοιες μεθόδους.”

Πρεμιέρα ισοπαλιών στη Super League

Το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Super League για την αγωνιστική σεζόν 2011/2012.ξεκίνημα με ισοπαλίες καθώς ΟΦΗ και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ
με σκορ 1-1 , ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης μοιράστηκαν βαθμούς αλλά ήσαν "άσφαιροι".

Με την ισοπαλία 1-1 στον αγώνα ΟΦΗ-Ατρόμητος, ξεκίνησε το πρωτάθλημα, στο Γεντί Κουλέ
Στο 10' ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι, οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν χάρη στο αυτογκόλ του Μπουλούτ, στον οποίο βρήκε η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία από τα δεξιά. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία στο 12' να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως ο Αναστασάκος πλάσαρε άουτ από καλή θέση. Στο 35' οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Καμπάνταη μέσα στην περιοχή, με τον Κωνσταντινέα να δείχνει να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Οι παίκτες του Αναστόπουλου ζήτησαν και πάλι πέναλτι στο 50', όταν ο Φυτανίδης βρήκε τον Παπουλή που έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κωνσταντινέας έδειξε ξανά να συνεχιστεί ο αγώνας. Τρία λεπτά αργότρα σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή επειδή έπεσε ένα χαρτί (!) στο κόρνερ που εκτελούσε εκείνη τη στιγμή ο Πίτου Γκαρσία, με τον ρέφερι από τη Μεσσηνία να συνομιλεί με τους βοηθούς του και να αποφασίζει πως θα διέκοπτε οριστικά το ματς σε περίπτωση που έπεφτε κι άλλο αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ πίεσε για την ισοφάριση η οποία ήρθε τελικά στο 75', με τον Ουκάρ να γυρνάει στον Γεωργίου και αυτός με δεύτερη προσπάθεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ ανέβασε ξανά τον ρυθμό του αγώνα και στο 79' ο Μήτρογλου ζήτησε πέναλτι σε πέσιμό του μέσα στην περιοχή, όμως ο Κωνσταντινέας σωστά δεν έδειξε την άσπρη βούλα και του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Βερόν (92' Ταυλαρίδης), Κάλαιτζιτς, Ρόβας (82' Σουμπίνιο), Ζορμπάς (65' Ουκάρ), Παπουλής, Καπάνταης.
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ζουέλα, Φυντανίδης, Σκόνδρας, Μακρής, Γκαρσία, Τάτος (82' Μπέλιτς), Καραγκούνης, Επστάιν (78' Σφακιανάκης), Αναστασάκος (70' Μήτρογλου).

Όλα μηδέν στα Γιάννενα

Ισόπαλος χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης για την πρεμιέρα της Super League.  Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αναζήτησε από νωρίς το γκολ. Στο 4' ο Νέτο έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιο, μπήκε στην περιοχή, ο αμυντικός του ΠΑΣ τον ανέτρεψε και ο Τριτσώνης υπέδειξε «παίζετε». Η φάση ήταν δύσκολη ακόμη και σε ριπλέι για το αν ο Κώτσιος ακούμπησε μπάλα ή όχι...
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έγινε στο γήπεδο των Ζωσιμάδων,  όταν στο 37', η μπάλα κατέληξε δύο φορές στα δοκάρια του Φεγκρούς στην ίδια φάση! Οι «κίτρινοι» έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τόχα αρχικά βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Κολομβιανού. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καπετάνος έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε δύο εξαιρετικές ντρίμπλες στην περιοχή, ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ και η μπάλα αυτή τη φορά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φεργκούς! Αφού δεν μπήκε και σε εκείνη τη φάση το γκολ, δύσκολα θα έμπαινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια... κολλημένες στο μηδέν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (86' Τζημόπουλος), Λίλα, Ντε Βισέντι (81' Ζαϊρί), Μπακαγιόκο, Τζάνης (66΄Γεωργίου)
Άρης (Τσιώλης): Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Τόχα (61΄Αγγελούδης), Νέτο, Καπετάνος, Σολτάνι, Καστίγιο (90' Παπαστεριανός