Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ

ΝΤΡΟΠΗ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΟΚΕΔΕ !!!

Απρέπεια στο όνομα του μεγάλου Ευεργέτη - Δωρητή του Δερβενίου  και όχι μόνο του αείμνηστου γιατρού Κώστα Πανταζόπουλου, διεπράχθη από μερίδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , απόψε ,  κατά την συνεδρίαση του Δ. Σ. όπου προς τιμήν τους οι εκ Δερβενίου Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Κ. Κούκιος , Γ. Μετεβελής και η κ Τρ. Αρφαριώτη - Ρηγοπούλου , διαχώρησαν την θέση τους . Κατά την συζήτηση του θέματος "Τροποποίηση της αρ 75/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί συγχώνευσης ΝΠΔΔ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και σύσταση νέου ΝΠΔΔ κατά τις διατάξεις του ν. 3852/2010, ως προς την επωνυμία" , μείωσαν τον αείμνηστο γιατρο που δώρισε τήν πατρική του οικία στην τότε Κοινότητα Δερβενίου , με σκοπό την δημιουργία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ , που ονομάστηκε "ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ". Μπορεί το  όνομα " Πανταζόπουλος" για την περιοχή του Ξυλοκάστρου να μην λέει τίποτα, όμως για ολόκληρο το Δήμο Ευρωστίνης λέει πολλά!!!
Δεν ήταν μόνον ο Γιατρός Κωστας Πανταζόπουλος που δώρησε στην τότε κοινότητα το πατρικό του , αλλά ολόκληρη η οικογένειά του προσέφερε πολλά στη περιοχή , κοινονικό και εκπαιδευτικό 'εργο. Ποιός από τους κατοίκους της περιοχής δεν θυμάται τον αείμνηστο πατέρα του δωρητή , τον επίσης γιατρό Γρηγόριο Πανταζόπουλο , που προσέφερε τις υπηρεσίες του , μαζί με τον αείμνηστο γιατρό Φίλλιπα Γιανούλη , στους κατοίκους της περιοχής όπου και πρωτοστάτησαν πριν 50 και χρόνια με την δημιουργία  του Υγειονομικού Σταθμού ( Νοσοκομείου) Δερβενίου . Επίσης οι αειμνηστες,  μητέρα του Δωρητή , Σμαράγδα και η αδελφή του Νώνη  Πανταζοπούλου υπήρξαν για πολλά έτη δημοδιδασκάλισσα , η πρώτη στο Δημοτικό Σχολείο του Δερβενίου και καθηγήτρια στο Γυμνάσιο η δεύτερη , όπου η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη.

Κώστας Κόλλιας : "Αλαλούμ με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες"

