Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Με χιόνια στα ορεινά και βροχές η Μ.Εβδομάδα - Μάλλον με λιακάδα το ψήσιμο του οβελία


Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προβλέπει για το Newsit τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και μας αποκαλύπτει με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί!


ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για το Πάσχα


Τί να προσέχουν οι καταναλωτές στις πασχαλινές αγορές τους συμβουλεύει η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών.

''Μπορεί το φετινό Πάσχα, να βρίσκει τον ΄Ελληνα καταναλωτή προβληματισμένο, γιατί χάθηκε σημαντικό μέρος της οικονομικής του άνεσης, αλλά οφείλει να διασφαλίσει τα αγαθά των γιορτών του Πάσχα, με σύνεση και προγραμματισμό'' σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών στην οποία σημειώνεται ότι για να αγοράσει ασφαλή, ποιοτικά προϊόντα, αλλά και για να προφυλαχθεί ο καταναλωτής από πρακτικές αισχροκέρδειας, παραπλάνησης και ακρίβειας πρέπει να προσέχει τα εξής:

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Καταρχήν, να σας πω την αντίδραση της Ν.Δ. για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο:

Χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου περιμένουν 2,5 χρόνια για το εφάπαξ βοήθημα και για τα μερίσματα του Ταμείου Προνοίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, προέβη  στην παρακάτω δήλωση:

«Χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου περιμένουν 2,5 χρόνια για το εφάπαξ βοήθημα και για τα μερίσματα του Ταμείου Προνοίας.
Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα τραγική και απάνθρωπη για αρκετούς από αυτούς που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και πεθαίνουν χωρίς να προλάβουν να πάρουν αυτά που δικαιούνται.
Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα ρύθμιση που να επισπεύδει τη χορήγηση των μερισμάτων και του εφάπαξ στους έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα στους αναπήρους».

29 εκατ. ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ στις Περιφέρειες για τον Απρίλιο. 1.985.644 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννησου.

Τη χρηματοδότηση των Περιφερειών της χώρας με  29 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Με απόφασή του,  ο υφυπουργός κ. Γ Ντόλιος, υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 19.160.568 ευρώ (δείτε αναλυτικά τι λαμβάνει ή κάθε περιφέρεια) αποκλειστικά   για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών των Περιφερειών, ως τακτική επιχορήγηση για τον μήνα Απρίλιο. Επίσης κατανέμονται ακόμη 9.722.824 ευρώ, αποκλειστικά για λειτουργικές και λοιπές γενικές δαπάνες των Περιφερειών για τον Απρίλιο.
Οι περιφέρειες λαμβάνουν:
-Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης: 1.370.994
-Κεντρικής Μακεδονίας 2.173.984
-Δυτικής Μακεδονίας 1.164.984
-Ηπείρου 1.323.563
-Θεσσαλίας 1.486.288
-Ιονίων 961.214
-Δυτικής Ελλάδας 1.511.176
-Στερεάς Ελλάδας 1.779.955
-Αττικής 1.959.981
-Πελοποννήσου 1.985.644
-Βόρειου Αιγαίου 859.974
-Νότιου Αιγαίου 1.118.297
-Κρήτης 1.464.514

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει στους δήμους της χώρας το ποσό των 15.482.856 ευρώ για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων τους (παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα).

Σε ... «σιωπηρή χρεοκοπία» οι Δήμοι - Η απόφαση της ΚΕΔΚΕ



Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση των δήμων που δίνουν διορία μέχρι τις 4 Μαϊου στην κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει, αλλιώς κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, καθώς πολλοί είναι οι δήμοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμη και το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, αφού η δόση - δωδεκατημόριο της κρατικής τους επιχορήγησης για το μήνα Απρίλιο είναι άγνωστο πότε θα τους καταβληθεί. Επίσης, δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των επιχορηγήσεων  τόσο για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και για την κάλυψη δαπανών που αφορούν σε πληρωμή προμηθευτών ή ακόμη και για τον προγραμματισμό έργων, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Σημειωτέον ότι και για το 2010 οι δήμοι δεν εισέπραξαν δύο δόσεις ΣΑΤΑ 200 εκ. ευρώ, που προορίζονταν για αναπτυξιακούς και επενδυτικούς σκοπούς.

Την κατάσταση περιπλέκει και το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει κανένα φως για το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, ύψους 4 δις ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτούσε αναπτυξιακά έργα των δήμων, αφού το σχετικό Π.Δ. για την ενεργοποίησή του χειμάζει στα υπουργικά συρτάρια. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν μπλοκάρει και τα υπολειπόμενα έργα του «ΘΗΣΕΑ», η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να μεταφερθούν στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ.

Οι ανησυχίες των αιρετών για τα οικονομικά των δήμων αυξάνονται και ενόψει της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση των νέων μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 -2014. Σημειωτέον ότι ήδη έχουν ξεκινήσει για την περίοδο 2011-2013 περικοπές της τάξης των 3 δις και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέα περικοπή ενός επιπλέον δις ευρώ. Να σημειωθεί τέλος, ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ενημερωθεί για όλα όσα προγραμματίζονται από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα στις 4 Μαΐου, που θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, εάν δεν έχουν αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα αποφασιστεί η ημερομηνία κλεισίματος καθώς και άλλες συμπληρωματικές δράσεις.
eklogika.gr

ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ;


ethnos.gr

Γ .Καρατζαφέρης: «Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!»

