Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μπεγλίτης: “Απολύτως ασφαλείς όσοι υπηρετούν στην Κύπρο”

Η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να συνδράμει την Κύπρο σε ό,τι χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Παράλληλα, ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε πως είναι απολύτως ασφαλή όλα τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων υπηρετούν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε: «Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θέλω καταρχήν να εκφράσω τα πιο βαθειά συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Κυπριακό Ελληνισμό, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, στην κυβέρνηση και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αυτό το τραγικό γεγονός, που έχει συγκλονίσει την Κύπρο και την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Κυπριών πολιτών. Προς τις οικογένειες των νεκρών εκφράζω, επίσης, τη βαθειά μας οδύνη και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

»Επικοινώνησα, ήδη, με το συνάδελφό μου Κύπριο υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, προς τον οποίο μετέφερα τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας και του υπουργείου μας για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία.

»Είμαι σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Π. Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερωνόμαστε για τα τραγικά γεγονότα».

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Π.Μπεγλίτης υπογράμμισε: «Διαβεβαιώνω τις ελληνικές οικογένειες ότι είναι απόλυτα ασφαλείς όσοι υπηρετούν στην Κύπρο».

Παράλληλα, επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Μ.Κυπριανού είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο και να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της χώρας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη σε ετοιμότητα ένα C-130 για την αποστολή βοήθειας σε περίπτωση που ζητηθεί από την Κύπρο.

Σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια -Μια τραγική σύμπτωση στην Κυπριακή τραγωδία

Ήταν τέσσερις και είκοσι χαράματα της 11ης Ιουλίου του 2002, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς έκανε πτήση έξω απ' την αεροπορική βάση της Πάφου στη Μεγαλόνησο

Ξαφνικά οι χειριστές χάνουν τον έλεγχο. Το Augusta Bell πέφτει στο έδαφος. Νεκρός ανασύρεται ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, από τους εμπνευστές και ο πλέον ένθερμος οπαδός του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος της Κύπρου και της Ελλάδας
Ακριβώς εννιά χρόνια μετά, απτά λεπτά μετά την ώρα του τραγικού γεγονότος με τον αντιστράτηγο ξεσπάει η φωτιά έξω απ' τη Ναυτική Βάση που φέρει το όνομά του. Ακολουθεί η τεράστια έκρηξη.
Η Κύπρος βάφεται με αίμα, ζει την πιο μεγάλη καταστροφή από την περίοδο την Εισβολή του Αττίλα.

Τι ήταν το εκρηκτικό φορτίου που “ανατίναξε” την Κύπρο!

Έτοιμο το νέο λιμάνι της Πάτρας

Εγκαινιάστηκε σήμερα και επίσημα το νέο λιμάνι της Πάτρας, καθώς ήδη έφτασαν τα δύο πρώτα πλοία.

Όπως επεσήμανε ο ΟΛΠΑ σε συνέντευξη τύπου για τη λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας, αρχίζει από σήμερα η ολοκληρωμένη λειτουργία του Νότιου (Νέου) Λιμένα Πατρών. Περίπου 25 παρεμβάσεις-έργα από τις 15/6/2010 μέχρι σήμερα κατέστησαν το Νότιο Λιμάνι λειτουργικό και ασφαλές.

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον το Λιμάνι της Πάτρας με τις νέες υποδομές, αναπτύσσει νέα δυναμική με συγκριτικά πλεονεκτήματα και διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην θαλάσσια αρτηρία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. με την συμβολή κυρίως των εργαζομένων αλλά και την αμέριστη στήριξη και συνεργασία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, των Ναυτιλιακών Εταιρειών, των άλλων υπηρεσιών Λιμένα και όλων των χρηστών έφθασαν στο τελικό στάδιο λειτουργίας ενός σύγχρονου λιμένα που αναβαθμίζει τις υποδομές της λιμενικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Οι συμπληρωματικές δομές ασφάλειας και υγιεινής, ποιοτικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων στους χρήστες και κάθε άλλη υπηρεσία που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα μεγάλα λιμάνια θα καταστήσουν το τρίτο εθνικής σημασίας λιμάνι της χώρας λίαν ανταγωνιστικό.

Συνεδρίαση Τομέα Παιδείας Ν.Δ. - 8/7/2011

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των υποτομέων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο π. Υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος Άρης, Βουλευτής Β' Αθηνών, συνεπικουρούμενος από τους κκ Κυριαζή Αθανάσιο, Καθηγητή Πανεπιστημίου, και Τσαλίδη Φίλιππο, Καθηγητή Πανεπιστημίου.
Το αντικείμενο της συζήτησης που έλαβε χώρα ήταν το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.
Γενική διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου που αφορούσαν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η Υπουργός αιφνιδίασε την ακαδημαϊκή κοινότητα καταθέτοντας ένα νομοσχέδιο εν μέσω θέρους, χωρίς να έχει προηγηθεί η έστω στοιχειώδης επεξεργασία του νόμου από εκείνους που αφορά άμεσα.
Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο εμφανίζει πρόχειρες συρραφές κανονιστικών διατάξεων από το εξωτερικό, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζονται θεμελιώδεις συνταγματικές ασυμβατότητες. Επιπλέον, έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλά θέματα αφήνονται έωλα προς διευθέτηση αργότερα με προεδρικά διατάγματα, ενώ εκλείπουν τελείως οι όποιες μεταβατικές διατάξεις και ρυθμίσεις. Το νέο νομοσχέδιο συναντά καθολικές αντιδράσεις τόσο από τους καθηγητές, όσο και από τους φοιτητές και χρειάζεται να δοθεί χρόνος τόσο στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να συνυπολογιστούν προτάσεις και παρατηρήσεις που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και κοινοβουλευτικό χώρο.
Κατά την προσωπική μου άποψη, την οποία και κατέθεσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο συγκεκριμένος νόμος στο σύνολό του δεν επιλύει καμία από τις παθογένειες του ακαδημαϊκού χώρου ή τις ελλείψεις που είχαν προηγούμενοι νόμοι. Αντιθέτως, δημιουργεί δεκάδες νέα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν, πάνω σε μια εντελώς καινούρια και μη στέρεα βάση, ανατρέποντας θετικές αλλαγές που είχαν επέλθει ύστερα από πολυετή διαδικασία ζύμωσης αιτημάτων και αγώνες κυρίως των φοιτητών. Ανατρέπονται στην πράξη θετικές αλλαγές – πολυετείς διεκδικήσεις που είχαν σφραγιστεί από τους νόμους Γιαννάκου και Στυλιανίδη.
Ο κεντρικός πυρήνας του νέου νομοσχεδίου στοχοποιεί ουσιαστικά τη φοιτητική κοινότητα αποκλείοντάς τη από οποιαδήποτε διαδικασία. Εξαφανίζει τα θετικά στοιχεία προηγούμενων νόμων, την ώρα που είχε αρχίσει, μετά από πολλά χρόνια, να διαφαίνεται μια ολοκλήρωση στους νόμους που διέπουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο σε ακαδημαϊκά, όσο και σε επαγγελματικά ζητήματα. Εγκαθιδρύει μια επικίνδυνη λογική πολλαπλών μη αιρετών διορισμών σε επίπεδο διοικητικών οργάνων και καθιστά σταδιακά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ένα είδος Εκπαιδευτηρίου Κατάρτισης, ειδικά σε ότι αφορά στα Τεχνολογικά Ανώτατα Ιδρύματα.
Με το νόμο Διαμαντοπούλου όλα είναι σαν να ξεκινούν από την αρχή, πάνω σε μια σαθρή βάση που θα επιφέρει πολυσχιδή προβλήματα στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Πρόκειται περί μιας ολικής απορρύθμισης με απρόβλεπτο χρονικό ορίζοντα ωρίμανσης και επιμέρους διευθετήσεων.
Εν τέλει, ο νέος νόμος δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει, κινείται επιθετικά προς τα κύτταρα που αποτελούν την Ανώτατη Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση, ανατρέπει τις λογικές και ορθές κατακτήσεις των φοιτητών και αποφοίτων, επιφέρει δραματικές αλλαγές στη φύση των πτυχίων με την κατάργηση των τμημάτων, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο και στις υποθέσεις των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Αυτές είναι μερικές μόνο πρώτες σκέψεις και διαπιστώσεις που κατέθεσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και επίκειται εκ νέου σύγκληση του Τομέα μετά και τις ανακοινώσεις που έγιναν από την πλευρά της Υπουργού.
Άλλωστε, στα θέματα της Παιδείας, πρέπει να υπάρχει σύνθεση ιδεών και απόψεων, έτσι ώστε να υπάρχει συναίνεση για να μπορεί να εκπονηθεί στρατηγική μακροπρόθεσμη, που να μην αλλάζει ούτε από Κυβέρνηση σε Κυβέρνηση ούτε από Υπουργό σε Υπουργό. 