Σύγχυση επικρατεί στην Κυβέρνηση και ανησυχία στους αγρότες, σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο της επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ στους παραγωγούς, έπειτα από τις εγκυκλίους που απέστειλε προς τις Δ.Ο.Υ. το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε το ως άνω Υπουργείο, προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται για το 2010, είναι υποχρεωμένοι να συνυποβάλλουν τη δήλωση καλλιέργειας ή εκτροφής του 2011. Οι οδηγίες στη συνέχεια ανεκλήθησαν εν μέρει, δημιουργώντας ωστόσο σύγχυση και ανησυχία. Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Οι σπασμωδικές αποφάσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα αγροτικά, προδίδουν είτε βαθύτατη άγνοια είτε πανικό, είτε υπερβάλλοντα ζήλο για συμμόρφωση προς τις επιταγές του Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε για μια ακόμη φορά Υπουργεία που είναι υποτίθεται αρμόδια, να προβαίνουν σε αντιφατικές, ανεξήγητες και, εντέλει, ζημιογόνες ενέργειες. Στην προκειμένη περίπτωση, είχαμε πριν από περίπου δύο εβδομάδες την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες, προκειμένου να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ για το 2010, έπρεπε να συνυποβάλλουν τη δήλωση καλλιέργειας του 2011 στις Δ.Ο.Υ. Το επιχείρημα ήταν ότι το Υπουργείο Οικονομίας ήθελε να βάλει φρένο στις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ελέγχοντας εξονυχιστικά τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
Η Κυβέρνηση παριστάνει τον απηνή διώκτη της εισφοροδιαφυγής, ξεκινώντας από τους αγρότες, όταν στην πραγματικότητα, μοναδικός της στόχος είναι να αποκρύψει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μεταφέροντας το κονδύλι της επιστροφής ΦΠΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Για το λόγο αυτό, για να δημιουργήσει σκόπιμα καθυστερήσεις στην επιστροφή, της τάξεως των 2 έως 5 μηνών, ζήτησε τις δηλώσεις καλλιέργειας. Πλην όμως, η δήλωση ΟΣΔΕ του 2011 δεν έχει καμία σχέση με την καλλιεργητική περίοδο του 2010. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, στοιχεία στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2011 που να βοηθήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις Εφορίες να διασταυρώσουν στοιχεία, τιμολόγια, αξία παραγωγής κ.τ.λ.
Έπειτα από αλλεπάλληλες ερωτήσεις και αντιδράσεις Βουλευτών, το Υπουργείο φαίνεται ότι εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο, αποσύροντας την παράλογη απαίτηση για την δήλωση ΟΣΔΕ 2011. Στο μεταξύ όμως, έχει δημιουργηθεί σύγχυση, ανησυχία και καθυστερήσεις. Τα προηγούμενα έτη, ο ΦΠΑ των αγροτών καταβαλόταν στους δικαιούχους κατά κανόνα μέσα στον Απρίλιο. Φέτος, η πρόβλεψη ήταν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το Μάιο, θεωρώ δε ότι, έπειτα από όλα αυτά, θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο. Θέλω δε να επισημάνω ότι, επειδή το Υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους αιτήσεων επιστροφής, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον χρόνο που εντέλει να χρειαστεί ώστε να καταβληθούν οι επιστροφές σε όλους τους αγρότες.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αδυναμία της κυβέρνησης να συντονιστεί, καθώς και η απουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από τα κέντρα που παίρνουν τις αποφάσεις για τους αγρότες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιβεβαιώνεται η ανάλγητη και ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στους παραγωγούς μας. Ενώ από τη μια απαιτεί από τους αγρότες να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προκαταβολικά, από την άλλη διατηρεί για τον εαυτό της το προνόμιο να καθυστερεί, να αναβάλει και να ακυρώνει εν λευκώ τις δικές της θεσμοθετημένες υποχρεώσεις απέναντι στον αγρότη.»

Συνεδριάζει τώρα το Δημοτικό Συμβουλίο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, και μεταδίδεται ζωντανά από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103,1 ΜΗΖ

Νέα κόντρα κυβέρνησης - δικαστών

Μετά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεώργιος Καλαμίδας, αρνείται να προσέλθει για «ακρόαση», στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπόι.


 "Υπάρχει διέξοδος και λύση αλλά απαιτείται αλλαγή πολιτικής"


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπόι. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, από την πλευρά της Ελλάδας, με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα.
Η αλλαγή, άλλωστε, πολιτικής -θα πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση- δεν σημαίνει ήττα. Ήττα είναι να επιμένεις στο ίδιο λάθος.
Χρειάζεται, όμως, και η Ευρώπη να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και περισσότερη αλληλεγγύη σε χώρες, όπως η Ελλάδα.
Τη δική μας πρόταση Ελπίδας, εξόδου από την κρίση θα την παρουσιάσουμε στο “Ζάππειο 2”.
Θα ήθελα, τέλος, να πω ότι εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από την τοποθέτηση του κ. Ρομπόι στο Μεταναστευτικό ζήτημα. Θα πρέπει η Ευρώπη να καταλάβει ότι η Ελλάδα, ως σύνορό της, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα με τη μετανάστευση και το πρόβλημα που δημιουργεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στη Β. Αφρική».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΝΔ κκ Κ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ Κ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον Άρειο Πάγο, όπου και συναντήθηκαν τόσο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα, όσο και με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη.