Σκληρή δήλωση-τοποθέτηση στον οδικό χάρτη που εξήγγειλε η κυβέρνηση από τον Γ.Καρατζαφέρη
«Άκουσα σήμερα για τον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση. Μιλάμε -τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. -για πνίξιμο των πάντων: 23 δισ. ευρώ που φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων. Μειώνονται οι κοινωνικές παροχές και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ!!
Όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα. Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δισ. ευρώ και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες.
Δεν έχετε τη δύναμη να πιέσετε τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις. Ξέρετε σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι κατασκευαστικές; Είναι λάθος όλη η πολιτική σας! Πνίγετε τα πάντα!
Το μόνο που συζητάμε σήμερα είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας! Αν θα γίνει έτσι ή αλλιώς. Χθες βγήκε ένας Ιταλός αξιωματούχος και δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και μετά σε κατάλυση ουσιαστικά της δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεν υπήρξε κυβερνητική απάντηση, όπως άλλωστε δεν υπήρξε και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας, που μας έλεγε ζητιάνους της Ε.Ε. Δεν προσφέρετε καμία υπηρεσία στη χώρα. Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!
»

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ… Στο 15,1% η ανεργία

Συνεχίστηκε για έβδομο μήνα η ανοδική πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Ιανουάριο.Ο επίσημος δείκτης έφτασε το 15,1%, από 14,8% τον περασμένο Δεκέμβριο και «μόλις» 11,3% τον πρώτο μήνα του 2010.Αναλυτικά τον πρώτο μήνα φέτος καταγράφονται οι παρακάτω μεταβολές σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010:

  • οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,2% σε 756.795, από 733.645

  • οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 0,8% σε 4.267.584, από 4.233.674

  • οι οικονομικά ανενεργοί μειώθηκαν κατά 1,2% σε 4.302.315, από 4.353.148

Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι αριθμοί απεικονίζουν σαφώς τη δραματική επιδείνωση της αγοράς εργασίας. Οι μεταβολές από τον Ιανουάριο του 2010 είναι οι εξής:

  • οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 33,4% σε 756.795, από 567.132

  • οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 4% σε 4.267.584, από 4.445.743

  • οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 4.302.315, από 4.276.258

Σε επίπεδο Περιφερειών τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Δυτική Μακεδονία (22,7%), Νότιο Αιγαίο (20,2%) και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (19,3%).

Αντίθετα, το μικρότερο πρόβλημα εμφανίζουν το Βόρειο Αιγαίο (7,1%), η Πελοπόννησος (10,3%) και η Δυτική Ελλάδα (11,7%).

Η ανδρική ανεργία παραμένει πολύ χαμηλότερη της γυναικείας, στο 12,4% έναντι του 18,8%.

Οι πρωτοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας αντιμετωπίζουν εντονότερα το φάσμα της ανεργίας, όπως δείχνει το 37% για τις ηλικίες 15 – 24 ετών.

Πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο είναι το πρόβλημα και για τις ηλικίες 25 – 34 ετών, όπου η ανεργία φτάνει το 21,13%.

REPORT 24

Ξανά εκλογές στα Γρεβενά

Ακυρώθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 στο Δήμο Γρεβενών.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Γρεβενών Ανδρέα Τόσκας το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.
Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, εξέφρασε τη βούλησή να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δε θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πατρίδα στη διασπορά


Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Είναι αλήθεια λοιπόν. Απομακρυνόμενος γεωγραφικά από την Ελλάδα, τη βλέπεις πιο καθαρά. Και βλέπεις επίσης τους άλλους Ελληνες, της διασποράς, τους μη Ελλαδίτες, αυτούς που δεν τους λογιαριάζεις όταν τρώγεσαι με τα ρούχα σου και με τον διπλανό σου, εσύ, ο αυτάρεσκος Ελλαδίτης, ο κλεισμένος στον κύκλο της έριδος και της κατακραυγής, ο πιασμένος στον κύκλο της απαισιοδοξίας και της ανημπόριας.
Βλέπεις πιο καθαρά τους Ελληνες. Και αντιλαμβάνεσαι, μάλλον αισθάνεσαι σωματικά, ότι οι Ελληνες της διασποράς είναι ενημερωμένοι, είναι πολιτικοποιημένοι, πονάνε τον τόπο, και κυρίως δεν φοβούνται να πουν τη λέξη πατρίδα. Συντηρητικοί, αριστεροί, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, βαθύπλουτοι και βιοπαλαιστές, καλλιτέχνες, εκδηλώνουν τον πατριωτισμό τους ανοιχτά, απερίφραστα, θερμά, ανιδιοτελώς (πώς αλλιώς;).

ΟΝΝΕΔ Εκδήλωση με θέμα:«Η ευρωπαϊκή καταδίκη των γενοκτονιών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 18.00, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκδήλωση με θέμα

«Η ευρωπαϊκή καταδίκη των γενοκτονιών
ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»

Βασικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:
  • Νικόλαος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Χρύσανθος Λαζαρίδης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Προέδρου Νέας Δημοκρατίας

  • Αντώνιος Παυλίδης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών
Συντονιστής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης, Εκπαιδευτικός
            Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γ. Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κ. Μπατσάρας και εκπρόσωπος της αρμένικης κοινότητας.

                                                   
                                                        Από το Γραφείο Τύπου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ​Σ του κ. ΧΡ. ΖΩΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚ​Ο ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM

Απόσπασμα συνέντευξης του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ., βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Ζώη στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο, για το θέμα των συμβασιούχων.



