Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Στο Αίγιο έπαιξαν 18€ και ... τίναξαν τη μπάνγκα στον άερα!


Μαζεύτηκαν, μάντεψαν σωστά και... τίναξαν τη μπάνγκα στον άερα!                                    
"Χρυσάφι" για το Αίγιο και για 6 κατοίκους, έφερε η κλήρωση της περασμένης Πέμπτης του Τζόκερ (14-07-2011), που ήταν τζακ ποτ! Το ομαδικό δελτίο αξίας μόλις 18 ευρώ πέτυχε εξάρι στέλνοντας στα σύννεφα τους ...ιδιοκτήτες του.
Τα κέρδη ξεπερνούν τα 3.600.000 ευρώ μαζί με τα πεντάρια, χρήματα που θα μοιραστούν εξίσου όσοι συμμετείχαν στο δελτίο.
Σύμφωνα με το filodimos.gr, το τυχερό "εξάρι" παίχτηκε στο πρακτορείο της κας Κωνσταντίνας Παπαβραμοπούλου στην Ανδρέου Λόντου 29 στο Αίγιο (απέναντι από το Δημαρχείο).
Το πρακτορείο τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με τους νικητές, ενώ σύμφωνα με το thebest.gr, οι υπερτυχεροί δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί.

Πρώτη δικαίωση για το Δίστομο - Διεκδικούν 70 εκ. ευρώ από τη Γερμανία

Μετά από δεκαετίες αδράνειας ανοίγει μία πόρτα ώστε η Ελλάδα να διεκδικήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα των Ναζί στην Ευρώπη.

Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης δέχτηκε να υπάρξει παρέμβαση της Ελλάδας στη δίκη που διεξάγεται στην Ιταλία, όπου η Γερμανία έχει προσφύγει κατά αποφάσεων της ιταλικής δικαιοσύνης που δικαιώνουν θύματα ναζιστικών θηριωδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χάγης, η Αθήνα μπορεί να "ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων της".

Η Γερμανία είχε προσφύγει κατά απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης του 1997. Η απόφαση ανέφερε ότι μπορούσαν να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία, κατόπιν αιτήματος συγγενών σφαγιασθέντων στο Δίστομο το 44. Η Ιταλία επικύρωσε απόφαση του δικαστηρίου Λιβαδειάς.

Η δικηγόρος των θυμάτων Γκέλυ Σταμούλη, μιλώντας στην ΕΤ 3, ανέφερε ότι άνοιξε ο δρόμος ώστε "οι Διστομίτες να δουν αποζημιώσεις στο ορατό μέλλον". "Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και η Μέρκελ θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις της" πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι αποζημιώσεις ανέρχονται στα 70 εκ. ευρώ με τους τόκους και θα ικανοποιηθούν - αν υπάρξει θετική απόφαση - με κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων.

Η σφαγή στο Δίστομο έγινε το 1944 ως αντίποινα για το θάνατο 40 γερμανών στρατιωτών σε μάχη με έλληνες αντάρτες και κατοίκους του Διστόμου. Οι στρατιώτες των Ες Ες έσφαξαν μέσα σε ώρες 228 αμάχους, μεταξύ αυτών γυναίκες και μωρά, με μαρτυρίες για στρατιώτες που έσφαζαν εγκύους, βίαζαν γυναίκες και πατούσαν κεφαλάκια μωρών. Ο ιερέας του χωριού αποκεφαλίστηκε. Σφαγιάστηκαν 117 γυναίκες και 53 παιδιά.
newsit.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ "ΠΟΝΤΙΚΙ"