Βασίλειος Μπαλάφας
Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

http://vbalafas.blogspot.com/2011/07/8711.html

Έκρηξη σε ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο - Πληροφορίες για 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Παντού μυρίζει καμένο. Σκόνη και καπνός καλύπτει τα πάντα σε μια ακτίνα 5 έως 10 χιλιομέτρων. Νεκροί και τραυματίες. Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους εκατοντάδες μέτρα μακριά. Η Κύπρος θρηνεί για άλλη μια φορά.

Όλα ξεκίνησαν στις 04:27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

Στις 05:30 όμως γίνονται τα χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει τον θάνατο και τον πανικό. Μέσα στην ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια με πυρομαχικά που κατευθύνονταν στη Συρία όμως δεσμεύθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές. Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες από την ζέστη και την φωτιά έγινε η έκρηξη.

Από την έκρηξη σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες 15  άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.

Άγνωστες οι προτάσεις της ΕλλάδαςΠαιχνίδι με την φωτιά στην Ευρώπη της ατολμίας

                                       ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
Συνεχίζουν να παίζουν φωτιά στην ΕΕ όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, συζητώντας και πιέζοντας για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αν και η απροθυμία είναι εμφανής.

Σήμερα, το θέμα συζητείται στο Eurogroup, ενώ νωρίτερα, οι «αρχιτέκτονες του χάους» οργάνωσαν συνάντηση, υπό τον Πρόεδρο της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρομπάι και με την συμμετοχή του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Στα ήδη φλέγοντα προβλήματα της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, έχει προστεθεί ένα επιπλέον εκρηκτικό πρόβλημα – αυτό της Ιταλίας.

Υποκλοπές και διαπλοκή: Πώς οι «άρχοντες του σκότους» σκοτώνουν την Ενημέρωση

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το λουκέτο που μπήκε χθες στη βρετανική εφημερίδα «News of The World», αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο μαεστρική κίνηση του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης ιδιοκτήτη της, Ρούπερτ Μέρντοχ, προκειμένου να περισώσει την θέση του ως… μέλους του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών επικοινωνιών διαφόρων προσωπικοτήτων, που αποκαλύφθηκε το 2009 αλλά οι επικεφαλής της εφημερίδας το ομολόγησαν μόλις τον περασμένο Απρίλιο, είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλο, αλλά όχι και το μεγαλύτερο.

Τόσο στη Βρετανία, όσο και στις ΗΠΑ και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Τύπος έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει επίμονα μέρος στην διακυβέρνηση, μέσα σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα διαπλοκής, δια του οποίου εξυπηρετούνται επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου

Image


Ανακοίνωση

σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου
για την τριτοβάθμια εκπαίδευση



Αθήνα, 7 Ιουλίου 2011



Το γεγονός πως η ανώτατη εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές εδώ και τώρα δε
χωράει καμία αμφισβήτηση. Χρόνια προβλήματα έχουν διογκωθεί συνθέτοντας
ένα μείγμα αποσύνθεσης, από το οποίο χρειάζεται να απαλλαγεί άμεσα.

Ως ενεργά μέλη της φοιτητικής κοινότητας έχουμε εδώ και αρκετό καιρό
επισημάνει πως οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από αυτούς που ζουν και
αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα έχουμε αναδείξει μια
συγκεκριμένη λογική πάνω στην οποία οφείλει να κινηθεί το φοιτητικό κίνημα.
Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε στις 21 φεβρουαρίου 2011 την
Πρόταση Παιδείας. Ένα συγκροτημένο σχέδιο θέσεων και προτάσεων, μέσα από
το οποίο θα μπορέσουν τα ελληνικά ΑΕΙ να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα
ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτή την προσπάθεια, την οποία στήριξαν περισσότεροι
από 55,000 φοιτητές, δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνόησε,
αποφασίζοντας να φέρει εν μέσω καλοκαιριού, ένα νέο Νόμο-Πλαίσιο.

Εμείς δεν κρυβόμαστε. Στις 110 σελίδες του σχεδίου νόμου, υπάρχουν αρκετά
σημεία στα οποία θα μπορούσαμε ως νέοι άνθρωποι να συμφωνήσουμε. Αυτά
όμως, δεν αρκούν. Η αντιδημοκρατική λογική που διέπει πολλές από τις διατάξεις
του, οδηγεί ξεκάθαρα στην εγκατάσταση ολιγαρχικών καθεστώτων μέσα στα
Ιδρύματα. Η κα. Διαμαντοπούλου στην προσπάθεια της, να ελέγξει τις διοικήσεις
των Ιδρυμάτων επιβάλει «νύχτα» πανίσχυρα Συμβούλια Διοίκησης για
«ημέτερους», δημιουργώντας ξεκάθαρο έλλειμμα δημοκρατίας στην
ακαδημαϊκή εκπαίδευση από την επόμενη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Με το νέο μοντέλο διοίκησης η ηγεσία του Υπουργείου μετατρέπει κυριολεκτικά
τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε ένα ακόμα μέσο βολέματος για τα στελέχη του
ΠΑΣΟΚ, πετώντας στα σκουπίδια μία μοναδική ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές.

Την ίδια στιγμή που στην κοινωνία το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 17%, ο νέος
νόμος δεν αναφέρει ούτε μία ουσιαστική πρόταση για τη σύνδεση με την
αγορά εργασίας. Σήμερα, που το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας μειώνεται
μέρα με τη μέρα, η κα. Υπουργός αυξάνει το κόστος σπουδών, υποχρεώνοντας
τους φοιτητές να πληρώνουν οι ίδιοι για να τυπώνουν τα συγγράμματα και
επιβαρύνει τις οικογένειες τους με επιπλέον 7-8 ενοίκια, αφού καταργεί και τις
πτυχιακές εξεταστικές.

Και όλα αυτά, ενώ η ανώτατη εκπαίδευση απαιτεί ένα νέο συντεταγμένο πλαίσιο
λειτουργίας. Άσυλο, ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων, έρευνα, αξιολόγηση,
ελεύθερη ιδιωτική χρηματοδότηση, σύνδεση με αγορά εργασίας κ.α. είναι μερικές
από τις πτυχές του ίδιου ζητήματος που πρέπει να εξεταστούν συνολικά. Αλλά όχι,
με αποσπασματικά μέτρα και εξιλαστήρια θύματα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε,
ήδη από το 2007 με το νόμο Γιαννάκου, οι φοιτητές συμμετέχουν αποκλειστικά
και μόνο στα όργανα διοίκησης που αφορούν ζητήματα σπουδών. Οι εξελίξεις
καθηγητών, τα οικονομικά και διοικητικά θέματα, τα ερευνητικά προγράμματα
κ.α. έχουν μεταφερθεί σε Συνελεύσεις Ειδικής Σύνθεσης όπου δε μετέχουν
φοιτητές ενώ στις εκλογές ανάδειξης Πρυτανικών Αρχών η συμμετοχή είναι
καθολική από όλα τα μέλη του ιδρύματος.

Σήμερα, τα προβλήματα απαιτούν καθαρές λύσεις. Όχι ασάφειες και άτολμες
πολιτικές.

Έστω και τώρα, καλούμε την Υπουργό να συζητήσει με την ακαδημαϊκή
κοινότητα το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν είναι καιρός για τα
προσωπικά της παιχνίδια. Είναι πραγματικά η ύστατη ευκαιρία για τομές.


Από το Γραφείο Τύπου

onned-korinthias.gr

ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ;

Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά το πολιτικό σκηνικό μετά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. Όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς ραγδαία αλλαγή του , τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Σήμερα το "Βήμα της Κυριακής" δημοσιεύει δημοσκόπηση-σοκ (δείτε εδώ)που δείχνει ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί έχουν κάτω από 35%. Η πτώση του δικομματισμού είναι ραγδαία. 2 στους 3 πολίτες δεν πείθονται από τα μεγάλα κόμματα, τα οποία έχουν ταυτίσει με την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Από την άλλη βλέπουμε ότι μπορεί να πάμε σε μια βουλή με 9 κόμματα καθώς αρκετοί πολίτες θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στα μικρά κόμματα. Ωστόσο εκείνο που δεν δείχνει είναι αν μπορεί κάποιο από τα μικρά κόμματα δυνητικά να μεγαλώσει και να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον την κυψέλη που θα υποδεχτεί το κύμα δυσαρέσκειας που σαρώνει την ελληνική κοινωνία σε σχέση με τα παλιά κόμματα.
Λογικά το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να μεγαλώσει αρκετά είναι το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών των βουλευτών κ.κ. Δημαρά , Οικονόμου. Είναι ένα κόμμα που βρίσκεται στο χώρο του κέντρου, ιδρύθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,που δεν ψήφισαν το μνημόνιο και τα στελέχη του ουδέποτε κυβέρνησαν ή έχουν ταυτιστεί στο μυαλό του κόσμου με κάτι αμαρτωλό. Η μέχρι τώρα στάση τους δείχνει ότι κινούνται στα πλαίσια του πατριωτικού κοινωνικού κέντρου , εκεί όπου παραδοσιακά βρισκόταν και ο πυρήνας των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Οι πατριωτικές και κοινωνικές τους θέσεις, τους κάνουν να αποκτούν ακροατήριο και στον αγανακτισμένο κόσμο που ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ,αλλά απαιτεί ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η σοβαρή στάση τους για το θέμα των λαθρομεταναστών κέρδισε τον κόσμο. Το 4,8% που του δίνει η σημερινή δημοσκόπηση είναι αρκετά καλή μαγιά , αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κόμμα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό , καθώς είναι σχεδόν αποκλεισμένο από τα μεγάλα κανάλια και έντυπα (που αντίθετα προβάλουν κατά κόρον τα κόμματα των κ.κ. Κουβέλη και Μπακογιάννη , ως μέλη της συμμαχίας των προθύμων και χρυσές εφεδρείες του συστήματος )
Εκείνο όμως , που πραγματικά κάνει ξεχωριστό το νεοσύστατο κόμμα είναι οι ρηξικέλευθες προτάσεις του για αλλαγή του συντάγματος και των θεσμών(δείτε εδώ). Τολμηρές προτάσεις , που φανερώνουν ότι στο Άρμα προσπαθούν ,αν μη τι άλλο να αφουγκρασθούν την κοινωνία.
Αρκετά ενδιαφέρον και πολύ πιθανό είναι το Άρμα να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο διάλογο μεταξύ των κεντρογεννών κ κεντροαριστερών δυνάμεων, που διαφωνούν με την καταστροφική και αντεθνική πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ , ώστε συντεταγμένα να αναδυθεί μια νέα πολιτική δύναμη ανατροπής
Για να δούμε...