Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ιστορική συμφωνία συγχώνευσης τραπεζών


Alpha Bank και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους με συμμετοχή κεφαλάιων από το Κατάρ. Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις.

 










Μία ιστορική συμφωνία που ανοίγει νέους ορίζοντες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έκλεισε σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη χώρα. Όπως έγινε γνωστό, η Alpha Bank και η Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας νέα τράπεζα, στην οποία θα μετέχουν και επενδυτικά κεφάλαια από το Κατάρ.

Η συμφωνία, αποτελεί την πρώτη μεγάλη κίνηση στον τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η κρίση χρέους και οι μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και του ελέγχου που πραγματοποιεί στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια η BlackRock.

Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.

Στο Δ.Σ. του νέου τραπεζικού σχήματος θα μετέχουν πέντε μέλη από κάθε μία τράπεζα, τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ θα προβλέπονται και δύο θέσεις διευθυνόντων συμβούλων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών.

Ιστορική διαδρομή των δύο τραπεζών

Η Alpha Bank αποτελεί, μετά την Εθνική Τράπεζα, τη δεύτερη αρχαιότερη σε λειτουργία τράπεζα στη χώρα μας, ενώ, από την πλευρά της, η Eurobank ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ακολουθώντας έκτοτε δυναμική ανάπτυξη μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων και αυτόνομης ανάπτυξης.

Η Alpha Bank, που έχει ζωή 132 χρόνων, είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα. Με δίκτυο άνω των 900 καταστημάτων, ο όμιλος της Alpha Bank δραστηριοποιείται και στη διεθνή τραπεζική αγορά, με παρουσία στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στην Ουκρανία, στην Αλβανία, στην ΠΓΔΜ και στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο, όταν δημιούργησε μια εμπορική επιχείρηση στην Καλαμάτα. Το 1918 το τραπεζικό τμήμα του οίκου «Ι. Φ. Κωστοπούλου» μετονομάστηκε σε «Τράπεζα Καλαμών». Το 1924 η έδρα της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και η Τράπεζα ονομάσθηκε «Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως». Το 1947 η επωνυμία άλλαξε σε «Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως», αργότερα, το 1972, σε «Τράπεζα Πίστεως» και, τέλος, τον Μάρτιο του 1994 σε Alpha Τράπεζα Πίστεως.

Το 1999 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τραπέζης, μια από τις σημαντικότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις στον εγχώριο τραπεζικό τομέα που ενίσχυσε σημαντικά την θέση της Alpha Bank. Στις 11 Απριλίου 2000 εγκρίθηκε η συγχώνευση της Ιονικής Τραπέζης με απορρόφηση από την Alpha Τράπεζα Πίστεως. Η νέα διευρυμένη τράπεζα που προέκυψε από την συγχώνευση ονομάστηκε Alpha Bank.

Η Eurobank ιδρύθηκε το 1990 με αρχική επωνυμία «Ευρωεπενδυτική Τράπεζα» και στόχο την παροχή κυρίως επενδυτικών υπηρεσιών. Με την απελευθέρωση της αγοράς λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα, η τράπεζα επαναπροσδιόρισε τους στρατηγικούς της στόχους.

Το 1996 πραγματοποιείται η εξαγορά της Interbank Ελλάδος, από τη μητρική εταιρία Consolidated Eurofinance Holdings (CEH) SA.

Το 1997 γίνεται η συγχώνευση Eurobank - Interbank ενώ επίσης πραγματοποιείται η εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Credit Lyonnais Grece SA.

Ένα χρόνο αργότερα ακολουθεί η εξαγορά ποσοστού συμμετοχής ελέγχου της Τράπεζας Αθηνών. Το 1998 η CEH εξαγοράζει το 99,8% της Τράπεζας Κρήτης. Η CEH και η EFG Eurobank εξαγοράζουν από κοινού ποσοστό 18,4% στην Τράπεζα Εργασίας.