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ. ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. κ. Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ Κ. ΚΟΛΛΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδη και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα, κ. Κ. Κόλλιας, με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση των νέων Κανονισμών Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Εδώ και κάποιες εβδομάδες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει τον εισπρακτικό μηχανισμό για να εξασφαλίσει ότι ο ΕΛΓΑ θα βάλει την εισφορά του αγρότη στο ταμείο.
Αντίθετα, εδώ και επτά μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου και τέσσερις μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τον ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει Κανονισμούς Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου.
Οι παραγωγοί μας καλούνται να πληρώσουν προκαταβολικά την αυξημένη εισφορά του ΕΛΓΑ χωρίς να γνωρίζουν:

-           Ποιοι είναι οι υποχρεωτικά ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι, εκείνοι δηλαδή που καλύπτονται από την ειδική εισφορά.
-           Ποιο είναι το ποσοστό απαλλαγής κάτω από το οποίο ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει.
-           Ποιες θα είναι οι διαδικασίες αναγγελίας ζημιάς και εκτιμήσεων.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το τι επιφυλάσσουν οι νέοι Κανονισμοί στους αγρότες μας διότι:

-           Ο νόμος αναφέρει τους κινδύνους που υπάγονται στην ασφάλιση χωρίς να διευκρινίζει εάν είναι υποχρεωτικά ασφαλιζόμενοι ή όχι.
-           Στο προσχέδιο του Μαΐου υπήρχε σαφής διαχωρισμός υποχρεωτικά και προαιρετικά ασφαλιζόμενων κινδύνων – από τους υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους απουσίαζαν οι εντομολογικές και φυτοπαθολογικές προσβολές στη φυτική παραγωγή και όλες οι ασθένειες από το ζωικό κεφάλαιο.
-           Ο νόμος παραπέμπει στο νέο κανονισμό ασφάλισης για τον προσδιορισμό του ποσοστού απαλλαγής όμως.
-           Στο προσχέδιο του Μαΐου αναφερόταν ρητά ότι: Α) το ποσοστό απαλλαγής ήταν 20% υπολογιζόμενο ως ποσοστό της συνολικής παραγωγής και Β) ότι για καλλιέργειες που επί πέντε χρόνια προ του έτους ασφάλισης στον ΕΛΓΑ εμφάνιζαν ζημίες δυσανάλογες προς τις εισφορές, το ποσοστό της απαλλαγής μπορούσε να φτάσει το 50%.

            Όσο απουσιάζουν οι Κανονισμοί Ασφάλισης, παραμένουμε επιφυλακτικοί για το τι μεθοδεύεται και τι επιφυλάσσεται στους παραγωγούς μας.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι «δεν υπάρχει κενό νόμου στη διαδικασία ασφάλισης».
Θεωρεί επουσιώδες το να ξέρουν οι αγρότες μας για τι υπηρεσίες πληρώνουν.
Διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις διαδικασίες των εκτιμήσεων, κι όμως οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα τις διαπιστώνουν καθημερινά.
Θεωρεί λεπτομέρεια το γεγονός ότι οι ανύπαρκτοι κανονισμοί ασφάλισης θα ισχύσουν αναδρομικά, κι ωστόσο οι αγρότες πληρώνουν προκαταβολικά. 
Ρωτούμε τον κύριο Υπουργό: θα έδινε ποτέ τα χρήματά του σε ασφαλιστική εταιρεία, χωρίς να έχει δει το συμβόλαιο;».

Ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ανεργίας για τον Ιανουάριο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ανεργίας για τον Ιανουάριο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή,  προέβη  στην παρακάτω δήλωση:

«Η ανεργία έχει εκτιναχθεί πάνω από το 15%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί  μεταπολιτευτικά.
800.000 άνεργοι πληρώνουν βαρύ τίμημα στην πολιτική της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
189.670 άνεργοι παραπάνω σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.
Ιδιαίτερα οι νέοι μας, χάνουν την ευκαιρία για δουλειά και δημιουργία.
35% είναι οι άνεργοι νέοι μας.
37.000 νέοι επιστήμονες έχουν πάρει το δρόμο της μετανάστευσης.
Αυτή είναι η ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ σε νούμερα….!!!
Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.
Να τονώσει την ανάπτυξη.
Να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ που λιμνάζουν.
Να εφαρμόσει στοχευμένες δράσεις για την ανεργία.
Να δώσει προτεραιότητα στην απασχόληση των νέων.
Η νέα γενιά δικαιούται ευκαιρίες και όχι καθήλωση και μιζέρια».

Αντώνης Σαμαράς:Πρέπει, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με το Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μ. Στυλιανίδη.
Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω ένα να πω: Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το Υπουργείο Εσωτερικών- θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη», που σήμερα κάνει τους Περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί Νομάρχες.
Αυτό τα λέει όλα. Και φωτογραφίζει την απελπισία όλων εκείνων των Δημοτικών Αρχών –όπως εδώ ο Δήμαρχός μας- ο οποίος είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης» στην Ελλάδα.
Πρέπει, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.
Και για να το αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου καλά θα κάνει να επισκεφθεί έναν οιονδήποτε Δήμαρχο και έναν οιονδήποτε Περιφερειάρχη. Είτε ανήκει, είτε δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί σήμερα όλοι λένε την αλήθεια.
Και τη λένε, γιατί έχουν απελπιστεί».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρόμαστε που το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πρωτοβουλία μας για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Θα είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για τη νομική και πραγματική θεμελίωση των αδικημάτων, που αναφέρονται στην πρότασή του, τόσο για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και για τυχόν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα της περιόδου εκείνης».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ακούσαμε μια έκθεση ιδεών, εκτός τόπου και χρόνου.
Μίλησε:
Για ψηφιακό σχολείο, την ώρα που κλείνει σχολεία.
Για καλύτερη λειτουργία νοσοκομείων, όταν πρώτη φορά νοσοκομεία αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Για νέες θέσεις εργασίας, όταν η ανεργία ξεπέρασε το 15% και πάει παραπάνω.
Για Χάρτα κοινωνικών δικαιωμάτων, όταν σε 18 μήνες, καταλύθηκε το κοινωνικό κράτος.
Για οδικό χάρτη, χωρίς να λέει που και πως πάει.
Για επανάσταση δικαιοσύνης στη φορολογία, όταν η φοροληστρική πολιτική δεν έχει προηγούμενο και οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, κ.λ.π.) πλήττουν πρωτίστως τους ασθενέστερους.
Μίλησε για νέο εκλογικό νόμο, την ώρα, που έκαναν στην πράξη… πειραματόζωο την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη», ο οποίος καταρρέει.
Προφανώς, μιλούσε για άλλη χώρα.

