Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ελλάδα: Ο Γ. Αδαμόπουλος, νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - Επικράτησε του Δ. Βερβεσού, στο β γύρο


Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε χθες το βράδυ πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τριετία με ποσοστό 50,89% (έλαβε 3.738 ψήφους).
Ο αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έλαβε ποσοστό 49,11% (έλαβε 3.607 ψήφους). Η διαφορά των δύο υποψήφιων για την θέση του προέδρου ανήλθε στο 1,78%.

Ομιλία της Κατερίνας Φαρμάκη στη Βουλή για τη βιοποικιλότητα

Φωτογραφία
VIDEO
Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα, η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη, υποστήριξε την αναγκαιότητα ύπαρξης –όσο το δυνατόν γρηγορότερα –των ειδικών μελετών για τις περιοχές Natura, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων η βουλευτής ανέφερε σε ότι έχει να κάνει και με την Κορινθία: «….Ο καθένας από εμάς έχει παραδείγματα από το Νομό του αναφορικά με το πως το περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Επιτρέψετε μου να αναφερθώ στο νομό Κορινθίας. Το οροπέδιο του Φενεού, η λίμνη Δόξα, αλλά και τα ορεινά χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου είναι ένα μωσαϊκό τόπων με σπουδαία γεωλογική και αρχαιολογική σημασία. Συνδυάζουν με αρμονία τη μοναδικότητα του περιβάλλοντος με την παράδοση, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη που συμπλέει και συνυπάρχει με το φυσικό πλούτο.

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, αρμόδιος για τα έσοδα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παραίτησή του με το που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της παραίτησης είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων με τον υπουργό Οικονομικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΗΣ Ν.Δ. κας ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ - ΘΕΟΔΩΡΑΣ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟ​ΥΛΟΥ



Το World Economic Forum κατατάσσει τη Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ,
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ανάμεσα στους Young Global Leaders για το 2011

Photo
Τη Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενέταξε μεταξύ των Young Global Leaders για το 2011 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum –WEF), που διοργανώνει τις Συνόδους Ηγετών στο Νταβός. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα, το μεσημέρι, από το Φόρουμ των Young Global Leaders στη Γενεύη.

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 190 προσωπικοτήτων. Η διάκριση απονέμεται στην κα Αυγερινοπούλου, δικηγόρο ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, για το περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έργο της. Η κα Αυγερινοπούλου, η οποία εξελέγη το 2009 Βουλευτής Επικρατείας, είναι σήμερα Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Αυγερινοπούλου αποδεχόμενη τη διεθνή διάκριση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή μου στο Φόρουμ των Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τιμά ιδιαίτερα. Κυρίως όμως αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε, διεθνώς και με θετικό τρόπο, θέματα ανάπτυξης της Ελλάδας, να διερευνήσουμε τη δυνατότητα νέων λύσεων στα σημερινά οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα και να αναδείξουμε τη δυναμική και την προοπτική των νέων ανθρώπων της χώρας μας».

Ο τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες, οι οποίες έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για τη βελτίωση της κατάστασης του πλανήτη. Οι τιμώμενοι είναι κάτω των 40 ετών, προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, διακρίνονται για την κοινωνική προσφορά τους και διαθέτουν επαγγελματική καταξίωση.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανώτατα στελέχη των ισχυρότερων ΜΜΕ του κόσμου. Τόσο της Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, προεδρεύει η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. Πρόεδρος και Ιδρυτής του Φόρουμ των Young Global Leaders είναι ο Καθηγητής Οικονομικών κ. Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το Φόρουμ των Young Global Leaders συνιστά ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα και να διαμορφώσει στο μέλλον, την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

ndpress@nd.gr

Oμιλία με θέμα:Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία διοργανώνει στη Γκούρα το παράρτημα ορεινής Κορινθίας της Ελλήνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Λύκειο Γκούρας 11:00 π.μ.
διοργανώνει ομιλία με θέμα:
Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία

Η σωστή απάντηση σε Moody’s και Νταβούτογλου: Ποιοι διάολο είστε εσείς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να μάθουμε κι’ εμείς οι πιο… ευέξαπτοι και λιγότερο «πολιτικώς ορθοί» τι σημαίνει η χρησιμοποιηθείσα ευρέως αυτές τις μέρες έκφραση «αδικαιολόγητη η νέα υποβάθμιση»;
Ότι οι περίφημοι διεθνείς οίκοι «αξιολόγησης» γενικώς δικαιολογούνται να παίζουν τα παιχνίδια τους , καταστρέφοντας όποια χώρα θέλουν και απλώς αυτή τη φορά έγινε μια αδικία;
Ότι νομιμοποιούνται να έχουν στήσει ένα καρτέλ αξιολογήσεων, λειτουργώντας σε ένα εντελώς μονοπωλιακό περιβάλλον;
Ότι δικαιολογημένα βαθμολόγησαν με ΑΑΑ τα τοξικά προϊόντα και την Lehman Brothers και αδικαιολόγητα ρίχνουν την Ελλάδα (και άλλες χώρες) στα σκουπίδια;

Αιμοδοσία στις 13 και 16 Μαρτίου 2011 από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου

Το αίμα είναι ζωή ‘

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Έξι τράπεζες υποβάθμισε η Moody's

Έξι τράπεζες υποβάθμισε η Moody's


Σε συνέχεια της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ο διεθνής Οίκος αξιολόγησης, Moody's, προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα, της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank.
Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε 'Ba3' από 'Ba1', για την EFG Eurobank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Alpha Bank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Πειραιώς σε 'Ba3' από 'Ba1', για την ATEbank σε 'B1' από 'Ba2' και για την Attica Bank σε 'B1' από 'Ba2'.
Η Moody's έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών οι οποίες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, συναρτώνται με την αντίστοιχη πρόβλεψη για το ελληνικό χρέος. Παράλληλα, προέβη σε αναθεώρηση της οικονομικής ισχύς κάποιων τραπεζών, η ρευστότητα των οποίων πιέζεται και οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Τραπεζικά στελέχη,ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικά για τις επιπτώσεις της υποβάθμισης της Moody's, διευκρινίζοντας ότι οι απώλειες από τις καλυμμένες ομολογίες των τραπεζών θα αντισταθμισθούν από τη ρευστότητα που προσφέρει το νέο πακέτο εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 30 δισ. ευρώ. Τα ίδια στελέχη αποσαφηνίζουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αποδέχεται κανονικά τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ανεξάρτητα από την αξιολόγηση τους.

ethnos.gr

Στο έλεος του χιονιά η Χώρα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, στους 15°C σκαρφαλώνει η θερμοκρασία



Μια τεράστια άσπρη κουβέρτα σκέπασε τα χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Δύσκολη αλλά επιτυχημένη η προσπάθεια του εκχιονισμού από την υπηρεσία του Δήμου. Κανένα χωριό δεν έμεινε αποκλεισμένο. Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γκιόκα για τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα
Κλειστά θα παραμείνουν και σημερα, λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία στα χωριά, Μάνα, Παναρίτι και Πύργο, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μετά από απόφαση του αρμοδίου αντιδημάρχου, ενώ στα λευκά παραμένει η ορεινή Κορινθία με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και απαραίτητες αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο.
Ήδη στο Δερβένι επικρατεί "ήλιος με δόντια" και με τη θερμοκρασία αυτή την στιγμή να μή ξεπερνά τους 4 oC βαθμούς και στη Λυκοποριά τους 2 oC , ενώ στο μηδέν έχει "κολήσει" το θερμόμετρο στο Ξυλόκαστρο, στο Κιάτο και την Κόρινθο. Στο Σαραντάπηχο το θερμόμετρο ειναι στους -9 oC βαθμούς , επίσης πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται στο Άνω Πιτσά-6 oC , στη Μάννα -7 oC , στο Παναρίτι -1 oC , στο Μάτι-3 oC ,στη Καστανιά -8 oC, στο Φενεό -4 oC, στο Σούλι -2 oC, στη Νεμέα -2 oC και στο Αγγελόκαστρο -6 oC.

Εικόνες από το Δερβενιώτικο Καρναβάλι

Περισσότερες εικόνες και βίντεο στο
http ://enaigeira.blogspot.com/2011/03/2011_08.html