Το 1999 γίνεται μεταβίβαση της Τράπεζας Κρήτης στην EFG Eurobank καθώς και η συγχώνευση δραστηριοτήτων EFG Eurobank - Τράπεζας Αθηνών με ανταλλαγή μετοχών. Επίσης το 1999 γίνεται η Δημόσια προσφορά μετοχών και εισαγωγή της EFG Eurobank στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Το 1999 η CEH αποκτά το 50,1% της Τράπεζας Εργασίας μετά από δημόσια προσφορά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της Eurobank στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη.

Το 2000 πραγματοποιείται η συγχώνευση EFG Eurobank και Τράπεζας Εργασίας και η μετονομασία σε Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε

Βασικός μέτοχος της Eurobank EFG είναι ο διεθνής τραπεζικός όμιλος EFG Group του ομίλου Λάτση. Στα τέλη του 2010 το EFG Group διέθετε, σε ενοποιημένη βάση, ίδια κεφάλαια ύψους 6,7 δισ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 104 δισ. ευρώ, ανθρώπινο δυναμικό άνω των 25.000 ατόμων και παρουσία σε πάνω από 40 χώρες. Οι λοιποί μέτοχοι ξεπερνούν τους 210.000 συνιστώντας μια από τις ευρύτερες μετοχικές βάσεις στην ελληνική αγορά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό μερικό έλεγχο από το απόγευμα η πυρκαγιά στην Αρκαδία

Υπό μερικό έλεγχο από το απόγευμα η πυρκαγιά στην Αρκαδία όπου όλη την νύχτα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές οργανώσεις, έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη έκταση που είχε το πύρινο μέτωπο. Εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 35.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Η φωτιά έχει περιοριστεί στο δάσος των Καλτεζών, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.
''Η κατάσταση με τη φωτιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και βρίσκεται σε ύφεση'', δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και πρόσθεσε: ''δεν υπάρχει εφησυχασμός, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και τους ευχαριστούμε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν''.
Επειδή ο κίνδυνος της πυρκαγιάς περιορίστηκε σημαντικά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, που ισχύει με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από χθες το απόγευμα.
''Αργά χθες το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν, ενώ παράλληλα συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης. Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν'', όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής.
Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, η πολιτική προστασία του δήμου με τους αντιδημάρχους Γιώργο Καρλή και Ζαφείρη Μπισιούλη, βρίσκεται στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για συνδρομή στους πληγέντες, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Παράλληλα συνεργείο του δήμου Τρίπολης με επικεφαλή τον ιατρό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σαμαρτζή μεταφέρει και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν στύλους που κάηκαν προκειμένου να προφθάσουν το βράδυ να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό τα χωριά στην πληγείσα περιοχή.
v

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λυκούργος Καλλέργης με τη συνεπή του πορεία στην τέχνη και την πολιτική δίδαξε ήθος. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, υπηρέτησε το λειτούργημα του ηθοποιού έχοντας σπουδαίο έργο και σημαντικές παραστάσεις. Αλλά και στην πολιτική υπερασπίστηκε τις ιδέες του με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και τη γόνιμη ιδεολογική αντιπαράθεση. Η απώλεια του μας γεμίζει με βαθιά θλίψη. Η ελληνική κοινωνία και το θέατρο θα είναι πλέον φτωχότερα.
Εκφράζω τα ειλικρινή  μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του
».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 χρόνων, ο Λυκούργος Καλλέργης

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Γεννηματάς"


