Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσματα λέπρας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.

Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών.
Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
newsit.gr

Ισοφάριση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μυστική δημοσκόπηση

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο μυστική δημοσκόπηση η οποία παραγγέλθηκε από το Μαξίμου και πραγματοποιήθηκε μετά την εξαγγελία του Ζαπείου ΙΙ, φέρνει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ισοδύναμα με 21%. Παράλληλα καταγράφεται τάση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος να μετακινηθούν προς τη Ν.Δ. και τα κόμματα της κεντροαριστεράς.


Τρίτο κόμμα στην δημοσκόπηση παρουσιάζεται το ΚΚΕ με 8,9%, ακολουθεί το ΛΑΟΣ το οποίο λαμβάνει το 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 3,1% και ακολουθούν το κόμμα Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με 2,9%, οι Οικολόγοι με 2,3%, η Δημοκρατική Αριστερά του Σπύρου Κουβέλη με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 1,8%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο φτάνει το 30% εκ των οποίων το 95% όπως απάντησαν δεν προτίθεται να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που είχε αυτή η δημοσκόπηση, ήταν η μεγάλη μείωση των ποσοστών επιδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και της αποδοχής του πρωθυπουργού.

Οι επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν «μη αναστρέψιμη» την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη μετάσχει σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», εκτιμώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πάρει πλέον το «πάνω χέρι», περιμένοντας υπομονετικά την πτώση της κυβέρνησης.

Πηγή: defencenet.gr

Οι Αμερικανοί «δεν νοικιάζουν» σπίτι στον Στρος-Καν

 Ο Στρος-Καν δεν έχει βρει ακόμη σπίτι στο Μανχάταν προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ δεν έχουν ακόμη βρει διαμέρισμα στο Μανχάταν όπου θα μπορούσε να μείνει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ όταν αποφυλακιστεί, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αν Σινκλέρ νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Μπρίστολ Πλάζα του Μανχάταν όμως η διεύθυνση του κτιρίου ακύρωσε το συμβόλαιο όταν πληροφορήθηκε ποιος θα έμενε εκεί.
Ένας από τους υπεύθυνους του κτιρίου που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν είχε νοικιαστεί κάποιο διαμέρισμα στο όνομα της Σινκλέρ ή του Στρος-Καν, απάντησε: «Δεν έχουμε ενοικιαστές με αυτό το όνομα».
Παρά τις πληροφορίες της εφημερίδας πάντως περίπου 100 δημοσιογράφοι παραμένουν έξω από το πολυτελές κτίριο. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρητικά θα αποφυλακιστεί σήμερα από τη φυλακή Ράικερς όπου κρατείται από την Δευτέρα. Οι συνήγοροί του θα πρέπει να καταβάλουν εγγυήσεις συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και να βεβαιώσουν ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα για να μείνει.
Οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσαν, ήδη, εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατομμυρίων, όμως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι «θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα», προτού αποφυλακιστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. Με βάση τους όρους, που έθεσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπας, ο Στρος-Καν θα πρέπει να μείνει σε κάποιο σπίτι, να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι.
«Κανείς δεν θα αποφυλακιστεί, μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις», είπε ο δικαστής στους συνηγόρους. Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας).
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Θερμό επεισόδιο» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το «θερμό επεισόδιο» που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το «θερμό επεισόδιο» που συνέβη σήμερα το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, όπου Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ εναντίον Ελλήνων συνοριοφύλακων και δύο μελών της δύναμης FRONTEX, έρχεται να επιβεβαιώσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με τους δουλεμπόρους να έχουν αποθρασυνθεί, εξαιτίας και της αδράνειας της Eλληνικής κυβέρνησης.
Αυτή είναι, δυστυχώς, η καθημερινότητα που βιώνουν οι Eλληνικές Αρχές φύλαξης των συνόρων μας στον Έβρο, αλλά και οι δυνάμεις της FRONTEX. Βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες και κινδύνους που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και μόνο από τύχη έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.
Όσο, όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εφαρμόζει το νόμο για τους παράνομους μετανάστες, όσο μετατρέπει με την πολιτική της, ή πιο σωστά με την έλλειψη πολιτικής, τη χώρα σε «πόλο έλξης» λαθρομεταναστών, όσο δεν προχωρά σε πράξεις, αλλά μένει στα λόγια, όπως με τον περίφημο φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα θα παραμένει «ξέφραγο αμπέλι», οι φύλακες των συνόρων μας θα κινδυνεύουν και η εγκληματικότητα θα αυξάνεται».

ndpress@nd.gr

Ο Θανάσης Δαβάκης με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους:

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού σε ένα από Μουσεία της χώρας μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους.  Θα ήταν ενδιαφέρον να τον ενημερώσει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, που τον συνοδεύει σε αυτή την επίσκεψη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της χώρας μας. Ιδιαίτερα ωφέλιμο θα ήταν να αντιλαμβανόταν ο κ. Πρωθυπουργός τα πολύ σημαντικά που του ανέφερε η Έφορος της Δ’ ΕΠΚΑ, ώστε να δώσει σχετικές εντολές στον κ. Υπουργό. Έστω και την ύστατη αυτή ώρα, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας - Οι νέοι της χώρας αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων: κρίση και ανεργία

.