Σταύρος Καλογιάννης: «...το Υπουργείο Υποδομών συμφώνησε σε διετή παράταση της ολοκλήρωσης του έργου της Ολυμπίας οδού και μάλιστα χωρίς ποινικές ρήτρες!»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης, σχετικά με την Ολυμπία οδό, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από ανακοίνωση του παραχωρησιούχου, ότι το Υπουργείο Υποδομών συμφώνησε σε διετή παράταση της ολοκλήρωσης του έργου της Ολυμπίας οδού (Ελευσίνα - Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα) και μάλιστα χωρίς ποινικές ρήτρες!
Είναι πρωτοφανές ότι για μία τόσο σημαντική και αδικαιολόγητη απόφαση για ένα έργο μείζονος σημασίας, που αποτελεί βασικό κορμό του οδικού δικτύου της χώρας και υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης, το Υπουργείο Υποδομών δεν βρήκε να πει απολύτως τίποτα!
Τα αποτελέσματα της πλήρους αδράνειας του ΥΠΟΜΕΔΙ, επί 18 μήνες, πλέον δεν κρύβονται. Οφείλει, σήμερα κιόλας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ενημερώσει αναλυτικά τους Έλληνες πολίτες για την πορεία όλων των έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
Οφείλει, επίσης, το Υπουργείο να κινηθεί, επιτέλους, και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα δημόσια έργα, μικρά και μεγάλα».

Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Κυβέρνηση «σπείρει» συνεχώς μέτρα, και «θερίζει» μαύρες τρύπες που διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται». .

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2011:

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έγινε σήμερα δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα την ευκαιρία να καταθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους προβληματισμούς μου και την αγωνία μου για το αύριο. Η κατάσταση σήμερα έτσι όπως διαμορφώνεται ενέχει τον κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων να μην πιάσουν τόπο. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να σκάσει η χειροβομβίδα το ένα στα χέρια του άλλου. Θεωρώ ότι είναι η ώρα και έκανα μία τέτοια πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του να γίνει μία συζήτηση με τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, για να μπορέσει το πακέτο ανάκαμψης και διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα να ψηφιστεί από 180 βουλευτές στη Βουλή.
Το παράδειγμα της Πορτογαλίας δείχνει ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Πέραν του ότι ένα τέτοιο μήνυμα συνεννόησης θα ήταν ένα πολύ δυνατό μήνυμα αυτοπεποίθησης και για τις αγορές, αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που θα ένιωθε ότι υπάρχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση
».  

«Πράσινο φως» από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για δημοπράτηση και κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη χθεσινή του συνεδρίαση, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου», προϋπολογισμού  1.605.000,00 ευρώ.                              
Η απόφαση αυτή είναι το «πράσινο φως» του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου που θα καλύψει τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής.
Στην ίδια συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και οι παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», ανέλαβαν τη δέσμευση κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πολιτών, γονέων και εκπαιδευτικών της περιοχής, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να μελετήσουν ταυτόχρονα την προσθήκη, στο υπό κατασκευή Δημοτικό Σχολείο, των επεκτάσεων που απαιτούνται.
Οι επεκτάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η τεχνικά άρτια λύση που θα εξασφαλίσει την εκπαιδευτική αναβάθμιση του σχολείου, με δεδομένο ότι ήδη εντάσσονται στη δυναμικότητά του, λόγω των συγχωνεύσεων, μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλων τοπικών Κοινοτήτων.