Σε ηλικία 96 ετών μας είπε αντίο ο αγαπημένος ηθοποιός Λυκούργοις Καλλέργης, στις 10 σήμερα το πρωί. Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα μετά από τραυματισμό που τον οδήγησε στο "Γεώργιος Γεννηματάς".
Στο νοσοκομείο, υπέστη μόλυνση στους πνεύμονες, ενώ μετά από αποκατάστασης ισχίου, μπήκε στην Εντατική. Ο λυκούργος Καλλέργης άφησε εποχή στις καρδιές των τηλεθεατών, παίζοντας το ρόλο του παπά-Γρηγόρη στη θρυλική σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται".
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 17:00 από το Α' Νεκροταφείο
Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ
Γεννήθηκε το 1914 στο Χουμέρι Μυλοποτάμου Κρήτης. Σπούδασε στη δραματική σχολή της Λαϊκής Σκηνής του Καρόλου Κουν και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1934 στον ρόλο του Πανάρετου στην Ερωφίλη του Χορτάτση.
Στα νεανικά του χρόνια, τον είχε συγκλονίσει η ανάγνωση των έργων του Ντοστογιέφσκι και αργότερα στο θέατρο ο Τσέχωφ, του οποίου έπαιξε και μετέφρασε τα περισσότερα θεατρικά έργα.

Στην πολύχρονη διαδρομή του στην ελληνική θεατρική σκηνή, ασχολήθηκε με την ελληνική και ξένη δραματουργία:
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρωταγωνιστής του Θεάτρου Τέχνης, (1942-1950), όπου γνώρισε την πρώτη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Μαρία Φωκά, η οποία βρέθηκε συγκατηγoρούμενη το 1952 στην δίκη Μπελογιάννη.

Μαζί της απέκτησε μια κόρη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την ηθοποιό Τζένη Κολάρου, έναν γιο.
Πρωταγωνίστησε σε πολλούς θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου και επί 18 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, του οποίου και διετέλεσε καθηγητής της Δραματικής Σχολής.
Συνεργάστηκε με όλα τα «ιερά τέρατα» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, Μαρίκα Κοτοπούλη, Κατερίνα Ανδρεάδη, Αιμίλιο Βεάκη, Κατίνα Παξινού, Αλέξη Μινωτή κ.ά.
Εξίσου σημαντική ήταν η πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο που ξεκίνησε το 1949 με τον Κόκκινο βράχο του Γρηγόρη Γρηγορίου και τελείωσε το 2001 με τον Αλέξανδρο και Αϊσέ του Δημήτρη Κολλάτου.

Συμμετείχε επίσης στις τηλεοπτικές διασκευές του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975) και στους Πανθέους του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη (1977), παραγωγές που έγραψαν ιστορία στα τηλεοπτικά χρονικά.
Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για μια δεκαετία από το 1956 και για μικρό διάστημα πρόεδρος.
Επίσης, υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος καθώς και Αντιπρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Ηθοποιών.
Το 2007, αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
thebest.gr

Ξεκινάει η παρωδία...


Του ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώρα... υπό το μηδέν! Παρά την γενική κατακραυγή, το πρωτάθλημα-παρωδία της Superleague στήνεται στη σέντρα το απόγευμα του Σαββάτου!
Τι κι αν έξι ομάδες τέθηκαν εκτός πρωταθλήματος τι κι αν άλλες δύο ζητούν αναβολή τι κι αν έχουμε γίνει περίγελος στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη; Διοργανώτρια και τηλεόραση-αιμοδότρια είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα...
Και τι δεν έχουμε δει τον τελευταίο μήνα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου... Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, καθώς ο πίνακας των 16 ομάδων που απαρτίζουν την μεγάλη κατηγορία αλλάζει από μέρα σε νύχτα, ομάδες με μπάτζετ, ρόστερ και γενικότερο προγραμματισμό για Football League καλούνται στην... τούρλα του Σαββάτου να παίξουν στην Superleague, ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, ξαφνικά αφανίζονται και συνεχίζουν να παίζουν στο Περιφερειακό και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Εν κατακλείδι, Superleague και NOVA είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν σε λίγες ώρες το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε κόστος κι έτσι θέλοντας και μη θα δούμε απόψε μπάλα, αφού Ατρόμητος και συνδρομητικό «πέταξαν» για Ηράκλειο... Εκτός κι αν αντιδράσουν όλες οι ομάδες μαζί και δεν κατέβει καμιά να παίξει... Λέμε τώρα...

Βάσει προγράμματος λοιπόν στο «Γεντί Κουλέ» θα γίνει η πρώτη σέντρα του φετινού πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ να υποδέχεται (19:15, NS3, Sentra 103,3) τον Ατρόμητο, ενώ στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί (21:15, NS2, Sentra 103,3) τον Αρη.

Τα αυριανά ματς δεν τα παραθέτουμε καν, γιατί πολύ απλά μπορεί να μην ξεκινήσουν ποτέ... Έχει ο Θεός!
.sentragoal.gr

Ζωντανά όλες οι φωτιές στην Ελλάδα (από το δορυφορικό σύστημα MODIS)

 
Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλες τις εστίες στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την επικράτεια
Χάρτης που απεικονείζει τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Ο χάρτης με τις πυρκαγιές (ζωντανά). Δείτε τους επόμενους χάρτες
Δείτε τώρα ζωντανά πάνω στο χάρτη, όλες τις υπάρχουσες εστίες φωτιάς στον ελλαδικό χώρο και στην Ευρώπη, με τα δεδομένα από τους δορυφόρους του MODIS.
Μπορείτε να περιηγηθείτε στον χάρτη παρακάτω με το ποντίκι ή με τα κουμπιά του χάρτη.

Εναλλακτικά κάνετε κλικ εδώ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν κάνετε περιήγηση σε όλη τη Μεσόγειο θα δείτε ότι ...όλος ο πλανήτης συνεχώς κατακαίγεται... Στον παραπάνω χάρτη πατήστε το πλήκτρο (-) για να κάνετε zoom out και να δείτε αυτή τη στιγμή όλες τις φωτιές που είναι ενεργές στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.
Δείτε στον επόμενο χάρτη τις φωτιές στη Μεσόγειο...

Η Αρκαδία στις φλόγες - Τα τελευταία νέα - Δεν απειλεί χωριά η φωτιά στην Αρκαδία



Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες στα Βαλτετσοχώρια, βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλη τη νύχτα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με κατοίκους και εθελοντές έδωσαν μεγάλη μάχη, για να καταφέρουν να την περιορίσουν.
Αυτή την ώρα, η φωτιά καίει δάσος μεταξύ των χωριών Αγριακόνα, Καλτεζές και Δάφνη και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις, που δεν είναι καθόλου εύκολο να προσεγγίουν ορισμένες δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές. να κάνουν ρήψεις νερού αεροσκάφη ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή.
Γκρέϊντερ και μπουλντόζες ιδιωτών και της ΔΕΗ ανοίγουν δρόμους δημιουργώντας ζώνη προστασίας για να επιχειρήσουν καλύτερα οι επίγειες δυνάμεις, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΤ αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά, προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης.
Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν.
Το θετικό είναι ότι , σε σχέση με χθες, η κατάσταση θεωρείται και είναι σαφώς καλύτερη.
Σε έναν πρώτο απολογισμό, εκτιμάται ότι έχουν καεί σχεδόν 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η επωνυμία πίσω από τους bloggers

Ανωνυμία, ψευδωνυμία και συκοφαντική δυσφήμηση στο Ιντερνετ

Γέλια στον κυβερνοχώρο και, ώρες ώρες, κλάματα. Μα, πάνω από όλα, απελευθερωτική ψευδωνυμία



ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Θα μπορούσες ποτέ να ξεβιδώσεις ένα laptop με σκεπάρνι;» ρώτησε πριν από μέρες ένας φίλος, κρατώντας στα χέρια του την εφημερίδα στη σελίδα με το ρεπορτάζ για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανώνυμων μπλόγκερ. Είχε μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά και με έμφαση τη φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Θα πάψουν να κυκλοφορούν κουκουλοφόροι στο Διαδίκτυο...».

Αλήθεια, η υποχρεωτική επωνυμία στην μπλογκόσφαιρα, ως εργαλείο αντιμετώπισης της συκοφάντησης και της χυδαιότητας ορισμένων, μοιάζει από άλλη εποχή. Το σκεπάρνι, που λέγαμε...
Στις 5 Αυγούστου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής «για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων». Και ως αντικείμενό της, το υπουργείο ανακοίνωσε: «Ειδικότερα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου».
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, υπάρχουν περισσότερα από 70.000 μπλογκ, εκ των οποίων τουλάχιστον το 1/3 είναι ενεργά και ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους διαχειριστές τους.