Απαριθμώντας αυτά που έγιναν στους 18 μήνες, ισχυρίστηκε πως αν τα έλεγε από την αρχή κανείς δεν θα τον πίστευε.
Έχει δίκιο!
Ούτε θα τον πίστευε. Αλλά ούτε και τώρα υπάρχει άνθρωπος που τον πιστεύει.
Κανένας δεν θα πίστευε ότι θα πάνε τα spreads από 130 κοντά στις 1000 μονάδες βάσης.
Η ανεργία πάνω από το 15%.
Τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται.
Η ύφεση να είναι η χειρότερη που έζησε η χώρα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και το κυριότερο:
Φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους για μετά το Πάσχα.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο που επέλεξε την επέτειο της βύθισης του «Τιτανικού» γι’ αυτή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Προφανώς αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του βυθίζεται.
Δεν θα βυθιστεί, όμως, μαζί τους και η χώρα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Χθες -όπως γνωρίζετε- υπήρξαν κάποια επεισόδια σε βάρος του υπουργού Α. Λοβέρδου.
Τα καταδίκασα εκ μέρους της Ν.Δ. απερίφραστα. Όπως καταδικάσαμε και τα επεισόδια σε βάρος άλλων υπουργών. Επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, την αταλάντευτη θέση μας ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, εναντίον όποιου και εάν στρέφεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επιστρατεύει.
Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι πέρα από αυτά, εμφανίζονται επεισόδια βίας και σε βάρος διακεκριμένων επισκεπτών μας που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ένα τέτοιο γεγονός συνέβη στο Πανεπιστήμιο Πάτρας σε βάρος του βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής J. Watson. Καταδικάστηκε από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, αλλά όχι και από την κυβερνητική πλευρά.
Σας δίνω το χθεσινό δελτίο της ΔΑΠ. Και περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης.

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ
Οι βουλευτές της Ν.Δ. από όλους τους Νομούς της Κρήτης, βουλευτές του κόμματος που κατάγονται από την Κρήτη, ο αρμόδιος Τομεάρχης για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης με θέμα: «Την απαξίωση της Κρήτης από τη σημερινή κυβέρνηση».
Οι επερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που γνωρίζει σε καθημερινή βάση το νησί από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδώ και 18 μήνες.
Δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα νησί με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα και καλούν την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για κρίσιμα θέματα, όπως -μεταξύ άλλων- είναι η πορεία των έργων υποδομής, τα προβλήματα στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ, η απουσία στοχευμένης πολιτικής στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του ‘’Καλλικράτη’’.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Όπως γνωρίζετε η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρες θέσεις και αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο στη σεισμογενή περιοχή του Ακούγιου.
Μία από τις πρωτοβουλίες αυτές ανελήφθη από τον Αντιπρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας κ. Γ. Κουμουτσάκο και οδήγησε στην απόφαση ουσιαστικής έρευνας από την πλευρά της Ε.Ε. σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και τον αντίκτυπο που θα έχει ένα τέτοιο εργοστάσιο. Υπάρχει για το θέμα, δήλωση του κ. Κουμουτσάκου από χθες.

Μαστροποί και με την βούλα του δικαστηρίου

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μαστροποί και με την βούλα του δικαστηρίου. Ο χαρακτηρισμός που μόλις μια μέρα πριν είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Πάγκαλος για τους πολιτικούς που επί δεκαετίες εκμαύλιζαν – και όσο εξαρτάται από το χέρι τους συνεχίζουν να εκμαυλίζουν – τον λαό, βρήκε χθες την δικαίωσή του.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε υπέρ των προ του 2001 (παρακαλώ) συμβασιούχων και έκρινε ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν. Βρισκόμαστε στο 2011, αλλά έχουμε υπόλοιπα από το 1991! Διότι η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε σε καθαρίστριες που εργάστηκαν ως συμβασιούχοι μεταξύ του 1991 και του 1998 και είχαν καταθέσει αγωγές πριν από το 2001! Πριν δηλαδή, όπως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος, από την (περίφημη) συνταγματική αναθεώρηση του 2001, οπότε και δεν ίσχυε η απαγόρευση μονιμοποίησης συμβασιούχων – και επομένως τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

