Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πώς θα αλλάξουν τα νοσοκομεία και ποιά συγχωνεύονται - Όλο το σχέδιο για το ΕΣΥ

Στην αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της χώρας προχωρεί, από ό,τι φαίνεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, παρουσίασε σήμερα στη σύσκεψη για την αναδιάταξη του εθνικού συστήματος υγείας, το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της Αθήνας.

Με βάση το σχέδιο δημιουργούνται στην Αττική εννέα μεγάλοι κύκλοι νοσοκομείων, που θα αναλάβουν τη διοίκηση των υπολοίπων 34 υπαρχόντων σήμερα νοσοκομείων.

Κάθε κύκλος θα έχει κοινή διοίκηση, έναν διοικητή και δύο υποδιοικητές, κοινές κεντρικές υπηρεσίες, μηχανοργάνωση, σχεδιασμό, προμήθειες κ.α. Ένα κεντρικό νοσοκομείο, που καθορίζεται με χωροταξικά κριτήρια, θα «ασκεί» διοίκηση και στα υπόλοιπα, τα οποία θα πρέπει να αλληλοκαλύπτονται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Λιαρόπουλου, στο εξής δημιουργούνται οι παρακάτω κύκλοι νοσοκομείων στην Αττική:
1. Ευαγγελισμός (συγχωνεύονται στον Ευαγγελισμό τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Έλενα Βενιζέλου, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική)

2. Λαϊκό (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα, Ευγενίδειο, Ιπποκράτειο και ΝΙΜΤΣ)

3. Αγ. Σάββας (Ελπίς και Σπηλιοπούλειο, το οποίο γίνεται μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας)

4. ΚΑΤ (Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο)

5. Παίδων (λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση τα τρία Παίδων, Αγ. Σοφία, Αγλαϊα Κυριακού και Πεντέλης)

6. Γιώργος Γεννηματάς (Ερρίκος Ντυνάν, Ερυρθός Σταυρός, Σωτηρία, το οποίο εξελίσσεται σε ογκολογική μονάδα)

7. Νέας Ιωνίας Αγ. Όλγα (Πατησίων, Άγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος)

8. Νίκαιας (Ασκληπιείο, Μεταξά, Τζάνειο, Ωνάσειο)

9. Αττικόν (Αγία Βαρβάρα, Θριάσιο)

Μεταξύ των ανακοινώσεων, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε το γεγονός πως απολύεται η επικεφαλής και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου μετά το τέλος της ΕΔΕ για την υπόθεση της αναίτιας αναστολής εφημερίας.

Διαβάστε για τις απολύσεις στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα

«Πρέπει όσοι με έναν τρόπο θα τον έλεγα απερίσκεπτο, αλλά και όσοι για λόγους δικών τους συμφερόντων, με έναν τρόπο δόλιο, προσπαθούν να σταματήσουν την απόπειρα εξορθολογισμού του δημόσιου συστήματος υγείας, επισπεύδουν και επιταχύνουν το μοιραίο για τη δημόσια υγεία του τόπου, δηλαδή να μην μπορεί το κράτος να αντεπεξέλθει στις δαπάνες του 40% των δομών του συστήματος υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη σύσκεψη, και πρόσθεσε: «Χρειάζεται, λοιπόν, πάρα - πάρα πολύ προσοχή, χρειάζεται σύνεση, χρειάζεται περίσκεψη, χρειάζεται συνεννόηση για να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Λιαρόπουλος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση των νοσοκομείων θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, με βάση τις απόψεις όσων χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας, ότι αυτό βρίσκεται στα ...τελευταία του. Μάλιστα, εξήγησε ότι στην Ελλάδα αντιστοιχούν 28 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού, όταν η μέση αναλογία για τον ΟΟΣΑ είναι 20 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού.

Πιο ήπια εφαρμογή των συγχωνεύσεων ζήτησε ο Ηλίας Μόσιαλος, επί κεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων του τομέα Υγείας. Έκανε λόγο για 5ετή ήπια προσαρμογή και αλλαγές, που δεν θα επιφέρουν σοκ στο σύστημα υγείας, ενώ πρότεινε, οι συγχωνεύσεις να αρχίσουν μέσα από τα ίδια τα νοσοκομεία με τη συγχώνευση κλινικών ίδιων ειδικοτήτων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Ιωάννης Κυριόπουλος, επισήμανε ότι «δεν έχουμε προετοιμάσει το ΕΣΥ για τις δημογραφικές και οικονομικές αλλαγές των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να πάσχει βαθιά».

newsit.gr

Πρωτότυπος ισχυρισµός πανεπιστηµιακού «Τετάρτη έγινε τελικά ο Μυστικός ∆είπνος»


Ο Μυστικός ∆είπνος, όπως αποτυπώθηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Στο κλαµπ των σταθερών εορτών θα µπορούσε να µπει το Πάσχα, εάν γίνει δεκτός ο οµολογουµένως πρωτότυπος ισχυρισµός ενός καθηγητή του Κέµπριτζ ότι ο Μυστικός ∆είπνος έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη αντίγια τη Μεγάλη Πέµπτη όπως πιστεύεται σήµερα.

Ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς, καθηγητής στο φηµισµένο πανεπιστήµιο της Βρετανίας, κατέφυγε στηνΑστρονοµία, τα ιερά κείµενακαι ένα αρχαίο εβραϊκό ηµερολόγιο για να καταλήξει σε ένα συµπέρασµα που είναι εξαιρετικά αµφίβολο ότι θα γίνει αποδεκτό από τις χριστιανικές Εκκλησίες. Ο βρετανός καθηγητής έσκυψε µε το επιστηµονικότου οπλοστάσιο πάνω από έναζήτηµα που σύµφωνα µε µελετητές της Αγίας Γραφής αποτελεί ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήµατα της Καινής ∆ιαθήκης: στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά αναφέρεται ότι ο Μυστικός ∆είπνος συµπίπτει µε το εβραϊκό Πάσχα, αντίθετα µε τον Ιωάννη που υποστηρίζει ότι ο Χριστός και οι δώδεκα µαθητές του συνέφαγαν µία ηµέρα πριν.

Το πρόβληµα µε τον ισχυρισµό των τριών πρώτων ευαγγελιστών είναι ότι δεν «βγαίνουν» οι ώρες καιτα γεγονότα –από τη σύλληψη και τη δίκη έως την καταδίκη – που έλαβανχώρα πριν από τη Σταύρωση του Ιησού τη Μεγάλη Παρασκευή.

Αλλες ενστάσεις αφορούν το γεγονός ότι το ιουδαϊκό δικαστήριο δεν επιτρεπόταν να συνεδριάσει τη νύχτα αλλά και ότι η Μεγάλη Τετάρτη απουσιάζει περιέργως από το χρονολόγιο του ευαγγελίου. «Ο,τι και να πιστεύετε για τη Βίβλο, γεγονός είναι ότι οεβραϊκός λαός δεν θα µπέρδευε ποτέ το γεύµα του Πάσχα µε ένα άλλογεύµα. Εποµένως είναι δύσκολο να κατανοήσουµε τον λόγο για τον οποίο τα ευαγγέλια αντιφάσκουν µεταξύ τους» δήλωσε ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς στην εφηµερίδα «Γκάρντιαν». «Πολλοί µελετητές της Βίβλου υποστηρίζουν ότι µόνο γι’ αυτό το γεγονόςδεν πρέπει να εµπιστευόµαστε τα ευαγγέλια» πρόσθεσε. «Αν όµως συνδυάσουµε την επιστήµη µε τα ευαγγέλια, µπορούµε να αποδείξουµε ότι δεν υπάρχει καµία αντίφαση» ήταν τοσυµπέρασµά του. Ο βρετανός καθηγητής υποστηρίζει στο βιβλίο του «Το Μυστήριο του Μυστικού ∆είπνου» ότι το χαµένο κοµµάτι του παζλ βρίσκεται σε ένα παλιό εβραϊκό ηµερολόγιο, το οποίο µπορεί να χρησιµοποίησαν ο Ιησούς καιοι µαθητές του ως «αντάρτες» σε µια χώρα µε πολύ αυστηρό θρησκευτικό πλαίσιο.Το 2007 ο Πάπας είχε υποστηρίξει ότι ο Ιησούς ήταν πιθανό να είχε ακολουθήσει το ηλιακό ηµερολόγιο της κοινότητας Κουµράν, το οποίο χρησιµοποιούσε η αίρεση Εσέν και περιγράφεται στα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.

«Το πρόβληµα µε αυτό είναι ότι το Πάσχα θα έπεφτε µία εβδοµάδα µετά τον Μυστικό ∆είπνο και τον θάνατο του Ιησού» υποστηρίζει ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς. Σύµφωνα όµως µε ένα τρίτο ηµερολόγιο που χρησιµοποιούνταν εκείνη την εποχή, το 33 µ.Χ. το εβραϊκό Πάσχα έπεσε την Τετάρτη 1η Απριλίου της Μεγάλης Εβδοµάδας. Με βάση αυτό το γεγονός, το χριστιανικό Πάσχα θα µπορούσε να αποκτήσει µια σταθερή ηµεροµηνία. Σήµερα η γιορτή του Πάσχα προσδιορίζεται µε βάση την πρώτη πανσέληνο µετά την εαρινή ισηµερία.

TA NEA online

Ο Αστέρας Δερβενίου με γκολ του Νιανγκ 1 – 0 τον ΠΑΣ Κλένια



Σ’ έναν εξαιρετικό αγώνα, παρά την συνεχή βροχή, ο Αστέρας Δερβενίου , συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του, νίκησε με 1 – 0 τον ΠΑΣ Κλένια , μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ο ΠΑΣ Κλένια έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία του Αστέρα και γενικά “κοίταξε στα μάτια” τον Αστέρα μέσα στο γήπεδό του. Αλλά και ο Αστέρας μπλόκαρε άριστα τους αντίπαλους παίκτες, εξαφάνισε τον Μπαλάφα, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, και αν οι επιθετικοί του δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι, θα επιτύγχανε ευρύτερη νίκη.
Ο Πιλιαφάς όμως στο 8’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μιας και το σουτ από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Στο 38’ ο Νιάνγκ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Γκίκα του ΠΑΣ Κλένια σε σουτ του Πιλιαφά και από κοντά με σουτ πέτυχε το 1 – 0. Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και πατούσε περισσότερο εύκολα στην περιοχή του ΠΑΣ Κλένια, μιας και εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Στο 58’ σε ασθενή απόκρουση του Γκίκα σε πλάγιο φάουλ του Μετεβελή, ο Τσιπάς σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος από τους αμυντικούς. Και στο 63’ ο Τσιπάς, βρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση, καθυστέρησε να σουτάρει, μπλοκαρίστηκε και τελικά έδωσε πάσα στον Κουτρούλη, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε. Το ίδιο έγινε και στο 69’ πάλι με τον Τσιπά να μην ολοκληρώνει προσπάθεια από τα αριστερά του Νιάνγκ. Ο ΠΑΣ Κλένια είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 73’, όταν ο Χ. Γεώργαρης ξέφυγε από δεξιά και στη χαμηλή πάσα του ο ερχόμενος από πίσω Ρουμελιώτης σούταρε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Ζώη. Ακολούθησε στο 77’ ένα καλό σουτ του Χ. Γεώργαρη λίγο άουτ και δύο άλλες φάσεις με στημένες μπάλες που “καθάρισε” ο Ζώης. Την τελευταία σπουδαία ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Αστέρας στο 87’, με τον Γερμάνοφ να ξεφεύγει από το τεχνητό οφσάιντ των αμυντικών, αλλά να κάνει μακρινό κοντρόλ, που έδωσε τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα Γκίκα να μαζέψει την μπάλα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Λαφαζάνος (87' Ψυχογιός), Πετρόπουλος, Νιάνγκ, Πιλιαφάς, Τσιπάς, Κουτρούλης (75' Γερμάνοφ).

Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος: Η Ελλάδα Βέλου αύριο στη Μεσσήνη , κόντρα στον Πάμισσο


Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα, το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Η Κυπελλούχος Κορινθίας Ελλάς Βέλου αγωνίζεται , εκτός έδρας στη Μεσσήνη , όπου αντιμετωπίζει τον Πάμισο.
Στόχος της ομάδας του Βέλου , είναι η διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου , μετά την σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα της από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου , στο πρωτάθλημα , που την έθεσε νοκαουτ από την υπόθεση τίτλου και ανόδου στη στην Δ' Εθνική. Η αντίπαλος της Ελλάδoς Βέλου είναι ο κυπελλούχος Μεσσηνίας Πάμισος αγωνίζεται στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής, όπου η πορεία του δεν είναι και τόσο καλή αφού βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, και θα δώσει μάχη για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα του Παμίσου αύριο , θα αγωνιστεί χωρίς τους Ηλιόπουλο, Αντωνίου που είναι τιμωρημένοι και θέλει να εκμεταλλευτεί το παράγοντα έδρα για να πάρει την νίκη - πρόκριση ωστόσο η Ελλάς Βέλου μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα ίσια και να πάρει την πολύτιμη νίκη έστω και δύσκολα.
Στο ίδιο (7ο) Όμιλο μετέχει και ο Κυπελλούχος Ηλείας ΠΦΟ Πανόπουλου ο οποίος περνά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου , χωρίς αγώνα.

Τέλος στον 6ο Όμιλο ο Κυπελλούχος Αρκαδίας Παναρκαδικός υποδέχεται τον ισχυρό Αστέρα Μαγούλας , Κυπελλούχο της ΕΠΣΔΑ , ο οποίος είναι από τώρα πρωταθλητής στον 7ο όμιλο της Δ Εθνικής και με το ένα πόδι βρίσκεται στην Γ’ Εθνική . Τέλος στον ίδιο Όμιλο μετέχει και η Κυπελλούχος Αργολίδας Ένωση Μιδέας η οποία περνά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου , χωρίς αγώνα.

Tο τροπάριο της Κασσιανής

          Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.

Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.

Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.

Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.

Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.

Φώτη Κόντογλου (μεταγραφή)
Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου κι έλεγε οδυρόμενη:

Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.

Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου, εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.

Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.

Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος.
Η Κασσιανη...και το τροπαριο της!Ιδου η αληθινη ιστορια της...

H Ιστορία της Κασσιανής
" Είναι γνωστή από τους Βυζαντινούς χρονογράφους η ιστορία κατά την οποία το 830 μ.Χ. η μητρυιά του Θεόφιλου, Ευφροσύνη, θέλοντας να βρει άξια σύζυγο στο θετό γιο της διοργάνωσε ένα είδος καλλιστείων, στέλνοντας εντολή σε όλα τα θέματα, τις διοικητικές περιφέρειες της αυτοκρατορίας, να συγκεντρωθούν οι ωραιότερες κοπέλες και να παρουσιαστούν στο παλάτι. Ανάμεσα στις δώδεκα κόρες που ορίστηκαν ως υποψήφιες και που κατάγονταν από τις ευγενέστερες οικογένειες, ξεχώρισαν δύο: η Κασσία, κόρη εξαίσιας ομορφιάς, η οποία καταγόταν από οικογένεια ευπατρίδων και η αρχόντισσα επίσης Θεοδώρα.

Όταν συγκεντρώθηκαν στην επίσημη αίθουσα, η Ευφροσύνη έδωσε στο Θεόφιλο ένα χρυσό μήλο να το προσφέρει στην κόρη που θα τον συγκινούσε περισσότερο. Εκείνος στράφηκε προς την Κασσία, εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της για να της προσφέρει το μήλο. Ιδιόρρυθμος καθώς ήταν της απηύθυνε μια απροσδόκητη και κακόβουλη παρατήρηση: "Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα".
Η Κασσιανή δείχνοντας υπόδειγμα συμπεριφοράς Χριστιανής παρθένου, κοκκίνισε, όπως λένε οι ιστορικοί, αλλά ούτε τα έχασε, ούτε υπολόγισε ότι θα έχανε το θρόνο, ούτε δέχθηκε να προδώσει την αλήθεια και το φύλο της. Και έδωσε μια απάντηση, καμπάνα θεολογίας, που έτρεψε σε φυγή την κακόδοξη ψυχή του Θεόφιλου: "Αλλά και διά γυναικός πηγάζει τά κρείττω", του είπε κάνοντας με τις επτά αυτές λέξεις περίληψη ολόκληρης της χριστιανικής θεολογίας.

Ο Θεόφιλος νιώθοντας την αξία και την ευστροφία της και πειραγμένος από την απάντηση αυτή, της γύρισε την πλάτη, όπως γύρισε την πλάτη και στην Παναγία, στη γυναίκα "εξ ής πηγάζει τα κρείττω", αρνούμενος την εικόνα και Αυτής και του Υιού Της και έδωσε το χρυσό μήλο της εκλογής στη σιωπηλή Θεοδώρα. Η Κασσιανή, πέφτοντας θύμα της ευφυίας και της ελευθεροστομίας της, είχε χάσει οριστικά το θρόνο.

