Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σοβαρά τραυματισμένη 31χρονη στην Ηλεία…Είναι σύζυγος δολοφονηθέντος απο ληστές στο Ξυλόκαστρο

Στο νοσοκομείο Πύργου διεκομίσθη 31χρονη από την Ανδραβίδα, που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τη σφοδρή σύγκρουση του Ι.Χ. που οδηγούσε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος, κάτοικος Αθηνών.
Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 09:15 το πρωί στην επαρχιακή οδό Λουτρών Κυλλήνης, πριν την μεγάλη κατηφόρα που οδηγεί στο Αρκούδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, η νεαρή γυναίκα φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου (λόγω του ψιλόβροχου που είχε προηγηθεί), με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της να συγκρουστεί -με τη δεξιά του πλευρά- με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 80χρονος, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο 80χρονος και η σύζυγος του, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, δεν τραυματίστηκαν.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βαρθολομιού.
Νεότερη ενημέρωση (13:31) - Ποιος τους καταράστηκε...
Το ρεπορτάζ του iliatora.gr αποκαλύπτει την τραγωδία που έχει πρόσφατα βιώσει η 31χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά: Η νεαρή γυναίκα είναι η χήρα του Ανδρέα Βούρτση, o οποίος δολοφονήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 από ληστές, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας... (διαβάστε την υπόθεση στα "σχετικά άρθρα")
σ.σ. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της, η 31χρονη μεταφέρθηκε το μεσημέρι από το νοσοκομείο του Πύργου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

iliatora.gr

Θρήνος στην Αχαϊα- Από το Αίγιο ο ένας εκ των δύο νεκρών του μονοκινητήριου

Κατέπεσε το μεσημέρι στη θάλασσα μεταξύ Πόρτο Χέλι και Σπετσών.

Θρήνος στο Αίγιο για το θάνατο για τον εκπαιδευτή και ιδιοκτήτη της σχολής πιλότων Flight Simulator Center Σ.Α. από το Αίγιο που χάθηκε  μαζί με τον εκπαιδευόμενο Χ.Σ. όταν το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν  κατέπεσε το μεσημέρι στη θάλασσα μεταξύ Πόρτο Χέλι και Σπετσών.
Το αεροπλανάκι είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό το Πόρτο Χέλι και γύρω στις 4 είχε απογειωθεί για να επιστρέψει στα Μέγαρα.
Θαλάσσια ταξί και καΐκια έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν δυστυχώς μόνο τα συντρίμμια του, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ένα Super Puma, που επιστρατεύτηκε επιστρέφοντας από άλλη αποστολή, εντόπισε δυστυχώς νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες.
thebest.gr

Η Ελλάδα Βέλοου κέρδισε την ένσταση στο Κύπελλο και πάει Πύργο , κόντρα στο Πανόπουλο




Μπορεί την περασμένη Τετάρτη η Ελλάς Βέλου να γνώρισε την ήττα με 4 - 2 από τον Πάμισο στην Μεσσήνη ωστόσο κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας της Μεσσήνης.
Η ένσταση δικαίωσε την Ελλάς Βέλου η οποία πήρε την νίκη - πρόκριση στα χαρτιά και έτσι την προσεχή Τετάρτη (4/5) θα ταξιδέψει στο Πύργο για να αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Ηλείας ομάδα του Πανόπουλου για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Η απόφαση:

Με την υπ΄αριθμ.201/28-4-2011 απόφασή της κατακυρώνει  τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΛΟΥ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας της 20-4-2011 υπέρ της ενιστάμενης ομάδας ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ με τέρματα 3-0. Επιβάλλει στο σωματείο ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ.

Εξαιρέθηκε η Νεμέα απο το πρόγραμμα Αναδιαρθρωσης των αμπελώνων

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να αναθεωρηθούν διατάξεις της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων, βάσει των οποίων έχουν αποκλειστεί.. από τη συμμετοχή παραγωγοί οινοποιήσιμων ποικιλιών, αλλά και
επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Τα ΚΤΕΛ από Δευτέρα δεν θα μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αναφέρεται: «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, τα περισσότερα ΚΤΕΛ έχουν περιέλθει σε οικτρή οικονομική κατάσταση και αυτό οφείλεται κυρίως στη μη εξόφληση των οφελών, που προέρχονται από υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών.
Όσον αφορά τις οφειλές μέχρι 31-12-10, που και αυτές «κουτσουρεύονται αυθαιρέτως», περιφέρονται μπλεγμένες μέσα στα δίχτυα της γραφειοκρατίας μεταξύ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών και ένας Θεός γνωρίζει πότε θα εξοφληθούν.
Ειδικά όμως όσον αφορά τις οφειλές του πρώτου τριμήνου του 2011, υφίσταται απόφαση αποπληρωμής προς υπογραφή στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου, η οποία δεν υπογράφεται, παρότι τα χρήματα έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
Επειδή πρέπει να πληρώσουμε το προσωπικό μας, τα πετρέλαια και άλλες λειτουργικές δαπάνες απαραίτητες για την κίνηση του στόλου των λεωφορείων, είναι αναγκαίο να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές που προέρχονται από τις μεταφορές μαθητών για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της μεταφοράς αυτής.
Επειδή τα ταμεία των ΚΤΕΛ έχουν «στερέψει» και δεν μπορούν πλέον ούτε με δανεικά από τις Τράπεζες να επωμισθούν το τεράστιο κόστος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, παρακαλούμε να παρέμβετε προσωπικά για την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων ποσών.
Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι από 2 Μαΐου 2011 να σταματήσουμε τις μεταφορές μαθητών λόγω έλλειψης χρημάτων»