 Βίντεο και φωτογραφίες με τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) νέων της Ισπανίας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Το νεανικό κίνημα έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε κεντρικές πλατείες διαφόρων πόλεων της χώρας καθώς και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας σε όλον τον κόσμο: Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βιέννη, Παρίσι, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Εδιμβούργο, Πάδοβα, Τορίνο και Αθήνα.

Το αίτημά τους απλό και ξεκάθαρο: «Democracia real, Ya!», δηλαδή «Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!».
Στην Αθήνα οι ισπανοί και όχι μόνο διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Ισπανικής Πρεσβείας στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 21 σήμερα στις 19:00 το απόγευμα ενώ το Σαββατοκύριακο το ραντεβού είναι για τις 17:00.

ΣΧΟΛΙΟΙστορικά πάντοτε οι κινητοποιήσεις γίνονται από τους νέους.
Το ίδιο ισχύει και στη χώρα μας. Η τελευταία κινητοποίηση που κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα , έγινε το 1973 με πρωτεργάτες τη φοιτητική και σπουδάζουσα νεολαία. Οι παλαιότεροι θυμόμαστε την επιφυλακτικότητα που έδειχνε η πλειοψηφία του υπόλοιπου λαού , απέναντι στην κινητοποίηση αυτή. ( Η λέξη επιφυλακτικότητα επίτηδες χρησιμοποιείται επειδή είναι ουδέτερη.)
Προσωπικά εντυπωσιάζομαι για τη στάση της νεολαίας της Ελλάδας μας , χωρίς να σημαίνει ότι είμαι σίγουρος πως πρέπει να είναι διαφορετική. Ενδόμυχα πιστεύω ότι η μέχρι τώρα στάση δεν υποκρύπτει απάθεια ή αδιαφορία για τα τεκταινόμενα . Θέλω να πιστεύω ότι φανερώνει την ωριμότητα των νέων μας , σε σχέση με αυτή που είχαμε εμείς στην ηλικία τους. Εννοώ ότι η νεολαία μας θα ξεσηκωθεί όταν πραγματικά οι καταστάσεις οδηγηθούν στο απροχώρητο και δεν θα κάνει το χατήρι όσων θελήσουν να την βάλουν να βγάλει αυτή τα κάστανα από τη φωτία , για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική σ' εμάς τους παλαιότερους και να μην αναγκαστεί να ξεσηκωθεί η νεολαία.
Όσον αφορά τώρα την Ισπανία , αν προσεχθεί το κείμενο στην ανάρτηση '' Η ανεργία στην Ισπανία έχει φτάσει στο ύψος ρεκόρ του 21% ενώ το ποσοστό στους νέους κάτω των 25 ετών αγγίζει το 45%!'' Με τέτοια ποσοστά δεν εκπλήσσομαι ότι ξεσηκώνονται οι νέοι της Ισπανίας , αλλά εκπλήσσομαι που δεν γίνανε ακόμα αντάρτες στα Πυρηναία . ( Ξέρω υπερβολικό αλλά 21% ανεργία σημαίνει ότι οι οικογένειές τους μάλλον δεν μπορούν να τους συμπαρασταθούν οικονομικά , ενώ στη δική τους κατηγορία ένας στους δύο περίπου είναι άνεργος , με δυσοίωνες τις προβλέψεις αντιμετώπισης της κατάστασης .)

newsbeast.gr

Aνυπόστατες φήμες περί κατάργησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πήρε θέση στα δημοσιεύματα που θέλουν να καταργούνται σχολές του Πανεπιστημίου ή να μεταφέρεται στην Πάτρα με την ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 20 Μαίου.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενημερώθηκε κατα την τελευταία συνεδρίαση της από τον Πρύτανη του Ιδρύματος καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπθεοδώρου για δημοσίευμα της εφημερίδας “‘Εθνος της Κυριακής’” σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ανατροπή του χωροταξικού χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η Σύγκλητος έκρινε ομόφωνα ότι το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί ένα συνονθύλευμα αυθαίρετων και αντιεπιστημονικών κρίσεων, αναπαράγει ανυπόστατες φήμες και αίολους ισχυρισμούς, είναι ένα προϊόν άσκησης επί χάρτου στην οποία εξακολουθούν να επιδίδονται κάποιοι προερχόμενοι από τόσο από τον Ακαδημαϊκό χώρο όσο και από το χώρο της πολιτικής αποτυπώνοντας είτε τους ευσεβείς πόθους τους είτε τις εμμονές τους.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θεωρεί ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανάξιο σχολιασμού επί της ουσίας του και εξυπηρετεί μόνο τους επιδέξιους διακινητές φόβου και ανασφάλειας με στόχο να επηρεαστούν φοιτητές, μαθητές και οι γονείς τους ιδιαίτερα παραμονή των γενικών εξετάσεων.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τέτοια δημοσιεύματα τα οποία άλλωστα έχουν διαψευσθεί από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αλλά συνεχίζει δυναμικά και με σταθερότητα την αναπτυξιακή του πορεία εντάσσοντας για άλλη μια χρονιά στους κόλπους του πάνω από 1000 φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνιστά μια πολύ σοβαρή επένδυση στη γνώση χωρίς να επηρεάζεται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα
“.

