Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μικροπολιτικά τρικ και ουτοπικές φιλοδοξίες από την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου.

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν και που αρμενίζουν.. ;;;Στις Τρίπολης τα πιο ψηλά βουνά….!!!

Εδώ η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο από τις πολιτικές της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην Πελοπόννησο τα μικροπολιτικά και μικρό επικοινωνιακά παιχνίδια καλά κρατούν.

Τι «τρέχει» με τον α΄ όροφο του τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου;

Έχει γούστο! Και άλλα …μπλεξίματα με το τουριστικό περίπτερο;

Κάτι δεν μας …κάθεται καλά για το τουριστικό Περίπτερο στο Ξυλόκαστρο! Δεν ξέρουμε τι, αλλά έχουμε το προαίσθημα ότι το θέμα δεν έχει κλείσει εδώ! Το περίεργο είναι ότι όταν έχουμε τέτοιου είδους προαισθήματα …βγαίνουν!
Αύριο αν δεν κάνουμε λάθος είναι η προκήρυξη για το τουριστικό περίπτερο Ξυλόκαστρου! Γιατί κάτι μας λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να… μπλοκάρει αυτή η διαδικασία; Μπορεί και να μην συμβεί αλλά κάτι βλέπουμε!
Και κάτι τελευταίο. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τον α΄ όροφο του τουριστικού περιπτέρου. Είναι όλα νόμιμα εκεί τουλάχιστον ή θα έχουμε πάλι… ιστορίες;
Φ.Ν
KORINTHIAN NEWS

Κώστας Κόλλιας: «Ο ακρωτηριασμός της δημόσιας παιδείας γίνεται για τα λεφτά, όχι για τους μαθητές»

Με αφορμή την ανακοίνωση των σχολείων της Κορινθίας που συγχωνεύονται, ο Βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε στην πλειοψηφία τους τις εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών της Κορινθίας ώστε να αποφευχθούν τα λουκέτα... σε δημόσια σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι η συγχώνευση δεκάδων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς πειστική αιτιολόγηση.

Μια μεγάλη συγνώμη από τους φιλάθλους... ζητούν στην Κόρινθο

Η ήττα από την Παναχαϊκή στο ντέρμπι έφερε... πληγές στην Κόρινθο και η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ μετά την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, το μόνο που θέλει αυτή την στιγμή να δηλώσει είναι:
Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης και της τιμής που έχουμε να υπηρετούμε το σωματείο που λέγεται ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την φίλαθλη ποδοσφαιρική Κορινθία που μας στήριξε ηθικά και οικονομικά. 
Μια μεγάλη συγνώμη σε όλο αυτό τον κόσμο που μας πίστεψε και εμείς με την παρουσία μας και την εμφάνιση μας  τον απογοητεύσαμε. Για ένα μόνο να είναι σίγουροι, το σωματείο έχει ένδοξη ιστορία και με συμπαραστάτη τον κόσμο,  μέσα από τις δυσκολίες θα ξαναβρεί το δρόμο του και θα φτάσει εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι».

Είχαν προβλέψει το σεισμό στην Ιαπωνία

Επιστήμονες του ΑΠΘ υποστηρίζουν ότι είχαν κάνει τις εκτιμήσεις από το 2006

Στο 70% είχαν εκτιμήσει, ήδη από το 2006, τις πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρού σεισμού, άνω των 8 Ρίχτερ, σε τρεις περιοχές της Ιαπωνίας, επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ο σεισμός των 8,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ιαπωνία, είχε επίκεντρο μια από αυτές τις περιοχές, αναφέρει ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Τσάπανος, και προσθέτει ότι τα σχετικά δεδομένα είχαν δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Pure and Applied Geophysics».
«Η πιθανολογική εκτίμηση σεισμικού κινδύνου αφορούσε τα νησιά της Ιαπωνίας και τις γειτονικές περιοχές. Βασίστηκε δε στα ιστορικά δεδομένα, που μας κοινοποιήθηκαν από το Βρετανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (British Geological Survey), αλλά και σε σύγχρονα δεδομένα, που αφορούν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής», σημειώνει ο κ. Τσάπανος. Πιο συγκεκριμένα, οι πιθανότητες που υπολογίστηκαν έφταναν το 70% για το ενδεχόμενο εκδήλωσης σεισμού πάνω από 8 Ρίχτερ μέχρι το 2016 ενώ ξεπερνούσαν το 70% για το χρονικό διάστημα μέχρι το 2030.
«Όσο επιτυχημένη και αν είναι μια πρόβλεψη, όταν υπάρχουν εκατόμβες νεκρών δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία» σημειώνει ο κ. Τσάπανος και εκτιμά ότι τα πιθανολογικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα μπορούν άνετα να εφαρμοστούν και για την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου στον ελλαδικό χώρο. «Παρόλα αυτά, με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, δεν είναι δυνατή η έρευνα αν δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη χρηματοδότηση», προσθέτει χαρακτηριστικά.
newsbeast.gr