Φθίνει το μπλόγκινγκ

Το blogging(μπλόγκινγκ), η διατήρηση, δηλαδή, ενός διαδικτυακού μέσου όπου ο διαχειριστής κρατά ένα είδος ημερολογίου, δέχεται ή όχι τα σχόλια των αναγνωστών, δημοσιεύει ή όχι συνδέσμους άλλων blogs, φθίνει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κατά τα οποία παρατηρείται ραγδαία αύξηση σε microblogging πλατφόρμες, όπως το facebook, το twitter, το tumblr, το posterous και άλλα.
Το πρόβλημα της διαδικτυακής προσβολής της προσωπικότητας κάποιου -της συκοφαντικής δυσφήμησης-, κυρίως από κάποια blogs που υιοθετούν το μοντέλο της ανώνυμης κίτρινης καταγγελιολογίας και πληροφοριολογίας που παριστάνει τη δημοσιογραφία, αντιμετωπίζεται από την ελληνική νομοθεσία ως πλημμέλημα και δεν οδηγεί σε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας. Στην αποκάλυψη των στοιχείων του διαχειριστή από την εταιρεία που του παρέχει το δικαίωμα της κατασκευής και διατήρησης του μπλογκ. Αλλά όσο μακριά είναι αυτού του είδους η μπλογκόσφαιρα από την ουσία της διαδικτυακής κουλτούρας, αυτής που αποκαλείται και dot.com κουλτούρα, άλλο τόσο φαίνεται να είναι και η υποχρεωτική επωνυμία.

Πολλοί προς πολλούς

Τρεις Ελληνες μπλόγκερ γράφουν για την «Ε» περί της διαδικτυακής ανωνυμίας. Και ένας εξειδικευμένος στην άρση του απορρήτου νομικός καταθέτει την άποψή του. Η ανάπτυξη αυτής της μορφής γραπτής κατάθεσης απόψεων, κρίσεων, σχολίων, προσωπικών αφηγήσεων, περιπετειών υγείας, ευχάριστων καταστάσεων και ό,τι άλλο μπορεί να αφηγηθεί ο άνθρωπος γράφοντας σε ένα Μέσο που μπορεί να φτάσει παντού, είναι σίγουρο, αλλάζει ριζικά την ίδια την έννοια της επικοινωνίας.
«Η ουσία είναι η εξής: Στην πραγματικότητα τα τελευταία 150 χρόνια είχαμε δύο διαφορετικά μέσα επικοινωνίας αυτό που είχε τον τύπο ένας-προς-πολλούς (βιβλία, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση) κι εκείνο του ένας-προς-έναν (επιστολές, τηλέγραφος και τηλέφωνο). Το Ιντερνετ, για πρώτη φορά, μας προσφέρει επικοινωνίες του τύπου πολλοί-προς-πολλούς και λίγοι-προς-λίγους».
Το τελευταίο και πιο δύσκολο πράγμα που μπορούν να αλλάξουν οι διαδικτυακές τεχνολογίες είναι η νοοτροπία
Το τελευταίο και πιο δύσκολο πράγμα που μπορούν να αλλάξουν οι διαδικτυακές τεχνολογίες είναι η νοοτροπία

Ο Orville Schell, πρόεδρος του τμήματος δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Berkeley, είχε κληθεί πριν από λίγα χρόνια σε μια ημερίδα στο Κέμπριτζ με θέμα «Μπλόγκινγκ, δημοσιογραφία και αξιοπιστία».
Μία από τις αναφορές του είχε κάνει το γύρο το Διαδικτύου με ταχύτατους ρυθμούς: «Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που συγκροτούσαν τα Μέσα Ενημέρωσης διαλύεται και μπαίνουμε σε μια σχεδόν φεουδαρχική περίοδο όπου θα υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας και επιρροής».