Η λύση θα έρθει από τη συναίνεση στη κοινωνία, όχι από τη συναίνεση στους πολιτικούς


Συναινούν στη συνενοχή , στο κουκούλωμα και στην  αλληλοκάλυψη τους . Θα βγουν με μια φωνή όλοι τους να μας μιλάνε για  ψυχραιμία .. Ενώνονται για να μας κοιμήσουν και να μας παραπλανήσουν  να μην αντιδράσουμε..  ¨Οποιος τολμήσει να υψώσει τη φωνή του θα τον κατηγορήσουν σαν προβοκάτορα στην «εθνική συνεννόηση»  …δεν θα αναφερθεί κανείς τους στη λέξη Siemens , στη λέξη υποβρύχια  κλπ . Στο όνομα της υποτιθέμενης προσπάθειας όχι να βγούμε από την κρίση αλλά να επιβιώσουμε θα έχουν το τέλειο άλλοθι οι Μιζαδόροι και Κλέφτες πολιτικοί να συνεχίσουν να μας κυβερνούν
Η  λύση θα έρθει από τη συναίνεση στη κοινωνία, όχι από τους πολιτικούς . Οι πολιτικοί θέλουν συναίνεση για να μπορέσουν να σώσουν τα τομάρια τους ..Εμείς οι πολίτες πότε θα "συναινέσουμε" να πάμε να τους κρεμάσουμε ανάποδα ;....

Προβληματισμός στην Κόρινθο - Υπερπρωταθλητής γιοκ στη Football League 2 !

Η είδηση για την ανάκληση δελτίων και την επιβολή "τσουχτερού" προστίμου έχει προβληματίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα της Κορίνθου, που δεν γνωρίζει τι θα γινει στο μέλλον.Ραντεβού στο γήπεδο έχουν αυτή την ώρα οι παίκτες της «Μπάρτσα», οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα για το μέλλον τους. Οι προπονήσεις συνεχίζονται με τις δοκιμές νεαρών παικτών που αναμένεται κάποιοι εξ' αυτών να στελεχώσουν την ομάδα.

Υπερπρωταθλητής γιοκ
Στο μεταξύ όπως αναμενόταν αναβλήθηκε το ματς για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Football League 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Αναγέννηση Επανομής, λόγω της ένστασης της Καλλονής κατά του Εθνικού Φιλιππιάδας, που εκκρεμεί. Αν η ομάδα της Λέσβου δικαιωθεί, τότε θα πάρει το τελευταίο ματς στα χαρτιά και θα είναι αυτή στη θέση της Επανομής, αφού θα την προσπεράσει στη βαθμολογία. Το ματς αναμένεται να γίνει ή την Τετάρτη ή στα τέλη Αυγούστου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Football League:
Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ, ο οποίος έχει ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 22-05-2011 στο ΓΗΠΕΔΟ "Γ.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΠΑΤΡΑΣ", με ώρα έναρξης την 20:00, αναβάλλεται λόγω ένστασης της ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ κατά του ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Φινάλε για οκτώ στην Παναχαϊκή
Την αποδέσμευση οκτώ ποδοσφαιριστών ανακοινώνει σήμερα η ΠΑΕ Παναχαϊκή, παίκτες στους οποίους δεν υπολογίζει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Β’ Εθνική. Τα ονόματα γνωρίζει μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο προπονητής Ηλίας Φυντάνης και μέχρι το απόγευμα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο site της Πατρινής ομάδας.
Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, αυτές θα τεθούν επί τάπητος από την Δευτέρα που επιστρέφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας. Ήδη, έχουν προταθεί περίπου 20 ποδοσφαιριστές από την Β’ Εθνική, με «γεμάτη» σεζόν και όλες θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Κακλαμάνος πάει στα δικαστήρια τα "ελάφια"
Ιδιαίτερα πικραμένος από την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ο Αλέκος Κακλαμάνος. Ο υψηλόσωμος σέντερ φορ της Ρόδου μίλησε στην ιστοσελίδα news12.gr για την φετινή παρουσία της ομάδας, για την προσφυγή που σκέφτεται να καταθέσει, αλλά και για την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε:
«Είμαι πολύ πικραμένος γιατί ενώ φτιάξαμε καλό σύνολο, τελικά εμείς οι παίκτες μείναμε μόνοι μας. Όταν μένεις μόνος, δεν υπάρχει ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψουμε στην Β’ Εθνική. Δεν υπήρχε διοίκηση,τίποτα. Τραγική κατάσταση. Ήμασταν απλήρωτοι... θα κάνω προσφυγή για να διασφαλίσω τα χρήματα μου. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Είναι άλλωστε λεφτά τα οποία έχω δουλέψει.Το πιθανότερο είναι να φύγω από το νησί της Ρόδου. Έχω κάποιες δουλειές στο Βέλγιο που ίσως τις συνδυάσω με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω όμως ακόμα»

Πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά (ΟΣΜ).

