Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο ΠΑΟΚ "σφραγισε" το εισιτηριο στο Οσλο

Ο ΠΑΟΚ έβαλε στο Όσλο τα θεμέλια της πρόκρισης στα play offs του Europa League, καθώς επικράτησε με 2-0 με γκολ των Βιεϊρίνια στο 72' και Γκαρσία στο 90' της Βαλερένγκα και έγινε το μεγάλο αφεντικό ενόψει της ρεβάνς της 4ης Αυγούστου στην Τούμπα.Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση
ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Νόρντβικ, Μούρι, Στρανμπέργκ, Ζάγιτς (84' Στουρ), Σινγκ, Φελά (68' Νίλσεν), Ογκούντε, Λεϊ (57' Κονέ), Μπέρε.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (90' Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Λαζάρ (80' Τσουκαλάς), Αθανασιάδης (90'+2' Παπάζογλου)

Σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ο Αλέξης Κούγιας

"Σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ετέθη από σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξιος Κούγιας με βούλευμα το οποίο εξεδόθη από το πρωτοδικείο Αθηνών μετά από αίτηση της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου λόγω της επικινδυνότητας των κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών που βρίσκονται στις φυλακές αλλά και των συνεργατών τους που βρίσκονται ακόμα εκτός φυλακών.

Αυτή είναι μια πρώτη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση και από την ελληνική δικαιοσύνη για την σημασία που έχει η μαρτυρική κατάθεση του κ. Κούγια στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου (είναι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ) αλλά και για το πόσο επικίνδυνες προσωπικότητες είναι οι κατηγορούμενοι και οι συνεργάτες τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι επίσης μια απάντηση σε αυτούς που φιλοξενούν τις τελευταίες μέρες στα ραδιόφωνα και στα έντυπα τους τις παράνομες συμπεριφορές των επί χρόνια συνεργατών των πρωταγωνιστών.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας με τις ενέργειες του τις τελευταίες ημέρες (μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου ) ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης και η κατεπείγουσα προκαταρκτική ενέργεια που εξέδωσε η κ. Ράϊκου θα φέρει ενώπιον των εισαγγελέων τον κ. Τραυλό, τον κ. Σταθάκη (αν δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό μέχρι τότε) οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν τα όσα κωμικά ισχυρίζονται τις τελευταίες ημέρες .

Ο κ. Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει να συσχετιστούν οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για απόπειρα εκβίασης και για συκοφαντική δυσφήμιση με την προκαταρκτική εξέταση που εξέδωσε η κ. Ράϊκου."   

Καλά στην υγεία του ο Κώστας Βουτσάς - Πήρε εξιτήριο

Ο μεγάλος κωμικός μπήκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τεταρτης, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε πριν την παράσταση.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και ο ο ηθοποιός αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ







Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη, στο Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Την κυβέρνηση εκπροσωπούν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του πλανήτη, έναν άνθρωπο που έσπασε τα σύνορα της χώρας και έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την όπερα. Κινούμενος με τη δύναμη του Ζορμπά, που τον έκανε ταυτότητα του Ελληνα σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε η υπουργός Παιδείας. «Φίλο» και «σοφό σύμβουλο», χαρακτήρισε τον εκλιπόντα, στον επικήδειο που εκφώνησε, η Λ. Μενδώνη και τόνισε: «Ο Μιχάλης Κακογιάννης διέθετε μία εκρηκτική ισιοσυγκρασία, έναν πληθωρικό δυναμισμό, ένα μυαλό ανήσυχο και ανύστακτο, μία κοινωνική πολιτική και πολιτιστική ευαισθησία πρωτόγνωρη». Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, παρών και ο ίδιος στον αποχαιρετισμό του σκηνοθέτη, δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Κακογιάννη. Σήμερα, τιμούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά μεγαλούργησε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά συνέβαλε πάρα πολύ και θα συνεισφέρει διαχρονικά στη διαμόρφωση της αισθητικής μας». Παρόντες στο Άγιο Διονύσιο είναι, μεταξύ άλλων, οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, Μανούσος Μανουσάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία θα ακολουθήσει η ταφή του εκλιπόντος, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που φέρει το όνομά του, κατά επιθυμία του ιδίου.

4,4 Ρίχτερ αναστάτωσαν την περιοχή της Πάτρας -Δείτε όλους τους μετασεισμούς που έχουν γίνει

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

ΩΡΑ 19:40 Με μετασεισμούς πολύ μικρής έντασης-κάτω από 1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρώ, συνεχίζεται από τις 15:40 η σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Πάτρας.
ΩΡΑ 15:39 Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής (Ρίον, Ακταίο, Καστρίτσι, Άγιος Βασίλειος, Ναύπακτος, Αντίρριο) από τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:18 σήμερα Πέμπτη το πρωί και είχε επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καστριτσίου. Έξι μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή την ώρα με τον μεγαλύτερο να έχει ένταση 3,1 Ρίχτερ.
Από τις σεισμικές δονήσεις δεν υπήρξαν ζημιές ή τραμαυτισμοί πολιτών.
Ο Επίκουρος καθηγητής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευθύμιος Σώκος, μιλώντας πριν από λίγο στο thebest.gr, χαρακτήρισε το φαινόμενο συνηθισμένο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε σεισμογενή περιοχή.
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, πρόκειται για μια σεισμική ακολουθία που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή, στη θαλάσσια περιοχή Ρίου - Αντιρρίου, οπότε και σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έχει δώσει αρκετούς σεισμούς μικρής έντασης, με σημαντικότερη μέχρι ώρας τη σημερινή, η οποία σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο είναι της τάξης των 4,2R.
Οι σεισμολόγοι, όπως είναι λογικό, παρακολουθούν διαρκώς το φαινόμενο και δεν αποκλείουν και τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν νέοι σεισμοί στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας.