Μάχη με τις φλόγες σε ολόκληρη τη χώρα

Τουλάχιστον 111 φωτιές ξέσπασαν την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα, και οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής δηλώνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο εμπρηστών

Στον Έβρο η μεγάλη πυρκαγιά χαρακτηρίζεται πλέον ελεγχόμενη, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αριστείδης Γιαννακιδης. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανεμών, αλλά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.
Η πυρκαγιά στον Έβρο κατακαίει για τέταρτη ημέρα δασικές εκτάσεις, έχοντας αποτεφρώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 χιλιάδες στρέμματα. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Παναγιώτης Μπονάτσος, χθες εκδηλώθηκαν δυο ακόμη μέτωπα στην περιοχή, ενέργεια την οποία απέδωσε σε εμπρησμό. Πρόσθεσε ότι σήμερα Σάββατο υπάρχει μικρή πρόοδος στην πυρόσβεση και δεν κινδυνεύουν οικισμοί.
Στον Έβρο επιχειρούν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 αεροπλάνα (εκ των οποίων, τα 2 γαλλικά και τα 2 ισπανικά) και δύο ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στο Πάπαρι Αρκαδίας, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου.

Με απόφαση του γγ. Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη του Δήμου Τριπόλεως.
Δεκάδες, πάντως, είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε διάφορα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στους νομούς Έβρου, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, στο δυτικό τμήμα της Λακωνίας, στις Κυκλάδες, τις Βόρειες Σποράδες, τη Λήμνο και τη Θάσο.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Με απόφασή της, η Π.Ε. Κορινθίας απαγορεύει την κυκλοφορία σε 8 δασικές περιοχές του νομού, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και σημεία ελέγχου με ευθύνη των εκάστοτε Δήμων. Στη σχετική ανακοίνωση – απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2011, ο κίνδυνος Δασικών Πυρκαγιών στο Νομό μας θα είναι πολύ υψηλός. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι ασχολούνται με αγροτικές, κτηνοτροφικές ή μελισσοκομικές εργασίες, καθώς όσοι βρίσκονται σε τουριστικές εγκαταστάσεις, οργανωμένους χώρους υπαίθριας κατασκήνωσης και οι ελεύθεροι κατασκηνωτές που βρίσκονται εντός, ή συνορεύουν με δασικές εκτάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Κατόπιν απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σε Δασικές περιοχές του Νομού μας. Επίσης, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, και κατά τις ώρες από 21:00 έως 06:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

1)Φανερωμένης Γερανείων Δρόμος Πίσσια – Παναγιά Φανερωμένη – Ζάστανο
2)Περιοχή Αγ. Μαρίνα – Ζαραβή                             
Μετά την κατασκήνωση Πισσίων στο δρόμο για Αγία Μαρίνα –Ζαραβή – Μαυρολίμνη
3) Περιοχή Σφάκα Θέση Κασιντή, Δασικός δρόμος προς Τσάλικα
4) Περιοχή Σφάκα Σοφικό προς Τσάλικα, Δασικός δρόμος Πίουζας
5) Περιοχή Στήρι Σοφικό θέση Λάκκα προς Στήρι
6) Δάσος Σαραντάπηχου Δέλτα Καρυάς προς Σαραντάπηχο
7) Δάσος Τρικάλων α) Μέση Συνοικία Τρικάλων προς Ζήρεια
β) Μέση Συνοικία Τρικάλων προς Καρυά
8 ) Δάσος Λέχοβας Εγγύς Μονής Κοιμ. Θεοτόκου
Στις παρακάτω περιοχές, με ευθύνη των Δήμων, δημιουργούνται σημεία ελέγχου κυκλοφορίας.


ΘΕΣΗ – ΣΗΜΕΙΟ – ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

1) Γερμανικός δρόμος – Νέα Πολιτεία Λουτρ.
2) Γερμανικός δρόμος – Ρέμα πεδίου  βολής Λουτρακίου
3) Αγ. Θεόδωροι προς Πράθι – Διασταύρωση  προς Αγ. Μαρίνα
4) Κατσιβίρι – Προφήτης Ηλίας – Βερόρι                                

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
5) Από Κατακάλι προς Λιχνάρι, μετά το χωριό Κατακάλι
6) Από Αθίκια προς Γαλατάκι – Θέση Μπογδάνι                       
7) Από Αθίκια προς Ρητό – Μετά τα Αθίκια                 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΤΡΩΣΤΙΝΗΣ
 
8) Δέλτα Καρυάς προς Σαραντάπηχο            
9) Μέση Συνοικία Τρικάλων προς   Καρυά – Ζήρεια – Λίμνη Δασίου


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

10) Δρόμος Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού
11) Δάσος Λέχοβας ( εγγύς Μονής   Κοιμ. Θεοτόκου)

Ο Πρωθυπουργός ήξερε για το χρέος - Το Wikileaks εκθέτει τον Γ.Παπανδρέου

 

«…διεφθαρμένο κράτος»

διεφθαρμένο κράτος
Μεγάλη κουβέντα και όταν λέγεται από ένα πρωθυπουργό έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
Αυτή όμως είναι η αλήθεια, κι ας πονά. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».
«Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα!»
Αυτό δεν ζητούσαμε; Τώρα γιατί στο καθετί που πάει να αλλάξει λυσσάμε, και περισσότερο βέβαια οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Γιατί ανεχόμαστε φαινόμενα απόλυτης τρέλας και δεν μιλάμε;
Δεν ξέραμε τι γινόταν στα πανεπιστήμιά μας; Ε.Π.Ε. τα έχουν καταντήσει.
Δεν ξέραμε τι γινόταν στα νοσοκομεία; Η καθαρίστρια οικονομούσε «μισθό» πρύτανη.
Δεν ξέραμε τι γινόταν στο Δημόσιο; «μπάτε σκύλοι…»
Επειδή η ομάδα μας τιμωρήθηκε γιατί χρωστάει στο Δημόσιο ή γιατί ήταν όλοι τους μες τη διαφθορά, βγαίνουν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της και διαλύουν τα πάντα.
Ποιον υποστηρίζεις ρε ηλίθιε; ποιον βλάπτεις με τους παροξυσμούς σου;
Εκατοντάδες παρόμοια παραδείγματα και προσωπικά βιώματα έχει ο καθένας μας και τα καταπίνουμε, όταν όμως έρθει ο λογαριασμός, γιατί ποιος θα τα πληρώσει, τότε βρίζουμε το κωλοκράτος που μας πηδάει.
Όταν γλεντούμε με τα δανεικά των κουτόφραγκων είμαστε όλο ζήτω, όταν μας τα ζητήσουν είναι οι άθλιοι τοκογλύφοι που μας πίνουν το αίμα.
Όλοι βρίζουμε για την ανικανότητα των πολιτικών μας να διαχειριστούν μια κατάσταση, όταν λέει ο Παπανδρέου ότι θα ζητήσει τεχνική βοήθεια από τους έμπειρους Ευρωπαίους, πέφτουμε να τον φάμε, γιατί θα μας φέρει κατακτητές να μας κουμαντάρουν.
Έεε! Τι σκατά θέλετε επιτέλους! Απ’ όπου κι αν σας πιάσει κανείς λερώνεται.
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όσα αλλοπρόσαλλα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα, αλλά επειδή δεν θα πω τίποτα άγνωστο, τίποτα καινούριο, γι αυτό θέλω μόνο να εκφράσω την προσωπική μου αηδία για την κοινωνία των νεοελλήνων και που αν μπορούσα θα την πέταγα στον καιάδα για το καλό της ανθρωπότητας.
Έχω αποκτήσει μαζοχιστικές τάσεις ώστε να χαίρομαι αντί να λυπούμαι για όσα άσχημα μας συμβαίνουν και να εύχομαι ακόμη χειρότερα, γιατί τέτοιοι που είμαστε τέτοια μας αξίζουν.
Είχα μια ελπίδα στη νέα γενιά αλλά δυστυχώς τους μεταλαμπαδεύσαμε άριστα τις νεοελληνικές αρχές μας και τους καταντήσαμε χειρότερους από μας.
ΖΑΡΙΑΝΟΣ
Μωρέ τον θέλουμε τον «Γερμανό» μας! Τον ζητάει το αίμα μας.
Καλό κουράγιο!