Τα ΚΤΕΛ Κορινθίας σταματούν την μεταφορά των μαθητών

Από τα ΚΤΕΛ Κορινθίας αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και ύστερα από απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, το ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε. σταματάει τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με τα μισθωμένα λεωφορεία λόγω μη καταβολής εδώ και 17 (δέκα επτά) μηνών των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, γεγονός που μας κάνει να αδυνατούμε να αντέξουμε το κόστος μετακίνησης. Ο τρόπος μετακίνησης των μαθητών θα γίνεται μόνο όπου υπάρχει τακτικό δρομολόγιο και με την ένδειξη της μαθητικής κάρτας θα πληρώνουν το 50% του εισιτηρίου».

korinthiannews.gr

Η Χορωδία Ξυλοκάστρου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» στην ΕΡΑ

Η χορωδία του Ξυλοκάστρου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Χασάπη  και η συνεργαζόμενη ορχήστρα «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» υπό την διεύθυνση του Τεό Λαζάρου θα ερμηνεύσουν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου (εμπνευσμένο από τα γεγονότα της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσ/νίκη) στην εκπομπή της ΕΡΑ «Ραδιοφωνική Πνύκα» του Νωέ Παλαβάντζα, 11:00 με 12:00 το πρωί, την Κυριακή 1η Μαΐου 2011.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τα FM στους 106,7 σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της «Φωνής της Ελλάδας» καθώς και μέσω INTERNET στο site “Voice of Greece”.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σωτηρία επιχειρήσεων πριν πτωχεύσουν

Τη θεσμική αναμόρφωση της προ-πτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις που είναι επιχειρηματικά βιώσιμες λόγω αντικειμένου, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας επειδή είναι υπερχρεωμένες, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Στην εισηγητική έκθεση που κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο απαντώνται ερωτήματα όπως «τι ακριβώς αλλάζει με τη συγκεκριμένη θεσμική αναμόρφωση της Προ - πτωχευτικής διαδικασίας» και παρατίθενται παραδείγματα εξυγίανσης επιχειρήσεων με τις νέες ρυθμίσεις.
Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα:

Αυστηροποιείται ο νόμος για την προστασία από τα προϊόντα «μαϊμού»

Στην προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από προϊόντα «μαϊμού», αλλά και στην αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες που παραπλανούν με πλαστά σήματα, στοχεύει το σχέδιο νόμο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή. Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου καταργεί τον νόμο 2239/1994 «περί σημάτων» και σκοπεύει στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου των σημάτων, ώστε να μπορέσει να γίνει λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο. Ακόμη, ενσωματώνεται η οδηγία 2004/48/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. Γ.ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, Κ. Σ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΥΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και εκπροσώπους των τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σικυωνίων, επισκέφτηκαν την περιοχή του Κιάτου, της Στυμφαλίας και του Φενεού, με σκοπό την εξέταση και τη διερεύνηση έργων και παρεμβάσεων που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αλλά και την άμεση επαφή με τους κατοίκους της περιοχής.
Η επιτόπου διερεύνηση των προβλημάτων επικεντρώθηκε σε ζητήματα συντήρησης τεχνικών έργων της περιοχής και κυρίως στην εξαιρετικά κακή κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που διέρχεται τον ορεινό όγκο του Δήμου. Επίσης, σε ζητήματα διαχείρισης των υδάτων και των περιβαλλοντικών προβλημάτων σχετικών με τη λίμνη της Στυμφαλίας και τις πηγές Δρίζας και στην άμεση αναγκαιότητα εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών μελετών και έργων. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής του Δήμου, με τους οποίους αναπτύχθηκε και ουσιαστικός διάλογος σε ιδιαίτερες συναντήσεις.
Μετά το πέρας της επίσκεψης και των συναντήσεων, αποφασίστηκαν κοινές δράσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Σικυωνίων, έτσι ώστε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να δομηθεί με τον πιο εποικοδομητικό  και αποτελεσματικό τρόπο.
Τόσο από την πλευρά του κ. Αντιπεριφερειάρχη, όσο και του Δημάρχου, κ. Σταματόπουλου, υπήρξε η δέσμευση για τη συνέχιση της ήδη άριστης συνεργασίας των δύο φορέων, με κατεύθυνση την κοινή δράση σε επίπεδο έργων και μελετών που αφορούν την περιοχή, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των προς εκτέλεση έργων.


