Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αναβολλή στην αναβολή το θέμα του ορισμού Δ.Σ. στην Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.. Νέος Ορκωτός Λογιστής αναλαμβάνει τον διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΑΔΕ

Γιά μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανέβαλε τον Ορισμό  Διοικητικού Συμβουλίου {ομόφωνα) στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχεύτεσης Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε)..
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ορκωτός Λογιστής κ. Ανδρέας Κουσουλός αναλαμβάνει τον διαχειριστικό έλεγχο του ισολογισμού έτους 2009 - 10  της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Ευρωστίνης (ΔΕΑΔΕ). 
Για το Αίτημα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πιτσών Λουτρού και ύστερα από πολύωρη συζήτηση και με της εκατέρωθεν απόψεις των ενδιαφερωμένων  πλευρών η πλειοψηφούσα αρχή  ψήφισε την πρόταση του κ. Κλαδούχου όπως το Δημοτικό Σχολείων Πιτσών  παραμείνει ως έχει, ( ο κ. Χρήστος Λύρας ψήφισε παρών) . Την Πρόταση του Δημάρχου ψήφισε ο Ανδρέας Ζάρρος.  Ο κ. Σκούρας και ο συνδιασμός του καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού των Πιτσών κ. Δημόπυυλος πρότειναν όπως γίνει περαιτέρω συζητηση στο θέμα . 
Η συνεδρίαση συνεχίζεται

Δημοτικό Συμβούλιο (2ο μέρος) σε live μετάδοση από το Ξυλόκαστρο. Συντονιστείτε!


Σε λίγη ώρα στις 19:30 συνεδριάζει πάλι το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Έχουν μείνει προς συζήτηση τα παρακάτω 9 θέματα:

                                                                   (11-14)
11. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε..
12. Αντικατάσταση Ορκωτού Λογιστή για τον διαχειριστικό έλεγχο του ισολογισμού έτους 2009 της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Ευρωστίνης (ΔΕΑΔΕ).
13. Έγκριση δημοπράτησης τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου.
14. Αίτημα κ. Ελένης Κλουτσινιώτη για παράταση μίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου BEACH CONNECTION στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου.
                                                           και (16-20)

16. Έγκριση παραχώρησης ιδιοκτησιών σχολείων Α΄Δημοτικού Ξυλοκάστρου και Α΄ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στον ΟΣΚ.
17. Αίτημα κ. Ιωάννη Γεωργίου για παράταση μίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τοπική Κοινότητα Συκιάς.
18. Αίτημα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πιτσών Λουτρού.
19. Απευθείας ανάθεση προμήθειας γραφικής ύλης Δήμου για το έτος 2011.
20. Συμμόρφωση με την αριθ. 2274/2000 απόφαση Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης εντός σχεδίου πόλης Λυγιάς ιδιοκτησίας Ευφροσύνης Πουλή - Ηλιοπούλου.

Τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης , καθώς μπήκε ως κατεπείγον το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων που πήρε πολύ χρόνο. Για την χθεσινή συνεδρίαση μπορείτε να διαβάσετε στο
http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.com/2011/03/blog-post_7466.html
Την αποψινή συνεδρίαση μπορείτε να την ακούσετε συντονίζοντας το ραδιόφωνό σας στους 103,1 μεγάκυκλους της πάντας των FM και στο Ράδιο Ξυλόκαστρο ή αν ερτζιανά στην περιοχή σας ο ραδιοσταθμός του Ξυλοκάστρου δεν  έχει καθαρή λήψη ή παρεμβάλεται από άλλους σταθμούς  Πατήστε εδώ για να ακούσετε το ράδιο Ξυλόκαστρο  ή στη διεύθυνση http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=436.

Βαριές "καμπάνες" γιά Κόρινθο και Ρόδο από ΕΠΟ

Με αφαίρεση βαθμών και κατακύρωση αγώνων υπέρ των αντιπάλων τους κινδυνεύουν η Κόρινθος και η Ρόδος λόγω προσφυγών που τελεσιδίκησαν σε βάρος τους.Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επιδικάσε την ομάδα της Κορίνθου να πληρώσει εντόκως 3.317 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πατσιαβούρα και την ομάδα της Ρόδου να πληρώσει 9.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR.
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβεγια τις 2 ομάδες τις εξής αποφάσεις:

Για την Κόρινθο:
Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν την από 29/12/2010, με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 40.519/30-12-2010 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑ κατά του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος ΚΟΡΙΝΘΟΣ».

Επιβάλει και Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 140/2010 Απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ. Ειδικότερα, επιβάλλει και ενεργοποιεί σε βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογός ΚΟΡΙΝΘΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης ΠΑΕ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, ή στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των τριών χιλιάδων τριακοσίων δέκα επτά Ευρώ (3.317,00€) νομιμοτόκως, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της υπ’ αρίθμ. 465/2010 Απόφασης της Α’ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και μέχρι την εξόφλησή του, καθώς και του ποσού των διακοσίων Ευρώ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη.

Για την Ρόδο:
"Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν από 28/12/2010 και με αριθμό πρωτ. 40.481/2010 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR, κατά της καθ’ ης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ».

Υποχρεώνει την καθ’ ης Π.Α.Ε. «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ» να καταβάλει στον αιτούντα ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR το επιδικασθέν με τη με αριθμό 473/2010 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. συνολικό καθαρό ποσό των εννέα χιλιάδων ΕΥΡΩ (9.000,00€), με το νόμιμο τόκο υπερημερίας επί των επιμέρους αυτού κονδυλίων από την επίδοση της προσφυγής του αυτής στην καθ’ ης Π.Α.Ε. και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως αυτού, καθώς και το ποσό των διακοσίων ΕΥΡΩ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη, εφ’ άπαξ και εντός δέκα ημερών από την επίδοση της Απόφασης στους διαδίκους από την αρμόδια Γραμματεία του παρόντος Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση δε μη εμπρόθεσμης πληρωμής και εξόφλησης του αιτούντα, κατά τα ανωτέρω, επιβάλλει σε βάρος της καθ’ ης Π.Α.Ε. «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του συνολικού καθαρού ποσού των εννέα χιλιάδων ΕΥΡΩ (9.000,00€), με το νόμιμο τόκο υπερημερίας επί των επιμέρους αυτού κονδυλίων από την επίδοση της προσφυγής του και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως αυτού, καθώς και του ποσού των διακοσίων ΕΥΡΩ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη, συμφώνως με το διατακτικό της υπ’ αρίθμ. 473/2010 τελεσίδικης και εκτελεστής Απόφασης της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο".

Ο Κολοσσός και οι νάνοι! Τίναξαν το ματς της Τούμπας στον αέρα οι χούλιγκαν

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έπεσε θύμα της καφρίλας...
Η διαφαινόμενη ήττα (1-0) από την ΑΕΚ και ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου, δεν άρεσαν σε μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που περίπου ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, θεώρησε... σκόπιμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια τους.
Στο 89', λοιπόν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και προσπάθησε να επιτεθεί στους παίκτες της ΑΕΚ, τους οποίους ταυτόχρονα... έραινε με καπνογόνα. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν με σπριντ στα αποδυτήρια, αποφεύγοντας τα χειρότερα, αλλά οι ανεγκέφαλοι έφτασαν ως τη φυσούνα σε μια προσπάθεια να τους προλάβουν.

Γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο τα Καλάβρυτα

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου εν όψει της Θρησκευτικής εορτής του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου των Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή υποδοχής και λιτάνευσης των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Ώρα 7.00π.μ.: Ακολουθία του Όρθρου στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων.
Ώρα 8.15π.μ.: Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου εκ της Αγίας Λαύρας στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού της πόλης – Τελετή Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Αγιασμού.
Ώρα 10.45π.μ.: Εκκίνηση της πομπής, με επικεφαλής τον κλήρο και τις αρχές της πόλης και λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου στους δρόμους: 25ης Μαρτίου – Κομμένου - Αγίου Αλεξίου - Δημάρχου Πάνου Πόλκα – Καλλιμάνη – Λοχ. Καποτά – 25ης Μαρτίου.
Ώρα 11.15π.μ.: Αναχώρηση της πομπής για την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας Γιάννης Γρυπιώτης με επιστολή καταπέλτη.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος της  ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο νύν Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης παραιτήθηκε απο την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λακωνίας. Στην επιστολή καταπέλτη κάνει λόγω για «Βαρωνίες του κόμματος στο νομό Λακωνίας» αλλά και για «ανακυκλώσιμη φρουρά του κόμματος, που ενδιαφέρεται  για ίδιον όφελος.»

Αναλυτικά η επιστολή Γρυπιώτη

Αξιότιμε πρόεδρε,
Φίλε Αντώνη Σαμαρά
Μετά από πολλή σκέψη και αρκετή ταλαιπωρία, αλλά με γνώμονα τις πάγιες πολιτικές μου πεποιθήσεις, αποφάσισα να παραιτηθώ από το αξίωμα του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας.

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα...

Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο ακαδημαϊκός sir Βασίλειος Μαρκεζίνης

καταθέτει την άποψή του για τα λάθη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας.
* Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα;
* Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής;
* Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης;
Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ A.N.D. ξεπουλαμε ΠΑΤΡΙΔΑ

Στον αέρα το Σύμφωνο για το Ευρώ, στα σκαριά τα πυρηνικά στη γειτονιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν πρόλαβαν να το ψηφίσουν, δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν και να… συγχαρούν τους εαυτούς τους και… άρχισαν να το αμφισβητούν. Ο λόγος για το Σύμφωνο για το Ευρώ, επί του οποίου ομονόησαν στις 11 Μαρτίου οι 17 ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης.

Το Σύμφωνο διαφημίστηκε – εντός και εκτός Ελλάδας – ως «μεγάλος σταθμός», με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου να μιλά για «γενναίες αποφάσεις» της ΕΕ.

Και όμως. Λίγες μέρες αργότερα, πριν κλείσει εβδομάδα, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο πολιτικός υπό την προεδρία του οποίου έλαβε η Ευρωζώνη τις «σπουδαίες αποφάσεις», διατύπωσε χθες τις επιφυλάξεις του!

Εθνική προδοσία ένα mail; Και όχι το χρέος των 350 δις ευρώ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ένα κυνήγι μαγισσών, εντυπώσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό με αφορμή ένα κινδυνολογικό e-mail που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και περίπου όριζε την 25η Μαρτίου ως την… τελική ημερομηνία για τη Δευτέρα Παρουσία.

Εισαγγελείς πραγματοποιούν έρευνες, η υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος το ίδιο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την «διασπορά ψευδών ειδήσεων» κρύβεται η Νέα Δημοκρατία.

Θα γινόταν το ίδιο αν μια ανάλογη φήμη κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα – όπως και συμβαίνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες; Όχι, βέβαια.

Έγινε καμιά έρευνα και απαγγέλθηκε καμιά κατηγορία για όλους τους επίσημους κινδυνολόγους που χρησιμοποίησαν ανάλογα – έστω και κεκαλυμμένα – μέσα προκειμένου να κερδίσουν τις περιφερειακές εκλογές; Όχι, βέβαια.

Να τι θα γίνει την 25η Μαρτίου 2011


Λοιπόν όποιον ξανακούσω να μιλάει για χρεωκοπία της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου θα τον κλείσω σ' ένα δωμάτιο γεμάτο με βιβλία του Κοέλιο, του Γιάλομ, του Μπουκάι, χωρίς σερβιέτες για έναν μήνα. Κερατάδες.

Η 25η Μαρτίου 2011 δεν θα μείνει στην ιστορία ως μια μέρα σταθμός στην οικονομία της χώρας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Γιώργος Αυτιάς πλυμένος, χτενισμένος θα καλημερίσει το πανελλήνιο από το σημαιοστόλιστο στούντιο του και θα ανακοινώσει με συγκρατημένη αισιοδοξία το κλίμα της πρώτης ημέρας της σύσκεψης των 27.

Αν σας ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες θα επικυρωθεί η... http://apneagr.blogspot.com/2011/03/25-2011.html


«Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό ΠΕΚΑ, Κ. Μπιρμπίλη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, με πρωτοβουλία του ιδίου και με αντικείμενο: την ολοκληρωμένη διαχείριση των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, την αναθεώρηση του εγκεκριμένου χωροταξικού της περιφέρειας, την κατασκευή νέας γραμμής υψηλής τάσης που να καλύπτει την περιοχή της Νότιας Λακωνίας, την υπόθεση της υπαγωγής της Μάνης στο Άρθρο 62 του ν. 998/1979, το θέμα της συμμετοχής της περιφέρειας στο καινοτόμο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμευση του Μαινάλου με χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και την αντιμετώπιση σε μια νέα βάση, πιο ευέλικτη, των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Πρέπει... να μάθει επιτέλους η Ελληνική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει ειπωθεί κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ  Αρίντς, που έκανε λόγο για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν απαντάται με τις «αναιμικές» διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ. Τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών, για να μάθει επιτέλους η Ελληνική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει ειπωθεί κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ (όπως επανειλημμένως έχει ρωτήσει, δημοσίως, η Ν.Δ.) και τι συζητείται, στην πραγματικότητα, κατά τις διερευνητικές επαφές που διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Γιαούρτια στον Πάγκαλο απο κατοίκους της Κερατέας…(Βιντεο)

Μετά τη φραστική επίθεση που δέχθηκε στο Παρίσι, τώρα έφαγε και… γιαουρτάκι στα Καλύβια Αττικής! Ο λόγος για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη εμπειρία το βράδυ της Τετάρτης (16/3), όταν ήρθε αντιμέτωπος με κατοίκους της Κερατέας.

Τα νέα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κόρινθο

Κόρινθος  17/3/2011                                        
                                                
Ανακοίνωση

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Κορινθίας, ενημερώνει όλα τα μέλη, τους φίλους του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού καθώς και τους πολίτες του νομού, ότι από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου τα νέα μας γραφεία θα λειτουργούν επί της οδού Κολιάτσου 61 στον 1ο όροφο.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο τρόπος επικοινωνίας μαζί μας θα μπορεί να γίνεται και στα: τηλ. 2741029797 fax 2741022908 email laoskorinthou@gmail.com Το ιστολόγιό μας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Για τη Νομαρχιακή επιτροπή
ΛΑ.Ο.Σ. Κορινθίας

Η Πρόεδρος
Βασιλική Ζαφείρη

Χρήστος Σταϊκούρας :«Η Κυβέρνηση, εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων, έχει γίνει οπαδός του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους για το 2010:

«Η Κυβέρνηση, εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων, έχει γίνει οπαδός του κινήματος «Δεν πληρώνω», κηρύσσοντας μία άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται στα 5,35 δισ. ευρώ μόνο για το 2010, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος.Χρέος που επιβαρύνει την, ήδη, συρρικνωμένη ρευστότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «διογκώνει» τα λουκέτα στην αγορά και «τιμωρεί» την επιχειρηματικότητα». 

ndpress@nd.gr

Δημοτικό συμβούλιο σε δύο δόσεις . Αυξήσεις τελών στο Ξυλόκαστρο , μειώσεις στο Δερβένι

H χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του   Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης δεν ολοκληρώθηκε   καθώς μπήκε ως κατεπείγον το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων που πήρε πολύ χρόνο, δεν πρόλαβαν να συζητηθούν όλα τα θέματα. Συζητήθηκαν μόνο τα πρώτα 10 που αφορούσαν στα φετινά τέλη και το 15ο σχετικά με το περίπτερο της πλατείας και θα συνεχιστεί σήμερα την ίδια ώρα (7:30μμ), με τα υπόλοιπα 9 θέματα που δεν συζητήθηκαν.
Σχετικά με τις  καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον, διαφορετικές προτάσεις έκαναν ο κ. Κλαδούχος  και ο κ. Ψαράκης. Την Πρόταση του Δημάρχου που περιλαμβάνει και κινητοποιήσεις ψήφισε ο Ανδρέας Ζάρρος. Ναι στις μεταρρυθμίσεις υπό προϋποθέσεις η πρόταση Ψαράκη, ενώ διαφορετικές προτάσεις είχαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Να γίνει περαιτέρω συζητηση και  με κόκκινες γραμμές η πρόταση Σκούρα. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν αυξήσεις στα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ξυλοκάστρου, μειώσεις για τους κατοίκους του πρώην δήμου Ευρωστίνης.

Παρέμβαση προ ημερησίας...

Γράφει ο Ανδρέας Απ. Ζάρρος 

Χθες, προ ημερησίας διάταξης, έκανα την παρακάτω παρέμβαση σχετικά με την ανακοίνωση του δημάρχου για τα σχολεία. Με μικρές διαφορές, είπα τα παρακάτω:

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας,
θέλω πριν αρχίσουμε την αποψινή ημερήσια διάταξη να απευθυνθώ κυρίως σε σας και να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μας.
Αφορμή γι’ αυτά που θα σας πω, στάθηκε μια θλιβερή ανακοίνωση του επικεφαλής σας και δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Αντώνη Κλαδούχου, σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου των σχολείων του Ξυλοκάστρου, που συζητήσαμε στο προηγούμενο ΔΣ και θα συζητήσουμε και σήμερα. Σας τη διαβάζω εν τάχει:

Εχθροί της πόλης λοιπόν. Κατά το δήμαρχο, είμαστε τυφλοί από κακία και μίσος προς τη δημοτική αρχή και εγκληματούμε κατά του κοινού συμφέροντος!