Κύριε Διευθυντά,
      Στο φύλλο της Εφημερίδας σας υπ’  αριθμ. 1664/14.7.2011., στη σελ. 15 και στο δημοσίευμα με τίτλο: «Νέο κόμμα από ΠΑΣΟΚογενείς...», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι: «... ένα νέο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκεται στα σκαριά, με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και βασικό κορμό ΠΑΣΟΚογενείς και σοσιαλιστικές δυνάμεις...» και ότι: «...σήμερα (σημ.:14.7.11) πραγματοποιείται η λεγόμενη “Συνάντηση των 8”, οι οποίοι πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα». Μεταξύ των οκτώ ονομάτων που συμμετέχουν στην εν λόγω ομάδα, αναφέρεται και το δικό μου. Όσον αφορά στη δική μου συμμετοχή, η πληροφορία αυτή, που περιήλθε σε μένα στα Κύθηρα μόλις χθες από την ανάγνωση της εφημερίδας σας, δεν είναι αληθής. Για τα λοιπά πρόσωπα δε γνωρίζω τίποτε. Θα ήθελα, όμως, επιπροσθέτως να σας παρακαλέσω να περιλάβετε σ’ αυτή τη διάψευση και την ακόλουθη δήλωση:
      «Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, με τον  αγώνα, τον οποίο άρχισα στις αρχές Ιουνίου του 2010, εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου «Μνημονίου»), που υπέγραψε πέρυσι το Μάϊο η Κυβέρνηση, θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας. Αποκλειστικός και μοναδικός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν και ειναι να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στη σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων –κάτι που παραλείπεται συστηματικά από το επίσημο κράτος και από τα μεγάλα ΜΜΕ- για τους παράνομους, επονείδιστους και πρωτοφανείς όρους που επέβαλαν στη χώρα μας οι εν λόγω συμβάσεις. Οι όροι αυτοί δεσμεύουν ολοκληρωτικά την εθνική κυριαρχία και το σύνολο της εθνικής περιουσίας, παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προκαλούν συστηματικά την εξαθλίωση των οικονομικά αδυνάτων και την οικονομική εξάρθρωση του μεσαίου κοινωνικού και του όλου εθνικού χώρου. Η προσπάθεια της σωστής ενημέρωσης αποβλέπει στη δημιουργία υψηλής συνείδησης ευθύνης των Ελλήνων πολιτών, ώστε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας τα πολιτικά δικαιώματα που του παρέχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να αντισταθεί ειρηνικά, αλλά και αποτελεσματικά, κατά της πολιτικής των μεγάλων κέντρων της απάνθρωπης οικονομικής εξουσίας και αυτών που τα υπηρετούν και, παράλληλα, να γεννήσει μέσα από τα σπλάχνα του και να εκθρέψει την πολιτική σκέψη, το πολιτικό φρόνημα και τις προσωπικότητες της πολιτικής που θα απελευθερώσουν τη χώρα μας  από τα δεσμά που του επέβαλαν και του επιβάλλουν. Με αυτά τα δεδομένα, όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, η προσπάθειά μου δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή μου σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα. Αυτά σήμερα, όπως και σε κάθε μεγάλη πολιτική κρίση, τα εγκυμονεί ο Ελληνικός Λαός. Αυτό έχει  δηλώσει επανειλημμένως και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι στους αγώνες της Κίνησης από την ίδρυσή της, στην 1 Δεκεμβρίου του 2010».
Κύθηρα, 15 Ιουλίου 2011   
                                                  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

                                    Γιώργος  Κασιμάτης

«Πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μία τραγωδία»

Διέψευσε για ακόμα μια φορά τα σενάρια περί χρεοκοπίας ο Γιώργος Παπανδρέου

 
 
Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι «όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις».

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ανεύθυνη στάση. Μάλιστα, λέει για τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα».

Απίστευτο καλάθι από τον 12ο όροφο – Δείτε VIDEO

Μια παρέα νεαρών που ονομάζονται “How Ridiculous” δοκίμασε κάτι... τρελό και το κατάφερε!!!
Ανέβηκαν στον δωδέκατο όροφο ενός κτιρίου στο Περθ της Αυστραλίας και σούταραν με μπάλες του μπάσκετ σε μια μπασκέτα που βρισκόταν μέσα στην θάλασσα!

Δείτε το εξωπραγματικό καλάθι...

Δημήτρης Ζαφειριάδης..«Από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία κρίνεται η σωτηρία της χώρας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει εγκαίρως, στις διαδικασίες και τους μηχανισμούς για μια συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, μέσα στην οποία θα ενταχθεί η λύση του ελληνικού προβλήματος.
Ωστόσο, τίποτε δεν εγγυάται τη σωτηρία της χώρας μας. Αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας να διαμορφώσουν οριστικά και αμετάκλητα το πλαίσιο έτσι ώστε το ελληνικό κράτος να μάθει να συλλέγει τους φόρους του, να μειώσει τις δαπάνες του, να περιορίσει την παρέμβασή του στην οικονομία, να βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αυτή είναι στάση ευθύνης της σημερινής πολιτικής ηγεσίας».

Γιάννης Μιχελάκης: «Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό...Ο κ. Λοβέρδος ας μην απειλεί τους πολίτες ότι “προσέξτε διότι θα φύγουμε”,..οι πολίτες θα το κάνουν πράξη αυτό, με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές».


Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε, σήμερα, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και δήλωσε: «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ,  ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν…Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι». Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ… Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».
Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ανέφερε: «Θα ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».
Για τις παραπάνω αναφορές του κ. Λοβέρδου, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. 
Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.
Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!
Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η  Πατρίδας μας.  
Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για  το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα». 

Τέλος ο κ.  Μιχελάκης, δήλωσε:

«Τα περί μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, ο κ. Λοβέρδος ας τα αναζητήσει στο πολιτικό λόγο του κόμματός του. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ομολόγησε το πρωί στο “Mega”, η δημαγωγία ήταν βασική πολιτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του ’80.
Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Λοβέρδος ας μην απειλεί τους πολίτες ότι “προσέξτε διότι θα φύγουμε”, όπως λέει στη συνέντευξή του στη “Real News”. Ούτως ή άλλως, οι πολίτες θα το κάνουν πράξη αυτό, με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές».

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ EL MUNDO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

En la caverna de Platón, de John Müller en El Mundo

AJUSTE DE CUENTAS
No echaría las campanas al vuelo tras la aprobación del plan de austeridad griego. Pasa aquí como en el Mito de la Caverna, la famosa alegoría de La República de Platón. Los europeos somos esclavos encadenados desde nuestro nacimiento que sólo podemos dirigir la mirada hacia las sombras de los objetos que desfilan en manos de los sirvientes por encima del muro. Así, estamos convencidos de que no hay más realidad griega que esas sombras...Samaras es el único que ha salido del todo de la caverna griega y por eso le llaman irresponsable, Papandreu está aún a medio camino y la mayoría de los griegos y europeos seguimos cegados por el sol.

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ
Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από πλευράς ελληνικής βουλής, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους. Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει κάπως με τη περίφημη αλληγορία του Πλάτωνα για τον μύθο της σπηλιάς.
 Οι Ευρωπαίοι, είμαστε σκλάβοι, εκ γενετής αλυσοδεμένοι, και μπορούμε να δούμε μόνο τις σκιές που σχηματίζουν στον τοίχο της σπηλιάς, όλα τα αντικείμενα που μεταφέρουν στα χέρια τους οι διάφοροι υπηρέτες που περνούν απ έξω, Και μάλιστα έχουμε πειστεί, πως όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των σκιών που βλέπουμε.
Στην ελληνική όμως πραγματικότητα, τα παράδοξα ξεπερνούν τις αντοχές μας. Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που ένα τεχνικώς χρεοκοπημένο κράτος, στηρίζεται ως φερέγγυο .
Η ΕΕ επιμένει  στη διάσωση μιας κατεστραμμένης χώρας με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 10% του ΑΕΠ της, και με ένα χρέος ύψους €350 δισ.  που αντιστοιχεί στο 150% του πλούτου που μπορεί η χώρα να παράξει σε ένα έτος. Ακόμη και αν η Ελλάδα ιδιωτικοποιούσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της (αν βρίσκονταν κάποιος να την αγοράσει), δεν θα εξαφάνιζε αυτό το χρέος.
Αυτή η αντίφαση μπορεί να εξηγηθεί από μια άλλη μεγαλύτερη, η οποία είναι ότι σύμφωνα με την Merkel και τον  Sarkozy, το εθελούσιο είναι στην ουσία υποχρεωτικό. Αυτή η αντίφαση έχει επιβεβαιωθεί από τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες, που κλήθηκαν να σβήσουν μέρος του ελληνικού χρέους. Στο φινάλε, δεν μιλάμε για διαγραφή του χρέους, αλλά για μια μεγάλη επιμήκυνση.
Ένα ακόμη παράδοξο έχει να κάνει με την χορήγηση €110 δις στην Ελλάδα πέρσι, που έγιναν καπνός. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που όλος ο κόσμος βιάστηκε να απαλλάξει, θα εφάρμοζε υποτίθεται ένα σχέδιο αυστηρών μέτρων λιτότητας. Όμως παρά τη γενική οργή για τα χτυπήματα εναντίον των Ελλήνων, το σχέδιο αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια παραμορφωμένη σκιά της πραγματικότητας. Ο Ισπανός ευρωβουλευτής López Istúriz αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες πως αντί να καταργήσει 55 δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις ώστε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, η Αθήνα προχώρησε στη σύσταση 41 νέων δημόσιων φορέων, το ίδιο αυτό  διάστημα.
Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι η διάσωση της χώρας στο τέλος θα την πνίξει. Ο αρχηγός του ελληνικού συντηρητικού κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως η αύξηση της φορολόγησης θα εξασθενήσει την οικονομία, και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερο.
Αν ο Παπανδρέου ήταν πιο τολμηρός, θα είχε περικόψει τη γραφειοκρατία όχι κατά 15% αλλά κατά 25%, και θα περιόριζε τις ιδιωτικοποιήσεις όχι στα €50 δισ. αλλά στα €300 δισ. των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Σε αυτήν την ελληνική φάρσα, μόνο κάποια ριζοσπαστικά μέτρα θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν τα νούμερα.
Στην αλληγορία του Πλάτωνα, ένας σκλάβος μπορούσε να βγει από τη σπηλιά, να δει την πραγματικότητα του έξω κόσμου, και στη συνέχεια να επιστρέψει στο σκοτάδι της προκειμένου να προσπαθήσει να εξηγήσει στους συντρόφους του ότι οι σκιές που βλέπουν δεν είναι η αλήθεια. Ότι στον έξω κόσμο υπάρχουν άλλα πράγματα που αποτελούν τη πηγή δημιουργίας αυτών των σκιών.
Οι σκλάβοι θα τον κορόιδευαν, και στη συνέχεια όταν αυτός θα επέμενε να τους απελευθερώσει από την άγνοια και το σκοτάδι, θα άρχιζαν να εξετάζουν το ενδεχόμενος δολοφονίας του.
Μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας. Και για αυτό τον κατηγορούν ως ανεύθυνο. Ο Παπανδρέου που ανοιγοκλείνει τα μάτια του, βρίσκεται μισός έξω. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες και Ευρωπαίοι, είναι ακόμη τυφλωμένοι από τον ήλιο.
john.muller@elmundo.es
 

«Συμπαραστάτης» και Ολυμπία Οδός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννησου

 

Η εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη» και οι εξελίξεις στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης πρόταση για κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στη Σπάρτη, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέας γέφυρας σε ποτάμι στο Νεοχώρι Ιθώμης και του δρόμου από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τα Σωτηριάνικα στη Μάνη, η διευκόλυνση της λειτουργίας των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και άλλα θέματα.

Πετρόπουλος καλεί Τατούλη

Στο μεταξύ την πρόσφατη και πολυσυζητημένη πια παραίτηση Μαλαπάνη σχολιάσε με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Νίκος Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή ενώ κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να συγκαλέσει άμεσα σύγκληση του συνδυασμού .

Στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από αύριο Κυριακή η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Η κ. Κλίντον θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η Αμερικανίδα ΥΠ.ΕΞ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό της στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής όπου πρόκειται να συζητήσουν σε βάθος όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί «Μνημόνιο Συνεργασίας σχετικά με την επιβολή εισαγωγικών περιορισμών σε κατηγορίες αρχαιολογικού και βυζαντινού εκκλησιαστικού εθνολογικού υλικού μέχρι και τον 15ο αι. μ.Χ.», το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας αρχαιοτήτων.
Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06:03 τα ξημερώματα, βορειοδυτικά της Καλαμάτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εξέταση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 25 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας, 113 χλμ. νότια της Πάτρας, και 5χλμ βορειοανατολικά του Μελιγαλά, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 5 χλμ.

Ο Πάνος Μπεγλίτης στην Κύπρο από τις 18 - 20 Ιουλίου

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη βδομάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιώτης Μπεγλίτης.
   Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, "Ο Υπουργός Άμυνας (της Κύπρου) Δημήτρης Ηλιάδης απηύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιώτη Μπεγλίτη ο οποίος την απεδέχθη και θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 18 - 20 Ιουλίου".

Επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη

 ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ που έχουν συμπεριληφθεί στο δεύτερο εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που κατατέθηκε στη Βουλή, προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών, ανεξάρτητα από την αλλαγή προσώπων στην πολιτική ηγεσία, συνεχίζει την υλοποίηση της ίδιας, ακραίας αλλά και αδιέξοδης, φορολογικής και δημοσιονομικής συνταγής, η οποία καταδικάζει τα νοικοκυριά στη φτώχεια, παγιδεύει τις επιχειρήσεις στην ύφεση και παρέχει άφεση αμαρτιών μόνο στους φοροδιαφεύγοντες. Τι κι αν έφυγε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με τις γνωστές παλινωδίες του οδήγησε σε αστοχίες του Προϋπολογισμού και δημιούργησε νέες «μαύρες τρύπες». Τι κι αν ήλθε ο κ. Βενιζέλος με τη φιλολαϊκή ρητορική και την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων ότι κάτι μπορεί να άλλαζε προς το καλύτερο, θα ανακουφιζόταν κάπως ο κόσμος και θα αποκαθίστατο κάποια στοιχειώδης φορολογική δικαιοσύνη.
ΟΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Η πολιτική παραμένει η ίδια. Τα μέτρα που επινοούνται από τους «μανδαρίνους» του υπουργείου Οικονομικών και το νέο υπουργό είναι τα ίδια και χειρότερα, ενώ οι φορολογικές αδικίες επιτείνονται. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται από την 1η Αυγούστου μπαράζ μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ενώ, από τα ψιλά του νέου νομοσχεδίου αποκαλύπτεται ότι θα επιβληθεί και νέο χαράτσι – σοκ στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες περικόπτονται άμεσα κατά 10% έως 15%. Και προς επίρρωση του γεγονότος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, ο Ε. Βενιζέλος προχωρά σε αναβίωση της ρύθμισης για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που είχε θεσπίσει ο προκάτοχός του. Την ίδια στιγμή που εξαπολύει ανελέητο φοροκυνηγητό στους συνεπείς φορολογουμένους, σπεύδει να απαλλάξει από τις ευθύνες όσους απέκρυψαν εισοδήματα ή δεν υπέβαλαν καν φορολογική δήλωση. Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αλβανική πρόκληση: "Η Κύπρος είναι τουρκική!"

Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβαση των κανόνων της ΟΥΕΦΑ και της FIFA


Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβαση των κανόνων της ΟΥΕΦΑ και της FIFA που απαγορεύει πολιτικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες χαρακτηρίζεται από τη Λευκωσία η ενέργεια των Αλβανών φιλάθλων να υψώσουν την τουρκική σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Σκεντερμπέου με το ΑΠΟΕΛ.
Ο αγώνας διεξαγόταν στα Τίρανα για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιον Λινγκ.
Μαζί με τις τουρκικές σημαίες, ύψωσαν και πανό που έγραφαν «CYPRO is Turkey».
Ακολούθησαν γιουχαΐσματα, αλλά ρίψη καπνογόνων. Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που ταξίδεψαν στην Αλβανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έπεσαν θύματα πετροβολισμού στην Κορυτσά, ενώ εντός του γηπέδου δέχθηκαν δεκάδες μπουκάλια από νερό που ρίχτηκαν εναντίον τους.
Το ΑΠΟΕΛ καθάρισε το παιγνίδι πολύ γρήγορα νικώντας με 2 - 0 την αλβανική ομάδα και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πρόκριση. Να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξης πένθους για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Λεμεσού, κάτι που δεν σεβάστηκαν οι Αλβανοί οπαδοί της Σκεντερμπέου.
Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να διαμαρτυρηθεί στην ΟΥΕΦΑ.
 
newsit.gr

Επιστροφές και αποδεσμεύσεις στον Αστέρα Δερβενίου. Ο Βορινιώτης "κρέμασε" τα παπούτσια του

Επέστρεψαν και εντάχθηκαν στο δυναμικό του Αστέρα Δερβενίου , οι νεαροί παίκτες Παναγιώτης Στεφανάκος και Γιάννης Καϊτσας, που την περσινή περίοδο αγωνίστηκαν σαν δανεικοί στον "γειτονικό" Πανευρωστινιακό.
Αποδεσμεύτηκε τιμής ένεκεν ο 37χρονος πολύπειρος αμυντικός Γιώργος Βορινιώτης (φωτο) που τερμάτισε την καρριέρα του και ο 17χρονος μέσος Στέφανος Πετρόπουλος που μετοίκησε στην Θεσσαλονίκη.
Στα μεταγραφικά, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κάτι, οι διοικούντες τον σύλλογο, επιθυμούν την παραμονή του 30χρονου αμυντικού Άρη Λαφαζάνου, αλλά παρά τις επαφές που έχουν γίνει, για την ώρα δεν έχει επέλθει συμφωνία.

Η κυβέρνηση συντηρεί την καταστροφολογία «Μην αναζητάτε ευθύνες στη ΝΔ» διαμηνύει ο Α. Λυκουρέντζος

«Για την καταστροφολογία ευθύνεται η κυβέρνηση», δήλωσε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. και συνέχισε:

«Εκείνοι που μίλησαν για «κατεστραμμένη οικονομία» και «διεφθαρμένη χώρα», όπως ο Γ. Παπανδρέου, εκείνοι που μίλησαν περί «επιστροφής της δραχμής», όπως η Μ. Δαμανάκη, εκείνοι που μίλησαν περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», όπως ο Ευ. Βενιζέλος, και προκάλεσαν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να κατηγορούν τη Ν.Δ.».

