Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μια φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), μέσα από το γυάλινο θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα. Προ ημερών ο ίδιος είχε φωτογραφήσει το κυκλαδίτικο νησί της Ανάφης.
Ο γυάλινος θόλος του Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και στην πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο «Cupola» έχει πλέον κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά τους.
Μέσα από τα επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα και τη Γη. Ο Νέσπολι, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμα και για πέντε μόνο λεπτά, δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει έστω και μια κλεφτή φωτογραφική ματιά στη Γη.
Έως σήμερα ο Νέσπολι έχει προσπαθήσει και πολλές φορές έχει καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα. Τώρα, το «βλέμμα» του σταμάτησε στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή από το διάστημα, σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα. Η φωτογραφία υπάρχει στη διεύθυνση του διαδικτύου: http://www.flickr.com/photos/magisstra/5473607160/

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MEGA. ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ...

Η εντολή του διευθυντή ειδήσεων σαφής : "απολύστε με συνοπτικές διαδικασίες όλους τους ανταποκριτές". Τελευταίο "θύμα" ο ανταποκριτής Πελοποννήσου (Ναύπλιο) Άκης Γκάτζιος, ο οποίος καρατομήθηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά από 20 χρόνια συνεχούς και...
επιτυχημένης συνεργασίας του με το Μεγάλο Κανάλι (εκ των οποίων τα 12 χρόνια ήταν στο μισθολόγιο).
Ούτε γι΄ αυτήν την απόλυση δεν ακούστηκε τσιμουδιά από τους συνδικαλιστικούς φορείς. Γιατί άραγε...
 
FIMOTRO

Επέμβαση ΝΑΤΟ στη Λιβύη και με ελληνική εμπλοκή

 

- Η αεροπορική και ναυτική βάση της Σούδας θα αποτελέσει το επίκεντρο της όποιας στρατιωτικής επιχείρησης
- Περίπου 330 ναυτικά μίλια χωρίζουν τη βάση από τις ακτές της Λιβύης
- AWACS ελέγχουν ήδη τη Λιβύη
- Το Άκτιο, είναι η δεύτερη βάση που θα έχει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις

Βελτιώνεται η υγεία του Θανάση Βέγγου . Ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον!

Τα πρώτα δειλά χαμόγελα αισιοδοξίας εμφανίστηκαν στα χείλη της οικογένειας του Θανάση Βέγγου. Μετά από μήνες στασιμότητας της υγείας του ο 82χρονος έδειξε χθες τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.
Συγκεκριμένα, όπως μας έλεγαν πηγές από τον "Ερυθρό Σταυρό", ο Θανάσης Βέγγος όχι μόνο ανταποκρίθηκε στα ερεθίσματα των οικείων του, αλλά έδειχνε να έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον. Αυτό το γεγονός χαροποίησε και συγκίνησε τη σύζυγό του Μίνα και τους δύο γιους του, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έλειψαν λεπτό απ' το πλευρό του. Βέβαια λόγω της τραχιοστομίας, στην οποία έχει υποβληθεί ο Θανάσης Βέγγος, δεν μπορεί να μιλήσει. Όλοι τώρα ελπίζουν και προσεύχονται πως η υγεία του τις επόμενες εβδομάδες θα πάει ακόμη καλύτερα και τελικά θα καταφέρει να βγει νικητής από την πιο κρίσιμη μάχη που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

zappit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Δεν κλείνει η Δ.Ε.Η. στο Κιάτο...υπάρχει θέμα με την ενοποίηση υπηρεσιών του τεχνικού τομέα με το πρακτορείο του Ξυλοκάστρου»

Με αφορμή τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τις προθέσεις της ΔΕΗ να καταργήσει υπηρεσίες του πρακτορείου της στο Κιάτο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Πριν από περίπου ένα χρόνο οι πολίτες του Κιάτου είχαν θορυβηθεί από τις φήμες περί προοπτικής κατάργησης του πρακτορείου της ΔΕΗ στο Κιάτο. Τότε είχα σπεύσει να επικοινωνήσω με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζονται μακροπρόθεσμα αλλαγές στο τεχνικό τμήμα, διέψευσε όμως ότι τίθεται θέμα κατάργησης του εμπορικού τμήματος, το οποίο εξυπηρετεί τις συναλλαγές με το κοινό. »

Σούπερ ματς στα Ψαχνά - Ο Ηρακλής "'κόντρα" στην πρωτοπόρο Κόρινθο


Με σούπερ ματς στα Ψαχνά συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Football League 2 , στο πρώτο όμιλο. Στην δύσκολη έδρα του πολύ δυνατού φέτος Ηρακλή Ψαχνών δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Κόρινθος και θέλει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει να είναι μέσα στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ο δεύτερος Πλατανιάς, που περιμένει στραβοπάτημα της ομάδας της Πελοποννήσου παίζει εντός έδρας με τον Βύζα Μεγάρων σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.
Η Ρόδος διασταυρώνει τα ξίφη της με τον Ασπρόπυργο, ενώ ο Παναιγιάλειος φιλοξενεί τον δυνατό στα τελευταία παιχνίδια ΠΑΟ Ρουφ. Τέλος ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τα Χανιά, ενώ η Παναχαϊκή θα παίζει με τον Αίαντα στη Σαλαμίνα, αφού τελικά η ομάδα του Αργοσαρωνικού θα κατέβει κανονικά στον αγώνα

Το πρόγραμμα
22η αγωνιστική

Ασπρόπυργος – Ρόδος
Ηρακλής Ψαχνών – Κόρινθος
Πλατανιάς – Βύζας Μεγάρων
Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή
Παναγιάλειος – ΠΑΟ Ρουφ
Απόλλων Σμύρνης - Χανιά

Μαζί με τον κόσμο της η "Μπάρτσα" στα Ψαχνά

Ημέρα πληρωμών η χθεσινή ημέρα (Πέμπτη)στην Κόρινθο. Μοιράστηκαν 38.000 € σε μισθούς και δόσεις συμβολαίων σε όλο το προσωπικό ττης πρωτοπόρου "Μπάρτσα" . Κατα τα άλλα συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας του Ισθμού για την δύσκολη εξόρμηση της στα Ψαχνά Ευβοίας , όπου κοντράρεται με την τοπική ομάδα του Ηρακλή , που αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία κάνει εκπληκτική παρουσία στο πρωτάθλημα.Στα αγωνιστικά επανέρχονται οι Φραγκάκης, Φίλης και Σπυρόπουλος. Αντίθετα,πολύ δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι ο Πέτρος Δημητριάδης. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση και την Πέμπτη προπονήθηκε συντηρητικά. Εκτός πλάνων του Νίκου Κουρπανά είναι ακόμα ο τραυματίας (θλάση στον προσαγωγό) και ο τιμωρημένος Μαντάς.
Τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ , στα Ψαχνά ,θα ακολουθήσουν δύο πούλμαν από φιλάθλους , οι οποίοι θα αναχωρήσουν την Κυριακή το πρωί από την πλατεία Περιβολάκια Κορίνθου.
Η Διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που έδωσε βροντερό παρών στο παιγνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΑΙΑΝΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και έδωσε το μήνυμα ότι η Κόρινθος ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη ομάδα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/2/2011

Στην Αρχαία Κόρινθο, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την επωνυμία «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Εξομολογων – Πνευματικών με την ευκαιρία της επερχόμενης Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδο κατά την οποία οι πιστοί ιδιαιτέρως προσέρχονται στο Ιερό Μυστήριο της Μετάνοιας.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με Θ. Λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συμπαραστατούμενος από Κληρικούς εκ των Πνευματικών της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Μετά το πρωϊνό άρχισαν οι εργασίες της Ημερίδος με Χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο. Ακολούθησε η 1η Εισήγηση από τον κ. Νικόλαο Παπανικολάου, Ψυχολόγο – Εκπαιδευτικό με θέμα: «Εξομολόγηση ή Ψυχοθεραπεία;», κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη συνεργασίας Εξομολόγου και Ψυχολόγου για όσες περιπτώσεις χρειάζεται η παρέμβαση της Επιστήμης. Επίσης κατέστη σαφές ότι η «άφεσις» παρέχεται μόνον υπό του Πνευματικού, τον οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ο Ψυχολόγος.
Μετά την εποικοδομητική συζήτηση και το διάλειμμα ακολούθησε η 2α Εισήγηση με θέμα: «Η προσωπικότης του Εξομολόγου – Πνευματικού» από τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιο Δρίτσα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενο της Ι. Μονής Αναστάσεως Λουτρακίου, που στην εμπεριστατωμένη και καλλιεπή εισήγησή του παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητος του Εξομολόγου – Πνευματικού, τα οποία και αποτελούν προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν, κατ᾿ άνθρωπον, καλύτερη διακονία στο Ι. Μυστήριο της Εξομολογήσεως.
Την Ημερίδα έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με συμπερασματικούς λόγους και επί των δύο εισηγήσεων και κυρίως με συμβουλές και προτροπές προς τους Πνευματικούς για την ευσυνείδητη Διακονία τους στο Ιερό Μυστήριο, που τους εμπιστεύθηκε η Αγία μας Εκκλησία, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους ομιλητές για όσα με επιστημοσύνη κατέθεσαν στους συνέδρους Εξομολόγους – Πνευματικούς.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Άνοιγει ο δρόμος για προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες 7.650 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου

«Πράσινο φως» άναψε το υπουργείο Εσωτερικών για τις προσλήψεις 7.650 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας. Η εγκύκλιος, που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος, ζητά από τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού καθώς και από τα νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που διαθέτουν να υποβάλουν τα αιτήματα εποχικού προσωπικού στις επτά Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις μέχρι τις 3 Μαρτίου, έτσι ώστε να προωθηθούν κατόπιν στο υπουργείο Εσωτερικών και στην αρμόδια τετραμελή υπουργική Επιτροπή, προς τελική έγκριση.
Οι θέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους ανταποδοτικούς τομείς της καθαριότητας και της ύδρευσης εξαιρούνται από την έγκριση της διυπουργικής επιτροπής και υπολογίζονται επιπλέον του αριθμού των 7.650 θέσεων, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και τα αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ.
Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους ΟΤΑ να συνοδεύουν τα αιτήματά τους προς τις Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις με τις αποφάσεις των δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων, αντίγραφο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας ότι έχουν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις.
Οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα ελέγξουν τα αιτήματα και θα εγκρίνουν αριθμό εποχικού προσωπικού μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Τα αιτήματα για σύναψη συμβάσεων έργου θα αποσταλούν από τις Κρατικές Διοικήσεις στο ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου, προκειμένου να ελεγχθούν εάν πρόκειται για πραγματικές συμβάσεις έργου ή υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Oσον αφορά τα αιτήματα των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ προβλέπεται ότι θα αποστέλλουν απευθείας στο ΑΣΕΠ τα αιτήματά τους για συμβάσεις έργου για να λάβουν την αντίστοιχη έγκριση.

Η απόσυρση των αυτοκινήτων ξεκίνησε

Τη στιγμή που για κάθε μέρα οι ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων και έμποροι νέων αυτοκινήτων μαδούσαν μαργαρίτες για να μάθουν αν θα ξεκινήσει η απόσυρση…να που τελικά ήρθε η λύτρωση .Εντός της εβδομάδας ήταν η πρώτη επίσημη ημέρα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, η άδεια κυκλοφορίας των οποίων έχει εκδοθεί έως τις 31/12/1998.
Η διαδικασία της απόσυρσης θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2011, ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 καθώς και τυχόν οφειλές προηγούμενων ετών. Το όφελος για τον καταναλωτή είναι από 300 έως 2.800 ευρώ, ενώ παράλληλα οι εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές με επιπλέον προσφορές.
Ο Διευθυντής του τμήματος Συγκοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας κ. Κώστας Δημόπουλος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νέο μέτρο που φιλοδοξεί να τονώσει την αγορά αυτοκινήτου που είχε διαγράψει κατακόρυφη πτώση.
Ο κ. Δημόπουλος εξήγησε τα νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία το όφελος για τον καταναλωτή αυξάνεται ανάλογα με τον κυβισµό του νέου µοντέλου που θα επιλέξει να αγοράσει.
Στα ΙΧ έως 900 κυβικά εκατοστά θα γλιτώσει μέχρι 300 ευρώ, στην κατηγορία από 901 έως 1.400 κ.εκ. το µέγιστο όφελος φτάνει τα 960 ευρώ, στα 1.401 έως 1.600 κ.εκ. η τιµή του καινούργιου αυτοκινήτου µειώνεται έως 1.430 ευρώ, µεταξύ 1.601 και 1.800 κ.εκ. η μείωση ανέρχεται έως 2.100 ευρώ και από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. ο αγοραστής γλιτώνει έως 2.800 ευρώ.
Για παράδειγμα, για απόσυρση και αγορά ΙΧ 1.200 κυβικών, χονδρικής αξίας 9.000 ευρώ και λιανικής γύρω στα 12.000 ευρώ, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται ως 12% Χ 9.000 ευρώ = 1.080 ευρώ.
Άρα, το όφελος είναι 6.000 Χ 12% =720 ευρώ και θα πληρωθεί τέλος 360 ευρώ (3.000 Χ 12%).
Σε απόσυρση και αγορά ΙΧ 1.600 κ.εκ. χονδρικής αξίας 15.000 ευρώ και λιανικής γύρω στα 22.000 ευρώ, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται ως 15.000 Χ 30%=4.500 ευρώ.
Έτσι, το όφελος είναι το 65% του τέλους μέχρι 11.000 ευρώ, δηλαδή όφελος = 65% (11.000 Χ 30%) =65% 3.300 = 2.145 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει τέλος 2.355 ευρώ.

korinthiannews.gr

Ανακατατάξεις στο ΔΣ Κορινθίων

Να και τα περίεργα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων προτού προλάβουν να συμπληρωθούν οι δυο πρώτοι μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.
Τα νέα δεδομένα ανοίγουν την πόρτα εισόδου στο ΚΚΕ και στην υποψήφιά του τη Φρόσω Τσαρμπού. Αυτό το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Δήμος της Κορίνθου πρέπει να είναι από τους ελάχιστους δήμους που στις δυνάμεις του και στην εκπροσώπησή του θα έχει πλέον και εκπρόσωπο του ΚΚΕ.
Η κ .Τσαρμπού θα είναι η νέα δημοτική σύμβουλος μετά την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου όπου και είχε προσφύγει ο συνδυασμός της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Από αυτή την εξέλιξη αυτοί που «την πλήρωσαν» είναι οι σύμβουλοι Παρτσινέβελος και Τσάκωνας. Τόσο ο κ. Κώστας Μπαρτζινέβελος από τον συνδυασμό του Δημάρχου όσο και ο κ. Γιώργος Τσάκωνας από τον συνδυασμό του κ. Γιώτη μένουν …στην απέξω!
Να σημειωθεί ότι η καραμπόλα αυτή αφήνει τον συνδυασμό Γιώτη με ένα δημοτικό σύμβουλο λιγότερο ενώ ο συνδυασμός Πνευματικού στη θέση του κ. Μπαρτζινέβελου εκλέγει ένα σύμβουλο από το Σαρωνικό που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κώστας Ζήμος. Αυτές είναι αλλαγές στο ΔΣ Κορινθίων…

korinthiannews.gr

Έξοδος κινδύνου για Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου σε κόντρα με τον Αστέρα Δερβενίου

Με ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζετε αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής ημέρας . Στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου Λουτρακίου υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου. Η ομάδα του Δερβενίου δείχνει να βρίσκει ρυθμό στο πρωτάθλημα και να είναι όλα πολύ πιο ήρεμα και ήσυχα στην ομάδα. Το κλίμα δείχνει να είναι πολύ καλό και υπάρχει και αισιοδοξία πως θα έρθει άλλη μια καλή εμφάνιση και φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα Ο τεχνικός του συλλόγου Γιώργος Καρυώτης θα έχει και τον Άρη Λαφαζάνο στη διάθεσή του, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου ενώ με την τοποθέτηση του Θανάση Δάνη στη θέση του λίμπερο, καθώς με την εμπειρία του και σε συνδυασμό με αυτή του Βορινιώτη, έχει βρεθεί μια λύση στην άμυνα.. Φυσικά όταν χρειάζεται, επιστρέφει και στην φυσική του θέση, αυτή του επιθετικού και βρίσκει και δίχτυα. Άλλωστε η εμπειρία του είναι τέτοια, που βρίσκει πάντα τον τρόπο να «ξελασπώνει» τον Αστέρα, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει και στο ματς με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Στο Δερβένι μεταβαίνει η πρωτοπόρος Ελλάς Βέλου όπου δοκιμάζεται από τον Πανευρωστινιακό , που πάση θυσία θέλει το «τρίποντο» για να αυξήσει τις ελπίδες του παραμονής στην κατηγορία. Εκτός έδρας , στο γήπεδο του Συνοικισμού , ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου , αγωνιζεται με τον Ισθμιακό.
Στο Ξυλόκαστρο , ο τυπικά γηπεδούχος Αετός Κρυονερίου « φιλοξενε»ί το τυπικά φιλοξενούμενο Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου , η Προοδευτική φιλοξενεί τον Σαρωνικό.
Στο γήπεδο του Σολομού ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου κοντράρεται με τον Ηρακλή Λεχαίου , ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον Πανσολυγειακό. Τέλος στα Εξαμίλια η Δάφνη αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Κλένια.

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - AΣTEΡAΣ ΔΕΡΒENIOY
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

Μείωση έως και 30% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων του ΤΠΔΥ



 
 
 
Μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που εκτιμάται ότι θα ανέρχεται έως και το 30% αναμένεται να επιφέρουν τα µέτρα που θα ληφθούν για τη μείωση των ελλειμμάτων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όπως επιτάσσουν οι δεσµεύσεις του Μνηµονίου..


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η διοίκηση του ΤΠΔΥ, υπό το βάρος των ελλειμμάτων αυτών και των καθυστερήσεων στην έκδοση του εφάπαξ που φθάνουν τα 5,5 χρόνια, προχωρεί σε αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου την ώρα που και οι εκτιμήσεις στελεχών του θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση της εφάπαξ αποζημίωσης.  Η οικονοµική κατάσταση στο ΤΠΔΥ είναι εκρηκτική. Eνδεικτικό της κατάστασης είναι ότι µε απόφαση του Δ.Σ. του Ταµείου κόπηκαν και οι κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις σε δικαιούχους µε σοβαρά προβλήµατα υγείας.

Ποια γυναικεία στολή προτιμούν οι άντρες;



 


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ FORTHNET!

MONO ΣΤΟ FIMOTRO
Η απόφαση (κλικ) φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού και ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2011. Δημοσιοποιήθηκε χθες στο "Διαύγεια". Αφορά την πρόσληψη ενός ακόμα συμβούλου του πρωθυπουργού επί θεμάτων αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και...
επικοινωνιών. Μέχρι εδώ όλα καλά. Που είναι λοιπόν το περίεργο; Ο Παντελής Τζωρτζάκης του Μιχαήλ είναο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μέχρι και σήμερα της γνωστής εταιρείας Forthnet! Να πιστέψουμε ότι η νέα θέση που πήρε θα τον... βοηθήσει σημαντικά στον ανταγωνισμό;
 fimotro.blogspot.com

Πάτρα: Μπήκαν μέσα έψαξαν για χρήματα και πήραν... τον Μανώλη!

Ο παπαγάλος που βλέπετε στη φωτογραφία τα είδε όλα...


Aπίστευτο κι όμως αληθινό. Η λεία των διαρρηκτών σε ένα καφενείο της Πάτρας ήταν... ο παπαγάλος! Ολα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (23-02-2011) όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε καφενείο επί της οδού Ακρωτηρίου 207 και έκλεψαν... τον Μανώλη.
Έναν παπαγάλο ζαγκό, γκρίζου χρώματος με κόκκινη ουρά. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καφενείου Ντίνα Καραγιάννη, οι δράστες είχαν συγκεκριμένο σκοπό να αφαιρέσουν τον παπαγάλο, καθώς δεν άγγιξαν τίποτε άλλο από το καφενείο.

 
newsit.gr

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 28/2/2011

 Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΔΕΥΤΕΡΑ  28  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/201, στα  παρακάτω θέματα :
  1. Έγκριση και παραλαβή της Β2 φάσης του ΣΧΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
  2. Διατήρηση του Ν.Π.Δ.Δ. Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ευρωστίνης  (ΠΑΠΟΚΕΔΕ) και τροποποίηση της συστατικής πράξης.
  3. Σύσταση νέου Ν.Π.Δ.Δ. που προκύπτει από τη συγχώνευση υφισταμένων Ν.Π.Δ.Δ.- Ίδρυση παραρτήματος του νέου Ν.Π.Δ.Δ. στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
  4. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου  νέου Ν.Π.Δ.Δ.
  5. Σύσταση νέας σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  που προκύπτει από  τη συγχώνευση υφιστάμενων σχολικών επιτροπών.
  6. Σύσταση νέας  σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προκύπτει από  τη συγχώνευση υφιστάμενων σχολικών επιτροπών.
  7. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της νέας σχολικής  επιτροπής  πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης.
  8. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της νέας σχολικής  επιτροπής  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  9. Λύση της υφιστάμενης  επιχείρησης του πρώην Δήμου Ευρωστίνης με τη  επωνυμία  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» , ορισμός εκκαθαριστών και αποδέσμευση πτυχίου μηχανικού.
  10. Μεταφορά προγράμματος «Βοήθεια  στο Σπίτι» του πρώην Δήμου Ευρωστίνης στη Κοινωφελή Επιχείρηση  του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης .
  11. Τροποποίηση  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξυλοκάστρου. Ίδρυση  παραρτήματος της τροποποιημένης κοινωφελούς επιχείρησης στη Δημοτική Ενότητα  Ευρωστίνης.
  12. Ορισμός μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
  13. Επιλογή συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  (άρθρο 77 Ν.3852/2010).
  14. Ψήφιση  κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  15. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (άρθρο 76 Ν.3852/2010). .
  16. Καθορισμός  Υπηρεσιακών Μονάδων Λειτουργίας του Δήμου   στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες (άρθρο 91 Ν.3852/2010.
  17. Συμμετοχή του Δήμου  σε έκθεση αγροτικών προϊόντων  της πόλεως  FURTH της Γερμανίας.
  18. Ορισμός εκπροσώπων Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης στο  Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Σικυωνίων.
  19. Ορισμός Επιτροπής Αυθαιρέτων.
  20. Ορισμός μελών επιτροπής αντικειμενικού Προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων (άρθρο 41 του Ν.1249/82)
  21. Έγκριση παραχώρησης ιδιοκτησιών σχολείων Α΄ Δημοτικού Ξυλοκάστρου και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στον ΟΣΚ.
  22. Προμήθεια του προγράμματος για Η/Υ  με το τίτλο, «ΕΡΓΑ»
  23. Ονομασία οδών και πλατειών  στη Τοπική Κοινότητα Δερβενίου.
  24. Ονομασία  δημοτικής  οδού στη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  25. Δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης Σπουδαστών στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
  26. Διοικητική αποβολή  μισθωτή   περιπτέρου  στο Ξυλόκαστρο.
  27. Επαναδημοπράτηση  της μίσθωσης δημοτικού  καταστήματος (αναψυκτηρίου) στη πλατεία Ηρώων στο Ξυλόκαστρο.
  28. Παράταση προθεσμίας του έργου : Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο ΤΔ. Μελισσίου.
  29. Παράταση προθεσμίας  του έργου: Βελτίωση- Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Πιτσών-Α.Πιτσών στο ΤΔ. Πιτσών τμήμα Ι.
  30. Παράταση προθεσμίας  του έργου: Βελτίωση- Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Πιτσών-Α.Πιτσών στο ΤΔ. Πιτσών.
  31. Παράταση προθεσμίας του έργου:  Ανάπλαση κεντρικής πλατείας ( βόρειο τμήμα) και κατασκευή ποδηλατόδρομου και πάρκιγκ επί του παραλιακού δρόμου της πόλης του Ξυλοκάστρου.
  32. Προέγκριση παράτασης προθεσμίας του υποέργου 7: Ανάθεση μελέτης : «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α.  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Χ.Υ.Τ.Α  3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»
  33. Χορήγηση αδείας τεχνικών παιγνίων στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» του κ. Χρήστου Παρασκευόπουλου στο Ξυλόκαστρο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
 ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Απόσυρση παλιών Ι.Χ: Νέα εγκύκλιος με διευκρινίσεις, διαφωνεί ο Συνήγορος του Πολίτη...



Νέα διευκρινιστική διάταξη εκδόθηκε για την απόσυρση των παλιάς τεχνολογίας οχημάτων. Ξεκαθαρίζεται ότι μόνο εάν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να γίνει απόσυρση του αυτοκινήτου  αλλά και πολλά άλλα θέματα τα οποία επειδή δεν είχαν διευκρινιστεί, υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου. Στο μεταξύ, σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη σημείωνε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την απόσυρση, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Μεταξύ αυτών σημείωνε ότι δεν μπορεί τα οικονομικά κίνητρα να παρέχονται ή να αφαιρούνται κατά το δοκούν, τη στιγμή που τα «περιβαλλοντικά τέλη» είναι μόνιμα. Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη σημείωνε ότι αναδεικνύονται συγκεκριμένα στοιχεία των ρυθμίσεων που δεν συμβιβάζονταν με τον εκπεφρασμένο περιβαλλοντικό χαρακτήρα του μέτρου, αλλά και περιπτώσεις υπέρβασης της νομοθετικής διαδικασίας δια κανονιστικών πράξεων και εγκυκλίων.
Τα θέματα αυτά δεν ρυθμίζονται με τη σημερινή «κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 4 της αριθμ. ΔΕΦΚ 5006718 ΕΞ2011/11-2-2011 Κοινής Απόφασης "Διαδικασία και λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α') - Κίνητρα για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας" ,
Οι οδηγίες της διευκρινιστικής εγκυκλίου που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, «για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους», έχουν ως εξής:.

Να παραιτηθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζητά η Ν.Δ. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας.

Τη βεβαιότητα ότι φέτος η χώρα μας θα αρχίσει να βγαίνει από την ύφεση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας σήμερα το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Μίλησε για στόχο άντλησης 15 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, στο κείμενο των εμπειρογνωμόνων της τρόϊκα που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, παρά τις «συγνώμες», επαναδιατυπώνεται ο «φιλόδοξος στόχος» των 50 δις. στην πενταετία από τις ιδιωτικοποίησης δημόσιων Οργανισμών και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέχρι το 2015. Δηλαδή, παρά την υποτιθέμενη «συγνώμη», ούτε στο γραπτό τελικό κείμενο αλλάζει η τοποθέτησή της. Στην έκθεση αξιολόγησης πάντως, επισημαίνεται ότι ανεξαρτήτως από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, πρωταρχική είναι η σημασία της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Σκληρή υπήρξε η απάντηση της ΝΔ που ζητά την παραίτησή του υπουργού Οικονομικών λόγω «αποτυχίας» και υποστηρίζει ότι το νέο Μνημόνιο «προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010»!
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε:
«Το Μάιο του 2010, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έλεγε κατά λέξη:  "Θεωρώ ότι θα κριθούμε όλοι μας από την υλοποίηση αυτού του πακέτου. Και εγώ πρώτος... Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές". Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας. Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;».
Το ΚΚΕ, απαξιώνει την κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστηρίζει, η Κομισιόν απέδειξε την απαίτησή της για πλήρη διάλυση εργασιακών, υγειονομικών και άλλων δεδομένων αλλά και το ξεπούλημα, ενώ ο ΣΥΝ, δηλώνει ότι επιβεβαιώνεται η «νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική». Στον αντίποδα η κ. Μπακογιάννη, μιλά για καθήκον και εθνική συνεννόηση...

Από 57 συνενώνονται σε 18 τα Στρατολογικά Γραφεία για εξοικονόμηση 550.000 ευρώ


Κλείνουν μέχρι τέλος του χρόνου τα 57 Στρατολογικά Γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού, συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πολίτες των νομών θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ. Οι νέες Στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών ενώ οι περίπου 50 αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε αυτά, θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
Το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των Στρατολογικών Υπηρεσιών της χώρας, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον υπουργό κ. Βενιζέλο, τίθεται σε εφαρμογή με την πλήρη μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση των Στρατολογικών Γραφείων και την παράλληλη ριζική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του έως το τέλος του 2011 και προβλέπει την δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, e-mail) και η διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, δίνουν τη δυνατότητα της άμεσης διεκπεραίωσης των αιτημάτων των πολιτών προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Το  νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 Στρατολογικά Γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.

eklogika.gr