Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σαμαράς προ των πυλών !!!

Το Ζάππειο ΙΙ, οι κυβερνητικές παλινωδίες και η αγανάκτηση των πολιτών απεικονίζονται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, η οποία δημοσιεύεται αύριο η Real News δίνει ισοπαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότηταη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά από 33 μήνες έφθασε στο μηδέν“, καθώς οι δυο παρατάξεις συγκεντρώνουν από 21,5% στην πρόθεση ψήφου! Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται σε δημοτικότητα κατα 0,4%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προβάδισμα 0,2% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Παράλληλα  “το 68% των πολιτών ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης“.
Έντονος προβληματισμός στην Ιπποκράτους, καθώς η προσπάθεια «κοινωνικοποίησης της κρίσης» και επιμερισμού των ευθυνών σε όλο το πολιτικό φάσμα φαίνεται ότι αποτυγχάνει. Με ανασχηματισμό θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να ανακόψει την επιταχυνόμενη  φθορά της Κυβέρνησης του.
Χαμόγελα στη Συγγρού αλλά και περίσκεψη για τις επόμενες κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «πνεύμα του Ζαππείου» πρέπει να μείνει ζωντανό και παράλληλα να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα εμπεδώσουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Σε κάθε περίπτωση η εκλογική επιρροή στο 21,5% από 20% που ήταν δεν είναι μόνο 1,5 μονάδα. Είναι 7,5 % άνοδος της εκλογικής δύναμης του κόμματος.
Μ.Ο.
Άλλη δημοσκόπηση στο ΠΑΡΟΝ


antinews.gr

Ολυμπιακός - Άρηs 102-76

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 102-76 του Άρη, έκανε το 2-0 στη σειρά και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στον τελικό της Α1 μπάσκετ. Ο Ίβκοβιτς έγινε ο πέμπτος προπονητής που ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές στην Α1 και έγινε 0 5ος προπονητής που φτάνει σε τέτοια επίπεδα πίω από τους Μαρκόπουλο, Αλεξανδρή, Ιωαννίδη και Ομπράντοβιτς.!
Τα δεκάλεπτα: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102
Άρης: Μπράουν 5, Κινγκ 8, Χατζηβρέτας 11, Χαραλαμπίδης 14 (1), Κασίροφ 12, Κουμπούρας 5 (1), Μπάβτσιτς 17 (1 τριπ, 8 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2 
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 7 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Γκόρντον 7 (7 ριμπ. 6 ασίστ), Σπανούλης 2, Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 6 (1), Κέσελ 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 8 (1), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 15 (2)




Άλλα 20 πρωταθλήματα

Σε μια ημέρα που τιμήθηκε η ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού (μας), δεν θα μπορούσε να λείπει ο σημερινός ηγέτης του ποδοσφαιρικού Θρύλου. Όταν η ΠΕΦΟ τιμάει τους Λεωνίδα Ανδριανόπουλο και Σταύρο Νταϊφά, τότε όλοι υποκλινόμαστε και λέμε απλά ένα ταπεινό "ευχαριστώ".
Ο πρώτος είναι εκ των ιδρυτών της μεγαλύτερης αθλητικής παράταξης του τόπου και ο μόνος επιζών, ενώ ο δεύτερος συνέδεσε το όνομά του με τις επιτυχίες του Θρύλου στο ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τότε που έκανε το "4 στα 4" με το "καλημέρα" της νέας εποχής!
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν στην ετήσια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Πειραιά και έδωσε για μια ακόμη φορά το στίγμα της επόμενης ημέρας... Αυτής που θα βρει τον Ολυμπιακό πανίσχυρο, ενιαίο, αδιαίρετο και πολυπρωταθλητή. Συνάμα και ένα από τα πλέον δυνατά κλαμπ της Ευρώπης. Αυτό είναι το όρομα του προέδρου και θα κάνει τα πάντα για να το υλοποιήσει. Άλλωστε, είναι τόσο πεισματάρης, που ό,τι λέει, το κάνει και με το παραπάνω!

Έκρηξη στο νοσοκομείο της Καμπούλ - Kαλά στην υγεία τους οι 16 Έλληνες γιατροί που εργάζονται εκεί


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκρηξη προκάλεσε "θύματα και ζημιές" σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ.

"Έγινε μια έκρηξη (...) στο εσωτερικό του συγκροτήματος του στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ. Η έκρηξη προκάλεσε θύματα και ζημιές, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λεπτομέρειες", ανέφερε η υπηρεσία τύπου του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα πρόσθεσε ότι «οολλοί» άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολίτες και στρατιώτες.

Το Associated Press κάνει λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε σε τέντα που είχε στηθεί έξω από το νοσοκομείο Mohammad Daud Khan και όπου έτρωγαν φοιτητές ιατρικής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί και 23 τραυματίες. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε για λογαριασμό των Ταλιμπάν, ο εκπρόσωπός τους, Zabiullah Mujahid, με email που έστειλε στα πρακτορεία ειδήσεων.

Πάντως οι 16 Έλληνες γιατροί που εργάζονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ είναι καλά στην υγεία τους, όπως ενημέρωσε με έκτακτη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

.real.gr

Βρέθηκε στη Φλωρεντία το κρανίο της Τζοκόντα

Ιταλοί επιστήμονες λύνουν το μυστήριο για την ταυτότητα της «Μόνα Λίζα»

Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου, το οποίο πόζαρε στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, όταν εκείνος ζωγράφιζε την Τζοκόντα.
Κάποια υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο πρόσωπο αλλά για κολάζ χαρακτηριστικών φίλων και γνωστών του καλλιτέχνη, άλλα ότι η Μόνα Λίζα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αυτοπροσωπογραφία του διάσημου Ιταλού εκπροσώπου της Αναγέννησης.
Τελικά η αρχαιολογική σκαπάνη Ιταλών επιστημόνων κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας η οποία υπήρξε το μοντέλο για τη Μόνα Λίζα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ονομαζόταν Λίζα Γκεραρντίνι ντελ Τζοκόντο και είναι θαμμένη σε κρύπτη, στην εγκαταλειμμένη μονή της Αγίας Ούρσουλας. Ήδη η αρχαιολογική σκαπάνη έχει εντοπίσει το κρανίο της γυναίκας, η οποία ήταν σύζυγος εμπόρου μεταξιού και πέθανε το 1542 σε ηλικία 63 ετών.
Οι περισσότεροι ιστορικοί υποστήριζαν ότι η διάσημη Τζοκόντα απεικονίζει στην πραγματικότητα τη 16χρονη σύζυγο του 35χρονου εμπόρου Φραντσέσκο ντι Τζοκόντο. Τώρα πια οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αφού χάρη στο κρανίο που βρέθηκε στον τάφο, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση μέσω υπολογιστή για να συγκριθούν τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του προσώπου με εκείνο του πίνακα.
Το πρώτο βήμα για τους αρχαιολόγους είναι η πιστοποίηση της ταυτότητας του σωρού, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εξέτασης DNA.
newsbeast.gr

Έκρηξη βίας και λεηλασίας προβλέπει η CIA

 
Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό «τύπου Αργεντινής» στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Καναδάς: Πολιτικός μιλά για τον παππού του που σφαγιάστηκε στα Καλάβρυτα

Ο Δημήτρης Σούδας, παρότι κατέχει την υψηλότερη κυβερνητική θέση σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού στον Καναδά, ουδέποτε λησμόνησε την ιστορία του μικρού του τόπου.

Όπως έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου Καλαβρύτων «παίρνει ένα λεπτό για να καταστρέψεις μία ζωή και μία ζωή για να την ξανακτίσεις. Οι γυναίκες στα Καλάβρυτα έπραξαν αυτό ακριβώς. Το ξέρω γιατί η γιαγιά μου, Ευθυμία Βάγια, υπήρξε ο βράχος, που κράτησε την οικογένειά μας δυνατή και ενωμένη».
Ο Δημήτρης γεννήθηκε στο Μοντρεάλ στις 10 Ιουλίου 1979. Έμαθε ελληνικά στο ελληνόφωνο σχολείο «Σωκράτης» και γρήγορα ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.
Εργάσθηκε για διάφορα δημοτικά και επαρχιακά κόμματα, αλλά από το 2002 μετακόμισε στην Οττάβα, αφότου ο Στίβεν Χάρπερ έγινε αρχηγός του κόμματος Canadian Alliance, ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά την άνοδο του Χάρπερ το 2006 στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Δημήτρης Σούδας προσελήφθη στην κυβέρνηση. Έκτοτε έχει περάσει από διάφορες θέσεις για να καταλήξει στην κορυφαία, εκείνη του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού και του επικεφαλής Επικοινωνιών της κυβέρνησης. Είναι ο μακροβιότερος συνεργάτης του Καναδού πρωθυπουργού.
Παρά την υψηλή του θέση και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του, κρατάει «νωπή» την ελληνικότητά του. Η ιστορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του παππού του και των συγχωριανών του από τους Ναζί έχει μπολιάσει τη μνήμη του με ηρωισμό και αυταπάρνηση.
Η προσωπική του εμπειρία, η μαρτυρία ενός ολόκληρου χωριού για την ελευθερία, έχει χαλυβδώσει τη θέλησή του να μη ξεχνάει και να θυμίζει στους γύρω του την ιστορία του τόπου του. Λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρωθυπουργός συνηθίζει να τιμάει σε διάφορες χώρες τους πεσόντες του β΄παγκοσμίου πολέμου, καθώς ο Καναδάς έπαιξε σημαντικό ρόλο με την παρουσία των στρατιωτικών του δυνάμεων στην απόβαση της Νορμανδίας, αλλά και στην Ολλανδία και το Βέλγιο.
Στο Καλάβρυτα, ο κ. Χάρπερ θα τιμήσει τους 1.000 άντρες, που εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ με τα γυναικόπαιδια κλεισμένα στο σχολείο του χωριού.
Για μένα, είναι συγκινητικό να τιμήσει τους πεσόντες ήρωες στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός του Καναδά μαζί με τον πρωθυπουργό των Ελλήνων. Απο τριών χρονών επισκεπτόμουν το χωριό της μητέρας μου, όπου έμαθα την τραγική ιστορία του παππού μου. Η μητέρα μου γεννήθηκε δύο μέρες πριν εκτελέσουν τον πατέρα της
...».
Ο Στίβεν Χάρπερ επισκέπτεται τη χώρα μας στις 28 και 29 Μαΐου.

.newsit.gr

«Σβήνει» η Κόρινθος

Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό η Κόρινθος, σε περίπτωση που η απόφαση του Ηρακλή για υποβιβασμό παραμείνει.Και αυτό διότι θα έχει δημιουργηθεί δεδικασμένο! Από τους κύκλους της διοίκησης, βέβαια, διαρρέει ότι μετά το ζήτημα με τις πλαστές ενημερότητες ίσως η μόνη λύση για να «σωθεί» η ομάδα και να «σβήσει» τα χρέη της είναι να υποβιβαστεί στη Δʼ Εθνική.
Αν αυτό συμβεί, τότε οι παίκτες που βρίσκονται στην Κόρινθο θα χάσουν τα χρήματά τους.

onsports.gr

Αύριο στους Αγίους Θεοδώρους ο μικρός και ο μεγάλος τελικός του Παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας


Οι παιδικές ομάδες του Α. Ο Λουτρακίου και της Κορίνθου 2006 είναι οι μεγάλες αντίπαλες που θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας. Χθες στο γήπεδο Σολωμού η παιδική ομάδα του Α.Ο.Λ. επιβλήθηκε του Κύψελου Κορίνθου με 3 – 1 , δύο γκολ του Δημάκη και ένα του Καλλά, ενώ η Κόρινθος 2006 , στην Αρχαία Κόρινθο , την ίδια ώρα , επικράτησε με 3 – 0 της παιδικής ομάδας του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Ο μικρός μεταξύ Κύψελου και Ηρακλή Ξυλοκάστρου όσο και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στον Π.Α.Ο. Λουτράκι την ομάδα της Κορίνθου 2006 θα διεξαχθούν στο γήπεδο των Αγ. Θεοδώρων, αύριο Κυριακή, 22/5 . Ο μικρός τελικός θα ξεκινήσει στις 16:00 μ.μ, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 18:00 μ.μ.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Σήμερα 21ή Μαΐου είναι η ημέρα κατά της παχυσαρκία σε όλη τη γηραιά ήπειρο, με στόχο να προτρέψει τα παχύσαρκα άτομα να εφαρμόσουν τις αλλαγές του τρόπου ζωής τους, οι οποίες είναι επιβεβλημένες, αλλά όχι αναγκαστικά ν΄ακολουθήσουν μια από τις νέες δίαιτες που είναι στη μόδα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα κρούσματα παχυσαρκίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε σχεδόν τριάντα χρόνια, παγκοσμίως. Η παχυσαρκία πλήττει 500 εκατομμύρια ενήλικες, περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ σε 1,46 δισεκατομμύριο ανέρχονται οι ενήλικες που ταλαιπωρούνται με παραπανίσια κιλά.
Στην Ευρώπη ένας στους δύο ενήλικες είναι υπέρβαρος και ένας στους έξι είναι παχύσαρκος.
Τα παραπανίσια κιλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας για τις καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη και τον καρκίνο, ενώ φέρεται να αποτελούν αιτία για αρκετά εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι δίαιτες "ανθούν" ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων η πιο δημοφιλής είναι η δίαιτα Ντουκάν που βασίζεται στην πρόσληψη πρωτεϊνών.
Ωστόσο μια ανάλυση που διενήργησε σε 15 δίαιτες η γαλλική Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Υγείας και της Διατροφής (Anses) αποδεικνύει ότι πρόκειται για "επικίνδυνες μεθόδους" κυρίως όταν διακρίνονται από την έλλειψη ισορροπίας και ποικιλίας στους διατροφικούς συνδυασμούς που προτείνουν.
Αν μιλάμε για "δίαιτες-φόρμουλες", στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι όταν σταματούν τη δίαιτά τους, ξαναπαίρνουν το αρχικό τους βάρος, ίσως και περισσότερο, υπογραμμίζεται στην έρευνα.
Πάντως αν κοιτάξετε και την εικόνα ίσως τελικά οι δίαιτες που είναι στην μόδα κάνουν καλό... στον συγκεκριμένο άνδρα της φωτογραφίας.

ΦΤΩΧΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ - Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ

Άποψη του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Ανεργία. Ανασφάλεια στην εργασία. Περικοπές μισθών-επιδομάτων : Χτυπούν αλύπητα τους δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς, ως επενδύσεις καθοριστικές στην προγενέστερη, προσχολική ηλικία. Αφανίζουν-κυριολεκτικά-τις οικογένειες φτωχοσυνοικιών με μικρά, προσχολικής κυρίως ηλικίας παιδιά, με τα υψηλά, απαγορευτικά δίδακτρα. Επιδεινούμενες συνεχώς οι συνθήκες διαβίωσής τους. Άκρως πιθανό το πέρασμά τους στο κατώφλι της απέραντης φτώχειας. Όλο και πιο πιθανοί οι κίνδυνοι οικονομικής κατάρευσης των πολύτεκνων, αλλά και αυτών ακόμα των μονογονεικών οικογενειών. Καπνός τα επιδόματα του ΟΑΕΔ σε γεννήσεις παιδιών, που φθάνουν στα 135 δολλάρια ετησίως. Στη Γερμανία ΟΜΩΣ, δίνονται 2.530 χιλ.δολλάρια. Στη Δανία 2.306 χιλ.δολλάρια. Και στην Ισλανδία 3.153 χιλ.δολλάρια !
Ποιος άραγε θα στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες στις επιλογές τους για το μέλλον ;  Η αιμορραγία τους είναι ακατάσχετη. Ο ήλιος τους βαίνει προς τη δύση. Μεσοπέλαγα το σκάφος

www.steliosmarkellos.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΚΙΑ...

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει  κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη  καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Σε περίπτωση που η δημιουργία είναι οπτικοακουστική, θα προβάλλεται στον χώρο μέσω υπολογιστή.
Τα έργα θα εκτεθούν στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, η  Τετάρτη 15 Ιουλίου 2011.
(Οι φωτογραφίες και μόνο, θα πρέπει να έχουν διάσταση  45χ30 περίπου).

Τηλ. Επικοινωνίας:
6937 336 883 Μαρία Ζαχαράτου
6976 895 582 Κατερίνα Κοκκιούση.
27430 28940 Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ταφόπλακα στα δώρα του Δημοσίου

Μειώσεις έως και 35% στις συνολικές αποδοχές των εργαζόμενων

Οριστικό τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου αποφάσισαν να βάλουν κυβέρνηση και «δάνειες δυνάμεις».
Η εντολή της Τρόικας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, συνεπάγεται την οριστική κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Μετά τις περικοπές τα επιδόματα εορτών και αδείας έχουν περιοριστεί σε 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το δώρο Πάσχα και 250 ευρώ το επίδομα καλοκαιρινής άδειας.
Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», κάθε υπάλληλος του Δημοσίου θα χάσει από εφέτος 750 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ από το 2012 η απώλεια θα φθάνει τα 1000 ευρώ ετησίως. Η μισθολογική δαπάνη που θα γλιτώσει το κράτος από το 2012 και μετά, θα φθάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
newsbeast.gr

Δύο αδελφές ξαναβρέθηκαν χάρη στο Facebook μετά από 37 χρόνια

Η μία είχε χάσει τα ίχνη της άλλης, εδώ και 37 χρόνια. Όμως, οι δύο αδελφές ξαναβρέθηκαν χάρη στο Facebook. Η συγκλονιστική ιστορία εξελίχθηκε πριν από λίγο καιρό. Η Άντζελα και η Τόνια, που ζουν αντίστοιχα στο Αίγιο και στη Θήβα, άρχισαν να συνομιλούν στο Facebook. Μέρα με την ημέρα αντάλλασσαν όλο και περισσότερες πληροφορίες. Χωρίς να το ξέρουν, ξετύλιγαν σιγά-σιγά το κουβάρι της ζωής τους και τελικά έλυσαν το μεγαλύτερο μυστήριο που τόσα χρόνια τις βασάνιζε: ήταν αδελφές!
Η Άντζελα έγραψε: «Ας μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Είχα μια κοπέλα στο Facebook ως φίλη μου, όπως και εδώ στην ομάδα και μιλούσαμε σαν φιλενάδες. Πριν λίγα λεπτά μάθαμε πως είμαστε πραγματικές αδελφές»
Και η Τόνια της απάντησε: «Ναι αδελφούλα μου, δάκρυα χαράς έχουμε και οι δύο».
NEWSIT

Το βραχιολάκι στο πόδι του Ντομινίκ πίσω από τον ευρωπαϊκό πανικό

 
 
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η Ευρώπη παριστάνει την αδιάφορη, αλλά η υπόθεση Στρος-Καν την έχει σοκάρει πολύ περισσότερο από όσο θέλει να δείχνει.
Παριστάνει ότι συνεχίζει «να κάνει τη δουλειά της», αλλά ο σπασμωδικός, σχεδόν βίαιος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στην κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και στο σύνολο του πολιτικού της συστήματος, δείχνει πως ξαφνικά ξύπνησε από το όνειρο της παντοδυναμίας της.
Σα να ανακάλυψε ξαφνικά η Ευρώπη πως όλα – αξιώματα, πρόεδροι διαφόρων οργάνων και διεθνών οργανισμών, διοικητές τραπεζών, συμβούλια, συνεδριάσεις, τηλε-συσκέψεις, πήγαιν’ έλα, ακόμη και το ισχυρό ευρώ – ήταν προϊόν μιας αυταπάτης.

Σφαγή θυμάτων του πελατειακού κράτους - Παρέλυσαν από τον τρόμο μπροστά στις απειλές

Της Σοφίας Βούλτεψη

Την ώρα που στην ποδιά της Ελλάδας «σφάζονται» οι δανειστές της. Την ώρα που οι υποβαθμίσεις (αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch) πέφτουν βροχή. Την ώρα που τα spread καταρρίπτουν νέο ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 1.380 μονάδες βάσης. Αυτή ακριβώς την ώρα το αυτιστικό ελληνικό πολιτικό σύστημα σφάζεται για το πελατειακό σύστημα που το ίδιο δημιούργησε.

Και το χειρότερο: Προετοιμάζουν σφαγή στο γόνατο αυτών που επί χρόνια χρησιμοποίησαν και εκμεταλλεύθηκαν, ανταλλάσσοντας ψήφους με θέσεις στο υπερφορτωμένο Δημόσιο.

Και το ακόμη χειρότερο: Παρά τα πανθομολογημένα πια εγκλήματα, τις θέσεις τους θα χάσουν μόνο τα θύματα της εκμετάλλευσης.

Η Εξόδιος «Ακολουθία» των Νέων στο εξωτερικό

Γράφει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
 
Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα του 2011. Πνιγμένοι από το ζόφο των δεικτών , που ενσπείρουν κατήφεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα για το τι μας ξημερώνει. Ο ολετήρας της Ανεργίας, το βουβό κλάμα του γονιού που ντρέπεται να κοιτάξει το παιδί του και η αγωνία για το ποια θα είναι η εικόνα της πατρίδας μετά από 5, 10, 15 χρόνια. Τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, εγχώρια και ξένα, καλά κρατούν, την ίδια ώρα που οι αναφορές για «Εντατικές, Τιτανικούς, Γκρεμούς» και άλλα ομόηχα διαχειρίζονται το φόβο, στήνοντας μονόδρομους. Τα όνειρα των νέων ανθρώπων, το μέλλον, η προοπτική της δικής τους ζωής ασήμαντη παρωνυχίδα που συνθλίβεται στην προκρούστεια κλίνη των διαγραμμάτων με τα τόξα για το έλλειμμα, το χρέος  και τα σπρέντ.

Ο "μυστικός δείπνος" της Ντόρας με Τατούλη

Τραπέζι σε οκτώ από τους 13 Περιφερειάρχες όλης της χώρας έκανε χθες βράδυ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε καλέσει για φαγητό και κουβέντα στο γνωστό εστιατόριο «Ιντεαλ» στην Πανεπιστημίου το σύνολο των περιφερειαρχών που εξελέγησαν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τέσσερις προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, τρεις από την Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων είχε αναπτύξει τις σχέσεις της με την τοπική αυτοδιοίκηση και το χθεσινοβραδινό τραπέζι κινήθηκε σε θέματα αυτοδιοικητικά αλλά όχι μόνο. Την παράσταση έκλεψε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αν και έφτασε με σχετική καθυστέρηση επειδή ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση Ποντίων τη Αθήνας. Πολύ θερμός με τη πρόεδρο της Δημοκρατική Συμμαχίας ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ενώ με τον Πέτρο Τατούλη θυμήθηκαν τα τραπέζια που έκανα στο Ιντεαλ την δεκαετία του 90, όταν και οι δυο ήταν ακόμα στη Νέα Δημοκρατία .
 
dunamitis.blogspot.com

Πλήρη στήριξη Παπανδρέου στην πολιτική πλατφόρμα Τατούλη


Πλήρη στήριξη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του αλλά και στην διεκδίκηση περισσότερων παρείχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην δευτερολογία του μιλώντας σε φορείς του νομού Αργολίδας, ενώ παράλληλα αποδέχθηκε και την πρόσκληση του να παραστεί σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
“Αυτή η ανοιχτή διαβούλευση είναι σημαντική, πρώτα απ’ όλα, για να στηρίξουμε το νέο θεσμό του «Καλλικράτη» και όλες τις καινούργιες δομές που δημιουργούνται, που είναι στην αρχή, όπως πολύ σωστά είπε ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης” σημείωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας με νόημα τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον Καλλικράτη για τις νέες Περιφερειακές Διοικήσεις.
“Και εγώ έχω κάνει βουλευτής επαρχίας και, μάλιστα, έχω εκλεγεί έξι φορές στην επαρχία της Αχαΐας και ξέρω τι σημαίνει επαρχία και τι σημαίνει η σχέση με το κράτος. Η σχέση με το κράτος ήταν μια πελατειακή διεκδίκηση, συνήθως. Σπάνια κάθονταν οι τοπικοί φορείς να συζητήσουν μεταξύ τους και, συνήθως, το ζητούμενο ήταν ποιος έχει το καλύτερο μέσο και την καλύτερη πρόσβαση στο κεντρικό κράτος και πώς «εγώ θα ανταγωνιστώ τον διπλανό»” σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σαφώς σε φαινόμενα που δεν βοηθούν στην υγιή πολιτική ανάπτυξη του θεσμού.
“Εγώ θέλω κάποια στιγμή να δω ότι αυτό θα το κάνετε και χωρίς Πρωθυπουργό, χωρίς Υπουργό, ή τους τοπικούς Υπουργούς και βουλευτές” συνέχισε ο πρωθυπουργός  αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρακτικές του παρελθόντος που και σήμερα αναπτύσσονται στην Περιφέρεια, για να καταλήξει “για να μπορέσουμε ακριβώς να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτή τη μεγαλύτερη αυτοδιαχείριση και απελευθέρωση των δυνάμεων”.
“Εμείς βάζουμε πλάτη, η Πελοπόννησος του άδολου πατριωτισμού, με τις παραδόσεις της συνεννόησης και της συναίνεσης “, είχε σημειώσει νωρίτερα από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσιάζοντας την πολιτική πλατφόρμα της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα τοποθέτησε πολλά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες που ο Καλλικράτης έχει παραχωρήσει στους νέους Περιφερειάρχες διεκδικώντας να διαχειρίζεται η Πελοπόννησος τα θέματα που την αφορούν τοπικά.
Ο κ. Τατούλης προχωρώντας στην τοποθέτηση του αυτή χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, να διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ το χωροταξικό της Περιφέρειας, αλλά να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην διαχείριση της υγείας των Πελοποννησίων χωρίς ο σχεδιασμός να γίνεται από τους παράγοντες και τα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά κεντρικά από το Υπουργείο που δεν κατανοεί τα τοπικά προβλήματα.
“Θα συμφωνήσω και εγώ” σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Πέτρο Τατούλη, “νομίζω ότι το χωροταξικό θέμα που έθεσε ο Πέτρος Τατούλης είναι σωστό. Πρέπει να προχωρήσει αυτό και να δούμε πώς θα μεταφερθεί αυτή η αρμοδιότητα, όπως και πολλές άλλες. Θέλουμε και στο χώρο της υγείας, και της παιδείας, και της κοινωνικής πρόνοιας, να μεταφέρουμε αρμοδιότητες” κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “χρήσιμη” την πίεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων που δεν αλλάζουν εύκολα, και συμφώνησε με τον κ. Τατούλη στην ανάγκη για ειδικό αναπτυξιακό νόμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα τοπικό fast track έργων, αλλά και στην προώθηση των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια. “Θέλω να θυμίσω ότι εγώ με τον κ. Τατούλη, είχαμε πάρει πρωτοβουλίες σε σειρά θεμάτων, που τότε ήταν ταμπού, ενώ τώρα πια συζητούνται διεθνώς” συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα των ναρκωτικών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση των Ελλήνων εφοπλιστών

Τη δέσμευση ότι θα αναβαθμίσει τη ναυτιλία όταν κερδίσει τις εκλογές ανέλαβε ενώπιον των Ελλήνων εφοπλιστών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών .
Ο χαιρετισμός του κ. Σαμαρά:
"Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι με μεγάλη χαρά σήμερα, ανάμεσά σας…
Πρώτα απ’ όλα για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γι’ όσα έχει κάνει η μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια για την Πατρίδα μας.
Γιατί όπως η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων παραδόσεων – άλλο τώρα αν δεν το θυμόμαστε πάντα, κι άλλο αν συνήθως ξεχνάμε αυτές τις παραδόσεις – έτσι κι εσείς είστε θεματοφύλακες μιας μεγάλης παράδοσης. Που μας κάνει όλους υπερήφανους.
Οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και οι σύγχρονοι εφοπλιστές προσφέρατε πολλά. Και στον τόπο και στους αγώνες για την Ελευθερία του. Αλλά και στους ειρηνικούς αγώνες, προσφέρατε: για την ευημερία του λαού μας.
Προσφέρατε πολλά και ως χορηγοί, ως εθνικοί ευεργέτες. Σε ιδρύματα Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Πρόνοιας.
Θέλω να ξέρετε ότι η χώρα και ο λαός της σας ευγνωμονούν.
Να σας συγχαρώ, ακόμα, γιατί μας κάνετε όλους υπερήφανους. Είστε το κομμάτι εκείνο του Ελληνισμού που έχει επιτύχει παγκόσμια πρωτιά: Οι πρωταθλητές των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών!
Και σε τέτοιες στιγμές, πιστέψτε με, σε συνθήκες όπου οι Έλληνες άκουσαν διάφορα άδικα λόγια από διάφορες κατευθύνσεις τον τελευταίο καιρό, η αίσθηση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν, δικαίως, κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα επιτεύγματά τους, δίνει υπερηφάνεια στην κοινωνία και στο λαό μας.

Θέλω να σας πω ακόμα ότι μέσα στο Σχέδιό μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας και την Ανόρθωση της χώρας, η Ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή.
Παλιά έλεγαν ότι τα πλοία είναι η «γέφυρα» της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα θα σας πω, ότι η Ελληνική Ναυτιλία είναι η γέφυρα της Ελλάδας με το μέλλον! Εσείς είστε οι νικητές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Και επειδή η Ελλάδα, θέλουμε να γίνει, θέλει να γίνει, και μπορεί να γίνει ανταγωνιστική χώρα, έχουμε πολλά να μάθουμε από σας. Και θα αξιοποιήσουμε πλήρως αυτό το ρόλο σας.
Στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, το υποβαθμισμένο σήμερα Υπ η Ναυτιλία θα αναβαθμιστεί και θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες ουσιαστικές. Και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Ο Θουκιδίδης έλεγε: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος».
Όμως η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες «πυροβολούσε τα πόδια της», αποθάρρυνε τον επιχειρηματία. Άνθρωποι όπως εσείς, που κυριαρχούσαν στις θάλασσες, ένιωθαν άβολα στην πατρίδα τους. Από ένα κράτος που όσο διογκωνόταν και μεγάλωνε, τόσο κυνηγούσε την επιχειρηματικότητα...
Το «μέγα της θαλάσσης κράτος», τελικά έγινε απλώς ένα μεγάλο γραφειοκρατικό κράτος. Και στα υπόλοιπα, πράγματι, αυτό το κράτος τα ’κανε… θάλασσα!

Τώρα τελείωσαν όλα αυτά. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις μεγάλες προτεραιότητες της ναυτικής μας παράδοσης. Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας.
Για να αναβιώσει η Ναυτική Εκπαίδευση που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα.

Εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι η θάλασσα έχει ευκαιρίες. Καιρός να το καταλάβει και η υπόλοιπη χώρα. Καιρός να επωφεληθεί και η Ελλάδα συνολικά.
Στη λαϊκή μυθολογία των Αράβων κεντρικό ρόλο έχουν οι περιπέτειες του Σεβάχ. Στην Ελληνική παράδοση κεντρικό ρόλο έχει ο Οδυσσέας.
Ανάμεσά τους – ανάμεσα στο Σεβάχ το Θαλασσινό των Αράβων και τον δικό μας Οδυσσέα - μπορεί να βρει κανείς πολλές ομοιότητες και πολλούς παραλληλισμούς: Και οι δύο αρχετυπικοί χαρακτήρες περιπλανώνται συνεχώς, είναι γενναίοι, είναι έξυπνοι, τα βάζουν με στοιχειά, τους ερωτεύονται θεές και μάγισσες...
Υπάρχει όμως και μια ουσιώδης διαφορά:
Ο Σεβάχ αναζητεί πάντα την περιπέτεια. Ο Οδυσσέας αναζητεί μονίμως το δρόμο για την πατρίδα του, την Ιθάκη.
Σας λέω, λοιπόν, κλείνοντας, ότι εκείνη η Ιθάκη που έχετε μέσα σας και πραγματικά αγαπάτε σας περιμένει.
Η Ελλάδα που θα οικοδομήσουμε χρειάζεται το νεύρο σας, την επιχειρηματικότητά σας. Χρειάζεται τις διεθνείς γνωριμίες σας ακόμα. Χρειάζεται την ανταγωνιστικότητά σας.

Σήμερα μπορεί να είμαστε πεσμένοι…
Αλλά θα σηκωθούμε ξανά στα πόδια μας.
Και θα μας βοηθήσουν απ’ όλο τον κόσμο. Οι πιο αξιόλογοι Έλληνες.
Έλληνες που μένουν εδώ και Έλληνες της διασποράς.
Κι ανάμεσά σ’ αυτούς του δυναμικούς Έλληνες, από τους πρώτους, συγκαταλέγουμε εσάς:
Τη μεγάλη εφοπλιστική Οικογένεια!

Σας ευχαριστώ.
"