Ελεύθερη η πατρινή οδηγός του "Δεν Πληρώνω" Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων μελών της Κίνησης

Ελεύθερη αφέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή πατρινή οδηγός που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ύστερα από την κινητοποίηση του κινήματος "Δεν Πληρώνω" στα διόδια του Ζευγολατιού Κορινθίας την Κυριακή. Ο Εισαγγελέας Κορίνθου άσκησε δίωξη για υπεξαγωγή δημόσιου εγγράφου και διατάραξη δημόσιας ειρήνης.
Η γυναίκα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πάτρας συνελήφθη χθες και κρατήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αχαϊας. Στη σύλληψη της κοπέλας, αντέδρασαν άμεσα οι τοπικές επιτροπές του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Δεκάδες μέλη του κινήματος, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Στη συνέχεια, ολιγομελής επιτροπή του "Δεν πληρώνω" και αλληλέγγυων, μαζί με τον δικηγόρο της κοπέλας, συναντήθηκαν με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Από την πλευρά του "Δεν Πληρώνω", επισημαίνεται ότι η νεαρή οδηγός ουδεμία σχέση είχε με τις σχετικές κατηγορίες, καθώς αυτό που έκανε στην Τροχαία Κιάτου, δεν ήταν να υπεξαιρέσει δημόσια έγγραφα, ούτε να προκαλέσει αναταραχή, αλλά υπέβαλλε ένσταση κατά της παράβασης και πήρε πίσω τις πινακίδες του οχήματός της. Τα μέλη του "Δεν Πληρώνω" και οι αλληλέγγυοι, παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το αστυνομικό μέγαρο, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση. Η φοιτήτρια οδηγήθηκε στη συνέχεια, στην Εισαγγελία Κορίνθου, όπου θα της απαγγελθούν οι κατηγορίες και στη συνέχεια θα απολογηθεί στον ανακριτή.
Τα μέλη της Κίνησης χαρακτήρισαν πολιτική τη δίωξη σε βάρος της νεαρής γυναίκας.
Εν τω μεταξύ, δικογραφία σε βάρος ατόμων που ανήκουν στην κίνηση "Δεν Πληρώνω" σχηματίσθηκε από το τμήμα τροχαίας Κορινθίας. Πληροφορίες θέλουν την Κυριακή το βράδυ μέλη της κίνησης να εισβάλουννα αφαιρούν κλήσεις για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί, τις οποίες στη συνεχεία έκαψαν. Ζήτησαν μάλιστα από τον φρουρό του τμήματος τις άδειες κυκλοφορίας, τις πινακίδες και τα διπλώματα που είχαν αφαιρεθεί από οδηγούς που δεν πλήρωσαν διόδια.

Eνα ρεκόρ που δίνει και το πρωτάθλημα

Μια πενταετία στα... αλώνια της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου συμπληρώνει φέτος η Παναχαϊκή, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσει. Οι Αχαιοί κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, καθώς οδηγούν την κούρσα στον 1ο όμιλο και κυνηγάνε πλέον το ρεκόρ που θα τους στείλει απευθείας στη Football League. Αυτό δεν είναι άλλο από τις εννέα συνεχόμενες νίκες, τις οποίες θα φτάσουν οι "κοκκινόμαυροι" σε περίπτωση που κάνουν το απόλυτο στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές (με Χερσόνησο εκτός έδρας και τελευταία αγωνιστική με τον Πλατανιά στην Πάτρα).
Μια επίδοση που θα "γκρεμίσει" το ρεκόρ των Πατρινών στην Football League 2 το οποίο κρατάει από την περίοδο 2008-09, όταν είχε φτάσει τα οχτώ σερί τρίποντα, αλλά είχε σταματήσει με την καταστροφική ήττα με 3-0 από τον Παναργειακό στο Αργος.
Τώρα η ομάδα του Ηλία Φυντάνη πάει "τρένο" από την 22η αγωνιστική και το διπλό στη Σαλαμίνα, ενώ σε αυτές τις εφτά αγωνιστικές οι τέσσερις νίκες ήταν σε ντέρμπι (Ηρακλής Ψαχνών, Κόρινθος, Ρόδος, Απόλλων Σμύρνης) και οι οποίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.
Στα αγωνιστικά, ο Ηλίας Φυντάνης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή για τη "μάχη της Κρήτης" με τη Χερσόνησο, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών είτε τιμωριών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Από την Πέμπτη 14 Απριλίου θα αρχίσει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ίδια μέρα θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών...


Η σύνταξη του μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα καταβληθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου

Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, η καταβολή του δώρου έχει ξεκινήσει από την 1η Απριλίου μαζί με την σύνταξη του μηνός Απριλίου 2011, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων

Από τη Δευτέρα 11 Απριλίου, έχει αρχίσει και η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

Από τη Δευτέρα, επίσης, γίνεται προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας των οποίων η καταβολή θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τους μακροχρόνιους ανέργους προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί και τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 1/5/2011

1204: Η Άλωση που γονάτισε την Βυζαντινή αυτοκρατορία - Η Πόλη έπεσε στους σταυροφόρους σχεδόν αμαχητί

Στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επάνω στον γυναικωνίτη, κάτω από ένα παράθυρο που σήμερα βλέπει προς το Μπλε Τζαμί και κάποτε έβλεπε προς τον Ιππόδρομο, βρίσκεται στο μαρμάρινο πάτωμα, ένας τάφος.

Γνωστός ραλίστας νεκρός μετά από καυγά στον Κολοσούρτη

Ο Μιχάλης Τσαγκαράς, ένας από τους εμπειρότερους οδηγούς σε αγώνες ταχύτητας, διαπληκτίστηκε για την προτεραιότητα...

Ο 52χρονος, ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς σε αγώνες ταχύτητας, είχε πάει μαζί με το γιο του στον Αλχαδόκαμπο για να δει την διαδρομή στην οποία θα τρέξει την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, Αντώνη Σπηλιώτη, το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Παναγιώτη Σαρλά και το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Β. Μπαλάφα, επισκέφθηκε την περιοχή της Στυμφαλίας, όπου είχε προγραμματισθεί και συνάντηση με μέλη και στελέχη του κόμματος από την περιοχή του Φενεού.

"Mπλόκο" στα δώρα εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου

Λόγω απεργίας των υπαλλλήλων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


«Λουκέτο» για τέσσερις μέρες αποφάσισε να λάβει ο Σύλλογος Δημοσιονομικών Υπαλλήλων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αντιδρώντας στις συνεχείς περικοπές κονδυλίων, αλλά και τις περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.
Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην καταβολή των (λειψών έστω) δώρων και λοιπών επιδομάτων του Πάσχα στους εργαζομένους του Δημοσίου και στους συνταξιούχους, καθώς και στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Επίσης, στον αέρα βρίσκονται για τον ίδιο λόγο και τα επιδόματα των ανέργων του ΟΑΕΔ. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά οι γιορτές πλησιάζουν. Άλλωστε, η τετραήμερη απεργία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα μας οδηγήσει ουσιαστικά στην Μεγάλη Εβδομάδα...

thebest.gr

Το μεγάλο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά για το Σύνταγμα

Στην ανάγκη νέου καταστατικού χάρτη της χώρας που θα θεσπίζει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο θα προκύψει μέσα από την λαϊκή σύμπραξη και θα αντανακλά την βούληση της ελληνικής κοινωνίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος πριν από την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστηματικά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το μοντέλο δομής και οργάνωσης της Πολιτείας της μεταπολίτευσης, αφού εξυπηρέτησε τους στόχους της εποχής, φάνηκε ανίκανο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Η χώρα είπε ο κ. Σαμαράς προσαρμόστηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον μόνο επιφανειακά.
Αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει η χώρα λέγοντας ότι είναι σύνθετη και πολύπλευρη και δυναμικά επικίνδυνη και δεν αντιμετωπίζεται μονοδιάστατα. « Η πρότασή μας δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική κρίση» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεση ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργεί συνθήκες ανατροπών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
«Με την διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΝΔ θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία, για να ξεπηδήσει μια θαραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για τη νέα Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. και «δεν θα πρέπει να είναι ερήμην της ελληνικής κοινωνίας. Ο καταστατικός χάρτης της χώρας πρέπει να είναι απόρροια της λαϊκής σύμπραξης να αντανακλά την βούληση της κοινωνικής πλειονότητας. Η συμμετοχική διαδικασία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης σχέσης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους λειτουργούς του» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής τους προέτρεψε να «προχωρήσουν σε ρήξεις με κατεστημένες συμπεριφορές και νοοτροπίες και προσωπικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν μόνο τόσες αλλαγές, ώστε να μην αλλάξει τίποτε»
Υποστήριξε ακόμη ότι η επαναπροσέγγιση των πολιτών στην πολιτική ζωή περνά μέσα από την ουσιαστική και όχι τυπική συμμετοχή τους και προσδιόρισε τα πρώτης προτεραιότητας θέματα της επιτροπής:
*Ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας
*Ουσιαστικός διαχωρισμός της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία
*Εκλογικός νόμος
*Οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού («πόθεν έσχες»)
*Ποινική ευθύνη των υπουργών και των βουλευτών
*Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και
*Συμβολή και όχι αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας

REPORT 24

Ομόλογα: Εμπαιγμός της κοινής γνώμης με άλλο ένα φιάσκο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορούμε να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση των ομολόγων; Διότι το μόνο που αντελήφθημεν (άτιμη απεργία) είναι ότι έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εκεί κατέληξαν στην παραδοχή ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί.
Συγγνώμη, αλλά τότε για ποιο λόγο στήθηκε ολόκληρη εξεταστική επιτροπή; Για να καταλήξουμε σε κάτι που γνωρίζαμε πριν αυτή συσταθεί; Για να μείνουμε με την πικρή γεύση ότι «αν και υπάρχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών» δεν μπορεί να γίνει τίποτε;
Για να μας πουν ότι υπάρχουν «πασίδηλες πολιτικές ευθύνες», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα; Και γιατί δεν έκαναν οι ίδιοι την «περαιτέρω έρευνα», ώστε να τεκμηριώσουν τις «πασίδηλες ευθύνες»;
Πρόκειται περί της απόλυτης αυτοακύρωσης του πολιτικού συστήματος, ενώ συγχρόνως, είτε με τις «ενδείξεις», είτε με τις «πασίδηλες ευθύνες» δεν δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να καθαρίσουν το όνομά τους, να το πράξουν. Μένουν με την κηλίδα.

"Απόψε" - Top Channel - 8/4/2011


Στην εκπομπή "Απόψε" της κας Φωτούλας Δημητριάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό TOP Channel, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας.

Η θεματολογία της εκπομπής κινήθηκε γύρω από την πολιτική επικαιρότητα, τη συνεχιζόμενη εκλογολογία που συντηρείται από την ίδια την κυβέρνηση, τοπικά θέματα της Κορινθίας και ζητήματα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας και το κόμμα της Ν.Δ. συνολικά.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή :

vbalafas.blogspot.com

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ BLOGS


Aκουσα σήμερα ένα δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης να κατηγορεί τα blogs και να λέει ότι τ'ακολουθεί μόνο μια μαρίδα κόσμου κι αυτοί κάτι λίγοι, επίσης έλεγε ότι τα blogs παραπληροφορούν τον κόσμο .Δε μας είπε όμως ποιός τον πληρώνει αυτόν για να κάνει το παπαγαλάκι των κυβερνώντων;Μηπως τον πληρώνει αυτή η μαρίδα ; Και τι μας λέει; Φυσικά ό,τι του υποδείξουν οι κυβερνώντες κι οι καναλάρχες. Γιατί αν δεν τα πει, θα χάσει τη δουλειά του...Τα BLOGS είναι δύναμη και το χουν καταλάβει, αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να τα φιμώσουν...αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Σε απόσταση αναπνοής από τον 'Ηλιο!


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι μια σχετικά ήσυχη μέρα για τον ήλιο. Αυτή η καταπληκτική εικόνα δείχνει μια μεγάλη ηλιακή κηλίδα που κυκλοφορεί σε όλη την επιφάνεια του αστεριού. Ακόμη και σε σκοτεινές περιοχές οι θερμοκρασίες φθάνουν τους χιλιάδες βαθμούς Κελσίου. Το φωτεινό λαμπερό αέριο που βρίσκεται στην επιφάνεια έχει θερμοκρασία πάνω από ένα εκατομμύριο βαθμούς Κελσίου.Η αιτία για τις υψηλές θερμοκρασίες είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζονται με το ταχέως μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο.
Ο AR 9169 όπως εχουν ονομασει την κηλίδα κινήθηκε σε όλη την επιφάνεια του ήλιου κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου του 2000 και αποσυντέθηκε σε λίγες εβδομάδες.
Η εικόνα, δημοσιεύεται για πρώτη φορά, απο τη Nasa . Ο κόσμος πήρε μια γεύση από την εκρηκτική δύναμη του ήλιου, τον Φεβρουάριο, όταν έγινε η ισχυρότερη ηλιακή έκρηξη των τελευταίων χρόνων.
Η καταιγίδα που δημιουργήθηκε προκάλεσε προβλήματα ή και σταμάτησε τις ραδιοεπικοινωνίες.

newsit.gr

Και όμως…Υπαρκτός ο κίνδυνος «τσουνάμι» στον Κορινθιακό - Tο 46% των ακτών από το Δερβένι μέχρι και το Αίγιο, έχουν υποστεί διάβρωση

Μπορεί να μας φαίνεται μακρινό σενάριο και όμως ο κίνδυνος τσουνάμι είναι υπαρκτός στην Ελλάδα και δη στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτό τουλάχιστον κατέδειξε ημερίδα που οργάνωσε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να αποκλειστεί φαινόμενο παλιρροϊκού κύματος στον Κορινθιακό κόλπο. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, το ύψος του θα ξεπερνούσε τα πέντε μέτρα και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας θα μπορούσε να φθάσει στον Πατραϊκό κόλπο.
Σε αυτό το σημείο ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Φερεντίνος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που ξεσπάσει ένα «τσουνάμι» στον Κορινθιακό, θα φθάσει στο Ξυλόκαστρο μέσα σε τέσσερα λεπτά και στην Ελίκη μέσα σε 14 λεπτά» ενώ θύμισε ότι «τσουνάμι» είχε ξεσπάσει στον Κορινθιακό κόλπο το 1963, μετά από σεισμό.Στην ίδια ημερίδα αναδείχθηκε επίσης το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Αχαΐας. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, το 46% των ακτών της Αιγιάλειας, από το Δερβένι μέχρι και το Αίγιο, έχουν υποστεί διάβρωση, το 40% των ακτών παραμένουν αναλλοίωτες και μόνο στο 13% έχει γίνει πρόσθεση εδαφικού υλικού.
 Σχετικά με την διάβρωση των ακτών, ο καθηγητής Γιώργος Φερεντίνος τόνισε ότι οι παράγοντες που προκαλούν τη διάβρωση είναι τα κύματα, οι κατολισθήσεις, και η άνοδος της στάθμης του νερού. Πάντως όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας, σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης, έχει παίξει και η ανθρώπινη δραστηριότητα.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος επισημάνθηκε ότι η μετατόπιση της ανθρώπινης δραστηριότητας προς την ενδοχώρα, θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επίσης όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Γιανναδάκης «δεν μπορούμε να μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος και να μην λαμβάνουμε μέτρα για τις ακτές», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει καταγραφή των ακτογραμμών, της υφιστάμενης κατάστασης και των ενδεικνυόμενων παρεμβάσεων».