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

          Επίκαιρο όσο ποτέ παραμένει σήμερα το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ορόσημο η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών αποτελεί μέρα τιμής και μνήμης στην πάλη των συνδικάτων και των εργαζομένων. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, έδωσαν τη ζωή τους μέσω των διεκδικήσεών τους για να καθιερώσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι ουσιαστικά δικαιώματα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής με όραμα τη δημιουργία ισχυρού Κράτους Πρόνοιας.
          Η σημερινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Ταυτόχρονα, μεγάλα κοινωνικά τμήματα χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων βιώνουν τις πιο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης εξαιτίας των συνεπειών της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η ατζέντα νέων κοινωνικών αγώνων ανοίγει και πάλι, για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών κατακτήσεων που στέριωσαν και στην πατρίδα μας οι αγώνες των εργαζομένων διαχρονικά, με αφετηρία το Μάη του 1886.
          Η προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, η διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η διασφάλιση ενός ελάχιστου ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης, είναι στην ημερήσια διάταξη των νέων διεκδικήσεων που απαιτούν μία νέα ευρεία πολιτική και κοινωνική συμμαχία. Η δημιουργία κοινού μετώπου των εργαζομένων, των επαγγελματιών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της Αυτοδιοίκησης και των θεσμών λαϊκής συμμετοχής, μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε νέα εθνική συσπείρωση για τη διαφύλαξη και την εμβάθυνση των θεσμών αλληλεγγύης και συνοχής μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας, που θα κατανέμει δίκαια τα οικονομικά βάρη και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους -όπως και όλους τους Έλληνες- σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία.
Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια.
Πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων.
Δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ραγδαία και πρωτόγνωρη εκτίναξη της ανεργίας. Που οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στο κοινωνικό περιθώριο. Που διογκώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό. Που απαγορεύει το πιο θεμελιώδες δικαίωμα:
Το δικαίωμα στην Ελπίδα! Το απαγορεύει σε όλους. Κυρίως στα νέα παιδιά.
Κι όλες αυτές οι θυσίες πήγαν, σε μεγάλο βαθμό, χαμένες!
Αυτή είναι και η πιο κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής ΠΑΣΟΚ.
Ξέρουμε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με μια Επανεκκίνηση.
Επανεκκίνηση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια.
Και, πρώτα από όλα, Επανεκκίνηση στην Οικονομία.
Με δράσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία.
Με σχέδιο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης.
Αυτές είναι οι δικές μας προτεραιότητες.
Αυτό είναι το Συμβόλαιο που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες.
Συμβόλαιο Προοπτικής, Ελπίδας και Αξιοπρέπειας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν η πορεία των εξαγωγών της χώρας, καθώς και τα κίνητρα και τα αντικίνητρα τα οποία υπάρχουν. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τη βούληση και την πρόθεσή του, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες, να συνδράμει στην ενίσχυση των εξαγωγών.  
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​ΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχετικά με το μήνυμα του Προέδρου της Ν.Δ. για την Πρωτομαγιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πεταλωτής, αντί να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, καλό είναι να ασχοληθεί με το κυβερνητικό “σκορποχώρι” και τα όσα λένε οι υπουργοί που το συγκροτούν. Αυτοί προβάλλουν την εικόνα της διάλυσης και αυτοί προαναγγέλλουν τα χειρότερα.
Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Πεταλωτής στα όσα τους καταμαρτυρεί ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος στη “REAL NEWS” για αμήχανη κυβέρνηση, αδεξιότητες, ενδεχόμενο νέων μέτρων και πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, με καθυστερήσεις.   
Αυτά που λέμε από καιρό, τα αναμασούν τώρα και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Προφανώς για να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Εξ οικείων, λοιπόν, τα βέλη, κ. Πεταλωτή».

H ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Μια επισήμανση για τα όσα συνέβησαν χθες στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Αφορά στην αποχώρηση του ΛΑΟΣ και τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκης. Φαίνεται –και επιβεβαιώνεται από τις διαρροές που έκανε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης- ότι περίμενε τις αποκαλύψεις Μεϊμαράκη και φρόντισε να μιλήσει πριν από αυτόν.

Αστέρας Δερβενίου – Ελλάς Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανευρωστινιακός

 Με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής συνεχίζεται  αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Στο γήπεδο ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Χιλιομοδίου φιλοξενεί τον Πανευρωστινιακό Η ομάδα του Χιλιομοδίου θέλει το αήττητο σερί καθώς βρίσκεται μία ανάσα το τίτλο και την άνοδο . Από το αντίπαλο στρατόπεδο, ο Πανευρωστινιακός επιζήτα  την  νίκη αλλά πρέπει να παλέψει στα εναπομείναντα  παιχνίδια για να παραμείνει στην κατηγορία.


Στο Δερβένι, ο Αστέρας υποδέχεται την Ελλάδα Βέλου.Οι γηπεδούχοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι εδώ και πάρα πολύ καιρό και έτσι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την νίκη - πρόκριση στα χαρτιά κόντρα στο Πάμισο για το Κύπελλο Ερασιτεχνών και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και στο πρωτάθλημα για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης αν και το μυαλό τους θα είναι και στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για το Κύπελλο Ερασιτεχνών την προσεχή Τετάρτη.
.



Η 28η αγωνιστική
ΑΣΤEΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Ο Βασιλικός γάμος του Λονδίνου

Ο γάμος της χρονιάς ίσως και το γεγονός της δεκαετίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Λονδίνο, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ όπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η αγαπημένη του Κέϊτ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση θα μείνει την Κυριακή η χώρα, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Επίσης στην περιοχή μας , θα επηρεαστούν αρκετά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθώς και η σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το δίκτυο του μετρό την ημέρα της απεργίας.
Το Σάββατο δεν θα κυκλοφορήσουν:
- Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)- Οι αμαξοστοιχίες 4434 και 4435
Μεταξύ Πάτρας – Κιάτου:- Το λεωφορείο Λ 23
Την Κυριακή:Δεν θα κυκλοφορήσει καμία επιβατική και εμπορική αμαξοστοιχία του δικτύου, όπως και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου και Αθήνας - Πάτρας - Αθήνας. 

Κόντρα Ντινόπουλου – Μπεγλίτη στη Βουλή με… «πράσινα» υποβρύχια και… πρωινάδικα!

Πόση μουσική χωράει στην πολιτική;
Αμέτρητη αν κρίνουμε από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολιτικοί μας σε κάθε ευκαιρία προκειμένου να αποτάξουν την καθιερωμένη ξύλινη γλώσσα και να έρθουν πιο κοντά στον λαό επιλέγοντας να πιάσουν στο στόμα τους ακόμη και τραγούδια πασίγνωστων συγκροτημάτων που έγραψαν ιστορία.
Ο λόγος για τον αναπληρωτή Υπουργός Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο. Ο δεύτερος έπιασε Beatles κατά την διάρκεια της ομιλίας του αλλά ο αναπληρωτής Υπουργός όχι μόνο δεν τσίμπησε αλλά και ενέταξε αυτού τους είδους τα… τσιτάτα στα λεγόμενα πρωινάδικα.
Ο κ. Ντινόπουλος επικαλούμενος το Yellow Submarıne των Beatles μίλησε για «πράσινα» υποβρύχια επισημαίνοντας με νόημα: «Τώρα που βουλιάζετε πολιτικά από το πράσινο υποβρύχιο πετάτε τον ύπαρχο. Για τον καπετάνιο θα δούμε. Είσαστε το κόμμα της μεταπολίτευσης που είστε συνδεδεμένοι με τα σκάνδαλα και πετάτε στη θάλασσα τα ιστορικά σας στελέχη».
«Να επαναφέρετε στην τάξη το βουλευτή σας που μιλάει για κρίσιμα εθνικά θέματα λες και αναφέρεται σε πρωϊνάδικο», ανταπάντησε ο Υπουργός αλλά ο βουλευτής της ΝΔ που ήθελε να έχει την τελευταία λέξη επανήλθε για να αντιπαρέλθει την φράση περί πρωϊνάδικών. «Κι αυτό γιατί έχω δει εσάς», είπε, «σε θλιβερούς μονολόγους στη κρατική τηλεόραση. Και σας θυμάμαι να δηλώνετε από το βήμα της Βουλής ότι από τους εξοπλισμούς χτίστηκαν περιουσίες χωρίς να μας πείτε ποιοι το έκαναν».

ΠΗΓΗ  : tsantiri.gr

ΝΑΤΟική δύναμη στην Καλαμάτα

Πράσινο φώς για την ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως βάση υποστήριξης των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Προχθές έφθασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο του ΝΑΤΟ και έχει ξεκινήσει επαφές για την οργάνωση εγκατάστασης στην 120 ΠΕΑ ΝΑΤΟικής υποστηρικτικής δύναμης με 350 άτομα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

ΠΗΓΗ: report24.gr

Στο 160% του ΑΕΠ το 2012 - Σταμάτησαν τον χρόνο (στο… 2000), αλλά όχι και το χρέος


Tης Σοφίας Βούλτεψη

Το χθες και το σήμερα συγκρούσθηκαν για άλλη μια φορά  – σε βάρος του αύριο. Η Βουλή πέρασε την ημέρα της ασχολούμενη με μια υπόθεση που ξεπερνά την δεκαετία – αυτή του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων – με τους αντιπροσώπους του Έθνους να αποφασίζουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και χωρίς να παραδειγματίζονται από την τύχη όλων των άλλων εξεταστικών.
Με ψήφους 226 υπέρ, εννέα κατά, εννέα «παρών», ένα λευκό και πέντε άκυρα αποφασίστηκε η επιτροπή να εξετάσει μια απολύτως βεβαιωμένα παραγεγραμμένη υπόθεση, ερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το καινούργιο θέατρο περιλάμβανε διαξιφισμούς, αποκαλύψεις, προσωπικές επιθέσεις, με αποκορύφωμα την πολυαναμενόμενη (υποτονική είναι η αλήθεια) αγόρευση του πρώην υπουργού, που, όπως είπε, δίνει «μάχη για την αλήθεια», καθώς «αλήθεια με άτοκες δόσεις δεν υπάρχει».
Όπως ήταν αναμενόμενο, υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζονται από πολυμελή θεσμικά όργανα όπως το Συμβούλιο Άμυνας, το Συμβούλιο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και το ΚΥΣΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι η σύμβαση που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2000 «δεν είναι απλά ισχυρή, αλλά ισχυρότατη».
Πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι «δεν έγιναν όλα ωραία και καλά», ως εκ τούτου θεωρεί πως δεν υπάρχει άλλος που «μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα πέραν της Δικαιοσύνης».
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε μετά την ομιλία του ότι το κόμμα του αποχωρεί από την συνεδρίαση, όπως έπραξε και η κ. Μπακογιάννη μετά την δική της ομιλία. Ο πρώτος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει έρευνα για όλους και για όλα και η δεύτερη επειδή, όπως είπε, δεν θέλει να λάβει μέρος σε άλλη μια επιχείρηση συγκάλυψης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του πρώην υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου ότι επί υπουργίας του, τόσο ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης όσο και βουλευτές του κόμματός του με ερωτήσεις του στη Βουλή πίεζαν για να παραλάβει τα υποβρύχια.
Από την πλευρά τους, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι το εύρος της υπόθεσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τις διαστάσεις που δίνονται με την έρευνα μόνο όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά ψήφισαν την «ανεπαρκή» πρόταση για να δοθεί η ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση.
Όλα αυτά, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να παλεύει με τα κύματα της αναδιάρθρωσης, καθώς εικονικό ήταν το χθεσινό «σταμάτημα του χρόνου».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ δήλωσε χθες στη βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα «Ντε Τάιντ» πως μια αναδιάρθρωση θα είχε καταστροφικές συνέπειες χωρίς να ελαφρύνει το βάρος της Ελλάδας, καθώς, όπως είπε,  «το ελληνικό δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στα χέρια των Ελλήνων πολιτών, των ελληνικών τραπεζών και των συνταξιοδοτικών ταμείων».
Και το πιο συγκλονιστικό: Ο κ. Ντερούζ είπε χθες πως, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάλυση της τρόικας, το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2012 «και μετά θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί»!
Το κακό είναι ότι η τρόικα διαψεύδεται συστηματικά στις αισιόδοξες προβλέψεις της και επιβεβαιώνεται μόνο στις δυσμενείς…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Ψάχνουν τους κλέφτες, αθωώνουν τους πλούσιους της Βουλής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απογοητευτική κατάσταση που παρουσίασε χθες η Βουλή, κατά την συζήτηση για την σύσταση (άλλης μιας) Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει (άλλη μια) προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποβρυχίων (που έγερναν και τώρα δεν γέρνουν πια) έχει και μια επιπλέον θλιβερή πτυχή.

Σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν, έκαναν και έναν πρόλογο σχετικά με το πώς πρέπει να ελέγχονται τα «πόθεν έσχες», ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών δεν προέρχονται από άνομες δραστηριότητες – δηλαδή από μίζες.

Ανοιχτή Επιστολή φαρμακοποιών: Και τώρα, τι έχετε να πείτε;

Γράφει ο Κώστας Λουράντος
 
Είναι γνωστή η λαϊκή παροιμία που λέει ότι  «ο ψεύτης ο και κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εμείς θα προσθέταμε μαζί με τον ψεύτη και τον κλέφτη, τον συκοφάντη.
Πέρασε ένας μήνας από τις γνωστές πλέον διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι ο ΟΠΑΔ θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις του περί εξόφλησης των φαρμακοποιών εντός του Απριλίου 2011. Μάλιστα, προσπαθώντας να πείσει και εμάς τους… άπιστους, έθετε θέμα παραίτησης του σε περίπτωση που δεν θα υλοποιούταν οι υποσχέσεις του.
Επιπλέον, ορισμένα ΜΜΕ τοποθετούμενα κι αυτά στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον Υπουργό Υγείας, κατηγορούσαν τους φαρμακοποιούς ότι «είναι ανάλγητοι, δεν έχουν τσίπα» και μάλιστα ορισμένοι πρότειναν ως λύση… να πουλήσει ο Φ.Σ.Α. το αυτοκίνητο του κ. Λοβέρδου και να μην ενοχλούν οι φαρμακοποιοί τους ασφαλισμένους, λες και αυτά που χρωστούσε ο ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς ήταν ακριβώς όσο η αξία του αυτοκινήτου του κ. Λοβέρδου! Αν ίσχυε βέβαια αυτό, θα εγείρονταν άλλα σοβαρότερα θέματα.

Μια πολιτική απάντηση στον ‘‘οργισμένο’’ κ. Μπεγλίτη

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Παλιός μας γνώριμος ο κ. Μπεγλίτης στο στενό περιβάλλον, από παλιά, του  σημερινού «αρχηγού» του ΠΑΣΟΚ νόμισε ότι ευκαιρίας δοθείσης μπορεί να βγάλει τον εαυτό του έξω από την μεγάλη ευθύνη και φθορά του κόμματός του.
Είχα ασχοληθεί με τον κ. Μπεγλίτη το 2006, για τη δουλειά που έπρεπε να κάνει στην Ευρώπη. Αυτά θα τα επαναφέρω σε λίγο καιρό (πριν τη 19η Μαΐου) γιατί του απάντησα μ’ αυτά που ο Κορίνθιος ή «κοσμοπολίτης» - κατά τον  ίδιο- Διογένης δίδασκε, αντίθετα με τη λογική των εθνικοφρόνων.
Ο κ. Μπεγλίτης, οργισμένος απέναντι σ’ αυτά που του απέδωσε ανώνυμο μπλογκ, δήλωσε ότι υπάρχουν κανόνες στην πολιτική ζωή, ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ότι «έχει μεγάλη τιμή να μετέχει στην κυβέρνηση», ότι «υπερασπίζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον», ότι έχει «αρχές και αξίες.»

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και διακίνησης μαύρου χρήματος ,τόνισε την αναγκαιότητα να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα επισταμένως , ώστε να καταλογιστούν ευθύνες και να σταλεί σαφές μήνυμα στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και για κανέναν.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας της έχουν ως εξής:

Το Αίγιο εορτάζει την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή

Παρασκευή της Διακαινησίμου, σήμερα εορτή της Ζωοδόχου Πηγής,
Με λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάζει η πόλης του Αιγίου την πολιούχο της ,«Παναγία η Τρυπητή», όπου και το Ιερό προσκύνημά της .
Η Παναγία Τρυπητή είναι ένας περικαλλής, μεγαλοπρεπής και επιβλητικός Ναός, που φαντάζει από μακριά σαν μια μεγάλη ζωγραφιά κολλημένη στο βράχο. Είναι κτισμένος σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα) εξ ου και το όνομα "Τρυπητή" ή "Τρουπητή".
Όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το προσκύνημα εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του τοπίου: κυπαρίσσια και πεύκα δίνουν μία ξεχωριστή και υποβλητική μεγαλοπρέπεια. Μία μαρμάρινη σκάλα με 150 σκαλοπάτια ενώνει το Ιερό Προσκύνημα με το δημόσιο δρόμο. Υπάρχει όμως και μία δεύτερη οδός από τον Κυπαρισσώνα, η οποία με τη σειρά της δίνει δύο εισόδους στο ύψος της τοποθεσίας που ονομάζεται "του Μοίραλη το πήδημα": Η μία είσοδος είναι από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς απέναντι από το φάρο του λιμανιού, ενώ η άλλη συνδέει το Προσκύνημα με την πάνω πόλη και τη συνοικία Γαλαξιδιώτικα (ή συνοικία του Αγίου Ανδρέα) λίγο κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνών.
Αρχιτεκτονικά ο ναός χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το ένα μέρος είναι λαξευμένο στο βράχο και το άλλο είναι προσθήκη στο πρώτο. Η εξωτερική μορφή του προσκυνήματος ομοιάζει εκείνου της Παναγίας της Τήνου. Μόλις ο επισκέπτης, πλησιάσει τα κράσπεδα του Ναού, παρατηρεί εντός του βράχου ένα μικρό σπήλαιο μήκους 3 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους πάλι 2 μέτρων. Το άνοιγμα είναι κτισμένο με πέτρες και έχει μία μικρή πόρτα και παράθυρο. Κατά την παράδοση εκεί ήταν το ασκητήριο του Καπετάνιου - Ναυαγού που βρήκε την εικόνα.
Αν όμως ο θαυμασμός του προσκυνητή είναι μεγάλος από την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου, πολύ περισσότερο εντυπωσιάζεται και μένει έκθαμβος, όταν εισέρχεται στον Ιερό Ναό. Στη μαρμαρένια μετώπη του Ναού είναι χαραγμένο το παράγγελμα : "ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ", για να υπενθυμίζει στους προσκυνητές την ιερότητα του χώρου.
Στον πρόναο υπάρχει το Αγίασμα, μια καλλιτεχνική μαρμάρινη κρήνη με σταυροειδές σχήμα. Από το στόμα τριών λαξευμένων Αγγέλων τρέχει συνέχεια το αγίασμα που χύνεται σε μαρμάρινη λεκάνη. Στην Κρήνη είναι χαραγμένη η γνωστή καρκινική επιγραφή (διαβάζεται και αντίστροφα) "ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΝΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑ ΝΟΨΙΝ" δηλαδή καθάρισε πρώτα τα ανομήματά σου ειλικρινά με μετάνοια, και όχι επιφανειακά. Στην συνέχεια ο προσκυνητής ανερχεται στον κυρίως Ναό. Δεξιά στο σπήλαιο υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, με το αριστερό της χέρι κρατεί το παιδίον Ιησού, το οποίο με το δεξί ευλογεί και στο αριστερό κρατά ειλιτάριο.

Σύμφωνα με την παράδοση, στα μέσα του ΙΣΤ’ αιώνα δηλαδή περί το 1550, κάποιος ναυαγός του Κορινθιακού Κόλπου, διακρίνει μέσα στη νύκτα ένα φως παρηγοριάς, σημάδι πως βρίσκεται κοντά σε στεριά. Γεμίζει θάρρος και ελπίδα. Επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να φθάσει εκεί που λαμπυρίζει το φως. Το πλησιάζει και διαπιστώνει με πολλή έκπληξη, πως βρίσκεται μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας, όπου φεγγοβολάει oλόκληρη και φωτίζει ολόγυρα. Είναι η Χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας κρυμμένη μέσα στο βραχώδες τούτο σπήλαιο, άγνωστο από πότε. Έτσι ανακαλύφθηκε η εικόνα της "Παναγίας της Τρυπητής". Την άλλη μέρα ειδοποίησε τις Αρχές της πόλης του Αιγίου. Κλήρος , λαός, άρχοντες ήλθαν, προσκύνησαν κάνοντας και Δοξολόγια. Ο Ευρετής της εικόνας έγινε ο πρώτος ασκητής και υπηρέτης της Παναγίας.
Αρχικά ο ναός αποφασίστηκε να οικοδομηθεί ανατολικότερα του μέρους που βρέθηκε η Ιερή Εικόνα, επειδή το μέρος ήταν βράχος. Το βράδυ της πρώτης ημέρας που άρχισαν οι εργασίες οικοδομής, στο βράχο που είχε βρεθεί η Εικόνα - σύμφωνα με την παράδοση πάντα - έγινε μία έκρηξη και ο χώρος έγινε κατάλληλος για ένα μικρό ναό. Έτσι οι κάτοικοι θεώρησαν ότι η Παναγία "έφτιαξε το σπίτι της" και ο Ναός κτίστηκε μεγαλόπρεπα στη θέση που βρίσκεται σήμερα.
Το κυρίως Σπήλαιο μπροστά στο οποίο ανηγέρθηκε ο Ναός έχει μήκος 11μ., πλάτος 7 μ. και ύψος 4 μ. Για να γίνει η Αγία Τράπεζα στη θέση που βρέθηκε η Ιερή Εικόνα , το Ιερό Βήμα είναι στραμμένο νοτιοανατολικά και όχι ανατολικά που επιβάλλει η Ορθόξη Παράδοση. Με την πάροδο του χρόνου το πρώτο ασκηταριό εξελίχθηκε σε λαμπρή Μονή. Ο Γάλλος περιηγητης Πουκεβίλ που επισκέφθηκε το Αίγιο το 1815 στο βιβλίο του «Ταξίδι στην Ελλάδα» (Voyage dans la Grece, τόμος Δ΄, 1820-27) γράφει για την Τρυπητή Αιγίου: «Στο βράχο οι μοναχοί έχουν κτίσει ένα μοναστήρι, που φαίνεται σαν φωλιά χελιδονιών. Ο Ναός πήρε τη σημερινή του μορφή τον 19ο αιώνα. Η μνημειακή, αναγεννησιακού τύπου, εξωτερική μαρμάρινη σκάλα, η οποία ενώνει τον παραλιακό δρόμο με τον Ναό, κατασκευάστηκε το έτος 1870 με σχέδιο του μηχανικού Άγγελου Κορυζή.
Η θαυματουργή εικόνα έγινε η αιτία επισκέψεως χιλιάδων προσκυνητών κάθε χρόνο και με το Βασιλικό Διάταγμα της 8ης Μαϊου 1933 η εορτή της Παναγίας της Τρυπητής καθιερώθηκε σαν επίσημη Θρησκευτική Εορτή του Αιγίου. Την Παρασκευή της Διακαινησίμου τελείται η λιτάνευση της Ι. Εικόνας με κάθε επισημότητα. Τέλος με την υπ' αριθ. 10/16-5-1970 κανονισμό της Ι. Συνόδου της Ελλάδος αναγνωρίζεται σαν "Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα" και χαρακτηρίζεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Με την πάροδο του χρόνου αυτός ο Ιερός τόπος αναδείχθηκε σε μεγάλο πνευματικό κέντρο Πανελληνίου ακτινοβολίας. Είναι πολύ συγκινητικό, - την Παρασκευή της Διακαινησίμου, - να βλέπεις χιλιάδες Χριστιανούς από όλη την Ελλάδα - κάθε ηλικίας - να ανεβαίνουν τη μεγάλη σκάλα (150 σκαλοπάτια), αρκετοί γονατιστοί, προκειμένου να εκπληρώσουν το "Τάμα" τους στην Παναγία.

Χθες στις 7 το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» υπό την διεύθυνση του προέδρου Φώτη Θεοδωρακοπούλου. Ακολούθησε στις 11 τη νύκτα ολονύκτιος κατανυκτική Αγρυπνία, ήτοι Παράκλησης, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Σήμερα ημέρα της εορτής, στο Ιερό Προσκύνημα τελείται από τις 7 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με προεξάρχοντα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ και συλλειτουργώντας με τους Αρχιερείς Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, Φιλιππουπόλεως κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟ και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα επακολουθήσει Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος ενώ τιμές θα αποδοθούν από τιμητικά αγήματα του Πεζικού, του Π. Ναυτικού , της Π. Αεροπορίας και από Φιλαρμονικές. Η Ιερά πομπή θα κατευθυνθεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου και θα αναπεμφθεί δέηση και θα εκφωνηθεί πανηγυρική ομιλία. Ακολούθως η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα τοποθετηθεί σε ανοικτό αυτοκίνητο και διά της καθιερωμένης διαδρομής θα καταλήξει στο Ιερό Προσκύνημα, όπου στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός, χαιρετισμοί και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο κέντρο του Ναού και στην διάθεση των ευλαβών προσκυνητών μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Ακολούθως και περί ώρα 7.00μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, θα ψάλλουν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ζωοδόχου Πηγής, μετά το τέλος των οποίων η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα τοποθετηθεί και πάλι στον Θρόνο Της.

Δεν πουλάμε τη ΔΕΗ. Για «ιδεολογικούς λόγους».


Image

Γράφει ο Παύλος Πέππας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
«Πουλάμε τη ΔΕΗ» λένε τώρα οι κυβερνώντες.
«Αλλά κρατάμε το management. Για να μην κάνει ότι θέλει ο κακός ιδιώτης που θα θέλει να την εκμεταλλευτεί. Ανάμεσα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και του κρατικού μονοπωλίου επιλέγουμε για σίγουρα το δεύτερο».
Άτολμοι, ανέτοιμοι, ευθυνόφοβοι και προκλητικά ανεπαρκείς μπροστά στο τεράστιο σύστημα του πασοκικου εργατοπατερισμού που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν, τώρα δεν μπορούν να δαμάσουν το τέρας.
Οι κομματικοί εγκάθετοι της ΓΕΝΟΠ, αυτή η συντεχνία μεσαιωνικού τύπου που ανεξάρτητα από κυβέρνηση και οικονομική κατάσταση παρασιτοζωεί εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων, έκανε πάρτι, χρόνια τώρα, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, με τον δικό της παρακρατικό και παρακομματικό μηχανισμό, με τα δικά μας όμως λεφτά. Απαθείς στις συνεχείς αυξήσεις των λογαριασμών, επιρρεπείς όμως σε χορηγίες του συνδικαλιστικού σωματείου με τεράστια ποσά
από την ίδια τη ΔΕΗ, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αντιδρούν πλέον σε κάθε τι που ξεπερνά τον ορθολογισμό και αγγίζει τα όρια της εθνικής επιτακτικής ανάγκης.
Αναγκάζομαι να θυμηθώ τι γινόταν πριν την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, τι έλεγαν οι συνδικαλιστές και τι πραγματικά έγινε. Τελικά άνοιξε η αγορά, βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες, έπεσαν οι τιμές και το αντίστοιχο συνδικαλιστικό τέρας του ΟΤΕ άρχισε να πεθαίνει.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα με τον τρόπο του στηρίζει το σύστημα που το ίδιο εξέθρεψε στη ΔΕΗ αλλά η υπομονή των πολιτών εξαντλείται. Καμία συζήτηση για το «άνοιγμα» της αγοράς ενέργειας, τη θεσμοθέτηση όρων και κανόνων για ένα νέο ενεργειακό πλαίσιο στην Ελλάδα και κυρίως καμία κουβέντα έστω για τον εξορθολογισμό και τη μείωση τόσης δημόσιας σπατάλης από τόσα τρωκτικά.
Τελικά, σύντομα, εκ του αποτελέσματος θα αποδειχθεί ότι η ΔΕΗ δεν θα πουληθεί για «ιδεολογικούς λόγους». Και θα συνεχίσουν να τρέφονται όσοι έχουν κάνει μακροβούτι στην τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων, οι ορδές των ανεπάγγελτων ανά την Ελλάδα που ζουν προκλητικά απέναντι σε όσους προσπαθούν να ζήσουν μόνο από τη δουλειά τους.
Όταν η Νέα Δημοκρατία έλεγε για «αξιοποίηση» το ΠΑΣΟΚ έλεγε για «ξεπούλημα ασημικών».
Σήμερα που το ΠΑΣΟΚ ψελλίζει «αξιοποίηση» δεν το κάνει γιατί δεν αφήνουν αυτοί των οποίων είναι δέσμιο.
Τελικά για «ιδεολογικούς λόγους» δεν πουλάμε τη ΔΕΗ. Μας είναι ευκολότερο να πουλάμε Ελλάδα.

onned-korinthias.gr

Π. Τατούλης: Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές και σημαντικό τουριστικό προορισμό»

 Oμιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Greek Forum 2011 στο ξενοδοχείο Costa Navarino


Την ιδιαίτερη του χαρά για την διοργάνωση του Greek Forum 2011 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του προς τους συνέδρους tour operators και δημοσιογράφους από την Ρωσία, την Πέμπτη 28 Απριλίου, χαρακτηρίζοντας την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενεί ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, δημιούργημα ενός ανθρώπου των θαλασσών και του κόσμου, του πρόσφατα εκλιπόντος Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στους συνέδρους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διεξαγωγή του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία.

Η κοινή αυτή ιστορική πορεία, σημείωσε ο κ. Τατούλης, βασίζεται στη πολιτική στήριξης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που υιοθέτησε η Ρωσική ηγεσία, και στη συνδρομή της προς τον Ελληνικό λαό να απαλλαγεί από τα δεσμά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καταλυτική βοήθεια των αδερφών Ορλώφ το 1770, στο άναμμα της επαναστατικής φλόγας στη Πελοπόννησο.  Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1774, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προετοιμασία του Αγώνα, ενώ ο Ρωσικός στόλος στη ναυμαχία του Ναβαρίνου συντέλεσε καθοριστικά στη σημαντικότερη στιγμή για την απελευθέρωση του έθνους. Η ναυμαχία αυτή έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους, γεγονός άσβεστο από τη μνήμη των Ελλήνων και ειδικότερα των Πελοποννησίων κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο, αλλά και την Πελοπόννησο τόνισε ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της Περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα τα στοιχεία ιδιαίτερης μοναδικότητας της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση όπως τα 1500 χιλιόμετρα ακτογραμμών, με όμορφες παραλίες και εξαιρετικές αμμουδιές, τις 26 περιοχές Natura, τις 15 περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τα 14 μνημεία της φύσης και τους 40 περίπου βιοτόπους.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, υπενθύμισε ότι, ως Υπουργός Πολιτισμού, είχε υπογράψει Μορφωτική Συμφωνία με τη Ρωσία για κοινές πολιτικές δράσης για ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Πελοπόννησος αποτελεί αναμφίβολα στο σύνολό του τέτοιο χώρο σημείωσε ο Περιφερειάρχης, γιατί κατοικείται αδιαλείπτως εδώ και 8000 χρόνια, και γιατί διαθέτει θαυμάσια μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο, η καστροπολιτεία Μεθώνης – Κορώνης – Ναβαρίνου, η σημαντικότατη καστροπολιτεία του Μυστρά, μνημεία τη διατήρηση των οποίων επικροτούσε ο Μεγάλος Πέτρος και η Αικατερίνη της Ρωσίας, ενώ  δεν πρέπει να λησμονούμε και τα αρχαιότερα μνημεία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Σπάρτη, την Αρχαία Κόρινθο, το Άργος, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης δήλωσε θα παρέχει την πλήρη στήριξη του στην υλοποίηση συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους της περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η υψηλή ποιότητα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στην Περιφέρεια προσφέρουν ένα περιβάλλον σταθερότητας για τους κατοίκους και τους τουρίστες που την επισκέπτονται. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε λύσεις, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της Πελοποννήσου να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4000 χρόνια περίπου, όπως το λάδι, το κρασί, τα σύκα, κ.α. Όσον αφορά το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής δήλωσε, ότι την επόμενη πενταετία, θα υπάρξει μεγάλη βελτίωσή των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις. Η δημιουργία, τέλος, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού θα αποτελέσει ένα νέο φορέα διαδικτύου, ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις διευκολύνσεις στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους, ενώ θα συντελέσει καθοριστικά στο άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νέες αγορές.