G8 των μπλόγκερς συγκαλεί ο Σαρκοζί

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η σημερινή κατάντια μας, ούτε οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε ως εδώ. Την ώρα που στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως αρμόδιοι κοιμούνται με τα τσαρούχια, ακολουθώντας  την προσφιλή τακτική του στρουθοκαμηλισμού – προκειμένου  να διατηρήσουν κάποια από τα οικονομικά και επιρροής επί της κοινής γνώμης προνόμιά τους – ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά και σ’ αυτόν τον τομέα.
Ο Σαρκοζί, λοιπόν, τον οποίο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει με ένα αφ’ υψηλού στυλ – ο κοντός, ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι κλπ – αποφάσισε να βρεθεί και πάλι ένα βήμα μπροστά. Και συγκάλεσε για τις 24 και 25 Μαΐου αυτό που ήδη ονομάζουν G8 του Διαδικτύου. Με θέματα συζήτησης όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τα πνευματικά δικαιώματα και η χρηματοδότηση του πολιτισμού, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και με υψηλούς προσκεκλημένους:
Ερικ Σμιτ της Google, Τζίμι Γουέιλς της Wikipedia, Τζακ Μα (Alibaba), Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος (Amazon), Μαρκ Τσούκερμπεργκ (Facebook). Μαζί τους και τα μεγαλύτερα γαλλικά ονόματα του Διαδικτύου.
Οι σχέσεις του Γάλλου Προέδρου με το Διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακές. Έχει υποστεί αναρίθμητες επιθέσεις από διάφορους διαδικτυακούς τόπους και έχει γνωρίσει στο πετσί του τι σημαίνει «ελεύθερη κριτική», δηλαδή κριτική ελεύθερη από τους γνωστούς περιορισμούς διαπλοκής του υπόλοιπου Τύπου.
Προσπάθησε και ο Σαρκοζί στην αρχή να απαξιώσει την ταχύτητα διάδοσης των πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου. Γρήγορα κατάλαβε, όμως, πως δεν μπορούσε να επικρατήσει. Και ως γνωστόν, χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, το γλείφεις.
Στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπάρχει μια ομάδα που ασχολείται μόνο με τις νέες τεχνολογίες. Και πριν από δύο μήνες, ο Σαρκοζί έκανε το τραπέζι σε μια ομάδα μπλόγκερς, για να τους πει  ότι το Διαδίκτυο δεν μπορεί να παραμείνει «ουδέτερο έδαφος» και πως απαιτείται μια νέα «παγκόσμια διακυβέρνηση».
Αυτές τις μέρες μάλιστα, ο υπουργός Ερίκ Μπεσσόν ταξίδεψε ως την Σίλικον Βάλλεϊ και επισκέφθηκε τα γραφεία των Twitter,  Facebook, Google και Intel.
Προς το παρόν, ο κόσμος του Διαδικτύου αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τέτοιου είδους πολιτικές πρωτοβουλίες. Στην Ελλάδα, όμως, αυτή η δύσκολη σχέση είναι αμφίδρομη – με επιφύλαξη δηλαδή αντιμετωπίζουν τον κόσμο του Διαδικτύου και οι πολιτικοί, βλέποντας τις εξελίξεις να ξεπερνούν τη γενιά τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

15.000 ανθρώπινες βόμβες στέλνει ο Καντάφι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε συναγερμό έθεσαν τις ιταλικές αρχές οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, που  προειδοποίησαν ότι, παρά τις συνεχιζόμενες πτήσεις επαναπατρισμού, ένα νέο κύμα «μεταναστών», μπορεί να φθάσει τις προσεχείς ημέρες, αυτή τη φορά προερχόμενο από την Λιβύη.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Εσωτερικής Ασφάλειας Τζιόρτζιο Πιτσιρίλλο ενημέρωσε πως υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Καντάφι αποφάσισε να εξαπολύσει αυτές τις μέρες  προς την Ευρώπη δεκαπέντε χιλιάδες άτομα, προερχόμενα από το Κέρας της Αφρικής, το Τσάντ και την υποσαχάρια Αφρική!
Σύμφωνα με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες πρόκειται για απελευθερωθέντες από τον Λίβυο δικτάτορα κρατούμενους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης  της Λιβύης, οι οποίοι αποτελούν το μυστικό όπλο του Καντάφι για να διεισδύσει στην Ευρώπη. Το λιμάνι από το οποίο θα αποπλεύσουν τα πλοιάρια με τις «κινούμενες βόμβες», βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη που εξακολουθεί να ελέγχεται από το καθεστώς.
Μέχρι στιγμής, ο Πιτσιρίλλο αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν εισέλθει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιταλία, αλλά όπως φέρεται να είπε προς τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης, δεν αποκλείεται ο Καντάφι να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μεταφοράς τρομοκρατών, κυρίως από το Σουδάν. Τέλος, έγινε γνωστό πως μέχρι στιγμής οι λαθρέμποροι που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Τυνησία στην Ιταλία έχουν επιτύχει έναν τζίρο της τάξης του ενός εκ ευρώ!

elzoni.gr

Τελικά ο αγώνας για την "ανάσταση" Μισθών θα γίνει μετά το Πάσχα φέτος ....

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων λήξαν την κατάληψη στο Δημαρχείο ..Η 4ήμερη απεργία στο γενικό λογιστήριο τέλειωσαν αισίως και εκείνοι την διαμαρτυρία τους ... Ο πρωθυπουργός άφησε την ανακοίνωση της λυπητερής για μετά το Πάσχα ...Στις κουβέντες στα καφενεία και στους χώρους δουλειάς ή φράση "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα" αντικαταστάθηκε με τη φράση πως θα σουβλίσουμε το αρνί φέτος πατριώτη και εάν θα 
κάνει καλό καιρό μεγαλοβδομαδιάτικα ... Αθάνατε Έλληναρά διαμαρτύρεσαι , γκρινιάζεις , ωρύεσαι , αλλά την καλοπέραση και την διασκέδαση σου την βάζεις πάνω από όλα τελικά ....ο αγώνας για την  "ανάσταση" Μισθών ...αναβάλλεται για μετά το Πάσχα ...Μπραβο μας...
http://www.peramatozoa.info/2011/04/blog-post_7081.html

Aνακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την επίθεση εναντίον του νομπελίστα καθηγητή

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η χθεσινή επίθεση εναντίον του νομπελίστα καθηγητή μοριακής βιολογίας Τζέιμς Γουότσον στο Πανεπιστήμιο Πατρών από τους γνωστούς αναρχοφασίστες, αποδεικνύει περίτρανα ότι το όραμα τους δεν είναι μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά αντίθετα ένας βασισμένος στον τρόμο ολοκληρωτισμός.

Στην ουσία μισούν την ελευθερία της σκέψης και του διαλόγου και απλά ενδιαφέρονται να εξοντώσουν όποιον δεν συμμερίζεται τις αντιλήψεις τους. Αποτελεί όνειδος για τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο ότι οι αναρχοφασίστες δεν έχουν αποβληθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Παράλληλα πρόκληση και προσβολή για τη Δημοκρατία αποτελούν οι συστηματικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών και θεσμών από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες. Όσο τέτοιες συμπεριφορές θα παραμένουν ατιμώρητες, όπως δυστυχώς εξακολουθεί να συμβαίνει με τους δολοφόνους των υπάλληλων της Marfin και τους τραμπούκους που ξυλοκόπησαν το βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, τόσο οι περιθωριακοί αυτοί τύποι θα αποθρασύνονται».

Ο λογαριασμός του ναυαγίου

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να λάβει μέτρα και να δανειστεί εγκαίρως, ήταν να φουσκώσει περισσότερο το έλλειμμα και να κατασυκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα. Είναι γνωστές οι οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της στις αγορές που οδήγησαν στην, καταδικαστική όπως αποδείχθηκε για την Ελλάδα, προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης της Τρόικας. Η τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη των μέτρων, σε συνδυασμό με τα εγκληματικά λάθη και τις άνευ προηγουμένου παλινωδίες του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου, στοίχισε πανάκριβα στην ελληνική οικονομία και επιβάρυνε δραματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που πλήρωσαν το λογαριασμό του Μνημονίου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός των Οικονομικών αποδεικνύεται ότι δεν έμαθαν ούτε από τα λάθη τους.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξή του στους «Financial Times», προεξόφλησε, ουσιαστικά, την αποτυχία του προγράμματός του, εκτιμώντας ότι μπορεί η Ελλάδα να μην καταφέρει να βγει στις αγορές ούτε το 2012. Οσο κι αν το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε, εκ των υστέρων, να τα μαζέψει, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού τα σπρεντ εκτινάχθηκαν πάνω από τις 1.000 μονάδες και οι τιμές των ομολόγων έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα 13 ετών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις περσινές ατυχείς δηλώσεις του ότι η ελληνική οικονομία «είχε πορεία σαν τον “Τιτανικό”». Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά ο «Τιτανικός νούμερο 2» του υπουργού Οικονομικών οδηγεί σε νέο ναυάγιο την οικονομία. Τελικά, το λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, με το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώνεται σήμερα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα μέτρα

 

- 'Αγευστη σούπα τα όσα ακούστηκαν στην εισήγηση του πρωθυπουργού
- Εμφανής η ανετοιμότητα της κυβέρνησης - Απέκλεισε την αναδιάρθρωση

Η ανετοιμότητα ή ο φόβος της κυβέρνησης φάνηκαν σε όλο τους το μεγαλείο με το άκουσμα της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Ενώ όλοι περιμεναν ν' ακούσουν αν όχι όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για το πακέτο των 23 δισ, τελικά για λιγότερο από 20 λεπτά ακούγαμε έναν απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου  και ευχολόγια.
Ο κ. Παπανδρέου χάνοντας χρόνο (ή κερδίζοντας κατά την άποψή του) ανακοίνωσε οτι οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα ανα υπουργείο και διέψευσε εμμέσως την αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας οτι: "Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε την χώρα."
Kι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ενώ τα σενάρια για την αναδιάρθρωση ή μη του χρέους συνεχίζονται αμείωτα, κι ενώ οι αγορές εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας το μόνο που ανακοινώθηκε για το πρόγραμμα των μέτρων είναι ένας τίτλος.
Το μεσοπρόθεσμο πακέτο θα ονομάζεται Οδικός Χάρτης που όπως είπε στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα
- Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη
- Την ανάπτυξη
- Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος

Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, είπε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.

Παρουσίασε ως επίτευγμα τη μείωση για το 2010 του ελλείμματος, την μεγαλύτερη που έχει γίνει - όπως είπε -  ποτέ από χώρα της Ε.Ε..

Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις που σημειώνονται τελευταία για την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα κάθε πολίτη αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ανέφερε μεταξύ άλλων.

newsit.gr

ΤΟ ΝΕΟ Δ. Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Περιοχής Δήμου Ξυλοκάστρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Σήμερα , την 11η Απριλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 συνήλθαν τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Περιοχής Δήμου Ξυλοκάστρου, στο Ξενοδοχείο SIKYON COAST, στο Ξυλόκαστρο και μετά από αρχαιρεσίες  εξελέγη και συστάθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο έχει ως εξής :
1.Βλάσσης   Πολυχρονόπουλος                      Πρόεδρος
2.Λεωνίδας  Τυπάλδος                                   Αντιπρόεδρος
3.Μιχάλης    Χατζηγεωργίου                          Γραμματέας
4.Κώστας     Ψυχογιός                                    Ταμίας
5.Γιώργος     Μαυρομμάτης                           Μέλος
6.Βίβιαν        Πάτκου                                      Μέλος
7.Μαίρη        Τσεμετζή                                   Μέλος

 
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας
Βλάσσης Πολυχρονόπουλος                      Μιχάλης Χατζηγεωργίου
email: vlasis4@otenet.gr                            email : info@hmiramare.gr
mobile: 6973025000                                   mobile: 69371331

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ 

Η κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, δεν αφήνει απέξω τα κόμματα της αριστεράς. Τα κόμματα αυτά, οι κινήσεις, επειδή δεν συσπειρώνουν, επιθυμούν να δείξουν κάτι νέο ή ότι είναι συνεπείς στο παλιό. Το ζήτημα δεν είναι η υπεράσπιση ή αλλαγή της εικόνας τους αλλά τα περιεχόμενα, η βάση της υπαρξιακής τους λογικής.
Είναι δύσκολο και πονάει για την αριστερά να βλέπει σ’ έναν μεταπολιτευτικό ιστορικό κύκλο τα λίγα που έκανε, που δεν πρόβλεψε, που δεν σχεδίασε, κι είναι πάντα προ εκπλήξεων. Εκτός κι αν αποτελεί ανάλυση η γενικότητα ότι το μέτωπο της αντίδρασης επιτίθεται και ο λαός, τα κινήματα πρέπει ν’ απαντήσουν. Και εν τέλει δεν μένει τίποτα από μεγάλες ιδέες, στο λαό, αλλά η ιδέα της κακοδαιμονίας των λίγων που θέλουν να ενωθούν αλλά μόλις πλησιάζουν, γίνονται περισσότεροι  οργανωτικά και μόνο.

Μάχη ανόδου και παραμονής στο Σολομό. Δοκιμάζεται ο Ατρόμητος κόντρα στο Σπαθιοβούνι


Η αγωνία φούντωσε για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία Κορινθίας
τόσο στην κορυφή αλλά και στην ουρά. Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάς Βέλου, συναγωνίζονται κάθε αγωνιστική, για το ποια ομάδα θα καταφέρει να πάρει την άνοδο για την Δ’ Εθνική. Η αυριανη αγωνιστική, αναμένεται να κρίνει πολλά, καθώς ο πρωτοπόρος Ατρόμητος, φιλοξενείται στο Σολομό από το γειτονικό του, Σπαθοβούνι, που δίνει μάχη παραμονης στην Κατηγορία. Αν καταφέρει ο Ατρόμητος και φύγει νικητής από το Σολομό, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο. ενώ η Ελλάς Βέλου, υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Ενδιαφέροντες αγώνες γίνονται στο Δερβένι ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΣ Κλένια και στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στον Ηρακλή και την Προοδευτική Περιγιαλίου. Μάχες παραμονής στην κατηγορία δίνουν ο Πανευρωστινιακός , στο Συνοικισμό , κόντρα στον Ισθμιακό , οι Άγιοι Θεοδώροι , αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή Λεχαίου , η Δάφνη Εξαμιλίων με τον Σαρωνικό και ο Αετός Κρυονερίου , που υποδέχεται τον Πανσολυγειακό.

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

«Μάχες» για Πρωταθλητές και σωτηρία στη Β’ Κορινθίας

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο η προτελευταία ( 27η) αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας όπου στους δύο ομίλους τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή ως προς την άνοδο . Από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο , στην Α’ Κορινθίας , θα αγωνίζονται από τον Α’ Όμιλο , ο Άλμπατρος Κόρφου και Α. Ο. Σολομού και από Β’ όμιλο οι δύο Νεμεάτισσες και ισόβαθμες ομάδες , ο Παννεμεατικός και η Θύελλα Πετρίου. Αν οι δύο ομάδες πάνε «χέρι – χέρι» μέχρι το φινάλε, θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ για τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας του Β’ ομίλου. Το μόνο που μένει να κριθεί, είναι ο πρωταθλητής με τους τέσσερις πρωταγωνιστές να έχουν όλοι ελπίδες για αυτό.
Στην μάχη της ουράς στον Α’ Όμιλο, οι Ολυμπιακός Κορίνθου και Αστέρας Στεφανίου έχουν αποχωρήσει, αλλά από τη στιγμή που και οι Πέλοπας Κιάτου και πιθανότατα και ΠΑΟΛ, θα βρεθούν στο τοπικό πρωτάθλημα, η Περαχώρα, ο Αετός Αγγελοκάστρου και ο Άρης Κορίνθου, μάχονται για την αποφυγή της ομάδας που θα χρειαστεί να δώσει μπαράζ με τον 12ο του Β’ ομίλου. Από την άλλη πλευρά, Άρατος Βασιλικού, ΠΓΣ Η Κόρινθος Νέοι Στιμάγκας κατά κύριο λόγο, παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού απευθείας, ενώ δεν έχουν αποφύγει τα χειρότερα και οι Άρης Αρχαίας Κορίνθου και Απέσσας Χαλκίου, με τους τελευταίος να μην είναι εξασφαλισμένοι, αν και πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να κιντυνεύσουν (να χάσουν και τα δύο εναπομείναντα ματς και οι υπόλοιποι να κερδίσουν όλοι και στα δύο).
Από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου ξεχωρίζουν στον Α’ όμιλο οι αγώνες των Γαλάζιων Νέων με τον Άρη Κορίνθου και του Αλμπάρτου με τη Περαχώρα και από τον Β’ οι αγώνες του Πανκαμαριακού με τον Παννεμεατικό , των Νέων Στιμάγκας με τον Απέσσα , του Άρατου Βασιλικού με τον Π.Γ.Σ. και του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τον Ολυμπιακό Άσσου. Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του Ασπρόκαμπου με την Λυκοποριά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στους δύο ομίλους:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

25η Αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2011 ΩΡΑ 17:00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-04-2011 ΩΡΑ 17:00
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.
ΑΟΦ ΠΑΟΚ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

25η Αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2011 ΩΡΑ 17:00
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-04-2011 ΩΡΑ 17:00
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΡΑΤΟΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ

Κόρινθος: Τι θα "κρατήσει" τον Νίκο Κουρμπανά

Η παρουσία του Σωτήρη Μαυρονάσιου στην προεδρία της ομάδας ήταν ενδεχομένως ο πιο σημαντικός λόγος που έπεισε  την περασμένη σεζόν τον Νίκο Κουρμπανά μετά την επιτυχημένη παρουσία του στον πάγκο του Βύζαντα Μεγάρων να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου.

Για να ανανεώσει, ωστόσο, τη συνεργασία του με τον σύλλογο ο έμπειρος τεχνικός επιθυμεί και την παραμονή του πρώτου στο διοικητικό "τιμόνι". Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση, δεν κρύβει ότι θα ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα της γενέτειρας του εφόσον ο Σωτήρης Μαυρονάσιος παραμείνει στον προεδρικό θώκο.