Όλοι οι μετασεισμοί
Ώρα 12:38: σεισμός 2,9 Ρίχτερ με επίκεντρο 1 χιλιόμετρο ανατολικά του Αγίου Βασιλείου
Ώρα 12:41: σεισμός 2,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα δυτικά του Αγίου Βασιλείου
Ώρα 12:45: σεισμός 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 1 χιλιόμετρο δυτικά του Ακταίου
Ώρα 12:55: σεισμός 3,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας.
Ώρα 13:56: σεισμός 2,0 Ρίχτερ με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα δυτικά του Ακταίου
Ώρα 14:46: σεισμός 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας
Ώρα 15:39: σεισμός 2,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα δυτικά του Ακταίου στο Ρίο
ΩΡΑ 12:23 Ανάστατη η Πάτρα από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώνονται από το πρωί. 4,4 ρίχτερ ο τελευταίος που σημειώθηκε στις 12:18, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καστριτσίου και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα, ενώ γίνονται συνεχείς μετασεισμοί με μεγαλύτερο αυτόν που εκδηλώθηκε στις 12:38 και ήταν 2,8 Ρίχτερ.
Στις 10:57 είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 3,3 ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, ενώ στις 12:11 είχε σημειωθεί σεισμός 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.

thebest.gr

Εκθέσεις στο Πανταζοπουλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου


Παρασκευή 29.07 έως Δευτέρα 08.08. και ώρα 21:00 – 24:00, στον 1ο ΟΡΟΦΟ
Έκθεση Ζωγραφικής της Σοφίας Κατσαρού με τίτλο «εντός εκτός και επι ταυτα» και ζωγραφική βιτρό σε χρηστικά αντικείμενα.
Παρασκευή 29.07 έως Δευτέρα 08.08. και ώρα 20:00 – 24:00, στο ΙΣΟΓΕΙΟ (δεξιά είσοδος)
Χειροποίητα Κοσμήματα – Χριστίνα και Κατερίνα Ζορμπά
Παρασκευή 05 έως Τρίτη 16 Αυγούστου και ώρα 20:30 – 24:00, στο ΙΣΟΓΕΙΟ (αριστερά)
Έκθεση Ζωγραφικής του Μιχαήλ Κουβέλη (ΜΙΚ) με τίτλο: Αστική Παράσταση
Τετάρτη 10.08 έως Δευτέρα 15.08. και ώρα 20:30 – 24:00, στον 1ο ΟΡΟΦΟ
Δώρα Φουντάτου – Ζωγραφική μεικτή τεχνική – κόσμημα.
Λιάνα Κούρτη – Χειροποίητο κόσμημα

Γ. Μιχελάκης...Ο κ. Ραγκούσης οφείλει αύριο να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Ο κ. Ραγκούσης οφείλει αύριο να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε. Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του και να προσέλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέση που του υποδεικνύουν ακόμα και συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.



Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει, επιτέλους, να παρέμβει και να πάρει θέση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην Οικονομία και τον Τουρισμό.



Τέλος, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, τα θλιβερά και ανεύθυνα γεγονότα, που έγιναν σήμερα το πρωί. Οι απεργοί πρέπει να απομονώσουν αυτούς που με τις πράξεις τους σκιάζουν το δίκιο των πολλών. Πράξεις που βοηθούν τον αρχιτέκτονα του χάους κ. Ραγκούση να προκαλεί σύγκρουση κοινωνικών ομάδων κρύβοντας τις δικές του ευθύνες.



Στην κυβερνητική ανευθυνότητα, οι οδηγοί ταξί πρέπει να επιδείξουν κοινωνική υπευθυνότητα».

Δ. Αβραμόπουλος ...Με πραγματική συγκίνηση και αισθήματα τιμής, αποχαιρετούμε σήμερα το Μιχάλη Κακογιάννη


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πραγματική συγκίνηση και αισθήματα τιμής, αποχαιρετούμε σήμερα το Μιχάλη Κακογιάννη.

Τον άνθρωπο του πνεύματος και του πολιτισμού, που τίμησε διεθνώς την πατρίδα μας, τον εμπνευσμένο δημιουργό, που εξέφρασε με τον πιο αυθεντικό τρόπο την ελληνικότητα, την ελληνική ψυχή στην οθόνη, στο θέατρο και στην όπερα.

Αποχαιρετούμε έναν καλό και ειλικρινή φίλο.

Υπήρξε και θα μείνει στη συνείδηση και τη μνήμη μας μια μεγάλη προσωπικότητα αλλά και ένας ωραίος Έλληνας, του οποίου η κυπριακή καρδιά παλλόταν στο ρυθμό της ιστορίας μας και εκδηλωνόταν με την πιο άδολη μορφή αγάπης για την πατρίδα, αλλά και με τη διαρκή προσδοκία να ξαναδεί το αγαπημένο του νησί ενωμένο.

Κρατώ πάντα στη μνήμη τη στιγμή, που η Πόλις των Αθηνών, η Πόλις που τον αγάπησε και ο ίδιος λάτρευε, τον τιμούσε, εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη και την αγάπη των πολιτών της, προς έναν άξιο συμπολίτη μας.

Φεύγοντας, αφήνει πίσω του, μαζί με την ανάμνηση της μεγάλης του συνεισφοράς στην τέχνη, και τις παρακαταθήκες του, των οποίων φορέας είναι το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του, διαβεβαιώνοντάς τον, ότι αυτό που μας ζήτησε, δηλαδή να το κρατήσουμε ζωντανό και δυναμικό κύτταρο του πολιτισμού μας, θα το πράξουμε».

Αναστολή πληρωμών στο Δημόσιο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου. Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».
«Η
Επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών.


Κώστας Κόλλιας: «Θετικές αλλά όχι ικανοποιητικές οι εξελίξεις στα σχολεία»

Με αφορμή  τα δημοσιεύματα σχετικά με νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία αναστέλλονται κάποιες από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων που είχαν αποφασιστεί για την Κορινθία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:



«Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι υπάρχει νέα υπουργική απόφαση, με την οποία αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων Ροζενών και Δερβενίου, των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνος, καθώς και η κατάργηση του Γυμνασίου Καλλιάνων. Ως μία πρώτη αποτίμηση των εξελίξεων, θεωρώ κατ’ αρχήν θετικό ότι η κυρία Υφυπουργός επιβεβαίωσε στην πράξη τη διαβεβαίωση που μου είχε δώσει κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης, την οποία είχα καταθέσει. Όπως είχα ενημερώσει στις 17 Μαΐου, η κ. Χριστοφιλοπούλου μου δήλωσε ότι επανεξετάζονται ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Καλλιάνων, καθώς και του Δημοτικού Μουλκίου. Τότε είχα επισημάνει ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που πρέπει να εξετασθούν, ιδιαίτερα στην ορεινή Κορινθία, όπως των Δημοτικών Ψαρίου, Αγιονορίου, Αγγελοκάστρου, Στεφανίου και Καισαρίου-Κλημεντίου, αλλά και αυτή του Δημοτικού Σπαθοβουνίου.
Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο πράττει έστω τώρα αυτό που αρνήθηκε να πράξει όταν ξεκίνησε ο υποτιθέμενος διάλογος για τις καταργήσεις, να ακούσει δηλαδή τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς. Εάν σήμερα υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, αυτό οφείλεται στις πιέσεις, τις διαμαρτυρίες και το κύμα αγανάκτησης που εκφράστηκε από τους πολίτες της Κορινθίας όλο αυτό το διάστημα.
Από την άλλη βεβαίως, αν και θετικές, οι τελευταίες εξελίξεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Διότι, ενώ το Υπουργείο κατανόησε τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούνταν από τις ανασταλείσες καταργήσεις, ωστόσο άφησε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι η απόφαση αφορά αναστολή και όχι άρση της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι τον επόμενο χρόνο ενδέχεται να έχουμε πάλι τα ίδια. Πέραν τούτου, το σημαντικότερο βεβαίως είναι ότι οι αποφάσεις κατάργησης παραμένουν σε ισχύ για τις περισσότερες άλλες περιπτώσεις. Σχολεία σε ορεινές περιοχές, με χιόνια και παγετό, θα κλείσουν, μικροί μαθητές θα εκτίθενται εννέα μήνες το χρόνο στους κινδύνους της μετακίνησης.
Έχω δηλώσει ότι στόχος δεν είναι η διευθέτηση μιας ή δυο περιπτώσεων. Η διασφάλιση της βέλτιστης εκπαίδευσης και για το τελευταίο παιδί της Κορινθίας, η προστασία της ακεραιότητας του κοινωνικού ιστού και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και αειφορίας για την κορινθιακή περιφέρεια πρέπει να είναι ο στόχος των παρεμβάσεών μας. Απαιτείται εγρήγορση, σύμπνοια και συνεργασία για να αποτρέψουμε τις συγχωνεύσεις, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταργήσεις σχολικών μονάδων όχι μόνο δεν εξυπηρετούν, αλλά υπονομεύουν κάθε μακροπρόθεσμη προσπάθεια περιφερειακής ανάπτυξης. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις εξελίξεις και ευελπιστώ ότι η οργανωμένη προσπάθεια όλων των εκπροσώπων, φορέων και πολιτών της Κορινθίας θα φέρουν περισσότερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.»

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοίινώσεις:

«Οι ανακολουθίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί, δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση ακραίες και παράνομες μορφές δράσεις από μέρους τους.
Προσθήκη λεζάντας
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σήμερα, με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, ρίχνοντας λάδι στις εξόδους,  παρακωλύοντας  την ελεύθερη διέλευση και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, αποτελούν προκλητικές και παράλογες πράξεις που ξεπερνούν τα όρια της ανοχής της κοινωνίας και της νομιμότητας.
Τέτοιες μορφές διεκδίκησης δεν οδηγούν πουθενά.
Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν κινητοποιήσεις που οδηγούν σε υπονόμευση της εικόνας της χώρας, του τουρισμού και της εμπορικής δραστηριότητας».


Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ «ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ» ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου ότι δεν έχει δεσμευτεί για «την πώληση του ΟΠΑΠ» μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο» το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση και ο ίδιος, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι προβλέπεται πώληση του ΟΠΑΠ για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι οβιδιακές αλλαγές του Υπουργού Οικονομικών  στη  Βουλή για τις άδειες των παιγνιομηχανημάτων δείχνουν πανικό  και έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά της ΟΠΑΠ Α.Ε. που είναι κατά 66% ιδιωτικών συμφερόντων. Το επιχείρημα του Υπουργού για  αύξηση των εσόδων για το κράτος  μέσω της χορήγησης μονοπωλιακών δικαιωμάτων  και το σύνολο των 36.0000 παιγνιομηχανημάτων στην σημερινή ΟΠΑΠ Α.Ε., καταργώντας το διεθνή δημόσιο διαγωνισμό γι΄ αυτά, είναι  αστείο. Αν διασφαλίζαμε τα συμφέροντα του δημοσίου με απευθείας αναθέσεις θα καταργούσαμε τους διαγωνισμούς. Επιπροσθέτως αντίκειται ευθέως στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο γι΄ αυτό και δεν έστειλε τις σχετικές διατάξεις στην Ε.Ε. επιχειρώντας να την προκαταλάβει, παρασύροντας την Βουλή να ψηφίσει, δημιουργώντας τετελεσμένα υπέρ των ιδιωτών μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. τα οποία θα απορριφθούν στη συνέχεια από την Ε.Ε.

Οι ανεξήγητες και βιαστικές επιλογές της κυβέρνησης δεν μπορεί να τύχουν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος θα υπονομεύσουν την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων».

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
   Κλεισθένους 57  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200
email : theatro.sikionas@gmail.com
http://theatrosikionas.blogspot.com/
 τηλ : 7007000300 /  6973403010
                 fax : 7007000600

28/7/2011

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ & ΝΙΚΟΥ ΖΙΩΓΑΛΑ
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011  ΩΡΑ  9.00  ΜΜ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ


Ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ» είναι η μετεξέλιξη της Διαδικτυακής Ομάδας «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» .
Στόχος του Συλλόγου μας είναι η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας που μένει έρημο και εγκαταλειμμένο εδώ και 11 χρόνια μετά από την απαγόρευση χρήσης που επιβλήθηκε αδικαιολόγητα το 2000.
Για τον λόγο αυτό, μετά από την πολύ επιτυχημένη Ημερίδα για την Αρχαία Σικυώνα που πραγματοποιήσαμε πέρυσι στο Ευγενίδειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φέτος το καλοκαίρι προχωρήσαμε στην διοργάνωση Συναυλίας  στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, με τους Οδυσσέα Τσάκαλο και Νίκο Ζιώγαλα.
Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή στάθηκε πολύπλευρα η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων με οικονομική ενίσχυση και προσφορά των υποδομών της Συναυλίας.
Η Συναυλία  θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 3  Αυγούστου 2011, στον ανοικτό χώρο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, στις 9.00 το βράδυ.
Την εκδήλωση θα ανοίξει το συγκρότημα «Μέθεξη» από το Κιάτο.
Σας περιμένουμε όλους για μία μαγική βραδιά σε ένα μαγικό χώρο.

Σύλλογος
Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας
«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

«SOS» για τις παράκτιες περιοχές / «Ευάλωτοι» Πατραϊκός και Κορινθιακός Κόλπος λόγω της κλιματικής αλλαγής

Σε κατάσταση κινδύνου θα βρεθούν τα επόμενα χρόνια οι παράκτιες περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού κόλπου, καθώς αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της τρωτότητάς τους (διάβρωση, πλημμυρικά φαινόμενα κ.λπ.), λόγω της κλιματικής αλλαγής.Αυτό το στοιχείο περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων, στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή στη χώρα, η οποία προβλέπει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων και την οικονομία.Η έκθεση παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Χρ. Ζερεφό, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Καρτάλης σημείωσε πως απαιτούνται άμεσες αλλαγές στον τρόπο που κτίζουμε τις πόλεις, στον τρόπο που χωροθετούμε αλλά και στις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. «Η Ελλάδα δεν συνεισφέρει ιδιαίτερα στην κλιματική αλλαγή, αλλά είναι εξαιρετικά ευάλωτη από αυτή, ιδίως στις παράκτιες ζώνες», είπε κι εξήγησε πως είναι απολύτως αναγκαίο να εντάξουμε τα ευρήματα της έκθεσης στο νέο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, ακόμα και στο επίπεδο των ρυθμιστικών σχεδίων των πόλεων. Μάλιστα, επιχειρώντας να προκαταλάβει φωνές που θα υποστήριζαν ότι το 2050 ή το 2100, δηλαδή, τα έτη αναφοράς της μελέτης είναι μακριά, ο κ. Καρτάλης τόνισε πως πρέπει να σκεφτούμε, ότι το 2100 θα ζουν τα εγγόνια μας και πρόσθεσε: «η πρόληψη είναι προτιμότερη της εκ των υστέρων αντιμετώπισης των προβλημάτων».

ΜΕΙΩΣΗ ΒΡΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 6,5%
Σύμφωνα με την Έκθεση, στην Ελλάδα σταδιακά μέχρι το 2050 η βροχόπτωση θα μειωθεί κατά 6,5% για το σύνολο της Επικράτειας, ενώ θα αυξηθούν, η θερμοκρασία του αέρα κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη διάρκεια ξηρής περιόδου κατά 20 επιπλέον ημέρες, καθώς και η τρωτότητα των παράκτιων περιοχών στο Δέλτα Αξιού, στη Δελταϊκή Πεδιάδα Λουδία-Αλιάκμονα, στον Πατραϊκό, στον Κορινθιακό Κόλπο κ.α.

19% ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Εξαιτίας της μείωσης των υδατικών αποθεμάτων θα προκύψει, στο ευνοϊκότερο σενάριο, ζημία αντίστοιχη του 0,34% του ΑΕΠ, ενώ οι επιπτώσεις στη γεωργία θα αφορούν στην απώλεια καλλιεργήσιμου εδάφους κατά 19% το 2040-2050.

TA NEA ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σχέδια επί χάρτου αντί… κεραυνοβόλου πολέμου - Επιστολές για να θυμηθούν τις… υποχρεώσεις τους!


 
Σχέδια επί χάρτου (Kriegspiel στα γερμανικά) εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνηση, αν λάβουμε υπ’ όψη τις ανά υπουργείο προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στις επιστολές τις οποίες απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός στους υπουργούς.

Την ώρα δηλαδή που περισσότερο από ποτέ απαιτείται κεραυνοβόλος πόλεμος (Blitzkrieg), διαπιστώνουμε (ξανά) μια σειρά παρεμβάσεις που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες – και οπωσδήποτε εδώ και δύο χρόνια - αλλά και δεκατρία «σχέδια», «προγράμματα» και «αλλαγές» που επίσης όφειλαν να έχουν πραγματοποιηθεί.

Στα σχέδια εμφανίζονται ακόμη οι συγχωνεύσεις των φορέων (που είχαν εξαγγελθεί από την εποχή της Νέας Δημοκρατίας), η δράση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, την επιτάχυνση και αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, την άρση των εμποδίων για την επιχειρηματικότητα, την εξυγίανση των συγκοινωνιακών φορέων, την εισφοροδιαφυγή, την ίδρυση σχολής για αγροτικά στελέχη, την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου.

Ένοχη σιωπή για το εξάμηνο που... χάθηκε στο δρόμο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται;

Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου;

Εξακολουθεί να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ της χρεοκοπίας ή πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας;

Διότι και χθες, κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» (λέμε τώρα) του τελευταίου χρόνου, δηλαδή του χρόνου που μεσολάβησε από την προσφυγή μας στον μηχανισμό της τρόικας μέχρι σήμερα - οπότε και ζήσαμε το… κορυφαίο επίτευγμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και της διεθνούς οικονομικής επιτήρησης!


Ανοικτή επιστολή στους Προέδρους Κύπρου και ελληνικής κυβέρνησης

Γράφει ο
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
 
Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύριε Δημήτρη Χριστόφια και
Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου,

Οι εμετικά προκλητικές δηλώσεις του γενίτσαρου και κατά δήλωσίν του μισούντος την Ελλάδα, Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογαν, μέσα στα αιματοβαμμένα από το αίμα των Κυπρίων αδελφών μας χώματα την «επέτειο» της βάρβαρης εισβολής δεν υπερέβησαν απλά τα εσκαμμένα. Είναι απόλυτα ταπεινωτικές και ευθέως πολεμικά προκλητικές για το σύνολο του Ελληνισμού.

Τυχόν ψελλίσματα προς τον ΟΗΕ, ο Γ.Γ του οποίου κ. Μπαν Κι Μουν, μόλις προχθές, στις 7 Ιουλίου 2011, απέδειξε μόνον τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και σας έσυρε σε μια νέα απόλυτη ενδοτική υποταγή, είναι άνευ άξιας και στην καλλίτερη περίπτωση προκαλούν τον γέλωτα και τις ειρωνείες αυτού του μισητού ανθέλληνα γενίτσαρου.

Όμως μέσα στην ανιστόρητη και ανόητη αλαζονεία του ο Ερντογάν σας έδωσε ένα ισχυρό χαρτί για να τον στείλετε από κει που ήρθε και αυτόν και την ανιστόρητη τουρκική ελίτ.

Οι σκιές των Νεκρών Ηρώων των αγώνων του Έθνους σε ολόκληρο τον Ελληνικό χώρο αλλά και ολόκληρος ο ζων και αγέννητος ακόμη Ελληνισμός, απαιτούν να δώσετε ΤΩΡΑ,ΧΘΕΣ μια αποτελεσματική αποφασιστική σοβαρή απάντηση σε αυτόν τον αλαζόνα ο οποίος ενεργών όπως ενεργεί, κατέστρεψε και το τελευταίο ίχνος ανοχής, με το οποίον δυστυχώς τον είχατε περιβάλει.

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας υποχρεούστε να διακόψετε ΣΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ, την, όπως την ονόμασε και ο ίδιος ο Ερντογαν, κωμωδία των συζητήσεων με την μαριονέττα Έρογλου.

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, υποχρεούστε ΣΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ να διακόψετε τις όποιες συζητήσεις έχουν οι επιτροπές σας για τη διευθέτηση των «Ελληνοτουρκικών διαφόρων» (!)

Κύριοι Πρόεδροι, υποχρεούστε να ανακαλέσετε ΣΗΜΕΡΑ,ΧΘΕΣ τους πρεσβευτές σας από την Άγκυρα, να καταγγείλετε τις διπλωματικές σας σχέσεις και να αποσύρετε πλήρως την όποιαν υποστήριξη έχετε δώσει για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. καταγγέλλοντάς την επίσης σε όλα τα διεθνή φόρα

Δεν υπερβάλλουμε Κύριοι, Κύριοι Πρόεδροι,

Μόνον έτσι θα τους συνετίσετε και θα συμπαρασύρετε και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό προς αυτήν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Άλλως η μεν Τουρκία θα προχωρήσει ανενόχλητη στην ολοκλήρωση της καταστροφής της Κύπρου και στη συνέχεια της Ελλάδας και εσείς θα έχετε εσαεί το στίγμα του τουρκοπροσκυνημενου και η Νέμεση της Ελληνικής Ιστορίας θα σας εγκαλεί αιώνια.

Και αυτό μεν αφορά εσάς ως άτομα αλλά επειδή ο Ελληνικός Λαός όπως πάρα πολλές φορές έχει πράξει, δεν επιθυμεί τέτοια κατάντια , αν δεν το πράξετε εσείς θα το πράξει αυτός.

Με βαθύτατη εκτίμηση προς τα ύψιστα πολιτικά αξιώματα που υπηρετείτε,

Δημήτρης Αλευρομάγειρος,
Αντιστρατηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63239563

elzoni.gr

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/12/news-kwstas-voutsas-nosokomeio.jpg

Λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ πριν βγει στη σκηνή για την παράσταση της "Λυσιστράτης" στο αρχαίο θέατρο του Δίου,  ο Κώστας Βουτσάς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και διακομίσθηκε επειγόντως στο κρατικό νοσοκομείο Κατερίνης και από εκεί στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

lefteria.blogspot.com

Υπέρ της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών η Κατερίνα Φαρμάκη

Υπέρ της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τάχθηκε η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής. Στην τοποθέτησή της η κα Φαρμάκη επεσήμανε:

«Η Αγροτική Οικονομία είναι ένας από τους τρείς πυλώνες, που μαζί με τον Τουρισμό και την Ναυτιλία συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής της χώρας. Ειδικότερα το αγροτικό ζήτημα είναι για εμένα εθνικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του θα κρίνει το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας τα επόμενα δέκα χρόνια, τουλάχιστον. Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε ισχυρές και ευέλικτες δομές προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την αναθεωρημένη ΚΑΠ αλλά και την αγροτική δυναμική της χώρας.
Από την άλλη πλευρά η συνεταιριστική ιδέα, παρότι έχει υποστεί κακοποίηση παραμένει ισχυρή και διαχρονική αξία εκφράζοντας την συλλογική δράση και την αλληλεγγύη των παραγωγών. Βέβαια ένας αγροτικός συνεταιρισμός έχει και οικονομική λειτουργία, που όμως πρέπει να έχει άμεση σχέση με τους κανόνες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Το συνεταιριστικό κίνημα σήμερα πρέπει πραγματικά να εμπνέει και να κινητοποιεί τους παραγωγούς έτσι όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.
Η ανασύνταξη του θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ ακόμα και για αυτή κάθε αυτή την επιβίωση του αγροτικού χώρου. Χρειαζόμαστε αντί για συνεταιριστικά φαντάσματα-σφραγίδες συνεταιριστικά επιχειρηματικά σχήματα.
Χρειαζόμαστε συνεταιρισμούς που να συνδέονται όχι μόνο με την αγροτική παραγωγή, αλλά και με την μεταποίηση των προϊόντων και την τοποθέτησή τους στο σημείο πώλησης. Συνεταιρισμούς που να συνδέονται με την αγορά και να μπορούν να παραγκωνίσουν τους μεσάζοντες στηρίζοντας πραγματικά και βελτιώνοντας το εισόδημα των παραγωγών. Συνεταιρισμούς που να αναδεικνύουν το αγροτικό προϊόν και να επηρεάζουν όχι μόνο την τοπική αγορά, αλλά γιατί όχι και την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια.
Τελειώνοντας, κύριε Υπουργέ, ο νέος νόμος πρέπει να απαλλάξει τον αγροτικό χώρο από τους συνεταιρισμούς ‘’φαντάσματα’’, αλλά παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάσει υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες σήμερα αποτελούν πρότυπα. Πρέπει με συγκεκριμένα κριτήρια να οδηγήσουμε σε εκκαθάριση τους συνεταιρισμούς σφραγίδες, αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε το σωστό τρόπο λειτουργίας και την περαιτέρω ενίσχυση εκείνων που αποτελούν σήμερα στήριγμα για τους παραγωγούς και την περιφέρεια.
Στο νομό Κορινθίας υπάρχουν τέτοιου είδους υγιή σχήματα, όπως για παράδειγμα η Κοινοπραξία Ενώσεων για την Κορινθιακή Σταφίδα, [ΚΟΣΥΣ ], η οποία έχει πετύχει αύξηση της τιμής από 0,45 λεπτά στο 1,2 ευρώ και διακινεί το 90% του προϊόντος. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την περαιτέρω δραστηριότητα των κοινοπραξιών αυτών, δίνοντας κίνητρα και αξιοποιώντας την θετική τους εμπειρία.
Η διαβεβαίωσή σας, κύριε Υπουργέ, ότι είσαστε πρόθυμος να κάνετε μία ουσιαστική διαβούλευση για την σωστή διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών είναι θετική και για το λόγο αυτό στηρίζω την όποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».

Διορισμοί με το σταγονόμετρο στα σχολεία - Μείωση 75% φέτος στις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών

Δραματική μείωση θα παρουσιάσουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί στα σχολεία θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Περιορισμένη θα είναι και η απορρόφηση αναπληρωτών, που θα κυμανθεί από 5.000 έως 6.000 δασκάλους και καθηγητές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος» δραματική μείωση στους μόνιμους διορισμούς (κατά 75%) των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη φετινή σχολική χρονιά (2011-12) ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Πέρυσι είχαν διοριστεί περίπου 2.500 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές. Για φέτος οι πληροφορίες λένε ότι οι διορισμοί θα μειωθούν δραστικά και μπορεί να περιοριστούν μόνο σε 600 άτομα και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το θέμα, που υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για τη φετινή χρονιά...».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών. Εκτροπή της κυκλοφορίας στη παλιά εθνική

Με προσοχή θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί απόψε στο ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Κορίνθου Πατρών καθώς συνεχίζονται οι εκτροπές της κυκλοφορίας λόγω εργασιών συντήρησης.
Από τις 22:00 έως τις 6:30 το πρωί αύριο, θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική η κατεύθυνση από Πάτρα προς Αθήνα μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων και Ανατολικού Αιγίου.

Απίστευτο! Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία,όχι όμως οι στρατιωτικοί!

Οι Εθνοπατέρες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,όχι όμως και οι στρατιωτικοί! ! Οι βουλευτές μετακινούνται βέβαια με τσάμπα λιμουζίνες,αλλά ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός του παραλογισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Το θέμα μας το επεσήμανε απόστρατος αξιωματικός και είναι πέρα για πέρα απίστευτο μεν, αληθινό και λυπηρό δε.

Διαβάστε ποιοι είναι οι Δικαιούχοι Δωρεάν Μετακίνησης

Οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, πάντα με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού:

1. Βουλευτές & Ευρωβουλευτές με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75).

2. Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβρστικής Ακαδημίας, Προσωπικό και Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος (Ν.2018/92). Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

4. Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού..

5. Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν,1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

6. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

7. Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας Αγρονομικού προσωπικού. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

8. Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).

9. Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ• Μόνιμοι όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
• Εθελοντές Πυροσβέστες που επιδεικνύουν την ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Και ρωτάμε τον κ. ΥΕΘΑ πως ακόμη και το πολιτικό προσωπικό του Υπ. Δημ Τάξεως (τέως) και ακόμη και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί με νόμο του 1950 δεν πληρώνουν εισιτήριο και πληρώνει ο εν ενεργεία οπλίτης 5ετους θητείας ή ο μαθητής της παραγωγικής σχολής Ε.Δ.;
Καλά οι βουλευτές δικαίως δεν πληρώνουν γιατι...... δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μια και η πατρίδα τους δίνει Lexus!
onalert.gr

Κληρώνει σήμερα για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις στο δημόσιο- Τι περιμένει τουλάχιστον 7.000 εργαζομένους

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα το μεσημέρι.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει το κλείσιμο, τη συγχώνευση ή την ενοποίηση περίπου 90 φορέων, μεταξύ των οποίων 11 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν συνολικά 7.000 εργαζομένους. Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρει ότι έχουν κλείσει ή συγχωνευθεί και 4.500 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον "Καλλικράτη", ενώ μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 77 μικροί οργανισμοί και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών. Ο Εφαρμοστικός Νόμος προβλέπει για τους έφεδρους υπαλλήλους την αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και την κατάταξή τους σε πίνακες με σειρά προτεραιότητας.

Από τους πίνακες θα μετατάσσονται σε αντίστοιχες θέσεις στον δημόσιο τομέα κατά 10% επί του συνόλου των προσλήψεων που θα επιτρέπει κάθε χρόνο η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 από το 2012 μέχρι το 2015). Επίσης θα μπορούν κατά τη διάρκεια της 12μηνης εφεδρείας να εργαστούν ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο σε ποσοστό 30% από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, σε θέσεις μερικής απασχόλησης κατά απόλυτη προτεραιότητα ή στον ιδιωτικό τομέα. Οσοι δεν βρουν επαγγελματική διέξοδο μετά τη λήξη του 12μήνου θα απολύονται.

Καθοριστικό ρόλο για το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων που θα μπουν στην "εφεδρεία" θα διαδραματίσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να εξειδικεύσει τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων - Ποιοι οργανισμοί παίρνουν σειρά
Εκτός των 11 οργανισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έχει εισηγηθεί τη συγχώνευση και κατάργηση 78 οργανισμών. Συγκεκριμένα έχει εισηγηθεί:

8 προτάσεις από την ΟΝΝΕΔ για το «πολιτικό χρήμα» και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές

Image

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα το πολιτικό χρήμα και τις
απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές προκειμένου να δοθεί μία νέα πνοή στον
κοινοβουλευτικό θεσμό, το εκλογικό σύστημα και την λειτουργία των κομμάτων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πορίσματα – προτάσεις της
ΟΝΝΕΔ, οι οποίες προέκυψαν μέσα από ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση στο
εργαστήρι ιδεών onned.gr/workshop.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συζήτησαν με νέους ο Αντιπρόεδρος της Νέας
Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο κ. Άγγελος Συρίγος, επ. Καθηγητής και
μέλος ΔΣ της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς".

Κυριάκος Μητσοτάκης... αναμόρφωση της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας στο σύνολό της και η αλλαγή τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών, του οικοδομικού κανονισμού, της λειτουργίας των πολεοδομιών.


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η Νέα Δημοκρατία πρώτη έθεσε το ζήτημα των αυθαιρέτων – με το πρόγραμμα “Ζάππειο ΙΙ” που ανέπτυξε ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς- προτείνοντας συγκεκριμένη οριστική λύση στη μεγαλύτερη εκκρεμότητα των προηγούμενων δεκαετιών. Με ταυτόχρονη αεροφωτογράφιση όλης της Ελλάδας, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε συνέχιση της αυθαίρετης δόμησης και να μπει μια ξεκάθαρη και απαράβατη κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία όσα αυθαίρετα κατασκευάζονται θα κατεδαφίζονται άμεσα.

Με την πρόταση της Ν.Δ. δίδεται οριστική λύση, αυξάνεται το προς φορολόγηση κεφάλαιο και αποκλείεται κάθε δυνατότητα συνέχισης της αυθαιρεσίας.

Στην αρχή, η κυβέρνηση προσπάθησε να αμφισβητήσει την πρότασή μας. Σήμερα, την υιοθετεί, αλλά μόνο μερικώς, με λάθος και αναποτελεσματικό τρόπο.

Ενώ μέχρι πρότινος το ΥΠΕΚΑ αρνιόταν πεισματικά οποιαδήποτε ρύθμιση, τώρα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, σπεύδει να προωθήσει μια νομοθετική ρύθμιση για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα με κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις. Κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα με μια ρύθμιση που έρχεται εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες. Η αυθαίρετη δόμηση, όμως, αποτελεί μια πραγματικότητα στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια.

Πέρα από όλα αυτά, η κυβερνητική πρόταση εγείρει κρίσιμα ερωτήματα τα οποία είναι ανάγκη να απαντηθούν:



-          Με ποιο ακριβώς κριτήριο αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της χρονικής διάρκειας της ρύθμισης ανάμεσα στα εκτός και τα εντός σχεδίου αυθαίρετα;

-          Σε τι συνίστανται τα κοινωνικά κριτήρια της ρύθμισης, πώς επελέγησαν και ποιες ακριβώς κοινωνικές ομάδες αφορούν; 

-          Με ποιο μηχανισμό θα ελεγχθεί η εγκυρότητα της έκτασης και της φύσης των αυθαιρέτων που θα δηλωθούν και πως θα ελεγχθεί η στατικότητα και η ασφάλειά τους;

-          Με ποια διαδικασία και κυρίως ποια υπηρεσία θα αναλάβει τις κατεδαφίσεις όταν είναι γνωστό ότι τέτοιος μηχανισμός σήμερα δεν υφίσταται στην πράξη;

-          Με ποιο τρόπο θα γίνουν οι προβλεπόμενες ανταλλαγές γης, κάτι που φαντάζει σήμερα σχεδόν αδύνατον πρακτικά;

-          Πως θα ανταποκριθούν οι υπάρχουσες πολεοδομικές υπηρεσίες στη διαδικασία ρύθμισης των αυθαιρέτων όταν ακόμα και στους ημιυπαίθριους επέδειξαν τραγικές αδυναμίες;

    

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα με μπαλώματα καθώς λείπουν ριζικές παρεμβάσεις όπως η αναμόρφωση της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας στο σύνολό της και η αλλαγή τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών, του οικοδομικού κανονισμού, της λειτουργίας των πολεοδομιών. Η εξαγγελθείσα αλλαγή του ΓΟΚ την οποία έχει ζητήσει και η ΝΔ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην ρύθμιση για τα αυθαίρετα ως ενιαίο νομοθέτημα. 



Με το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες κανένας δεν εγγυάται ότι θα αποφύγουμε τη δημιουργία μας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ρίζα του με τον σταδιακό περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης και την θεσμοθέτηση της δόμησης εντός σχεδίου με επεκτάσεις των γενικών πολεοδομικών σχεδίων όπου είναι εφικτό και άλλες μορφές οργανωμένης δόμησης, πάλι σε λίγα χρόνια η Πολιτεία θα κληθεί να επιστρέψει στο άναρχο παρελθόν που η ίδια επέτρεψε να δημιουργηθεί.

Για όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι η πρόταση της κυβέρνησης αντιμετωπίζει το πρόβλημα μόνο μερικώς, με λάθος και αναποτελεσματικό τρόπο και επιμένει στην πρότασή της».    


«Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει»

Άρθρο του Paul Hannon στην εφημερίδα Wall Street Journal  

Άλλη μια σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση.
Η προσπάθεια της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση, συνεχίζεται, με κάθε διαδοχική αποτυχία να οδηγεί και άλλα κράτη εκεί που ήδη βρίσκονται τρεις από τις χώρες μέλη της.
Η αρχική αντίδραση στο νέο πακέτο χρηματοδότησης για την Ελλάδα που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν ανακούφιση αφού οποιαδήποτε εξέλιξη, θεωρούνταν καλύτερη από το τίποτα. Όσο όμως περνούν οι μέρες, οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ακόμη και η Ισπανία να φτάσει σε σημείο να δανείζεται με περισσότερο από 6% για δέκα χρόνια, λίγο πιο κάτω δηλαδή από τα επιτόκια που πληρώνουν οι: Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία, που ήδη έχουν ζητήσει και λάβει βοήθεια.
Έτσι αν δεν υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στις διαθέσεις των αγορών, εξαιτίας των εξελίξεων πέρα από τον Ατλαντικό για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους και να επανέλθουν με ένα κατάλληλο σχέδιο.

Η τελευταία συμφωνία έχει τρία βασικά  ελαττώματα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέα πολιτική κουλτούρα»

Απόσπασμα από το άρθρο του Gideon Rachman, στην εφημερίδα Financial Times, στο οποίο, τονίζεται η αναγκαιότητα για μειώσεις φόρων στην Ελλάδα, θέση την οποία επισημαίνει και η Νέα Δημοκρατία, όπου ανάμεσα στα άλλα, τονίζει:


«Και έχω τέσσερις ιδέες πάνω σε αυτό:
Πρώτον, πάταξη της διαφθοράς, κάνοντας κάποιες συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιχειρηματιών.
Δεύτερον, λουκέτο στην απίστευτα μη αποδοτική και διεφθαρμένη υπηρεσία φοροείσπραξης και αντικατάστασή της με ξένη, ιδιωτική εταιρία.
Τρίτον, απόλυτη αλλαγή του τρόπου με τον οποίο δαπανώνται τα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Η διανομή των δισεκατομμυρίων ευρώ που έρχονται, μέσα από τα συνήθη κανάλια, θα τονώσει τη διαφθορά και την κατασπατάληση. Τα κεφάλαια θα πρέπει να δαπανηθούν μέσω μιας ανεξάρτητης αρχής -την οποία θα εποπτεύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- και θα δανείζει απευθείας στις μικρές επιχειρήσεις.

Και τέλος, μειώσεις φόρων.

Βέβαια, η Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει τις μειώσεις φόρων στους Ευρωπαίους εταίρους της. Όμως, οι χαμηλότεροι φόροι που θα είναι πλέον εφικτό να πληρωθούν και να συγκεντρωθούν θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο τα οικονομικά των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης απ’ όσο το σημερινό δυσλειτουργικό σύστημα.
Αν η Ελλάδα επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να γίνει ακόμη και παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη, αντί για το βάρος που είναι σήμερα. Γιατί, όπως έχουν δείξει οι νευρικοί επενδυτές ομολόγων, αν και τα προβλήματά της είναι ακραία, δεν είναι μοναδικά. Ανάλογα προβλήματα υψηλού χρέους, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων βασανίζουν και μεγαλύτερα και σημαντικότερα για το σύστημα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ιταλία.
Η Ελλάδα έχει πάρει την υπόσχεση για νέο χρήμα. Τώρα χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας. Αλλιώς, πραγματικά, θα καταλήξει στα σκυλιά»

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: Χωρίς νερό η κοινότητα του Κότρωνα στα μέσα του καλοκαιριού!

Χωρίς νερό ο Κότρωνας στον δήμο της Ανατολικής Μάνης.Πολλές οι διαμαρτυρίες των κάτοικων και των παραθεριστών.
Καμία ενημέρωση από τον Δήμο της Ανατολικής Μάνης.

Προβλήματα λειψυδρίας για αρκετές ώρες της ημέρας, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Κότρωνα του δήμου της Ανατολικής Μάνης.
Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι υπάρχουν περιπτώσεις σπιτιών, οι βρύσες των οποίων έχουν στερεύουν για αρκετές ώρες σχεδόν κάθε μέρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα τόσο στους ίδιους αλλά όσο και στους επιχειρηματίες της περιοχής που δέχονται βροχή τα παράπονα από τους παραθεριστές και τους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε υπερκατανάλωση αλλά δεν διψούσαν όπως τώρα επί της δημαρχίας του κ. ΠΈΤΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ.
Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι και αγανακτισμένοι ζητούν να συγκληθεί άμεσα το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα κυβικά που καταναλώνουν οι συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες, αλλά και σχετικά με την ύπαρξη παράνομων παροχών και βλαβών στο δίκτυο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα.
Ειδικότερα υπάρχουν καταγγελίες από κάτοικους ότι το νερό της περιοχής διοχετεύεται παρανόμως σε δίκτυα μη καταγεγραμμένα με αποτέλεσμα οι νόμιμοι συνδρομητές οι οποίοι και καταβάλουν το αντίτιμο της χρήσης της παροχής του νερού να μην εξυπηρετούνται.
Άραγε ο κ. ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ το γνωρίζει αυτό ή γίνεται εν άγνοια του;;;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


http://neakeratsiniou.blogspot.com/

EKTAKTO: Έπεσαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα! Αποβάλλεται από το Europa ο Ολυμπιακός Βόλου.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα (!), η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και την εξόντωση Μπέου-Μάκη Ψωμιάδη! Αποβάλλεται από το Europa ο Βόλος.

Ωστόσο, περίπτωση να μην διεξαχθεί το σημερινό παιχνίδι δεν υπάρχει. Είναι πολύ πιθανό να γίνει κανονικά και η ρεβάνς, αφού η UEFA ενδέχεται να περιμένει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στη συνέχεια να προχωρήσει στις κυρώσεις.

gazzetta.gr