Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

O Τατούλης προσέλαβε την κόρη στην Περιφέρεια;

Κατά την διάρκεια της Πασχαλινής επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη, υπήρξε και μια τυχαία συνάντηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Οι δύο αντάλλαξαν μια ψυχρή χειραψία, γεγονός, που δείχνει ότι η Συγγρού δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Το άσχημο για τον Τατούλη, είναι ότι ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις σχέσεις του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τον κατηγορούν για «αλαζονεία».


ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει προσλάβει την θυγατέρα του Εύη, ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κατεβάσει και Κινέζους στην Πελοπόννησο. Τα δύο αυτά συνδέονται. Επειδή, ο Περιφερειάρχης, είναι ολίγον απρόσεκτος, πολύ σύντομα θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

ΑΞΙΖΕΙ: Παρά την κρίση ο γίγαντας Πέτρος Τατούλης απολαμβάνει σχεδόν καθημερινά το πούρο του.

Πηγή :Polylitoikairoi

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:"Η Ιονία θα γίνει …αιωνία οδός και ότι με την σειρά της και η Ολυμπία, θα γίνει …μακαρία οδός!"

«Προσωπικές οι ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, για την Αχαΐα»


Την πλήρη επιβεβαίωση της πρόβλεψής του, σχετικά με την κατάληξη που θα είχαν τα έργα της Ολυμπίας και της Ιονίας οδού, διατύπωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αθηναϊκού σταθμού.
Ο κ. Χρυσανθακόπουλος απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική επισήμανση, δήλωσε ότι «πράγματι ήμουν ο μόνος που προεκλογικά είχα προβλέψει ότι η Ιονία θα γίνει …αιωνία οδός και ότι με την σειρά της και η Ολυμπία, θα γίνει …μακαρία οδός!
Τα αποκάλυπτα με παρρησία στο λαό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον πιο εφιαλτικό για την Δυτική Ελλάδα, τρόπο».
Για να συνεχίσει ο βουλευτής:
«Δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί κάποιοι εδώ και χρόνια απομυζούν τον μόχθο του ελληνικού λαού, με μίζες και υπερκοστολογήσεις έργων. Το κράτος πλέον δεν πληρώνει γιατί πολύ απλά, λεφτά δεν έμειναν, οι εργολάβοι καθυστερούν πάρα πολύ και όλα βρίσκονται εκτός χρονοδιαγράμματος.
Όσοι κρεμάστηκαν από τα τσαμπιά εξουσίας, σήμερα αντιλαμβάνονται ποιο είναι το «δέντρο της γνώσης» του Γεωργίου Παπανδρέου»
Όσο για τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους στα εργοτάξια των κοινοπραξιών, ο κ. Χρυσανθακόπουλος σημείωσε ότι «οι ευθύνες βαραίνουν την Κυβέρνηση αποκλειστικά και μόνο, με την ανοχή, την κακοδιαχείριση και την αβελτηρία της οποίας, έχουν βαλτώσει όλα τα έργα».
Και ο κ. Χρυσανθακόπουλος κατέληξε:
«Ο εξ Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, 32 χρόνια βουλευτής, 24 χρόνια υπουργός και πρωθυπουργός, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, τουλάχιστον ας απολογηθεί στους συμπατριώτες του, για την ανυπαρξία έργου εκ μέρους του!»

thebest.gr

Παρών στην "Πελοπόννησο" χθες και ο Θανάσης Λάλας

Μπορεί ο Θανάσης Λάλας και ο Γιώργος Πανόπουλος να μεταβίβασαν στον Θόδωρο Λουλούδη το πoσοστό τους από την εφημερίδα "Πελοπόννησος" ωστόσο δεν σταματά η σχέση τους με την ιστορική εφημερίδα. Οι δύο αποχωρήσαντες μετέχουν ως μη εκτελεστικά μέλη στο Δ.Σ. σε ένδειξη στήριξης προς το νέο διευθύνοντα σύμβουλο Θόδωρο Λουλούδη, κάτι που επισημαίνεται και στο σημερινό πρωτοσέλιδο.
Εξάλλου στο κουπόνι της εφημερίδας, ο Θανάσης Λάλας εμφανίζεται να έχει την θέση του συμβούλου έκδοσης όπως και ο Χρήστος Μούλιας.
Χθες το απόγευμα μάλιστα ο Θανάσης Λάλας βρέθηκε στην Πάτρα και συμμετείχε στη σύσκεψη των μελών του Δ.Σ., ενώ αποχώρησε αμέσως μετά με την porshe του.


thebest

Το Παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας

 


Αποτελέσματα:

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ -  ΚΥΨΕΛΟΣ                1-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΚΑΣΤΡΟΥ -  ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ     3-0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                   1-0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 -  ΑΠΕΣΣΑΣ                       2-0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πέρυσι, ο προκάτοχός σας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, είχε χαρακτηρίσει χρήσιμη, αναγκαία και επιβεβλημένη, νομίζω, την απογραφή. Τι έχει αλλάξει από τότε;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχουμε πει ότι ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Πέραν αυτού, δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει αλλάξει, δηλαδή, η στάση της Ν.Δ. μέσα σε ένα χρόνο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ισχύει αυτό που έχουμε πει. Δεν έχουμε κανένα άλλο σχόλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όλη αυτή η συζήτηση περί απογραφής και η επιστροφή στο παρελθόν -γιατί παρελθόν είναι αυτό, το να συζητάμε για την απογραφή του κ. Αλογοσκούφη, την απογραφή του κ. Καραμανλή αν ήταν σωστή ή λάθος, αν αποδείχθηκε ιστορικά λάθος κ.ο.κ- δεν θεωρείτε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι πλήγμα για τη Ν.Δ., για το μήνυμα που θέλει να περάσει ενόψει και του «Ζαππείου 2»; Γιατί έτσι θα συζητάμε για την απογραφή και τις συνέπειές της. Και ειδικά μετά τα χθεσινά στοιχεία για το έλλειμμα.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Εμείς προχωράμε μπροστά. Ετοιμαζόμαστε για το «Ζάππειο 2». Κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Και σε αυτά θα είμαστε έτοιμοι μέσα στις επόμενες ημέρες, στο «Ζάππειο 2», να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα τα αφήνουμε πίσω. Κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική, την οποία το κόμμα την κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα, όλα αυτά τα αφήνουμε πίσω και προχωράμε μπροστά. Ο κόσμος περιμένει από εμάς μια πρόταση, από την οποία να μπορεί να πιαστεί. Γιατί υπάρχει λύση. Υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει ελπίδα και μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Αυτή την ελπίδα και αυτό το πρόγραμμα, που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση θα το αναγγείλουμε, θα το δώσουμε στη δημοσιότητα στο «Ζάππειο 2». Κοιτάμε μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή η ιστορικά λάθος απόφαση της απογραφής βαρύνει πολιτικά τον κ. Αλογοσκούφη ή τον κ. Καραμανλή, που ήταν Πρωθυπουργός;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχουμε πει ότι, στο θέμα αυτό, διαχωρίζουμε τον πρώην Πρωθυπουργό από τον κ. Αλογοσκούφη. Και λέμε ότι αυτή η ιστορία αφορά στον κ. Αλογοσκούφη. Είναι μια κριτική που γίνεται στον πρώην υπουργό των Οικονομικών.

ΣΤΟ 1% H ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ​ΗΣ VPRC ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤ​ΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" -

KAPTA 1

KAPTA 2

KAPTA 3

KAPTA| 4

KAPTA 5

Ομορφο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Όλα τα είχε ο Ηρακλής, το «φιάσκο» με πρώην μέλος του Δ.Σ. του έλειπε!
Πρώην λοιπόν μέλος του Δ.Σ. λοιπόν, ο οποίος είχε εμπλακεί και σε περιπέτεια την εποχή που στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Σάββας Κωφίδης, συνελήφθη από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα οκτώ άτομα για τοκογλυφία και εκβίαση κατ' εξακολούθηση!
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήταν στη διοίκηση λιγότερο από ένα μήνα, όταν μεγαλομέτοχος ήταν ο Αντώνης Ρέμος.
Συνολικά, συνελήφθησαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ηλικίας από 21 έως 34 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 13 ατόμων.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη ναζιστική εισβολή στην Αθήνα

ΑΚΟΥΣΤΕ: Ηχητικό ντοκουμέντο από το ραδιόφωνο

Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία. Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).
Σε συνδυασμό με τη Μάχη της Κρήτης και αρκετών ναυτικών συγκρούσεων η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται τμήμα των ευρύτερων πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο της Βαλκανικής Εκστρατείας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.
Τον Μάρτιο του 1941 μία μεγάλη ιταλική αντεπίθεση απέτυχε και η Γερμανία αναγκάστηκε να προστρέξει σε βοήθεια της συμμάχου της. Η γερμανική εισβολή ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 1941, με την εισβολή γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας, σε μία προσπάθεια να ασφαλίσουν τη νότια πλευρά της.
Οι συνδυασμένες δυνάμεις της Ελλάδας και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας πολέμησαν με μεγάλη επιμονή, όμως υστερούσαν σε αριθμό και εξοπλισμό και τελικά κατέρρευσαν.
Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.
Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».
Επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος μετέδιδε με τη χαρακτηριστική φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουσθούν:



Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι έλληνες στρατιώτες.

 newsbeast.gr

Κορινθία: Διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο… εκτέλεσε ο ίδιος


Έγινε και αυτό! Όπως κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα , με την διακοπή των πρωταθλημάτων, γίνονται φιλικοί αγώνες, ανάμεσα σε παλαίμαχους και τους νυν ποδοσφαιριστές ομάδων όπου συμβαίνουν όμορφα περιστατικά, που βγάζουν γέλιο. Αυτό όμως που συνέβη, φέτος , σε γήπεδο Κορινθίας , αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία , καθώς διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο… εκτέλεσε ο ίδιος.
Συγκεκριμένα στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας , λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ανάμεσα στους νέους και στους παλαιμάχους της τοπικής ομάδας , της Προόδου , ο διαιτητής Μπαλάφας, υπέδειξε πέναλτι, το οποίο… εκτέλεσε ο ίδιος, κάνοντας το τελικό 5-5, μέσα σε αποθέωση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι παλαίμαχοι προηγήθηκαν με 1-4 ( Κλάρος Χ - Καφαντάρης, Κουτσούκος, και Παπαχαραλάμπους (2)) και λίγο έλειψε να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη, οι νέοι, πήραν προβάδισμα με 5-4 (Σπυρίδωνος, Ξύδης Κ., Ρεκλείτης και Παρασκευόπουλος) , αλλά ο «πεναλτάκιας» διαιτητής Μπαλάφας, υπόδειξε πέναλτι, το οποίο… εκτέλεσε ο ίδιος. Έτσι απέφυγαν οι Παλαίμαχοι την «καζούρα» των Νέων
ΝΕΟΙ: Ξύδης Β., Καουτσούκος Π., Δαλαμαρίνης, Ζώγαλης Ι., Ρεκλείτης, Παρασκευόπουλος, Κλάρος Χ., Ξύδης Κ., Σπυρίδωνος, Σκούπας, Ταγαράς
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Γόγολας, Δεληγιάννης, Καφαντάρης, Ζώγαλης Χ., Ανταλουδάκης, Παπαχαραλάμπους, Κουτσούκος, Θεοδωρόπουλος, Κοντογιώργος

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 29/4/2011

27 Απριλίου 2011
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 29 Aπριλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (Τουριστικού Περιπτέρου).
  2. Έκπτωση από το δικαίωμα της ρύθμισης των οφειλών της εταιρείας ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Ζάππειο ΙΙ… Ελπίδα της χώρας το σχέδιο Σαμαρά.

Mανίκια έχουν σηκώσει στη Νέα Δημοκρατία για να είναι όλα έτοιμα για το Ζάππειο ΙΙ, που θα αποτελέσει όχι μόνο το «πακέτο θέσεων» για απεμπλοκή από το Μνημόνιο, αλλά επί της ουσίας την «πρόταση εξουσίας» του Αντώνη Σαμαρά. Στη Ν. Δ. ποντάρουν στην παρουσίαση, που αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαΐου, και την αποσυνδέουν από τις όποιες κινήσεις της κυβέρνησης, καθώς δεν θέλουν να ερμηνευθεί ως μια αντιπολιτευτική πράξη, αλλά ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Ήδη οι συσκέψεις έχουν πυκνώσει μεταξύ της ομάδας του οικονομικού Επιτελείου, που έχει συγκεντρώσει τις θέσεις όλων των τομεαρχών του αντιπροέδρου του κόμματος Σταύρου Δήμα, και των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. >Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έχει την πλήρη εικόνα του Ζαππείου ΙΙ, μια και ο ίδιος έχει προεδρεύσει σε συσκέψεις τόσο στο πατρικό του στη Μουρούζη όσο και στο σπίτι του στην Κηφισιά, με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της Ν. Δ. Γιάννη Μιχελάκη, του συμβούλου του επί των οικονομικών θεμάτων Χρύσανθου Λαζαρίδη, του συμβούλου του προέδρου της Ν. Δ. καθηγητή πανεπιστημίου Γιάννη Μουρμούρα και των αναπληρωτών τομεαρχών Χρήστου Σταϊκούρα  , Νότη Μαρτάκη  και Γιάννη Βρούτση. Η κεντρική φιλοσοφία  της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας θα εδράζεται στο να είναι ρεαλιστικές οι θέσεις της, άμεσα εφαρμόσιμες και να απαντούν σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι να είναι ένα θεωρητικό κείμενο με «στρογγυλεμένες» προτάσεις  που δεν πείθουν κανέναν. Αυτός είναι ο λόγος που στη Συγγρού δεν επαναπαύονται στα όποια λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, καθώς εκτιμούν ότι είναι πλέον η ώρα να προχωρήσει στην εαρινή αντεπίθεσή της η Νέα Δημοκρατία κρατώντας δικούς της άσους, που θα δείχνουν ότι, όταν μιλά για άλλο μίγμα πολιτικής, αυτό υπάρχει, είναι συγκεκριμένο, εφαρμόσιμο και κυρίως «Χειροπιαστό». Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μελετήσει θέσεις και προτάσεις, τόσο του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι όσο και του Ισπανού ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι.  Δύο είναι οι κεντρικοί πυλώνες των θέσεων της Ν. Δ. (ενίσχυση των χαμηλόμισθων – μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών), που θα συγκλίνουν στο ότι λύση υπάρχει και αυτή είναι το δίπολο Ανάπτυξη – Αποτελεσματικότητα. <Ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να υποσχεθεί  τα πάντα στους πάντες, πρώτα απ όλα γιατί δεν θα γίνονταν πιστευτές οι θέσεις του και θα κατέληγαν μπούμερανγκ. Οι προτάσεις θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν από τα απανωτά μέτρα της κυβέρνησης, αλά και θα διατυπωθούν και μέτρα που θα τονώσουν την αγορά που έχει «στεγνώσει». Παράλληλα, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις  για την αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

report 24

Γ. Δέδες: Άκρως θετική για τα συμφέροντα της Κορινθιακής κοινωνίας και πράξη ευθύνης το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κορίνθιου Υπουργού, κ. Π. Μπεγλίτη, για το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο και για την πρόθεση απόδοσης των εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε:
« Είναι γνωστό ότι το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, είχε πάψει να συνδέεται ουσιαστικά με την τοπική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής της Κορίνθου. Η επίσημη ανακοίνωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη, για το κλείσιμό του και την πρόθεση να αποδοθεί στους τοπικούς φορείς, αποτελεί μια εξέλιξη άκρως θετική για τα συμφέροντα της Κορινθιακής κοινωνίας. Η πράξη αυτή αποτελεί πράξη ευθύνης του Υπουργού και ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου, με γνώμονα τις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες».
Ο κ. Δέδες δήλωσε επίσης πως η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σε συνέχεια του εποικοδομητικού διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Υπουργό, είναι έτοιμη να καταθέσει το επιχειρησιακό της σχέδιο για την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου, ώστε τα εκατοντάδες στρέμματα της εκτάσεώς του να μετατραπούν σε «ζωντανό» και σύγχρονο Διοικητικό κέντρο του Νομού και ταυτόχρονα πεδίο έντονων πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οργή και μήνυση του Πάνου Μπεγλίτη για τα ανώνυμα δημοσιεύματα κατά του Κοrinthix.

Μία ανάρτηση που έγινε στο blog "Korinthix" ενόχλησε ιδιαίτερα τον Aναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος ζητάει από τον εισαγγελέα να βρεθεί ο διαχειριστής του κορινθιακού blog ενώ έχει ετοιμάσει και αγωγή εναντίον του!

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Π. Μπεγλίτης αναφέρει τα εξής:
Σήμερα σε blog της Κορίνθου με το όνομα Korinthix αναρτήθηκε ένα άθλιο και συκοφαντικό δημοσίευμα που με το γνωστό «γκεμπελίστικο» τρόπο και με μισόλογα και υπονοούμενα επιχειρεί να πλήξει την πολιτική, προσωπική και ηθική αξιοπρέπεια και εντιμότητά μου. Είναι προφανές ότι αυτή η φασίζουσα και εκβιαστική πρακτική δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από την πλευρά μου.Στην πολιτική μου διαδρομή σέβομαι τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης στον δημοκρατικά κατοχυρωμένο ελεγκτικό και κριτικό τους λόγο και ρόλο. Είτε ως απλός βουλευτής, είτε με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Υπουργός, ουδέποτε επεζήτησα να βρεθώ εκτός του ελέγχου και της κριτικής, στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των δημοκρατικών κανόνων της πολιτικής μας ζωής.
Αυτή όμως τη συνειδητή πολιτική μου στάση και συμπεριφορά ορισμένοι «ανώνυμοι» κύκλοι του διαδικτύου, την εξέλαβαν, προφανώς, ως αδυναμία, ώστε να διαβούν τα όρια της δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας και ελευθερίας και να προχωρήσουν στις αναρτημένες αθλιότητες και συκοφαντίες τους, εις βάρος μου.
Όμως τόσο αυτά τα ενεργούμενα, όσο και οι πολιτικοί τους πάτρωνες έκαναν το μοιραίο λάθος, το οποίο και θα πληρώσουν πολύ ακριβά, αποκαλυπτόμενοι σε λίγο στους πολίτες της Κορινθίας και αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς τους στόχους.
Θέλω να τους διαμηνύσω, όπως το έχω κάνει μέχρι τώρα με την πολιτική μου δράση, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Ότι στην Κυβέρνησή μας, στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον, κάτω από τον καθημερινό δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής, με θεσμούς που για πρώτη φορά κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Ότι έχουμε τη δύναμη των αρχών και των αξιών μας για να αντισταθούμε και θα αντισταθούμε με όλους τους νόμιμους δημοκρατικούς τρόπους στην επιχειρούμενη απαξίωση και ισοπέδωση του συλλογικού πολιτικού μας βίου και των θεσμών, μέσα από τις γκρίζες και φασίζουσες πρακτικές τους.
Η απάντηση θα είναι άμεση και αμείλικτη.
Ζήτησα, ήδη, από τον δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση και αγωγή. Ενημέρωσα, συγχρόνως, τον Εισαγγελέα Κορίνθου, ώστε να ασκήσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητές του. Παράλληλα απέστειλα το δημοσίευμα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. Οικονόμου για τις δικές του ενέργειες.
Η αθλιότητα των «κουκουλοφόρων» του διαδικτύου δεν θα περάσει
.

Και τα spread σπάνε όλα τα ρεκόρ. Το έλλειμμα φέρνει μέτρα, το χρέος οδηγεί στην χρεοκοπία

Της Σοφίας Βούλτεψη

Για άλλη μια φορά (μετά τον Νοέμβριο του 2009), πληροφορηθήκαμε χθες μέσω Eurostat ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας βρίσκεται εκτός στόχων. Το έλλειμμα βρέθηκε – ελέω πλήρως ανεξέλεγκτης ΕΛΣΤΑΤ – στο 10,5%.
Και το χειρότερο – αυτό για το οποίο δεν μιλά κανείς: Το χρέος της χώρας βρίσκεται στο 142,8%. Αυτό σημαίνει ότι εισπράττουμε 100 και χρωστάμε σχεδόν 150.
Έτσι, το μεν αυξημένο έλλειμμα απαιτεί πρόσθετα μέτρα και νέες θυσίες ύψους 3 ή και 4 δις ευρώ (για τον πίθο των Δαναΐδων, όπως αποδεικνύεται), το δε θηριώδες χρέος οδηγεί κατευθείαν προς την αναδιάρθρωση. 
Το δημόσιο χρέος (που ουδείς αντιλαμβάνεται πώς περνά απαρατήρητο αν και τόσο θηριώδες) αυξήθηκε από 298,7 δις ευρώ το 2009 σε 328,5 δις ευρώ το 2010.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το υπουργείο των Οικονομικών στην ανακοίνωσή του, επαίρεται για το γεγονός ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία δεν αμφισβητούνται πλέον από τις Βρυξέλλες – την ίδια ώρα που στη χώρα γίνεται μια μεγάλη (αυτιστική) συζήτηση για το αν πρέπει να κρύβουμε στοιχεία και να υφιστάμεθα τις ευρωπαϊκές αμφισβητήσεις.
Με μεγάλη άνεση επίσης το υπουργείο μας ανακοινώνει πως η χώρα μας είχε το 2010 το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ. Και μας δίνει μια σειρά εξηγήσεις για τις αποκλίσεις σε σχέση με τις προβλέψεις:
Ομολογεί πως οι επιπτώσεις της ύφεσης ήσαν μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προβλέψει οι οικονομικοί εγκέφαλοι της χώρας. Και πως η ίδια η ύφεση ήταν  μεγαλύτερη από την αναμενόμενη! Με σοβαρές επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα.
Μας  είπε επίσης το αρμόδιο υπουργείο πως και η αύξηση της ανεργίας υπήρξε μεγαλύτερη από το… αναμενόμενο, με αποτέλεσμα την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Οπότε, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέους Αλταφάζ, μας υπενθύμισε χθες την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα της τάξεως των 3 δις ευρώ το 2011 και των 26 δις ευρώ το 2015. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, μας θύμισε και την δέσμευσή μας για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ.
Την ίδια ώρα, το Μπλούμπεργκ, δια του αρθρογράφου του Μάθιου Λυν, διατύπωνε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της ως το τέλος του Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι το κούρεμα «έχει ήδη καθυστερήσει».
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, χθες το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό ρεκόρ άνω των 1.200 μονάδων βάσης.
Όταν δεν περνά μέρα χωρίς κακές ειδήσεις, πρόκειται για το απόλυτο αδιέξοδο. Το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτό μόνο από αυτούς που λόγω θέσεως οφείλουν να το δουν και να αναζητήσουν άλλες λύσεις…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Καταγραφή, αποτύπωση, εσωτερική διαδικασία: Δηλαδή απογραφή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σε τι οφείλεται η εκ μέρους της Eurostat επίμονη αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού ελλείμματος; Συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο (όταν ειδικά για την Ελλάδα οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τις περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να μην υποστεί πλήγμα το κυβερνών κόμμα), συνέβη και χθες.
Η αυτονόητη απάντηση είναι ότι τρόικα και οικονομικό επιτελείο έπεσαν εντελώς έξω στις προβλέψεις τους και επομένως μιλάμε για αποτυχία του προγράμματος.
Εντάξει, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε καμιά από εκείνες τις μπαλαμουτιές που τόσο καλά γνωρίζουμε; Να κρύψουμε κάτι, βρε αδελφέ;

Κοκκινοσκουφίτσα- Η σκηνοθέτις του «Λυκόφωτος» Κάθριν Χάρτουϊκ παρουσιάζει την πραγματικά σκοτεινή πλευρά του γνωστού παραμυθιού- Ενα παραμύθι ακατάλληλο δι' ανηλίκους

Ενας τίτλος όπως «Κοκκινοσκουφίτσα», το πρώτο πράγμα που φέρνει στο μυαλό είναι εικόνες από παραμύθι που έλεγαν τα παλιά χρόνια οι γιαγιάδες στα μωρά για να κοιμηθούν: ένα αθώο κοριτσάκι ντυμένο στα κόκκινα ,πηγαίνει προς το σπίτι της γιαγιάς της και πέφτει στην παγίδα του κακού λύκου. Και βεβαίως, η ιστορία πάντα τελείωνε πάντα με το κλασικό «και πέρασαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…»
Όλα αυτά όμως σήμερα, ανήκουν στο παρελθόν. Στην κινηματογραφική εκδοχή του παραμυθιού ,την οποία υπογράφει η Κάθριν Χάρντγουϊκ, επηρεασμένη, σαφώς από την επιτυχία του πρώτου θρίλερ της σειράς «Λυκόφως» («Twilight») που σκηνοθέτησε η ίδια, η «Κοκκινοσκουφίτσα» της Χάρντγουϊκ αποκτά hardcore διαστάσεις, ένα παραμύθι ,ακατάλληλο δια ανηλίκους…

EYXEΣ ΑΠΟ την κ .Βασιλική Τζότζολα


Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά...

Βασιλική Γ. Τζότζολα
Αναπλ. Εκπρόσωπος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λεωφ. Συγγρού 340,
176 73 Καλλιθέα

Πολλά τα προβλήματα για Τατούλη..Σκέψεις για ανασχηματισμό..!!!

ΠΗΓΗ : report24.gr
Με τις πιο δυνατές σκέψεις για αλλαγές σε πρόσωπα και νοοτροπία έρχεται αντιμέτωπος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά και τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός του οίκου του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» με πρωταγωνιστές την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο.
Όπως έχει δημοσιοποιηθεί έως σήμερα και έγινε ευρύτατα γνωστό από δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Ελευθερία» της Μεσσηνίας υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ τον δύο με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων απαντητικών επιστολών και δηλώσεων.

Το INTRO ART CAFE Παρουσιάζει Πάνος Μουζουράκης LIVE την Παρασκευή 29/4/2011 Ώρα 21:30


Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. - Σάββατο στις 12:30 π.μ.
Το INTRO ART CAFE
Παρουσιάζει τον Πάνο Μουζουράκη.
Παρασκευή 29/4/2011 Ώρα 21:30

Ποιος είναι ο Πάνος Μουζουράκης;
Μία πολυσχιδής προσωπικότητα! Τραγουδιστής, ηθοποιός, performer με όλη τη σημασία της λέξης! Μία φορά να τον δεις ζωντανά στη σκηνή, είναι αδύνατον να τον ξεχάσεις!
Ο Πάνος Μουζουράκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης από τα 17 του, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, είτε μόνος του, είτε ως μέλος συγκροτημάτων. Το 2002 ήρθε στην Αθήνα και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ήταν ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο σχήμα του club του Σταυρού του Νότου. Πήρε μαθήματα υποκριτικής και συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση «Αχαρνής» που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005. Την περίοδο 2006-2007 παρουσίαζαν μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά στη μουσική σκηνή Χ-ΕΔΡΑ της Ν. Σμύρνης, την ροκ, home-made παράσταση «ΠρόβαΤΑκομμάτια». Έχει εμφανιστεί στο θέατρο και την τηλεόραση. Τον Απρίλιο του 2007 συμμετείχε στην παράσταση «American Dream» στη Λυρική Σκηνή.

INTRO ART CAFE
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ LIVE KAI ΟΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΕΝ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ "ΧΕΙΜΩΝΕΣ" ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
Adamopoulou 5
Xylókastro, Greece
Τηλ:2743025140
Πλατεία Ξυλοκάστρου

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Ιεράς Μονής Παναγίας Κορυφής

Πέμπτη 28 Απριλίου
07:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄

Αρτοκλασία

Παρασκευή 29 Απριλίου
07:30 π.μ.: Όρθρος

08:00 π.μ.: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

10:00 π.μ.: Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος

06:00 π.μ.: Εσπερινός και Παράκλησις

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΛ. 2743022043

Παράταση στις δηλώσεις αμοιβών για ελεύθερα επαγγέλματα – εμπορικές επιχειρήσεις

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε με εξαιρετικά επείγουσα απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, παρατείνεται μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, αντί της 29ης Απριλίου, η προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα.
Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις που λήγει την 29η Μαΐου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.


 

Νέα μέτρα 2,3 δισ. γιατί η εντυπωσιακή μείωση του ελλείμματος δεν αρκεί...



Επιπλέον 2,3 δισ. ευρώ καλείται να αναζητήσει η κυβέρνηση, από την «αστοχία» του ελλείμματος του 2010, το οποίο σύμφωνα με τη Eurostat σκαρφάλωσε στο 10,5% του ΑΕΠ, αντί του προβλεπόμενου 9,6%. Βέβαια εντυπωσιακή ήταν η πτώση του ελλείμματος κατά 5% σχεδόν σε ένα μόνο χρόνο (από 15,4% το 2009 σε 10,5% ένα χρόνο αργότερα), αλλά στο ίδιο χρονικό διάστημα το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009).

Με προπομπό την πάταξη της ατιμωρησίας αλλάζουν τα πάντα σε δημόσιο, ΔΕΚΟ

Έρχεται «τσουνάμι» αλλαγών στο ευρύτερο Δημόσιο, με τις ΔΕΚΟ να εντάσσονται και αυτές σε νέο ενιαίο μισθολόγιο, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να υποχρεούνται να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου και κυρίως, με  τις αλλαγές για τερματισμό του  καθεστώτος ατιμωρησίας, που θα φτάσει στα όρια ακόμη και της δημόσιας διαπόμπευσης, σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων.

Τσέρνομπιλ: 25 χρόνια μετά, φουντώνει το κίνημα ενάντια σε όλα τα πυρηνικά


Να αναλάβουν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοβουλίες για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών εργοστασίων και των πυρηνικών όπλων, είναι το μήνυμα που στέλνουν κόμματα της Αριστεράς και της Οικολογίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από το ατύχημα του Τσέρνομπιλ και ενώ βρίσκεται εν εξελίξει η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Μιας χώρας με προηγμένη τεχνολογία και πρωτοπόρου στην πολιτική προστασία, η οποία ήρθε να αποδείξει  ότι η εποχή της ακίνδυνης φθηνής ενέργειας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.