http://www.ramnousia.com/2011/08/blog-post_9563.html

Ο Μανόλο πάει Ευρωμπάσκετ

Το ποσοστό του Μανόλο

Υπάρχουν πολλές λέξεις που αν και με μια πρώτη ματιά φαίνονται άσχετες, εντούτοις είναι καταδικασμένες να θυμίζουν το ελληνικό καλοκαίρι. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη λέξη Σουηδέζα. Τώρα ας την βάλουμε μέσα σε μια ουδέτερη συναισθηματικά πρόταση, την πρόταση ας πούμε "Οι Σουηδέζες δίνουν μεγάλη έμφαση στην επιλογή του κατάλληλου στρώματος για το παιδικό κρεβάτι". Ποσοστό ελληνικού καλοκαιριού μέσα σ' αυτήν την φαινομενικά άσχετη με τις ελληνικές ακτές πρόταση; Τουλάχιστον 17%. Ο συνδυασμός των λέξεων Σουηδέζες και κρεβάτι είναι καθοριστικός. Σωστά; Μάλλον όχι. Γιατί αυτό είναι το ποσοστό που δίνω εγώ, ένας ορεσίβιος βλάχος, που μεγάλωσα χιλιόμετρα μακριά από τα θερινά πεδία των μαχών. Ας δοκιμάσουμε μια άλλη πρόταση. "Ο Μανώλης Μαυρομάτης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων". Ποσοστό ελληνικού καλοκαιριού μέσα σ' αυτήν την πρόταση. Τουλάχιστον 92%!! Αχ Μανόλο...

Αυτοκινητοπομπή 6 θωρακισμένων οχημάτων "πέρασε από τη Λιβύη στην Αλγερία". Πιθανή η διαφυγή του Καντάφι

Μια οχηματοπομπή έξι θωρακισμένων Mercedes εισήλθε χθες στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη, μετέδωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA σήμερα επικαλούμενο πηγή των λίβυων εξεγερμένων.
Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί η πληροφορία και δεν είναι σαφές ποιοι θα μπορούσαν να επιβαίνουν στα οχήματα αυτά. Το MENA πάντως ανέφερε ότι η πηγή του υποθέτει πως θα μπορούσαν να είναι ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο ίδιος ο συνταγματάρχης ή και οι γιοι του.
"Πιστεύεται ότι αυτά τα οχήματα μετέφεραν ανώτερους λίβυους αξιωματούχους και ενδεχομένως τον Καντάφι και τους γιους του", είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το MENA.
Αλγερινοί αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.
Η πηγή του Στρατιωτικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Γαντάμις, στα σύνορα με την Αλγερία, ανέφερε πως η οχηματοπομπή πέρασε τα σύνορα χθες Παρασκευή υπό την προστασία μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της ερήμου που δρούσε υπό τον Καντάφι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι εξεγερμένοι δεν μπόρεσαν να καταδιώξουν και να σταματήσουν τα οχήματα.
Οι λίβυοι εξεγερμένοι υποστήριξαν χθες ότι βρίσκονταν κοντά στη σύλληψη του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος έχει εξαφανιστεί μετά την κατάληψη του αρχηγείου του, Μπαμπ αλ Αζιζίγια, από τους εξεγερμένους την Τρίτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας διέψευσε χθες ότι συνδέει την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, του κύριου πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, με τη ρητή δέσμευσή του να πατάξει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Λιβύη.
Κυβερνητική πηγή στο Αλγέρι είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα δεν θα αναγνωρίσει ακόμα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και πως θέλει να βεβαιωθεί ότι το νέο καθεστώς θα δεσμευτεί στην καταπολέμηση της δράσης της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

e-typos.com