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση ήταν δημαγωγικό» Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν

Δήλωση- σοκ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν δημαγωγικό».
Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε, «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν».
Στη συνέχεια δε λέει ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.
newsbeast.gr

Μειώσεις από 28 - 404 € στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων . Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Νέο "ψαλίδι" έρχεται στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Το οικονομικό επιτελείο περικόπτει σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 μέχρι 404 ευρώ τον μήνα. "46-47
Μειώσεις από 28 - 404 € στα επιδόματα

Πηγή: “Το Έθνος του Σαββάτου”
Νέος γύρος περικοπών πλήττει τα εισοδήματα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μειώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα.
Παράλληλα αποφάσισε ότι έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων. Ετσι τους τελευταίους πέντε μήνες του χρόνου θα τους γίνονται κρατήσεις και για τους πρώτους επτά. Με αποτέλεσμα κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο οι απώλειες ελέω εισφοράς να ανέρχονται στο 7,2% επί των αποδοχών τους.
Από τον συνδυασμό τους ψαλιδίσματος των επιδομάτων και της αναδρομικότητας της ειδικής εισφοράς προκύπτουν εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 10% μέχρι το τέλος του έτους.
Πιο αναλυτικά, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμο το ενιαίο μισθολόγιο, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Πέμπτης, πρόβλεψη για μείωση των επιδομάτων χωρίς όμως να αναλύονται οι λεπτομέρειες με σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί με τροπολογία.

Μειώσεις από 28 - 404 € στα επιδόματα

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σημειώνεται πως "κρίνεται αναγκαία η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους".
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το ποσοστό της μείωσης θα φθάσει το 50%.

Συνταξιοδοτικό: Αδικία για το Φυλακτικό Προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης




PIREASNEWS.GR 

Έντονος Αναβρασμός και Αγανάκτηση επικρατούν στις τάξεις των εργαζόμενων των καταστημάτων κράτησης της χώρας με τις προθέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, να καταργήσει την διάταξη του νόμου με την οποία το φυλακτικό προσωπικό των φυλακών , θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης στα 25 έτη υπηρεσίας ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
Το κράτος πάει να διαπράξει μεγάλο λάθος με το να μην ενεργήσει προνοητικά, ώστε να αποτρέψει τη κατάργηση αυτής της διάταξης που ισχύει για το συνταξιοδοτικό του φυλακτικού προσωπικού των φυλακών.
Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία έχει και τη δυνατότητα και τα μέσα, να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις φυλακές, οι οποίες είναι από τους δυσμενέστερους χώρους εργασίας για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές, πλέον, διαπιστώνουν με απογοήτευση την αδικία που πάνε να υποστούν από μιαν ανεξήγητη, ανορθόδοξη και μη ορθολογική κρίση της επικινδυνότητας και του βαθμού δυσκολίας τους επαγγέλματος τους, από την Κυβέρνηση, που τους αντιμετωπίζει και τους εξισώνει ως απλούς δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε καθήκοντα γραφείου...
Ακόμη και ο πλέον αδαής μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της 25ετίας, όταν θα κληθεί ένας 60αρης ή 65αρης υπάλληλος του φυλακτικού προσωπικού να ανταποκριθεί στην φύλαξη των επικινδύνων κακοποιών που κρατούνται στις φυλακές...
Για όσους από την Κυβέρνηση αμφιβάλλουν, αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, για να διαπιστώσουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων...και είναι βέβαιο ότι θα αναθεωρήσουν τις απόψεις περί κατάργησης της 25ετίας!!!
Δικαιολογημένα εκφράζονται ανοικτά οι ανησυχίες των εργαζόμενων στις φυλακές, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για της προθέσεις της Κυβέρνησης να καταργήσει τις ειδικές διατάξεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό τους...
Οφείλει η Κυβέρνηση να αποσύρει στο σχετικό νομοσχέδιο ή η ίδια η Βουλή να προχωρήσει στη διόρθωση αυτής της κατάστασης, ώστε να διατηρηθούν οι ειδικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού του φυλακτικού προσωπικού των φυλακών διότι αφορούν ένα παρά πολύ δύσκολο χώρο εργασίας στον οποίο κάθε μη μελετημένη μεταρρύθμιση θα είναι μοιραία για την ασφάλεια των εργαζόμενων και κατά επεκτάση της ασφαλής και ομαλής λειτουργίας των φυλακών.