Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τα σενάρια είναι όλα ανοιχτά...Ο Ολυμπιακός κόντρα σε Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ!

Στον 7ο όμιλο ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ


 Στον 6ο όμιλο ο Ολυμπιακός, με αντιπάλους Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Αμφίρροπος όμιλος για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Η τύχη έκλεινε το μάτι στον Ολυμπιακό μέχρι που... βγήκε το τελευταίο μπαλάκι στην κλήρωση ...Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ, ούτε Μάντσεστερ, ούτε Τσέλσι από το πρώτο γκρουπ. Ούτε Μίλαν, ούτε Σαχτάρ, ούτε άλλο φόβητρο από το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός είχε μια κλήρωση λουκούμι και έβλεπε πρόκριση μέχρι που εμφανίστηκε η γερμανική Ντόρτμουντ στο τελευταίο μπαλάκι από το Δ' γκρουπ και συνέθεσε τελικά έναν όμιλο φωτιά...

Η αγγλική Αρσεναλ, η οποία έπαιξε και πρόπερσι στον όμιλο με τον Ολυμπιακό προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των play off επικρατώντας της Ουντινέζε τόσο στο «Εμιρέιτς», όσο και στο «Φρίουλι». Πέρυσι τερμάτισε 4η στην Πρέμιερσιπ, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κατά πολλούς είναι η χειρότερη Αρσεναλ επί εποχής Βενγκέρ.
Η Μαρσέιγ πέφτει για πρώτη φορά στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Champions League και βρέθηκε στους ομίλους απευθείας τερματίζοντας δεύτερη στο περσινό Σαμπιονά και σίγουρα είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια ο Ολυμπιακός.
Οσο για τη Νόρτμουντ; Γερμανική ομάδα, ό,τι χειρότερο υπήρχε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί, αρκεί να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Η πρεμιέρα των ομίλων θα γίνει στις 13-14 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία της πρώτης φάσης θα ολοκληρωθεί στις 6-7 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά στους άλλους ομίλους...

Ο Α' Ομιλος με τις Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι είναι ο πλέον αμφίρροπος όμιλος, καθώς αν εξαιρέσουμε την Μπάγερν Μονάχου, που μόνο λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση έχει τον πρώτο λόγο, όλες μπορούν να τερματίσουν από πρώτες μέχρι τέταρτες!

Στον Β' Ομιλο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Ιντερ, ενώ για τη δεύτερη θέση θα γίνει μάχη επί ίσοις όροις ανάμεσα στις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ, Τράμπζονσπορ.

Στον Γ' Ομιλο τα πράγματα δείχνουν απλουστευμένα με τις Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα να κάνουν λογικά το «ασόδυο» και την Βασιλεία να παίρνει την τρίτη θέση. Λίγες οι ελπίδες της πρωτάρας Οτελούλ.

Στον Δ' Ομιλο η Ρεάλ Μαδρίτης με την παλιά της γνώριμη Λιόν έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν ο Αγιαξ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στον Ε' Ομιλο η Τσέλσι είναι το ακλόνητο φαβορί, ενώ για τη δεύτερη θα παλέψουν Βαλένθια, Λεβερκούζεν. Αουτσάιντερ η Γκενκ.

Στον 7ο Ομιλο, στον οποίο μετέχει ο ΑΠΟΕΛ τα πάντα είναι ανοιχτά με τις Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ να διεκδικούν κορυφή και τους Κύπριους να δείχνουν ικανοί για την έκπληξη.

Τέλος στον 8ο Ομιλο η Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν έχουν... ήδη κάνει το «ασόδυο» ενώ ΜΠΑΤΕ, Βικτόρια Πλζεν θα παλέψουν για την τρίτη.

 Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλοςΜπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι

2ος ΌμιλοςΊντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ και Τραμπζόνσπορ

3ος ΌμιλοςΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα, Βασιλεία και Οτελούλ

4ος ΌμιλοςΡεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5ος ΌμιλοςΤσέλσι, Βαλένθια, Λεβέρκουζεν και Γκενκ

6ος ΌμιλοςΆρσεναλ, Μαρσέιγ, Ολυμπιακός και Ντόρτμουντ

7ος ΌμιλοςΠόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ και ΑΠΟΕΛ

8ος ΌμιλοςΜπαρτσελόνα, Μίλαν, Μπάτε Μπορίσοφ και Πλζεν

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων:
13-14/9/2011 1η αγωνιστική
27-28/9/2011 2η αγωνιστική
18-19/10/2011 3η αγωνιστική
1-2/11/2011 4η αγωνιστική
22-23/11/2011 5η αγωνιστική
6-7/12/2011 6η αγωνιστική
 

Αντάρτες λένε ότι έχουν περικυκλώσει τον Καντάφι - Ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia , στην Τρίπολη

Έφτασε η στιγμή του τέλους ή πάλι θα καταφέρει ο Μουαμάρ Καντάφι να διαφύγει τη σύλληψη; Είναι όντως ο άνδρας που πολιορκείται από ομάδα ανταρτών σε συγκρότημα διαμερισμάτων ο Λίβυος ηγέτης;

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ομάδα εξεγερμένων ανταλλάσσουν πυρά με πιστούς του καθεστώτος. Πιστεύουν, ότι στο κτίριο βρίσκεται ο Καντάφι μαζί με κάποιους από τους γιους του.

"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς. "Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε.

Και όλα αυτά ενώ ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος, ο οποίος είχε επίσης χαθεί από προσώπου γης τις τελευταίες μέρες. "Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται στη Λιβύη και ηγείται της μάχης κατά των ανταρτών. Το ηθικό του είναι υψηλό", δήλωσε ο Ιμπραχίμ, σύμφωνα με το Associated Press.

Ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν νωρίτερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι. "Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα", δήλωσε στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ο ανταποκριτής του Reuters που βρίσκεται στο ξενοδοχείο μετέδωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια. Οι εξεγερμένοι που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.
newsit.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Από το γραφείο Τύπου της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επιτέλους, η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, την ύστατη στιγμή της κρίσης, συναινεί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Από τη πρώτη στιγμή η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για όλες εκείνες τις ρηξικέλευθες αλλαγές που προωθεί ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, συμμετείχε στο διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις, επικοινωνώντας τις και στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, και είναι θετική εξέλιξη, επωφελής για τον τόπο, ότι η κυβέρνηση τις αποδέχεται.
Μένει τώρα να δούμε αν αυτές οι αλλαγές θα γίνουν πράξη ή για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση θα κάνει πίσω με το φόβο της σύγκρουσης με το εσωτερικό της, αλλά και τις οργανωμένες μειοψηφίες του συντεχνιασμού και του κομματισμού που κυριαρχούν στα πανεπιστήμια».

Τηλεφωνική ενημέρωση Σαμαρά απο Παπουτσή για τις πυρκαγιές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των πυρκαγιών και ιδιαίτερα για εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Έβρου

Ντόρα Μπακογιάννη: Ζητούμενο είναι να υπάρξει συναίνεση και στα δύσκολα θέματα όπως είναι οι αλλαγές στην οικονομία


 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμόREALFM, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα  και της Μαρίας Πολλάλη και αναφερόμενη στη συναίνεση που εκδηλώθηκε κατά την ψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ είπε ότι «αυτό είναι το ζητούμενο να υπάρξει συναίνεση και στα δύσκολα θέματα όπως είναι οι αλλαγές στην οικονομία».
Μιλώντας για το κλίμα που επικράτησε στη Βουλή είπε ότι «δεν έχει νόημα να κάνει κανένας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Εγώ το χαιρέτησα αυτό που έγινε χθες, θεωρώ πως είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Τώρα για την οικονομία, όλα θα εξαρτηθούν επίσης από το αν θα μπορέσουν τα κόμματα να βάλουν πάνω από το κομματικό, το μικροκομματικό, θα έλεγα, συμφέρον το συμφέρον των Ελλήνων. Αν μπορούν να ξεφύγουν από την εικόνα της κοκορομαχίας «όχι φταις εσύ, όχι φταίω εγώ». Εάν το βάλουν πάνω από τα δικά τους συμφέροντα θα βρούμε και στην οικονομία κοινές πορείες. Γιατί δεν υπάρχουν ούτε μαγικά ραβδιά ούτε μαγικές λύσεις. Οι λαϊκισμοί του τύπου «επανεκκίνηση της οικονομίας» και «σε ένα χρόνο ή σε 18 μήνες θα έχουμε μηδενίσει το έλλειμμα», δεν είναι σοβαρά πράγματα, δεν τα πιστεύει κανένας σήμερα. Από την άλλη μεριά τα συνεχή λάθη της κυβέρνησης μπορούν να αποφευχθούν μέσα από μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση».
Αναφερόμενη στις οικονομικές εξελίξεις είπε ότι «εμείς στην Ελλάδα, το έχω πει κι άλλες φορές, είμαστε μοναδικοί. Καταφέραμε να ενοχοποιήσουμε το μνημόνιο, αντί ενοχοποιήσουμε τη χρεοκοπία».  Και συμπλήρωσε: «η κυβέρνηση έκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, προσέθεσε παραπάνω στην ύφεση, «σκότωσε» την αγορά και  τον κόσμο με τη φορολογία, που δεν προβλεπόταν μέσα, διότι τη φορολογία αυτή την ψήφισαν πριν από το μνημόνιο και δεν εφήρμοσαν ον περιορισμό του σπάταλου κράτους, η οποία θα ανακούφιζε τις κοινωνικές ομάδες».
Απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς Βενιζέλου τόνισε: «έχω κάνει και δήλωση από την πρώτη μέρα  ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με αυτή τη συμφωνία. Παρά ταύτα θέλω να ελπίζω ότι οι υπόλοιπες χώρες θα επιμείνουν στα συμφωνηθέντα της 21ης Ιουλίου. Η υλοποίηση, η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα μας. Και πρέπει να μην φειδόμαστε καμίας προσπάθειας να επιτύχουμε την εφαρμογή τους. Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση σε ορισμένα Κοινοβούλια, παρά ταύτα πρέπει να γίνει προσπάθεια και εκεί εννοώ ότι χρειάζεται εθνική συστράτευση. Εδώ δεν είναι ώρα για εγωισμούς».

Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες για το πολύπαθο υπουργείο Ναυτιλίας, καλά κρατούν - Παραιτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης γιατί δεν γίνεται υπουργείο Ναυτιλίας!

Προτίμησε να παραιτηθεί εμμένοντας στην αναγκαιότητα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, όπως ανακοινώνει ο ίδιος σε επιστολή του. Είχε προηγηθεί ένα «μπαράζ» άσκησης πιέσεων και διαπόμπευσης της κυβέρνησης από τη ΝΔ, αλλά και τοποθετήσεις άλλων κομμάτων, με αιχμή του δόρατος, την άρνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας την οποία εισηγήθηκε αρχικά στα κομματικά όργανα και στη συνέχεια τηλεοπτικά, ο αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας υπουργός κ. Παμπούκης. Όλα προδιέγραφαν την ηρωϊκή του έξοδο…

Η επιστολή παραίτησης του υπουργού αναφέρει:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.
Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.
Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, για την παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά.
Υπέβαλε την παραίτησή του.
Την οποία χαρακτήρισε μάλιστα, ως “αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας”.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, επιμένει στο λάθος.
Αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς:
Να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας!    
Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της καταρρέουσας κυβέρνησης, ας το κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα…».

Nωρίτρα ο κ. Γ. Μιχελάκης, είχε κανει την ακόλουθη δήλωση:   

«Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες για το πολύπαθο υπουργείο Ναυτιλίας, καλά κρατούν…
Προχθές, ο κ. Παμπούκης, έλεγε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει ένας” που να μην υποστηρίζει την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Έχει άδικό!
Υπάρχει ένας!
Ο Πρωθυπουργός!
Που επιμένει στο ίδιο λάθος!
Χθες, στο υπουργικό συμβούλιο αγνόησε τις εκκλήσεις του υπουργού του και διέψευσε τις προσδοκίες της Ελληνικής Ναυτιλίας.  
Δυστυχώς, στη “θαλασσοδαρμένη” κυβέρνηση Παπανδρέου, οι συντροφικές διαμάχες τραυματίζουν ακόμη περισσότερο τον έναν από τους δύο πρωταθλητές της οικονομίας μας, τη Ναυτιλία.
Επαναλαμβάνουμε, ότι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, είχε δηλώσει πριν από την παραίτηση του κ. Παμπούκη:
«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Βρήκε υπουργό - και μάλιστα επαρκή - χωρίς όμως υπουργείο».

Από την «αντίπερα όχθη» της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε σημερινή της ανακοίνωση πριν από την παραίτηση Παμπούκη, ασκούνταν πιέσεις για την επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας:
«Η ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας και είναι απορίας άξιον γιατί συστήνονται και καταργούνται τα αντίστοιχα υπουργεία. Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός αυτόνομου υπουργείου για θέματα ναυτιλίας με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δυνατότητες. Οι εσωτερικές διελκυστίνδες της κυβέρνησης δεν αφορούν ούτε το περιεχόμενο της πολιτικής, ούτε το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας».

Το χρονικό της κατάργησης – επανασύστασης
Τον Οκτώβριο του 2009, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας, και το ενέταξε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Έντεκα μήνες αργότερα, το υπουργείο επανασυστάθηκε, υπό το Γιάννη Διαμαντίδη, ενώ τον περασμένο Ιούνιο, καταργήθηκε ξανά και εντάχθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας κ. Παμπούκης, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, πρότεινε να δημιουργηθεί ξανά αυτόνομο υπουργείο ναυτιλίας «με αναπτυξιακό χαρακτήρα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε το μπαράζ ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση και τελικώς, η ηρωϊκή έξοδος Παμπούκη από το υπουργείο…

Συζητούν τώρα για εγγυήσεις από το «καλάθι» της δημόσιας περιουσίας. Αλλά στο ΠΑΣΟΚ «λιβανίζουν» δελφίνους

 
Στην Ευρωζώνη επιστρέφει το σενάριο των εμπράγματων εγγυήσεων, αλλά στην Ελλάδα είχαμε πανηγυρισμούς – με τους βουλευτές να υποβάλλουν τα σέβη τους στην θριαμβεύουσα κ. Διαμαντοπούλου – για συναίνεση σε ένα θέμα, σοβαρό μεν, πλην όμως άσχετο με το ζέον πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από την κρίση χρέους.
 
Υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας, δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για το ευρωομόλογο, νέα διελκυστίνδα για τις εγγυήσεις, που τώρα κινδυνεύουν να γίνουν εμπράγματες, χάος στη Λιβύη.

Αλλά στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησε η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε χθες ο νόμος-πλαίσιο για την παιδεία και το διαρκές από το βήμα της Βουλής «λιβάνισμα» της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Η Ελλάδα ζούσε άλλη μια «ιστορική στιγμή», το ΠΑΣΟΚ αποκτούσε νέο αυτάρεσκο δελφίνο γένους θηλυκού και στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφερόταν και πάλι στην ανάγκη για τήρηση των «σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων» - που ως φαίνεται δεν μπορούν να τηρηθούν ούτε όταν πρόκειται για την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του ίδιου του υπουργικού συμβουλίου.

Χορεύουν στον Τιτανικό δοκιμάζοντας «δαχτυλίδια»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λυπούμαι αν θα στενοχωρήσω μερικούς από τους «μεγάλους μεταρρυθμιστές» της κυβέρνησης, που με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου συνεχίζουν να «αλλάζουν την Ελλάδα», χωρίς να αλλάζουν το παραμικρό.

Θα ήθελα, όμως, να τους υπενθυμίσω ότι η χώρα έχει πτωχεύσει - μερικώς θεωρητικά, ολοσχερώς στην πράξη.

Ελλοχεύει δε ο κίνδυνος – θα μπορούσαμε να μιλούμε για βεβαιότητα – μέχρι το τέλος του χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως η ολική χρεοκοπία, με όλες τις συνέπειες μιας κανονικής πτώχευσης.

Δεν πρόκειται για γκρίνια, αλλά μπορεί κάποιος να μας πει τι νόημα θα έχει ο χθεσινός θρίαμβος της υπουργού Παιδείας, όταν δεν θα μπορεί το πτωχευμένο κράτος να καταβάλει τα αναγκαία για την (μεταρρυθμισμένη) παιδεία;

Κώστας Κόλλιας: «Στον αέρα τα έργα για την ορεινή Κορινθία» ( Φενεός)

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια σχετικά με την έλλειψη υποδομών στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φενεού, απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορεινή Κορινθία και τα οποία εξέθεσα στην ερώτησή μου ήταν απογοητευτική. Δυστυχώς, το έγγραφο του Υπουργείου είναι γεμάτο από αναβολές και υποσχέσεις, ενώ δεν λείπουν τα υπονοούμενα περί πιθανότητας μη ένταξης σημαντικών έργων στο «Αλ.Μπαλτατζής».
Σε ό,τι αφορά τη λίμνη Δόξα, γίνεται αναφορά στην έγκριση της οριστικής μελέτης το 2008. Στη συνέχεια όμως αναφέρεται ότι, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων για έργα – γέφυρες από το Γ’ ΚΠΣ, οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι και, συγκεκριμένα, μόλις 473 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό το λόγο, όπως λέει το Υπουργείο, «Στην παρούσα φάση δίνεται προτεραιότητα ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων και αυτών των έργων που παρουσιάζουν καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Προγράμματος, καθώς και άμεσες επιπτώσεις στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας».
Δεν ξέρω εάν αυτός είναι ένας πλάγιος τρόπος για να προϊδεάσει το Υπουργείο τους πολίτες της ορεινής Κορινθίας ότι το έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένα έργο, με το φράγμα και τη λίμνη ολοκληρωμένα, αλλά χωρίς αρδευτικό δίκτυο, μπορεί να μείνει εκτός Προγράμματος. Θα ήταν ασύλληπτη σπατάλη πόρων, σε ό,τι αφορά δε τις επιπτώσεις στην αγροτική ανάπτυξη, είναι προφανές ότι όταν υπάρχει ανεπάρκεια στην άρδευση και κακοδιαχείριση στους υδάτινους πόρους, η αγροτική ανάπτυξη απλά παύει να υφίσταται.
Εξίσου δυσοίωνη είναι η απάντηση και σε σχέση με τους αναδασμούς, για τους οποίους το Υπουργείο με ενημέρωσε ότι η διαδικασία ξεκινά ουσιαστικά από την αρχή, καθώς έχει ζητηθεί από τους Περιφερειάρχες και τους Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων η εκ νέου υποβολή αιτημάτων, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι τιμές. Μοναδικό θετικό στοιχείο, όπως επιβεβαιώνει και το Υπουργείο, είναι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θέτει σε προτεραιότητα τον αναδασμό στην περιοχή του Φενεού έναντι άλλων εργασιών. Βεβαίως, η ένταξη στο «Αλ.Μπαλτατζής» είναι μετέωρη, αφού θα εξεταστεί μετά την υποβολή του αιτήματος.
το κομμάτι των επενδύσεων, το Υπουργείο κάνει αναφορά στα μέτρα του Άξονα 3 του Αλ.Μπαλτατζής, τα οποία αφορούν τη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, καθώς και τον αγροτουρισμό, και τα οποία προκηρύχθηκαν πρόσφατα και ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης των φακέλων. Είναι βεβαίως θετική η ενθάρρυνση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, πλην όμως η ερώτηση που έθεσα αφορούσε τις υποδομές και την ανάπτυξη και δυστυχώς, σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι, τα μέτρα του Άξονα 3 που αφορούν, για παράδειγμα, ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών και προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί.
Υπενθυμίζω ότι η ερώτησή μου περιελάμβανε και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα την άθλια εικόνα που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Αναμένω ακόμα την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, αν και δεν πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο αίσια. Πλην όμως, έχω ελπίδες, οι οποίες επαφίενται στις επίμονες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και των φορέων. Οι διεκδικήσεις μας είναι συλλογικές και τεκμηριωμένες, αφορούν ζωτικές υποδομές. Η Κυβέρνηση θα κριθεί από την ανταπόκρισή της και από το εάν διαθέτει η όχι τη βούληση πραγματικά να βάλει την ελληνική περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης


Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου - Κινδύνεψε να τιναχθεί στον αέρα απο την επίθεση του αντιδημάρχου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων στον Τατούλη !

Πηγή : Jenny's World 

Η χθεσινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου ξάφνιασε θετικά ακόμα και τους διοργανωτές!
Μέσα στον Αύγουστο,με την πολιτική ατζέντα καυτή, τους αγανακτισμένους να έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα βρίσκονται απ έξω ,με τις Κασσάνδρες να μιλούν για ματαίωση της συνδιάσκεψης (ακόμα και σήμερα),το ΠΑΣΟΚ γέμισε το Motel Isthmia με στελέχη και μέλη του απο όλη την Πελοπόννησο και σίγουρα αυτό αποτελεί μια αισιόδοξη αφετηρία επανεκκίνησης του μετά απο μια μακρά περίοδο φόβου,προβληματισμού κι ανασφάλειας. Η χθεσινή πολιτική συγκέντρωση είχε πολλές θεματικές,τόσο στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου,όσο και στις ειδήσεις που βγήκαν εν μέσω της αιθούσης ..αλλά και εκτός αυτής!
Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή!

Πρώην Δήμαρχος χαστούκισε τον Τατούλη;

Στόχος επίθεσης έγινε ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης την Τετάρτη το απόγευμα κατά την ώρα που έβγαινε από την αίθουσα της συνδιάσκεψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να αποχωρήσει προς Τρίπολη. Ξαφνικά, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από την αίθουσα και στα «πηγαδάκια» που είχαν δημιουργηθεί (και ήταν αρκετοί), είδαν μια έντονη κινητικότητα από την πλευρά της αστυνομίας που κατευθυνόταν προς το μέρος του Περιφερειάρχη. Όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται, τι είχε συμβεί και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάλαβαν… Ο πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων Αρκαδίας Γ. Μπαρούτσας έτρεξε προς τον κ. Τατούλη με επιθετική διάθεση και μάλιστα ορισμένοι είπαν ότι τον χαστούκισε κιόλας, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αφού οι δύο άνδρες ήταν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς και από τους άμεσα εμπλεκόμενους τηρείται σιγή ιχθύος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην Δήμαρχος είχε προηγούμενα με τον Περιφερειάρχη. Η ουσία πάντως και η αλήθεια είναι, ότι όντως έγινε επεισόδιο, υπήρξε επίθεση και επέμβαση της αστυνομίας. Μάλιστα ο ο πρώην Δήμαρχος συνελήφθη από την αστυνομία, κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, αλλά αποσύρθηκαν και από τις δύο πλευρές για να μη δοθεί έκταση στο θέμα…
 
korinthianews.blogspot.com

Πήρε την άδεα η ΑΕΚ

Αγχώθηκε, αλλά τα κατάφερε! Η ΑΕΚ εξασφάλισε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Η επιτροπή έκανε δεκτή τη χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα από τη ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία παράλληλα παρείχε και εξηγήσεις για τους λόγους που αυτή δεν ήταν μηχανογραφημένη (αφορά τις ρυθμίσεις στις οποίες έχει υπαχθεί η ΠΑΕ).

Την ώρα, ωστόσο, που η ΠΑΕ ΑΕΚ έπαιρνε το πράσινο φως από την ΕΕΑ, ένα νέο πρόβλημα προέκυψε, καθώς από την ΠΑΕ Πανιώνιος υπήρξε καταγγελία για ένα ποσό 160.000 ευρώ που ισχυρίζεται πως της οφείλεται και για το οποίο έχει προχωρήσει σε σφράγισμα επιταγής.
Οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ από την ΕΕΑ, ωστόσο η απάντηση της τελευταίας ήταν πως δεν είναι αρμοδιότητά της κάτι τέτοιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα πρέπει να προσφύγει στο δικαστήριο και να πάρει διαταγή πληρωμής.
Πηγή: sport-fm.gr

Καμία παραπομπή στη Βουλή για Siemens .. ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη διαδικασία.

Με φόντο την προηγούμενη άρνηση της Ολομέλειας της Βουλής, να παραπέμψει τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο Siemens, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την ίδια υπόθεση και πρόσωπα.
Χωρίς καμία παραπομπή έκλεισε για τη Βουλή η υπόθεση, καθώς για τον Γιώργο Αλογοσκουφη ψηφίσαν υπέρ 130 βουλευτές, 8 κατά, 7 λευκό, 11 άκυρο και 9 παρών.
Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 υπέρ, 9 κατά, 6 λευκό, 12 άκυρο και 10 παρών.
Συνεπώς, δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων για την παραπομπή των δύο πρώην υπουργών.
ΝΔ και ΛΑΟΣ είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «λευκό». Ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ».
Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν για άγνωστο λόγο η Βάσω Παπανδρέου, λόγω ατυχήματος οι κύριοι Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμμινίδης και σε αποστολή στο εξωτερικό οι κύριοι Βασίλης Τόγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai

Κερδισμένη η Παιδεία

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ το ότι η επίτευξη συναίνεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύει κερδισμένη την Παιδεία. Από αυτή την άποψη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν καλύτερα, να εκλέγουν τους πρυτάνεις τους χωρίς κομματικά «αλισβερίσια» και να πάψουν να αποτελούν άσυλο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, εγχώριων και αλλοδαπών. Κατά κοινή ομολογία, η κατάσταση στα Πανεπιστήμια είχε φθάσει στο απροχώρητο και είναι προφανές ότι κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να βελτιωθεί το υποβαθμισμένο επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών. Από την άλλη πλευρά, η χθεσινή εξέλιξη, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικής σημασίας για τα μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά ήθη, αποτελεί δικαίωση για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Και αυτό σε αντίθεση με την αρνητική στάση που τηρούσε συστηματικά το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, με χαρακτηριστική την περίπτωση της συνταγματικής αναθεώρησης όπου όλοι θυμόμαστε τις παλινωδίες του Γ. Παπανδρέου που ακύρωσαν τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ότι η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν πάγια θέση της Ν.Δ., όπως επίσης η εκλογή των πρυτανικών αρχών από την ακαδημαϊκή κοινότητα, δηλαδή από το φυσικό τους χώρο. Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται σαφές ότι η συναίνεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτεύχθηκε με βάση την ατζέντα που επέβαλε η Ν.Δ., η οποία με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση της αποδεικνύει ότι αρνείται να συναινέσει μόνο όταν η κυβέρνηση εμμένει σε καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της οικονομίας.

e-typos.com

Αρπάχτηκαν στο Υπουργικό Παπανδρέου και Παπουτσής για τις δηλώσεις Παμπούκη

Ενδοκυβερνητική κρίση προέκυψε ξαφνικά, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μην συγκρατεί τον εκνευρισμό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να βρίσκεται για λίγο στον… αέρα και εκτός γραμμής. Η συζήτηση ξεκίνησε, όταν ο κ. Παπουτσής εξέφρασε τη δυσφορία του για δηλώσεις που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τη ναυτιλία, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος περίπου τάχθηκε εναντίον της κατάργησης του αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Παπανδρέου, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας των ενστάσεων του κ. Παπουτσή, κάλεσε ουσιαστικά τον υπουργό να μην ασχολείται με το θέμα, λέγοντας ότι δεν είναι του παρόντος. Αφήνοντας την εντύπωση ότι δίνει, μάλιστα, συνέχεια, ο πρωθυπουργός είπε σε κάποια άλλη αποστροφή του ότι «κανείς υπουργός δεν πρέπει να νιώθει κολλημένος στην καρέκλα του». Η αποστροφή αυτή φάνηκε αρχικά να απευθύνεται προσωπικά στον κ. Παπουτσή, αλλά, όπως κι αν την ερμήνευε κανείς, υπήρξε μια κάποια «παγωμάρα» στην αίθουσα.

Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διευκρίνιζε ότι δεν απευθυνόταν σε κάποιον προσωπικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, αλλά αφορούσε στην ανάγκη να προωθηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όσες συγκρούσεις και όποιο πολιτικό κόστος και αν απαιτηθούν. Ο κ. Μόσιαλος σημείωνε μάλιστα ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην κυβέρνηση, ούτε σε δομές ούτε σε πρόσωπα.
Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε ότι ο εκνευρισμός που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι έντονος, ου μην και ανεξέλεγκτος.

thebest.gr/

Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να έχει συνέχεια

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως και για άλλα κόμματα, οι αλλαγές στα ΑΕΙ ήταν στρατηγική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Άλλες πολιτικές δυνάμεις αναγκάστηκαν για λόγους τακτικής να προσχωρήσουν, την τελευταία στιγμή, στο ρεαλισμό και την κοινή λογική. Όπως και να έχει, η υπερψήφιση από τέσσερα κόμματα του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, είναι πολύ σημαντική εξέλιξη και σπουδαία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την Παιδεία αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα. 
Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πρέπει να έχει συνέχεια».

Γ. Μιχελάκης...Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   


«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση.
Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, κυρίαρχη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ Α ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.:  Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & Πρόεδρος  Ε.Β.Ε.Π., Παναγής Καρέλλας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλ. Αθηνών & Γ΄ Αντ/δρος ΕΣΕΕ, Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Ε., Γιώργος Κουράσης, Αν.Γεν.Γραμ. ΠΟΕΣΕ, Μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Αποστολίνας, Δικηγόρος, Βασίλειος Ιωάννου, Πρόεδρος Πανελ. Ομοσπ. Αργυροχρισοχόων & Αντ.ΓΣΕΒΕΕ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος Σ.Α.Τ.Α., Πρόεδρος Παν. Ομ. Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ & Γραμ. Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Αντώνης Παναγόπουλος, Αν. Πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ, Ιορδάνης Τσότσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Δημήτρης Μπαράτσας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γιώργος Αλ. Σουφλιάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Κων/νος Ζωντανός, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Ιωάννης Κόκκας και Δημήτρης Λέντζος στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία των συνδυασμών, τους οποίους θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρας.


Ταύτιση απόψεων για την αντιμετώπιση των παθογενειών του Αθλητισμού (βία, διαφθορά, ντόπινγκ), Ιωαννίδη - Γερουλάνου








Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των παθογενειών του Αθλητισμού (βία, διαφθορά, ντόπινγκ), συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την εξυγίανσή του. Για τα σημαντικότερα ζητήματα, διαπίστωσα ταύτιση απόψεων του Υπουργού με τις δικές μας και διάθεση για συνεργασία.
Από την πλευρά μας, επανέλαβα τη σταθερή άποψή μας, ότι ο Αθλητισμός είναι χώρος στον οποίο δεν έχουν θέση οι κομματικές διαφορές και ότι έχουμε τη βούληση, με τις προτάσεις μας, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του και ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για συναίνεση στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Χωρίς σχόλια



Image


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

κλικ εδώ
onned-korinthias.gr

Εκδήλωση Ενημέρωσης των πολιτών της Κορινθίας για τον Διαβήτη , στην Αρχαία Κόρινθο


Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ», στα πλαίσια του προγράμματος για ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών της Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων πραγματοποίησε Ενημερωτική Εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαίας Κορίνθου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ» την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ. με θέμα:
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Την εκδήλωση πλαισίωσε με ομιλία του ο Ιατρός: Γεώργιος Π. Μαρίνος Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος – Ειδικός Μεταβολισμού, τ. Ιατρός Νοσ. ΜΕΤΑΞΑ & 251 ΓΝΑ
Μετά το πέρας της ομιλίας στους παρευρισκομένους έγιναν μετρήσεις σακχάρου από νοσηλεύτρια – μέλος του συλλόγου και μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς επίσης και διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο ιατρός απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τον Ιατρό που ενημέρωσε τον κόσμο καθώς και τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων για τη βοήθειά τους και ευελπιστεί στη συνέχεια της συνεργασίας.

Στη "Μπάρτσα" ο Φάνης Λαμπρογεώργος

Με τη φανέλα της Κορίνθου θα αγωνίζεται ο Φάνης Λαμπρογεώργος. Ο 31χρονος φορ που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και εν συνεχεία μεταγράφηκε στον Πανηλειακό συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας του Ισθμού ενώ σύντομα θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.