Στη συνέχεια η Κασσιανή έγινε μοναχή, όχι από ερωτική απογοήτευση προς τον ουσιαστικά άγνωστό της Θεόφιλο, αλλά από έρωτα θείο. Έδωσε την περιουσία της για να κτισθεί η περίφημη τότε μονή ΄΄Εικασίας της μοναχής΄΄. Κλείσθηκε μέσα σ΄ αυτήν και έζησε τη μακάρια ζωή της εν Χριστώ ησυχίας, όταν η ευσεβής επίσης και ορθόδοξη Θεοδώρα, που τελικά εξέλεξε ο Θεόφιλος για σύζυγο, ζούσε μέσα στις αγωνίες και τις συνωμοσίες του παλατιού αγωνιζόμενη να κρατήσει τα παιδιά της στην Ορθοδοξία, καλώντας τα κάθε τόσο να προσκυνήσουν ΄΄τα νινία΄΄, το μικρό δίπτυχο εικόνισμα του Χριστού και της Θεοτόκου που είχε κρυμμένο, επειδή φοβόταν τη μήνη του φοβερού συζύγου της.

Στο Μοναστήρι η Κασσιανή έγραψε πολλά ποιήματα με τα οποία τραγούδησε την ευδαιμονία του μοναχικού βίου και δίδαξε βαθύτατη θεολογία. Επίσης έγραψε και άλλα συγγράμματα και συλλογές, προ πάντων όμως πάρα πολλά τροπάρια, ιδιόμελα, εκκλησιαστικούς ύμνους κ.λ.π. μεταξύ των οποίων και το γνωστό ΄΄Τροπάριο της Κασσιανής΄΄, το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο σε σύλληψη ποίημα, γεμάτο Χριστιανικό μεγαλείο, αγάπη και γνώση θεολογική και ψάλλεται το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στους Ιερούς Ναούς συγκεντρώνοντας πλήθη πιστών για να το ακούσουν.

Σύμφωνα με μια ρομαντική μεν, αλλά καθόλου αληθινή παράδοση, ο Θεόφιλος δεν λυτρώθηκε ποτέ από τον έρωτα που του ενέπνευσε η ομορφιά της Κασσιανής και την αναζητούσε στα Μοναστήρια της αυτοκρατορίας του. Κάποτε που έφτασε στο μοναστήρι της, η Κασσιανή κρύφτηκε για να αποφύγει την ανεπιθύμητη αυτή συνάντηση. Ήταν τότε που συνέθεσε το ιδιόμελο της. Το κείμενο βρισκόταν στο αναλόγιο μισοτελειωμένο, ως τη φράση : "ών (ποδών) έν τώ παραδείσω Εύα το δειλινόν".

Ο Θεόφιλος διάβασε το τροπάριο, αναγνώρισε το ύφος της Κασσίας, και θέλησε να την πειράξει για μια ακόμα φορά. Πήρε τη γραφίδα και συμπλήρωσε τη φράση "κρότων τοίς ωσίν ηχηθείσα τώ φόβω εκρύβη", κάνοντας έτσι υπαινιγμό στο φόβο που αυτή ένιωσε όταν άκουσε τον θόρυβο των βημάτων του. Όταν ο Θεόφιλος έφυγε, η Κασσία γύρισε στο κελί της και με έκπληξη είδε την επέμβαση του Θεόφιλου. Χωρίς όμως να απαλείψει τη φράση, συνέχισε και ολοκλήρωσε τον ύμνο της.

Η ζωή και η ιστορία έχουν τους δικούς μυστικούς νόμους. Δύο γυναίκες αντίπαλες σε μια κορυφαία κρίση υποβολής και κοσμικής εξουσίας, παραδόθηκαν στη συνέχεια στην κρίση της ιστορίας. Η μια έγινε βασίλισσα κι αργότερα αγία, η άλλη ταπεινή μοναχή. Οπωσδήποτε και οι δύο δικαιώθηκαν ενώπιον του θρόνου του Θεού.

Γνωρίζουμε όμως εμείς ποια από τις δύο κέρδισε την υστεροφημία και τη συμπάθεια των ανθρώπων. Η ταπεινή μοναχή Κασσιανή έχασε τον επίγειο θρόνο, αλλά έγινε πιο διάσημη και πιο δημοφιλής με ένα μόνο τροπάριο.

Η Κασσιανή κατέχει στην ιστορία των Βυζαντινών γραμμάτων ξεχωριστή θέση ως αξιόλογη ποιήτρια με πολλά κοσμικά ποιήματα και άλλα συγγράμματα, αλλά και πολλά εκκλησιαστικά ποιήματα, ύμνους, τροπάρια, ιδιόμελα κ.λ.π. Σπουδαίο υμνογραφικό έργο είναι το πρώτο δοξαστικό του εσπερινού των Χριστουγέννων "Αυγούστου μοναρχήσαντος επί της γής...". Με την εκκλησιαστική ποίησή της μας μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Δεν γράφει για τον εαυτό της, για τον κόσμο, για τους ανθρώπους, αλλά θέτει την πλούσια ποίησή της στην υπηρεσία της Εκκλησίας και την κάνει φωνή θρησκευτικού ενθουσιασμού, μετάνοιας, προσευχής και δοξολογίας.

Το επεισόδιο της Κασσιανής με το Θεόφιλο ήταν φυσικό να περάσει και στην περιοχή της λόγιας λογοτεχνίας και προ πάντων στην νέα Ελληνική Λογοτεχνία όπου γράφηκαν πολλά ποιήματα και τρυφερά διηγήματα και μυθιστορήματα. Το θέμα της Κασσιανής επηρέασε έντονα πολλούς Βυζαντινούς χρονογράφους, ιστορικούς και φιλολόγους, τον Κωστή Παλαμά, τον Ψυχάρη, τον Πολίτη κ.α. "


ΨΗΦΙΔΕΣ

Ενόψει Πάσχα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

Σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, αναμένει το υπουργείο Υποδομών κατά την έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.
Τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής ροής (κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη) στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους στην κατεύθυνση αιχμής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην κατεύθυνση αιχμής.
Το υπουργείο Υποδομών υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς, τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Όπως τονίζει, η διατήρηση της ΛΕΑ κενής, για χρήση μόνο από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων.

Μισή αγωνιστική στο 2ο όμιλο της Β΄ Κορινθίας

Δεν ολοκληρώθηκε η προτελευταία (25η) αγωνιστική για τον δεύτερο όμιλο της Β' Κατηγορίας Κορινθίας αφού 2 παιχνίδια αναβλήθηκαν και ένα διεκόπη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο γήπεδο.
Συγκεκριμένα δεν ξεκίνησαν ποτέ τα παιχνίδια του Πανκαμαριακού με τον Πανεμεατικό και του Ασπροκάμπου με την Λυκοποριά ενώ διεκόπη στο ημίχρονο η αναμέτρηση μεταξύ των Νέων Στιμάγκας και του ΑΠΕΣΣΑ Χαλκίου. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη 20/4 με ώρα έναρξης στις 17.00.
Εκτός από τα παιχνίδια που δεν διεξήχθησαν υπήρξαν και 4 αναμετρήσεις που ολοκληρώθηκαν.
Στο Πετρί, η Θύελλα Πετρίου επικράτησε με 3 - 2 της Αναγέννησης Κιάτου. Το τελικό υπέρ την Θύελλας την έφερε έστω και για λίγο μόνη πρώτη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε με 3 – 1 την Κόρινθος , ενώ στο Βασιλικό, ο Άρατος αποχαιρέτισε την κατηγορία μετά την ήττα με 4 - 2 από τον ΠΓΣ Κόρινθος στο ντέρμπι της ουράς. Ο ΠΓΣ Κόρινθος με την νίκη αυτή έκανε ίσως το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή του και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του αν και περιμένει να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση των Νέων Στιμάγκας με τον ΑΠΕΣΣΑ για να δει αν εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή.
Στο τέταρτο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε για την αγωνιστική ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου πήρε μεγάλη νίκη με 4 - 3 επί του αδιάφορου Ολυμπιακού Άσσου και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.


Τα αποτελέσματα:
Θύελλα Πετρίου - Αναγέννηση 3 - 2
Άρατος - ΠΓΣ Κορινθος 2 - 4
Άρης Αρχαίας κορίνθου - Ολυμπιακός Άσσου 4 - 3

Οι αγώνες
Νέοι Στιμάγκας - ΑΠΕΣΣΑΣ 
Ασπρόκαμπος - Λυκοποριά
Πανκαμαριακός - Παννεμεατικός
θα διεξαχθούν αύριο Μεγάλη Τετάρτη 20/4


 Α' Όμιλος


Στον πρώτο όμιλο μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν έχουν ξεκαθαρίσει όλα εκτός από το ποια ομάδα μεταξύ του Άλμπατρος και του Σολωμού θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια του ομίλου. Στο Σοφικό, ο Άλμπατρος Κόρφου σάρωσε με το επιβλητικό 7 - 0 την Περαχώρας παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Σολωμό που πήρε άκοπα τρίποντο εις βάρος του Ολυμπιακού Κορίνθου. Άκοπο , επίσης τρίποντο πήρε και ο ο Αετός Αγγελοκάστρου επί του Αστέρα Στεφανίου.
Στο Συνοικισμό, ο Κύψελος νίκησε με 3 - 0 την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , ενώ νίκη με το ίδιο σκορ σημείωσε και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας στο Λουτράκι επί του τοπικού ΑΣ Λουτρακίου. Νίκη εκτός έδρας στα Εξαμίλια, πέτυχε με 3 – 1 ο Άρης Κορίνθου επί των Γαλάζιων Νέων. Τέλος, στα Ίσθμια, ΠΑΟΚ και Τενεάτης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με τελικό σκορ το 2 – 2.

Τα αποτελέσματα:
Κύψελος - Πρόοδος Αγίου Βασιλείου               3 – 0
Άλμπατρος - Περαχώρα                                     7 – 0
ΑΣ Λουτρακίου - Εθνικός Ξυλοκέριζας            0 – 3
ΠΑΟΚ - Τεννεάτης                                            2 – 2
Γαλάζιοι Νέοι - Άρης Κορίνθου                        1 – 3
Αετός Αγγελοκάστρου - Αστέρας Στεφανίου   3 – 0 α. α.
Ολυμπιακός Κορίνθου - ΑΟ Σολωμού             0 - 3 α. α.


Βαθμολογία:


66 - 25
59
57 - 20
59
66 - 14
51
54 - 34
45
45 - 34
43
41 - 30
43
45 - 40
36
38 - 39
35
30 - 33
32
42 - 39
31
40 - 52
30
29 - 43
26
15 - 84
6
6 - 87
3




Τέλος η ΕΠΣ Κορινθίας Ανακοινώνει σε όλα τα Σωματεία που μετέχουν στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011 ότι οι αγώνες Πρωταθλήματος μεταξύ των Σωματείων Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ που είχαν ορισθεί για 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2011 μετατίθενται για την ίδια ώρα στα ίδια γήπεδα που αρχικά είχαν ορισθεί για την 7η και 8η Μαΐου 2011.
Η μετάθεση γίνεται μετά από αίτημα πολλών Σωματείων να μην αγωνισθούν την Πρωτομαγιά.

Χ.Γούλας - Επίσκεψη κλιμακίου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο - 15/4/2011


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, η προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο, στα πλαίσια των επαφών που γίνονται με τις ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ., μέλη της παράταξης και πολίτες σε ολόκληρο το Νομό. Το κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο αποτελείτο από το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Β.Μπαλάφα, τον Πρόεδρο της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Π.Πέππα και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, Γ.Τσάκωνα και Ι.Κοσμά.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση προσήλθαν μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ξυλοκάστρου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες , προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα και αιτήματα της περιοχής, καθώς και οργανωτικά θέματα της τοπικής οργάνωσης.
Εντοπίστηκαν κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, όπως και λύσεις που μπορούν να επαναφέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή, μιας και η οικονομική κρίση έχει πλέον χτυπήσει την πόρτα κάθε νοικοκυριού.        
Ενδεικτικά θέματα που συζητήθηκαν :
  • Άμεση ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Πελλήνης.
  • Αξιοποίηση και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού σε όλο το εύρος της περιοχής, η οποία διαθέτει πλούσια και σπάνια σημεία ενδιαφέροντος.
  • Ενοποίηση του ορεινού όγκου με ολοκλήρωση του οδικού δικτύου και των διαδρομών που ουσιαστικά θα επιφέρουν και την ενοποίηση των σημείων ενδιαφέροντος του δήμου.
  • Ισομερής ανάπτυξη στο νέο δήμο, με επίκεντρο τις υποδομές που αυτή τη στιγμή είναι ελλειμματικές (Δημιουργία φραγμάτων και μικροφραγμάτων – Αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών – Αγροτικές υποδομές – Αναδιάρθρωση καλλιεργειών).
  • Το νερό αποτελεί κύριο και θεμελιώδες αίτημα των κατοίκων όλης της περιοχής.
  • Άμεση ενίσχυση της αγροτικής και νεανικής επιχειρηματικότητας. Οι αγρότες στηρίζουν την επιβίωσή τους στις επιδοτήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σχέδιο για εναλλακτικές καλλιέργειες.
  • Ολοκλήρωση και εκμετάλλευση του αθλητικού κέντρου Ζήρειας. Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
  • Προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής που αποτελεί γενέτειρα πλειάδας κορυφαίων πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων της χώρας μας.
  • Αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής είτε με τη μετατροπή της σε εναλλακτικό οδικό άξονα, είτε με τη δημιουργία μαζικού μέσου μεταφοράς σε επίπεδο νομού.
  • Το εξαιρετικά φτωχό τεχνικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε από τη δημοτική αρχή, δεν δίνει ελπίδα ανάπτυξης και προόδου στους κατοίκους της περιοχής.
Τα ζητήματα που εντοπίστηκαν θα τεθούν υπό επεξεργασία στους αρμόδιους τομεάρχες της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, αλλά και θα συζητηθούν περαιτέρω σε επίπεδο ΔΗΜ.Τ.Ο., μέσω συνελεύσεων, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ξυλοκάστρου έχει εντοπίσει ότι χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό να διοργανωθεί μια εκδήλωση με αντικείμενα το περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη.

Χρήστος Γούλας
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ξυλοκάστρου

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985


H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο...
για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή..

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αναγκαία, αλλά και εφικτή η αναθεώρηση όρων του Μνημονίου

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Χθες, σας ανέφερα το παράδειγμα του σημερινού Κεντροδεξιού Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι, που -ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα- κατάφερε να ανατρέψει δυο δυσμενείς όρους του Μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Κατάφερε να αυξήσει το ελάχιστο ωρομίσθιο στα επίπεδα της προ Μνημονίου εποχής και να μειώσει ισόποσα τις ασφαλιστικές εισφορές.

Όπως είπα και χθες, η ανατροπή αυτή, απαντά έμπρακτα σε όσους, εδώ, στη χώρα μας, θεωρούν το Μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί, όπως πρέπει.
Σε ενίσχυση των διαπιστώσεων αυτών, ήρθε χθες και η δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, λέγοντας ότι «θα δούμε αν και πως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι πολιτικοί όροι του Προγράμματος».

Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει προβάλει εδώ και καιρό την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου και έχει αναπτύξει τις ίδιες, αλλά και άλλες αναπτυξιακές προτάσεις, όπως αυτές του νέου Ιρλανδού Πρωθυπουργού,  ικανές να δώσουν ανάσα στην αγορά και τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα των λουκέτων και της ανεργίας.
Με μια φράση, οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν, όχι μόνο ότι είναι αναγκαία, αλλά και εφικτή  η αναθεώρηση όρων του Μνημονίου.
Δείχνουν, τελικά, πως όποιος ξέρει και θέλει να διαπραγματεύεται, κερδίζει και για τη χώρα και για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι Γερμανοί πλησιάζουν τον στόχο τους. «Δεν θα βγάλετε το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση δεν βοηθάει, είναι η φράση κλισέ που ακούστηκε και χθες από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αλλά στο τέλος θα αποδειχθεί ότι δεν βοηθάει ούτε και η συζήτηση περί της ανάγκης να μην… γίνεται συζήτηση για την αναδιάρθρωση.

Κυρίως επειδή το πρόβλημα δεν είναι τι λέγεται στο εσωτερικό της χώρας – και στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης. Όσο «γαργαλιστικός» κι’ αν ακούγεται ο πολιτικός σχολιασμός της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη να παρέμβει υπέρ της αναδιάρθρωσης.

Το πρόβλημα είναι πως την ώρα που στον ελληνικό μικρόκοσμο αναζητούσαν όλοι τα αίτια της παρέμβασης Σημίτη – είναι λαγός; Θέλει να «τσιγκλίσει» το οικονομικό επιτελείο; Επιδιώκει ρόλο κατά την επόμενη (της αναδιάρθρωσης, βέβαια) ημέρα; - τα σενάρια φούντωναν ξανά χθες εκτός συνόρων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς επανήλθε, αποκαλύπτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί μεν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της θεωρούν ότι αυτή είναι αναπόφευκτη και πως «η Ελλάδα δεν θα βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση»!

Αλλά και μια προσεκτική ανάγνωση των επίσημων γερμανικών δηλώσεων, αποδεικνύει πως οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκεται επί θύραις. Χθες, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστόφ Στέγκμανς προτίμησε να… παραπέμψει σε όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση: «Η διάψευση από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είναι σαφής», δήλωσε. «Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε αυτό», πρόσθεσε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι απλώς δεν θέλουν να προσθέσουν κάτι άλλο – διαφορετικά θα... το πρόσθεταν.

Την ίδια ώρα, το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπερνούσε τις χίλιες μονάδες  βάσης, φθάνοντας τις 1.080! Αυτό, είναι σίγουρα πολύ σοβαρότερο από το ποιοι τάσσονται υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα, και το διεθνές περιβάλλον δεν ευνοεί μια σταθεροποίηση στην Ευρώπη – και επομένως και στην Ελλάδα. Σοκ προκλήθηκε χθες από την απόφαση του διεθνούς οίκου Standard & Poor's να υποβαθμίσει και την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ελλάδα, απλώς ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Όταν ο ένας δεν αναπαράγει τον άλλον. Μετά τον υπουργό των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον για την σύνοδο του ΔΝΤ είπε στους αξιωματούχους του Ταμείου πως χρειάζεται άλλους 18 μήνες για να ανασυγκροτήσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χθες τα ίδια επανέλαβε εντός συνόρων και ο υφιστάμενός του γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Καπελέρης!

Αλλά αν επίσημα δηλώνεται πως δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα παρά μετά από 1,5 χρόνο, για ποιο λόγο να μην θεωρούν όλοι αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση;

Και για ποιο λόγο να μην σκεφθεί κανείς πως η αναδιάρθρωση αποτελούσε από την αρχή του δανεισμού της χώρας προδιαγεγραμμένη πορεία, ώστε να επιστρέψουν οι Γερμανοί από την πίσω πόρτα;

Είναι γνωστό ότι σε συνθήκες αναδιάρθρωσης, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι για πολλά χρόνια – γεγονός που θα διευκολύνει την εδραίωση της ξένης κατοχής.

Στα μουλωχτά και το καινούργιο πρόστιμο
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όταν χρωστάς τα μαλλιά της κεφαλής σου, σκασίλα σου αν χρειαστεί να πληρώσεις και μερικά ακόμη. Είναι προφανές ότι αυτή η λογική επικρατεί στη χώρα. Και επομένως τα κατά καιρούς πρόστιμα που επιβάλλει η ΕΕ για διάφορες παρατυπίες και μη συμμόρφωση προς τις κοινοτικές οδηγίες δεν φαίνεται να αγγίζουν κανέναν.

«Ήρθε η σειρά» του Γ. Καρπούζη για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Γ. Καρπούζης: «Οι εκλογές αργούνε ακόμα να γίνουν»

ΠΗΓΗ: Korinthian news

Κάποιες υποψηφιότητες σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα έχουν «κλείσει» σίγουρα από το χώρο της ΝΔ!!!
Αυτό το οποίο παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και μας έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι ακούγεται ιδιαίτερα το όνομα του γνωστού δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου του δήμου Κορινθίων κ. Γ. Καρπούζη!
Μάλιστα κάθε μέρα που περνάει το όνομα του κ. Καρπούζη ακούγεται όλο και ποιο πολύ με τους πολίτες να αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Γιατί να μην δοκιμάσει τις δυνατότητες του και ο κ. Καρπούζης ο οποίος ΠΑΝΤΑ όλα αυτά τα χρόνια στήριζε τις επιλογές του κόμματος και ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στην παράταξη του (εδώ είδαμε ακόμα να παίρνουν την στήριξη του κόμματος πρόσωπα που έχουν προχωρήσει κατά το παρελθόν σε …αντάρτικα)». Αυτό το τελευταίο είναι ένας από τους λόγους που το όνομα του κ. Καρπούζη «παίζει» πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους το τελευταίο διάστημα.
Σε επικοινωνία της Korinthian news με τον Γ. Καρπούζη για το αν σκέφτεται να είναι υποψήφιος ο δεύτερος απάντησε: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι οι εκλογές αργούν ακόμα…».
Αυτή την λιτή απάντηση έδωσε ο κ. Καρπούζης και τίποτα περισσότερο, κάτι κατά την γνώμη μας επιβεβαιώνει τις φήμες που λένε τον τελευταίο καιρό ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει μία τέτοια σκέψη. Διαφορετικά, επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε καλά τον κ. Καρπούζη, θα ήταν αρνητικός από την αρχή και θα διέψευδε το οτιδήποτε ακουγόταν γύρω από το όνομά του!
Αυτό το οποίο έχουμε να πούμε κλείνοντας είναι ότι είδαμε …άλλους και άλλους τόσα χρόνια να πηγαίνουν μπροστά με την στήριξη του κόμματος και να κάνουν …μία τρύπα στο νερό! Γιατί να μην δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο κ. Καρπούζης που στην τελική το ξαναλέμε δεν έχει κάτι αρνητικό να του προσάψει κανείς σε ότι έχει να κάνει με την ΝΔ! Για να δούμε ποια θα είναι η τελική επιλογή του…

ΟΝΝΕΔ - Απολογισμός Δράσης 2010 - 2011


Image


ΟΝΝΕΔ - Απολογισμός Δράσης 2010 - 2011




Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Image


Out of the Blue

Η ραδιοφωνική εκπομπή της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
στον F1 101,1 κάθε Πέμπτη 5 - 7 το απόγευμα !

Κάθε Πέμπτη από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα,
η Ντιάνα, η Κατερίνα και ο Στέλιος,
παρουσιάζουν μια πολύ φρέσκια εκπομπή,
με καλή μουσική, έξυπνους διαλόγους
και καλή διάθεση !


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή
της Πέμπτης 14 Απριλίου 2011 :



 

Image

Κ. Σημίτης: Ναι στην αναδιάρθρωση - Kατά της αναδιάρθρωσης o Γ. Παπακωνσταντίνου και Σ. Καν

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους αποτελεί την πιο εφικτή λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης  και τη δημιουργία προοπτικών ανάκαμψης προστέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.













Ο κ. Σημίτης τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους το ταχύτερο, σε συνεννόηση με την Ευρώπη και προφανώς τους δανειστές μας, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής και προκάλεσε πονοκέφαλο στην κυβέρνηση....

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Παράνομο το ΕΣΡ» - Στον αέρα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί

Η απόφαση του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο κατά το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με το ΣτΕ η συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής για την περίοδο 2007-2008 κρίνεται παράνομη με την αιτιολογία ότι η θητεία των μελών του ΕΣΡ είχε παραταθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 8 μηνών.
Έτσι, είναι πλέον πιθανό να τεθούν υπό αμφισβήτηση όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τότε που θεωρείται ότι η θητεία των μελών είχε λήξει και κακώς παρατάθηκε.
Αυτό επιτρέπει στους υπεύθυνους τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών να προσφύγουν στο ΣτΕ και να διεκδικήσουν πίσω πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και να ακυρώσουν άλλες αποφάσεις του ΕΣΡ που σχετίζονται με την οριστική διακοπή λειτουργίας ραδιοσταθμών ή μετάδοσης εκπομπών.

newsbeast.gr

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία Φ. Πετραλιά και Β. Παπανδρέου

Ακόμη μια βομβιστική επίθεση με στόχο τα γραφεία πολιτικών προσώπων έγινε το βράδυ της Μ. Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν υπάρχουν τραυματίες, μόνο υλικές ζημιές.

Στόχος αυτή τη φορά ήταν τα πολιτικά γραφεία δυο πρώην υπουργών, της Φανης Πάλλη Πετραλιά και της Βάσως Παπανδρέου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο επί της οδού Ακαδημίας 18.

Το γραφείο της κα Πετραλιά βρίσκεται στον ημιόροφο του κτιρίου και από την έκρηξη του μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το γραφείο της κα Παπανδρέου στεγάζεται στον 5ο όροφο και εκεί τοποθετήθηκε μηχανισμός από πέντε γκαζάκια και δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, ο οποίος δεν εξερράγη.
newsit.gr



Απόφαση - βόμβα και στην Ελλάδα! Νόμιμη και χωρίς αποζημίωση η απόλυση όσων επισκέπτονται το Facebook την ώρα της δουλειάς

Κι όμως! Οι επισκέψεις υπαλλήλου στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κατά την ώρα της εργασίας αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς αποζημίωση, έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση το δικαστήριο δικαίωσε αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, που επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα «πιάστηκε στα πράσα» από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.

Στην Τρίπολη μάς συζητάνε, αλλά εμείς λείπουμε...


Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος είναι σήμερα παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου γίνεται ειδική συνεδρίαση και συζητούν για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων πολλών, άκουσα το δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό να του τα χώνει κανονικώς για τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορίνθου και την πλήρη εγκατάλειψή τους από το κράτος. Ο κ. Πνευματικός τα έχωσε επίσης στους υπόλοιπους δημάρχους από την Κορινθία για την ανεξήγητη απουσία τους. Λείπουμε, αν και θα έπρεπε να είμαστε εκεί, γιατί, εκτός του ενδιαφέροντος θέματος,  έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου και την "αξιοποίησή" του.

Αναφέρθηκαν στον Πευκιά και ο Υπουργός και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παπαγγελόπουλος. Και οι δύο Κορίνθιοι είπαν στον Υπουργό για την ΕΤΑ και την αξιοποίηση των ακινήτων της και ανέφεραν και την απόφαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους μας.

Πού είμαστε εμείς; Γιατί δεν είμαστε εκεί; Κι αν κάποιοι δεν μπορούσαν, γιατί δεν ειδοποίησαν άλλους που ίσως μπορούσαν; Αχ αχ, αχ...

Α.Α.Ζ.

Οι λέξεις της εβδομάδας: Λέξεις και ονόματα του Πάσχα

Μεγάλο Αφιέρωμα για το Πάσχα με 30 άρθρα στις 3 πρώτες σελίδεςΤι σημαίνει η λέξη Πάσχα;
Τι σημαίνει η λέξη Σταυρός;
Αβγό ή αυγό; Τι σημαίνει οβελίας, σούβλα; 
Τι σημαίνουν τα ονόματα: Χριστός, Αναστάσιος, Μαρία Μαγδαληνή, Θωμάς 

για την απάντηση κλικ ΕΔΩ


και άλλα 1560 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) www.24grammata.com
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ 24grammata.com ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