Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΠΕΛΕΞΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έκαναν δεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της...
Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
Οι δικαστές που προεπιλέχτηκαν θα κληθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία η Διάσκεψη θα προτείνει ορισμένους από αυτούς για προαγωγή στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο των επιλογών.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανώτατοι δικαστές που κατέχουν αυτές τις θέσεις συνταξιοδοτούνται τον Ιούνιο.
Για την αναπλήρωση της κενής θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου από την προεπιλογή παραλήφθηκε ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Πατινίδης ενώ για την αναπλήρωση δύο θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου παραλήφθηκαν από την προεπιλογή οι αρεοπαγίτες Χαράλαμπος Παπαηλιού και Ανδρέας Τσόλιας.
Για τις θέσεις των αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραλήφθηκαν από την προεπιλογή οι σύμβουλοι Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη, Ευάγγελος Νταής και Γεώργιος Βοΐλης. Πρέπει να αναφερθεί ότι η κ.Καλαμπαλίκη και ο κ.Νταής είχαν προταθεί στις δύο προηγούμενες προεπιλογές για τις θέσεις του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας και του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αντίθετα, για την επιλογή αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας τηρήθηκε η επετηρίδα.
 
FIMOTRO

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου με 226 "ναι" απο τη Βουλή

Με ψήφους 226 υπέρ και 9 κατά έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση που κατέθεσαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Η απόφαση ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 250 βουλευτές, ενώ δεν συμμετείχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ (15 βουλευτές), η οποία είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την διαδικασία, καθώς και οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν οι 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την από 15 Φεβρουαρίου 2000 σύμβαση για την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων, ψήφισαν 226 βουλευτές.
Οι ψηφολέκτες βρήκαν ακόμη στην κάλπη εννέα ψηφοδέλτια με αρνητική ψήφο, εννέα «παρών», ένα λευκό και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.
Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να ορίσουν τα μέλη τους στην Επιτροπή. Η Ειδική Επιτροπή για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον συμμετέχουν θα όλα τα κόμματα: επτά από το ΠΑΣΟΚ, τρία από την ΝΔ και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα.
Η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής η προθεσμία που της δίνεται για να υποβάλλει το πόρισμά της και το αποδεικτικό υλικό είναι η 6η Ιουνίου.

Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς:Η Πρωτομαγιά του 2011 αποκτά στη σημερινή συγκυρία του Μνημονίου της Ανεργίας και της Ύφεσης ξεχωριστή σημασία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κάποιες στιγμές που οι Γιορτές και οι Συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη Αξία.
Η Πρωτομαγιά του 2011 αποκτά στη σημερινή συγκυρία του Μνημονίου της Ανεργίας και της Ύφεσης ξεχωριστή σημασία.
Ο Κορυφαίος Συμβολισμός των αγώνων για τα Δικαιώματα των Εργαζομένων, σήμερα, απαιτεί να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος του Μνημονίου.
Η Χώρα πρέπει να ξαναβρεί την Ελπίδα και την Αισιοδοξία της.
Το αίτημα για Αξιοπρεπή Εργασία να πάψει να είναι χίμαιρα.
Η Νέα Γενιά να έχει τις ευκαιρίες που δικαιούται.
Οι Εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως οικονομικό μέγεθος ή στοιχείο κόστους.
Είναι άνθρωποι με δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.
Αυτό είναι για μας το περιεχόμενο και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς σήμερα.
 Η Αξιοπρεπής και Ποιοτική Εργασία είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη για τη Δημοκρατία μας».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΕΛΑΒΕ…



-          Η σύμβαση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισηγήθηκε και το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε είναι λεόντειος για το ελληνικό δημόσιο. Έδεσε τη χώρα για δεκαετίες.

-          Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη αυτή προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.

-          Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.

-          Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη.

-          Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολίγον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.

-          Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια.

-          Η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη λεόντειο αυτή σύμβαση, ως κυβέρνηση προστάτευσε στο ακέραιο το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

-          Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως  γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;

-          Η Νέα Δημοκρατία πρώτη ζήτησε να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή ιστορία από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι και σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της.

Ο Άκης στη Βουλή - Κόλαφος κατά του ΠΑΣΟΚ - "Κατασκεύασαν έναν βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό"

Φανερά καταβεβλημένος ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής μετά από αρκετό καιρό προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφάσισε να έρθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει τη μάχη για την αλήθεια απέναντι σε μία μεθοδευμένη επιλεκτική στοχοποίηση όπως την χαρακτήρισε. Έκανε λόγο για συστηματική και αδιάκοπη επίθεση εδώ και ένα χρόνο με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βαριές εκφράσεις λέγοντας πως οδηγήθηκε από κάποιους σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά ακόμη και νομικά απαράδεκτη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή υπάρχει μια ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για το θέμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Βλέπουμε ότι η κα Μπιρμπίλη λέει όχι στη λογική των προστίμων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει συμπεριλάβει έσοδα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Έρχεται η Τρόικα μεθαύριο. Εσείς τι θέση παίρνετε; Μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχουμε πει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. Πάρα πολλές φορές σας έχω πει ότι οι ενδοκυβερνητικές υπουργικές κόντρες, οι αντιπαραθέσεις μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μεγάλες. Πότε ο ένας υπουργός είναι εναντίον του άλλου. Πότε μια ομάδα υπουργών είναι εναντίον κάποιου υπουργού.
Στο σίριαλ αυτό προστίθεται τώρα και το επεισόδιο της κας Μπιρμπίλη, με αφορμή το θέμα των αυθαιρέτων. Και, μάλιστα, εδώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στον Προϋπολογισμό, τουλάχιστον, από τα επίσημα χαρτιά, υπάρχει εγγεγραμμένος κωδικός 400 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επικαιροποίηση, που τα 400 να έχουν γίνει 300 εκατ. Υπάρχει, πάντως, ένας κωδικός, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο προβλέπεται να πάρει το Δημόσιο από αυτήν την υπόθεση.
Έχει προαποφασιστεί και, βέβαια, έχει εγκριθεί και έχει προεξοφληθεί. Και, μάλιστα, το έχουν υπογράψει όλοι οι υπουργοί. Τώρα, έρχονται εκ των υστέρων να το συζητήσουν. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόστιμα. Γιατί, αν δείτε στον Προϋπολογισμό, υπάρχει ένας άλλος κωδικός, ο οποίος μιλάει για πρόστιμα -αυτά που μπαίνουν συνήθως για τα αυθαίρετα- τα πρόστιμα διατηρησιμότητας και διάφορα άλλα.
Όπως φαίνεται, δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν αυτοί οι άνθρωποι. Δηλαδή, όταν υπέγραφαν τον Προϋπολογισμό, δεν ήξεραν τι υπογράφουν; Η κα Μπιρμπίλη, που διαφωνεί τώρα, όταν ενέκρινε τον Προϋπολογισμό, δεν γνώριζε από πού θα έβγαιναν αυτά τα 400 ή 300 εκατ. ευρώ;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άκουσα σήμερα τον κ. Ρακιντζή, στο ραδιόφωνο 9, να λέει ένα πράγμα: Δεν με ενδιαφέρει πως διαχειρίστηκαν, με τον έναν, με καλό ή κακό τρόπο, τα λεφτά που πήραν οι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ. Το παράνομο είναι ότι κακώς τα πήρανε. Και, επειδή υπάρχει ένα θέμα με τα πόσα λεφτά παίρνανε επί κυβερνήσεως της Ν.Δ., όταν ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι πριν παίρναμε 1 εκατ. το χρόνο και μετά μας έδωσαν 3,5 εκατ., ποια είναι η άποψή σας;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο αρμόδιος Τομεάρχης, ο Στ. Καλαφάτης, έχει κάνει σχετική δήλωση από τις 20 Απριλίου, στην οποία τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία, όπως και σε κάθε υπόθεση διαχείρισης δημοσίου χρήματος, έτσι και στο ζήτημα αυτό είναι υπέρ της απόλυτης διαφάνειας». Σας παραπέμπω στη δήλωση του κ. Καλαφάτη.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Γενική Γραμματεία Ισότητας - Έναρξη λειτουργίας της γραμμής SOS

Σας ενημερώνουμε ότι από 11 Μαρτίου 2011 ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 και της Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης SOS15900@isotita.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Η γραμμή SOS 15900 απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας, είναι πανελλαδικής εμβέλειας 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο και με αστική χρέωση.
http://www.isotita.gr/

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Αρχιεπισκόπου Κορίνθου – Κυριακή του Θωμά

Σάββατο της Διακαινησίμου 30 Απριλίου 2011
8:30 π.μ. έως 10:00 π.μ. Θεία Λειτουργία με πανηγυρική Ασματική Ακολουθία των Οσίων και Θεοφόρων Κολλυβάδων Πατέρων (ων η Ιερά σύναξις επιτελείται).
Εσπέρας 7:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.
9:00 μ.μ.  Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μακαρίου.
Κυριακή του Θωμά 1 Μαΐου 2011
7:00 π.μ. Όρθρος, 8:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Εσπέρας 7:00 μ.μ. Παράκλησις του Αγίου Μακαρίου.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Κατέθεσε μήνυση ο Μπεγλίτης. Δηλώνει πως θα φτάσει μέχρι τέλους τον αγώνα κατά των ανώνυμων blogs

Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά


Στις 9.00 το πρωί βρέθηκε στο δικαστήριο της Κορίνθου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μαζί με τον δικηγόρο του Σωτήρη Κοσσιέρη για να καταθέσει μηνυση για συκοφαντική δυσφήμιση   κατά παντός υπευθύνου συντάκτη, διαχειριστή και ιδιοκτήτη του blog Κορινθιακού.. Korinthix. Κατά την έξοδο του απο το γραφείο του Εισαγγελέα ο κύριος Μπεγλίτης ανέφερε τα εξής :

"Κατέθεσα μήνυση  δια του δικηγόρου μου Σωτήρη Κοσσιέρη  για συκοφαντική δυσφήμιση κατά παντός υπευθύνου,των συντακτών,των διαχειριστών και των ιδιοκτητών του blog korinthix."
Χθες ,όπως θα είδατε στην ανακοίνωσή μου, η αντίδρασή μου υπήρξε άμεση.Ήταν μια αντίδραση που στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα.Που επιχειρεί να υπερασπιστεί όχι μόνο την τιμή ενός πολιτικού ,αλλά και του απλού πολίτη που βρίσκεται ανυπεράσπιστος απέναντι σε ανεξέλεγκτους ανώνυμους κύκλους υποτιθέμενης πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού.
Πρόκειται για μια γκεμπελίστικη μεθόδευση .Μια τακτική, που θέτει σε κίνδυνο την πολιτική μας ζωή και τους δημοκρατικούς θεσμούς.Κανείς μας δεν μπορεί να είναι πάνω απο το νόμο και κανείς μας δεν μπορεί να είναι πάνω απο την κριτική. 
Ως πολιτικός,είτε ως βουλευτής στο παρελθόν ,είτε τώρα με την θεσμική μου ιδιότητα ως υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας,επιζητούσα και επιζητώ την κριτική. Τις ενστάσεις στην διαφορετική άποψη,την αντιπαράθεση μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού δημοκρατικού μας πολιτισμού. 
Όμως κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι κι ασφαλώς οι πάτρωνές τους, υπερέβησαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,της πολιτικής ελευθερίας και στράφηκαν με μισόλογα και υπονοούμενα ,με άθλιο τρόπο εναντίον μου. Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία δεν στοχεύει απλά και μόνο στον εκφοβισμό μου,δημιουργεί ένα προηγούμενο το οποίο αν το αφήσουμε έτσι χωρίς να παταχθεί,θα δηλητηριάσει την πολιτική μας ζωή και γενικότερα την λειτουργία μας ως πολίτες αυτής της χώρας ,αυτού του νομού. 
Ήλθα σε επαφή με τον Εισαγγελέα Κορίνθου, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο κ.Οικονόμου,για να προβούν σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες  .
Συγχόνως έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου και στον συνάδελφο μου Χ. Καστανίδη ,ζητώντας να αναλάβουμε πρωτοβουλία ως κυβέρνηση για την άμεση ρύθμιση αυτής της ζούγκλας του διαδικτύου. 
Κατά το παρελθόν είχα μιλήσει για άγρια δύση στον χώρο των ΜΜΕ. Φοβάμαι ότι επιβεβαιώθηκα .Δεν μπορούμε όμως αυτήν την άγρια δύση ,αυτούς τους κανόνες του εκφασισμού να επιτρέψουμε να  επιβληθούν ούτε στην πολιτική ,ούτε στην ίδια την κοινωνία  .Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι .Ζήτησα λοιπόν, να συζητηθεί το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο.Να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για να μην μπορούν όλοι εκείνοι που κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία τους ,όλοι οι "κουκουλοφόροι" του διαδικτύου να δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας και την πολιτική ζωή. 
Είναι ένα μήνυμα με συμβολισμό και ουσία.Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι σε όλες αυτές τις πρακτικές. 
Σήμερα είμαι εγώ,αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος .Φανταστείτε όμως τον απλό πολίτη ή τον εκπρόσωπο ενός φορέα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του!
Γι  αυτό πρέπει να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που θέλουν να εκβιάσουν,να ελέγξουν με τον πιο σκοτεινό τρόπο την πολιτική ζωη του τόπου. 
Είμαι αποφασισμένος γι αυτήν την μάχη!Και μην νομίζουν πως θα με φοβίσουν! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!"

Jenny's World

Ο ακριβής αριθμός των βεγγαλικών που βρέθηκαν στην κατοχή του υπαλλήλου στο Καμάρι

Korinthian News


Σχετικά με το θέμα το οποίο αναφέραμε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για τον υπάλληλο της πολεοδομίας Ξυλοκάστρου που συνελήφθη με βεγγαλικά επανερχόμαστε σήμερα μετά από δελτίο τύπου της αστυνομίας στο οποίο και αναφέρεται ακριβώς ο αριθμός βεγγαλικών που συνελήφθη ο δράστης.
Στο δελτίο τύπου της αστυνομίας που λάβαμε σήμερα αναφέρεται μεταξύ άλλων :
 «Στο Καμάρι , συνελήφθη ένας άνδρας Ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας -54- ετών, γιατί ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου στην οικία του ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-250 βεγγαλικά (πυραυλάκια)
-1250 σκορδάκια
-264 βεγγαλικά (σαΐτες)
-204 βεγγαλικά (σβούρες)
-784 βεγγαλικά (σφυρίχτρες)
-8 βεγγαλικά (νυχτερίδες)
-72 βεγγαλικά (ελικόπτερα)
-1980 ΜΙΝΙ ΜΠΑΜ
-1580 πυροτεχνήματα
 Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου».
Το συγκεκριμένο θέμα το είχε φέρει σε αποκλειστικότητα από την πρώτη στιγμή η Korinthian news

2ο Χαριστικό Παζάρι στην Κόρινθο

Σάββατο, 7 Μάιος · 12:00 μ.μ. - 4:00 μ.μ.
Αίθριο Δημοτικής Αγοράς
Κύπρου και Περιάνδρου (εντός στοάς)
Kórinthos, Greece
 
 
Το δοκιμάσαμε, πέτυχε και λέμε να το ξανακάνουμε!
Το Χαριστικό Παζάρι που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κόρινθο λίγους μήνες πριν, ήρθε η ώρα να επαναληφθεί! Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» δίνει το ραντεβού και σας προσκαλεί όλους να συμμετάσχετε!

--Τι είναι αυτό?

...Είναι ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας, ένα πάρε– δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας!
...
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας και να μαζέψουμε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον! Αντί να τα πετάξουμε τα χαρίζουμε επεκτείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους. Αντίστοιχα κι εμείς μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που άλλοι βαρέθηκαν αλλά για μας είναι νέα και χρήσιμα!

Ό, τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε! Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι!

--Πώς συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος?

Με την επαναχρησιμοποίηση ουσιαστικά ανακυκλώνουμε τις πρώτες ύλες και παράγουμε λιγότερα απορρίμματα.

--Τι μπορούμε να φέρουμε?

Οτιδήποτε, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση! Αντικείμενα που θα χαρίζαμε σε έναν φίλο μας. Ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα!

--Πώς, που, πότε?

Το Χαριστικό παζάρι θα γίνει το Σάββατο 7 Μαίου, στο αίθριο της δημοτικής αγοράς (Κύπρου και Περιάνδρου εντός στοάς) από τις 12μμ ως τις 4μμ.

Η συλλογή των αντικειμένων θα γίνεται επί τόπου από τις 11πμ και καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού ή τις προηγούμενες μέρες μετά από επικοινωνία με κάποιο μέλος της ομάδας στα τηλέφωνα 6974941108, 6978555322, 6946689885. (Αν χρειάζεστε βοήθεια στη μεταφορά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα)

Στήνουν νέα παράσταση, αλλά το αδίκημα ήταν… στιγμιαίο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ένα παραζαλισμένο πολιτικό σύστημα, ανίκανο πλέον να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος, έχοντας χάσει ακόμη και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (που υπήρξε πάντοτε το βασικό χαρακτηριστικό του), περνά από αυτογκόλ σε αυτογκόλ και πέφτει στην μια παγίδα μετά την άλλη, συχνά αυτοπαγιδευόμενο.

Δεν είναι μόνο ότι συζητούμε για περσινά ξινά σταφύλια (την απογραφή του 2004) την ημέρα που στο επίκεντρο έπρεπε να βρίσκεται η αποτυχία (με γερή δόση σκοπιμότητας) της κυβέρνησης να συγκρατήσει τα ελλείμματα και να μειώσει το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στην αναδιάρθρωση και εκτός αγορών για πολλά χρόνια.

Η ατυχία να είσαι Έλληνας.

 Τσακώνονται με τον εαυτό τους με τα spread να σπάνε όλα τα ρεκόρ

Της Σοφίας Βούλτεψη

Η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής, αλλά το πολιτικό σκηνικό εξελίσσεται με σουρεαλιστικά επικίνδυνο τρόπο.

Την ώρα που τα spread έφθαναν χθες στις 1.324,7 μονάδες βάσης.

Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο, Μοχάμεντ Ελ Έριαν, καλούσε χθες την Ελλάδα (με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt») να αναδιαρθρώσει αμέσως το χρέος της.

Την ώρα που ο ίδιος έγραψε πως μέχρι σήμερα «δεν έχει αποδώσει κανένα από τα σχέδια αντιμετώπισης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης», κάνοντας λόγο για «κίνδυνο χαμένης δεκαετίας για την Ελλάδα» και επιμένοντας ότι οι προσπάθειες διάσωσης δεν θα αποδώσουν.

Γιατί η κατάσταση στη Συρία είναι «μη αναστρέψιμη»

Γράφει ο Βασίλης ΓιαννακόπουλοςΤο ντόμινο των εξεγέρσεων του αραβικού κόσμου διέρχεται από τη Συρία, όπου ο πρόεδρος Bashar al-Assad δεν φαίνεται να διαθέτει τις απαραίτητες επιλογές για να αντιμετωπίσει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα του. Ουσιαστικά, οι ευκαιρίες χάθηκαν το 2000, όταν ανέλαβε την εξουσία. Αρχικά, ο Bashar υποσχέθηκε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όμως, το «πακέτο των μεταρρυθμίσεων», γνωστό και ως “Damascus Spring” (Άνοιξη της Δαμασκού), δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, καθώς τα μέλη της παλιάς φρουράς τον πίεσαν και τον οδήγησαν προς περισσότερο αυταρχικές πολιτικές διακυβέρνησης της χώρας.

Σκάλα Ναυπακτίας: "'Επλεξαν το Γαϊτανάκι" και φέτος!

Πώς ονομάζονται πραγματικά οι Έλληνες διάσημοι;

ΔΕΙΤΕ: Ποιοι έχουν αλλάξει τα ονόματά τους

Καρπουζή, Κακοσαίος... Σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα εύηχα επίθετα! Πολλοί από τους διάσημους Έλληνες άλλαξαν το όνομά τους με σκοπό να κυνηγήσουν καριέρα στο χώρο τους.

Μάθετε το πραγματικό τους όνομά...

Βάσια Τριφύλλη/Βασιλική Ελευθερίου
Τζένη Καρέζη/Ευγενία Καρπούζη
Ζωή Λάσκαρη/Ζωή Κουρούκλη
Μαρινέλλα/Κυριακή Παπαδοπούλου
Γιάννης Πάριος/Γιάννης Βαρθακούρης
Γιάννης Πλούταρχος/Γιάνης Κακοσσαίος
Δέσποινα Βανδή/Δέσποινα Μαλέα
Σοφία Αλιμπέρτη/Σοφία Παρλαμά
Χαρούλα Αλεξίου/ Χαρίκλεια Ρουπάκα
Βασίλης Καρράς/Βασίλης Κεσογλίδης
Άλκηστις Πρωτοψάλτη/Σεβαστή Άλκηστις Αττικιουζέλ
Χρήστος Δάντης/Χρήστος Βλαχάκης
Πόλυ Πάνου/Πολυτίμη Κολιοπάνου
Αντώνης Ρέμος/Αντώνης Πασχαλίδης
Ευριδίκη/Εύη Θεμιστοκλέους
Νίκος Βέρτης/Νίκος Αρβανιτόπουλος
Λευτέρης Πανταζής/Λευτέρης Παγκοζίδης

newsbeast.gr

Ενιαία… αδικία

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι το νομοσχέδιο για το νέο, ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο κυοφορείται από μηνών και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέχρι τον Ιούνιο, θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους. Στην πραγματικότητα, η επιχειρούμενη εξίσωση των απολαβών των υπαλλήλων σημαίνει τη μισθολογική τους ισοπέδωση προς τα κάτω. Κι αυτό, γιατί προγραμματίζεται να κοπούν όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το υπουργείο στο οποίο ανήκουν σήμερα. Στα προηγούμενα χρόνια, το κύριο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων ήταν η θέσπιση ενός ενιαίου μισθολογίου, με το οποίο θα χορηγούνται σε όλους τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των υπουργείων – ρετιρέ, όπως είναι, για παράδειγμα, το υπουργείο Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μεταξύ των εργαζομένων στο ίδιο υπουργείο υπάρχουν μισθολογικές ανισότητες από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ έρχεται τώρα από την κυβέρνηση του Μνημονίου, η οποία, αντί να άρει τις αδικίες, καταργεί σχεδόν όλα τα επιδόματα που χορηγούνται στους δημοσίους υπαλλήλους. Ετσι, για να μην έχουν πλέον λόγο κάποιοι να διαμαρτύρονται ότι άλλοι παίρνουν περισσότερα από τους ίδιους, θα μειωθούν οι αποδοχές όλων. Και αυτών με τα υψηλά επιδόματα και αυτών με τα χαμηλά. Η λύση δίνεται με το ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα είναι πλέον υπάλληλοι του κράτους και όχι κάθε υπουργείου ή υπηρεσίας χωριστά, οπότε… γιατί να παίρνουν επιδόματα; Στο «τσουνάμι» των νέων μέτρων που προβλέπουν την πλήρη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, έρχεται να προστεθεί και το ενιαίο μισθολόγιο για να δώσει τη χαριστική βολή στην τσέπη και την καθημερινή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συνελήφθη ο εφοριακός υπάλληλος, που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Συνελήφθη πριν από λίγο στην περιοχή του Βύρωνα, ο εφοριακός της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, στην Κυψέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε 2,2 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
Ο 50χρονος εφοριακός, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της εφορίας, συνελήφθη βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
e-typos.com

Οι έμποροι της Κορίνθου διαφωνούν με τον Π. Μπεγλίτη για το 6ο Σύνταγμα

Φοβούνται οι έμποροι μην γίνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων… Κέντρο λαθρομεταναστών!
-Διαφωνούν ανοιχτά Α. Κόρκας και Δ. Λάσκας με την δήλωση του Π. Μπεγλίτη
Έκανε μία δήλωση ο Π. Μπεγλίτης σε ότι έχει να κάνει με το στρατόπεδο της Κορίνθου η οποία δεν έχει περάσει στα ψιλά γράμματα και το έχουμε πει έχει δυσαρεστήσει τους εμπόρους της περιοχής. Ανέφερε μεταξύ άλλων σε ότι έχει να κάνει με το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, το οποίο όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπεγλίτης ότι θα κλείσει, ότι δεν προσέφερε τίποτα στην τοπική οικονομία!
Σε επικοινωνία της Korinthian news με τον νυν και πρώην πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου αναφέρουν ότι κάθε άλλο παρά σύμφωνους τους βρίσκει αυτή η δήλωση του Π. Μπεγλίτη.

Α. Κόρκας: «Διαφωνώ με την δήλωση του Κορίνθιου Υπουργού»
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ. Κόρκας αναφέρει μεταξύ άλλων: Διαφωνώ με την δήλωση του Κορίνθιου Υπουργού κ. Π. Μπεγλίτη σε αυτό το οποίο ανέφερε ότι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία. Η άποψή μας είναι διαφορετική. Οι νεοσύλλεκτοι αφήνουν τα χρήματα τους, πολλά η λίγα στα μαγαζιά της Κορίνθου. Οι νεοσύλλεκτοι φέρνουν κάθε τόσο και επισκέπτες στην Κόρινθο! Διαφωνούμε με την δήλωση αυτή του κ. Μπεγλίτη».

Δ. Λάσκας: «Μην γίνει το στρατόπεδο Κέντρο… λαθρομεταναστών»
Ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ. Δ. Λάσκας σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διαφωνούμε με την δήλωση του κ. Μπεγλίτη ότι το στρατόπεδο δεν προσφέρει στην τοπική οικονομία. Διαφωνούμε γενικότερα με το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Μπορεί να μην υπάρχουν τα έσοδα του παρελθόντας αλλά έστω και τα πιο λίγα χρήματα δεν παύουν να αποτελούν ένα έσοδο για τους εμπόρους της περιοχής.
Αν υπάρχει κάτι άλλο που να έχει στο μυαλό του ο κ. Μπεγλίτης ώστε να έρθουν έσοδα στην Κόρινθο έχει καλώς και να μας το πει. ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαληθευτούν αυτά που ακούγονται ότι ένα μέρος του χώρου του 6ου Συντάγματος θα μετατραπεί σε λίγα χρόνια σε Κέντρο …λαθρομεταναστών
».

Φ.Ν

korinthiannews.gr

Ξεκινούν οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας της Κορινθίας



Σε δηλώσεις της στην Korinthian news η διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Α. Σκέπερς αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως σας είχα αναφέρει γενικά όλα  τα Κέντρα Υγείας και το Π.Ι Καλλιάνων, που υπάγονται στο ΓΝ Κορίνθου, εντάσσονται και θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το ΕΣΠΑ με ποσά 250.000-300.000 ευρώ, το καθένα, για επισκευές των κτιρίων τους.
Το Νοσοκομείο θα αναθέσει την υλοποίηση του έργου στους αντίστοιχους Δήμους που βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας Κιάτου, Γκούρας, Ξυλοκάστρου, Νεμέας, Λουτρακίου καθώς και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων και θα προχωρήσει σε Προγραμματική Σύμβαση μαζί τους.
Σας αναφέρω λοιπόν σήμερα ότι στο δήμο Σικυωνίων είναι όλα έτοιμα για την υλοποίηση του προγράμματος και έχει να κάνει με τα Κέντρα Υγείας Κιάτου, Γκούρας καθώς και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων. Αύριο, Παρασκευή, περνάμε το θέμα από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου για την υλοποίηση της ανάθεσης. Οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες.
Σε ότι έχει να κάνει με το Κέντρο Υγείας Νεμέας δεν έχει ακόμα διαχειριστική επάρκεια Α για να αναλάβει τις αναθέσεις απευθείας ο δήμος.  Μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να γίνει μία προγραμματική σύμβαση με όμορο δήμο (πχ του Κιάτου) ώστε να γίνει μία συμφωνία υλοποίησης.
Σε ότι έχει να κάνει με τα Κέντρα Υγείας Ξυλοκάστρου και Λουτρακίου είμαστε αυτό το διάστημα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους κκ. Κλαδούχο και Λογοθέτη ώστε να γίνουν και στην περιοχή τους αυτά τα οποία αναφέρονται παραπάνω». Αυτά αναφέρει η κα Σκέπερς και αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε ότι οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί σε κάποια Κέντρα Υγείας τα κτιριακά προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.
Η διοικήτρια του νοσοκομείου από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί ώστε να γίνουν αυτές οι επισκευές το συντομότερο και είναι σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους του νομού!
(ΣΣ. Δεν μιλάμε για απλή επισκευή αλλά για επισκευή κόστους 250.000 ευρώ περίπου σε κάθε κτίριο)
korinthiannews.gr

Αγωνία και στον Αστέρα Τρίπολης

Πρώτη προπόνηση χθες του Αστέρα Τρίπολης, μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν η υπόθεση των αδειοδοτήσεων.
Παρών στην προπόνηση ήταν και ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των ποδοσφαιριστών. Όμως κι αυτός δεν είχε πολλά πράγματα να τους πει, καθώς τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα εκδικαστούν οι εφέσεις των Πανιωνίου και Ηρακλή, αλλά θα συνεδριάσει και το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για την πρόταση της Λίγκας να παραμείνει μια ομάδα της Super League, εάν κάποια ΠΑΕ δεν πάρει την άδεια συμμετοχής.
Στον Αστέρα κρατούν στάση αναμονής και όταν υπάρχει κάποια εξέλιξη θα κινηθούν όπως πρέπει για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Αυτά εξήγησε και ο Μπάκος στους παίκτες, λέγοντάς τους πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος των Αρκάδων αναχώρησε από την Τρίπολη, στην οποία βρισκόταν από την Μ. Παρασκευή.
Οσον αφορά τους παίκτες, ειδικά όσοι έχουν συμβόλαιο, έχουν μια ελπίδα να συνεχίσουν να αγωνίζονται στη Super League, καθώς σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός, τότε αρκετοί, και ειδικά οι ξένοι, θα αναζητήσουν τρόπο… διαφυγής από την Τρίποληonsports.gr

Λιοοοοοοοοονέλ Μεεεεεεεεεέσι!

Η επανάληψη της Ρώμης είναι κοντά... Οπως χθες η Γιουνάιτεντ, έτσι απόψε και η Μπαρτσελόνα έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» επικρατώντας μέσα στη Μαδρίτη με 2-0 της Ρεάλ.
Οι Μαδριλένοι πλήρωσαν ακριβά το «τίμημα» της αποβολής του Πέπε στο 61' σε ένα ματς, όπου έλαμψε για ακόμα μία φορά το άστρο του Λιονέλ Μέσι που σκόραρε δυο φορές σε ένα «Clasico», όπου δεν έλειψαν και οι παραφωνίες.
Και, φυσικά, αναφερόμαστε τα επεισόδια στο ημίχρονο ανάμεσα σε παίκτες της Μπαρτσελόνα και παράγοντες της Ρεάλ που στοίχισαν την αποβολή του γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα», Χοσέ Πίντο. Και όλα να φανταστεί κανείς πως ξεκίνησαν από μία λεκτική κόντρα ανάμεσα σε Αρμπελόα και Κεϊτά, στην οποία ανακατεύθηκε ο αποβληθείς και ένας κοστουμάτος παράγοντας της Ρεάλ.

Τα «σημάδια» του «διπλού»

Στην αναμέτρηση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» υπήρξαν δυο σημάδια για το «διπλό». Το πλέον σημαντικό ήταν κα' αρχήν η αποβολή του Πέπε. Η τελευταία φορά που ο Πορτογάλος είχε αποβληθεί σε ευρωπαϊκό ματς της Ρεάλ ήταν τον Μάρτιο του 2008. Και τι είχε συμβεί; Η «βασίλισσα» έχασε με 2-1 από τη Ρόμα.
Οσο για το έτερο σημάδι της επικράτησης των Καταλανών, αυτό δεν ήταν άλλο από το 0-0 του πρώτου 45λεπτου. Σε 12 ματς της Μπάρτσα που έχουν λήξει χωρίς σκορ στο πρώτο 45λεπτο, οι «μπλαουγκράνα» μετρούσαν οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Πλέον έχουν εννιά κερδίζοντας τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 40 χρόνια και δη από την περίοδο 1960-61, όταν είχαν επικρατήσει με 2-1.

Και το 3ο σημάδι ο Μέσι

Τι άλλο, λοιπόν, έπρεπε να γίνει για να αποχωρήσει η Μπαρτσελόνα με το «διπλό» στις αποσκευές της από τη Μαδρίτη; Μα, φυσικά, να υπάρξει το τρίτο σημάδι, ένας παίκτης που να κάνει τη διαφορά. Και για ακόμα μία φορά αυτός ήταν ο Λιονέλ Μέσι... Δυο φορές ο Αργεντινός κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.
Στην πρώτη ο «Λίο» χρειάστηκε και τη συμβολή του Αφελάι, ο οποίος στο 76' έκανε καταπληκτική κούρσα εκμεταλλευόμενος και την κόπωση του Μαρσέλο, σέντραρε με τον Αργεντινό με προβολή να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Για να έρθει στο 87' ακόμα ένα γκολ-ποίημα από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Ο Μέσι «άδειασε» για πλάκα τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ρεάλ, πλάσαρε και έγραψε το τελικό 2-0 για την Μπαρτσελόνα.
Επί της ουσίας η Μπαρτσελόνα είναι, πλέον, με το 1,5 πόδι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τη Ρεάλ να καλείται να κάνει την υπέρβαση χωρίς τους τιμωρημένους Σέρχιο Ράμος και Πέπε και τον Ζοσέ Μουρίνιο στην εξέδρα. Διότι δύσκολα ο Πορτογάλος τεχνικός θα γλιτώσει την τιμωρία μετά τα ειρωνικά σχόλια προς τον βοηθό του Σταρκ, που του στοίχισαν την αποβολή του στη φάση, επί της ουσίας, όπου αποβλήθηκε και ο Πέπε. Το πιο πιθανό είναι ο «Special One» να κοουτσάρει από κάποια σουίτα του «Καμπ Νου».
ΡΕΑΛ: Κασίγιας – Αρμπελόα, Σ. Ράμος, Ρ. Αλμπιόλ, Μαρσέλο – Ντιαρά, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο – Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Κρ. Ρονάλντο, Ντι Μαρία.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:Βαλντές – Ντ. Αλβες, Μασεράνο, Πικέ, Πουγιόλ – Τσάβι, Μπουσκέτς, Κεϊτά – Πέδρο (71' Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90' Ρομπέρτο).

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

sentragoal.gr

Επιστολή του κ. Μ.Αγγελάκα στην ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Image
Μια πολύ τιμητική ευχητήρια επιστολή έλαβε η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας την Τρίτη 26 Απριλίου 2011. Αποστολέας, ο κος Μανώλης Αγγελάκας, Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.
Η επιστολή του κ. Μ. Αγγελάκα αναφέρει :

Φίλοι της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
 
Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά με Υγεία και Προκοπή για όλους σας !!
 Εύχομαι τις ημέρες - εβδομάδες που θα  ακολουθήσουν, ο Ελληνικός  Λαός να προσέξει την πρόταση της παράταξής μας που θα παρουσιασθεί, το " Ζάππειο ΙΙ", ώστε να  νιώσουν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι, ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, εκείνη του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας .
 Να είστε καλά  και να συνεχίζετε το έργο σας .Σας  παρακολουθούμε και σας καμαρώνουμε !!

Μανώλης Αγγελάκας
Γραμματέας  Οργανωτικού  ΝΔ
Πρώην Ευρωβουλευτής

Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