Πολλές αλήθειες σε ένα βίντεο!!!

O δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον οικονομολόγο και αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη στο κανάλι Κρήτη ΤV για την κρίση της αντιπροσώπευσης, τον ρόλο των Τραπεζών, το Μνημόνιο και την οικονομική κρίση της ευρωζώνης.
Στο βίντεο θα ακούσετε πράγματα που δεν τα έχετε ακούσει ποτέ και που σίγουρα δεν θα τα ακούσετε στα Megaλοκάναλα!!!
Ένα από τα συγκλονιστικότερα βίντεο που έχουμε δει πραγματικά. Αξίζει να το δείτε μέχρι τέλος...
Δείτε το βίντεο... http://www.blip.tv/file/4849073

apneagr.blogspot.com

Γιάννης Μιχελάκης :«Ο κ. Παπανδρέου, αντί να απολογείται για τα λουκέτα, την ανεργία...συνεχίζει το παιχνίδι του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ.  Παπανδρέου, αντί να απολογείται για τα λουκέτα, την ανεργία, τη δυστυχία και την κατάθλιψη στην οποία βύθισε τον Ελληνικό λαό, συνεχίζει το παιχνίδι του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, υβρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ο ίδιος που πριν το Μνημόνιο, χαρακτήριζε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα. Είναι ο ίδιος που μιλούσε για Οικονομία στην εντατική. Είναι ο ίδιος που παζάρευε κρυφά με τον Στρος Καν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ. Ας μη μας λέει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σήμερα τον…σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ο ελληνικός λαός που επωμίζεται τις αμαρτίες και τα εγκληματικά λάθη του ΠΑΣΟΚ».

Σταύρος Καλαφάτης : Διασφάλιση της Ελλάδας από τη λειτουργία υφιστάμενων και νέων πυρηνικών εργοστασίων σε γειτονικές χώρες

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το ζήτημα των διασφαλίσεων της Ελλάδας από τη λειτουργία υφιστάμενων και νέων πυρηνικών εργοστασίων σε γειτονικές χώρες, για το οποίο κατέθεσε την υπ' αριθ.: 13034/15-03-2011 ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

            "Το πρόσφατο τραγικό συμβάν της Ιαπωνίας, αναδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία που έχει και για τη δική μας χώρα, η ασφάλεια λειτουργίας υφιστάμενων και νέων σταθμών πυρηνικής ενέργειας σε χώρες της Βαλκανικής.
            Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει μια διαφορετική ασφαλή ενεργειακή στρατηγική, εντούτοις στη σεισμογενή γειτονιά μας, ήδη λειτουργούν και σχεδιάζεται η κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων. Γύρω μας υπάρχει και αναπτύσσεται ένα τόξο χωρών που προκρίνουν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, αφού εκτός από τους υφιστάμενους και νέους σταθμούς που σχεδιάζει η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στο κάδρο μπαίνουν η Αλβανία, η FYROM και η Τουρκία.
            Σε ένα απευκταίο πυρηνικό ατύχημα όμως, οι κίνδυνοι και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ανωτέρω χώρες, είναι οι ίδιες με αυτές που ελλοχεύουν και για τη δική μας χώρα, λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τα σύνορά μας, από τις περιοχές εγκατάστασης πυρηνικών εργοστασίων.
            Γι' αυτό και κρίνεται επιτακτική από την πλευρά της κυβέρνησης, η διαρκής αναζήτηση επίσημων διαβεβαιώσεων και εγγυήσεων τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφάλειας από τη λειτουργία των εν λόγω πυρηνικών σταθμών, καθώς και η εναρμόνισή τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την ασφάλεια και το περιβάλλον."

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΔ κ. Θ. ΔΑΒΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ κκ Μ ΜΠΕΚΙΡΗ ΚΑΙ Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας  κ. Θανάσης Δαβάκης και οι Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ‘’Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα’’


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο γυναικών Πανεπιστημιακών και στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, πραγματοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις, ανά την Ελλάδα, με θέμα: ‘’Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα’’.

Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό

Ανακοινώθηκαν οι τακτικές και έκτακτες κρίσεις για τις προαγωγές και τις αποστρατείες σε Στρατό Ξηράς και όλα τα όπλα, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Δείτε τις ανακοινώσεις  για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις , αναλυτικά:

Τέλος τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως αποσύρονται τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα τονίζοντας πως είναι πλέον ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ να παρέχουν τις υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι “για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται σε αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία”.
 Επίσης ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα για κάλυψη των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ με ασθενοφόρα που θα παρέχουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Όπως ανέφερε σχετικά, “δεν γίνεται η ελληνική πολιτεία να στερείται άλλο αυτές τις υπηρεσίες”.
 
newsit.gr 

Ο κόσμος γυρίζει στα χωράφια - Δημιουργήθηκαν 7.000 νέες θέσεις εργασίας

 Τι δείχνει σχετική έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ
«Καταφύγιο» στην οικονομική κρίση αποτελεί ο αγροτικός τομέας, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ 38.000 άτομα από το 2008 επέστρεψαν στα... χωράφια. Μάλιστα, την ώρα που οι δείκτες της ανεργίας χτυπούν «κόκκινο», τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση μπορεί να αποδειχθεί για τους αγρότες σε «χρυσή» ευκαιρία.

Γίνεται ... το έλα να δεις με τον Καλλικράτη στα σχολεία της Δυτικής Κορινθίας

Στη Δυτική Κορινθία, γίνεται... το έλα να δεις ,δεν θα μείνει τίποτα όρθιο… μετά τον Καλλικράτη και στα σχολειά όπου θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με τα καλλικρατικά τους σχέδια αφού  …   
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης καταργούνται τα Δημοτικά σχολεία Ρίζας, Μελισσίου και Καρυωτίκων. Συγχωνεύονται, τα μονοθέσια Παναριτίου και Μάννας σε 2θεσιο  στη Μάννα. Το 2θεσιο Πιτσών και το 3θεσιο του Καμαρίου  σε 6θεσιο στο Καμάρι.  Το 3θεσιο των Ροζενών και το 5θεσιο Δερβενίου σε 6θεσιο στο Δερβένι. Τα μονοθέσια νηπιαγωγεία Καμαρίου και Πιτσών σε μονοθέσιο στα  Πιτσά .

Δημήτρης Σκούρας: Ο Δήμος Ξυλοκάστρου, σε αντίθεση με τον πρώην Δήμο Ευρωστίνης, δεν αξιοποίησε τη χρηματοδότηση από το Γ Κ.Π.Σ.

Το πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την διάβρωση των ακτών είναι πολύ σοβαρό και έχει απασχολήσει πολύ τους κατοίκους κυρίως της Δυτικής Κορινθίας όπου η κατάσταση είναι στο και πέντε!

Ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στη περιοχή μας. Με την πάροδο του χρόνου και σε κάθε θαλασσοταραχή, το πρόβλημα όλο και επιδεινώνεται.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου, σε αντίθεση με τον πρώην Δήμο Ευρωστίνης, δεν αξιοποίησε τη χρηματοδότηση από το Γ Κ.Π.Σ. και δεν χαράχτηκε ο αιγιαλός, αλλά έγιναν μόνο κάποιες παρεμβάσεις χωρίς μελέτη και χωρίς νομιμότητα. Κάθε χρόνο που περνάει χάνουμε πανέμορφες παραλίες και εύχομαι να μη φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε και σπίτια!
».

 Korinthian News

Άστραψε και βρόντηξε χθες το βράδυ η Έλσα Παπαδημητρίου στο DRTV


Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά 

Απάντηση στους  ομοιδεάτες της, Αργολιδείς, που τον τελευταίο καιρό της κάνουν υπόγειο πόλεμο σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρησή της απο το κόμμα της ΝΔ,έδωσε χθες βράδυ στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα"  η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου
Με την γνωστή της ευθύτητα η βουλευτής δεν μάσησε τα λόγια της...
για μια ακόμη φορά  και με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο είπε τα εξής :

Τελευταίο "αντίο" στον Μάνο Ρασούλη

Κηδεύεται στις 4.30 το απόγευμα, από το Α΄νεκροταφείο της Αθήνας, ο Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή.

Ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη επήλθε τελικά από έμφραγμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα που έκανε την νεκροψία και νεκροτομή. Τραγική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε πριν από δέκα μέρες. Το πτώμα του βρήκαν κοντινοί του άνθρωποι, που τον αναζητούσαν τις τελευταίες ημέρες.
Ο Μανώλης Ρασούλης έγραψε στίχους για περισσότερα από 170 τραγούδια, δημιουργώντας χιλιοτραγουδισμένες επιτυχίες, όπως το «Αχ Ελλάδα», το «Νιώσε Με», το «Πότε Βούδας, Πότε Κούδας» και ο «Υδροχόος». Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων ο Μάνος Λοΐζος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Πέτρος Βαγιόπουλος. Για μερικά από τα τραγούδια του έγραψε ο ίδιος και τη μουσική, ενώ είχε κάνει και αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, ως τραγουδιστής. Η φωνή του Νίκου Παπάζογλου συνδέθηκε άρρηκτα στη συνείδηση του κοινού με τα τραγούδια του.
Από το επίσημο site του καλλιτέχνη αντιγράφουμε το εξής σημείωμα:

Αιμοδοσία στις 16 Μαρτίου 2011 στο Ξυλόκαστρο

‘ Το αίμα είναι ζωή ‘
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 16/3/2011

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη ΤΕΤΑΡΤΗ  16  ΜΑΡΤΙΟΥ  2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, στα  παρακάτω θέματα :

Η επιστήμη της προπαγάνδας και οι «μεγάλοι μύστες»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τελικά είναι η Ευρώπη σε λάθος χέρια ή δεν είναι; Αν κρίνουμε από όσα υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, η Ευρώπη βρίσκεται σε καλά χέρια. Μας έδωσαν την επιμήκυνση, κατέβασαν τα επιτόκια, αύξησαν τους πόρους του μηχανισμού στήριξης, έκαναν όλα αυτά τα οποία ο πρωθυπουργός αποκαλεί τώρα «ιστορικές» και «γενναίες» αποφάσεις. Αν δεχθούμε όσα λέει τώρα ο πρόεδρος της κυβέρνησης, «ήταν ένας σημαντικός σταθμός».

Αν, όμως, κρίνουμε από όσα διημείφθησαν στην Αθήνα ένα σαββατοκύριακο πριν, στις 4 και 5 Μαρτίου, κατά τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), τότε η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος χέρια. Διότι σ’ αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξαν. Η «Διακήρυξη της Αθήνας», που υιοθετήθηκε σ’ αυτήν την σύνοδο, φέρει ακριβώς τον τίτλο «Η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια»!

Τα 9 ρίχτερ της Ιαπωνίας δεν θα ταρακουνήσουν το ΥΠΕΞ;

Γράφει ο Ηρακλής Καλογεράκης
υποναύαρχος ε.α.
 
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που κάθε τόσο ανακοινώνονται από τις αρχές της Ιαπωνίας λόγω του ισχυρότατου σεισμού των 9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και του φονικού τσουνάμι που χτύπησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ανελέητα τη χώρα.

Παραθαλάσσιες περιοχές και χωριά σβήστηκαν στη κυριολεξία από τον χάρτη, οι αγνοούμενοι φτάνουν τις 50.000 ενώ οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε πάνω από 4.000 άτομα. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σε 1,4 εκατομμύρια σταμάτησε η υδροδότηση. Οι επικοινωνίες διακόπηκαν, τα τρένα σταμάτησαν ενώ τα περισσότερα αεροδρόμια στη χώρα τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Να σταματήσουν τα τουρκικά πυρηνικά σχέδια. Πυρηνική απειλή εξ ανατολών, πυρηνικά… μέτρα εκ δυσμών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει στον κόσμο, αλλά μέχρι στιγμής η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε αντίδραση σχετικά με την εκ μέρους της Τουρκίας κατασκευή πυρηνικών μονάδων, μία από τις οποίες, αυτή του Ακούγιου, σε σεισμογενή περιοχή και πολύ κοντά στη χώρα μας.

Στην χώρα μας, το θέμα «αντιμετωπίστηκε» χθες με μια σύσκεψη της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας, όπου διαπιστώθηκε ότι… δεν κινδυνεύουμε από την Ιαπωνία! Όπως ανακοινώθηκε, το πρόβλημα της Ιαπωνίας είναι τοπικού χαρακτήρα, αλλά «παρακολουθείται στενά» από την Ελληνική Επιτροπή.

Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τσολιάς, Φέσι, Καριοφίλι κ.ά.;

Οι λέξεις της εβδομάδας από τα 24γράμματα.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Τσολιάς, ο κουρελής: Ετοιμαζόμαστε για την Εθνική Γιορτή και καλό είναι να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας ορισμένες λέξεις των ημερών που έχουν συνδυαστεί με τον πολιτισμό των Ελλήνων, αλλά δεν είναι ελληνικές.
Μια απ αυτές είναι και η τούρκικη λέξη Τσολιάς. Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το παλιόρουχο”. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη: “φαίνεται ότι η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στους κλέφτες και τους αρματολούς (από τους Τούρκους) επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος). Η λέξη τσολιάς είναι ομόρριζη με τη λέξη τσόλι και τσούλι. Στα 24γράμματα θα διαβάσετε και την ιστορία της λέξης ο εύζωνος. Ο κουρελής, αλλά τιμημένος τσολιάς, έπρεπε να αποκτήσει μία “καθώς πρέπει” ονομασία για αυτό κατά το 1868 ανασύρθηκε η ομηρική λέξη “Εύζωνος”. Στην αρχαιότητα η λέξη αυτή προσδιόριζε είτε την κομψή γυναικά (με λεπτή μέση), είτε τον ελαφριά οπλισμένο στρατιώτη.Το 1868 ιδρύθηκε για πρώτη φορά η προεδρική φρουρά και τότε πρωτοπαρουσιαστηκαν τα τάγματα των ευζώνων με την παραδοσιακή στολή. Την τιμημένη αυτή στολή φορούσαν και τα ένδοξα  Τάγματα των Ευζώνων μας σε όλους του πολέμους του σύγχρονου Ελληνικού κράτους (δυστυχώς τη φορούσαν και οι προδότες γερμανοτσολιάδες, κατά την Γερμανική κατοχή). Σήμερα μόνον οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, φέρουν υπερήφανα την ίδια στολή.
Η λέξη τσαρούχια είναι και αυτή τουρκικής προέλευσης < çaruk και προσδιόριζε το σανδάλι με την πέτσινη σόλα
Φέσι, το εκ Μαρόκου: Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι το Φέσι δεν είναι Τουρκικής προέλευσης. Η πρέλευση του είναι από την πόλη Φες (εξ ου και το όνομα) ή Φεζ (αραβ. فاس Fās, γαλλ. Fès) του  Μαρόκου. Μέχρι το 19ο αιώνα, η πόλη Φες ήταν η μοναδική πηγή για τα παραδοσιακά καπέλα  με το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα. Στην Τουρκία η χρήση του φεσιού απαγορεύτηκε το 1925. Ο ίδιος, ο Ατατούρκ, χαρακτήρισε το φέσι ως “παρακμιακό” και το κατήγγειλε ως “κάλυμμα της κεφαλής των Ελλήνων”. 24γράμματα
Το Ιταλικό Καριοφίλι: Η λέξη καριοφίλι, αντίθετα, είναι Ιταλική. Στις αρχές του 1800 τα καλασνικοφ της εποχής ήταν τα φημισμένα όπλα της Ιταλικής εταιρείας “Carlo e Figli” (: Κάρλο και υιοί). Αυτό το “Κάρλο ε φίλιοι”, οι Έλληνες το πρόφεραν ως καριοφίλι και έτσι και έμεινε στο ελληνικό λεξιλόγιο και υμνήθηκε από τη Δημοτική και Λόγια ποίηση.
Πάντως, ο Βαλαωρίτης δίνει μια διαφορευική εξήγηση «Ωνομάσθησαν ούτω, διότι έφερον κεχαραγμένον εν κυκλοειδή ζώνη το ομώνυμον εύοσμον φυτόν όπερ καλούμεν καρυοφίλλι».  Ο Λεβίδης, από την άλλη,  το συσχετίζει με τη  λέξη “φυλλοκάρδι”


24grammata.com
Μήπως ξεχάσατε να στείλετε ένα βιβλίο στο Καστελόριζο;
Όποτε και αν το θυμηθείτε θα είναι καλοδεχούμενη η προσφορά Σας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Επιχειρημα​τικής Επίσκεψης Οικονομικώ​ν & Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιχειρηματικής Επίσκεψης Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΧΩΡΕΣ: AUSTRIA, BOSNIA AND HERZEGOVINA, BRAZIL, BULGARIA, CANADA, CHINA, CROATIA, CUBA, CYPRUS, EGYPT, FINLAND, FRANCE, HUNGARY, HUNGARY, INDIA, ITALY, KOREA, KUWAIT, LEBANON, LITHUANIA, MEXICO, MOLDOVA, MONTENEGRO, NETHERLANDS, POLAND, ROMANIA, RUSSIA, SERBIA, SLOVAKIA, SOUTH AFRICA, SPAIN, TAIPEI Representative Office, TUNISIA, UK

16 – 20 Μαρτίου 2011
1η μέρα/ Τετάρτη 16-03-2011

17:00 Άφιξη στην Αρκαδία
20:00 Επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι
20:45 Επίσημο Δείπνο στο Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι
Χαιρετισμοί:
κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
κ. Αριστομένης (Άρις) Μ. Συγγρός, Πρόεδρος, Invest in Greece

2η μέρα /Πέμπτη 17-03-2011

09:00 – 10:30 Επισκέψεις σε βιομηχανίες της ΠΕ Αρκαδίας
11: 30 Επίσκεψη σε βιομηχανία της ΠΕ Αργολίδας
12: 30 Επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου
17:00 Άφιξη στο Συνεδριακό χώρο (Αρχοντικό Καλτεζιώτη- Κάψια)
17:00- 20:30 Ημερίδα: Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου
• 17:00- 18:30 κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
κ. Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Invest in Greece
κ. Αλέκος Χολέβας, Πρόεδρος ΟΠΕ
κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
• 18:30 – 18:45 Διάλειμμα για καφέ
• 18:45 – 20:30 Παρουσίαση: Δρόμοι του Κρασιού κ.Σπυρόπουλος
Παρουσίαση: Δρόμοι της Ελιάς Γιώργος Καραμπάτος
κ. Ματθαίος Τρούλης, Dolphin Capital
Ομιλία ξένου επενδυτή για ΑΠΕ από τον όμιλο Ηλιόσφαιρα

3η μέρα/ Παρασκευή 18-03-2011

9:30 Ομιλία Υπουργού κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ομιλία Πέτρου Τατούλη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (Συνεδριακός χώρος - Αρχοντικό Καλτεζιώτη- Κάψια)
10:00 Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία (Συνεδριακός χώρος - Αρχοντικό Καλτεζιώτη- Κάψια)
16:30 Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από Λακωνία , Μεσσηνία (Συνεδριακός χώρος - Costa Navarino)
18:30 Περιήγηση σε Επιχειρήσεις στην ΠΕ Μεσσηνίας

4η μέρα /Σάββατο 19-03-2011

10:00 Περιήγηση στην περιοχή του Μυστρά, ΠΕ Λακωνίας
16:00-17:00 Περιήγηση αναψυχής στην περιοχή της Λακωνίας με επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού,
18:00 -19:00 Σύντομη περιήγηση στην ΑΣΕΕ ΑΜΥΚΛΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑ

5η μέρα /Κυριακή 20-03-2011

10:30-11:30 Περιήγηση στις Μυκήνες και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο
12:30-14:00 Περιήγηση στην Αρχαία Κόρινθο και επίσκεψη στο Μουσείο
14:30- 15:00 Περιήγηση στο Λουτράκι και στο Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο
17:00 – 18:00 Επίσκεψη στη Διώρυγα της Κορίνθου


Επιστροφή της αναξιοκρατίας και του κομματισμού




Μετά τη συμπλήρωση της πρώτης φάσης των ετήσιων τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών των Ε.Δ. ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές κ. Αλέκος Δερμεντζόπουλος, βουλευτής Έβρου και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ, κ. Στέφανος Γκίκας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Δυστυχώς η ανησυχία που διατυπώσαμε πριν τις κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, κατά την πρώτη φάση των κρίσεων των ανωτάτων Αξιωματικών. Πρόκειται για ολική επαναφορά της αναξιοκρατίας και του άκρατου κομματισμού.
Με μία άνευ προηγουμένου κομματική παρέμβαση, προωθήθηκαν γνωστοί επανελθόντες απόστρατοι Αξιωματικοί, ή επανακριθέντες, με ελλιπή προσόντα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και δικαίου, ενώ αποστρατεύτηκαν ή παραγκωνίστηκαν καθʼ όλα άξιοι Αξιωματικοί.
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την - μετά και τις χιλιάδες περσινές παραιτήσεις – αποστρατεία ενός σημαντικού αριθμού έμπειρων και ικανών ανωτάτων Αξιωματικών που αγγίζει το 40% περίπου.
Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να πειραματίζεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και να διαφυλάξει το κύρος και το ηθικό τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ας καταλάβει πως μπορεί τους άξιους αξιωματικούς να μην τους έχει ανάγκη η ίδια ,αλλά τους έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός


onned-korinthias.gr

Μην κλείνεσαι στην άμυνα! Μήνυμα απελπισίας στον Αντώνη Σαμαρά


Σε πλείστα όσα θέματα, αιχμής, επικαιρότητας, μα και διαχρονικά, η ΝΔ είτε σιωπά, είτε δε μιλά ανοικτά, ευκρινώς και ευθαρσώς. Τομεάρχες και βουλευτές είτε με οδηγία, είτε με δική τους πρωτοβουλία, εκφράζονται με τρόπο που -για να το πώ απλά- δεν πείθει. Κάποιοι εκ των πραγμάτων δεν έχουν και μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες, όμως το πρόβλημα δεν αφορά κάποιους, αλλά σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων της ΝΔ.

Είναι ανάγκη να χρησιμοποιούνται λόγια σταράτα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, χωρίς εξυπνάδες.
Δυστυχώς όμως, μόνον ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, ή και ο κ. Μιχελάκης τελευταία, χρησιμοποιούν λόγο καθαρό, και αλήθεια είναι ότι ο Α. Σαμαράς μιλάει σπάνια. Το γεγονός αυτό δείχνει να τον απομακρύνει από τους καθημερινούς αγωνιστές της παράταξης και τους απλούς πολίτες και στερεί κι από τον ίδιο από το κόμμα του πολύ δημοφιλία (δεν πέφτουν τόσο έξω τα γκάλοπ).
Κι έτσι δίκαια φωνάζει ο κόσμος της παράταξης: Μην κλείνεσαι στην άμυνα Αντώνη!
Τι κι αν το κόμμα δεν έχει ακόμα ξεμπλέξει πλήρως από το αμαρτωλό κυβερνητικό του παρελθόν;
Τι κι αν οι αγαπημένοι των καναλιών βουλευτές αποτελούν στόχο του συνόλου του εκλογικού σώματος το οποίο δίκαια τους κατηγορεί για αμέλεια, αν όχι για ανικανότητα;
Τι κι αν κανάλια, εφημερίδες (στην πλειοψηφία τους) και ραδιόφωνα παραπλανούν τον κόσμο με ψευδείς ή φανταστικές ειδήσεις και παραπολιτικά;
Τι κι αν το κόμμα καθυστερεί υπέρμετρα ή και αμελεί εντελώς να παίρνει θέση σε κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών;
Εσύ Αντώνη Σαμαρά φέρεις στις πλάτες σου ελπίδες, αλλά κι ευθύνες. Εσύ επιλέγεις συνεργάτες και εσύ -πρέπει- να ελέγχεις ανακοινώσεις, προτάσεις και πρόσωπα.
Κι επειδή κάποιοι από όσους σου φωνάζουν είναι και χρόνια στο πλευρό σου, πιστά και σχεδόν τυφλά, έχουν ένα λόγο παραπάνω να πονάνε, όταν προτάσεις σου ρηξικέλευθες, πρωτοποριακές και πολύ ουσιαστικές, τις ξεχνάς κι εσύ και η κοινή γνώμη:
Διαχείριση απορριμμάτων: από δεκαπενταετίας έριξες την πρόταση, σε λοιδόρησαν γιατί το τόλμησες, και τώρα που η χώρα καθημερινά τρώει πρόστιμα για ανοχή στην παρανομία και οι δημότες της Κερατέας και άλλων δήμων δίκαια πολεμούν, εσύ γιατί δε μιλάς;
Με μετανάστες να κατακλύζουν τις πόλεις μας και ιδίως την Αττική, με τους πολίτες να φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο, με την ανεργία να έχει χτυπήσει την πόρτα του κάθε σπιτικού, με τη νέα γενιά να φοβάται να νοικοκυρευτεί και παιδιά να μη γεννιούνται, με τα προϊόντα της πλούσιας ελληνικής γής να υπερτιμώνται από τον πληθωρισμό, τους ΦιΠιΆδες και τους μεγαλομεσάζοντες, η εξίσωση Αστυφιλία – Εγκληματικότητα – Δημογραφικό – Αγροτική ανάπτυξη – Οικονομική Ανάπτυξη, φαίνεται να καταλήγει σε άτοπο. Κι εσύ ξεχνάς; Δυο λέξεις ίσως κάτι να σου θυμίσουν: interraz, islandia…(εσύ ξέρεις, γιατί δε μιλάς;)
Το τελευταίο σου χαρτοφυλάκιο Αρχηγέ, ήταν εξίσου πετυχημένο με τα προηγούμενα. Πολιτιστική ανάπτυξη με πρωτοβουλίες για πολιτιστικό τουρισμό: διεθνείς παραγωγές στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και αλλού, σε συνδυασμό με το άριστο Μουσείο Ακροπόλεως σε ανέδειξαν ως τον πιο πετυχημένο υπουργό πολιτισμού μετά τη Μελίνα, παρά τους μόνο 8 μήνες της θητείας σου. Κι όμως τώρα, με την πλήρη ανυπαρξία πολιτιστικής ανάπτυξης, εσύ σιωπάς. Γιατί;
Και κάτι ακόμα, μπροστά σε μια τέτοια καταστροφή όπως αυτή της Ιαπωνίας, η ΝΔ δεν έχει τίποτα να πεί για την πυρηνική ενέργεια και την επικινδυνότητά της; Ή μήπως έχει ακόμα ως θέση της την άποψη Σουφλιά ότι πρόκειται για «πράσινη» ενέργεια;
Αντώνη Σαμαρά, δε θα σε περιμένουνε πολύ ακόμα οι πολίτες… ξύπνα! Μίλα! Δράσε! Μην κλείνεσαι στην άμυνα!

 Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός,  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
 

Μέγα Σκάνδαλο…Αεροπορικές εταιρίες πετούν χωρίς Ασφάλεια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΚΟΣΜΟΣ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπλοΐας στην ΥΠΑ, απειλείται  διασυρμός της χώρας μας στην Ευρώπη, αφού αεροπορικές εταιρείες πετούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα  “ΚΟΣΜΟΣ το Σαββατοκύριακο” στις 12-13 Μαρτίου, Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες  πραγματοποιούν δρομολόγια  χωρίς να τηρούν τους κανόνες  ασφαλείας πτήσεων και διοικούνται από ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνον για τα συμφέροντά τους.