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (15 Μαΐου 2011) στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας η 1η μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές Γενική Συνέλευση των μελών της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά (ΟΣΜ).
Από την ψηφοφορία υιοθετήθηκε πως «όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 1η συνέλευση της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και αποδέχονται την ιδρυτική της διακήρυξη είναι αυτοδικαίως μέλη της με δικαίωμα ψήφου».
Κατόπιν τούτου, μέλη αναγνωρίστηκαν οι εξής παρόντες:

O Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Ναύπλιο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί

Με μια ώρα καθυστέρηση (στις 12:00 αντί στις 11:00) έφτασε στο Ναύπλιο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ,συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. , αφού προηγουμένως επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Αργους. Να σημειωθεί πως στο Αργος δεν τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος , αφού ο πρωθυπουργός ζήτησε ολοι οι φορείς της Αργολίδας να μεταβούν στο βουλευτικό στο Ναύπλιο, όπου θα έχει μαζί τους σύσκεψη.
Να τονιστεί η πολύ έντονη παρουσία της αστυνομίας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπου σε κάθε σοκάκι υπήρχε και ομάδα με αστυνομικούς, χωρίς να λείπουν και οι αστυνομικοί με πολιτικά,και κλούβες με διμοιρίες απο νομούς της Πελοποννήσου,για τον μεγάλο φόβο επεισοδίων ,που όμως τελικά δεν έγιναν. Μόνο αρκετές αψιμαχίες σημειώθηκαν εξω από το βουλευτικό με αγανακτισμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να μπούνε στον χώρο όπου γινόταν η συνδιάσκεψη. Οι υπεύθυνοι όμως είχαν άλλες εντολές και άφηναν μόνο τους φορείς που ήταν γραμμένοι στην λίστα που τους είχε δοθεί.
Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας σε σύσκεψη των τοπικών φορέων της Αργολίδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην καθολική απαίτηση της κοινωνίας για να σώσουμε τη χώρα πρέπει να συμβάλει όχι μόνον η αντιπολίτευση, αλλά και η αυτοδιοίκηση, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο κάθε πολίτης.«Η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην κυβέρνηση, δεν κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, αλλά ο αγώνας αυτός αξίζει, είμαστε στον πρώτο πιο δύσκολο χρόνο της προσπάθειας, και τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, και επισήμανε ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά με τις ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων ή πολιτών για το αν θα επιστρέψουμε τα χρήματα. «Απαντώ "ναι", αλλά η ερώτηση θίγει την περηφάνεια μας και τις δυνατότητες της χώρας» είπε.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε ότι αυτή θέλει συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στην συστράτευση είπε ότι «αυτή αφορά βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας, την αυτοδιοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα, τον κάθε πολίτη». «Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, όπου, η υπεύθυνη αρχαιολόγος Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανέφερε στον κ. Παπανδρέου πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής, συνδυάζοντας την επισκεψιμότητα του μουσείου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου η περιοχή έχει πάρα πολύ αρχαία ιστορία, γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε στον κ. Παπανδρέου την ανακάλυψη πινακίδων του 4ου π.Χ. αιώνα, όπου υπήρχαν λεπτομερέστατες καταγραφές διαχειριστών του δημοσίου χρήματος.
Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να αναδειχθεί και ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μουσείου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους πολίτες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Τίρυνθας και του αρχαιολογικού και βυζαντινού μουσείου Άργους.
Η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου ανέφερε επίσης αν και η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δυσχερής, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για μεμονωμένες δράσεις γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο καθαρισμός, η περίφραση, η σήμανση και η οδική πρόσβαση, δράσεις οι οποίες θα τους αναδείξουν περαιτέρω.
Τέλος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μιας περιοχής.

Πληροφορίες από : argolikeseidiseis.blogspot.com

Μάθανε πως… πλακώσανε και οι Αυστριακοί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως φαίνεται δεν θα μείνει παροιμία που να μην ταιριάζει σε κάποια από όλες τις στιγμές εθνικής ντροπής που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Η λαϊκή σοφία τα έχει προβλέψει όλα.

Στην περίπτωση της Αυστρίας, που από τον περασμένο Νοέμβριο έχει θυμηθεί το «ηρωικό» παρελθόν της – αυτό του «Άνσλους» (προσάρτηση) της ναζιστικής εποχής, αλλά και της κατάληψης της Σερβίας από αυστριακά στρατεύματα – και έσπευσε να… προσαρτηθεί ξανά στη Γερμανία, η ταιριαστή παροιμία είναι «μάθανε πώς… πλακώσανε κι’ οι Αυστριακοί»!

Παγίδα για τους Ευρωπαίους η συναίνεση Η ώρα της αλήθειας για κυβέρνηση και δανειστές

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ


Της Σοφιά Βούλτεψη
Την ώρα που στην Ελλάδα αναζητείται ακόμη η ερμηνεία του όρου συναίνεση, με τα δύο μεγάλα κόμματα να ψηφίζουν μεν μαζί νομοσχέδια (όπως το χθεσινό για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 σε 40), αλλά να διαφωνούν ριζικά σε θέματα ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν πια σαφώς ότι έχουν χάσει την υπομονή τους.

Η συζήτηση περί συναίνεσης αποδεικνύεται ολέθρια για την Ελλάδα, καθώς έχει στείλει το μήνυμα πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα καρκινοβατεί επειδή δεν συμφωνούν όλοι και όχι επειδή κάποιοι δεν επιτρέπουν την εφαρμογή του και κάποιοι άλλοι (η κυβέρνηση) υποκύπτουν.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ​Υ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΡΜΑ ΝΕΩΝ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ..Tριπλό συντριπτικό κάταγμα, στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης


 
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απατώντας στα όσα σχετικά είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται.

Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της “εργασιακής εφεδρείας”, που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία.

Στοιχειώδης υπευθυνότητα και ευαισθησία θα επέβαλλε στην κυβέρνηση, τουλάχιστον, να μελετήσει την πρότασή μας».
Έχουμε ένα -θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω- τριπλό συντριπτικό κάταγμα, στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης, σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο:

  • Κάποιοι υπουργοί όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις προεξοφλούν. Σας θυμίζω το απόσπασμα της ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist που έλεγε: «Δεν μπορούμε πια να προχωρήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και το γεγονός ότι, όταν κλείνουν, συρρικνώνονται, συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις».

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 23/5/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 23 Μαίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Καθορισμός όρων μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην πλατεία Αγ. Παντελεήμωνα της Τ. Κ. Σαρανταπήχου
  2. Καθορισμός όρων μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην θέση «Ποτάμι» της Τ. Κ. Σαρανταπήχου
  3. Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού εργασιών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ψήφιση πίστωσης.
  4. Απευθείας ανάθεση εργασιών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ – ψήφιση πίστωσης.
  5. Ψήφιση πίστωσης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ κ.λ.π.
  6. Ψήφιση πίστωσης ΑΜΟΙΒΗ ΛΟΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΑΔΕ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  7. Ψήφιση πίστωσης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (γάλα εργαζομένων)
  8. Ένταλμα προπληρωμής για αλλαγή αδειών κυκλοφορίας και μεταβίβαση οχημάτων.
  9. Ένταλμα προπληρωμής για τεχνικό έλεγχο οχημάτων
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

    Στο δήμο Περιστερίου...

    Στο δήμο Περιστερίου πήγαν στο ΣτΕ για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων.
    Στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης;;;

    ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΙΑΤΟ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΚΡΑΤΑ


    Την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα με θέμα την εξέλιξη των έργων του Προαστιακού μετά το Κιάτο.
    Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη διπλή σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι λίγο μετά το Αίγιο (Ροδοδάφνη) και την κατασκευή σταθμών και στάσεων στο Ξυλόκαστρο και την Ακράτα. Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

    «Η δημιουργία ενός αξιόπιστου και λειτουργικού σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί μια αναγκαιότητα, η οποία μπορεί να συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου του γεγονότος ότι το τρένο αποτελεί το πιο λειτουργικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μαζικής μεταφοράς, όπως, άλλωστε, έχει διαφανεί και από τη λειτουργία της γραμμής Αθηνών-Κορίνθου-Κιάτου.
    Μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η δημοπράτηση τμήματος του έργου κατασκευής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου- Ροδοδάφνης προϋπολογισμού ύψους 94.000.000 €. Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την κατασκευή των σταθμών και των στάσεων της γραμμής σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα κ.λπ..
    Η παραπάνω εξέλιξη μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί, καθώς δίνεται τέλος σε καθυστερήσεις ετών, οι οποίες λειτουργούσαν ανασταλτικά στην ομαλή εξέλιξη του έργου. Με δεδομένο ότι ο αρχικός σχεδιασμός του έργου προέβλεπε προϋπολογισμό ύψους 480.000.000€ με συγχρηματοδότηση κατά 50% από το Ταμείο Συνοχής και ημερομηνία ολοκλήρωσης 31-12-2010, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
    1) Ποιό είναι το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και κατασκευάζονται στην σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου – Ροδοδάφνης;
    2) Ποιες εργασίες απομένουν να δημοπρατηθούν για την ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου – Ροδοδάφνης;
    3) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου συνολικά;
    »


    Κατερίνα Φαρμάκη – ΓκέκηΒουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

    Οριστική αποτυχία



    Οριστική αποτυχίαΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ βάλθηκαν να μας κόψουν όχι μόνο το διάβασμα ή μια απλή έξοδο στο θέατρο ή τον κινηματογράφο –πράγματα τα οποία έχουν ήδη περιοριστεί προ πολλού– αλλά ακόμη και το… καθημερινό φαγητό, το οποίο πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν. Και αυτό, αφού το φορολογικό αμόκ που έχει καταλάβει τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους συνεταίρους του της Τρόικας προβλέπει αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τρόφιμα, αναψυκτικά, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, εισιτήρια θεαμάτων και βιβλία. Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να διαβεβαίωνε κατηγορηματικά μόλις προχθές ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά ούτε και αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ, η πραγματικότητα όμως έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση των προθέσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου από τη διάψευσή τους. Οι νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων που ετοιμάζεται να επιβάλει σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, αναμένεται να επιβαρύνουν με ανατιμήσεις–σοκ το κόστος διαβίωσης εκατομμυρίων νοικοκυριών και να περιορίσουν δραματικά πλέον την ιδιωτική κατανάλωση, παγώνοντας πλήρως την αγορά και διαιωνίζοντας την ύφεση που επικρατεί στην οικονομία.


    ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ που προωθούνται αποτελούν -την τελευταία, ίσως- απεγνωσμένη απόπειρα για την επιτυχή εφαρμογή του Μνημονίου και τη διάσωση της κυβέρνησης. Είναι βέβαιο όμως ότι στην πραγματικότητα θα σημάνουν και την οριστική αποτυχία αυτής της καταδικαστικής για τη χώρα και τους πολίτες μνημονιακής πολιτικής και θα επισπεύσουν την προϊούσα ελεύθερη πτώση της κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι ότι, με την πολιτική αυτή, καθίσταται αδύνατη η έξοδος της οικονομίας από την κρίση και μαζί, δυστυχώς, η στοιχειώδης καθημερινή διαβίωση των Ελλήνων που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αποτυχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΠΑ: Ελεύθερος, με εγγύηση ενός εκατομυρίου δολαρίων, και περιορισμούς ο Ντ. Στρος Kαν - Στις 6 Ιουνίου, η δίκη

    Με εγγύηση ένα εκατομύριο δολάρια, αποφυλακίζεται ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν. Το αίτημα της υπεράσπισης, έγινε δεκτό από το δικαστήριο της Ν. Υόρκης. Το δικαστήριο, επέβαλε κατ' οίκον περιορισμό, στον κατηγορούμενο που θα παρακολουθείται από ένοπλο φρουρό.
    Ο Ντ. Στρος Καν, θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη, στο σπίτι της κόρης του, η οποία είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, και θα παρακολουθείται επιπλέον ηλεκτρονικά, όλο το 24άωρο, έως την 6η Ιουνίου, όπου θα αρχίσει η δίκη. Και αποψε, ο Ντ. Στρος Καν, θα παραμείνει, κρατούμενος στη φυλακή.
    e-typos.com

    Γεννήθηκε μωρό με άγνωστο... φύλο!

    Στις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα αποδίδεται, πιθανόν, η ανωμαλία

    Απροσδιόριστο είναι το φύλο ενός μωρού που γεννήθηκε στην περιοχή Gusarsky του Αζερμπαϊτζάν, με τους γιατρούς να μην μπορούν να πουν αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AZE.az.

    Το βρέφος γεννήθηκε στις 12 Απριλίου, ζύγιζε 3 κιλά και 600 γραμμάρια και είχε ύψος 50 εκατοστά, ενώ η μητέρα του Bakhar Gurbanova, έχει ήδη ξεκινήσει το θηλασμό.

    Σύμφωνα με τη μητέρα, ο υπέρηχος είχε δείξει ότι το παιδί θα ήταν αγόρι, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί είδαν ότι θα γεννούσε κορίτσι. Προς το παρόν οι γιατροί δεν έχουν εξηγήσει το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μωρό, που καθιστά αδύνατο τον προσδιορισμό του φύλου του.

    Η γενετίστρια Seher Ismailova χαρακτήρισε σπάνιο το φαινόμενο, το οποίο εντοπίζεται στο 1 από τα 2.000 νεογέννητα. «Σε αυτή την περίπτωση η ανωμαλία αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση» λέει η γενετίστρια. Το φύλο του μωρού θα προσδιοριστεί από γενετικές εξετάσεις και κυρίως από την ανάλυση των χρωμοσωμάτων.

    Οι επιστήμονες πάντως πιστεύουν ότι η ανωμαλία στο έμβρυο προήλθε από τις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ πιθανό θεωρούν και τον παράγοντα της κληρονομικότητας.

    newsbeast.gr

    ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΩΣ 5,8%

    Ρεπορτάζ : Έφη Καραγεώργου
    (από την Ημερησία)

    Ολοταχώς πάνω από το 5% βαδίζουν τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Οι περισσότερες τράπεζες προσφέρουν σήμερα επιτόκια στο 4,5% στις καταθέσεις προθεσμίας, ενώ οι προσφορές έχουν επεκταθεί και σε απλούς λογαριασμούς Ταμιευτηρίου. Και...

    Η Ξένια από τη "Ζωή της Άλλης" είναι πλέον νεκρή ... Ο Κωστόπουλος σκότωσε την Ξένια!

    Η συζήτηση που οδήγησε στη δολοφονία της πιο αδίστακτης γυναίκας που έχει περάσει από την ελληνική τηλεόραση.
    Η Ξένια από τη "Ζωή της Άλλης" είναι πλέον νεκρή ...από το χέρι του Πέτρου Κωστόπουλου! Ο παρουσιαστής αφού κατάφερε αυτό που κανείς δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να κάνει στο δημοφιλές σίριαλ του MEGA, υποδέχτηκε την Αθηνά Οικονομάκου.

    Δυναμική, αποφασιστική και τολμηρή είναι τα κοινά στοιχεία της ηθοποιού με τον ρόλο που ερμηνεύει, όπως είπε η ίδια. Η Αθηνά Οικονομάκου δήλωσε πως δεν έχει ψωνιστεί καθόλου από την αναγνωρισιμότητα που της πρόσφερε η σειρά, μίλησε για τη σχέση της με τον Βραζιλιάνο, αλλά και για τον ανατρεπτικό ρόλο που θα έχει στην παράσταση που ετοιμάζει ο Νίκος Μουτσινάς.

