Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Νεκρώνει» η χώρα από την απεργία της Τετάρτης


 Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα.


 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των εισιτηρίων και των διοδίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Τα συνδικάτα εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση και υποστηρίζουν, ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων γίνονται με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές, ενώ μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων. Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μια στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί και η δεύτερη στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
- οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
-Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
- Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
- Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
- Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).
- Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΜΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Από το : newpost.gr
Οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) ανέκαθεν ήταν μια από τις αγαπημένες...ασχολίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, μετά της αποκαλύψεις περί χρηματοδότησης αρκετών οργανώσεων ως υπουργός Εξωτερικών, βγήκε στο φως της...
δημοσιότητας κάτι ακόμα πιο...ενδιαφέρον.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν, εμφανίζεται ως μέλος Μ.Κ.Ο που έχει ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι! Συγκεκριμένα, πρόκειται για την οργάνωση “The Brothers of the South Society”, που σύμφωνα με το καταστατικό της έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε αφρικανικές χώρες, στους τομείς της ανάπτυξης, της υγείας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Πέρα από τον Παπανδρέου και άλλες επιφανείς προσωπικότητες είναι μέλη στην ΜΚΟ του Καντάφι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι καθώς και ο περουβιανός οικονομολόγος Ερνάντο Ντε Σότο.
http://fimotro.blogspot.com

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΣΧΕΣΗ 5 ΠΡΟΣ 1" ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

Γιάννης Μιχελάκης: ”Επικοινωνιακή πιρουέτα του ΠΑΣΟΚ”

Όταν το κράτος ζητεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς, οφείλει να είναι συνεπές πρώτα από όλους το ίδιο” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακή πιρουέτα του ΠΑΣΟΚ” και στο θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου.  Τις τελικές διατυπώσεις και την πλήρη εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται συμψηφισμός των χρεών, αναμένει η Νέα Δημοκρατία για να τοποθετηθεί και επίσημα, αν και εμφανίζεται “δικαιωμένη” για το γεγονός ότι στο θέμα του συμψηφισμού, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος, “η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, έρχεται κοντά στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ενημέρωσε επίσης ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, ενώ άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Καταδίκασε τη βία από όπου και αν προέρχεται με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο γήπεδο “Καραϊσκάκη” ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη ανησυχία της ΝΔ για τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να παραμένουν στο Μέγαρο Υπατία.

Αποδοκιμασίες σε Πρωτόππαπα που γευμάτιζε σε εστιατόριο της Αθήνας

Στο γραφείο του Δ. Ρέππα βρέθηκε η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων των ΜΜΜ. Λίγο πιο δίπλα, σε γνωστό εστιατόριο, βρισκόταν ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ κατευθύνθηκαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του στελέχους του ΠΑΣΟΚ που γευμάτιζε.«Να σου κάτσει στο λαιμό», φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές. Το περιστατικό δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από το χώρο τους εργαζομένους των ΜΜΜ.

REPORT 24

O Πρετεντέρης καταδικάζει τη βία στα γήπεδα! Αυτά τα θυμάται? (video)




 
Ο αντικειμενικός δημοσιογράφος Πρετεντέρης βγήκε χθες στο δελτίο ειδήσεων του mega να κατακρίνει τα επεισόδεια του derby και να σηκώσει το ύψος της φωνής του για να ακουστεί η ''σοβαρή'' του άποψη...
Μήπως ξεχνάει λίγα χρόνια πριν όταν ο ίδιος ήταν μέρος επεισοδείων...??Εμείς είμαστε εδώ για να σας θυμήσουμε ότι αυτός σήμερα κατακρίνει λίγα χρόνια πριν πετούσε μπουκάλια κατά διαιτητή...
Δείτε το βίντεο:

Περικοπές στα επιδόματα που παίρνουν οι οικογένειες θανόντων στρατιωτικών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις περικοπές από την κυβέρνηση, στα επιδόματα που παίρνουν οι οικογένειες θανόντων στρατιωτικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τόση κοινωνική αναλγησία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση του Μνημονίου δεν περίμενε κανείς. Έφτασε στο επαίσχυντο σημείο να εκδικείται ακόμη και τους Έλληνες στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας.
Έφτασαν στο σημείο να κόβουν το μέρισμα θανόντος στρατιωτικού που μεταβιβάζεται σε χήρες και τα ορφανά τους.
Έφτασε στο σημείο να κόβει το μέρισμα που δίδεται ως βοήθημα πένθους κατά 50ο/ο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΙΜΙΤΣ θα πληρώνουν παραπάνω για να νοσηλευτούν.
Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει κάποιος πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει, ούτε ιερό, ούτε όσιο. Είναι αδιανόητη, είναι κοινωνικά απαράδεκτη  αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη της μέσα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των απαράδεκτων αυτών διατάξεων του σκληρότερου φορολογικού νομοσχεδίου που ήρθε ποτέ για ψήφιση».

Εδώ prisma news

 

Τρίτη 22-2-2011 / 7.30 π.μ ……
Κάθε μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή, μπορείτε να ακούτε τις  ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες το 24ωρο στο διαδίκτυο. http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Αναρτήθηκε από P.V

http://prismavirus.blogspot.com

Ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Π Ι Ν Α Κ Α Σ
Θεμάτων που συζητήθηκαν, αριθμός αποφάσεων και περίληψη αποφάσεων κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 18/2/2011
ΠΙΝΑΚΑΣ

Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)
ΕΠΟΧΙΚΟ

Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟKΗΡΥΞΗ

neapeloponnisos.gr

«Ελεος πια με τον Σισέ...»

«Ελεος πια με τον Σισέ...»

ΤΩΝ Γ. ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ & ΧΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Ολυμπιακού προκάλεσε η νέα τοποθέτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, με την οποία ο Γάλλος στράικερ των «πράσινων» καταφέρεται εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, αποκαλώντας τους «βάρβαρους», τη στιγμή μάλιστα που χαρακτηρίζει «φανταστικούς» τους οπαδούς της δικής του ομάδας.
Οι Πειραιώτες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει επιλεκτική μνήμη και δεν θυμάται πολλά πράγματα που θα μπορούσε να σχολιάσει. Αυτό που έλεγαν, λοιπόν, από πλευράς Ολυμπιακού για τον Σισέ, ειδικά μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Γάλλου, είναι το εξής: «Ο Σισέ έχει πλέον ξεφύγει μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση, όταν ζητά την επέμβαση της UEFA και αποκαλεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού βάρβαρους.
Θα καταλαβαίναμε αν έκανε μια γενική αναφορά, γι' αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό όμως η υποκρισία του δεν έχει όρια. Αυτό γιατί την ίδια στιγμή αποκάλεσε φανταστικούς τους οπαδούς της δικής του ομάδας. Προφανώς ο Σισέ θέλει να ξεχάσει όσα έγιναν στο παιχνίδι της δικής του ομάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.
Θέλει να ξεχάσει την εισβολή πολλών οπαδών της δικής του ομάδας μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κυνηγούσαν τους συμπαίκτες του για το αρνητικό αποτέλεσμα. Προφανώς ξεχνά επίσης και την «υποδοχή» που έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι με την ομάδα του. Ισως εκείνο όμως να ήταν καλό πρωτάθλημα γιατί το κατέκτησε η ομάδα του.
Φαίνεται, όμως, ότι ξεχνά πως οπαδοί της δικής του ομάδας πετούσαν μολότοφ, πέτρες, σίδερα και κάθε λογής αντικείμενο εναντίον των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Ξεχνά προφανώς ότι πήρε φωτιά το πούλμαν του Ολυμπιακού. Για τον Σισέ, όμως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι βάρβαροι και αυτοί του Παναθηναϊκού φανταστικοί».

sentragoal.gr

Πειθαρχικές διώξεις κατά του Ολυμπιακού Για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγορείται ως συνυπεύθυνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμιση του αθλήματος.


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, του γενικού αρχηγού της ομάδας Τάσου Μητρόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο χαρακτηρισμός των επεισοδίων όχι ως εκτεταμένων, αλλά ως ευρείας κλίμακας συνεπάγεται τιμωρία της έδρας των «ερυθρολεύκων» για μία ή δύο αγωνιστικών.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με θέμα «Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων- οικιακή κομποστοποίηση»

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 20-02-2011 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός εκδήλωση με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση  σαν ένας εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων με ομιλητή τον Δρ. Φίλιππο Κυρκίτσο, Πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...

Την Τετάρτη 23/2/2011 "κλείνουμε τα μαγαζιά μας μία μέρα για να μην μας κλείσουν για πάντα". Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, που συμμετέχει στη γενική απεργία της Τετάρτης. Πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι...

Κάποιος να αποδεχθεί τον ρόλο του μπαμπούλα

Γράφει
 η Σοφία Βούλτεψη
Το καινούργιο σλόγκαν που έχει υιοθετηθεί από πολλούς και σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα τοποθετημένους σχολιαστές (με την τρόικα να νομοθετεί οι πολιτικοί μας μόνο ως «σχολιαστές» μπορούν να αναφέρονται πλέον), είναι ότι «οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα».

Πιθανόν ναι, αλλά πιθανόν και όχι. Πώς, όμως, μπορούν να αποφαίνονται με τόση σιγουριά; Και πρόκειται άραγε για την ίδια σιγουριά με την οποία οδήγησαν τη χώρα στα βράχια της τρόικας και στα φιλόδοξα σαγόνια του Στρος-Καν; Ο οποίος μάλιστα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του πολιτικές επιδιώξεις, δεν βούτηξε την γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει, με αποτέλεσμα να εκθέσει τον κ. Παπανδρέου;

Φτάνει πια!

Με όχημα το ασύλληπτο δημόσιο χρέος και με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μια πρωτοφανής επίθεση εκτυλίσσεται στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η ανάδειξη του διλήμματος «μνημόνιο ή πτώχευση» ως μονόδρομος για το ξεπέρασμα της κρίσης ενισχύεται με κάθε μέσο από την κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν επώδυνα μέτρα κατά του Έλληνα πολίτη.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής·Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (για το Κληροδότημα Γ. Κρινάκου) στις 24 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 2039/39, με θέμα:
  1. Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού έτους 2010 κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης – κληροδοτήματος Γ. Κρινάκου.
  2. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη των απόψεων της διευθύνουσας υπηρεσίας επί της από 29-9-2008 προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου  Τρίπολης της αναδόχου Κοινοπραξίας του έργου «Αποκατάσταση – ενίσχυση και ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών Φραντζή».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Kατολίσθηση στον Πλάτανο- Εκτροπή της κυκλοφορίας από την Παλιά στη ΝΕΟ Πατρών- Κορίνθου


Κατολίσθηση στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στη χιλιομετρική θέση 72.700, μεταξύ Παραλίας Πλατάνου και Διακοπτού, στη θέση Πουντα. Σύμφωνα με την αστυνομία , γίνεται εκτροπή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Παλιά στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου.
Η αποκόλληση του βράχου σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο αναγνώστρια καταγγέλλει στο www.thebest.gr έλλειψη ενημέρωσης από την αστυνομία, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα τα οχήματα. Όπως αναφέρει, στο σημείο νωρίς το πρωί υπήρχε μια κορδέλα κι ένα σήμα μόνο, με αποτέλεσμα ολόκληρο λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΕΒΟ στο Αίγιο, να αναγκαστεί να κανει 2 χλμ όπισθεν, σε πολύ στενό κι επικίνδυνο

thebest

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα Μετ 'εμποδίων από σήμερα οι μετακινήσεις - "Σιγούν" την Τετάρτη και τα ΜΜΕ

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και αύριο χιλιάδες εργαζόμενοι όλης της χώρας, οι οποίοι αύριο "κατεβάζουν ρολά" στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι δυσκολίες στις μετακινήσεις είναι παρούσες από σήμερα, ενώ σήμερα ξεκινά και η 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά:

Σοβαρό Ηθικό ζήτημα για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια…

Εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 27 και 28 Φεβρουαρίου στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών εκλογές και πάλι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για Συμπαραστάτη του πολίτη…

Τι κοινό να έχουν άραγε αυτές οι δύο εκλογικές μάχες μεταξύ τους αφού η μία θα είναι στην Αθήνα και η άλλη στην Τρίπολη…;;

«Παγώνουν» οι προσλήψεις αν και οδεύουν προς συνταξιοδότηση 100.000 υπάλληλοι



Εγκύκλιος με την ποία καλούνται όλοι οι φορείς του Δημοσίου να µην προβούν σε διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού μέχρι να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη αναγκών, καθώς και των θέσεων που θα εγκριθούν τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Με ποιους όρους δίνεται επίδομα 1.000 ευρώ στους φοιτητές


 
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου ο χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες, για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών εφόσον οι τελευταίοι φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και Ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την χορήγηση του επιδόματος, περιλαμβάνονται η ελληνική ιθαγένεια ή η ιθαγένεια κράτους μέλους της ΕΕ, η μίσθωση κατοικίας λόγω σπουδών σε πόλη άλλη από αυτή που βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, ενώ απαιτείται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Το επίδομα μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, είναι ορφανοί και από τους δυο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

www.eklogika.gr

Εγκύκλιος για τον ορισμό Δ.Σ σε δημοτικά Ταμεία, Συνδέσμους και Επιχειρήσεις


Τις διαδικασίες για τον ορισμό των νέων Δ.Σ στα διαδημοτικά λιμενικά ταμεία δήμων που συγχωνεύονται, στους Συνδέσμους των δήμων που δεν καταργούνται, στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και στις Διαδημοτικές επιχειρήσεις του Π.Δ  410/95, διευκρινίζει με εγκύκλιό του προς τους Γ. Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Στα 340,3 δισ. το χρέος! -Τα στοιχεία, οι αποκρατικοποιήσεις, οι διαφωνούντες



Ποιο είναι το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης της Ελλάδας στο Δ΄ τρίμηνο του 2010 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών, που δόθηκαν στη δημοσιότητα; Γιατί ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε αυτή τη στιγμή να το δημοσιοποιήσει; Ποιες προτεραιότητες θέτει ο ίδιος για τις αποκρατικοποιήσεις; Γιατί προτείνει «Επιτροπή Σοφών» (παλιά πρόταση του ΛΑΟΣ) για το χρέος η κ. Κατσέλη; Η μέση ετήσια αύξηση δημόσιου χρέους έφτασε το 2010-2011 στο 14,7% του ΑΕΠ, από 4,9% την περίοδο 2004-2009 σχολιάζει η Ν.Δ...
Αναλυτικότερα:

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;


Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα
Γράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι (για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:
Μπορείς να είσαι Έλληνας, δίχως να μιλάς Ελληνικά;”
“Ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση του Έθνους;” και άλλα πολλά
. Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ας γνωρίσουμε καλύτερα την υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καραμανία.

Που βρίσκεται η Καραμανία;Η Καραμανία είναι περιοχή της Νοτιοανατολικής Μ. Ασίας και περιλαμβάνει τμήματα της Λυκαονίας, Μεγάλης Φρυγίας Παμφυλίας, Ισαυρίας, Καππαδοκίας, Κιλικίας. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του Καραμάν Μπέη / Mehmet Bey Karamanoglu (محمد بی کارامان اقلو), o οποίος ίδρυσε το εμιράτο, γύρω, στα 1256. (www.24grammata.com)
Η λέξη Καραμάν (ή Καχραμάν) σημαίνει «ο ήρωας», «το πρωτοπαλίκαρο», και είναι κοινή στην Τουρκική, στα Περσικά (Φαρσί), και στα Αρμένικα, καθώς και σ΄ όλες τις περιοχές πού έχουν τις παραλλαγές Φαρσί όπως: Αφγανιστάν, Πακιστάν, και τη περιοχή Punjab της Ινδίας. Στα Περσικά ιστορικά κείμενα, η λέξη “Καραμάν” ή “Kahraman” είναι γραμμένη ως “Qahraman” (το “Q” προφέρεται “Γ”)
Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που έρχεται από το Καραμάν (η Τούρκικη κατάληξη «-λή» δηλώνει την από τόπο κίνηση, π.χ. Ankarali : από την Άγκυρα).
Ποιοι ήταν οι Έλληνες Καραμανλήδες; www.24grammata.com
Με τον όρο Καραμανλής και, συνηθέστερα, στον πληθυντικό: Καραμανλήδες, προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι της Καραμανίας, οι οποίοι είχαν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα: ήταν Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μίλαγαν Τούρκικα και έγραφαν την Τούρκικη γλώσσα με ελληνικά γράμματα (Καραμανλική γραφή). Παρόλο που υπέστησαν μεγάλη πίεση για να εξισλαμιστούν, απαγορεύτηκε η ελληνική γλώσσα, επιβλήθηκε η Τούρκικη, όμως με πείσμα και αυταπάρνηση παρέμειναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.24grammata.com θα βρείτε περισσότερες ιστορικές αναφορές και φωτογραφίες

Διαβάστε, επίσηςτην ιστορία των επωνύμων "Πάγκαλος" και "Kαρατζαφέρης"

Μικρό Αφιέρωμα: οι Καραμανλήδες και οι Έλληνες της Καππαδοκίας

 www.24grammata.com

Η νέα πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Παρουσίαση των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
για την ανώτατη εκπαίδευση

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2011


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της νέας Πρότασης Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, παρουσία του  Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα της ανοιχτής διαδικτυακής διαβούλευσης “Παιδεία2020” στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11700 χρήστες ενώ κατατέθηκαν 123 προτάσεις. Για πρώτη φορά φοιτητές και μέλη της παράταξής μας, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεων μας ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε ένα ευρύτερο διάλογο γύρω από εκπαιδευτικά θέματα. Η παρουσίαση των προτάσεων έγινε από το Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη και το Γρηγόρη Αντωνάκη Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ.

Ο Καντάφι βομβαρδίζει τη χώρα του. Οι νεκροί φτάνουν τους 400

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε ο βομβαρδισμός της πρωτεύουσας της Λιβύης από την αεροπορία του Καντάφι. Εκατοντάδες οι νεκροί διαδηλωτές. Οι εξελίξεις πυροδοτούν τις τιμές πετρελαίου
Θρήνος στη Λιβύη για το λουτρό αίματος
Θρήνος στη Λιβύη για το λουτρό αίματος

Με ένα απίστευτο αιματοκύλισμα της χώρας, που κυβέρνησε επί 42 χρόνια, ολοκληρώνει τον πολυκύμαντο και αμφιλεγόμενο πολιτικό κύκλο του ο ηγεμόνας της Λιβύης, αρνούμενος να δεχτεί το αναπόφευκτο. Δηλαδή την απώλεια της εξουσίας...
Σοκ και δέος προκάλεσε στην ανθρωπότητα η χθεσινοβραδινή είδηση ότι η λιβυκή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει την ίδια της την πρωτεύουσα, προκαλώντας εκατόμβες θυμάτων (250 σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, 160 κατά το Αλ Αραμπίγια)!
Στη Βεγγάζη οι εξεγερμένοι έκαψαν κτίρια και έθεσαν την πόλη υπό τον έλεγχό τους. Στη φωτογραφία, πολίτες έχουν ανέβει σε τανκ και πανηγυρίζουν

Στη Βεγγάζη οι εξεγερμένοι έκαψαν κτίρια και έθεσαν την πόλη υπό τον έλεγχό τους. Στη φωτογραφία, πολίτες έχουν ανέβει σε τανκ και πανηγυρίζουν
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι 400 νεκροί των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών, που έκοψαν τη Λιβύη στα δύο, δημιουργώντας συνθήκες de facto διχοτόμησης σε ένα «αραβικό εμιράτο της Βεγγάζης και μια Δυτική Λιβύη με πρωτεύουσα την Τρίπολη» στο κατώφλι της Ευρώπης, όπως προφήτευσε δυσοίωνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ Φρ. Φρατίνι. Οι εξελίξεις έβαλαν φωτιά στις τιμές του πετρελαίου και στην (όποια απέμεινε...) σταθερότητα του αραβικού κόσμου.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, ο Μουαμάρ Καντάφι έδωσε εντολή στην αεροπορία να βομβαρδίσει τη Βεγγάζη, η οποία βρίσκεται στα χέρια των διαδηλωτών.

Φονικός σεισμός 6,3 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

Άγνωστος μέχρι στιγμής είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώθηκε την Τρίτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κρίσττσερτς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες.