Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

ΠΑΤΡΑ: Αναβλήθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Ρίο - Χάος από τα χημικά και τις πέτρες

Χάος το πρωί στο εθνικό οδικό δίκτυο και τα λιμάνια της περιοχής

Αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείου όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας απέκλεισαν το δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμμένη ρίψη χημικών απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους. Έντονες σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι αντιδράσεις πολιτών για τη ρίψη των δακρυγόνων αφού δεκάδες ήταν οι οικογένειες που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο και την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο χώρο της πισίνας, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν οι λουόμενοι στην παρακείμενη παραλία και οι οποίοι έφυγαν άρον άρον αφού η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική απο τα δακρυγόνα.

Παρόντες στη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ήταν, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, η υφυπ. Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπ. Εθνικής Άμυνας, Κ. Σπηλιόπουλος, ο υφυπ. Εργασίας και Κοινων. Ασφάλισης, Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θαν. Μωραΐτης, ο υφυπ. Υγείας και Κοινων. Αλληλεγγύης, Μ. Μπόλαρης, ο Γ.Γ. του Υπ. Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας, και ο ειδικός γραμματέας Νίκος Ματζούφας (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει την ίδια μέρα ομιλία στην Αθήνα).

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν σήμερα τους κεντρικούς κόμβους της Δυτικής Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προκαλώντας πολύωρη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, τη Ναύπακτο κ αι το Μεσολόγγι απέκλεισαν τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου αλλά και το σταθμό διοδίων στο Ρίο, ενώ οι πατρινοί και οι ηλείοι συνάδελφοί τους έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους στο νέο και το παλαιό λιμάνι της Πάτρας. Παράλληλα οι ταξιτζήδες του Αγρινίου προχώρησαν σε αποκλεισμό της Αντιρρίου Ιωαννίνων ενώ ιδιοκτήτες ταξί της Αμφιλοχίας έκλεισαν τον κεντρικό κόμβο της πόλης. Αντίστοιχα ιδιοκτήτες ταξί της Βόνιτσας έκλεισαν την είσοδο στη σήραγγα Ακτίου.

thebest.gr

Ηλίας Νικολακόπουλος: Μόλις 1 μονάδα μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα- Η μεγάλη ανατροπή

Στο 51,5 % η αδιευκρίνιστη ψήφος- Και τα δύο μεγάλα κόμματα σε ελεύθερη πτώση


Μεγάλες ανατροπές για τα δεδομένα της Αχαϊας καταγράφει το 6ο Αχαϊκό Βαρόμετρο, η παρουσίαση του οποίου έγινε στα γραφεία της DATA RC στην Πάτρα. Η έρευνα περιλαμβάνει πρόθεση ψήφου σε κόμματα καθώς και επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομική κρίση ενώ η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλο.
Σύμφωνα με τον κεντρικό πίνακα της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μόλις 1 μονάδα διαφορά, γεγονός που αποτελεί μεγαλη ανατροπή για τα δεδομένα της περιοχής που θεωρείται "κάστρο" του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2011 κατέγραφε 13,4%, η Ν.Δ. 12,4%, το ΚΚΕ 6%, το ΛΑ.Ο.Σ. 2,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,3%, το Άρμα Πολιτών1,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 0,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος έφτανε στο 51,5%!
Για πρώτη φορά τα δύο κόμματα δεν ξεπερνούν μαζί το 30%, ενώ για πρώτη φορά η παράσταση νίκης στις εκλογές στο νομό δίνεται στη Ν.Δ.

.thebest.gr

Καύσωνας με 41 και 42 βαθμούς έως την Τετάρτη - Ποιές πόλεις θα "καούν" - Μίνι καύσωνας και το Σαββατοκύριακο

- Που θα φτάσει ακόμη και τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος!
- Τετάρτη η πιο θερμή μέρα, τι θα γίνει στην Αθήνα
- Πότε θα δροσίσει
- Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
- Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα

Καυτό θα είναι το επόμενο τριήμερο καθώς οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τον υδράργυρο, ιδιαίτερα την Τρίτη και κυρίως την Τέταρτη στα ηπειρωτικά στους 41εναν και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς κελσίου.
Πια αναλυτικά:

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών δημοσιεύει σήμερα το κείμενο του διαβήματός της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που φέρει ημερομηνία 19 Μαϊου 2011 και υπογράφεται από τον Ιδρυτή της Κίνησης Μίκη Θεοδωράκη και τον Καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη διευκρινίζοντας ότι προβαίνει στην δημοσίευση του εν λόγω κείμενου σήμερα, δύο περίπου μήνες μετά την ιδιόχειρη παράδοσή του στον Πρόεδρο, ώστε να δοθεί, όπως επιβάλλεται, επαρκής χρόνος για τη μελέτη του και τη λήψη σχετικής θέσης απέναντι στην έκκληση του διαβήματος.           
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών διευκρινίζει επίσης ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της καμιά απολύτως  αντίδραση ή θέση του Ρυθμιστή του Πολιτεύματος ως προς το περιεχόμενο και την έκκληση του διαβήματος.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια     
                                                                 
Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,
Από το Μάιο του 2010 που η Ελληνική Κυβέρνηση σύνηψε με τις άλλες δεκαέξι Χώρες της Ευρωζώνης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις Συμβάσεις Δανεισμού (τη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και το «Διακανονισμό Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης»), ο Ελληνικός Λαός υφίσταται την επιβολή μιας πρωτοφανούς πολιτικής εξουσίας, η οποία είναι εκτός της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας. Από τότε, ο Ελληνικός Λαός είναι μάρτυρας μιας συνεχούς παράκαμψης των οργάνων του πολιτεύματος, της Λαϊκής Αντιπροσωπείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά στη διαδικασία επικύρωσης και κύρωσης των εν λόγω διεθνών συμφωνιών, που συνιστά σοβαρή παραβίαση του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Η επιβολή της εκτός νομιμότητας πολιτικής εξουσίας στηρίζεται σε όρους των Συμβάσεων Δανεισμού που παραβιάζουν κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Συνταγματικού, του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου. Οι αντίθετοι προς το υπερκείμενο δίκαιο και πρωτοφανούς σκληρότητας αυτοί όροι απαντούν για πρώτη φορά σε  κείμενα διεθνών συνθηκών και διεθνών σχέσεων στο χώρο της Ευρώπης, τουλάχιστον από το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.
Οι αθέμιτοι όροι των Συμβάσεων Δανεισμού που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι οι έξης:
1.- Ο όρος με βάση τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση  παραιτείται, απέναντι στους δανειστές της «αμετακλήτως και άνευ όρων», από το δικαίωμα επίκλησης όλων των ασυλιών εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλης ασυλίας που απολαύει η Ελλάδα με βάση το εθνικό, το ευρωπαϊκό και  το διεθνές δίκαιο. Παραιτείται, δηλαδή, η Χώρα μας από όλα τις εγγυήσεις του δικαίου που έχουν οι λαοί της γης ως ελεύθερα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη. Ο όρος αυτός δεσμεύει ολοκληρωτικά υπέρ των δανειστών: την εθνική κυριαρχία και την κυριαρχία του κράτους, την εθνική ανεξαρτησία, καθώς και τα αγαθά ζωτικής σημασίας για το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό, όπως είναι τα αγαθά της πολιτισμικής και της ιστορικής κληρονομιάς, οι εθνικοί δρυμοί τα εθνικά πάρκα και, γενικά, ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον.
2.- Οι όροι που δεσμεύουν ολοκληρωτικά τη δημόσια περιουσία και την ελεύθερη αξιοποίησή της «υπέρ του Λαού», όπως ορίζει το πρώτο άρθρο του Συντάγματος. Με τους όρους αυτούς δεσμεύεται έντεχνα υπέρ των δανειστών το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους: η ακίνητη και η κινητή  περιουσία, η ελεύθερη αξιοποίηση των πηγών του ιστορικού, του πολιτισμικού και του φυσικού περιβάλλοντος του ελληνικού χώρου, οι υπόγειες και υποθαλάσσιες πηγές του εθνικού πλούτου, οι κάθε κατηγορίας αξίες και αξιόγραφα, καθώς και κάθε κατηγορίας δικαιώματα και έννομα συμφέροντα  οικονομικού περιεχομένου που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
3.- Οι λεόντειοι όροι που είναι διάσπαρτοι σε πλήθος διατάξεων των Συμβάσεων Δανεισμού και παραβιάζουν τη θεμελιώδη αρχή της συμβατικής ισότητας - της ισότητας που πρέπει να διέπει  τη σχέση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων οφειλέτη και δανειστή στις συμβάσεις δανεισμού και σε κάθε είδους αμφοτεροβαρή σύμβαση.
4.- Οι πρωτοφανούς σκληρότητας όροι των Συμβάσεων Δανεισμού που παραβιάζουν τις αρχές της αλληλεγγύης και του κράτους δικαίου, τις οποίες, σύμφωνα με τις αρχές του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, οφείλουν να σέβονται τα κράτη μέλη των δύο κορυφαίων υπερεθνικών Οργανισμών της Ευρώπης.
5.- Οι επίσης πρωτοφανούς σκληρότητας όροι που είναι διάσπαρτοι στη βασική Σύμβαση Δανεισμού και στις Συμβάσεις εφαρμογής της (Μνημόνια) και που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, του πολίτη και των εργαζομένων. Παραβιάζουν τα  δικαιώματα που εγγυώνται πάγια μέχρι σήμερα: τα Συντάγματα των ευρωπαϊκών κρατών, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και το Διεθνές Δίκαιο.
6.- Οι όροι που παραβιάζουν άμεσα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων καθώς και των ασθενέστερων κοινωνικών επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα ευνοούν έμμεσα υψηλά κέρδη και εισοδήματα. Οι όροι αυτοί προσβάλλουν στον πυρήνα τους τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναλογικότητας των βαρών, που αποτελούν τις εγγυημένες βάσεις του σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου.
7.- Η διάταξη της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης» και η διάταξη του ν. 3847/2010, που επιβάλλουν της άμεση εφαρμογή των κειμένων των Συμβάσεων Δανεισμού, παρακάμπτοντας τα  Όργανα του Πολιτεύματος: τη Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Έχοντας πλήρη συνείδηση των τεράστιων ευθυνών όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, για την αδυναμία του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει σήμερα τη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη Χώρα μας, επισημαίνομε, παρά ταύτα, τα ακόλουθα:
1.- Η Δημοκρατία και το Δίκαιο, καθώς και ο πολιτικός και ηθικός πολιτισμός των δημοκρατικών χωρών ουδέποτε επέτρεψαν τη δικαιολόγηση, τη νομιμοποίηση ή τον συμψηφισμό επιβολής απάνθρωπων όρων δανεισμού και παραβιάσεων θεμελιωδών αρχών της νομιμότητας με τις ευθύνες των κυβερνήσεων των λαών και των κρατών που είναι οφειλέτες. Κάνεις δεν μπορεί να τιμωρεί λαούς για τις κακές κυβερνήσεις τους.
2.- Ουδέποτε στον πολιτισμένο κόσμο ήταν επιτρεπτά: ο περιορισμός και η άρση της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών ή η επιβολή αθέμιτων όρων δανεισμού ή βοήθειας σε λαούς λόγω κατάστασης οικονομικής ανάγκης. Το δίκαιο δεν επιτρέπει ποτέ την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων λόγω της φτώχιας τους.
3.- Η αντίθεση προς θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου και της Δημοκρατίας των όρων των Συμβάσεων Δανεισμού που γενικά περιγράψαμε καθιστά τους όρους αυτούς απάνθρωπους και επονείδιστους.
4.- Οι Συμβάσεις Δανεισμού: η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και τα βάσει αυτών  τροποποιητικά ή «επικαιροποιημένα» Μνημόνια που ακολουθούν, λόγω των όρων που καταγγέλλομε και λόγω του ότι δεν έχουν επικυρωθεί από τη Βουλή ούτε κυρωθεί με τα τρία πέμπτα του όλου αριθμού των μελών της, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα της Ελλάδας, προς το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης και προς το Διεθνές Δίκαιο και εξ αυτού του λόγου ανυπόστατες ως διεθνείς συμβάσεις.
5.- Τα βάσει των Συμβάσεων αυτών επιβαλλόμενα μέτρα και ο επίσημος έλεγχος εφαρμογής τους από τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου («Τρόικα») αποτελούν πράξεις εκτός του Συντάγματος και κατά το δίκαιο ανυπόστατες.
6.- Από τη σκοπιά, ειδικώς, της ελληνικής συνταγματικής τάξης: α. ο όρος παραίτησης απέναντι στους δανειστές από την επίκληση των δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλης ασυλίας, καθώς και οι όροι καθολικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας, που έχουν ως συνέπεια την πλήρη δέσμευση της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας, β. η εξουσία που ασκείται και επιβάλλεται με βάση την εφαρμογή των Συμβάσεων Δανεισμού και γ. η μη επικύρωση και κύρωσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν σοβαρή παραβίαση της αρχής της εθνικής κυριαρχίας και «σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας», σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος.
Με τη γνώση και τη συνείδηση ενεργών πολιτών δημοκρατικής πολιτείας, με τις βαθιές ανησυχίες ελλήνων πολιτών για το μέλλον της Ελλάδας και για τις συνέπειες των παραβιάσεων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας, αλλά και με τις ανησυχίες ευρωπαίων πολιτών για το που οδεύει η ευρωπαϊκή νομιμότητα, προβαίνομε στο διάβημα  αυτό, με την έκκληση προς Εσάς, Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, να ασκήσετε, με το κύρος που αντλείτε από το Σύνταγμα και τον Ελληνικό Λαό ως Ανώτατος Λειτουργός του Κράτους, όλη την επιρροή Σας, ώστε:

1.- Να απαλειφθούν από όλες τις Συμβάσεις Δανεισμού οι αντίθετοι προς τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου όροι, που είναι επονείδιστοι για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και ακολούθως
2.- Οι Συμβάσεις Δανεισμού που, ενδεχομένως, θα συνάψει η Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με το υπερκείμενο δίκαιο και υπέρ του συμφέροντος του Ελληνικού Λαού να συζητηθούν και να νομιμοποιηθούν με την ελεύθερη θέληση της Βουλής των Ελλήνων, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Αθήνα, 19 Μαϊου 2011

Για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης Θεοδωράκης                                       Γιώργος Ι. Κασιμάτης


http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1187

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ανακαλέσει την υπογραφή του για το Σουσάκι»



Με πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το θέμα που αφορά τις δεξαμενές αποθήκευσης στο Σουσάκι, θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο 14ο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ότι "σε περίπτωση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνούν με τους κατοίκους για την ανάκληση της άδειας, δεν θα περιμένει την απόφαση κανενός δικαστηρίου ή ελεγκτή νομιμότητας και θα ανακαλέσει την υπογραφή του".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  χαρακτήρισε μονόδρομο την υπογραφή της απόφασης για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες,  αποσαφήνισε ότι όταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίνεται, η αδειοδότηση έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγ. Θεοδώρων και πολίτες της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεσμεύουν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος σε αντίθετη περίπτωση θα είχε νομικές και αστικές συνέπειες. Το πρόβλημα, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ξεκινά από το 2003 όταν καθορίστηκε η χρήση γης της περιοχής και στη συνέχεια το 2008 όταν ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο έγκρισης της Μ.Π.Ε., με συνέπεια το διοικητικό και νομικό μονόδρομο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δικαίωση της αίτησης αναστολής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδας, είτε από το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, δεν μπορούσε να προβεί σε καμία ενέργεια αναστολής, εφόσον αυτή δεν προβλέπεται θεσμικά. Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι καθοριστική ήταν η φάση καθορισμού χρήσης γης.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων και σύμφωνα με αυτό οποιαδήποτε αρμόδια απόφαση που προτείνει αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης θα γίνει σεβαστή από την αιρετή Περιφέρεια.

Γιάννης Μιχελάκης:ο κ. Ραγκούσης αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοιίδιοι , Πολιτεύεται, όχι μόνο ανεύθυνα, αλλά και επικίνδυνα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το “έτσι θέλω”, τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Φτάνει, μάλιστα, στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας να κατονομάζει ως υποκινητή τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα που έσπευσε – όπως δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση- να καλέσει τους οδηγούς «ταξί» να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά. Αποδεικνύει, έτσι, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά, γεγονός που έχει  ομολογήσει και ο κ. Λοβέρδος.

Άλλοθι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να βρει. Γι’ αυτό, στην προσπάθειά του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια με ανεύθυνους και κακοήθεις ισχυρισμούς.

Γεγονός είναι ένα: Η ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί από την απεργία των ταξί, είναι αποκλειστικά δική του. Και αυτό επισημαίνεται ακόμα και από τον κ. Ρέππα, ο οποίος - σε προχθεσινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” - του αποδίδει ευθύνες για το αλαλούμ που έχει προκληθεί.

Οι ευθύνες, όμως, του κ. Ραγκούση προκύπτουν και από το γεγονός ότι ως συντονιστής, έως πρόσφατα, του κυβερνητικού έργου δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση στη συμφωνία Ρέππα με τους οδηγούς ταξί.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος -από τη θέση που είχε την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- υπήρξε υποκινητής στείρων αντιδράσεων, αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».


«Ο κ. Ραγκούσης, αφού αποδείχθηκε αρχιτέκτονας του χάους, διαστρεβλώνει, συκοφαντεί και δημαγωγεί. Βάζει φωτιά στην κοινωνία και ναρκοθετεί τη βαριά βιομηχανία μας, τον Ελληνικό Τουρισμό. Πολιτεύεται, όχι μόνο ανεύθυνα, αλλά και επικίνδυνα».             

ΟΧΙ στην «επιλεκτική χρεοκοπία»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

κα ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ



Είχαμε, σήμερα, με την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις, κυρίως για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και για το πρόβλημα της Ελλάδας. Όπως είπα και στην κυρία Χίλαρι Κλίντον, η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με τη λεγόμενη «συμμετοχή των Ιδιωτών» στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων, για τρείς, κυρίως, λόγους:

-- Πρώτον, γιατί αυτό οδηγεί σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Που πολύ πιθανό να δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δυσκολεύεται πια να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο τα κρατικά ελληνικά ομόλογα. Πιθανώς, λοιπόν, να προκύψει πρόσθετο πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

-- Δεύτερον, γιατί η «επιλεκτική χρεοκοπία» θα δημιουργήσει πολύ αρνητική ψυχολογία μέσα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν, και πάλι, ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στην πραγματική οικονομία.

-- Τρίτον, γιατί η «αναδιάρθρωση χρέους», που θα ακολουθήσει την «επιλεκτική χρεοκοπία», θα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στο τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία, με επιπλέον αρνητικά αποτελέσματα και πάνω στη ρευστότητα και πάνω στην οικονομική μας δραστηριότητα.

Μ’ άλλα λόγια, η «επιλεκτική χρεοκοπία» θα επιτείνει την ύφεση από πάρα πολλές πλευρές.



Επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση, αρκεί να επισημάνω τέσσερα στοιχεία:

* Πρώτον, ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Τρισέ, έχει αρνηθεί κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Και, χθες ακόμα, επανέλαβε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να δεχθεί ομόλογα χώρας που έκανε στάση πληρωμών, μερική ή γενική.

* Δεύτερον, δεν έχει ποτέ ξαναγίνει «επιλεκτική χρεοκοπία» σε κάποια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης. Οι συνέπειές της είναι άγνωστες σε όλους και αβέβαιες για όλους.

* Τρίτον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μία τέτοια «επιλεκτική χρεοκοπία», θα διαρκέσει λίγο. Στην Ουρουγουάη διάρκεσε λίγες εβδομάδες και σε δυόμισι μήνες η χώρα εκείνη κατάφερε να βγει στις αγορές και να δανειστεί ξανά. Εδώ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Ο λόγος που η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές σύντομα, είναι ότι, με την πολιτική που εφαρμόζεται, η ύφεση γίνεται χειρότερη, το έλλειμμα δεν υποχωρεί δυστυχώς και τώρα πια υπάρχει κίνδυνος να εκλείψει και η ρευστότητα.

* Τέταρτον, γιατί -παρά την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου που είχαμε τον περασμένο Μάρτιο- η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χειροτέρεψε στους μήνες που ακολούθησαν.

Επομένως, η βελτίωση των όρων δανεισμού είναι μεν απαραίτητη, τη θέλουμε, αλλά όχι με τρόπους που θα προκαλέσουν έλλειψη ρευστότητας και μεγαλύτερη ύφεση μέσα στην Ελλάδα.

Μία τέτοια βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί βραχυχρόνια, με δικαίωμα επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Κυρίως, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μακροχρόνια, με την έκδοση του ευρωομολόγου. Αλλά αυτό σημαίνει ότι ξεπερνάμε την εμμονή στη συμμετοχή των ιδιωτών.



Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, ως τώρα, δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε.

            Έτσι το Μνημόνιο καταδίκασε την Ελλάδα σε μιαν ύφεση χωρίς προηγούμενο, όταν όλες οι άλλες χώρες γνώριζαν οικονομική ανάκαμψη.

            Μέχρι πριν λίγες μέρες, μας έλεγαν ότι με το Μεσοπρόθεσμο θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Τώρα μας λένε ότι είναι αναπόφευκτη η «επιλεκτική χρεοκοπία», παρά το Μεσοπρόθεσμο, για να γίνει το χρέος μας «βιώσιμο»!

            Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, αυτό που δεν έκανε ως τώρα:

            Να διαπραγματευθεί:

            -- Χρειαζόμαστε ανάκαμψη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

-- Χρειαζόμαστε ρευστότητα, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη.

-- Χρειαζόμαστε άμεση επενδυτική ενίσχυση από την Ευρώπη, για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη.

-- Και χρειαζόμαστε βελτίωση των δανειακών όρων, χωρίς να μεσολαβήσει «επιλεκτική χρεοκοπία», που θα απειλήσει όλα τα άλλα…

            Ο κ. Τρισέ, επιμένει πως όλα αυτά είναι πλέον ευθύνη των κρατών της Ένωσης, όχι των ιδιωτών.

Και η λύση μπορεί να δοθεί από τα κράτη, όχι από την ανάμιξη ιδιωτών.  

Όλοι τώρα συζητούν για την τύχη της Ελλάδας, γιατί αφορά άμεσα την Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Και η κυβέρνηση, επιτέλους, πρέπει να διαπραγματευθεί δυναμικά και ουσιαστικά.

Ανεβαίνουν 10,από την Δ' Εθνική ,στη Football League 2 της σεζόν 2012-13

Την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος απέστειλε χθες το μεσημέρι στις Ενώσεις η Επιτροπή της Δ' Εθνικής, η οποία είχε συνεδριάσει νωρίτερα το πρωί, ώστε να συζητηθεί το πόσες τελικά ομάδες θα ανέλθουν στη Football League 2 της σεζόν 2012-13. Οπως είχαμε προαναγγείλει η ιδέα του προβιβασμού πέντε ομάδων (με μπαράζ των πρώτων των 10 ομίλων) εγκαταλείφθηκε και έτσι την άνοδο (όπως αναγράφεται στην προκήρυξη) θα παίρνει κανονικά η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου. Ακόμη οι «μικροί» (κάτω των 20 ετών) που υποχρεωτικά πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα είναι οριστικά τρεις. Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό θα υπάρξει συμπληρωματική διάταξη (όπως και πέρυσι) που θα προστεθεί στην προκήρυξη πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η οποία ορίστηκε για τις 25 Σεπτέμβρη. Ακόμη οι δηλώσεις συμμετοχών θα κατατίθενται στην ΕΠΟ μέχρι και τις 12 Αυγούστου.

Τέλος ο Φυντάνης λόγω... κοριού!

Ο… κοριός «έφαγε» τον Ηλία Φυντάνη! Εν μέσω της υπόθεσης με τους «στημένους» αγώνες, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο προπονητής, Ηλίας Φυντάνης, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, προχώρησε στην λύση της συνεργασίας της με τον Ελληνα τεχνικό, δίνοντας στην δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ηλία Φυντάνη. Η δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ τηλεφωνικών επικοινωνιών του Ηλία Φυντάνη με τον Γιώργο Τσακογιάννη και η αναφορά ακόμα και ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων τα οποία αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ δεν αφήνουν καμία δυνατότητα στην διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση.
Ο Ηλίας Φυντάνης είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά δυστυχώς οι προσωπικές του σχέσεις με ότι χειρότερο πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια αποτρέπουν την ΠΑΕ Παναχαϊκή να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή από σήμερα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή που να ταιριάζει στην ηθική της ομάδας και στο αγωνιστικό πρόσωπο των ποδοσφαιριστών της
».

Χωρίς μπουφέ αλλά με πορτοκαλάδες η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Για την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη δεξίωση για την 37ης επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Οι προσκλήσεις έχουν αποσταλεί και η εκδήλωση θα γίνει στην κλιματιζόμενη αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού Μεγάρου και θα προσφερθούν μόνον πορτοκαλάδες και άλλοι χυμοί.
Όμως, παρότι και πέρυσι η δεξίωση ήταν λιτή, φέτος οι υψηλοί προσκεκλημένοι δε θα απολαύσουν τίποτα από τα συνήθη εδέσματα. Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος οι προσκεκλημένοι δεν πρόκειται να συνοδεύονται από τις συζύγους ή τα παιδιά τους, ενώ δε θα υπάρχει ούτε μπουφές: μόνο φρέσκοι χυμοί…
Τα τελευταία χρόνια η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γινόταν πάντα βράδυ στους κήπους του προεδρικού, με την φιλαρμονική της ΑΣΔΕΝ να παίζει ελαφρολαϊκά τραγούδια, με άφθονο φαγητό, παγωτό, λουκουμάδες και άλλα γλυκά και κρασί, και τις κυρίες να συναγωνίζονταν σε ακριβές τουαλέτες.
Για φέτος έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί όλων των κομμάτων (κανείς δε δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί), πρώην Πρωθυπουργοί, όλοι οι βουλευτές και οι αντιστασιακοί, σύμφωνα με τον κατάλογο που έχει συντάξει η Προεδρία της Δημοκρατίας.
 

Αν την Πέμπτη δεχθούν την χρεοκοπία, να μην επιστρέψουν την Παρασκευή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν την Πέμπτη αποφασιστεί η χρεοκοπία της χώρας (επιλεκτική, ήπια, ελεγχόμενη, selective ή όπως διάολο θέλουν να την λένε) να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Αν την Πέμπτη η Γερμανία επιμείνει στο σχέδιό της, αν η Ελλάδα υποκύψει ξανά, χωρίς να ζητήσει πίσω το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέψει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, να μην διανοηθούν να επιστρέψουν με την χρεοκοπία στις αποσκευές τους.

Οτιδήποτε αποφασιστεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης, που ουσιαστικά συνεκλήθη με το στανιό και με την Γερμανία να παραμένει εξαιρετικά απρόθυμη, θα καθορίσει απολύτως την πορεία της χώρας για περισσότερες από μία γενιές.

«Κρυφή πολιορκία» στην Κύπρο - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

 
 
Ο βουλευτής Λουτφού Τουρκάν
 
Οι τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με πρώτο τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, για ανάγκη επίσπευσης στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και επανένωσης του νησιού πριν από την ευρωπαϊκή προεδρία της Κύπρου, το δεύτερο εξάμηνο του 2012 συναντούν αντιδράσεις και προκαλούν διαφορετικές ερμηνείες στην Τουρκία.

Ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης κ. Λουτφού Τουρκάν κατέθεσε ερώτηση στην Εθνοσυνέλευση, με την οποία ζητά εξηγήσεις από τον κ. Νταβούτογλου για την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας στο Κυπριακό. Πώς δηλαδή από την επιμονή για την αναγνώριση του ψευδοκράτους συμφωνεί στην Ένωση του Νησιού βάσει μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Ενδιαφέρουσα άποψη για την αλλαγή της τουρκικής πολιτικής για το θέμα αυτό εκφράζει και ο Μεχμέτ Αλί Γκιουλλέρ (odatv.com), ο οποίος γράφει , μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πίσω από αυτή την αλλαγή βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος καθηγητής Ναμίκ Βολκάν που εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1964 και εργάζεται για λογαριασμό της CIA, κάτι που αναφέρει ο ίδιος στα βιβλία του.

Ο κ. Βολκάν εργάστηκε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, στη Γιουγκοσλαβία πριν το διαμελισμό της, στο Κουβέιτ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Κύπρο. Είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει σε μια χώρα πριν πάει εκεί το Πεντάγωνο…

Ο κ. Βολκάν είναι επίσης ο εμπνευστής του σχεδίου «Άνοιγμα προς τους Κούρδους» και συμμετείχε στην Επιτροπή προσέγγισης Τουρκίας-Αρμενίας.

Με το «Άνοιγμα προς τους Κούρδους» εργάστηκε για την απομάκρυνση των Κούρδων από την Τουρκία . Το ίδιο έκανε και στην Κύπρο μεταξύ των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Οργάνωσε στην Κερύνεια στις 28 Ιουνίου τη δεύτερη συνάντηση εργασίας με τίτλο «Κρυφή πολιορκία». Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουνίου του 2009.

Στην έκθεση που συνέταξαν μετά την πρώτη συνάντηση πρότειναν δυο πράγματα - την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού και την κατασκευή νέων τζαμιών».

Τελικά, η δημοκρατία κατάντησε να έχει ηγέτες μαριονέτες και βουλευτές κολοτούμπες και χειροκροτητές σε όλο τον κόσμο. Εάν οι λαοί καταφέρουν να αφυπνιστούν και αντιδράσουν η εξέγερση της Πλατείας Ταχρίρ θα καταγραφεί στην ιστορία ως η σύγχρονη Γαλλική Επανάσταση.

elzoni.gr

Ν.Δ. : Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών “ταξί”.με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσωπική βεντέτα Ραγκούση – Ρέππα και το κυβερνητικό “ράβε – ξήλωνε” δημιούργησαν σήμερα νέο σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες, ενώ υπονομεύουν και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή, που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Άμεσα και απόλυτα υπεύθυνος είναι ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ανεξήγητα, χωρίς καμιά λογική και χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, ακύρωσε τη συμφωνία του προκατόχου του με τον κλάδο των “ταξί”.
Μπροστά σε αυτήν την κυβερνητική ανευθυνότητα, οι οδηγοί “ταξί” πρέπει να επιδείξουν στάση ευθύνης. Τους καλούμε να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και του λιμανιού του Πειραιά, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας.
Καλούμε, ταυτόχρονα, τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει άμεσα, εντός της ημέρας, ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των οδηγών “ταξί”.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι οι οδηγοί “ταξί” θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και του λιμανιού του Πειραιά».

Giorgos Farmakis - "Yes we can" ... εκ των υστέρων όμως

Συνέντευξη στο ... Reuters έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γ. Φαρμάκης σημειώνοντας τι οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση, μίλησε για σπατάλες του Δήμου στο παρελθόν αλλά απέκρυψε και αρκετά κάτω από το "χαλί"
ΠΗΓΗ: isthmos.gr
του Κώστα Ρομπόρα

Συνέντευξη στο ... πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γ. Φαρμάκης στο οποίο μίλησε για τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση.

Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε ότι "με καλή οργάνωση και καλή θέληση μπορούμε να τα καταφέρουμε" σε μια αποστροφή του λόγου που όπως σημειώνει και το Reuters ακούγεται σαν μια διασταύρωση ενός προεκλογικού σποτ και του Barack Obama.

O Αντιδήμαρχος Κορινθίων σημειώνει ότι για δεκαετίες οι Έλληνες ήσαν τόσο προσηλωμένοι να γίνουν πλούσιοι και να στείλουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια που ... ξέχασαν να δουλεύουν. "Πρέπει να αλλάξουμε" τονίζει.

Το Reuters σημειώνει ότι ο κ. Φαρμάκης είναι αηδιασμένος με τα χρήματα που ξοδεύονταν σε γιορτές και εκδηλώσεις από τοπικές Αρχές Καποδιστριακού Δήμου πριν 1 χρόνο για καθαρά πολιτικούς σκοπούς, χρήματα που προέρχονταν από την κεντρική διοίκηση.

Λέει και άλλα ο κ. Φαρμάκης (όλη τη συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω), στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για χρόνια, η απορία που μένει όμως είναι πρώτον γιατί αυτά δεν τα έλεγε και τη στιγμή που δημιουργείτο το πρόβλημα τόσα χρόνια, επίσης εάν αυτά τα είχε σημειώσει σε κομματικά, δημοτικά ή άλλα όργανα.

Δεύτερον, πως θα μπορούσε να εξηγήσει ο ίδιος την πληρωμή 95.000 ευρώ για την ιστοσελίδα του Δήμου μόλις πέρυσι.

Τρίτον, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Κορίνθου μπορεί να απαντήσει με τέτοια πολιτιστική κληρονομιά γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ένα φεστιβάλ της προκοπής στην Κόρινθο που να φέρνει κόσμο και λεφτά, γιατί ο πολιτισμός δεν μπορεί να συνδυαστεί με υποδομές τουρισμού και γιατί το highlight της χρονιάς στον πολιτισμό στην Κόρινθο πρέπει να είναι τα πανηγύρια με τα γουρούνια;

Υπάρχουν κι΄ άλλες ερωτήσεις αλλά αυτό που θέλουμε να καταδείξουμε είναι ότι καλό είναι να προβάλλουμε μία θετική και αγωνιστική εικόνα σε ξένα ΜΜΕ αλλά ας μην το παρατραβάμε, στην επαρχία οι κοινωνίες είναι μικρές και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας ... right?

Ακολουθεί η συνέντευξη...

Απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί κοντρα στην απόφαση Ραγκούση για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Θύμιος Λυμπερόπουλος : O υπουργός να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος



 Σε «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο, λόγω της νέας
48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί.
Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, μη λαμβάνοντας υπόψη του το προεδρικό διάταγμα που προωθούσε ο προκάτοχός του στο υπουργείο, Δημήτρης Ρέππας και με το οποίο είχαν συμφωνήσει οι ιδιοκτήτες.
Στις 5 τα ξημερώματα άρχισε η νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν αιφνιδίως το Σάββατο τα σωματεία των ταξιτζήδων και από το πρωί έχει αναστατωθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου, των δύο βασικών πυλών εισόδου και εξόδου της χώρας, από τις οποίες διακινούνται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες προς τα νησιά και την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Από το νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Λόγω της κινητοποίησης αυτής έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από το λιμάνι, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα. "εμείς συνεργαστήκαμε άριστα με την κυβέρνηση παρ' ότι σε πολλά πράγματα μπορεί και να είχαμε διαφορετικές απόψεις, όμως καταλήξαμε σε μια ευρωπαϊκή λύση, που ο ίδιος ο προηγούμενος υπουργός Μεταφορών με μελέτη που ανέθεσε σε γραφείο, πήρε τα σχέδια οργάνωσης και απελευθέρωσης του επαγγέλματος με τις σημερινές αναλογίες στην Ευρώπη. Το συζητήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι επί 18 μήνες και φτάσαμε σε ένα σημείο να το υπογράψει και η Τρόϊκα και ο Ρέππας και ο Παπακωνσταντίνου και το έδωσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να υπογραφεί. Άλλαξε η κυβέρνηση και ξαφνικά χρειαζόταν η υπογραφή του καινούργιου υπουργού στο Συμβούλιο Επικρατείας. Χωρίς να μας ενημερώσει ο νέος Υπουργός, χωρίς να πει τίποτα, απαξίωσε τα πάντα, έδωσε εντολή χωρίς να περάσει από τον εφαρμοστικό νόμο. Ετσι στερεί τη δυνατότητα από χιλιάδες συναδέλφους να πάρουν άδεια. Απαξίωσε κάθε άλλη αξία που είχαν τα ταξί, τη μηδένισε και ξαφνικά μας λέει πως πετάει στο καλάθι των αχρήστων το προεδρικό διάταγμα. Και δε δέχεται να συζητήσει τίποτα. Δυστυχώς είναι τραγέλαφος τα πράγματα. Εγώ είπα με κάθε ειλικρίνεια όλες αυτές τις ημέρες να πάρει ο υπουργός πίσω τουλάχιστον τις ανακοινώσεις και να κάτσουμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση.
Η κατάσταση δεν ελέγχεται πια. Δεν είναι θέμα δικό μου από εδώ και πέρα, είναι θέμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να δώσει λύση. Αν μας φωνάξουν στο υπουργείο να συζητήσουμε και έχει θετική έκβαση θα ανοίξουμε το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αλλιώς προχωράμε σε απεργία διαρκείας".


Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο και έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεγκλωβισμός ατόμων από το Λιμενικό Κορίνθου από σκάφος που έπεσε σε σίδερα

Χθες το βράδυ, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι κοντά στην περιοχή ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ ότι το σκάφος με το οποίο είχαν πάει στην απόμερη παραλία ξέσυρε από το αγκυροβόλιο και έπεσε σε σίδερα, που βρίσκονταν στην ακτή, με συνέπεια την θραύση του. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον ιδιώτη, τον οποίο μετέφερε στο Λουτράκι, προκειμένου να παραλάβει το όχημα του και στην συνέχεια να μεταβεί για την παραλαβή των υπόλοιπων πέντε ατόμων, οι οποίοι μετακινήθηκαν πεζοί από δύσβατο μονοπάτι σε κεντρικό δρόμο, από όπου μεταφέρθηκαν με οχήματα με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο Λουτράκι.

«Η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» αποτελεί παρελθόν. Πάνω από 7000 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Τι καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων στην Πατρών – Κορίνθου «Η Γαλαρία».


Η ανακοίνωση της «Γαλαρίας» έχει ως εξής:
«Η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» αποτελεί παρελθόν. Μαζί και οι υπόλοιποι οδικοί άξονες. (Ε65, Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια Οδός.). Πάνω από 7000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.
Ανάμεσά τους 2800 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού».

Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι κύριοι: Σουφλιάς πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, Κατσιγιάννης πρώην ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ, Ρέππας πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ραγκούσης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μαγκριώτης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Συνυπεύθυνες οι εταιρίες VINCI, HOCHTIEF, AΚΤΩΡ, J & P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Salfo & Συνεργάτες ΕΠΕ που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Ανεξάρτητος Μηχανικός».

Σκηνοθέτης του δράματος οι τράπεζες,ελληνικές και ξένες:
Calyon -Banco Comercial Portugues -Commetzbank AG -Bayerische Landesbank –
HSBC -BNP Paribas Fortis Bank).-Bank of Cyprus -Dekabank Deutsche Girozentrale
KFW -DZ Bank, London –BIIS -BK of Ireland -Societe Generale -European Investment Bank. -Alpha Bank [ACBr.AT] A.E. -Emporiki Bank of Greece –Piraeus –EFG –Probank ATE Bank -Marfin Bank -Millennium Bank SA -National Bank of Greece, Athens –Geniki -Hellenic Public Bank LTD.

Θύματα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι που μένουμε στον δρόμο. Είναι εξοργιστικό πως, ακόμα και τώρα, επικοινωνιακά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας. Από την μία ο πρώην υπουργός Ρέππας να μιλά για υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τους εργολάβους και να διαψεύδεται από τον νυν υπουργό και από την άλλη ο υπουργός «Ανάπτυξης» Χρυσοχοΐδης να μιλά για 14 δις από το ΕΣΠΑ που θα ξεμπλοκάρουν τα έργα και να διαψεύδεται από τον υφυπουργό Μαγκριώτη.
Στην κατοχική Ελλάδα του μνημονίου ένας κύκλος έκλεισε. Τα μεγάλα έργα,όπως τα ξέραμε, δεν πρόκειται να κατασκευαστούν. Οι συμβάσεις, που αποτελούν νόμο του κράτους, τσαλαπατήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους. Ένα κράτος που λέει πως δεν χρωστά μία στους εργολάβους θα έπρεπε ήδη να τους έχει πετάξει στο δρόμο -εργολάβους και τραπεζίτες. Όμως, δηλώνει πως, αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να πληρώσει αρκετά δις στους εργολάβους.
Γιατί άραγε αφού δεν φταίει σε τίποτα και δεν χρωστά μία? Οι τραπεζίτες, που μας παίρνουν τα σπίτια για μια δόση δανείου, αρνούνται νταηλίδικα να εκπληρώσουν τις δανειακές τους συμβάσεις που οι ίδιοι υπέγραψαν με τους εργολάβους.
Οι εργολάβοι συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια και να μη βάζουν μία, παρότι είναι υποχρεωμένοι από την σύμβαση να φροντίζουν για την συνεχή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου.
Εστω και τώρα απαντήστε, κύριοι εργολάβοι:
Τι ποσοστό επί του έργου έχετε κατασκευάσει;
Τι έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα;
Πόσα χρήματα έχετε καταβάλει;

Γιατί δεν προστρέχετε στα δικαστήρια για αποζημιώσεις, λόγω καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων ,παρά σταματάτε το έργο;
Γιατί επικαλείστε την πτώση της κυκλοφορίας, εφόσον από τη σύμβαση έχετε αναλάβει τον κίνδυνο;

Έστω και τώρα απαντήστε, κύριοι τραπεζίτες:
Γιατί διακόπτεται τη χρηματοδότηση των έργων, όταν από τα stress tests σας έχετε προβλέψει πολύ δυσμενέστερα σενάρια από τα σημερινά (στη συγκεκριμένη περίπτωση 27% πτώση της κυκλοφορίας);

Έστω και τώρα απαντήστε, κύριε Υπουργέ:
Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τα διόδια σε κάθε σταθμό, σε ετήσια βάση το 2008, το 2009 και το 2010; Πόσα απ’ αυτά τα ποσά έχει εισπράξει ο παραχωρησιούχος, πόσα έχει εισπράξει το κράτος;
Προτίθεστε να ζητήσετε δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί τα κράτη με πολύ μικρό επιτόκιο για να το χρησιμοποιήσετε για να κατασκευαστούν δημόσια έργα και υποδομές;

Σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια Δημόσια Τράπεζα Ειδικού Σκοπού, για να μπορεί να δανείζεται η χώρα για έργα που δεν μπορεί να κατασκευάσει από ίδιους πόρους, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% επιτόκιο;
Σκοπεύετε να ελέγξετε την κατασκευή των έργων και αν έχουν τηρηθεί οι μελέτες και οι κανόνες κατασκευής ή έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον «ανεξάρτητο μηχανικό» που «ελέγχει» το έργο και πληρώνεται από τους εργολάβους;

Εμείς, ένα δηλώνουμε: Όποια λύση και να δοθεί, θα αποτελεί σκάνδαλο. Γιατί σκάνδαλο ήταν από την στιγμή της ψήφισης της σύμβασης από την Βουλή. Γιατί σκάνδαλο είναι ο τρόπος που γίνονται τα έργα στην Ελλάδα. Ένας τομέας που ,μαζί με τις αμυντικές δαπάνες, είναι ο πιο κερδοφόρος για κάθε λογής λαμόγιο.
Έτσι, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι 65 εκατ. το χιλιόμετρο όταν η Ισπανία με ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο πληρώνει 12 φορές λιγότερο.
Κύριε Μαγκριώτη, είχατε δεσμευθεί πως είναι απαράβατος όρος η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στα έργα. Ισχύει ακόμα;

Κύριε Περιφερειάρχη, είχατε δηλώσει πως δεν θα επιτρέψετε το κλείσιμο των εργοταξίων στην περιφέρεια σας. Σκοπεύετε να αντιδράσετε ή θα αρκεστείτε σε δηλώσεις στα κανάλια;
Έλληνα οδηγέ, θα συνεχίσεις να πληρώνεις διόδια για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι και οι δρόμοι να μην γίνονται ποτέ;
Έλληνα εργαζόμενε, πότε θα πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου;»

Κλείνουν ΕΤ1 και ΕΤ3

Σχέδιο «σφαγή» για τη Δημόσια Τηλεόραση φαίνεται να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, στα πλαίσια και του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΕΡΤ θα αναλάβει ο Ηλίας Μόσιαλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Μόσιαλος φέρεται ήδη να έχει στο συρτάρι του δυο σχέδια αναδιάρθρωσης, τα οποία θα υλοποιηθούν διαδοχικά, ένα πιο ήπιο και στη συνέχεια το τελικό. Αρχικά προβλέπεται η κατάργηση θυγατρικών και υπηρεσιών της ΕΡΤ, καθώς και η συγχώνευση τους με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο Πάνος Μπεγλίτης από σήμερα στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής το 1974

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, μεταβαίνει σήμερα , Δευτέρα, στην Κύπρο, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής το 1974. Κατά την εκεί παρουσία του, ο Κορίνθιος Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου, θα έχει διμερή συνάντηση και συνομιλίες με τον ομόλογό του, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο.
Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Στρατόπεδο "Αντιστράτηγου Σταυριανάκου" της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και θα επισκεφθεί το Στρατιωτικό Κοιμητήριο "Της Μακεδονίτισσας" στον Τύμβο, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Δεν πάμε διακοπές! 8η Μοτο-πορεί​α αγανακτισμ​ένων στις 20 Ιουλίου

Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας
8η Μοτο-πορεία αγανακτισμένων στις 20 Ιουλίου
Σημείο συνάντησης θα είναι το parking στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 19.30.

Όχι, δεν πάμε διακοπές, δεν μπορούμε ούτε θέλουμε.
Σκοπός μας να πάμε από γειτονιά σε γειτονιά για να ενημερώσουμε και νααφυπνίσουμε  τους συμπολίτες μας.
Αυτό ίσως να μην ήταν απαραίτητο, αν υπήρχε σωστή και αληθινή   ενημέρωση.Αναγκαστικά λοιπον όλοι μαζί οι αγανακτισμένοι,  μετατρεπόμαστε σιγά σιγά  στομεγαλύτερο μέσο μαζικής ενημέρωσης που  υπάρχει στην Ελλάδα,  μεταδίδοντας τηναλήθεια  από στόμα σε στόμα.
Τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνήθως υποκινούμενα από   συμφέροντα, δενπροβάλουν την αλήθεια αλλά μια άκρως διαστρεβλωμένη   εκδοχή της.
Η Ελλάδα δέχεται οικονομικές - και όχι μόνο- επιθέσεις από εξωτερικούς καιεσωτερικούς εχθρούς, οφείλουμε ΟΛΟΙ να αγωνιστούμε!
Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους "αγανακτισμένους.
Θα μας βρείτε όλους, χωρίς τις μοτοσυκλέτες μας, κάτω στο Σύνταγμα  αλλά  και σεόλες τις πλατείες της Ελλάδας να συζητάμε, να φωνάζουμε,  και να  διεκδικούμε ένακαλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά  μας, τους  γονείς και τους φίλουςμας.
Ελάτε μαζί μας να ενώσουμε τις φωνές και τις κόρνες μας.
Να πολεμήσουμε αυτούς που θέλουν τη διάλυση της Ελλάδας, και την υποδούλωσητης!
Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας

Οδηγός επιβίωσης στην κρίση - Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα!

- Ως και 840 ευρώ μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και λαϊκή
- Πώς θα ρίξουμε στο μισό το λογαριασμό του ρεύματος
- Πώς θα ζεστάνουμε και πώς θα δροσίμουμε το σπίτι χωρίς να "καεί" η τσέπη μας

Η οικονομία δεν θέλει πάντα κόπο. Μερικές φορές αρκεί να βρούμε έξυπνους και απλούς τρόπους για να γλιτώσουμε χρήματα, που σίγουρα αυτή την εποχή θα φανούν απαραίτητα για κάπου αλλού.