    Δείτε το βίντεο:



    NEWSIT

    Ο Κώστας Κόλλιας για τις φοιτητικές εκλογές «Ο θρίαμβος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στέλνει το μήνυμα της νεολαίας για αλλαγή πολιτικής»

    Με αφορμή τη συντριπτική νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, ο
    Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έγραψε μία ακόμα νικηφόρα σελίδα
    στην 25χρονη ιστορία της. Αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές,
    επιβεβαιώνοντας ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν και άποψη και κρίση. Έχουν αξιολογήσει
    τις ρεαλιστικές και καινοτόμες προτάσεις, έχουν εκτιμήσει την προσφορά της
    ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γιʼ αυτό και της εμπιστεύονται τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

    Ο . Αντώνης Σαμαράς συγχαίρει τα στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τη μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα το απόγευμα, τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τα στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τη μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.
    Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε τα ακόλουθα:
     
    «Θα ήθελα να σας συγχαρώ ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισες όλους σας για τον καταπληκτικό θρίαμβο. Αποδείξατε ότι αποχή σημαίνει ανοχή σε εκείνα τα οποία μας πικραίνουν και τα οποία θέλουμε να τα βγάλουμε από το διάβα το δικό μας.
    Γιατί εμείς κοιτάμε το αύριο. Ζητάμε: Όχι αποχή, αλλά συμμετοχή. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή και να δώσουμε το δικαίωμα, το διαβατήριο στην Ελπίδα σε κάθε νέο άνθρωπο.
    Κερδίσατε και πετύχατε αυτή την περιφανή νίκη για έναν ακόμα λόγο: Γιατί είχατε πολιτικό πρόγραμμα. Γιατί είχατε συγκεκριμένες θέσεις που σπάνε κατεστημένα άλατα δεκαετιών μέσα στα πανεπιστήμια.
    Σας συγχαίρω και για αυτά. Αυτό το σημερινό καταπληκτικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει την ευρύτατη ανάγκη ολόκληρης της κοινωνίας να δει, επιτέλους, να αλλάζουν τα πράγματα μέσα στα πανεπιστήμια. Το παράδειγμα που είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, το παράδειγμα, δηλαδή, του ασύλου,  που πρέπει πια να μπει στο χρονοντούλαπο του χθες είναι εκείνο το οποίο έδειξε την αποφασιστικότητά σας και τη δύναμή σας, αλλά και τη συνέπειά σας.
    Όταν ξεκινήσατε αυτόν τον αγώνα ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι λέγανε ότι, σε τέτοιες δύσκολες ώρες,  με μεγάλες οικονομικές αναταράξεις για όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να περνάς θέσεις. Εσείς αντίθετα αποδείξατε ότι η νεολαία είναι σκεπτόμενη, ότι ο κόσμος θέλει να ανοίξει τα αυτιά του και να ακούσει τα καινούρια μηνύματα των καιρών. Πραγματικά από την καρδιά μου, από τα βάθη της καρδιάς μου, συγχαρητήρια.
    Έχετε  την αγάπη μας και το ευχαριστώ μας».

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


    Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχω τη χαρά να έχω μαζί μου έναν πρώην και το νυν Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Όλοι ξέρετε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Να συγχαρώ τη ΔΑΠ –ΝΔΦΚ για τη μεγάλη επιτυχία. Παρακάλεσα τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον κ. Α. Παπαμιμίκο να έρθει να μας παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία. Αλλά και τον Τομεάρχη Ανάπτυξης, βουλευτή κ. Κωστή Χατζηδάκη να σας αναπτύξει θέματα της αρμοδιότητάς του.
    Να σας θυμίσω ότι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, το ’87, ήταν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τότε ήταν η πρώτη χρονιά που η Ν.Δ. κέρδισε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Ευτυχής η συγκυρία. Βέβαια, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν θα μας μιλήσει για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.
    Έχουμε ένα άλλο θέμα το οποίο θεωρούμε μείζον και νομίζουμε ότι χρήζει μιας περαιτέρω παρουσίασης. Και γι’ αυτό τον παρακάλεσα να έρθει. Είναι το θέμα της πτώσης -κατά 10 θέσεις- της χώρας μας στον πίνακα ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Οργανισμού I.M.D., ο οποίος μελετά και μετρά την ανταγωνιστικότητα πολλών χωρών.
    Να πω επίσης ότι στις 7 το απόγευμα ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, στην Οδό Λυκούργου, κοντά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, για να συγχαρεί τη διοίκησή της για τη μεγάλη επιτυχία στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

    Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Καλημέρα κι από μένα. Να αρχίσουμε με τα αποτελέσματα. Έχουμε συγκεντρωτικά αποτελέσματα ΑΕΙ σε 197 από τους 206 Συλλόγους. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν υπάρχουν ενσωματωμένα τα αποτελέσματα από: Το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου παραδοσιακά η ΔΑΠ έχει δυνάμεις 55 με 57 ή 58% και κάλπη 4.335 άτομα. Την ΑΣΟΕΕ, όπου η ΠΑΣΠ είναι αρκετά δυνατή. Τη Νομική Σχολή –και το Πολιτικό- όπου η ΔΑΠ έχει πάρα πολύ υψηλά ποσοστά.
    Η ΔΑΠ, αυτή τη στιγμή, σε 197 Συλλόγους έχει 41,3% και 31.193 ψήφους. Πέρυσι ήταν 31.970 ψήφοι και ποσοστό στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, 37,13%. Άρα, αυτή τη στιγμή, έχουμε μια άνοδο 4,2%. Τις υπόλοιπες παρατάξεις τις βλέπετε.
    Η εκτίμησή μας είναι ότι και με τα αποτελέσματα που περιμένουμε στις υπόλοιπες σχολές, η άνοδός μας θα είναι από 4 μέχρι 5 μονάδες.
    Στα ΤΕΙ σε 60 από τους 75 Συλλόγους -όπου θα ενσωματωθούν περίπου άλλες 1.000 ψήφοι, γιατί ήταν πάρα πολύ μικροί οι Σύλλογοι- έχουμε φέτος, 19.696 ψήφους. Δηλαδή ποσοστό 50,62%, ενώ το πέρυσι ήταν 18.134 ψήφοι και ποσοστό 47,64%,. Μιλάμε για μία άνοδο 3 μονάδων.
    Το σημαντικό για μας είναι ότι πιστεύουμε πως, κατά τη χθεσινή μέρα, κέρδισε η συμμετοχή. Όλοι όσοι πόνταραν στην απαξίωση των φοιτητικών εκλογών απέτυχαν, καθώς έχουμε αύξηση της συμμετοχής. Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουν ψηφίσει πάνω από 133.000 φοιτητές και σπουδαστές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 128.361. Κι όταν  βλέπουμε -στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις Ευρωεκλογές ή σε οποιεσδήποτε άλλες εκλογές- η αποχή να είναι τεράστια, το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: Ότι οι νέοι, όχι μόνο δεν είναι «απολιτίκ», αλλά, αντιθέτως, είναι πολιτικοποιημένοι και συμμετέχουν. Αρκεί να τους δίνεις χώρο και να τους πείθεις.

    Διονύσης Σαββόπουλος :« Να πάνε στά ξερονήσια για καλλιέργειες οι μετανάστες και οι τοξικομανείς…»

     

    Από μικρό κι΄ από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια : 

    « Να πάνε στά ξερονήσια για καλλιέργειες οι μετανάστες και οι τοξικομανείς…» λέει ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής Διονύσης Σαββόπουλος.



    Ο κορυφαίος τραγουδοποιός, που για δεκαετίες εξέφρασε με τους στίχους τις γενιές της αμφισβήτησης και του προβληματισμού, πρότεινε με δήλωσή του να «κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μιλώντας σε κοινή εκπομπή με θέμα τη βία, που οργάνωσαν την Τετάρτη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρωτεύουσας, έφτασε σε σημείο να ζητήσει «τον καθαρισμό της πόλης από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε νησιά με χαμηλό πληθυσμό».

    Οι δηλώσεις του συνθέτη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί από τους παλιούς του συντρόφους για μια ριζική μεταστροφή προς συντηρητικές απόψεις, προκάλεσαν ερωτηματικά στους δημοσιογράφους της ραδιοφωνικής εκπομπής, οι οποίοι τον ρώτησαν αν τα νησιά με χαμηλό πληθυσμό θυμίζουν τα ξερονήσια της μετεμφυλιακής Ελλάδας... 

    Ο «Νιόνιος» δεν δίστασε να απαντήσει με την παράφραση ενός στίχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να αποφασίσεις, αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις...»




    Τέλος, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, που τον κατηγορούν πως οι απόψεις του ταυτίζονται πλέον με αυτές των χειρότερων εχθρών της δημοκρατίας. 

    Σίγουρα πάντως, οι σημερινές δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο κοινωνικής, αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού φαινομένου της ύπαρξης χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=122866





    Σκότωσαν έναν άνθρωπο για δώδεκα παλιόχαρτα...







    Αυτά μας λέει ο συμπαθής κατά τα άλλα αριστερός Νιόνιος πού όμως δεν μασάει τα λόγια του σε αριστερά τσιτάτα, λόγια πού ομολογουμένως δεν άρεσαν στην αριστερή «πρόοδο» πού τον πήραν φαλάγγι, μια και ως γνωστόν αυτή η πολιτική συγχορδία έχει αναλάβει εργολαβικώς (και ίσως κάποιοι τους και με το αζημίωτο ), την υποστήριξη κάθε φύσεως λαθρομετανάστη γιατί τους θεωρούνε «αδέλφια τους αλήτες πουλιά».

     Διαβάστε περισσότερα »

    Μένει στην Superleague ο Αστέρας Τρίπολης! Η ποινή του απευθείας υποβιβασμού επιβλήθηκε στον Ηρακλή.

    H Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να επιβάλει στον Ηρακλή την ποινή του απευθείας υποβιβασμού... για δυσφήμιση του αθλήματος, λόγω της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, με τον Αστέρα Τρίπολης να παραμένει στην κατηγορία. Το σκεπτικό της απόφασης.
    Η ποινή του απευθείας υποβιβασμού επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας στον Ηρακλή για δυσφήμιση του αθλήματος (άρθρο 26 του ΚΑΠ) λόγω της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας , βάσει της οποίας έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο .