Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μεγάλη νίκη με 2 – 1 του Αστέρα Δερβενίου επί του Ηρακλή μέσα στο Ξυλόκαστρο

Του πήρε το "ρόπαλο"


Αμετάβλητη παραμένει μετά τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής η κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα στην Α' κατηγορία Κορινθίας.
Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Χιλιομοδίου , επικράτησε στην έδρα του με 2 – 0 επί του Αετού Κρυονερίου , του οποίου η παραμονή στην κατηγορία είναι μη επισφαλής. Με το ίδιο σκορ πέρασε και από το Σολομό , η Ελλάδα Βέλου , επί του ΠΑΣ Κλένια και ακολουθεί στο πόντο τους   "ροσσονέρι" του Χιλιομοδίου. Στο Ξυλόκαστρο στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ο Αστέρας  η "κυανόλευκη ταξιαρχία" του Δερβενίου επικράτησε με 2 -1 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και απέδειξε με την νίκη του για το ποια ομάδα είναι το « αφεντικό» στη Δυτική Κορινθία , αφήνοντας για 7ο αγώνα χωρίς "ρόπαλα" τους "πρασινους" , του Ξυλοκάστρου.
Στο Δερβένι (χ)αμένοι ο Πανευρωστινιακός και οι Άγιοι Θεόδωροι στο ντέρμπι των ουραγών μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ με σκορ 1 - 1 και τώρα όλα είναι ανοιχτά και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους μέχρι τέλους , ενώ με το ίδιο σκορ έληξε στην Αρχαία Κόρινθο το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και την Προοδευτική Περιγιαλίου, καθώς οι δύο ομάδες μοίρασαν γκολ και βαθμούς ,χωρίς οστόσο να  έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία απόλυτα αλλά δύσκολα θα κινδυνέψουν να την χάσουν. Στην Ξυλοκέριζα , ο Σαρωνικός Γαλατακίου πήρε σωτήριο τρίποντο με σκορ 4 -3 επί του Ολυμπιακού Λουτρακίου , όπως στον Συνοικισμό ο Ισθμιακός που πέτυχε νίκη παραμονής καθώς επικράτησε με 3 – 2 του Α. Ο. Σπαθοβουνίου   Τέλος ο Πανσολυγειακός νίκησε με 3 – 1 την Δάφνη Εξαμιλίων , η οποία κινδυνεύει .



Η 26η αγωνιστική

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                             1 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                          1 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                        3 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                                   3 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                             0 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                               1 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                    4 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ      2 – 0

Η βαθμολογία
( Σε 26 αγώνες)

63 - 12
72
62 - 14
71
54 - 37
45
43 - 35
43
49 - 43
40
39 - 33
34
34 - 36
34
41 - 50
34
35 - 42
31
34 - 42
31
33 - 37
28
26 - 52
25
35 - 58
24
35 - 55
23
33 - 56
23
26 - 40
22
















ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ 4  - 1

Στην Αυλαία της  24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του Β' ομίλου της Β' Κορινθίας ο Ολυμπιακός Άσσου νίκησε με το ευρύ 4 - 1 την Λυκοποριά.

15 + 1 πράγματα που θα βρείτε ΤΣΑΜΠΑ στην Αθήνα!

 Σε μία πόλη που καθημερινά γίνεται όλο και πιο ακριβή και που απλά πράγματα γίνονται πολυτέλεια, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές τελείως δωρεάν...

1. Οι free press εφημερίδες! Υπάρχουν παντού σε stands στο κέντρο και όχι μόνο!

2. Το ασύρματο internet Athens wi-fi σε πραγματικά πολύ καλές ταχύτητες στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία         Κοτζιά και στο Θησείο.

3. Δωρεάν μακιγιάζ από επαγγελματίες σε όλα τα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, από όποια εταιρεία θέλετε!
Το μόνο που χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού.

4. Παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών από τους τελειόφοιτους οδοντιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Τηλέφωνο στο The Mall Athens το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι! Υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι όπου μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν.

6. Οι δημοτικές συγκοινωνίες είναι ακόμα ένα δωρεάν αγαθό το οποίο δεν εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε οι Αθηναίοι!

7. Χρήση lap top και internet στο 5ο όροφο του Public στο σύνταγμα όπου βρίσκεται και το café.

8. Μπορείς να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας εντελώς δωρεάν! Και μπορείς να πάρεις και βεβαίωση ότι τα παρακολούθησες! Μπορεί να σου χρησιμεύσει κάποτε και στο βιογραφικό που ξέρεις;

9. Όλα τα μουσεία της Αθήνας, (εκτός από το Ακρόπολης) έχουν ελεύθερη είσοδο κάθε Κυριακή πρωί από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου! Έχε το υπόψη σου όταν έρθει το φθινόπωρο.

10. Διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίες που φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο χώρος εκθέσεων στο μετρό του Συντάγματος (αριστερά στην κεντρική είσοδο)

11. Οι θεατρικές παραστάσεις από τις ερασιτεχνικές ομάδες των Δήμων.

12. Τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων των δήμων! Υπάρχουν τμήματα ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά.

13. Δωρεάν αγκαλιές ή αλλιώς free hugs! Πρόκειται για μία καινούρια τάση στην Ευρώπη η οποία ήρθε και στην Αθήνα! Ομάδες νέων αγκαλιάζουν περαστικούς δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα! Στην Αθήνα συνήθως τους συναντάς στο Σύνταγμα.

14. Ρούχα, βιβλία, περιοδικά, cds, dvds κ.ά στα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια που γίνονται στην πόλη, όπως αυτό στο πατάρι του Σπόρου, Σπ. Τρικούπη 21, Εξάρχεια, 210 3801.735, www.sporos.org.

15. Φαγητό και διασκέδαση σε lunch street party! Πρόκειται για υπαίθρια parties έξω στο δρόμο όπου μαζεύονται μικροί και μεγάλοι, καθαρίζουν τον χώρο και στήνουν ένα μεγάλο πικ-νικ με φαγητά που φέρνουν όλοι! Θα ενημερωθείς στο lunchstreetparty.blogspot.com.

16. Προϊόντα από promotion σε super markets! Κάνε μία βόλτα σε ένα μεγάλο super market και θα απολαύσεις τσάμπα από μπάρες δημητριακών μέχρι τυράκια και σούπα λαχανικών!


www.newsit.gr

Ζέστη σήμερα - Χαλάει ο καιρός από αύριο - Ραγδαία επιδείνωση την Τρίτη

Όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μετά τη σημερινή άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός χαλάει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Η μάχη της άνοιξης να εδραιώσει την παρουσία της, έχει σαν συνέπεια έναν άστατο καιρό με σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας οπως για παράδειγμα σήμερα που θα φτάσουμε τους 25 και 26 βαθμούς κελσίου, ενώ αύριο περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Στην ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο θα έχουμε λίγα σύννεφα που αργότερα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες η καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Οι βοριάδες θα φτάσουν 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σημειώσει πτώση η οποία θα είναι πιο αισθητή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Συγκέντρωση τροφίμων για απόρους στην Πάτρα. !

Το κοριτσάκι δίνει το σύνθημα
 
Τι λέτε πως κάνει αυτή η μικρούλα; Προσφέρει ένα πακέτο μακαρόνια για την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Ιεράς Μητρόπολης. Μπορεί να διανύουμε ημέρες κρίσης και οικονομικής στενότητας, όμως πιστεύουμε πως μπορούμε να διαθέσουμε έστω και 80 λεπτά για ένα πακέτο μακαρόνια. Αν το κάναμε όλοι, κάποιοι δεν θα ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της πείνας.

Πηγή: dete.gr

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των «Δεν Πληρώνω» στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος.

Δεν αφήνουν τους επιβάτες να ακυρώσουν εισιτήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν πληρώνω» στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος. Περίπου 30 άτομα έχουν παραταχθεί στο σταθμό και δεν αφήνουν τους επιβάτες να ακυρώνουν εισιτήρια. Μάλιστα, έχουν κλείσει με αυτοκόλλητα τις σχισμές των μηχανημάτων, ενώ μοιράζουν φυλλάδια με το σύνθημα «Ακυρώνουμε την πολιτική της κυβέρνησης».

newsbeast.gr

Χρ. Μαγκούφης: Γκεμπελική μεθόδευση διαστροφής της αλήθειας και των πραγματικών συμβάντων


Δήλωση Χρήστου Μαγκούφη για το συμβάν στα διόδια Αγ. Τριάδος

Σέβομαι και υπερασπίζομαι το Δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε κοινωνικής ομάδας να παλεύει για αυτά που πιστεύει, και αποτελεί αυτό για εμένα διαχρονική στάση ζωής.
Οι Κοινωνικές Κατακτήσεις αποτελούν παράγωγο αγώνων που εδράζονται στο αξιακό σύστημα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Πορεία των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη πορεία των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Οι 300 εργαζόμενοι που συμμετέχουν ζητούν τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων τους συμβασιούχων στους δήμους και φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Γύρω στη μία το μεσημέρι βρίσκονταν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία έμεινε κλειστή και κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια. Γύρω στη μία και τέταρτο βρίσκονται στη Σταδίου, όπου θα κάνουν στάση στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή και θα κλείσουν δρόμοι και γύρω από το Σύνταγμα.

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Αρεταίειο και Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων!

Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στη δημόσια υγέια. Ζήτημα ασφάλειας των ασθενών θέτουν οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο και αναστέλλουν το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών τους.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Αμέσως μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών είχε αναγκαστεί να αποσύρει το νομοσχέδιο για τον τζόγο και να παραπέμψει το ζήτημα στην κυβέρνηση, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούσε ότι “εάν δεν υπήρχε η απεργία των τηλεοπτικών δελτίων, πιθανότατα δεν θα είχαμε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση. Ίσως και να μην είχαμε καν κυβέρνηση!”...


Η Λυκοποριά παίζει σήμερα στον Άσσο


Στον Άσσο, ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Λυκοποριά στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του δευτέρου όμιλο της Β' κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο « ερυθρόλευκες» ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία και δεν διεκδικούν κάτι καλύτερο εκτός από ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία. Χωρίς άγχος λοιπόν θα αγωνιστούν και οι δύο ομάδες με τον καλύτερο να παίρνει και την νίκη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στο δεύτερο όμιλο:
ΣΑΒΒΑΤΟ (9/4)
Ολυμπιακός Άσσου - Λυκοποριά

ΚΥΡΙΑΚΗ (10/4)
Αναγέννηση - Ασπρόκαμπος
Παννεμεατικός - Άρατος
Κόρινθος '06 - Νέοι Στιμάγκας
Πανκαμαριακός - θύελλα Κάτω Διμηνιού
ΑΠΕΣΣΑΣ - Άρης Αρχαίας Κορίνθου
ΠΓΣ Κόρινθος - Θύελλα Πετρίου



Η 24η αγωνιστική στο πρώτο όμιλο:
ΚΥΡΙΑΚΗ (10/4)Άρης Κορίνθου - ΑΣ Λουτρακίου
Σολωμός - Κύψελος
Πρόοδος Αγίου Βασιλείου - ΠΑΟΚ
Περαχώρα - Γαλάζιοι Νέοι
Εθνικός Ξυλοκέριζας - Αετός Αγγελοκάστρου
Τεννεάτης - Αστέρας Στεφανίου 3 - 0 α.α.
Άλμπατρος - Ολυμπιακός Κορίνθου 3 - 0 α.α

Ψωμιάδης: Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.


Για πόλεμο  εναντίον του απο συκοφάντες  κάνει λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την πρόσφατη καταδίκη του.

«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες.
Όμως δεν φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.

Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης.
Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.
Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση.
Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.
Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.
Και σ’ αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας. Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας. Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”.
Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη. Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται
».

thebest

    Βίντεο με τον Π. Καμμένο να στηρίζει τον Π. Ψωμιάδη...


    Μπούζα..”Πελοπόννησος Τουρισμός και προβολή

    Μετά την επικίνδυνη ακινησία της νέας Περιφερειακής Αρχής στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού , είδαμε συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη δράση στη Μ. Βρετανία, η οποία διοργανώθηκε απο τη δραστήρια Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βρετανία κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ .
    Επιτέλους με τη συμμετοχή μας ,ακούστηκε κάτι, έστω και καθυστερημένα για τη μοναδικότητα του προορισμού  Πελοπόννησος, την ώρα που άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη μπεί δυνατά και στοχευμένα στην ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.
    Αντιθέτως εμείς στην Πελοπόννησο, αντί για δράσεις, είδαμε να ακολουθείται μία απαξιωτική στάση απέναντι σε ότι καλό έγινε για να αναδειχθεί ο τόπος, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
    Στην προσπάθεια απαξίωσης των πρωτοβουλιών μας, ακούσαμε βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες απο τους υπευθύνους αυτή την περίοδο να προωθήσουν τον τουρισμό , χωρίς όμως να ακούσουμε τίποτα για τις μελλοντικές δράσεις και τον σχεδιασμό τους, που θα βασίζεται στις νέες συνθήκες και ανάγκες του διευρυμένου πλέον γεωγραφικού χώρου που εκπροσωπούν.
    Ακούσαμε τον κ. Τατούλη να μιλά για ΦΡΕΣΚΙΕΣ ιδέες κατά την παρουσίαση της δράσης στα ΜΜΕ και εκτός απο την απορία μας ,μας δημιουργήθηκε και ανησυχία για το μέλλον, διότι παρουσιάσθηκε παντελώς αδιάβαστος για το ότι εμφάνισε τη δράση αυτή ως καινοτόμα και πρωτοποριακή καίτοι στο παρελθόν από πολλές Περιφερειακές ενότητες , κατά την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, υπήρχαν συμμετοχές σε παρόμοιες, αλλά και σπουδαιότερες εκδηλώσεις .
    Κι αν ο ίδιος δεν γνώριζε , για ποιό λόγο δεν προφυλάχθηκε από τους ορισθέντες ως  υπευθύνους;
    Αν γνώριζε, ίσως δεν επέτρεπε λανθασμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του, όπως για δήθεν προβολή του τουριστικού προϊόντος , μόνο μέσω των τουριστικών εκθέσεων.
    Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική, διότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες,σε ξεχωριστές και  ιδιαίτερες δράσεις σύμφωνα με στρατηγική μελέτη, προβλήθηκε πλειστάκις είτε το διατροφικό μας πρότυπο, είτε οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί , είτε η πανέμορφη φύση μας.
    Επειδή το διακύβευμα για τον Πελοποννησιακό λαό είναι πολύ μεγάλο, ερωτώ:
    Βάσει ποιάς μελέτης προβλήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννησιακής γης και   απορρίφθηκαν άλλες;
    Βάσει ποίου σχεδιασμού π.χ. συμμετείχαμε  σ αυτό το event και απορρίψαμε άλλα , όπως την παρουσία μας σε εκδηλώσεις κατά  τη διάρκεια των σπουδαίων τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας;
    Βάσει ποίου σχεδιασμού προβλήθηκαν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως π.χ.θαλάσσιος ,αρχαιολογικός,συνεδριακός και ορεινός;
    Ποια εικόνα αναδείχθηκε για το σύνολο  του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου;
    Κρίμα, διότι διεφάνη ότι στον πανικό της απραξίας, έγιναν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στόχευση και προοπτική, όταν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όλοι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική μας , τον τουρισμό!!
    ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
     
    REPORT 24

    Αποδοκιμασία και στην Ελευσίνα



    Είναι να μην εμφανιστεί κάπου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά το μενού δεν είχε γιαούρτια, αφού οι κάτοικοι της Ελευσίνας αρκέστηκαν μόνο στην ένταση των φωνητικών τους χορδών (Vid)
    Και αυτό διότι το Κέντρο Υγείας είχε εγκαίνια και ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι εκεί.
    Έτσι λοιπόν, προς αποφυγή νέων γιαουρτωμάτων, μαζεύτηκαν πολλοί υποστηρικτές τις τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους πολίτες, οι οποίοι γιούχαραν ασταμάτητα τον αντιπρόεδρο.

      news247.gr

    Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 13.4.2011

    Τα κουτάβια «ξυπνούν» την αγάπη από μέσα μας . Βοηθούν τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και το άγχος

     
    Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα κουτάβια εγείρουν ορμόνες από το σώμα μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Εκτός από τα γνωστά οφέλη από τη συγκατοίκηση με ζώα, άλλο ένα καλό έρχεται να προστεθεί. Οι σκύλοι είναι γνωστό ότι είναι αφοσιωμένοι σύντροφοι και πολλές έρευνες έδειξαν ότι πέραν της αφοσίωσης μας προσφέρουν πολλά καλά: χαμηλή πίεση, αντιμετώπιση κατάθλιψης, γερό ανοσοποιητικό.
    Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Missouri δείχνει ότι οι ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν από τη συμβίωση ανθρώπων - σκύλων βοηθάνε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη και όσες διαταραχές προκύπτουν από το άγχος. Λίγα λεπτά με ένα σκυλί απελευθερώνει ορμόνες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ευφορία, όπως η σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη. Επίσης, τα χάδια στο ζώο μας μειώνουν την ορμόνη του άγχους, την κορτιζόλη.
    Οι σκύλοι θεραπείας, για παράδειγμα, που επισκέπτονται νοσοκομεία, άρρωστα παιδιά κ.α. βοηθούν στην ανάρρωση τους και την επανένταξή τους. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αποφασίσουν ποιοι τύποι ανθρώπων ωφελούνται περισσότερο από τα ζώα και πόσο συχνά πρέπει να έχουν επαφή μαζί τους για να έχουν αυτά τα καλά αποτελέσματα.
    Αυτή τη φορά, στη νέα έρευνα, ελέγχθηκαν 50 ιδιοκτήτες σκύλων και 50 άνθρωποι που δεν είχαν σκύλο οι οποίοι κάθισαν σε ένα ήσυχο δωμάτιο για 15-40 λεπτά, με το σκύλο τους, με έναν φιλικό αλλά όχι δικό τους σκύλο και με ένα σκυλί-ρομπότ, που μελετάται αν είναι ωφέλιμο για παρέα στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να φροντίσουν σωστά ένα ζωντανό ζώο.
    Κάθε συνεδρία περιελάμβανε ήρεμο χάϊδεμα του ζώου και οι ερευνητές πήραν δείγμα αίματος από τους ανθρώπους και τους σκύλους, στην αρχή της συνεδρίας. Παρακολουθούσαν επίσης την πίεση τους κάθε 5 λεπτά. Η πίεση των σκύλων έπεφτε μόλις κάποιος τα χάιδευε ενώ η πίεση των ανθρώπων έπεφτε 10% σε 15-30 λεπτά αφότου άρχιζαν να χαϊδεύουν ένα ζώο!
    Η έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται όται ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τον δικό του σκύλο αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με ξένο σκύλο. Η σεροτονίνη αυξανόταν και κατά την επαφή με το σκύλο-ρομπότ! Οι αλλαγές στη σεροτονίνη αποκαλύπτουν τον μηχανισμό μέσω του οποίου επηρεάζουν τα ζώα την υγεία μας.
    Υπάρχει ένας φυσιολογικός μηχανισμός όταν χαλαρώνουμε με το σκύλο μας, που είναι παρόμοιος με αυτόν όταν κάνουμε άλλα πράγματα χαλάρωσης, όπως η κατανάλωση σοκολάτας. Δηλαδή, το ζεστό συναίσθημα των σκυλιών και των ζώων μας γενικά δεν είναι κάτι που «μαθαίνεται'» αλλά είναι ήδη μέσα μας.

    Πηγή: adespoto.gr - newsbeast.gr

    Πωλητήριο σε ελληνικά νησιά ( δύο του Κορινθιακού ) στο Διαδίκτυο αποκαλύπτεται στη Βουλή

    Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης.
    Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com , δημοπρατεί 12 Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο στο Ιόνιο Πέλαγος και τον Κορινθιακό κόλπο. Τα νησιά , του Κορινθιακού που πωλούνται είναι ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Αθανάσιος.
    Το νησί του Αγίου Αθανασίου με μέγεθος 2,5 στρεμμάτων που πωλείται με τιμή 1,500,000 EUR € βρίσκεται 1,5 μίλι από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, και είναι ένα μικρό, ιδιωτικό νησί, σχεδόν ύψωμα, των 10.811 τ.μ. Πεύκα και ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφος και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή του νησιού. Το περιβάλλον είναι φυσικό και ήσυχο, όσον αφορά στο εσωτερικό, το νερό της θάλασσας που είναι’ η ακτή είναι κρυστάλλινα και πλούσια σε θαλάσσια ζωή. Είναι ένα ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με την σύγχρονη αντίληψη του μια άνετη διαμονή. Κατάλληλο για την ανάπτυξη μιας ιδιωτικής βίλας (εξοχικό σπίτι ή μόνιμη κατοικία).
    Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα!

    Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;

    Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο και έτσι ο κ. Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό θέμα των ελληνικών νησιών.