Κάτι, φυσικά, που είναι πολύ νωρίς για να προδικάσουμς αφού τα πάντα σε διοικητικό επίπεδο θα ξεκαθαρίσουν στη Γενική Συνέλευση που όπως ανακοίνωσε το ΤΑΠ θα γίνει στα μέσα Μαϊου. Και είναι γεγονός ότι ο κ. Μαυρονάσιος έχει αναλάβει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του τη νέα σεζόν, χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Στα αγωνιστικά, η προπόνηση της Τετάρτης έγινε χωρίς την παρουσία του Νίκου Κουρμπανά εξαιτίας προσωπικού προβλήματος και την επιμελήθηκε ο συνεργάτης του Δημήτρης Τσίτος. Οι τιμωρημένοι Καφαντάρης, Σπυρόπουλος και ο τραυματίας Μπιτσάκος δεν υπολογίζονται με τον Πλατανιά.



ΠΗΓΗ: mikriliga.com

Το… μήνυμα του Ε. Τζιαβού! «Δεν ανήκω σε καμία παράταξη»



ΠΗΓΗ : KORINTHIAN NEWS

Σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση  στην Korinthian news (14 Απριλίου) λάβαμε την εξής απάντηση από τον Ε. Τζιαβό στην οποία αν αντιλαμβανόμαστε καλά θέλει να …περάσει κάποιο μήνυμα! Προσέξτε την απάντηση του κ. Τζιαβού: «Αναφερόμενος στην χθεσινή είδησή σας σχετικά με την εξέλιξη της συμπεριφοράς του κ. Β. Αλογογιάννη στο περσινό θέμα της επιθέσεώς του εις βάρος μου επιθυμώ να σας αναφέρω ότι η δήλωση του πολιτικού παράγοντα της Κορινθίας δεν με εκφράζει καθόλου, δεδομένου ότι εγώ δεν ανήκω σε καμία παράταξη, όπως αναφέρει αλλά στο λαό του Ξυλοκάστρου όντας ένας από τους συμπολίτες μου»
ΣΣ. Έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα πολιτικό μήνυμα σε κάποιους  από τον Πρόξενο αλλά το θέμα είναι που αποσκοπεί! Είπε κάπου ανήκω στο λαό του Ξυλοκάστρου! Κάπου …πάει το μυαλό μας)!

Διεθνής επιτυχία της ΟΝΝΕΔ


Image


Νέο πολιτικό Πρόγραμμα της νεολαίας του ΕΛΚ:

Διεθνής επιτυχία της ΟΝΝΕΔ
στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης


Αθήνα, 14 Απριλίου 2011


Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP), με μοναδικό της θέμα τη διαμόρφωση του  Πολιτικού Προγράμματος για την περίοδο 2011 - 2013.
Η αντιπροσωπία του Τομέα Εξωτερικών της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε και πέτυχε την υιοθέτηση 13 από τα συνολικά 14 ψηφίσματα που κατέθεσε συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση του Προγράμματος της Νεολαίας του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Ειδικότερα, έπειτα από εισήγηση της ΟΝΝΕΔ υιοθετήθηκαν προτάσεις που αφορούσαν
- την ηπιότερη οικονομική προσαρμογή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης
- την εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
- την ταχύτερη και την απλούστευση των διαδικασιών του Διεθνούς Δικαστηρίου
- την ενεργειακή αυτονομία και τις ασφαλέστερες πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπου αυτές λειτουργούν
- την αναποτελεσματικότητα της Συμφωνίας του Kyoto και την ανάγκη για μία νέα διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη
- την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Μπολόνια και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης
- την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων προς μείωση της γραφειοκρατίας στα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Σημαντικότερη όμως επιτυχία, άμεσα συνδεδεμένη με τα εθνικά ζητήματα της χώρας μας αποτελεί η υιοθέτηση από τη νεολαία του ΕΛΚ της πρότασης της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την άμεση ανάγκη αναθεώρησης των Διατάξεων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, που αφορά την παράνομη μετανάστευση. Σύμφωνα με την εν λόγω Συνθήκη, η οποία είναι σε ισχύ σήμερα, όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απελαύνονται άμεσα στη χώρα από την οποία εισήλθαν, γεγονός που είναι εξαιρετικά άδικο για χώρες που δέχονται τεράστια κύματα μεταναστών, όπως η Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη απόφαση του YEPP αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της πρότασης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης γεγονός που έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετούς μήνες με στόχο να πιέσουμε την ελληνική Κυβέρνηση να θέσει άμεσα το θέμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι καιρός να δοθεί άμεσα λύση στο σημερινό απαράδεκτο καθεστώς που έχει καταστήσει την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και το αίσθημα της ανασφάλειας κυρίαρχο πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου

Το DNA της παρακμής

 Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα σημερινά γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011


Σήμερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και φυσιολογίας J. Watson, ο οποίος το 1953 ανακάλυψε τη δομή του DNA, έδινε διάλεξη σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε στο χώρο προσπαθώντας να διαλύσει την εκδήλωση και να του επιτεθεί. Αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου και η χώρα μας να διασυρθεί διεθνώς για μια ακόμη φορά.

            Όμως το σημερινό γεγονός δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, αποτελεί ακόμα μια ένδειξη πως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διδασκαλία, πλέον δεν υφίσταται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

            Φοιτητές και Καθηγητές βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο κάθε φορά που επιχειρούν να εκφράσουν απόψεις μη αρεστές σε εκείνους που χρησιμοποιούν τα ιδρύματα ως ορμητήριο για τις εγκληματικές τους πράξεις.

            Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική πλέον η ανάγκη απαλλαγής των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από το σημερινό πλαίσιο για το άσυλο, που έχει καταστεί πλαίσιο ανομίας και παραβατικότητας.

            Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει έστω και σήμερα να δηλώσει απερίφραστα τη δημόσια συγνώμη της για τις ευθύνες που τη βαραίνουν και να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους απέναντι.

Οι ιδέες δε φιμώνονται.
Η ελευθερία δε μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση.


ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία